Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-08, 09:02   #1171
blonde_hair
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
:
hehe to ladnny artysta wam rosnie

Witajcie
Nam Domino troche strachu narobil w nocy spal tak jakos nie pewnie i jak oddychal to bylo slychac ze cos mu siedzi w gardelku mysalam ze jakies przeziebienie go bierze czy cos. A tu o 3 w nocy slysze jak by sie dusil wstalam na rowne nogi szybko na rece i odklepalam a to mleko mu sie zrobilo juz w taki serek i biedny nie mogl oddychac Na szczescie jak sie mu odbilo to juz spokojny byl dostal mleko i zasnal. Ale tak sie wystraszylismy ze masakra.

Dzisiaj mamy w planach jechac do 3 restautracji zobaczysz jakie maja ceny na chrzciny bo to juz zaniedlugo trzeba bedzie zaproszenia wysylac.
normalnie extra
No niestety takie akcje sie zdarzaja, dlatego najlepiej miec dziecko na widoku. Dobrze ze szybko zareagowalas
Kiedy chrzest?
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
u nas nadal nieciekawie raz jest dobrze z Marysią, a na drugi dzień wymioty... znów chwilke lepiej i rozwolnienie czyli wirus byliśmy u lekarza, powiedziała co dawać do jedzenia i żeby dużo nawadniać. Nie powinno się tego zatrzymywać, bo organizm musi tego wirusa z siebie wyrzucić ... no ale dziś był dzień ok mam nadzieję, że kiedyś w końcu z tego wyjdziemy...

a z tym podwojeniem wagi, to nie do końca 6 miesiąca? kurde no, niby nie tak dawno to było, a ja już tyle pozapominałam

idzie burza.... kocham burze, ale jak słysze ile zniszczeń przynosi to już jakby mniej...
Oby szybko przeszlo

Ja kojarze ze w 4 powinnoi podwoic wage

Butter

Onyks super ze wozeczek juz wybrany

Dzien dobry

Ja po pracy

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2012-07-08 o 09:03
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 09:05   #1172
onyks
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!

Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość
żabciu
w końcu tż wybierał pojazd dla maluszka, to prawie jakby autko kupował nie ma to tamto
Hej
a to nie do mnie? Bo Żabcia ma już wózek

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Onyks super ze wozeczek juz wybrany

Dzien dobry

Ja po pracy
Hej

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 09:15   #1173
tomalinka
Wtajemniczenie

Natalko i jak Marysia po nocy?
Onyks super, ze wozek wybrany

Ciekawe jak tam cykl u Mrowinki..?
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 09:16   #1174
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Hej laski

Madzia, Blonde do 6 miesiaca dziecko powinno podwoic wage urodzeniowa pozniej juz wolniej dzieci przybieraja na wadze, te pierwsze pol roku jest najintensywniejsze

Ja sie nie martwie, bylam niecale 2 tyg temu u pediatry na kontroli i mowil ze mala rozwija sie super i super rosnie, po prostu nie bedzie zbyt pyziatym bobasem prawdopodobnie, choc nie wykluczone ze jej sie to odmieni
A dla niej lepiej zeby nie byla zbyt gruba bo grubsze maluchy czesto pozniej siadaja czy zaczynaja chodzic bo maja zwyczajnie wiecej do podnoszenia
No a Julka juz cisnie sie do siadania, jak lezy to ciagle glowe podnosi do gory jakby chciala sie podniesc, to samo robi mi jak jest w wozku czy w lezaczku na pollezaco jak ja karmie....
no to widocznie sa rozne zrodla

Ja pamietam,ze mi Seba do roku ladnie przybieral, zreszta teraz tez wazy nie malo, raczej jest wysoko w siatkach centyl.
Ale poczatek mial bardzo intensywany, zarownow wadze jak i wzroscie

Najwazniejsze ze Julka zdrowa i dobrze sie rozwija

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Hej
a to nie do mnie? Bo Żabcia ma już wózek

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Hej
Stary 2012-07-08, 09:19   #1175
agi_82
Wtajemniczenie

jak zwykle pokickałam fakty tyle nadrabiania miałam wybaczcie

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 09:22   #1176
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Natalko i jak Marysia po nocy?
Onyks super, ze wozek wybrany

Ciekawe jak tam cykl u Mrowinki..?

Podglądam Mrowinkę na skarbie, temp się trzyma, ale to jest 23 dc. Musimy jeszcze trochę potrzymać kciuki

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość
jak zwykle pokickałam fakty tyle nadrabiania miałam wybaczcie

Stary 2012-07-08, 09:30   #1177
martynka1916
Wtajemniczenie

GG do martynka1916

Witajcie do mnie szla burza i pogrzmialo troszke ale pokropilo tyle co nic ..ale dzis widze rzeskie powietrze wiec moze nie bedzie tak zle .....kurcze ja wogole dzis kosci nie czuje... jestem tak obolała ,że szok a chcialam wyskoczyc na rowerek jakby maz go wreszcie zrobil....hmm....jak dam rade.. i jeszcze w dodatku dostalam @ ciekawe czemu tak wczescie przyszła....
4.06.2013 Wiktoria

"Zabrać Cię na spacer długi, żeby iść i nic nie mówić, tylko czuć że jesteś obok."

Edytowane przez martynka1916
Czas edycji: 2012-07-08 o 09:32
martynka1916 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-08, 09:43   #1178
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Wróciłam

Jak pewnie zauważyłyście podglądałam...... podczytywałam..... ale i tak nie pamiętam co komu odpisać
Melduję, że od jutra zacznę produkcję postów, bo w tej części mam ich tylko 4..... no sama na siebie z pałą wystartuję chyba i jutro też napiszę co i jak na wakacjach, w podróży wkleję fotki itp.

Miłej niedzieli
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 09:47   #1179
agi_82
Wtajemniczenie

hej Martynko
ja od roku proszę się tz żeby mi oświetlenie naprawił i nic więc jak coś to mandacik zapłąci

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

a i odnośnie szybkiego przyjścia @, może to ta pogoda i fakt że trochę sie napracowałaś co??

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 10:02   #1180
onyks
Zakorzenienie

Bika! Hej

Martynko, może przez tą pogodę....

Stary 2012-07-08, 10:04   #1181
kotekk81
Zakorzenienie

Czesc

wlasnie mam takiego nerwa ze szkoda gadac godzine ciasto siedzialo w piekarniku i sie lekko scielo.......piekarnik oczywiscie wczesniej wlaczylam zeby sie nagrzal i co............i po godzinie osiagnal temp 70 stopni czyli wyglada na to ze grzalka poszla......na szczescie jest na gwarancji i jutro bede dzwonic na serwis..........jak nie urok to sraczka

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 10:07   #1182
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
Czesc

wlasnie mam takiego nerwa ze szkoda gadac godzine ciasto siedzialo w piekarniku i sie lekko scielo.......piekarnik oczywiscie wczesniej wlaczylam zeby sie nagrzal i co............i po godzinie osiagnal temp 70 stopni czyli wyglada na to ze grzalka poszla......na szczescie jest na gwarancji i jutro bede dzwonic na serwis..........jak nie urok to sraczka
mam nadzieję, że szybko naprawią

Stary 2012-07-08, 10:12   #1183
Malensstfo
Zakorzenienie

Hejka w niedzielę...

Ja znów w pracy, ale dzisiaj krócej..
Nadal gorąco...wczoraj byli u nas z rodzinki z rocznym synciem...nie mieliśmy jak się spotkać przez rok prawie... Ale fajnie było...heh...tylko jak patrzyłam jak tata z mamą się z nim bawią, to mnie coś ściskało..i jak się teraz nie uda, to chyba w doła wpadnę

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

A mrowinka ma dzisiaj 26 dc Tylko że od paru dni nie zaznacza temp.

Bikuś

Edytowane przez Malensstfo
Czas edycji: 2012-07-08 o 10:25
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 10:21   #1184
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
[/COLOR]A mrowinka ma dzisiaj 26 dc Tylko że od pary dni nie zaznacza temp.

Bikuś
Oj to źle spojrzałam

Stary 2012-07-08, 10:23   #1185
Malensstfo
Zakorzenienie

Kathe jak mam Cię przenieść na listę staraczek to skrobaj dane na priv

Reszta dziewczyn tak samo...bo już lipiec jest
Stary 2012-07-08, 10:25   #1186
martynka1916
Wtajemniczenie

GG do martynka1916

Cytat:
Bika! Hej

Martynko, może przez tą pogodę....

no wlasnie tez mi sie tak wydaje... dziewczyny czuje sie fatalnie... masazu potrzebuje.... zaraz mezowi bede truc
4.06.2013 Wiktoria

"Zabrać Cię na spacer długi, żeby iść i nic nie mówić, tylko czuć że jesteś obok."
Stary 2012-07-08, 12:20   #1187
metkaa
Zakorzenienie

czesc

stronwomen
i jak po imprezie?

tynkusia ladny brzuszek

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Jestem zla na TzSpalam, a on oczywiscie tak Sebe przypilnowal ze porysowal kredkami nam 1 sciane w przedpokoju i 2 w salonie
W salonie Tz zamalowal, ale do przedpokoju nie mamy juz tej farby. Jutro trzeba kupic i to zamalowacale jestem wsciekla na niego
powiem jedno FACECI

Cytat:
Nam Domino troche strachu narobil w nocy spal tak jakos nie pewnie i jak oddychal to bylo slychac ze cos mu siedzi w gardelku mysalam ze jakies przeziebienie go bierze czy cos. A tu o 3 w nocy slysze jak by sie dusil wstalam na rowne nogi szybko na rece i odklepalam a to mleko mu sie zrobilo juz w taki serek i biedny nie mogl oddychac Na szczescie jak sie mu odbilo to juz spokojny byl dostal mleko i zasnal. Ale tak sie wystraszylismy ze masakra.

Dzisiaj mamy w planach jechac do 3 restautracji zobaczysz jakie maja ceny na chrzciny bo to juz zaniedlugo trzeba bedzie zaproszenia wysylac.
matko, wspolczuje przezyc,
trzymam kciuki za owocne poszukiwania lokalu

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ja mam weekend pod znakiem sesji, jestem już potwornie zmęczona - jutro ostatni egzamin. Wczorajszy i dzisiejszy zdałam (4,5 i 5).
Teraz powtarzam jeszcze, za chwilkę idziemy na urodziny do sąsiada, ale tylko na troszkę...a potem dalej powtarzanie.
Mam nadzieję, że jutro zdam i będę mieć wytęsknione, upragnione i jakby nie było, zasłużone wakacje
Trzymajcie kciuki....
gratuluje i trzymam kciuki,

Cytat:
Mamy przez weekend dni naszego miasta i scena w tym roku jest na stadionie obok naszego bloku. W domu mam tak jakbym pod sceną stała...TV nie da się oglądać, a tam...rozmawiać się nawet nie da taki rumor! O 21.30 mają grać Golce, a porem zabawa do rana..

Dziś byliśmy w Poznaniu, trochę na zakupach..kupiłam płaskie buty (w końcu) i sukienkę (mama mi zafundowała), a małż koszulę, tak że zakupy uważam za udane
I byliśmy w tym sklepie z wózkami gdzie jest Joolz Objeździliśmy po sklepie czym się dało
Wypróbowaliśmy między innymi: Musty 4 rider i Evo, Xlandery, Casual Play, Quinny Buzz i nie pamiętamj co tam jeszcze....no i Joolza
Powiem Wam, że zakochałam się w tym wózku, lekki, idealny do manewrowania, 1 ręką prowadzi się bez problemu...cudo Strong, cofam wszystko co o nim mówiłam, że inne mi się bardziej podobają, teraz jestem nim zachwycona Porównywalnie jeszcze jeździł Mutsy Evo, ale Joolz bardziej mi się podoba Wszelkie inne niestety za ciężkie jak dla mnie
Niestety po tej eskapadzie jestem tak padnięta, że ledwo na oczy patrzę
u nas w miescie jak sa jakies imprezy to mimo ze moj blok blisko sceny nie stoi to i tak w domu glosno,
wspolczuje,
super ze wozki wyprobowane, az musze poszukac jak ten Joolz wyglada

Natala84 zdrowka dla corci,

Bika witaj,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 13:24   #1188
martynka1916
Wtajemniczenie

GG do martynka1916

ale cisza:P eh weekend wkoncu:P
4.06.2013 Wiktoria

Stary 2012-07-08, 13:27   #1189
Natala84
Zakorzenienie

dziewczyny, Marysia już lepiej ugotowałam jej wczoraj marchwianke z ryżem i sok z borówek i dziś już ok od rana ma apetyt, bawi się

niestety, ja dostałam @ niby liczyłam się z tym, ze może się nie udać (bo tak właściwie to tylko raz próbowaliśmy, nie było siły i czasu przez te historie z córcią), ale jednak jakoś przykro
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 13:30   #1190
martynka1916
Wtajemniczenie

GG do martynka1916

Cytat:
dziewczyny, Marysia już lepiej ugotowałam jej wczoraj marchwianke z ryżem i sok z borówek i dziś już ok od rana ma apetyt, bawi się

niestety, ja dostałam @ niby liczyłam się z tym, ze może się nie udać (bo tak właściwie to tylko raz próbowaliśmy, nie było siły i czasu przez te historie z córcią), ale jednak jakoś przykro

eh rozumiem Cięnie martw się i nie stresuj... dobrze ze zMarysia ok
4.06.2013 Wiktoria

Stary 2012-07-08, 13:39   #1191
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Mona, sernik wygląda bombowo

Ana,
Cytat:
a co to za prezenty wysyłasz
na osiemnastce byliśmy

Tynkusia, fajny brzusio już masz

Strippi,
Cytat:
dzięki kochana, mam nadzieję, że też taką podjęłam, na razie nie wiem co ze sobą zrobić, więc nic nie robię tylko leniuchuję heh
też dobrze

Gucia6, miło że wpadłaś się zameldować

Żabcia, to Was Dominik wystraszył, dobrze żę nic się nie stało. A na kiedy planujecie chrzcziny?

Butter, dzisiejsze egzaminy zdane?

Onyks, współczuję sceny pod blokiem, i gratuluję podjęcia decyzji o wózku jak już mówiłam to Tobie ma odpowiadać i widzę że tak w 100% jest.

Emilka, tak tak... ta pogoda wykańcza....

Natala, przykro mi z powodu malutkiej... tak ją te wirusisko męczy...

Martynko, super że jesteś zadowolona z pracy

Emigra, racja, najważniejsze że się dobrze rozwija i rośnie a że kruszynka... kto wie czy Was raz dwa nie przerośnie...

Kotku, złośliwość rzeczy martwych, ale jak na gwarancji to luz
Stary 2012-07-08, 13:45   #1192
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Natalko zdrówka dla malej życzę. Na bank do 4 miesiąca powinno podwoic wagę bo tak mam w książeczce zdrowia napisane.

Zabcia Majka jeszcze nie śpi w łożeczku turystycznym bo dzieci do 3 miesiąca nie powinny ze względu na materac. A wy jaki macie materac?? Taki od turystycznego??

Kotku dobrze, że jest na gwarancji.

U nas upal. Siedzę z malą w ogrodzie, popijam karmi i jest mi blogo

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 13:47   #1193
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Wczoraj na osiemnastce, było bardzo fajnie, przyjemnie i mnóstwo jedzenia. Musiałam robić za kierowcę, bo TŻ się rozluźnił trochę ale to nic, raz na jakiś czas może... Klima była więc się nie parzyliśmy no i wróciliśmy koło 22 do domu, był taki gorąc że wychodząc z tej klimy padaliśmy jak kaczki i postanowiliśmy iść do basenu, romantico tak o 22 z TŻ w basenie siedzieć Kamilek powinien być wodnikiem jak ja a nie lewkiem Bolał nie trochę kręgosłup od siedzenia tam ale dałam radę. Noc mieliśmy cieżką. Od 2 w nocy do 3.30 nasz pies dostał jakiegoś ataku i szczekał jak najęty, chyba w lesie ktoś chodził, bo cały czas szczekał na las a i coś tam było słychać. Na 7 jechałam z babcią do kościoła i jak z niego wróciłam poszłam spać i tak spaliśmy z TŻ jeszcze do 11.00. No i wczoraj się zabawiliśmy trochę i dziś rano również... i wiecie co Wam powiem....
coś mi się dziś dzieję, boli mnie kręgosłup, jak wstaję, siadam czy się kładę to mnie ciągnie wszystko, na kibelku jak idę siku to mnie boli ale właściwie nie wiem co... trochę jak na @. :noniwiem:. Może to porzez zabawy, może przez te siedzenie wczoraj i to od kręgosłupa, może to wzdęcia z przejedzenia bo zgagę też mam, no a może mały mi schodzi niżej bo tak też pomyślała jak czułam taki cisnący ból. Ja nie minie do jutra to pojadę do mojej gin, wkońcu powiedziała że jakby mnie coś nie pokoiło to mam przyjechać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-08, 13:48   #1194
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Strong a może mały się szykuje do wyjścia??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 13:50   #1195
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Madzia, też tak pomyślałam jak czuję te ciśnienie w podbrzuszu... ale kurczaczki to za szybko....

a i jak wczoraj się bawiliśmy to też miałam TAM jakieś dziwne uczucie....
Stary 2012-07-08, 13:56   #1196
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
I tak mała zasypia, ale jak ją biorę w nocy o 3,30 na karmienie to już zostaje z nami w łożku, bo ja wtedy zasypiam.
Cytat:
No ja tak planowalam ze maly od poczatku bedzie spal u siebie ale w praniu wyszlo inaczej Teraz nie wyobrazam sobie zeby taka malizna byla daleko od nas tym bardziej ze mu sie czasem ulewa po jedzeniu. Takze jak narazie maly spij w lozeczku turystycznym obok naszego lozka wiec mam go caly czas na oku. A rano jak maz idzie do pracy to zabieram Dominika do siebie do lozka i jeszcze spimy do 10-11
o, i to właśnie miałam na myśli, gdy kilka miesięcy temu dyskutowałyśmy o spaniu z dzieckiem żeby nie było, u mnie było dokładnie to samo, zanim się Marysia urodziła myślałam - tylko łóżeczko! po 2-3 tygodniach potrzeba snu była tak duża, że mi już wszystko jedno było
Stary 2012-07-08, 14:04   #1197
Malensstfo
Zakorzenienie

W domciu już

Natalka
przykro mi, to na jakie dane mam zmienić listę?
Stary 2012-07-08, 14:14   #1198
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Maleństwo, pracowałaś dziś?
Stary 2012-07-08, 14:14   #1199
Natala84
Zakorzenienie

Malenstwo, następna @ 1.08
Stary 2012-07-08, 14:22   #1200
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Malenstwo, następna @ 1.08
A kiedy dostałaś @ ?

strong tak, w tej dodatkowej pracy...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości