Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-09, 11:11   #1351
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Bika naprawde?Nie pisz ze jest tak zle
http://biznes.onet.pl/raport-o-placa...EU#_=_:hahaha:
Ty, a to po to, żeby mnie zdenerwować jakoś nawet nie chce mi się tego czytać wiesz, na samą wypłatę to może nawet nie mam co narzekać, bo mam świadomość tego, że te 2tys miesięcznie nie każdy ma. Bardziej wkurza mnie, że nie stać nas na budowę domu

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Wiem, ale mój najgorszy w tej sesji
Wiem, jestem chora na łeb...

Raclette polecam, łatwo i szybko się przygotowuje i fajne, żeby tak posiedzieć
Miałam podobnie, zwłaszcza, że zależało mi na jak najwyższym stypendium naukowym więc rozumiem
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 11:17   #1352
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Ty, a to po to, żeby mnie zdenerwować jakoś nawet nie chce mi się tego czytać wiesz, na samą wypłatę to może nawet nie mam co narzekać, bo mam świadomość tego, że te 2tys miesięcznie nie każdy ma. Bardziej wkurza mnie, że nie stać nas na budowę domu

Miałam podobnie, zwłaszcza, że zależało mi na jak najwyższym stypendium naukowym więc rozumiem
U mnie nie ma stypendiów... ja tak bardziej dla siebie
Ale fajnie przecież mieć dobre oceny

Bika, ja też ciągle narzekam, że mało zarabiamy...ale wiesz co? Mi się wydaje, że u nas to zależy od towarzystwa....bo jak się obracasz w gronie ludzi, którzy mają kasę, to Ci się wydaje, że jesteś biedakiem...
A mamy tez takich znajomych, którzy jak się dowiedzieli, ile razem zarabiamy, to myśleli, że się w tej kasie taplamy i nie wiemy na co wydawać Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 11:18   #1353
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Bika ale ilu ludzi stac teraz na budowe?Garstke chyba...
Wiekszosc to i tak bierze kredyty...
Tak wiec nie narzekaj i ciesz sie,ze masz dach nad głowa, sporo mlodych mieszka katem u rodziców...
Stary 2012-07-09, 11:22   #1354
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Butter ja tez gratuluję szykujesz jakieś ekstra danie z tej okazji???

Co do budowy domków to nic mi nie mówcie, bo już załapuję doła z tego powodu..... gadam z koleżanką, która buduje coś takiego archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-rododendronach-5-g2/m4796f9713c754 no i wiecie........ ja i moje problemy mieszkaniowe........
my budujemy, ale z pomocą pewnych wyrzeczeń np. mieszkamy 3 rok z rodzicami
kokosów nie zarabiamy... oj nie

Cytat:
No to trzymam kciuki, żeby było pozytywnie
I dziękuję za oklaski

Wiem, wiem
Jeju, dziewczyny, ale fajnie się uczyć rzeczy, które interesują Tak się cieszę, że poszłam na te studia

a przypomnij co studiujesz? bo ja to mam skleroze jak byk i gdzie możesz pracować?

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość

Ale efekty pracy są
A ja czekam na tel od geodety i już zaczynam się niecierpliwić
no są
wiecie jak cieszy taka ukłożona kupka desek nawet sobie zdjęcie zrobiłam

Cytat:
Też tak myślałam jak poszłam na studia, lubię swoją pracę, ale jak widzę kwitek z wypłaty, a raczej to, że rówieśnicy budują domy, a ja się tu gniotę, to żałuję, że nie poszłam na studia które dałyby mi bardziej dochodową pracę.
Czasami myślę podobnie- praca fajna... podoba mi się... no, ale... Na razie co mnie pociesza to perspektywa pracy męża- być może dobrej- na niego liczę, a ja będę zarabiać na waciki

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2012-07-09 o 11:24
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 11:23   #1355
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Naszym małym mieszkaniem, mamy 36mk, a pochodzę ze wsi, więc do innych standardów jestem przyzwyczajona.
oj, a czy to takie wazne? Ludzie maja palace i sa w nich nieszczesliwi bo nie ma w nich milosci. Uwazam, ze kazdy powinien sie cieszyc tym co ma bo zawsze mozna miec gorzej. A jestes jeszcze mloda wiec wszystko przed toba!!!

Cytat:
Wiem, ale mój najgorszy w tej sesji
Wiem, jestem chora na łeb...

Raclette polecam, łatwo i szybko się przygotowuje i fajne, żeby tak posiedzieć
Kujonciu A jak sie robi to Raclette???

Cytat:
Bika, ja też ciągle narzekam, że mało zarabiamy...ale wiesz co? Mi się wydaje, że u nas to zależy od towarzystwa....bo jak się obracasz w gronie ludzi, którzy mają kasę, to Ci się wydaje, że jesteś biedakiem...
A mamy tez takich znajomych, którzy jak się dowiedzieli, ile razem zarabiamy, to myśleli, że się w tej kasie taplamy i nie wiemy na co wydawać Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
Zgadzam sie! A apetyty rosnie w miare jedzenia i im wiecej masz tym wiecej chcesz bo czlowiek szybko sie przyzwyczaja do wiekszej kasy niestety.

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 11:26   #1356
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
U mnie nie ma stypendiów... ja tak bardziej dla siebie
Ale fajnie przecież mieć dobre oceny

Dokładnie, w mojej rodzinie młode małżeństwa mają swoje domy - nie wiem jakim cudem....... Siostra ma pokoje większe od mojego mieszkania..... ale oni to akurat wiem jakim cudem za to tż pochodzi powiedzmy z innej grupy społecznej - wszyscy w jego rodzinie mieszkają w blokach i on nie ma problemu z tym, że mieszkamy, jak mieszkamy, ale ma to też swoje plusy, nauczyło mnie to pokory i np teraz domek 100mk byłby dla mnie pałacem, a tanie wakacje w Grecji autobusem i z kiepskim jedzeniem albo i bez niego to szczyt moich marzeń, za to moja sis np po wakacjach w Grecji all in mówi - e, takie warunki, kafelki na podłodzie w Turcji mieliśmy wykładzinę dywanową - no chyba zaraz pęknę ze śmiechu. Ale chciałam napisać, że rozumiem jej inne wymagania...... apetyt rośnie w miarę jedzenia czy jakoś tak........ czyż nie,
ale wujek mi zawsze mówi - jak Ty spadniesz, to się otrzepiesz i pójdziesz dalej, a Twoja siostra jak spadnie, to ciężko będzie się jej podnieść.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-07-09, 11:26   #1357
emigra
Zakorzenienie

Bika my tez bierzemy kredyt na dom, nie stac by nas bylo zeby budowac z wlasnej kasy trzeba sie cieszyc tym co sie ma, nie patrzec na innych bo oni zawsze maja wiecej lub lepsze
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 11:28   #1358
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
ale wujek mi zawsze mówi - jak Ty spadniesz, to się otrzepiesz i pójdziesz dalej, a Twoja siostra jak spadnie, to ciężko będzie się jej podnieść.
Stary 2012-07-09, 11:29   #1359
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
oj, a czy to takie wazne? Ludzie maja palace i sa w nich nieszczesliwi bo nie ma w nich milosci. Uwazam, ze kazdy powinien sie cieszyc tym co ma bo zawsze mozna miec gorzej. A jestes jeszcze mloda wiec wszystko przed toba!!!
Otóż to, dlatego już nic nie mówię. Po prostu z innego środowiska pochodzę w porównaniu do tego w jakim jestem teraz, dlatego ciężko się przestawić, ale na prawdę się staram, i tż to docenia
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-07-09, 11:29   #1360
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

a przypomnij co studiujesz? bo ja to mam skleroze jak byk i gdzie możesz pracować?
Studiuję psychologię.
Pracować chciałabym w szpitalu...
ale ostatnio zastanawiam się nad pracą z dzieciakami ewentualnie.

Cytat:
Kujonciu A jak sie robi to Raclette???

Zgadzam sie! A apetyty rosnie w miare jedzenia i im wiecej masz tym wiecej chcesz bo czlowiek szybko sie przyzwyczaja do wiekszej kasy niestety.
Do raclette potrzebne jest urządzenie specjalne...a na nie wrzucasz potem co chcesz mięso, warzywa, serek

A pewnie, że rośnie w miarę jedzenia - wiadomo. Fajnie mieć różne rzeczy...ale to nie wszystko.

Hania

Stary 2012-07-09, 11:31   #1361
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, w mojej rodzinie młode małżeństwa mają swoje domy - nie wiem jakim cudem....... Siostra ma pokoje większe od mojego mieszkania..... ale oni to akurat wiem jakim cudem za to tż pochodzi powiedzmy z innej grupy społecznej - wszyscy w jego rodzinie mieszkają w blokach i on nie ma problemu z tym, że mieszkamy, jak mieszkamy, ale ma to też swoje plusy, nauczyło mnie to pokory i np teraz domek 100mk byłby dla mnie pałacem, a tanie wakacje w Grecji autobusem i z kiepskim jedzeniem albo i bez niego to szczyt moich marzeń, za to moja sis np po wakacjach w Grecji all in mówi - e, takie warunki, kafelki na podłodzie w Turcji mieliśmy wykładzinę dywanową - no chyba zaraz pęknę ze śmiechu. Ale chciałam napisać, że rozumiem jej inne wymagania...... apetyt rośnie w miarę jedzenia czy jakoś tak........ czyż nie,
i tak bedzie
3270g, 47 cm
Stary 2012-07-09, 11:31   #1362
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Bika my tez bierzemy kredyt na dom, nie stac by nas bylo zeby budowac z wlasnej kasy trzeba sie cieszyc tym co sie ma, nie patrzec na innych bo oni zawsze maja wiecej lub lepsze

Wiem, wiem, też nie znam osoby która by się wybudowała bez kredytu, no ok, mój kuzyn - ale sporo to trwało..... tylko ja się boje kredytu mimo iż życie mnie do niego zmusiło...... pewnie za pare lat zrealizujemy moje (nasze) marzenie o domku, ale oczywiście z pomocą kredytu. No trudno, takie życie.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-07-09, 11:34   #1363
Ana***
Zakorzenienie

A propo wakacji dlaczego w biurach najtaniej chodzą wczasy do turcji i do egiptu któraś wie? do hiszpani czy włoch są znacznie droższe
Stary 2012-07-09, 11:35   #1364
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
i tak bedzie
No to oby moja siostra nie doświadczyła nigdy "upadku", niech pracują w zdrowiu, a firma im się kręci jak do tej pory, bo strach pomyśleć co by było jakby coś się stało i np musieliby się utrzymać z 1 pensji.......
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-07-09, 11:36   #1365
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Studiuję psychologię.
Pracować chciałabym w szpitalu...
ale ostatnio zastanawiam się nad pracą z dzieciakami ewentualnie.
a w szpitalu to co byś konkretnie robiła?

Cytat:
Wiem, wiem, też nie znam osoby która by się wybudowała bez kredytu, no ok, mój kuzyn - ale sporo to trwało..... tylko ja się boje kredytu mimo iż życie mnie do niego zmusiło...... pewnie za pare lat zrealizujemy moje (nasze) marzenie o domku, ale oczywiście z pomocą kredytu. No trudno, takie życie.
no to z kolei u nas podobnie do Twojego kuzyna... zbieramy cały rok, żeby latem coś zrobić no i mieszkamy u rodziców 3 rok jak już wspomniałam
Stary 2012-07-09, 11:36   #1366
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, ja nie moge narzekac, bo mieszkanie zmienilismy rok temu-niby metraz ten sam ale inaczej rozlozone i ciasniejsze sie wydaje. Mamy 65m2 a wydaje sie jakby bylo gora 50m2. Domu szukamy dla nas i tesciowej - czyli musza byc dwa mieszkania wydzielone. Mimo ze moj maz zawsze pilnowal zeby miec poupychane pieniadze tu i owdzie na czarna h to potrzebujemy kredytu i w sumie gdyby nie to ze jest Jula to bysmy czekali jeszcze lata z kupnem domu, a tak rozmawialismy niedawno i maz stwierdzil ze Julka ma jedno dziecinstwo i on chce bawic sie z nia w ogrodzie a nie jak dopiero bedzie miala 10-15 lat bo wtedy to zadna dla niej frajda. Moze blahy powod ale nas przekabacil zeby wlasnie teraz wziac ten kredyt, znalezc dom i mieszkac. Latwo nie bedzie, bo pasa troche trzeba bedzie scisnac, ale jakos damy rade.
3270g, 47 cm
Stary 2012-07-09, 11:44   #1367
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
A propo wakacji dlaczego w biurach najtaniej chodzą wczasy do turcji i do egiptu któraś wie? do hiszpani czy włoch są znacznie droższe
Nie wiem z czego to wynika, ale od dłuższego czasu utrzymuje się taka tendencja. Może to przez to, że w Hiszpanii i we Włoszech jest drogie dla nas euro..... z tego co pamiętam, to jak my byliśmy w Turcji, to bardziej w dolarach się opłacało robić zakupy.....

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Wiesz, ja nie moge narzekac, bo mieszkanie zmienilismy rok temu-niby metraz ten sam ale inaczej rozlozone i ciasniejsze sie wydaje. Mamy 65m2 a wydaje sie jakby bylo gora 50m2. Domu szukamy dla nas i tesciowej - czyli musza byc dwa mieszkania wydzielone. Mimo ze moj maz zawsze pilnowal zeby miec poupychane pieniadze tu i owdzie na czarna h to potrzebujemy kredytu i w sumie gdyby nie to ze jest Jula to bysmy czekali jeszcze lata z kupnem domu, a tak rozmawialismy niedawno i maz stwierdzil ze Julka ma jedno dziecinstwo i on chce bawic sie z nia w ogrodzie a nie jak dopiero bedzie miala 10-15 lat bo wtedy to zadna dla niej frajda. Moze blahy powod ale nas przekabacil zeby wlasnie teraz wziac ten kredyt, znalezc dom i mieszkac. Latwo nie bedzie, bo pasa troche trzeba bedzie scisnac, ale jakos damy rade.
kurde, to samo myślę no ale trudno, bedę z Emilką jeździć do siostry i chodzić do parku...... trudno.......

My ciągle mamy włączony "tryb oszczędny" dobrze, że udało mi się dorobić dodatkowymi zajęciami, bo serio nie starcza nam do pierwszego.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-07-09, 11:47   #1368
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Otóż to, dlatego już nic nie mówię. Po prostu z innego środowiska pochodzę w porównaniu do tego w jakim jestem teraz, dlatego ciężko się przestawić, ale na prawdę się staram, i tż to docenia
Ja mam w sumie teraz lepiej niz kiedys ale wszystko w sumie zdobylam sama, dorabiam sie caly czas i oczywiscie tez mamy kredyt.

Cytat:
Do raclette potrzebne jest urządzenie specjalne...a na nie wrzucasz potem co chcesz mięso, warzywa, serek

A pewnie, że rośnie w miarę jedzenia - wiadomo. Fajnie mieć różne rzeczy...ale to nie wszystko.
OO, to nie wiedzialam, ze potrzebujemy specjalnego urzadzenia. Zaraz sobie lukne na necie.
Fajnie miec rozne rzeczy ale co z tego, ze cos masz? Nic, bo i tak kazdego z nasz na koncu czeka to samo.

Cytat:
Takie zycie ale ja wole to niz zycie jakie mieli np moi rodzice. Nie wyobrazam sobie nie miec mozliwosci wyjazdu za granice czy kupienia bananow w sklepie. Zal mi tego pokolenia... Uwazam, ze powinnysmy sie uwazac za szczesciary!

Cytat:
Z tego co sie orientuje, te kraje maja duze dotacje aby przyciagac turystow, dlatego jest taka taniocha.

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 11:49   #1369
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
kurde, to samo myślę no ale trudno, bedę z Emilką jeździć do siostry i chodzić do parku...... trudno.......
serio myslisz,ze zabawy w ogrodzie sa lepsze od zabaw w parku czy na placu zabaw?
W miejscach publicznych dziecko ma chociaz kontakt z innymi dziecmi, nie jest takie,,zamkniete,,a przede wszystkim ma duzoooooooo miejsca by sie wyszalec

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Zal mi tego pokolenia... Uwazam, ze powinnysmy sie uwazac za szczesciary!

tez tak uwazam
Stary 2012-07-09, 11:54   #1370
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem z czego to wynika, ale od dłuższego czasu utrzymuje się taka tendencja. Może to przez to, że w Hiszpanii i we Włoszech jest drogie dla nas euro..... z tego co pamiętam, to jak my byliśmy w Turcji, to bardziej w dolarach się opłacało robić zakupy.....[COLOR="Silver"]

My ciągle mamy włączony "tryb oszczędny" dobrze, że udało mi się dorobić dodatkowymi zajęciami, bo serio nie starcza nam do pierwszego.
Na strone jakiego biura by nie wszedł to wszędzie to samo
a ile placiliście za wczasy w Turcji? i przy jakich warunkach? bo ja się rozglądam, ale ceny coraz wyższe- w porównaniu do tych co choćby 2 tyg temu

Cytat:

Z tego co sie orientuje, te kraje maja duze dotacje aby przyciagac turystow, dlatego jest taka taniocha.
ooo nie wiedziałam dobra uwaga...

tylko teraz z jakiego biura jechać, aby nie bylo zbyt drogo, a żeby mieć spokojną głowę że z hotelu nie wyrzucą

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
serio myslisz,ze zabawy w ogrodzie sa lepsze od zabaw w parku czy na placu zabaw?
W miejscach publicznych dziecko ma chociaz kontakt z innymi dziecmi, nie jest takie,,zamkniete,,a przede wszystkim ma duzoooooooo miejsca by sie wyszalec[COLOR="Silver"]
kobieto a Ty mnie nie dołuj! bo ja z nowu z tego powodu mam kompleks, że nie będę miała placu zabaw tylko nudny ogród a do parku autem.
Stary 2012-07-09, 11:56   #1371
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
W miejscach publicznych dziecko ma chociaz kontakt z innymi dziecmi, nie jest takie,,zamkniete,,a przede wszystkim ma duzoooooooo miejsca by sie wyszalec

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

tez tak uwazam
Ty, a ja tak napisałam???
Przecież napisałam, że będę z Emilką jeździć do siostry i chodzić do parku, a pisząc park miałam na myśli błonia w Bielsku, gdzie jest mnóstwo aktrakcji dla dzieci i co za tym idzie innych dzieci
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-07-09, 12:01   #1372
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Ty, a ja tak napisałam???
Przecież napisałam, że będę z Emilką jeździć do siostry i chodzić do parku, a pisząc park miałam na myśli błonia w Bielsku, gdzie jest mnóstwo aktrakcji dla dzieci i co za tym idzie innych dzieci
nie, ale odnioslas sie do wypowiedzi Emigry i wywnioskowałam,ze bardzo ubolewasz nad tym,z e nie macie ogrodu

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
kobieto a Ty mnie nie dołuj! bo ja z nowu z tego powodu mam kompleks, że nie będę miała placu zabaw tylko nudny ogród a do parku autem.
zrobisz sobie plac zabaw

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Spadam zaraz po Sebe, jeszcze przed musze zajsc do marketu
Stary 2012-07-09, 12:01   #1373
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Na strone jakiego biura by nie wszedł to wszędzie to samo
a ile placiliście za wczasy w Turcji? i przy jakich warunkach? bo ja się rozglądam, ale ceny coraz wyższe- w porównaniu do tych co choćby 2 tyg temu

ooo nie wiedziałam dobra uwaga...

tylko teraz z jakiego biura jechać, aby nie bylo zbyt drogo, a żeby mieć spokojną głowę że z hotelu nie wyrzucą

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

My w Turcji byliśmy 3 lata temu, więc nie bardzo jest co porównywac, byliśmy w ścisłym centrum Alanii (czy jak to się tam pisze) i wtedy za 2 tygodnie, all in, samolotem, hotel 5* zapłaciliśmy nie całe 2500zł od osoby, ale na miejscu poznaliśmy parę, która płaciła ponad 3500zł za tę samą ofertę, a ostatnio jak patrzyłam na ten hotel to ceny były ok 4000zł..... więc chyba nam się udało.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-07-09, 12:02   #1374
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Madzia,
Cytat:
Ja już mam męża w domku. Jeszcze tylko jeden egzamin i do września spokój A jutro mąż składa podanie o 2 tyg tacierzyńskiego (za tydzień chce wziąć) i ten czas poświęci tylko nam Nawet nie wiecie jak się cieszę. Aby mu tylko problemow nie robili.
super w końcu się nacieszy córką mój TŻ też już ma wyliczone kiedy jaki urlop weźmie.

Bika, Blonde

Cytat:
Żabcia i Madzia zaraz się tu pokłócicie będę lać......... lepiej wejdźcie na FB zobaczyć jaką smaczną fotkę wstawiłam
Cytat:
Strong nie zagladaj
niestety widziałam

Bika, Madzia
Cytat:
To też w dużej mierze od Was zależy..... ja też czuję, że z teściami, tzn z dziadkami od strony męża Emilka będzie miała mniejszy kontakt niż z moimi rodzicami, ALE zamierzam jak tylko się da (chociaż wiem, że będzie ciężko, bo wiadomo jak to jest z teściami) równo traktować zarówno jednych jak i drugich dziadków pod każdym względem (mam tu na mysli częstotliwość odwiedzin, zwracanie się do nich, nastawianie dziecka - ale z drugiej strony dziecko chyba może wyczuć, że ich po prostu nie lubię i dupa), chociaż wiem jaka jest u Was sytuacja, więc nie jest to takie proste
u mnie będzie podobnie, już to wiem, ale też zamierzam to jakoś godzić, bo to nie dziecko winne a my sami... i należy dziecku pokazać że i jedni i drudzy dziadkowie są tak samo ważni. Nie zamierzam też wyliczać, ile które było. Nie mają takiego obowiązku... mimo że miło by było.

Blonde, Madzia, Żabcia, Aaby, zdecydowanie podpisuję się co do dyskusji na temat materacyka pod słowami Aaby. I nie powiem, że chyba jestem skłonna uchylić się przy Żabci, bo sama ślepo nie wierze we wszystko co napisane, a raczej kieruję się rozsądkiem i skoro uważam ze coś jest dla mnie czy dla dziecka będzie dobre, to zamierzam to używać czy kupić, nie ważne czy jest napisane inaczej, czy ktoś ma inne zdanie. Uważam ŻABCIU że jesteś pełnosprawna umysłowo i widzisz czy Twemu dziecku się dzieje krzywda czy nie, i chyba Ty wiesz to lepiej, niż wirtualny świat który nawet nie wie jaki masz materacyk w łóżeczku nie przejmuj się kochana Blonde, Madzia dobrze że wyrażacie swoje opinie, po to jest forum i od tego jesteśmy tutaj, ale nie siejcie wrogiej propagandy tylko dlatego że ktoś uważa za coś dobrego coś innego niż wy z całym szacunkiem

Aaby, zazdroszczę tego Gdańska nie skusiłaś się na kwaterki gdzie jadą moi rodzice ?

Emigra
Cytat:
uzywa czegos innego to jest zjechany po barki (bo w pl jest tak, a tak i tak jest naj ...) ...
a Ty coś o tym wiesz no nie? nie jeden spór już był na tym wątku

Cytat:
Powiem Wam,ze jak czytalam ostatnio kawalek Zaklinaczki dzieci wlasnie o tym planie itp (Julka byla w skoku i mielismy delikatnie mowiac sajgon z nia) to modlilam sie zeby TH po prostu do mnie przyjechala i ''naprawila'' mi dziecko bo owszem duzo madrych i wydaje sie latwych do realizacji porad tam jest ale zalezy od dziecka czy da sie tak ustawic... TH pisze, zeby kierowac dzieckiem, wsluchac sie w nie,.... a ja za cholerke nie potrafie ostatnio tego zrobic... Od urodzenia Julki placz z charakterystycznym 'eja eja' byl tylko jak byla glodna - prosto nie? Tymczasem podczas tego skoku placz eja eja jest jak jest glodna, spragniona, uwiera metka, pamper pelny, albo jak jest spiaca i mam z nia zgaduj zgadula jak zacznie biedna beczec... czasami siadam po prostu i becze razem z nia, a maz wtedy nie wie ktora przytulac i uspokajac
ooo i tego się właśnie boję.... że mi będzie ciężko zrozumieć o co chodzi....

Onyks, zdrowia dla teścia życzę

Bika,
Cytat:
Emigruś no toś mnie załamała ale dobrze, że napisałaś, bo realia tak właśnie wyglądają, niestety nie mamy długoletniej praktyki w opiece nad niemowlętami i wszystkiego będziemy się uczyły na naszych dzieciach a o co chodzi z tym skokiem??? Bo ciągle skok i skok, a ja nie bardzo wiem o co chodzi..... mogę się tylko domyślać, ale nie wiem czy dobrze
też mam takie nadzieję, że się nauczymy

Emigra,
Cytat:
Jeszcze odnosnie wychowywania wedle ''mody'' czy standardow w danym kraju ... Ja wychowuje dziecko po niemiecku, bo tu mieszkam, tak mi radza lekarze czy polozna doradzala i nie bede na sile wprowadzac polskich zalecen. Moje dziecko bylo kapane przeze mnie jak odpadl kikut po 14 dobie i zyje, kikuta nie tykalam, nie smarowalam zadnymi spirytusami i sam odpadl i to nawet szybciej niz u osob ktore smarowaly, psikaly i bog wie co jeszcze robily. Wazne jest to ze obojetnie w jaki sposob trzeba te dziecko wychowac, zajac sie nim tak zeby krzywdy mu nie zrobic i nie kierowac sie radami cioci kloci co dzieci wychowywala 30-40 lat temu kiedy usg bylo od swieta, kiedy do ginekologa chodzilo sie raz w ciazy badz wcale, kiedy nie wiedziano ze w ciazy papierochy i alkohol powinno sie odstawic, kiedy dzieci rodzilo sie w polu, kiedy dzieci od 2 tygodnia zycia karmilo sie rozgotowanym ryzem i krowim mlekiem, kiedy dzieci jezdzily w chodzikach, byly sadzane w 2-3 miesiacu a ZYJA i maja sie dobrze. Ja kieruje sie swoja intuicja, ide za radami i zaleceniami lekarza do ktorego mam zaufanie a trendy w wychowaniu czasem sledze i cos wyprobuje, by nie byc taka zacofana ze nie sprawdze a juz mowie ze zle.
zgadzam się zresztą pisałam to też wyżej, w dup.ce mam co piszą i gadają, mogę pozbierać opinię ale zrobię jak uważam za dobre dla mojego dziecka.

Agnusek, trzymam więc kciuki za staraniaaaaaa
Stary 2012-07-09, 12:04   #1375
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
a w szpitalu to co byś konkretnie robiła?
Pracowałabym jako psycholog kliniczny.
Nie bardzo wiem, co masz na myśli pytając co bym robiła robiłabym to, co robi psycholog

Cytat:

OO, to nie wiedzialam, ze potrzebujemy specjalnego urzadzenia. Zaraz sobie lukne na necie.
Fajnie miec rozne rzeczy ale co z tego, ze cos masz? Nic, bo i tak kazdego z nasz na koncu czeka to samo.
Nikitko, Kochanie - raclette: http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwAw&dur=170 Super sprawa

Bika, nie frustruj się tak. Są ludzie, którzy mają lepiej...pewnie...ale multum takich, którzy mają gorzej. Jasne, że lepiej piąć się w górę, równać do tych wyżej...ale powiedzmy sobie szczerze - wyżej du..py nie podskoczysz nie dostaniesz z dnia na dzień pracy za 50 tysi, nie wybudujesz domu za gotówkę...wiec po co się frustrować i dołować Trzeba dążyć do realizacji swoich marzeń, ale na miarę możliwości, bo inaczej będzie tylko przygnębienie, żal i zawiść... a nie radość i szczęście z tego, co się ma, na co się samemu zapracowało

Hania

Stary 2012-07-09, 12:05   #1376
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
nie, ale odnioslas sie do wypowiedzi Emigry i wywnioskowałam,ze bardzo ubolewasz nad tym,z e nie macie ogrodu
A no bo ubolewam, a nie tylko ze względu na wychowywanie w nim dzieci...... chociażby teraz..... już dawno siedziałabym w ogrodzie bo tak byłam od dziecka przyzwyczajona...... eh, kawka mrożona, słonko i ja na leżaczku....... a tu nawet balkonu nie mam......
Ale wierzę w realizację marzeń, więc jestem dobrej myśl
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-07-09, 12:05   #1377
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

cześć dziewczynki.....
Stary 2012-07-09, 12:11   #1378
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Blonde, Madzia, Żabcia, Aaby, zdecydowanie podpisuję się co do dyskusji na temat materacyka pod słowami Aaby. I nie powiem, że chyba jestem skłonna uchylić się przy Żabci, bo sama ślepo nie wierze we wszystko co napisane, a raczej kieruję się rozsądkiem i skoro uważam ze coś jest dla mnie czy dla dziecka będzie dobre, to zamierzam to używać czy kupić, nie ważne czy jest napisane inaczej, czy ktoś ma inne zdanie. Uważam ŻABCIU że jesteś pełnosprawna umysłowo i widzisz czy Twemu dziecku się dzieje krzywda czy nie, i chyba Ty wiesz to lepiej, niż wirtualny świat który nawet nie wie jaki masz materacyk w łóżeczku nie przejmuj się kochana Blonde, Madzia dobrze że wyrażacie swoje opinie, po to jest forum i od tego jesteśmy tutaj, ale nie siejcie wrogiej propagandy tylko dlatego że ktoś uważa za coś dobrego coś innego niż wy z całym szacunkiem
o mamo, ale czy ja obrazilam Zaabcie Jaka wroga propaganda?Masz racje napisałam tylko co mysle na temat pseudo,,materacykow,,do lózeczka tutystycznego
Czesc
Pisalam nie zagladaj

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2012-07-09 o 12:12
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 12:16   #1379
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Blonde, no ale właśnie co kobieta to inna opinia, i nie da się zrobić tak żeby każda się do tego stosowała każdy robi co uważa za odpowiednie ale tak nja napisałam, post był z całym szacunkiem z żadnym podtekstem a pozatym tyle bab w jednym miejscu to nie da się zawsze być w zgodzie

a z tym nie zaglądaj, to nie było innej opcji bo tylko wchodzę na Fb a tu kurde pełno gofrów

ja już dziś zjadłam pół opakowania carte-dor tiramisowego

i teraz się jakoś snujemy z TŻ bo ma na noc i cały dzień jesteśmy razem nie wiem co robić, bo nie chce mi się sprzątać jakoś specialnie.
Stary 2012-07-09, 12:16   #1380
metkaa
Zakorzenienie

czesc

Natala84 przykro mi z powodu @

blonde_hair gratuluje zdania egazminow

strongwomen fajnie ze imprezka sie udala,

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Cześć moje Kochane!!!

WRÓCIŁAM cała i zdrowa i wypoczęta na maksa!!!!!!! Jednak zanim wszystko ogarnę, to chyba znów się zmeczę Nie wiem za co się zabrać, a do Was musiałam zajrzeć! Nawet nie próbuję nadrabiać, więc proszę króciutko o jakieś streszczenie, co się działo?

Jestem złakniona informacji!!!
Tęskniłam za Wami, mam nadzieję, że Wy choć troszkę też!
super ze odpoczelas,

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić - zarezerwowaliśmy wczoraj nocleg w Gdańsku! Co prawda hotel dość drogi (choć jak na Gdańsk i tak nie najgorzej), ale biorąc pod uwagę to, że nie jedziemy nigdzie na wakacje i to, że to nasz weekend z okazji rocznicy ślubu, to zaszaleliśmy
Także za dwa tygodnie mamy weekend w Trójmieście
super, zazdroszcze,

agnusek22 trzymam kciuki za staranka,

od dzis mam 2 tygodnie urlopu, szkoda tylko ze nigdzie nie jedziemy

Edytowane przez metkaa
Czas edycji: 2012-07-09 o 12:17
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości