|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Cytat:
( Swoją drogą, dziwią mnie tacy ludzie. Głupio by mi było posługiwać się tylko takim słownictwem. Sama się łapię na tym, że mówię nieskładnie albo mam dni, że w ogóle nie ogarniam z artykułowaniem swoich myśli , no ale, żeby używać tylko "przecinków"?
|
|
|
|
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ile ja się nasłuchałam komentarzy do swojej łaciny podwórkowej... a bynajmniej się za kloszarda nie uważam
|
|
|
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się staram nie przeklinać. Chyba, że coś mnie mocno zdenerwuje. Nie za bardzo lubię, jak ktoś naużywa przekleństw. Nie dziwię się, że uważa się przeklinaków za podludzi, bo co jest fajnego w wulgaryzmach?
|
|
|
|
#2284 |
|
beach please
|
Ja też nie lubię klnąć. Oczywiście zdarza mi się,ale to w sytuacj stresujacej lub gdy coś lub ktoś mnie wyprowadza z równowagi.
Nie rozumiem, i dziwi mnie gdy ktoś używa przekleństw dosłownie co drugie słowo. A jeszcze bardziej razi to w przypadku dziewczyn /kobiet. W ogóle dziwią mnie i rażą wulgarne dziewczyny. |
|
|
|
#2285 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja na to trochę luźniej patrzę. Na pewno nie klnę w rozmowie, kiedy nie jestem wśród "swoich" i nie używam przekleństw jako przecinków, mnie samą takie coś razi. Ale kiedy coś mnie bardziej niż zdenerwuje to powiem, że mnie w*urwia, no bo ja się w tym momencie nie denerwuję, a w*urwiam tak samo jak zobaczę np. coś, co mnie powala na kolana, to skomentuję prędzej "osz k*rwa!" niż "och, ależ śmieszne/ dziwne/ intrygujące" I co, jak sobie poprzeklinam to jestem przez to mniej wartościowa? Wiedza mi ze łba automatycznie ucieka? Doświadczeń zapominam? Na pewno większość rzucających mocno mięsem ludzi nie należy do elit intelektualnych i ja to rozumiem, bo na tym polega generalizowanie, ale jak ktoś klnięcie bądź nie uważa za jeden z głównych czynników wartościujących i nie dopuszcza odstępstw, to dla mnie to jest zwyczajnie śmieszne jak zresztą takie zacietrzewienie na każdej innej płaszczyźnie.
|
|
|
|
|
#2287 |
|
beach please
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35191623]Dziwi mnie takie podejście do kobiet, jakby im było mniej wolno. A wulgarni faceci cię nie rażą?[/QUOTE]
Nie odbieraj tego od razu jako atak na kobiety Oczywiście,ze rażą mnie wulgarni faceci, i to nawet bardzo. Miałam na myśli,to że wulgarnosc kobiet razi mnie tym bardziej,że sama jestem kobietą. Wulgarnosc kobiety odbieram jako że brak jej szacunku do samej siebie.To wszystko. |
|
|
|
#2288 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo inny chwalił się, że zdał maturę - polski 38%, angielski 34%, coś tam - geografia bodajże - 30%. Bo więcej mu niepotrzebne do niczego, a to już powód do dumy. No klęknijcie narody... Cytat:
Jakieś przekleństwo od czasu do czasu nie robi z człowieka degenerata, bez przesady. Ale jeśli ktoś używa czasownika na p, bo słów mu brakuje... no, to już jest niesmacznie ![]() //edit Podobnie jak przedmówczyni, nie rozumiem, dlaczego mojemu rówieśnikowi wolno sobie zak*rwić pod nosem, a ja robiąc to, nie szanuję sama siebie. Niby w jaki sposób? Dlaczego jemu więcej wolno? Edytowane przez Mileva_ Czas edycji: 2012-07-09 o 16:15 |
||
|
|
|
#2290 |
|
beach please
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35192140]W jaki sposób jest to brak szacunku do siebie?[/QUOTE]
Chociażby w taki, że pozwala na to ,żeby inni także postrzegali ją w ten sposób. A według Ciebie, wulgarna kobieta ma do siebie szacunek ? ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Nie uważam,ze ktoś kto od czasu do czasu sobie przeklnie, od razu sie nie szanuje. |
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Słynny jest już wykład prof. Miodka o tym, że dobra k**** nie jest zła
Jest to wyraz ekspresyjny i sluży do podkreślania ekspresji. Gorzej, gdy ktoś używa go nieodpowiednio, nadużywa, zastępując wszystkie części mowy.Poza tym co innego rzucić sobie bluzgiem pod nosem w ramach ulżenia sobie, a co innego rzucać mięchem w rozmowie, która tego nie wymaga. |
|
|
|
#2292 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli ktoś siebie nie szanuje, to ma niskie mniemanie o sobie. To nie ma żadnego związku z przeklinaniem. Ja przeklinam regularnie i nie mam problemu z szacunkiem do siebie. Nie uważam, że jestem bezwartościowa i beznadziejna.
|
|
|
|
|
#2293 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#2294 |
|
beach please
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35192684]Przecież szacunek do siebie to nie jest to, co inni o nas myślą.
Jeśli ktoś siebie nie szanuje, to ma niskie mniemanie o sobie. To nie ma żadnego związku z przeklinaniem. Ja przeklinam regularnie i nie mam problemu z szacunkiem do siebie. Nie uważam, że jestem bezwartościowa i beznadziejna.[/QUOTE]Nic takiego Ci nie zarzucam. Uważam po prostu ,że rzucanie mięsem w co drugim słowie to wulgarność. To tyle w tym temacie. |
|
|
|
#2295 |
|
Raczkowanie
|
kazdy moze sobie uwazac co chce, aczkolwiek nie do konca jest w tym stwierdzeniu logika. Bo przekleninanie to tylko jedna z wielu skladowych na to czy mozemy kogos nazwac wulgarnym czy nie. wszak nie jest wazne tylko co sie mowi w tym przypadku ale tez jak. Beata Tyszkiewicz przeklina i to duzo, a wulgarna bym ja nie nazwala ot co.
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
Według mnie jest różnica między przeklinaniem w sytuacjach w których jesteśmy bardzo wku*wieni albo coś, ale jak mi ktoś opowiada że pojechał ku*wa nad domek letniskowy to tak szczerze nie chce mi się tego słuchać.
|
|
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35192140]W jaki sposób jest to brak szacunku do siebie?[/QUOTE]
Ja wiem w jaki. Panie nie powinny przeklinać k****, bo to nie wypada, że kobieta o kobiecie tak sie szpetnie wyrażała. Panie za to mogą sobie od czasu do czasu rzucić ch****em.
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
co do przeklinania, to zdarza mi się
tzn. nie w formie przecinków i nie jest to moje słownictwo codzienne, ale w sytuacjach ekstremalnych lubię sobie przekląć - jedno słowo wyrazi więcej niż 1000 słów.Aha, i szanuję siebie ![]() Cytat:
do pracy idę zarabiać kasę, a nie dla przyjemności dla przyjemności to mogę sobie pójść ze znajomymi do knajpy i wtedy założyć wszystko, na co mam ochotę.
|
|
#2299 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Ja tam lubię czasem dorzucić jakieś siarczyste słowo do wypowiedzi. Mam dni, że naprawdę dużo przeklinam. Wiadomo, nie w miejscach publicznych, nie do kasjera, nie do pracownika banku, ale wśród znajomych. I naprawdę nie widzę w tym niczego niewłaściwego. Znajomym nie przeszkadza, a ja w razie potrzeby przecież umiem mówić poprawnie, bez dodatkowych ekspresyjnych wtrąceń.
Cytat:
Cytat:
Tak, moim zdaniem nawet wulgarna kobieta może mieć do siebie szacunek. Tak samo jak wulgarny mężczyzna może mieć do siebie szacunek.
|
|
#2300 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Sama się na siebie czasem denerwuję, że przeklinam. Ale staram sie to zmienić. A, i lubię też sensowne, literackie używanie przekleństw. Tak jak to robi np. Sapkowski
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2012-07-09 o 17:47 |
|
|
|
|
#2301 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą, nie wydaje mi się, że jest aż tak duża różnica między ubraniem bluzki bez rękawów (takiej bez wielkiego dekoltu) a tej samej bluzki, która ma krótkie rękawy (czyli de facto kilka cm materiału więcej) wykonane np z przewiewnego tiulu. |
|
|
|
|
#2302 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Oj, dla mnie jest duża różnica czy bluzka ma krótki rękawek, czy nie ma wcale
.
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie kompleks na punkcie bycia Polakiem i traktowanie Euro jako lek na niego. Tak jakbyśmy byli skazani na porażkę.
To chyba normalne, że na takiej imprezie ludzie dobrze się bawią i panuje miła atmosfera, a jak czasem czytam, co ludzie wypisują, to się zastanawiam, czego się spodziewali? Że obcokrajowcy obrzucą nas błotem, bo nie skończyliśmy jakiejś autostrady albo z powodu miesięcznicy katastrofy smoleńskiej?
|
#2304 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Znam ludzi na poziomie, którzy rzucają mięchem, niejako wczuwając się w pewną rolę . Po prostu wiem, że oni nie są prostakami i brzydkie słowa w ich wydaniu stają się jedynie zabawką, pewną konwencją, odskocznią, czymś niesprecyzowanym. Na pewno nie robią tego w sposób obrzydliwy. Jakoś im/nam/mi tak dość fajnie to wychodzi.Cytat:
Zresztą, inaczej brzmi wypowiedź człowieka, który ma bogaty zasób słownictwa i dorzuca do tego (czasami) brzydkie słowa, a inaczej brzmi wypowiedź człowieka, który operuje samymi przekleństwami, dorzucając wyrazy podstawowe na poziomie dziecka z pierwszej klasy
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeciwne uczucia miałam przy lekturze Achai - miało być po Sapkowskiemu, a wyszło na siłę, chamsko i prostacko. Tak jakby autor próbował być bardzo fajny... lub brakowało mu słów. |
|
|
|
|
#2306 |
|
Konto usunięte
|
Dziwią mnie wąskie przejścia między półkami w drogeriach. A jeszcze bardziej mnie dziwią osoby, które staną sobie w takim przejściu i nie można ich obejść z żadnej strony...
---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Nie czytałam Sapkowskiego, ale w opowiadaniach Hłaski wulgaryzmy były także zbędne... |
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
Ja będąc ostatnio w drogerii, uznałam, że zażyczenie sobie od teściowej chusty do noszenia dzieci, to zbawienie. Przejście z wózkiem między półkami wiązało się u mnie ze stresem i wiecznym przepraszaniem ludzi. Głupio mi było, że muszę się przepychać. Niby mają spory dział artykułów dla mam z dziećmi, a mama z dzieckiem nie ma jak tam dojść bez zakłócania komunikacji wewnątrz sklepu
. Potem ktoś powie, że go wkurzają takie osoby jak ja, które pchają się z "bachorem" do sklepu.
|
|
|
|
#2308 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2310 |
|
ma zielone pojęcie
|
MonikaFaustyna, może Ty mi wyjaśnisz, skoro masz dziecko
Czy małe dzieci naprawdę trzeba wozić w takich ogromnych, niemalże pancernych wózkach? Zawsze jak widzę rodziców pchających taki porządnej wielkości wózek, to się zastanawiam czy dwa razy lżejszy i dwa razy mniejszy nie byłby lepszy... I jedyny argument na „nie” jaki mi do głowy przychodzi, to fakt, że wózek mógłby być chybotliwy na wietrze itd..
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
(
, no ale, żeby używać tylko "przecinków"?

a bynajmniej się za kloszarda nie uważam 
ale ja na to trochę luźniej patrzę. Na pewno nie klnę w rozmowie, kiedy nie jestem wśród "swoich" i nie używam przekleństw jako przecinków, mnie samą takie coś razi. Ale kiedy coś mnie bardziej niż zdenerwuje to powiem, że mnie w*urwia, no bo ja się w tym momencie nie denerwuję, a w*urwiam
jak zresztą takie zacietrzewienie na każdej innej płaszczyźnie.

Jakieś przekleństwo od czasu do czasu nie robi z człowieka degenerata, bez przesady. Ale jeśli ktoś używa czasownika na p, bo słów mu brakuje... no, to już jest niesmacznie 
Jeśli ktoś siebie nie szanuje, to ma niskie mniemanie o sobie. To nie ma żadnego związku z przeklinaniem. Ja przeklinam regularnie i nie mam problemu z szacunkiem do siebie. Nie uważam, że jestem bezwartościowa i beznadziejna.
do pracy idę zarabiać kasę, a nie dla przyjemności