|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#65581 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
Cytat:
Daleko, TŻ mnie nie zawiezie na pewno. Zresztą okolic Częstochowy nie znam kompletnie. 5 lat tu mieszkam i ogarniam ciągle miasto .A Ty byłaś u częstochowskiego fryzjera? ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Nikt nie założył, pozwoliłam sobie to zrobić ![]() XIV część zakręconej opowieści zaprasza KLIK |
|
|
|
|
#65582 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
Już nowa część , wow
Cytat:
|
|
|
|
|
#65583 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem!
![]() Cytat:
![]() Napisz jak działa? Moje włosy niestety usztywniał Pamiętaj że zioła i kokos mogą wysuszać takie tam
|
|
|
|
|
#65584 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny!
Nie wiem, czy piszę w odpowiednim wątku, jeśli nie, to przepraszam! Proszę Was, wspomóżcie mnie swoją radą i wiedzą, bo ja już nie mogę z moimi włosami. Na wątek dla zakręconych weszłam jakoś miesiąc temu, od tygodnia wcielam w życie Wasze porady. Mam falowane włosy, typ 2a. Nie suszę ich suszarką, wyglądają ślicznie. Ale kiedy się obudzę- tragedia. Śpię z włosami zwieszonymi za łóżko, ale jakoś nie bardzo wyglądają następnego dnia. Zgodnie z zaleceniami myję je co dwa dni, bo inaczej są przetłuszczone. I teraz najważniejsze pytanie: jak Wy rozczesujecie swoje włosy (kiedy nałożycie już odżywkę), że dajecie radę je rozplątać? Ja swoich fal nie czeszę między myciami i strasznie, ale to strasznie się kołtunią po umyciu nakładam odżywkę, czekam aż zacznie działać (ok.10 min, albo 30, zależy od ilości czasu wolnego). Później staram się je rozczesać grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami, ale to okropnie boli, mimo że robię to bardzo delikatnie. Doszło do tego, że włosy rozplątuję 20 min I do tego wypada ich ogromna ilość. Czy mam wrócić do rozczesywania na sucho? Chciałabym zadbać o moje fale, bo odkąd zaczęłam je nawilżać i pozostawiać do same do wyschnięcia są śliczne, dopóki nie splącze ich przez noc. Przepraszam za chaotyczność, ale staram się wszystko opisać. Proszę o pomoc!
|
|
|
|
#65585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#65586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy Twoja odżywka aby nie rozmiękcza Ci włosów za bardzo? Końcówki nie wymagają podcięcia? Cytat:
Śpij w luźnym warkoczu Właśnie siedzę z płukanką z mleka :P siostra pojechała i zostało pół litra a ja nie mogę pić a jak jest to mnie kusi :P Dam znać co wyszło :P Mleko ma wielkocząsteczkowe proteiny, niehydro. Będzie ciekawie |
||
|
|
|
#65587 |
|
Zadomowienie
|
topsecri
Czy rozczesujesz włosy po spłukaniu czy z naniesioną odżywką? Bo nie zrozumiałam Najlepsza jest ta druga opcja. Zawsze kiedy rozczesujemy włosy powinno się to robić delikatnie, zaczynając od końcówek i coraz to wyżej. Możesz na początku rozczesać je palcami delikatnie i dopiero użyć grzebienia.PS. widzę , że Ajrisz i Benek się wypowiedziały już więc problem na pewno uda się rozwiązać ;-) Edytowane przez vidia9 Czas edycji: 2012-07-08 o 18:28 |
|
|
|
#65588 |
|
Raczkowanie
|
witam w nowej!!
kupiłam piankę cien, nie widzę w skladzie zadnego alcohol, ale pod koniec jest sls, kupiłam dla wypróbowania na lato, jest duża i kosztuje tylko 4,50zł. w tygodniu testy!! ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- moje włosy jak się za bardzo kołtunią to podcinam końcówki i jest ok. Może z czasem jak będą bardziej nawilżone po cg to będą się mniej plątać? *Basia* też jestem z Częstochowy, gdzie chodzisz obcinać? ja chodze teraz do dziewczyny z długimi kręconymi włosami, co prawda nie stosuje ona cg, ale moje włosy obcina fajnie. Edytowane przez kasiaa87 Czas edycji: 2012-07-08 o 18:34 |
|
|
|
#65589 |
|
ma zielone pojęcie
|
A mnie wczoraj jakoś ekstremalnie szybko wyschły włosy (nawet jak na taką pogodę, jaka jest teraz) i się zastanawiam dlaczego... Włosy myłam Intimelle'm, potem nie dałam niczego d/s, a b/s dałam serum sylikonowe Marion oraz żel mrożący. Czy to możliwe, że od Intimelle'a, serum sylikonowego albo braku odżywki d/s i b/s, włosy tak szybko wyschły?
|
#65590 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
śpię z rozpuszczonymi włsami, spróbuję opcję ze spinaniem. Mam długie włosy, tak z 5 cm za zapięcie od stanika. Próbowałam rozplątywać palcami, ale muszę pomagać sobie grzebieniem. Ja myję tylko skalp szamponem bez silikonów, a resztę włosów odżywką."topsecri Czy rozczesujesz włosy po spłukaniu czy z naniesioną odżywką? Bo nie zrozumiałam Najlepsza jest ta druga opcja. Zawsze kiedy rozczesujemy włosy powinno się to robić delikatnie, zaczynając od końcówek i coraz to wyżej. Możesz na początku rozczesać je palcami delikatnie i dopiero użyć grzebienia."Włosy rozczesuję z nałożoną odżywką. Używam Kallosa al Latte, Garniera z avocado i masłem karite, Isany z baabasem (tą dopiero od niedawna). Nie wiem dlaczego włosy tak okrutnie się plączą, to jest jakaś tragedia. Po jednym dniu to nie są fale, tylko strąki. Włosy nie są ładne, ale zbite w grube fale. Do tego milion pojedynczych włosków wystających z tych bobków poracha, mówię Wam. Wstawię zdjęcia może jutro, bo dziś umyłam niedawno włosy i po 20 minutowej męczarni doprowadziłam do względnego stanu. Co do końcówek, to nie są rozdwojone, a włosy plączą się na całej długości, najgorzej pod karkiem i w połowie długości. Dziękuję Wam za odzew!
|
|
|
|
|
#65591 |
|
Rozeznanie
|
zrobiłam kolejny zakup włosowy
|
#65592 |
|
Raczkowanie
|
Milena, masz przepiękne włosy! Oglądamy z Tż fotki i oboje nie możemy się napatrzeć, coś cudownego. Zazdroszczę!
|
|
|
|
#65593 |
|
Zadomowienie
|
Dzieńdooooobry
. Kolejną część się ze mną pomęczycie ![]() Wywiązał się temat o czesaniu, więc powiem Wam o moim grzechu.. Czeszę kłaczki na sucho, przed myciem (czyli co 2-3 dzień) czasem nawet częściej jak stylizuję się na takie bardziej proste, albo porobią mi się strąki. Jak czesałam palcami mokre to jakoś więcej mi ich wypadało i plątało się po plecach . Tak mi wygodniej, a włosy nie narzekają.
|
#65594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#65595 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale one naprawdę nie są aż takie piękne ![]() ja tam sie cieszę ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------
|
|
#65596 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Z cięcia jestem zadowolona, ale zawsze może być lepiej. Przez 4 lata chodziłam do Trendy koło Skrzynki. Z cięcia byłam zadowolona (u Kingi), z atmosfery w salonie już mniej. Niedawno byłam w Estakadzie. Cięcie fajne, atmosfera też, ale szukam dalej. Do kogo chodzisz? |
|
|
|
|
#65597 |
|
Zakorzenienie
|
|
#65598 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się, są cudne!
Jutro wstawię Wam fotki do oceny, może coś zaradzicie. Dzisiaj umyłam włosy Isaną z baabasem i muszę powiedzieć, że są niesamowicie miękkie. Może mniej się poplączą? Oby... Inaczej znowu będę wyglądać jak
|
|
|
|
#65599 |
|
Raczkowanie
|
im sorry
METODA CG - początek 05.2012 Ćwiczę od 08.11.2012 (część ciała : ile cm mniej) pod piersiami: -4 cm w piersiach: -8 cm okolice pępka: -9 cm talia: -6 cm biodra: -7 cm uda: -2 cm łydki: -2 cm Edytowane przez dziuwlenka Czas edycji: 2012-07-08 o 19:21 |
|
|
|
#65600 | |||
|
Raczkowanie
|
jestem i ja
pierwszy raz w nowo rozpoczetym wątku tam trochę nabałaganiłam, ale czuję się świerzakiem, więc sama sobie wybaczam, wy też powinnyście wybaczyć ![]() Cytat:
pokombinuję i będzie ok ![]() Cytat:
za to w połączeniu z mrożącym daje efekt mega przesuszenia i na drugi dzień nieświeżości :p ja od początku używania żelu mrożącego wiedziałam, że on nie jest dla mnie, zostało go tylko połowę, więc próbowałam go w różnych wariantach i zdecydowanie mówię mu NIE, na pewno go więcej nie kupię. mi sama pianka wystarcza w zupełności. Cytat:
tylko, że ja liczę, że to po jakimś czasie minie.. znaczy po dniach, miesiącach, latach pielęgnacji. wróciłam z basenu, trochę temu w sumie, ale umierałam w samotności ze spalenia ![]() miałam rozpuszczone włosy w większości czasu spędzonego tam przepraszam.. następnym razem nałożę olej, obiecuję im!zaobserwowałam piękne zjawisko, a mianowicie, włosy po wyschnięciu były
METODA CG - początek 05.2012 Ćwiczę od 08.11.2012 (część ciała : ile cm mniej) pod piersiami: -4 cm w piersiach: -8 cm okolice pępka: -9 cm talia: -6 cm biodra: -7 cm uda: -2 cm łydki: -2 cm Edytowane przez dziuwlenka Czas edycji: 2012-07-08 o 19:22 |
|||
|
|
|
#65601 |
|
Strażnik Wizażu
|
Melduję się
![]() Milena ma miała założyć kolejną część i co? ![]() Basia |
|
|
|
#65602 |
|
Rozeznanie
|
To już?
A tak niedawno Ajrisz zakładała poprzedni wątek. Melduję się!Moje włosy mają kryzys osobowości oraz rozdwojenie jaźni i dzielą się idealnie na falowany tył i PROSTY przód Poza tym włosiska tęsknią strasznie za glutem lnianym, który pięknie podkreślał skręt i dawał efekt nawilżenia. Po mrożącym mam lekką suszę. Jutro wstawię foty
2A-3A/F/iii blogujemy (nie tylko) włosowo Edytowane przez hahihehy Czas edycji: 2012-07-08 o 20:34 |
|
|
|
#65603 |
|
Zakorzenienie
|
wyschłam
![]() mleko jest fajne ![]() lekki puszek ale miękkie, mięsiste i sprężyste rozpirz bo siedzę pod wiatrakiem :Pzrobiłam płukankę z 1/4 szkl mleka 1,5% z wodą, spłukałam po ok. 20 minutach stąd pomysł |
|
|
|
#65604 |
|
Zakorzenienie
|
Elo w nowym wątku
![]() Co do czesania - też nie mam przyjemności z grzebieniem od 3 lat i nie mam kołtunów, a włosy mokre mam za stanik
|
#65605 |
|
Rozeznanie
|
ja zakładać wątek? no co ty!
wiesz ja tak żartem napisałam
|
#65606 |
|
Mod-Śnieżynka
|
No czekałam i czekałam aż Milena założy
. A tu coraz więcej postów. A co, sama założyłam
|
|
|
|
#65607 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i bardzo dobrze zrobiłaś
|
|
#65608 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, piankę dajecie na mokre włosy? i może mi któraś dać linka do tego kremu z Biedronki, bo nie mam pojęcia, jak on wygląda.
|
|
|
|
#65609 |
|
Wtajemniczenie
|
melduję się
i żywię ogromną nadzieję, że tego wątku nie ominę i uda mi się czytać w miarę na bieżąco Niestety stan moich włosów się nie poprawia nic a nic. Wolno rosną i dalej się rozdwajają. Niestety muszę codziennie być szamponem z SLSem bo BD po prostu mi nie domywają. Umyję różowym i za 4h wyglądają już na tłuste o przeczekaniu nocy i dnia w pracy nie może być mowy. Ktoś się z czymś takim spotkał? Żeby nie służyły szampony delikatne ?
|
#65610 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się i ja
![]() A włosów nie czeszę, odkąd pamiętam... I nigdy nie zrobił mi się kołtun, bo niby dlaczego?vidia, gdzie dokładnie chodzisz podcinać włosy (chodzi mi o miejscowość, ja jestem spod Częstochowy Nusia u mnie się jak na razie sprawdza, ale ja eksperymentuję wiecznie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 12 (0 użytkowników i 12 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

ta osoba jest 'nowa' na tym rynku więc jest nadzieja , że fryzjerzy przestaną traktować kręcone i falowane włosy zestawem: lakier, pianka, silikon... 
Daleko, TŻ mnie nie zawiezie na pewno. Zresztą okolic Częstochowy nie znam kompletnie. 5 lat tu mieszkam i ogarniam ciągle miasto
.

) 2 godziny, ale daje, zapach trochę jak krople na żołądek, ale przyjemny 

poracha, mówię Wam. Wstawię zdjęcia może jutro, bo dziś umyłam niedawno włosy i po 20 minutowej męczarni doprowadziłam do względnego stanu. Co do końcówek, to nie są rozdwojone, a włosy plączą się na całej długości, najgorzej pod karkiem i w połowie długości. Dziękuję Wam za odzew!

ale one naprawdę nie są aż takie piękne

przepraszam.. następnym razem nałożę olej, obiecuję im!
miała założyć kolejną część i co?
A tak niedawno Ajrisz zakładała poprzedni wątek. Melduję się!