|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8
Hej,
przepraszam jeśli mój problem wyda Wam się głupi, ale jestem strasznym `spinaczem` i boję się przy każdej możliwej okazji. Otóż sprawa wygląda tak: od 4 maja biorę tabletki `cilest`, czyli jestem na etapie 3 opakowania, każdą z przerw między opakowaniami skróciłam, ale w trakcie brania tabletek trzymałam się ustalonych pór (+/- 20 minut), jednak raz zdarzyło mi się zapomnieć tabletki i wzięłam ją dopiero po 2 godzinach. Pory zażywania tabletek przy każdym blistrze były inne, ale lekarka powiedziała mi, że nie ma to wpływu i ważne jest jedynie aby trzymać się tej godziny, która jest ustalona w danym cyklu. Więcej przewinień nie miałam, nie zdarzało mi się też wymiotować, chorować czy zażywać jakiś ziół, jedyne sprzeczne może być to, że chodzę na solarium (ale góra 10 minut na dwa tygodnie) ...a że zażywam magnez to raczej nie ma nic do rzeczy tyle, że teraz na moje nieszczęście zaczęły się pojawiać jakieś dziwne okoliczności, bo nagle dostałam przebarwień na skórze (jasnych), jem w jakiś szalonych ilościach, mam zawroty głowy (bardzo rzadkie, ale sie zdarzają) i ogólnie jest mi słabiej niż zwykle (chociaż mam nadzieję, że to od pogody) i koniec końców przeczytałam w internecie, że o cileście są różne opinie i dziewczynom zdarza się na nim zaliczyć wpadkę, a bywa też, że tabletki są źle dobrane, ze względu na ich niezgodność z poziomem hormonów (ja nie miałam robionych badań, ale brałam już cilest przez 2 lata i nic złego się nie zdarzyło). Sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć...pomożecie? |
|
|
|
#1022 |
|
Konto usunięte
|
Po pierwsze nie rozumiem czemu skracasz przerwy pomiędzy braniem tabletek. To nie cukierki.
Po drugie takie objawy to faktycznie raczej od gorąca, nie od tabletek. Nie schizuj. |
|
|
|
#1023 |
|
Zadomowienie
|
No i dzisiaj znowu wyszła mi baardzo blad kreska po trochę dłużej niż 5 min... Można by nawet powiedzieć że cień kreski no ale jednak...
|
#1024 |
|
Przyczajenie
|
Ciąża...?
Witam. Chciałam zapytać ile dni przed okresem można zajść w ciąże. Dodam że nie zawsze mam regularny okres, niedawno się mi prze regulował, po operacji i w czerwcu mniej więcej miałam mieć ok 27 a niestety nie dostałam, a współżyłam ok 22. Czy jest możliwe żebym zaszłą w ciąże? Do tej pory nie dostałam okresu. Miałam czasami też tak że po współżyciu przestawiał mi się okres o kilka dni.
|
|
|
|
#1025 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ciąża...?
Jeżeli się odpowiednio nie zabezpieczyłaś zawsze jest ryzyko zajścia w ciążę
|
#1026 |
|
Raczkowanie
|
Współżyjąc bez zabezpieczenia teoretycznie ZAWSZE możesz zajść w ciąże.
|
|
|
|
#1027 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zró test z krwi. ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- edit: na tescie powinno być napisane po ilu minutach wyrzucić test i nie patrzeć na wynik. W Polsce na testach jest napisane, że wynik pojawia się w 3-5 minjucie i po 5 minutach test wyrzucic i nie patrzec na wynik |
|
|
|
|
#1028 |
|
Zadomowienie
|
Pisało żeby odczytać po 5 min ALE do 15 min jak się pojawi kreska to też jest pozytywny. (Dokładny cytat) z tym badaniem krwi to tutaj z tego co wiem dość dużo zachodu, najpierw do rodzinnego po skierowanie musiałabym iść (nie mieszkam w Polsce)
Edit. Zrobiłam sobie test elektroniczny... pisało że można go zrobić o każdej porze dnia byleby przed za dużo nie pić. No i wyświetlił się napis ciąża więc chyba blade kreski mówiły prawdę.
23.11.2010 02.02.2012 prawo jazdy ![]() http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png 12.02.2013 Jasmine Edytowane przez Agnjeska Czas edycji: 2012-07-07 o 14:34 |
|
|
|
#1029 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#1030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba logiczne, że kazdy niezabezpieczony stosunek może skończyć się ciążą, szczególnie kiedy ma sie nieregularne miesiączki i nie prowadzi samoobserwacji organizmu. |
|
|
|
|
#1031 |
|
Konto usunięte
|
także gratuluję
|
|
|
|
#1032 |
|
Przyczajenie
|
dziwne objawy czy to ciaza ?
n i e a k t u a l n y
Edytowane przez bubsa Czas edycji: 2012-07-08 o 00:18 |
|
|
|
#1033 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: dziwne objawy czy to ciaza ?
Dwie sprawy
Pierwsza - jest już taki temat na forum, więc można było tam zamieścić dwa, skoro masz wątpliwości co do testu, a okres Ci się i tak spóźnia, to migusiem na betę ja płaciłam 29 złotych, prywatnie, wyniki następnego dnia. Mnie się wówczas spóźniała 4 dni. Już totalnie fiksowałam... Test laboratoryjny na obecność hormonu beta Hcg jest bardzo dokładny i daje niemal 100% pewności. W połączeniu z testami domowymi, masz niemal zupełną pewność.
|
|
|
|
#1034 |
|
Przyczajenie
|
dzieki w takim razie zrobie jak mowisz
|
|
|
|
#1035 |
|
Konto usunięte
|
Trzezcia sprawa - biegunka NIE JEST objawem ciąży
|
|
|
|
#1036 |
|
Wtajemniczenie
|
Czwarta sprawa :
Rzeknę Ci rzewnie, że na bank jesteś w ciąży. Zajrzałam przez mą szklaną kulę do Twojej macicy i "stwierdzam ciążę, bo zarodek" ![]() Proponowałabym wysłać e-maila do wirtualnego lekarza, a nóż widelec się dowiesz ![]() Dziewczyny, które zakładacie tak bzdurne wątki - litości... Skoro Ci test wychodzi negatywny, a Ty nadal boisz się, że możesz być w ciąży to idź do lekarza, a nie na forum pytasz czy możesz być w ciąży
|
|
|
|
#1037 |
|
Raczkowanie
|
Najlepiej będzie jak pójdziesz do ginekologa i wtedy się dowiesz czy jesteś w ciąży, czy nie..
|
|
|
|
#1038 |
|
Raczkowanie
|
Najlepiej będzie jak pójdziesz do lekarza i wtedy się dowiesz.
|
|
|
|
#1039 |
|
Konto usunięte
|
W ulotce nie znalazłam dokładnej informacji.
Jeśli przyjmuję tabletki jednoskładnikowe (Azalia, Cerazette) i spóźnię się z tabletką więcej niż 12 h, to przez najbliższy tydzień muszę się dodatkowo zabezpieczać. A stosunki jak daleko wstecz przed pominiętą tabletką mogą skutkować ciążą? |
|
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szósta - każdy niezabezpieczony stosunek może skończyć się ciążą. |
|
|
|
|
#1041 |
|
Konto usunięte
|
Edit: prezecyztalam ze bierzesz tab.
Cykl musi dojsc do siebie. Edytowane przez 201610310857 Czas edycji: 2012-07-07 o 23:31 |
|
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
Edytuję, bo i Edeldredzia edytowała
Edytowane przez karolynka90 Czas edycji: 2012-07-07 o 23:32 |
|
|
|
#1043 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1044 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny jestem tu nowa i mam pytanie które nie daje mi spać. Staramy sie z mężem o dzidziusia i jestem na tyle niecierpliwa ze cztery dni przed okresem już zrobiłam test i wyszedł pozytywny,następnego dni zrobiłam kolejny i tez był" +" ale teraz boje sie ze mimo wszystko dostanę ten okres czy test może sie pomylić?????????
|
|
|
|
#1045 |
|
Konto usunięte
|
W tę stronę raczej nie, gratuluję
|
|
|
|
#1046 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1047 |
|
Przyczajenie
|
Ale serio?dwa razy wyszedł pozytywny za pierwszym nie tak wyraźny ale za drugim razem był naprawdę plusik.
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Delia N. Szczerze mówiąc to nie wiem bo to praktycznie często sie coś tam coś tam więc nie wiem ile dni od stosunku poprostu poczułam ze powinnam zrobic test i wyszedł pozytywny...
|
|
|
|
#1048 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1049 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() od 10 mają przestałam zażywać tabletki antykoncepcyjne. Ostatnio doszło do intymnej sytuacji z tż ale nie był to stosunek, miałam na sobie bieliznę i prawdopodobnie usiadłam na jego penisa w spermie (prawdopodobnie ponieważ nie pamiętam dokładnie, ale załóżmy że tak było) i czy jest wtedy możliwość zajścia w ciąże ? Ja nie jestem co do tego pewna a chciałabym usłyszeć opinie kogoś innego Dodam jeszcze że spóźnia mi sę okres 8 dni, ale jest to normalnie przy odstawieniu tabletek, ponieważ moje hormony się nie unormowały.
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.

tyle, że teraz na moje nieszczęście zaczęły się pojawiać jakieś dziwne okoliczności, bo nagle dostałam przebarwień na skórze (jasnych), jem w jakiś szalonych ilościach, mam zawroty głowy (bardzo rzadkie, ale sie zdarzają) i ogólnie jest mi słabiej niż zwykle (chociaż mam nadzieję, że to od pogody) i koniec końców przeczytałam w internecie, że o cileście są różne opinie i dziewczynom zdarza się na nim zaliczyć wpadkę, a bywa też, że tabletki są źle dobrane, ze względu na ich niezgodność z poziomem hormonów (ja nie miałam robionych badań, ale brałam już cilest przez 2 lata i nic złego się nie zdarzyło).