|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
Cześć
My od rana sprzatamy. Najpierw balkon szczoteczka mylismy kafelke po kafelce bo tak nam zabrudzili.. W sumie to nie skonczylismy ale to znowu kiedy indziej.. no a teraz kurze, łazienka i podłogi i wolne Wieczorem planujemy tv i zimne drinki. A jutro po kościele jedziemy do brata na ogródek. Fajnie bo mają basen wiec moze troche sie opale. Tylko nie wiem jak mam sie zaprezentować w kostiumie ![]() Cytat:
no i milego grillowaniaAaaa i właśnie czekam aż mąż wróci z lodami |
|
|
|
|
#1142 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
witam Was po dlugiej nieobecnosci
![]() mialam duzo spraw na glowie, slub, wesele( caly czas cos do zalatwinia) i praca a i jescze remont naszej przyszlej kuchni ![]() no wiec staranka uwazam za otwarte od woczraj ![]() to moj 10dc i chyba teraz najlepiej z wyrka nie wychodziczc? boje sie torch etego wszystkiego folik brany jest od 2 miechow
|
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Ana za tydzien ma ostatni egzamin. Super, że już jesteś po sesji.
emigra oo to malutka, ale może się jeszcze wyciągnie.A wy z meżem jakiego wzrostu jesteście?? Kasiu listę mam od położnej. metka ![]() Kathe witaj ![]() Tomalinko chce ci się sprzątać w taki upał?? |
|
|
|
#1144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i dziękuję przyda się ![]() jakie masz lody ![]() Cytat:
oby zdana była |
||
|
|
|
#1145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Żabciu, dziękuję za odpowiedź
my właśnie jeszcze leżaczka nie mamy... ale kupię dopiero jak się mały urodzi bo teraz jakoś straciłam wenę do tego. a prezent już zapakowany, daliśmy tam papierków, i cegłę żeby było ciężkie i dodałam liścik, że jak się już poperfumuje to pewno przyciągnie masę samców ale jakby byli zbyt natrętni to może cegłę użyć ![]() Kasiux, jaka matę kupiliście pochwal się a no i zabawki też mi pokaż albo opisz bo ja jeszcze nie zamówiłam ale czekam niecierpliwie....Emigra, Cytat:
![]() Amani, Cytat:
Kotek, upały nie tylko Ciebie dobijają ![]() Emilka, współczuję rozstępów... ale pociesze Cię że mam gorzej Maleństwo, witamy z powrotem ![]() Amani, mizerii mi się chceeeeee !! musiałaś to napisać? a sposób na odmierzanie ile skrobi do klusek, znany mi również z wypływaniem kluseczek też śląskie klimaty czuć na odległość ![]() Kaska87, dupki już w basenie wymoczone? ![]() Strippi, u nas w okolicy też ciągle nawałnice. Madzia, ładnie Wam malutka rośnie ![]() Ana, czeka Cię dużo pracy nie będziesz się nudzić zaliczone wszystko?Tomalinko, dzięki że "zimne drinki" dałaś na jasno, ale i tak widziałam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- idę robić obiad, trochę dom ogarnęłam ale bardzo nie wiele, a na 16 idziemy na osiemnastkę, mam nadzieję że będzie klima i MIZERIA
|
|
#1146 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki!
Upałów dzień kolejny... męczyłam sie ze sprzątaniem, zostało mi mycie podłóg ale to trochę później, muszę ciut odsapnąć. Właśnie zjadłam zupke i muszę dokończyć sernik tj położyć brzoskwinie i zalać galaretką. Moje maleństwo chyba też ciężko znosi upały bo w dzień ledwo czuję ruchy za to w nocy nie daje mi spać, tak bryka w brzuszku
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tesciowa jest mini format bo ma 155 cm wzrostu wiec moze po tesciowej idzie, bo moi bracia sa juz wielcy ponad 180, mama tez niska nie jest bo 170 prawie ma. Jula ewidentnie idzie po rodzinie meza
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy niedawno na obiedzie...i siedzę znowu...
jest masakra na dworze...niby jest wiaterek i jak wieje to jest fajnie...ale poza tym...uhhh ![]() Kupiłam sobie asekuracyjnie Tantum Rosę...bo po tych basenach to różnie może być...niby narazie nic nie czuję...śluz niby taki wodnisty, ale z drobnymi grudeczkami, więc nie wiem czy tam się coś nie zaczyna chyba mogę go stosować?? Czytałam na necie, że to nie zagraża niczemu...![]() Heh... |
|
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no trochę pracy jest zaraz na działkę, nie zdążyłam uporządkowac wszystkiego tylko papiery szkolne, dokumenty i torebki ![]() a mąż posprzatał łazienkę Mona pracusiu! odsapnij
|
|
|
|
|
#1150 | |||||
|
Rozeznanie
|
mnie nawet z lekarstwem boli buuu
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Moje malenstwo tez mi wieczorami bryka tak, ze hoho - po mamusi Witam sie z Wami w 19 tygodniu!! My - czyli ja , moje ukochane malenstwo i wygodne legginsy idziemy robic porzadki
|
|
#1151 | ||
|
Zakorzenienie
|
musiałam sama odejść, bo zwolnienie lekarskie mi się nie należało.. a musiałam iść na zwolnienie
Cytat:
sama sama Cytat:
---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- dziękuję kochana ![]() a brzusiu cudddooowny!! tylko tam mi się nie przemęczać!!
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1152 |
|
Wtajemniczenie
|
Ana właśnie się relaksuję i wcinam sernik
Tynkusia brzuś śliczny! zapraszam, każda niech kroi po kawałku tylko jeden prosze mi zostawić dla męża
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
![]() meludję się, że żyję i tęskno mi za wami ... a wy tęskniłyście? ![]() ja od tygodnia jestem zabiegana... nawet nie ma co wymieniać ... jedynie co, to postanowiłam mieć chwilkę dla siebie, bo mąż z Sandrą poza domem, Rita śpi, a ogródka na razie nie popiele, bo pada... no i pranie czeka ![]() i tylko co na ostatniej stronie wiedzę, to sliczny brzuszek Tynkusi i Strippi... zdaję sobie sprawę, że czasami pracę ciężko znaleźć, ale jeśli sprawa miałaby się odbić na zdrowiu Twoim i maluszka, to lepiej odpuścić... zwłaszcza, że warunków pracy dobrych nie miałaś... trzymam za was mocno kciuki i z pewnością wszystko sie dobrze ułoży o to by było na tyle ![]() trzymajcie sie kochane
|
#1154 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już myślałam, że nas opuściłas na dobre! Kiedy masz ślub bo już nie pamietam?No i fajnie, że staranka rozpoczęte to może na listę staraczek wskoczysz? powodzenia KochanaNie chce mi się ale co zrobić. Sprzątam w samej bieliźnie bo to jedyne rozwiazanie Big milka Cytat:
no i już się cieszę na wieczór![]() A Tobie życzę miłej imprezy Kiedy ja byłam na osiemnastce jakieś?? Tynkusia słodki malutki brzuszek ![]() Cytat:
Troche zazdroszcze tego deszczu.. u nas upał 37 stopni. A wczoraj było 39.. |
|||
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Madzia fajnie ze mala tak rosnie ![]() Z tego co pamietam to dziecko w 4 miesiacu powinno podwoic swoja wage urodzeniowa ![]() Tynkusia Mona ale ciacho ![]() Gucia Ogladalam wimbledon ![]() Jestem zla na Tz Spalam, a on oczywiscie tak Sebe przypilnowal ze porysowal kredkami nam 1 sciane w przedpokoju i 2 w salonie![]() W salonie Tz zamalowal, ale do przedpokoju nie mamy juz tej farby. Jutro trzeba kupic i to zamalowac ale jestem wsciekla na niego
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1157 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy wizyte 17stego to sie dowiemy jak tam z waga Dominika ![]() A wlasnie powiedz mi bo sie tak ostatnio zastanawialam mala w nocy wspij w tym koszu tak? I kladziecie ja miedzy wami na lozku czu na ziemi spij? ![]() Cytat:
Cytat:
hehehe super pomysl z ta cegla Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Witajcie Nam Domino troche strachu narobil w nocy spal tak jakos nie pewnie i jak oddychal to bylo slychac ze cos mu siedzi w gardelku mysalam ze jakies przeziebienie go bierze czy cos. A tu o 3 w nocy slysze jak by sie dusil wstalam na rowne nogi szybko na rece i odklepalam a to mleko mu sie zrobilo juz w taki serek i biedny nie mogl oddychac Na szczescie jak sie mu odbilo to juz spokojny byl dostal mleko i zasnal. Ale tak sie wystraszylismy ze masakra. Dzisiaj mamy w planach jechac do 3 restautracji zobaczysz jakie maja ceny na chrzciny bo to juz zaniedlugo trzeba bedzie zaproszenia wysylac.
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Ale upał, ledwo żyję, glowa boli, słabo mi...ehhh... wczoraj uczyłam się na ogrodzie w baseniku dmuchanym i tak się spaliłam, że wyglądam jak flaga Polski boliiiiiiii... Strippi, przykro mi, że tak to się skończyło z pracą. Mam nadzieję, że sobie poradzicie, trzymam kciuki Jednak zdrowie Twoje i maluszka jest najważniejsze ![]() Zabciu, dobrze, że z Dominikiem ok i tylko najedliście się strachu... ![]() Strong, bawcie się dobrze na urodzinach ![]() Ja mam weekend pod znakiem sesji, jestem już potwornie zmęczona - jutro ostatni egzamin. Wczorajszy i dzisiejszy zdałam (4,5 i 5). Teraz powtarzam jeszcze, za chwilkę idziemy na urodziny do sąsiada, ale tylko na troszkę...a potem dalej powtarzanie. Mam nadzieję, że jutro zdam i będę mieć wytęsknione, upragnione i jakby nie było, zasłużone wakacje ![]() Trzymajcie kciuki....
|
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje zdanych sesji ![]() Trzymam kciuki za jutro napewno super sobie poradzisz Dziewczyny jak sie robo ten suwak zebyz amiast link pojawil sie tekst ktory mozna nacisnac ![]()
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że sobie poradzę ![]() Daj tekst i link, który chcesz wstawić, to Ci zrobię
|
|
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Witam się zaraz chyba pójdę spać...jak się da ![]() Mamy przez weekend dni naszego miasta i scena w tym roku jest na stadionie obok naszego bloku. W domu mam tak jakbym pod sceną stała...TV nie da się oglądać, a tam...rozmawiać się nawet nie da taki rumor! O 21.30 mają grać Golce, a porem zabawa do rana.. Dziś byliśmy w Poznaniu, trochę na zakupach..kupiłam płaskie buty (w końcu) i sukienkę (mama mi zafundowała ), a małż koszulę, tak że zakupy uważam za udane![]() I byliśmy w tym sklepie z wózkami gdzie jest Joolz Wypróbowaliśmy między innymi: Musty 4 rider i Evo, Xlandery, Casual Play, Quinny Buzz i nie pamiętamj co tam jeszcze....no i Joolza Powiem Wam, że zakochałam się w tym wózku Porównywalnie jeszcze jeździł Mutsy Evo, ale Joolz bardziej mi się podoba Wszelkie inne niestety za ciężkie jak dla mnie![]() Niestety po tej eskapadzie jestem tak padnięta, że ledwo na oczy patrzę
|
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Kochane
melduje sie,że nadal w dwupaku ![]() ale jest mi strasznie ciężko dzisiaj nie wiem czy to ta pogoda , ale nogi opuchnięte i ciężko mi się oddycha |
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
Ana i tak już ma 1 egz. na wrzesień
Ale bardzo dużo osób bedzie mialo warunki, aby go to ominęło.Blonde tez to słyszałam, czyli w 4 miesiącu powinna wazyc 6400 g ![]() Emigra to u nas ja mam 170 a mąż 190. Zabcia kosz stoi na stojaku obok łóżka. I tak mała zasypia, ale jak ją biorę w nocy o 3,30 na karmienie to już zostaje z nami w łożku, bo ja wtedy zasypiam. A u was maly śpi w swoim pokoju od razu, bo chyba tak chciałaś kiedyś. Strong ![]() Butter
|
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
u nas nadal nieciekawie
raz jest dobrze z Marysią, a na drugi dzień wymioty... znów chwilke lepiej i rozwolnienie czyli wirus byliśmy u lekarza, powiedziała co dawać do jedzenia i żeby dużo nawadniać. Nie powinno się tego zatrzymywać, bo organizm musi tego wirusa z siebie wyrzucić ... no ale dziś był dzień ok mam nadzieję, że kiedyś w końcu z tego wyjdziemy...a z tym podwojeniem wagi, to nie do końca 6 miesiąca? kurde no, niby nie tak dawno to było, a ja już tyle pozapominałam ![]() idzie burza.... kocham burze, ale jak słysze ile zniszczeń przynosi to już jakby mniej... |
|
|
|
#1165 | ||||
|
Zakorzenienie
|
wysle Ci link na priv - dziekuje
Cytat:
Cytat:
biedna wspolczuje Ci chodzic z brzuszkiem w te upaly ![]() Cytat:
No ja tak planowalam ze maly od poczatku bedzie spal u siebie ale w praniu wyszlo inaczej Teraz nie wyobrazam sobie zeby taka malizna byla daleko od nas tym bardziej ze mu sie czasem ulewa po jedzeniu. Takze jak narazie maly spij w lozeczku turystycznym obok naszego lozka wiec mam go caly czas na oku. A rano jak maz idzie do pracy to zabieram Dominika do siebie do lozka i jeszcze spimy do 10-11 ![]() A jak to lozeczko u rodzicow jestes zadowolona? Cytat:
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2012-07-07 o 23:32 |
||||
|
|
|
#1166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fsjnie byloby gdybym sie znow mogla zapisac troche sie stresuje tym.dzis bylismy u ksiedza i slub 1 wrzesnia wiec za 55 dni jupi ![]() gdyby teraz staranka sie nie udaly to na weselu moglabym troche wypic a jak uda sie to bedzie szczesliwa. w nowe pracy porobily sie niefajne sytuacje wiec tym bardziej mnie motywuje do dzialania, tym bardziej ze na l4 na dojazd nie bede tracic ok 200zl a praca na pol etatu |
|
|
|
|
#1167 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka Dziewczyny
wiec tak chcialam dzis jechac do pracy rowerem a okazaalo sie wczoraj ze rower jest popsuty i maz go sam nie naprawi bo trzeba dokupic czesc jakasStrong co się stało i jak po "18"??
Edytowane przez martynka1916 Czas edycji: 2012-07-07 o 23:36 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ale wczoraj burza była Zaczęło tak lać, że siadł prąd i Golce musieli przerwać koncert, a wszyscy się rozbiegli do domów![]() Cytat:
Cytat:
Żabciu, niestety drogi Nowy, jeśli kupisz cały zestaw to około 2,700 + fotelik. Ale używany można znaleźć taniej![]() Nie mogłam się napatrzeć na męża jak śmigał tymi wozkami i z taką skupioną miną analizował jak się składają itp.... |
||
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski
![]() Madzia, Blonde do 6 miesiaca dziecko powinno podwoic wage urodzeniowa Ja sie nie martwie, bylam niecale 2 tyg temu u pediatry na kontroli i mowil ze mala rozwija sie super i super rosnie, po prostu nie bedzie zbyt pyziatym bobasem prawdopodobnie, choc nie wykluczone ze jej sie to odmieni A dla niej lepiej zeby nie byla zbyt gruba bo grubsze maluchy czesto pozniej siadaja czy zaczynaja chodzic bo maja zwyczajnie wiecej do podnoszenia No a Julka juz cisnie sie do siadania, jak lezy to ciagle glowe podnosi do gory jakby chciala sie podniesc, to samo robi mi jak jest w wozku czy w lezaczku na pollezaco jak ja karmie....
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1170 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie dziewczyny
![]() przepraszam że nie pisałam 2 dzionki ale przez ta burze nie miałam neta gdzieś pierdykło i odcięci od świata zostaliśmy ![]() widze że dużo się dzieje tutaj, ciężko nadrobic ![]() żabciu w końcu tż wybierał pojazd dla maluszka, to prawie jakby autko kupował nie ma to tamto ![]() onyks w 100 % Cie rozumiem, koło mojego domku jest taki mały amfiteatr i jak są jakieś imprezy w naszej mieścinie to zawsze tam ostatnio moja gwiazda nie spała do 2 w nocy bo jak okno miała otwarte to hałas z tej sceny nieziemski a jak zamknięte to znowu duchota że nie było czym oddychac takie imprezy powinny byc troszkę jakby na obrzeżach moim zdaniem strippi mi również przykro z powodu faktu że musiałaś odejsc, pewnie dla dobra maleństwa i swojego ale jakby nie było odcięcie jednego źródła dochodu nie jest super sprawą , wiesz co, napisze do Ciebie na priv bo może jakoś podsune dobre rozwiązanie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.

sam organizowal jedzenie, itp Ale odkad Jula sie usmiecha i jest bardziej kontaktowa to maz chetniej sie nie zajmuje, teraz widac ze juz sie jej nie boi, bo jakas taka ''pewniejsza'' sie wydaje, juz nie taka krucha jak na poczatku. Rozbiera mi ja do kapieli, przewija, przebiera, zabawia, uspokaja, usypia, itp nie moge narzekac bo okazal sie swietnym tatusiem
ale też znam ten ból, że nie mozna sobie zaplanować wydatków, bo zawsze jest różnica w kwocie.

16.07.2012 - Kamil, nasze serce. 

ale jestem wsciekla na niego

- 09.06.2006