Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-09, 11:47   #3811
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Gosia a moze lepiej dac jej luzu?? Nie chce jesc warzyw to niech nie je. Zdrowe sa, owszem ale co z tego jak zmuszasz ja i nie ma dziewczyna przyjemnosci z ich jedzenia? Moze to tylko taka faza, a moze ona zwyczajnie nie lubi warzyw- tacy ludzie tez sa i sa zdrowi i zyja
Ja tez uwazam ze zmuszajac uzyskasz odwrotny efekt od zamierzonego...
Gosia Też bym dała spokój, nie ma silnych na to,przecież nie będziesz Jej wpychać do buzi sałaty itp. , moim zdaniem Ona ma teraz taki etap i to Jej przejdzie. Eryka jedzonkiem się nie martw , zanim będzie jadł takie rzeczy, Wiki pewnie zmieni nawyki. A Radka zapytaj jak On widzi to wmuszanie jedzenia? normalnie baty dla Niego za takie pierniczenie, sami czasem faceci nie wiedzą co począć, ale matka ma wiedzieć, nie znoszę tego, a co to ? dzieworódki my czy co? dzieci mają dwójkę rodziców
....ale to wszystko wiemy, takie to moje przemyślenia są

Desia klask i: ja właśnie wsuwam owsiankę , a najbardziej mnie zastanawia jak sobie poradzę z pokusami nad morzem chociaż w sumie lody to dużo kalorii nie mają rybka bez frytek ( a buuuu) , no nic , dam radę
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 11:49   #3812
desia888
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wiem Emigra,ale to nie tylko warzywa.A co z obiadem,mam robic dwa (a w przyszlosci jak Eryk bedzie mial inne zyczenia obiadowe to trzy obiady na dzien) czy ma nie jesc wcale?No kurcze ciezko jest.
A np pojechalismy w zeszlym roku na wies do znajomych,ona nie lubi tego obiadu.No to matka kolezanki tez jest za tym,zeby nie zmuszac,to chciala jej chleb zrobic,ale Wiki nie lubila niczego co mieli w lodowce,bo ani szynki,ani kielbasy,ani pasztetu,ani dzemu.Pozostal jej suchy chleb.Caly dzien o suchym chlebie troche glupio trzymac dzieciaka...Ja juz nie mam sil do niej.
Na poczatek nie zakladaj ze Eryk bedzie mial inne upodobania niz Wiki, nie martw sie tym narazie bo osiwiejesz
A co do sytuacji na wsi to ja jak gdzies jade to najpierw pytam i wyjasniam co bedzie na obiad i wtedy wiem co adas zje
Jeszcze nikt sie nie obrazil
Jesli cos nie tak to zawsze sugeruje co mogliby kupic dla Adasia, On jest tez czlowiekiem i m prawo czegos nie lubic, zreszta ja jak do kogos na obiad ide to kazdy wie ze nie jem miesa i niestety musza mi przygotoewac co innego. Nie widze powodu zeby nie mogli tego samego zrobic dla malego, On ma takie same prawa jak ja!
A powiedz - co Ona wogole je i jakie obiady lubi?
Od dawna tak grymasi z jedzeniem?

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-07-09 o 11:54
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 11:50   #3813
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem Emigra,ale to nie tylko warzywa.A co z obiadem,mam robic dwa (a w przyszlosci jak Eryk bedzie mial inne zyczenia obiadowe to trzy obiady na dzien) czy ma nie jesc wcale?No kurcze ciezko jest.
A np pojechalismy w zeszlym roku na wies do znajomych,ona nie lubi tego obiadu.No to matka kolezanki tez jest za tym,zeby nie zmuszac,to chciala jej chleb zrobic,ale Wiki nie lubila niczego co mieli w lodowce,bo ani szynki,ani kielbasy,ani pasztetu,ani dzemu.Pozostal jej suchy chleb.Caly dzien o suchym chlebie troche glupio trzymac dzieciaka...Ja juz nie mam sil do niej.
nic jej nie będzie nawet jak tydzień będzie jadla sam chleb, w końcu sam jej zbrzydnie i zawoła o dodatek ....zrozumie ,że nic tym nie ugra...jeśli czuję się głodna to ze swojej winy....dziecko w tym wieku raczej się nie zagłodzi ....

ja za Niną nie latam z jedzeniem, nie zje to nie zje, w końcu sama podchodzi do lodówki i "mówi" co chce ...jedyne co to ograniczam przekąski i wtedy jest głodniejsza
Stary 2012-07-09, 11:52   #3814
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Gosia Też bym dała spokój, nie ma silnych na to,przecież nie będziesz Jej wpychać do buzi sałaty itp. , moim zdaniem Ona ma teraz taki etap i to Jej przejdzie. Eryka jedzonkiem się nie martw , zanim będzie jadł takie rzeczy, Wiki pewnie zmieni nawyki. A Radka zapytaj jak On widzi to wmuszanie jedzenia? normalnie baty dla Niego za takie pierniczenie, sami czasem faceci nie wiedzą co począć, ale matka ma wiedzieć, nie znoszę tego, a co to ? dzieworódki my czy co? dzieci mają dwójkę rodziców

Desia klask i: ja właśnie wsuwam owsiankę , a najbardziej mnie zastanawia jak sobie poradzę z pokusami nad morzem chociaż w sumie lody to dużo kalorii nie mają rybka bez frytek ( a buuuu) , no nic , dam radę
Dziekuje
Dumna jestem z siebie
Wiesz co, ja bym sobie na wakacje odpuscila diete!
Z czystym sumieniem nawet, kurde w koncu na wakacje sie jedzie raz do roku i nie po to zeby sobie odmawiac!

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-07-09 o 11:54
Stary 2012-07-09, 11:57   #3815
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
nic jej nie będzie nawet jak tydzień będzie jadla sam chleb, w końcu sam jej zbrzydnie i zawoła o dodatek ....zrozumie ,że nic tym nie ugra...jeśli czuję się głodna to ze swojej winy....dziecko w tym wieku raczej się nie zagłodzi ....

ja za Niną nie latam z jedzeniem, nie zje to nie zje, w końcu sama podchodzi do lodówki i "mówi" co chce ...jedyne co to ograniczam przekąski i wtedy jest głodniejsza
Popieram
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 11:58   #3816
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Dziekuje
Dumna jestem z siebie
Wiesz co, ja bym sobie na wakacje odpuscila diete!
Z czystym sumieniem nawet, kurde w koncu na wakacje sie jedzie raz do roku i nie po to zeby sobie odmawiac!
no wiadomka,że ja też sobie popuszczę, co to za wakacje jak ma być super za☠☠☠iaszczo , a Ty cały czas myślisz czego nie możesz, ale wiesz mogę czegoś tam sobie odmówić...no te frytki to sobie mogę odpuścić, nie muszę jeść dwóch obiadów itd.
Stary 2012-07-09, 12:01   #3817
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
no wiadomka,że ja też sobie popuszczę, co to za wakacje jak ma być super za☠☠☠iaszczo , a Ty cały czas myślisz czego nie możesz, ale wiesz mogę czegoś tam sobie odmówić...no te frytki to sobie mogę odpuścić, nie muszę jeść dwóch obiadów itd.
A no wiadomo, umiar zawsze wskazany
A ja mam otwarta paczke ptasiego mleczka od soboty i tak sobie z 5 dziennie zjadam jak mnie najdzie
Na szczescie potrafie sie opanowac jak narazie zeby nie wciagnac calego opakowania na raz

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-07-09 o 12:05
Stary 2012-07-09, 12:10   #3818
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Oczywiscie - moj TZ i moj przyszywany syn sa masakrycznie ciezcy z jedzeniem warzyw i owocow , twierdza , ze nie sa kroilkami
Maja sie dobrze, ale Gosi chyba bardziej chodzilo ze to Radek zmusza a Ona nie chce sie klocic

Z gotowaniem pod Adasia to nie jest tak ze jemy tylko to co Ona lubi , tylko np jak jest jakies mieso co On nie lubi to robie mu np paluszki rybne albo nuggetsy i po sprawie, On lubi prosto jesc - ziemniak/makaron/ryz - mieso lub ryba plus siwezy ogorek/pomidor/fasolka szparagowa itp
Nie je zadnych sosow, warzyw przerobionych -np ogorki kiszone, kapusta kiszona, warzywa ze sloika - tylko swieze lub ugotowane. Ale to akurat uwazam ze zdrowiej
A jak robie np kotety na obiad, ktore uwielbia to zawsze zamroze i mam na zas dla niego
Albo porcje spaghetti zamroze i jak my mamy cos czego On nie lubi to mu rozmrazam. Tez kombinuje zeby bylo jak najprosciej ale zeby kazdy byl zadowolony.
Acha i jeszcze wazna sprawa- On nie wie ze ja to robie pod Niego, mysle ze tak lepiej
Gosiu a pytalam - Radek zje i lubi wszystko?
Jest cos co np Wiki chcialaby zjesc a On nie lubi?
Bo wtedy ja bym to na obiad zaserwowala i Go zmuszala do zjedzenia bo to np zdrowe jest

Fakt jest taki,ze najwiekszy problem z Radkiem mam,bo ja bym chciala wychowywac inaczej niz on.Jego zdaniem ma byc dyscyplina w domu.
Radek akurat je wszystko,tzn ma rzeczy ktore lubi bardzie,a ktore mniej,ale nie ma takich ktorych nie zje.
Porozmawiam z nim dzisiaj i troche pozno,ale postawie na swoim i nie bede zmuszac Wiki.Faktycznie tak chyba zrobie,ze jak bedzie obiad co nie lubi to zrobie jej cos szybkiego,np pierogi z jagodami,bo ona uwielbia(z mrozonki ),albo nuggetsy tez lubi.
Dzieki Desia,juz inaczej patrze na ten problem z jedzeniem.

Cytat:
No ja wiem,ze to jest bez sensu.Zreszta znam to z autopsji,pamietam jak mi mieso w buzi roslo,a ja chomikowalam w policzku i przelknac nie moglam,a mi kazali.
Dzieki dziewczyny,ta rozmowa byla mi bardzo potrzebna i czas teraz wprowadzic pewne zmiany.

Cytat:
Na poczatek nei zakladaj ze Eryk bedzie mial inne upodobania niz Wiki, nie martw sie tym narazie bo osiwiejesz
A co do sytuacji na wsi to ja jak gdzies jade to najpierw pytam i wyjasniam co bedzie na obiad i wtedy wiem co adas zje
Jeszcze nikt sie nie obrazil
Jesli cos nie tak to zawsze sugeruje co mogliby kupic dla Adasia, On jest tez czlowiekiem i m aprwao czegos nei lubic, zreszta ja jak do kogos na obiad ide to kazdy wie ze nei jem miesa i niestety musza mi przygotoewac co innego. Nie widze powowdu zeby nie mogli tego samego zrobic dla malego, On ma takie same prawa jak ja!
A powiedz - co Ona wogole je i jakie obiady lubi?
Od dwana tak grymasi z jedzeniem?

Na wsi jest bieda i troche glupio mi mowic zrobcie dla Wiki to czy tamto.A w koncu szlam do sklepu i kupowalam to co lubi,ale to musialam wielkie ilosci tego kupowac,bo okazywalo sie,ze inne dzieci tez chca to co Wiki,a dzieci tam z moja Wiktoria bylo siedmioro.A niestety (a moze i stety) Wiki jest przyzwyczajona do jedzenia z gornej polki,lubi to co najdrozsze.Tyle,ze jak kupilam 3 kg bananow,to Wiki zjadla jednego,a reszty nie bylo w 10 minut.Teraz mam troche inna sytuacje finansowa,ale wtedy ciezko mi bylo zeby tak kupowac co dzien dla tylu dzieci.
Stary 2012-07-09, 12:12   #3819
tynka88
Zadomowienie

Dzien dobry

u nas noc odpukac ok wczoraj Mateuszk troche poimprezowal na balkonie i usnal dopiero po 21, pobudka po 5 i pospane do 9 . Troche sie krecil przez ta duchote, ale to juz dzialka TZ

ja nie mialam typowego wieczou panienskiego, zaprosilismy wszystkich znajomych na grilla, byly tance do rana pod gołym niebem

Aguska wrzuc fotki z panienskiego

Mała tez sie dawno nie odzywala..

Ja pamietam daleko od szosy nawet zmoim bratem mlodszym sie bawilismy pozniej w ten serial ja doilam krowe w pokoju, a on jechal motorem z drugiego

Agaa gratulacje dla siostry

Nikki ja mam wode przegotowana w czajniku, przed zrobieniem mleczka , tylko lekko podgrzewam. Nie gotuje za kazdym razem.
Mnie podgrzanie wody w czajniku zajmuje max minute ,dwie, w podghrzewaczku dłuzej schodzi, dlatego ja podgrzewacz uzywam tylko na wyjazdy.

Desia gratulacje i zazdroszcze

U mnie z jedzeniem nie bylo problemu, dlatego wygladalam jak wygladalam, do tej pory moje kolezanki wspominaja jak biegalam po podwórku w jednej rece z bulka a w drugiej z kaszanka albo pasztetowa, mama potrafila mnie wkrecic ze pasztet ( takim na wage) to serek chochland i juz jadłam, a ojciec donosil mi do szkoly batoniki i paczki przed klasówka ,zebym sie mogla lepiej skupic

Gosia ogladalam ostatnio super nianie, byl tam chlopczyk który nie chcial jesc wileu rzeczy, miedzy innymi warzyw i owoców, nie ogladalam dokladnie, ale z tego co mnie dotarlo to ona najpieierw zabrala dzieciaka do sklepu, on sobie wybral to co by chcial zjesc, na co ma ochote, pozniej bylo wspolne przygotowywanie, robienie kolorowych kanapek itd i poskutkowalo, ale to byl o wiele mlodszy dzieciak od twojej córci.
Moze wspolne gotowanie by ja zachecilo do jedzenia niektórych rzeczy.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 12:16   #3820
gosia261282
Gang Iren

A zapomnialam napisac Desiu,ze Wiki tak ma z jedzeniem odkad skonczyla 2 latka gdzies.Wczesniej robilam pod nia i jakos to przechodzilo,ale im starsza byla to Radek bardziej wyzywal,ze sie nigdy nie nauczy,ze mam przestac robic dla niej cos innego specjalnie,ma jesc co jest na talerzu.
Wiem,ze powinnam wczesniej mu sie postawic,ale nie chcialam klotni i jakos probowalam sobie wmowic,ze skoro sama z siebie nie polubila roznych rzeczy to moze jak bedzie musiala zjesc to przyzwyczai sie i polubi.
Stary 2012-07-09, 12:16   #3821
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Fakt jest taki,ze najwiekszy problem z Radkiem mam,bo ja bym chciala wychowywac inaczej niz on.Jego zdaniem ma byc dyscyplina w domu.
Radek akurat je wszystko,tzn ma rzeczy ktore lubi bardzie,a ktore mniej,ale nie ma takich ktorych nie zje.
Porozmawiam z nim dzisiaj i troche pozno,ale postawie na swoim i nie bede zmuszac Wiki.Faktycznie tak chyba zrobie,ze jak bedzie obiad co nie lubi to zrobie jej cos szybkiego,np pierogi z jagodami,bo ona uwielbia(z mrozonki ),albo nuggetsy tez lubi.
Dzieki Desia,juz inaczej patrze na ten problem z jedzeniem.

No ja wiem,ze to jest bez sensu.Zreszta znam to z autopsji,pamietam jak mi mieso w buzi roslo,a ja chomikowalam w policzku i przelknac nie moglam,a mi kazali.
Dzieki dziewczyny,ta rozmowa byla mi bardzo potrzebna i czas teraz wprowadzic pewne zmiany.

Na wsi jest bieda i troche glupio mi mowic zrobcie dla Wiki to czy tamto.A w koncu szlam do sklepu i kupowalam to co lubi,ale to musialam wielkie ilosci tego kupowac,bo okazywalo sie,ze inne dzieci tez chca to co Wiki,a dzieci tam z moja Wiktoria bylo siedmioro.A niestety (a moze i stety) Wiki jest przyzwyczajona do jedzenia z gornej polki,lubi to co najdrozsze.Tyle,ze jak kupilam 3 kg bananow,to Wiki zjadla jednego,a reszty nie bylo w 10 minut.Teraz mam troche inna sytuacje finansowa,ale wtedy ciezko mi bylo zeby tak kupowac co dzien dla tylu dzieci.
No ta ja bym Jej wtdey pozwolila biegac o samym chlebie tak jak Konia pisala, a w koncu sama by zglodniala i wybrala cos z produktow dostepnych
Powodzenia w rozmowie z Radkiem.
A On zawsze taki zasadniczy byl? Bo wyglada na takiego poczciwego misia na zdjeciach wlasnie

Viki 28.04.2012
Stary 2012-07-09, 12:16   #3822
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
A no wiadomo, umiar zawsze wskazany
A ja mam otwarta paczke ptasiego mleczka od soboty i tak sobie z 5 dziennie zjadam jak mnie najdzie
Na szczescie potrafie sie opanowac jak narazie zeby nie wciagnac calego opakowania na raz
ja tam folguję sobie z owocami, wolę się tego nawpierniczać niż machnąć łapą i znów zaczynać od poniedziałku, bo właśnie to opychanie się po tzw.poddaniu się jest najbardziej zgubne ...bo organizm już się nastawi na oszczędzanie , zwalnia przemianę a tu bomba kaloryczna i cały piękny plan szlak trafia

ps. no i o 3 lodach w sobotę wieczorkiem nie wspomniałam i o tych paru chipsach
Stary 2012-07-09, 12:21   #3823
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

u nas noc odpukac ok wczoraj Mateuszk troche poimprezowal na balkonie i usnal dopiero po 21, pobudka po 5 i pospane do 9 . Troche sie krecil przez ta duchote, ale to juz dzialka TZ

ja nie mialam typowego wieczou panienskiego, zaprosilismy wszystkich znajomych na grilla, byly tance do rana pod gołym niebem

Aguska wrzuc fotki z panienskiego

Mała tez sie dawno nie odzywala..

Ja pamietam daleko od szosy nawet zmoim bratem mlodszym sie bawilismy pozniej w ten serial ja doilam krowe w pokoju, a on jechal motorem z drugiego

Agaa gratulacje dla siostry

Nikki ja mam wode przegotowana w czajniku, przed zrobieniem mleczka , tylko lekko podgrzewam. Nie gotuje za kazdym razem.
Mnie podgrzanie wody w czajniku zajmuje max minute ,dwie, w podghrzewaczku dłuzej schodzi, dlatego ja podgrzewacz uzywam tylko na wyjazdy.

Desia gratulacje i zazdroszcze

U mnie z jedzeniem nie bylo problemu, dlatego wygladalam jak wygladalam, do tej pory moje kolezanki wspominaja jak biegalam po podwórku w jednej rece z bulka a w drugiej z kaszanka albo pasztetowa, mama potrafila mnie wkrecic ze pasztet ( takim na wage) to serek chochland i juz jadłam, a ojciec donosil mi do szkoly batoniki i paczki przed klasówka ,zebym sie mogla lepiej skupic

Gosia ogladalam ostatnio super nianie, byl tam chlopczyk który nie chcial jesc wileu rzeczy, miedzy innymi warzyw i owoców, nie ogladalam dokladnie, ale z tego co mnie dotarlo to ona najpieierw zabrala dzieciaka do sklepu, on sobie wybral to co by chcial zjesc, na co ma ochote, pozniej bylo wspolne przygotowywanie, robienie kolorowych kanapek itd i poskutkowalo, ale to byl o wiele mlodszy dzieciak od twojej córci.
Moze wspolne gotowanie by ja zachecilo do jedzenia niektórych rzeczy.
A ja wielu rzeczy nie jem nawet poza miesem, zadnych owocow morza np nie przelkne tez, a wygladam jak wygladam
Slodycze mnie gubia niestety
Jaki masz podgrzewacz?

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
A zapomnialam napisac Desiu,ze Wiki tak ma z jedzeniem odkad skonczyla 2 latka gdzies.Wczesniej robilam pod nia i jakos to przechodzilo,ale im starsza byla to Radek bardziej wyzywal,ze sie nigdy nie nauczy,ze mam przestac robic dla niej cos innego specjalnie,ma jesc co jest na talerzu.
Wiem,ze powinnam wczesniej mu sie postawic,ale nie chcialam klotni i jakos probowalam sobie wmowic,ze skoro sama z siebie nie polubila roznych rzeczy to moze jak bedzie musiala zjesc to przyzwyczai sie i polubi.
Nie ma co, tylko porzadnie Radkiem potrzasnij kochana

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
ja tam folguję sobie z owocami, wolę się tego nawpierniczać niż machnąć łapą i znów zaczynać od poniedziałku, bo właśnie to opychanie się po tzw.poddaniu się jest najbardziej zgubne ...bo organizm już się nastawi na oszczędzanie , zwalnia przemianę a tu bomba kaloryczna i cały piękny plan szlak trafia

ps. no i o 3 lodach w sobotę wieczorkiem nie wspomniałam i o tych paru chipsach
No wlasnie - jak widac to tych pare ptasich mleczek mnie nie zgubilo
A jakbym chodzila 3 dni i o nich myslala to opakowanie by poszlo w 5 minut potem
A sobota to w koncu powinien byc dzien slodyczy (przynajmniej w szwecji jest)

Viki 28.04.2012
Stary 2012-07-09, 12:39   #3824
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
No ta ja bym Jej wtdey pozwolila biegac o samym chlebie tak jak Konia pisala, a w koncu sama by zglodniala i wybrala cos z produktow dostepnych
Powodzenia w rozmowie z Radkiem.
A On zawsze taki zasadniczy byl? Bo wyglada na takiego poczciwego misia na zdjeciach wlasnie

No widzisz pozory myla
Na poczatku naszego zwiazku wydawal mi sie calkiem inny i jak kiedys rozmawialismy o wychowywaniu Wiki to poglady mial tez inne,bardziej zblizone do moich.Ja chcialam wlasnie Wiki wychowac na luzie,zeby mogla w pelni cieszyc sie z dziecinstwa,bo przeciez jest ono takie krotkie.A on robi sie coraz gorszy w stosunku do niej,tylko krzykiem wszystko,o kazda drobnostke ja wyzywa.A to w koncu dziecko jeszcze jest.A zreszta kazdemu nalezy sie szacunek,i dziecku i doroslemu.On twierdzi,ze Wiktoria jest nieusluchana (jest czasem,jasne ale ja uwazam ze mamy grzeczne dziecko,no moze ostatnio troche pyskuje,ale ale to tez jest normalne) bo ja jestem niekonsekwentna.On mowi,ze ma byc tak i tak,a ja jej poblazam i ustepuje.
Stary 2012-07-09, 12:49   #3825
tikki85
Zakorzenienie

Mam dziś małą marudę . Oj Andrea wstała dziś lewą nogą. Chyba nam zęby idą, bo piąstkę wcina z nerwami i tylko na rączkach by była i to koniecznie u mnie . Zasnęła teraz, ale to pewnie dlatego, że chciałam połazić po sklepach.

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Karolca Ewelinka na wakacjach przeurocza .

Aguśka zmień status filmu na YT na niepubliczny, bo jest prywatny i nie da się go obejrzeć
Stary 2012-07-09, 13:04   #3826
mama d
Raczkowanie

Moje drogie nie było mnie tu przez cały weekend więc mam Wam trochę do napisania
Zosia spał dzisiaj ciurkiem od 19:10 do 7:30 :O SZOK
Mamy już jednego zęba, wyrzyna sie już drugi
Dzisiaj byliśmy na szczepieniu = waga 8,084 mój mały sumo

Jestem taka szczęśliwa i dumna z niej

Śpi już 2h - a ja w końcu usiadłam, bo nie można marnować ani chwili więc zrobiłam pranie (dwie pralki na raz :P ),zmieniłam pościel, zrobiłam obiad dla niej i dla nas, poprasowałam no i o to jestem - zmęczona jakby był już wieczór...
nabieram sił nadrabiając zaległości z weekendu.

Buziale i spóźnione dzień dobry

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

aaa i jeszcze zapomniałam dopisać, była u lekarza rodzinnego po skierowanie do chirurga aby zobaczył mój rozstęp mięśni brzucha .. czy któraś z was coś takiego ma i konsultowała to z lekarzem? nie wiem czy mogę np ćwiczyć albo w jakiś sposób je znowu złączyć. Rodziny powiedział mi, ze jest ryzyko przepukliny jeśli one dalej będą rozsunięte.
Mięśnie mogłyby wrócić na swoje miejsce wiem, że już brzucha jak nastolatka nie będę mieć ale bez przesady
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 13:04   #3827
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
No widzisz pozory myla
Na poczatku naszego zwiazku wydawal mi sie calkiem inny i jak kiedys rozmawialismy o wychowywaniu Wiki to poglady mial tez inne,bardziej zblizone do moich.Ja chcialam wlasnie Wiki wychowac na luzie,zeby mogla w pelni cieszyc sie z dziecinstwa,bo przeciez jest ono takie krotkie.A on robi sie coraz gorszy w stosunku do niej,tylko krzykiem wszystko,o kazda drobnostke ja wyzywa.A to w koncu dziecko jeszcze jest.A zreszta kazdemu nalezy sie szacunek,i dziecku i doroslemu.On twierdzi,ze Wiktoria jest nieusluchana (jest czasem,jasne ale ja uwazam ze mamy grzeczne dziecko,no moze ostatnio troche pyskuje,ale ale to tez jest normalne) bo ja jestem niekonsekwentna.On mowi,ze ma byc tak i tak,a ja jej poblazam i ustepuje.
No dokladnie!
Z tym szacunkiem to tez sie zgadzam!
To wszystko jest takie proste wlasnie jesli dziecko traktuje sie jako pelnoprawnego czlowieka!
Zreszta ja stosuje sie do zasady "nie rob drugiemu co tobie niemile", oczywiscie oprocz chwil kiedy Adas totalnie wyprowadzi mnie z rownowagi
I tez sie zgadzam ze dziecko na pewnym etapie zycia robi sie pyskate i chyba najgorsze co mozna zrobic to pyskowac z powrotem. Choc pewnir to nielatwe!
Adas nie pyskuje jeszcze wiec nie wiem jak sama to przyjme

Viki zaczyna namietnie chwytac wszystko co ma w zasiegu raczek

Tikki zycze lekkiego zabkowania!

Mama d - masz dwie pralki?
Gratulacje pieknej wagi i zabkow
Acha i wlasnie poczulam sie zmeczona czytajac ile juz zrobilas
Pomysle sobie ze zrobilas troche za mnie i sie polenie z Toba

Viki 28.04.2012
Stary 2012-07-09, 13:26   #3828
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
No dokladnie!
Z tym szacunkiem to tez sie zgadzam!
To wszystko jest takie proste wlasnie jesli dziecko traktuje sie jako pelnoprawnego czlowieka!
Zreszta ja stosuje sie do zasady "nie rob drugiemu co tobie niemile", oczywiscie oprocz chwil kiedy Adas totalnie wyprowadzi mnie z rownowagi
I tez sie zgadzam ze dziecko na pewnym etapie zycia robi sie pyskate i chyba najgorsze co mozna zrobic to pyskowac z powrotem. Choc pewnir to nielatwe!
Adas nie pyskuje jeszcze wiec nie wiem jak sama to przyjme

Viki zaczyna namietnie chwytac wszystko co ma w zasiegu raczek

Tikki zycze lekkiego zabkowania!

Mama d - masz dwie pralki?
Gratulacje pieknej wagi i zabkow
Acha i wlasnie poczulam sie zmeczona czytajac ile juz zrobilas
Pomysle sobie ze zrobilas troche za mnie i sie polenie z Toba
Jeszcze raz dzieki za rozmowe i uswiadomienie mi co jest najwazniejsze w tym wszystkim.Milosc do dziecka i aby dziecko dobrze sie czulo.
Na was dziewczyny zawsze mozna liczyc

Eryk tez zaczyna chwytac,a jak sie zlosci czasem jak mu nie wychodzi
Ja tez poczulam sie zmeczona czytajac co juz zrobila Mama d,u mnie wszystko dzis lezy odlogiem i zmobilizowac sie nie moge.Trzeba sie w koncu wziac,wiec wylacze kompa co by mnie nie kusil
Stary 2012-07-09, 13:34   #3829
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje dla siostry
A co u Ciebie? Jak samopoczucie?

Jak najmniej bolesnego zabkowania dla Niny
I brawo dla Kai za jabluszko

Niestety ale przymuszanie dziecka jest prosba o klamstwo, wiem to z doswiadczenia
Jak bylam nastolatka to mialam wiele zakazow/nakazow i bylo po prostu tak, ze moja mama swoje a ja swoje. Klamalam jak najeta bo musialam musicie pojsc na kompromis, Wiki jest duza, powinna zrozumiec ze to dla Jej dobra. Moze ustalcie ze np raz dziennie zje wybrane przez siebie warzywo.
Albo pozwol Jej np miec zyczenie odnosnie obiadu 2 razy w tygodniu, ale za to w inne dni zje co zaserwujesz?
Mam nadzieje, ze to przejsciowy etap tylko.
I jeszcze mi sie nasunela mysl ,ze moze jesli Ty Jej pakujesz na kanapki warzywa pomimo, ze Ona Ci mowila ze nie chce i nie lubi, to Ona moze miec wrazenie ze zupelnie sie z Jej zdaniem nie liczysz i moze to wywolywac bunt.
Zabawilam sie w psychologa
Ale czasami wlasnie jak sie stoi z boku to latwo cos doradzic
Zycze powodzenia!

Wspolczuje niewyspania

A ja witam sie lzejsza o 2 kg niz w zeszlym tygodniu
Dzien dobry!
klask i:
Cytat:
Ona za stara na to jest,zeby jej przemycic cos.To nie tak,ze wcale nie je warzyw,ale wielu nie lubi.Owoce za to lubi wszystkie.Ale mi jest glupio jak idziemy gdzies a ona wybrzydza.Tak jest tez z wedlinami,lubi tylko dwa rodzaje,innych nie.Nie lubi kielbas,tylko parowke i nie kazda,bo tylko Berlinki,ser zolty musi byc z dziurami.Ryb nie lubi wcale,tylko paluszki rybne.Duzo tego.A najbardziej to mnie szlag trafia jak raz cos lubi,a za jakis czas juz tego nie lubi.
Mam nadzieje,ze Eryk bedzie lubilo rozne jedzonko

Wiem Desiu,ze masz racje,ja bym jeszcze probowala innych sposobow na nia,zeby nie przymuszac tak,ale tez ciagle mam klotnie z Radkiem o to jej jedzenie.On mowi,ze ma jesc wszystko i koniec.
Ja jej tlumaczylam,ze chce zeby jadla zdrowo,ze wszystko jest potrzebne.I nie daje jej nie wiem ile tych warzyw na chleb,ot lisc salaty,kilka plasterkow rzodkiewki.Miesa na obiad tez daje jej malenki kawalek.Radek jak zobaczyl,ze nie dalam jej kiedys miesa,bo wiem ze nie lubi,to sie wkurzyl i zaczal rzucac k... ze tak ja ucze,ze nigdy jesc sie nie nauczy.Robie obiad pod nia ze 2 razy w tyg,ale nie moze ciagle byc to samo na obiad przeciez.
Chce sie liczyc z jej zdaniem,ale to co mam jej dawac co dzien to samo do jedzenia,chleb z almette albo nutella?Bo jak sie jej zapytam co chce to taka bedzie odpowiedz.Kurcze,jak byla niemowlakiem to wszystko bylo o wiele prostsze.
Gosiu, wrzuciłam na maila dwie książki, które bardzo pomagają w takich sytuacjach.,. Ja byłam na szkoleniu, które opiera się na tych książkach i ludzie opowiadali o takich sytuacjach w swoim domu jak Ty i po wprowadzeniu zasad z tych książek problemy znikały...Ja stosowałam te metody w grupie 20dzieci i naprawdę się sprawdzało, więc polecam. Napewno ważna jest konsekwencja, ale też wsłuchanie się w dziecko i próba wczucia w Jego emocje. Zresztą przejrzyj i sama oceń. Szczególnie tą Faber i Mazlish - jak mówić, żeby dzieci nas słuchały... a tak sobie teraz myślę, ze to się wszystko fajnie łączy z zasadami tracy hogg i może być świetnym uzupełnieniem i kontynuacją ze starszymi dziećmi niż nasze niemowlaki -
Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Gosiu mnie jako dziecko zmuszona do zjedzenia w przedszkolu kisielu. Mam taką traumę że od 25 lat go nie tknęłam. Zmuszanie powoduje tylko odwrotny skutek
Mnie tak w przedszkolu pani zmusiła do zjedzenia zupy owocowej... no i jatą zupą na panią... i od tamtej pory nigdy nie zjadłam zupy owocowej.... No i ja w przedszkolu nigdy nie zmuszałam moich przedszkolaków do jedzenia a zawsze zjadały pięknie (choć czasem się zdarzało, że coś zostało...ale generalnie w tym roku - po trzech latach pracy z nimi-zjadały wszystko )

A w ogóle to dzień...hmm dobry to za dużo powiedziane...
Hania miała w nocy problemy z brzuszkiem i do tego o 1 wybudziła ją burza... więc Ją nakarmiłam... potem obudziła się przed 5 i było po spaniu - popłakiwała, jeść nie chciała i spać też... i tak do 8 - wtedy dała się nakarmić i zasnęła przy piersi - więc pospałyśmy do 9.30 i obudziła się w lepszym nastroju, choć ciągle marudziła przy bączkach. Nie zrobiła w nocy kupy i to chyba dlatego jest taka marudna. Teraz śpi już drugi raz. Kładę Ją od razu jak widzę ziewanie i dzięki temu jest to usypianie spokojniejsze - trwa ok20min, ale obywa się bez większych krzyków
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 13:34   #3830
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze raz dzieki za rozmowe i uswiadomienie mi co jest najwazniejsze w tym wszystkim.Milosc do dziecka i aby dziecko dobrze sie czulo.
Na was dziewczyny zawsze mozna liczyc

Eryk tez zaczyna chwytac,a jak sie zlosci czasem jak mu nie wychodzi
Ja tez poczulam sie zmeczona czytajac co juz zrobila Mama d,u mnie wszystko dzis lezy odlogiem i zmobilizowac sie nie moge.Trzeba sie w koncu wziac,wiec wylacze kompa co by mnie nie kusil
Gosiu - nie ma za co naprawde!
To tak z reguly jest ze komus sie latwo radzi ,a Ty zyskalas obiektywne spojrzenie na sprawe!
Zycze powodzenia, mi sie wydaje tez, ze skoro Ty siedzisz z dziecmi i gotujesz to Radek nie bardzo powinien sie wtracac w sumie
A awersje do klotni tez calkiem rozumiem bo i ja nie znosze sie klocic

Viki 28.04.2012
Stary 2012-07-09, 13:36   #3831
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
Moje drogie nie było mnie tu przez cały weekend więc mam Wam trochę do napisania
Zosia spał dzisiaj ciurkiem od 19:10 do 7:30 :O SZOK
Mamy już jednego zęba, wyrzyna sie już drugi
Dzisiaj byliśmy na szczepieniu = waga 8,084 mój mały sumo

Jestem taka szczęśliwa i dumna z niej

Śpi już 2h - a ja w końcu usiadłam, bo nie można marnować ani chwili więc zrobiłam pranie (dwie pralki na raz :P ),zmieniłam pościel, zrobiłam obiad dla niej i dla nas, poprasowałam no i o to jestem - zmęczona jakby był już wieczór...
nabieram sił nadrabiając zaległości z weekendu.

Buziale i spóźnione dzień dobry

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

aaa i jeszcze zapomniałam dopisać, była u lekarza rodzinnego po skierowanie do chirurga aby zobaczył mój rozstęp mięśni brzucha .. czy któraś z was coś takiego ma i konsultowała to z lekarzem? nie wiem czy mogę np ćwiczyć albo w jakiś sposób je znowu złączyć. Rodziny powiedział mi, ze jest ryzyko przepukliny jeśli one dalej będą rozsunięte.
Mięśnie mogłyby wrócić na swoje miejsce wiem, że już brzucha jak nastolatka nie będę mieć ale bez przesady

Podziwiam Cię, że tyle już zrobiłaś... ja to dziś nie mam na nic siły... a miałam ogarnąć dziś mały pokój i umyć okna... ale nie jestem w stanie się ruszyć... i idę spać na chwilę...
Stary 2012-07-09, 13:37   #3832
MoniaHan
Wtajemniczenie

moja tez dzis maruda taka ze brak slow, nic nie moge zrobic, zeby mylam a ja wsadzilam w wozek i na mnie patrzyla nawet na 2minuty jej nie moge zostawic samej bo ryczy, jestem umeczona, plecy mi zaraz odpadna, juz jej nie nosze bo nie daje rady.i na dodatek butelki nie chce tylko cyca, jak ja zaluje ze w ogole zaczelam karmic piersia, mam teraz przechlapane, bo Hanka chce tylko ciumkac ciagle i sie nie najada i po godzinie znow chce cyca i tak jest ostatnio dzien i noc.

Gosia a moze Wiki tez przyklad bierze z angielskich dzieci, bo wiesz ze u nich to chipsy na lunch musza byc a jeszcze najlepiej wlozone do kanapki (serio oni tak jedza).
co do Radka to wspolczuje. ja ze swojego Tz srednio jestem zadowolona ostatnio bo nie pomaga mi z dzieckiem dopoki jemu nie powiem i przez 3,5 miesiaca czulam sie jakbym sama wychowywala Hanke, wiec dlatego prawdopodobnie nie zamierzam z nim miec drugiego dziecka.w sumie tez z checia bym zrobila tak jak Tikki, ale z Hanka nie daje sobie rady w domu wiec w podrozy to bylaby kompletna porazka. nie wiem co jej sie stalo, wszystko co lubila przestala lubic, wszystko jej sie pozmienialo i nie moge jej ogarnac, je kompletnie nieregularnie, po troszeczke, nigdzie nie mozna pojsc albo pojechac bo po pol godziny chce cyca smotkac.dzis np. butelki nawet nie chce tknac a wczoraj wolala butelke niz cycka....wyjde z siebie normalnie.teraz spi na kanapie (zasnela oczywiscie na cycku). za oknem Irlandczycy z innej naszej farmy, ktorzy przyjechali doprowadzic ogrod do porzadku (bo Tz ma urlop a wczesniej nie mial czasu na ogrod bo byly szparagi), uzywaja roznych glosnych maszyn, ze ja nie moglabym spac - a Hanka chyba wlasnie w halasie lubi spac, bo zauwazylismy z Tz ze jak rozmawiamy a ona na cycku albo lulam ja w nosidelku albo w wozku to zasypia w ciagu 5 min, a jak jest cisza to juz ma problemy.

Mamusie dziewczynek co najlepiej u Was dziala na odparzenia pupki i damskiej czesci, Hania nie miala wlasciwie odparzen ale teraz jest masakra, wszystko tam czerwone, uzywalam juz wielu rzeczy i nic nie skutkuje przemywam woda, wietrze i od kilku dni nie widac zadnej poprawy. odkad zaczelam uzywac papmers super dry to chyba to odparzenie sie pojawilo, o i moze powodem tez jest to ze nie chce aby sie wybudzila calkowicie w nocy i nie zmianiam pieluszki do rana.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 13:44   #3833
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
moja tez dzis maruda taka ze brak slow, nic nie moge zrobic, zeby mylam a ja wsadzilam w wozek i na mnie patrzyla nawet na 2minuty jej nie moge zostawic samej bo ryczy, jestem umeczona, plecy mi zaraz odpadna, juz jej nie nosze bo nie daje rady.i na dodatek butelki nie chce tylko cyca, jak ja zaluje ze w ogole zaczelam karmic piersia, mam teraz przechlapane, bo Hanka chce tylko ciumkac ciagle i sie nie najada i po godzinie znow chce cyca i tak jest ostatnio dzien i noc.

Gosia a moze Wiki tez przyklad bierze z angielskich dzieci, bo wiesz ze u nich to chipsy na lunch musza byc a jeszcze najlepiej wlozone do kanapki (serio oni tak jedza).
co do Radka to wspolczuje. ja ze swojego Tz srednio jestem zadowolona ostatnio bo nie pomaga mi z dzieckiem dopoki jemu nie powiem i przez 3,5 miesiaca czulam sie jakbym sama wychowywala Hanke, wiec dlatego prawdopodobnie nie zamierzam z nim miec drugiego dziecka.w sumie tez z checia bym zrobila tak jak Tikki, ale z Hanka nie daje sobie rady w domu wiec w podrozy to bylaby kompletna porazka. nie wiem co jej sie stalo, wszystko co lubila przestala lubic, wszystko jej sie pozmienialo i nie moge jej ogarnac, je kompletnie nieregularnie, po troszeczke, nigdzie nie mozna pojsc albo pojechac bo po pol godziny chce cyca smotkac.dzis np. butelki nawet nie chce tknac a wczoraj wolala butelke niz cycka....wyjde z siebie normalnie.teraz spi na kanapie (zasnela oczywiscie na cycku). za oknem Irlandczycy z innej naszej farmy, ktorzy przyjechali doprowadzic ogrod do porzadku (bo Tz ma urlop a wczesniej nie mial czasu na ogrod bo byly szparagi), uzywaja roznych glosnych maszyn, ze ja nie moglabym spac - a Hanka chyba wlasnie w halasie lubi spac, bo zauwazylismy z Tz ze jak rozmawiamy a ona na cycku albo lulam ja w nosidelku albo w wozku to zasypia w ciagu 5 min, a jak jest cisza to juz ma problemy.

Mamusie dziewczynek co najlepiej u Was dziala na odparzenia pupki i damskiej czesci, Hania nie miala wlasciwie odparzen ale teraz jest masakra, wszystko tam czerwone, uzywalam juz wielu rzeczy i nic nie skutkuje przemywam woda, wietrze i od kilku dni nie widac zadnej poprawy. odkad zaczelam uzywac papmers super dry to chyba to odparzenie sie pojawilo, o i moze powodem tez jest to ze nie chce aby sie wybudzila calkowicie w nocy i nie zmianiam pieluszki do rana.
Współczuję marudkowania... i łączę się w bólu, bo moja Hania ma dziś podobnie...
Co do odparzeń, to jak się tylko coś pojawia to smaruję linomagiem i tylko raz się zdarzyło, że nie pomogło i wtedy ratowałam się sudocremem i bardzo szybko pomógł... U mnie się też odparzenie pojawiło przy zmianie pieluszek z happy na dady... a na noc zakładam pampersy premium care i nie ma żadnych odparzeń...
Stary 2012-07-09, 13:50   #3834
MoniaHan
Wtajemniczenie

gkatarzynka ja to marudzenie mam juz od jakichs 2 tyg ( z przerwa na jedna dosc dobra noc i 2 dosc dobre dni). hmmm sudocrem u nas tak srednio ogolnie dziala, ale posmarowalam dzis, oliwka J&J jeszcze pogorszyla sprawe (mama mi doradzila), ale wlasnie mowila cos o linomagu - wiec musze sprawdzic czy w UK jest.
Mama do mnie powiedziala abym polozyla Hanke z gola pupcia i niech tak sobie lezy kilka godzin...a to dobre...gdyby poznala swoja wnuczke wiedzialaby ze to nie jest realne, bo ona max pol godziny moze lezec w jednym miejscu.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-07-09 o 13:52
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 13:56   #3835
tikki85
Zakorzenienie

MoniaHan, ja też nie zmieniam pieluszki w nocy w ogóle. Pediatra poleciła mi takie cosik - http://www.bebepeque.com/tienda-bebe...asta-al-agua_p - pomogło i teraz już nie mamy problemów. Nie sparuję niczym już od miesiąca i nic nie ma zaczerwienione.

http://demotywatory.pl/3859505/Szturchnij-go-kijem <- dobre sobie
Stary 2012-07-09, 13:57   #3836
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość

Nocka u nas fatalna. Dzieć budził się co godzinę A to pampek przesikany (nigdy więcej na noc nie założę bluzeczki), a to duszno, jeść, burza Ledwo żywa jestem a jeszcze dostałam pierwszy okres

Kurczę nie wiem czemu ona tak sie budzi nocami. Podobno dziecko potrafi już przespać 6-7 godz a moja zamiast wydłużać sen to go skraca
ja pierwszy okres dostałam na początku czerwca, jestem już po drugim

Cytat:
U mnie świetnie spisuje się krem Sudopanten.
Pieluszki nie zmieniam przez całą noc, chyba, że pojawi się kupka. Po kąpieli smaruję grubszą warstwę kremu (ostatnio Bambino bo Sudopanten się skończył) i jeszcze nie zdarzyło się odparzenie. Używam od jakiegoś czasu pieluszek Pampers ActiveBaby.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 13:58   #3837
tikki85
Zakorzenienie

A i u nas na pupkę źle działały Pampers Premium Care, bo siteczka przyklejała się do pupki, ale teraz znowu je mamy i są ok
Stary 2012-07-09, 14:04   #3838
tynka88
Zadomowienie

Ja mam podgrzewacz taki http://allegro.pl/lap-okazje-podgrze...477894038.html.

mój tz sie rozleniwił strasznie... musze cos ztym zrobic, bo w ogole nie pomaga mi w sprzataniu .

Mateusz raz mial troszke zaczerwieniona pupke, jak na poczatku robil duzo kupek, pomagał bepanthen i sudocrem, tak to tak jak karolca smaruje tylko na noc grubsza warstwa bepanthenu albo ziajka i jest ok.

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-07-09 o 14:05
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 14:29   #3839
mama d
Raczkowanie

Cytat:

Nie wiem czy nie wyjdę na wyrodną matkę ale ja nie smaruje pupy w ogóle już ze 3 miesiące. Przeczytałam gdzieś, że smarując czymkolwiek pupę zatyka się kanaliki które odprowadzają wilgoć w pampersie... u nas działa to bez zarzutu - mała cała noc (12/13h) jest w jednej pieluszce bez przebierki i nie ma żadnego problemu
Wcześniej stosowałam Linomag i pupka jak i damski klejnot był zaczerwieniony więc zrezygnowałam całkowicie ale nie ukrywam, że póki nie przeczytałam o teorii o zatykaniu kanalików używałam niezliczonej ilości kremów na pupę.
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 14:40   #3840
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
Nie wiem czy nie wyjdę na wyrodną matkę ale ja nie smaruje pupy w ogóle już ze 3 miesiące. Przeczytałam gdzieś, że smarując czymkolwiek pupę zatyka się kanaliki które odprowadzają wilgoć w pampersie... u nas działa to bez zarzutu - mała cała noc (12/13h) jest w jednej pieluszce bez przebierki i nie ma żadnego problemu
Wcześniej stosowałam Linomag i pupka jak i damski klejnot był zaczerwieniony więc zrezygnowałam całkowicie ale nie ukrywam, że póki nie przeczytałam o teorii o zatykaniu kanalików używałam niezliczonej ilości kremów na pupę.
Mama D ja nie wiedziałam, że tak jest, ale po prostu wyszłam z założenia, że nie będę dziecka do kremików przyzwyczajać. Na początku Andrea miała strasznie czerwoną pupkę, wręcz z popękanymi żyłkami, użyłam kilka razy tej maści co podałam link wyżej i już miesiąc nic

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Ale jak widzę, że ma czerwone podrażnione to wracam do maści na kilka dni i znowu odstawiam

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości