|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV
Cytat:
Jesteś dla niej najważniejsza, wszystko się ułoży
|
|
#2012 |
|
Zadomowienie
|
Nadalka kup smoczek koniecznie, moze jak sobie possie to jej minie płacz. Bądź dzielna. U mnie była kuzynka z miesięcznym dzieckiem i byłam w szoku, nie wiem czy ona udawała ze jej nic nie rusza czy sie przyzwyczaiła, ale ja już miałam dosyć jej odwiedzin. Mały ciagle płakał, dosłownie ciagle! A ona robiła wszystko, bujala, karmila, znowu bujala, znowu karmila, przewijala. Ogólnie przez 3 godziny była u mnie i cały czas w kółko powtarzała te czynności.....ja wariowalam mimo ze to nie moje dziecko czułam sie zmęczona.....mam nadzieje ze mój nie bedzie płaczkiem
|
#2013 | ||||
|
Zakorzenienie
|
jej jeszcze w szpitalu odpadł, więc ja na dobrą sprawę to nawet nie wiem, jak postępować z dzieckiem, które ma kikut
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co do tego co napisałaś, że wyrzucasz sobie, że nie kochasz małej tak jak powinnaś, to nawet tak nie myśl proszę Kto powiedział, że dziecko trzeba natychmiast pokochać miłością przeogromną? Początki są trudne, noworodki potrafią być bardzo irytujące, bo one same nie pokazują nam jeszcze miłości w sposób dla nas jasny, tylko wiszą na cycu, ryczą i robią w pieluchy, czasem dając odpocząć jak śpią. Ja do Luśki też nie czułam od razu ogromu miłości, wszystko było też utrudnione przez jej leżenie w inkubatorze, kiedy mogłam tylko raz dziennie przez chwilę ją przytulić, nawet nie bardzo chciałam tam do niej chodzić, bo mogłam tylko przez szybkę patrzeć. Trudne to wszystko dla mnie było. Też miałam chwilę, kiedy zastanawiałam się, czy nie powinnam kochać jej bardziej. Ale teraz widzę, że ta miłość nie przychodzi od razu, nie wybucha, ale wzrasta stopniowo, każdy nieświadomy uśmiech, każdy moment, kiedy przytula się do mojego policzka, kiedy spokojnie na mnie patrzy sprawia, że zaczynam kochać ją coraz bardziej.Ale jak zaczyna ryczeć i za nic nie chce się uspokoić to mam jej serdecznie dość. Jak wisi mi na cycu co godzinę, bo ma akurat taki kaprys, a mi już sutki odpadają, też mam jej dość. Wczoraj jak płakała nawet do niej nie wstałam, pozwoliłam mężowi się nią zająć a ja sama po prostu MUSIAŁAM odsapnąć, żeby nie zwariować. Daj sobie czas a na pewno wszystko się ułoży. I niczego sobie nie wyrzucaj, pamiętaj, że MASZ PRAWO czuć się tak jak teraz. Ja huśtawkę hormonalną mam okropną, chodzę podirytowana, warczę na męża (a i on mi momentami sprawy nie ułatwia), ryczę o byle co. Ale co zrobić, trzeba przetrwać i tyle ![]() no właśnie też się zastanawiam, zaczynam się o nią martwić ![]() o jaaaa to trzymam mocno ![]() ja właśnie wszamałam na śniadanie naleśniczki z dżemem
|
|
#2014 |
|
Zadomowienie
|
Chce romantycznie
chce żeby nasza sypialnia to typowa sypialnia, nad sZtarością i czerwienia sie zastanawiam, na ścianie z łóżkiem, bo ta ściana bedzie miała podswietlenie ledowe.Ale nie do końca jestem pewna, bo na dole chce szare ściany, a podwieszane sufity fioletowe, takie dodatki w fiolecie ciemnym, więc w sypialni powinno być inaczej chyba
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w drugim pokoju mam ten sam beż na 2 ścianach a na pozostałych dwóch ciemny turkus - ten pokój będzie przez pierwsze lata synka w 3 pokoju mam 3 ściany szare a 1 w 2 odcieniach zielonego ale miks
|
|
#2016 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no to też ![]() Cytat:
![]() ja kupiłam takie majtki z pasem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Soleilka, Alexandraaa, Pumas witajcie z powrotem A ja wczoraj zaczęłam 38 tydzień!!!
|
|||||
|
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
ale wczoraj maniana była u szwagrów
![]() oprócz nas był ojciec szwagra ze swoją drugą żoną. Upał u nich że tyłek od siedzenia mokry a ta baba ciągle młodego przykrywała. My odkrywaliśmy a ona przykrywała a dzieciątku naprawdę było gorąco bo sam tak wierzgał nóżkami że się odkopywał
|
#2018 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam 34t i 4 dzień......
dziś wstaje i jade na szkole rodzeniA,moze od razu zrobię to badanie na paciorkowce. Lezenie mnie oslabilo mega. Na nic siły nie mam---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Boże co ja bym bez wiatraka zrobiła.....
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Dziewczyny moja położna nie polecała tych pasów pociążowych bo one rozleniwiają mięśnie. A przy Maluszku szybciej mięśnie wrócą do formy bo to schylanie pobudza mięśnie brzucha
|
|
|
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym cycem to jest tak że raz ładnie ssie godzinkę a innym razem possie pięć minut wypluje i w ryk i już suta nie chce:/ wtedy idzie albo mm albo herbatka ale to też nie zawsze pomaga bo się naje i dalej wyje... Smoka mam, pomógł w pierwszej dobie, jak jej dali w szpitalu. Bo nie dawała mi spać do 3.30 po porodzie... Teraz albo go weźmie albo nie , a jak weźmie to przeważnie go wypluwa i ryk. Nawet ten uchwyt od niego oderwałam bo rączka go wyjmowała... Ja może bym nie miała takich wyrzutów co do mm ale w tym szpitalu tak strasznie nalegają na to karmienie że jak jej dawali w szpitalu butle to aż płakałam tak mi było przykro że nie mogę sama jej nakarmić...
|
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Witam poniedziałkowo
![]() widze, ze mimo weekendu jest tu co nadrabiac ![]() my wczoraj mielismy bardzo miły i intensywny dzien obkupilismy sie na car bootsie wiec jestem zadowolona potem fajnie spedzilismy dzien ze znajomymi. Dzisiaj musze ogarnąć mieszkanie po weekendzie i moze spakowac się do szpitala jak zdążę
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
I w ogóle to się boję co powie położna na to mm jak przyjdzie na wizytę bo ona też taka że cyc i tyle. Dzisiaj rano to aż biegunki dostałam, już chyba z tych nerwów...
|
|
|
|
#2023 | |
|
Wtajemniczenie
|
hejka witam się po weekendzie w 37. tygodniu-moja Lilunia za chwilę będzie donoszona
bo nad zmiękczaniem szyjki mój Małż pracuje regularnieCytat:
pumas podziwiam, zazdroszczę i stawiam sobie za wzór!!! ![]() ![]()
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2025 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
Nadalka położną olej, bo to Twoje dziecko, Twoje nerwy, Twoje życie a nie jej. Ona przyjdzie i pójdzie, a z nienajedzonym dzieckiem będziesz się męczyć Ty a nie ona.
A co do kolek i płaczu przy nich, to wczoraj wyczytałam, że najlepiej dziecku dać po prostu popłakać, bo i tak zazwyczaj nic nie pomoże, a człowiek tylko się umęczy próbami uspokajania. No i zdanie mojej położnej na temat płaczu dziecka - powiedziała coś takiego "ja tam lubię, jak dziecko sobie porządnie popłacze, bo i się dotleni, i mięśnie poćwiczy"
|
#2027 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wtedy brzuch tak śmiesznie wyglądaCytat:
![]() Cytat:
|
|
#2028 |
|
Zadomowienie
|
Kochana, nie bój sie, nie warto! To Twoje dziecko, Twoje cycki i Twoja decyzja!!!!! Masz być Ty spokojna a nie robić czegoś dla kogoś, nie dla siebie!
|
#2029 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ona tez tak zawsze mowi
|
|
#2030 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2031 |
|
Wtajemniczenie
|
nadaleczko głowa do góry, na pewno powoli wszystko ogarniesz, wszystko się unormuje i bedziecie obie szczęsliwe i zadowolone....daj sobie chwilę na złapanie oddechu i wejście w ten nowy rytm życia
Blue trzymam kciuki ![]() Hania jak robisz te naleśniki jogurtowe????
|
#2032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
wiadomosc od SAs
u nas średnio.Po wiz lekarskiej mała dostała krople do oczek ma popeknae naczynka i czekamy az rozwinie sie zoltaczka. je w miare regularnie ale krótko ssie ok 20-30 min.Jak jej spadnie dzis waga to sie ząłamie.Juz mnie łzy sciskają momentami.
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymaj się kochana ![]() No i oczywiście trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez trzymam kciuki za wizyty
|
#2036 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny co sie dzieje z PauląSHIN???pisałam do niej smsa, ale nic nie odpowiedziała....dziwne.. ..martwię się
|
#2037 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nadalka - nie mam doświadczenia z dziećmi , sama będę się uczyć na błędach, życzę duużo cierpliwości i trzymam za lepszy obrót sprawy.
|
|
|
|
|
#2038 |
|
Rozeznanie
|
Stopy puchną mi coraz bardziej, pieką mnie, swędzą, są jeszcze w gorszym stanie niż były. Nie pomaga już ani moczenie w zimnej wodzie, ani leżenie z nogami w górze
Z jednej strony jestem już donoszona i z powodu mojego samopoczucia chciałabym już urodzić, ale z drugiej strony wiem, że muszę czekać, żeby mały urósł....
|
|
|
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i ciekawe co u maciejki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.

A co do tego co napisałaś, że wyrzucasz sobie, że nie kochasz małej tak jak powinnaś, to nawet tak nie myśl proszę
Kto powiedział, że dziecko trzeba natychmiast pokochać miłością przeogromną? Początki są trudne, noworodki potrafią być bardzo irytujące, bo one same nie pokazują nam jeszcze miłości w sposób dla nas jasny, tylko wiszą na cycu, ryczą i robią w pieluchy, czasem dając odpocząć jak śpią. Ja do Luśki też nie czułam od razu ogromu miłości, wszystko było też utrudnione przez jej leżenie w inkubatorze, kiedy mogłam tylko raz dziennie przez chwilę ją przytulić, nawet nie bardzo chciałam tam do niej chodzić, bo mogłam tylko przez szybkę patrzeć. Trudne to wszystko dla mnie było. Też miałam chwilę, kiedy zastanawiałam się, czy nie powinnam kochać jej bardziej. Ale teraz widzę, że ta miłość nie przychodzi od razu, nie wybucha, ale wzrasta stopniowo, każdy nieświadomy uśmiech, każdy moment, kiedy przytula się do mojego policzka, kiedy spokojnie na mnie patrzy sprawia, że zaczynam kochać ją coraz bardziej.
nuuuda

bo nad zmiękczaniem szyjki mój Małż pracuje regularnie
Nawet na pustych półkach nie było takiej ceny i opisu
Jutro jak będę się w miarę czuć i nie będzie padać to podejdę to takiego większego, może tam będą mieli.