|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
No wiesz co, może mieć i 8 - przecież już na tym etapie maluchy róznie rosną
![]() Muli mnie :/ WR lub USR - badanie pod kątem chorób wenerycznych. Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2012-07-07 o 22:20 |
|
|
|
#752 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w czw za to mam iść na normalną wizytę do mojego ginka, ale przełożę, bo nawet badań nie mam zrobionych a się nie wyrobię. ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- szaja - pisałaś, że Agu to niejadek...a coś jej podajesz na wzmożenie apetytu? bo moja to ostatnio nic nie chce jeść...na śniadanie dostaje np. kanapkę i pomidorki koktajlowe i tylko je wyjada..obiadów w ogóle nie jada..na kolację kaszka..a w międzyczasie owoce, warzywa jakoś tam wchodzą..ale je za mało :/ |
|
|
|
|
#753 |
|
Konto usunięte
|
Nic nie podaję, podejrzewam upały
|
|
|
|
#754 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35165905]Nic nie podaję, podejrzewam upały
[/QUOTE]Ano widzisz, tylko u nas w 3mieście to ostatnie 2 dni upalne...a mała apetytu nie ma na pewno już ponad tydzień..albo i więcej czas tak szybko leci
|
|
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
heeeej
![]() dziewczyny miłego dnia Wam życzę, my mamy zamiar jechać na wycieczkę ale pochmurno i grzmi od samego rana śmigamy jeszcze do fryzjera a potem zobaczymy, mam nadzieję, że się nie rozpada, bo o ile pochmurne niebo mi bardzo pasuje, to jednak burzę wolałabym ominąć ![]() poza tym nie mogę spać, denerwuję się straszliwie jutrzejszą wizytą u ginekologa i wtorkowym usg genetycznym...... Z każdym dniem mam coraz gorsze wizje
|
#756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja dzisiaj robię obchody po mojej "wiosce" |
|
|
|
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dziewczyny!
![]() U mnie była dzisiaj w nocy przeokropna burza. Nie mogłam przez to spać... Mam takie pytanie - czy któraś z Was jest z Olsztyna albo okolic?
|
|
|
|
#758 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobitki, posiadaczki zmywarek... pytanko : jakie są najlepsze tabletki ?
ja niestety pierwszy raz mam zmywarę, dlatego się totalnie nie znam. wczoraj pierwszy raz użyłam i jestem zachwycona :P wrzuciłam tam jakąś ostatnią tabletkę ludwika, która tutaj była, no ale nie mam porównania do innych, a Wy na pewno się znacie
|
|
|
|
#759 |
|
Konto usunięte
|
My mamy http://www.i-jedynka.pl/produkty.php...ho=DESC&o=cena te power ball
|
|
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć człowieki moje
![]() Po pierwsze, to śliczne maleństwa gratuluję ja w piątek późno strasznie wróciłam z Krakowa, na szczęście Kampanii Wrześniowej nie będzie ![]() aktualnie siedzę sama w domu, więc wyniosłam ubranka od tej kobiety na balkon i mam zamiar je segregować, zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() podczytałam Was o tym USG genetycznym - cieszę się, że u Was wszystko w porządku! I widzę, że chyba jestem jedyną, która go nie miała... A u mnie już 14 tydzień... Zostaje chyba ten drugi termin, nie? Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku ![]() jutro wizyta o 14:10, zobaczę, co tam słychać u łobuza ![]() co do tabsów do zmywarki, to u mnie Calgon najczęściej. Trzeba uważać na nabłyszczacze, raz się mój tato pokusił na taki, że zostawiał cholerne smugi na naczyniach :/ |
|
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
dzieku dziewczyny za odpowiedzi
sprawdzalam w necie ceny ale nie bylam pewna, ze dobre badanie znalazlam a wole wiedziec ile kasy szykowac tylko musze je na kompa przerzucic u was tez dzis chlodniej ? I pomyslec ze kiedys lubilam upaly..
|
|
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
ja na badania idę we wtorek i liczę że wydam maksymalnie 60 zł ale to tylko morfologia, mocz no i Coombsa jak sprawdzałam w necie to to ostatnie ok 30 zł kosztuje, no i na morfologie to chyba na czczo chodzilyscie co ?
|
#764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#765 |
|
Przyczajenie
|
Witam Dziewczyny.
Jestem na Wizażu zupełnie nowa. Chciałabym dołączyć do Waszego grona szczęśliwych "ciężarówek". Od paru dni bezczelnie podglądam Wasze posty i wreszcie postanowiłam się ujawnić. Mam na imię Magda, i wg obliczeń p. położnej termin porodu mam na 31 stycznia (ost. mies. 26 kwietnia 2012 r.). To moja pierwsza ciąża, staram się nie świrować, ale jak zapewne same doskonale wiecie, to nie takie łatwe . Na razie podchodzę do "sprawy" - co ma być to będzie - i nie zmieniam zasadniczo wiele w swoich upodobaniach. Jestem z zawodu i zamiłowania bibliotekarą i pracuję głównie z dziećmi. Na szczęście od początku ciąży dość dobrze się czuję i nie muszę siedzieć na zwolnieniu. Jeszcze raz witam i proszę o przyjęcie mnie do Waszej społeczności. Ps. zapewne trochę czasu upłynie zanim rozeznam się z ustawieniami i pododaję suwaczki, cytaty itp. Proszę o wyrozumiałość
|
|
|
|
#766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile masz lat, dzidzia planowana, czy niespodziewajka? ![]() Spokojnie - jesteśmy wyrozumiałe
|
|
|
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to który to tydzień już ?
|
|
#769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bry dzien dziewczyny Pospalysmy sobie dzisiaj z corka do (uwaga, uwaga) 10:30 Moje dziecko pobija ostatnio rekordy w spaniu co mnie niezmiernie cieszy ![]() A wczoraj pierwszy raz sluchalismy z Tztem serduszka Milej niedzieli kochane
|
|
#770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my pospalysmy do 7, a o ktorej kladziesz corcie spac ??
|
|
#772 |
|
Przyczajenie
|
Witam ponownie i dziękuję za miłe powitanie.
Mam 30 lat, od 2007 roku mężatka (szczęśliwa), ciąża jak najbardziej planowana. Starania zaczęliśmy już w sierpniu 2011 roku, potem na trochę zaprzestaliśmy - przez moją głupotę. Koleżanka w pracy "zaszła" w tym czasie i nie chciałam jej robić konkurencji i szefowej kłopotu. Teraz wiem, że to głupie, i że każdy powinien myśleć o swojej przyszłości, bo nie wiele rzeczy w życiu da się zaplanować Co do dzieci, to pewnie zaraz mi się oberwie, ale nigdy nie miałam instynktu macieżyńskiego, a starania i dzidzię to wynik prostego równania matematycznego (2012-1982=30). To ostatnie to oczywiście mój wiek . Mam nadzieję, że mimo to uda mi się odnaleźć się w roli mamuśki (choć to jeszcze daleka droga).Jakoś tak się wcześniej nie mogliśmy przemóc (głupie wymówki, typu najpierw stabilizacja w pracy, potem mieszkanie (i tak na kredyt), ostatnie wakacje (jakby to się z dzieckiem nie dało jechać) itd.) ![]() Tak czy inaczej teraz mija wg ost. mies. 10 tydzień, za 2 tygodnie USG i oczywiście już teraz się stresuję. Zwłaszcza, że nie czuję się w ciąży - nie mam wymiotów, czasem tylko mnie lekko zemdli, brzucha też jakoś specjalnie nie widać, co najwyżej szybciej się męczę, a ten upał nie pomaga wcale. I moje już pierwsze pytanie do Was - właściwie mięso (zwłaszcza smażone) może dla mnie nie istnieć. Żywię się w dużej mierze warzywami i owocami. Jeśli mięso to gotowane (wcześniej nie znosiłam) a kanapki najlepiej mi smakują z pomidorami. Na widok np. kiełbaski (niestety grillowanej też) i innych wonnych wyrobów mnie wręcz mdli. Ma któraś z Was tak samo? Niby zdrowo, ale czy na pewno? |
|
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Mamusie! w nocy mieliśmy krótką aczkolwiek intensywną burzę + mega pompę wiec dziś na dworze jest WSPANIALE
od razu chce się wyjść z domu....Witam nową mamusię i gratuluję ![]() właśnie, co to, co to?
|
|
|
|
#774 | |
|
Zadomowienie
|
O takie: http://www.amazon.co.uk/Angelsounds-...1743786&sr=8-1
![]() Cytat:
ale to dlatego tak pozno, ze w dzien pospala ponad 2 godziny
|
|
#775 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej hej
ale ze mnie idotka nawrzeszczałam dziś na teściową a ona chciała dla mnie dobrze, a teraz mi tak głupio, przeprosiłam ją a ona nie chce ze mną gadać ajajaj te hormony ![]() Cytat:
ja używałam wszystkie co mi w ręce wpadły, te z lidla też dawały radę a wczoraj oglądałam program Pani Gadżet- i Ibiszowa testowała kasztany do prania w zmywarce i była zachwycona ![]() hm koszt to 25 zł i starczy na 400 myć-do tego ekologiczne, muszę spróbować Cytat:
ja mam tak samo- od 4 miesięcy na widok mięsa mam odruch wymiotny, potem odrzuciło mnie od jajek a nabiał to już na siłę wciskam lekarze- i to kilku bo już tak się przewinęłam to przez szpital to przez 2 prowadzących- uspakajali- organizm jak będzie potrzebować to w końcu sięgniemy po to mięcho absolutnie nie ma co się tym przejmować |
||
|
|
|
#776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj mi też wariują hormony i to zdrowo... Wyobraźcie sobie, że TŻ mi mówi, że 10 wraca, za chwilę, że jednak 14 itp, bo szef tak gra w ch**a.. I w końcu stwierdziłam sama do siebie: A siedź tam w cholerę mi się do Ciebie nie spieszy ... ![]()
|
|
|
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zagotowałam się kurde no jakbym chciałą to bym kupiła mrożone a nie świeże a do tego jeszcze się kilka drobiazgów nałożyło i po prostu wybuchłam tak to jest jak człowiek przez 12 lat mieszkał sam, nie potrafię żyć na kupie mam zbyt dominujący charakter nie umiem się dostosować |
|
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle ostatnio tak sobie myślałam, że wyniosłabym się do niego na dobre po wakacjach, teraz jeszcze bym trochę rodzicom pomogła jeśli chodzi o siostrę. tzn o to, że ona w domu sama nie zostanie. aktualnie już tydzień siedzi u drugiej babci i ani myśli wracać ale te ostatnie wakacje bym ich jeszcze troszkę odciążyła. A TŻ?! O ja pierniczę jak zaczął wczoraj do mnie szczekać, że już mam iść, że to, że tamto. Sobie myślę: O nie.. Ty mi nie będziesz smrodzie rozkazywał. W ogóle mam ochotę go za jaja powiesić. Tak profilaktycznie
|
|
|
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
heheh, mój TZ jest dla mnie bardzo pobłażliwy ale dziś nie podobało mu się jak się odnoszę
kurdę najgłupiej mi,że ją przeprosiłam a ona nie chce moich przeprosin, musiało zaboleć ech.... a z drugiej strony nie jest ze mną tak źle-potrafię przyznać się do błędów i powiedzieć przepraszam odliczam już dni do przeprowadzki, ale wygląda na to,że dopiero na jesień- nie da się przeskoczyć
|
|
|
|
#780 |
|
Zadomowienie
|
hej marsi
tez ogladalam ten program i tez chce wyprobowac te orzechy i do zmywarki i do prania - ciekawe jak sie spisza, a i jeszcze ten odkurzacz co odrazu myje podlogi tez mam na niego ochotę ale 2 tys kosztuje, ma ktora taki? warto kupic? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

A u mnie już 14 tydzień... Zostaje chyba ten drugi termin, nie? Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku