Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-09, 14:53   #2281
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Pracując w Anglii spotykałam Polaków, którzy w mowie ojczystej byli w stanie artykułować głównie "no i, k*urwa, ch*j k*rwa!", więc jakim cudem Wy tu chęci do nauki angielskiego / niderlandzkiego oczekujecie?
No tak... przepraszam ( )
Swoją drogą, dziwią mnie tacy ludzie. Głupio by mi było posługiwać się tylko takim słownictwem. Sama się łapię na tym, że mówię nieskładnie albo mam dni, że w ogóle nie ogarniam z artykułowaniem swoich myśli , no ale, żeby używać tylko "przecinków"?
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 14:55   #2282
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
Pracując w Anglii spotykałam Polaków, którzy w mowie ojczystej byli w stanie artykułować głównie "no i, k*urwa, ch*j k*rwa!", więc jakim cudem Wy tu chęci do nauki angielskiego / niderlandzkiego oczekujecie?
O właśnie, w temacie przeklinania - potem przez takich buców przeklinaki są traktowane jak jakiś gatunek podludzi, mniej rozgarnięty, obowiązkowo bardziej tępy i nieokrzesany niż ci "normalni"
Ile ja się nasłuchałam komentarzy do swojej łaciny podwórkowej... a bynajmniej się za kloszarda nie uważam

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 15:14   #2283
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Ja się staram nie przeklinać. Chyba, że coś mnie mocno zdenerwuje. Nie za bardzo lubię, jak ktoś naużywa przekleństw. Nie dziwię się, że uważa się przeklinaków za podludzi, bo co jest fajnego w wulgaryzmach?
Stary 2012-07-09, 15:41   #2284
el_vestido_rojo
beach please

Ja też nie lubię klnąć. Oczywiście zdarza mi się,ale to w sytuacj stresujacej lub gdy coś lub ktoś mnie wyprowadza z równowagi.
Nie rozumiem, i dziwi mnie gdy ktoś używa przekleństw dosłownie co drugie słowo. A jeszcze bardziej razi to w przypadku dziewczyn /kobiet.
W ogóle dziwią mnie i rażą wulgarne dziewczyny.
el_vestido_rojo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 15:43   #2285
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez el_vestido_rojo Pokaż wiadomość
A jeszcze bardziej razi to w przypadku dziewczyn /kobiet.
W ogóle dziwią mnie i rażą wulgarne dziewczyny.
Dziwi mnie takie podejście do kobiet, jakby im było mniej wolno. A wulgarni faceci cię nie rażą?
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 16:00   #2286
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Ja się staram nie przeklinać. Chyba, że coś mnie mocno zdenerwuje. Nie za bardzo lubię, jak ktoś naużywa przekleństw. Nie dziwię się, że uważa się przeklinaków za podludzi, bo co jest fajnego w wulgaryzmach?
Może niekoniecznie fajnego ale ja na to trochę luźniej patrzę. Na pewno nie klnę w rozmowie, kiedy nie jestem wśród "swoich" i nie używam przekleństw jako przecinków, mnie samą takie coś razi. Ale kiedy coś mnie bardziej niż zdenerwuje to powiem, że mnie w*urwia, no bo ja się w tym momencie nie denerwuję, a w*urwiam tak samo jak zobaczę np. coś, co mnie powala na kolana, to skomentuję prędzej "osz k*rwa!" niż "och, ależ śmieszne/ dziwne/ intrygujące" dla mnie przekleństwa są po prostu wyrazami mocniej nacechowanymi emocjonalnie.
I co, jak sobie poprzeklinam to jestem przez to mniej wartościowa? Wiedza mi ze łba automatycznie ucieka? Doświadczeń zapominam?
Na pewno większość rzucających mocno mięsem ludzi nie należy do elit intelektualnych i ja to rozumiem, bo na tym polega generalizowanie, ale jak ktoś klnięcie bądź nie uważa za jeden z głównych czynników wartościujących i nie dopuszcza odstępstw, to dla mnie to jest zwyczajnie śmieszne jak zresztą takie zacietrzewienie na każdej innej płaszczyźnie.

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 16:08   #2287
el_vestido_rojo
beach please

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35191623]Dziwi mnie takie podejście do kobiet, jakby im było mniej wolno. A wulgarni faceci cię nie rażą?[/QUOTE]

Nie odbieraj tego od razu jako atak na kobiety Oczywiście,ze rażą mnie wulgarni faceci, i to nawet bardzo. Miałam na myśli,to że wulgarnosc kobiet razi mnie tym bardziej,że sama jestem kobietą. Wulgarnosc kobiety odbieram jako że brak jej szacunku do samej siebie.
To wszystko.
Stary 2012-07-09, 16:12   #2288
Konto usunięte

Cytat:
Nie odbieraj tego od razu jako atak na kobiety Oczywiście,ze rażą mnie wulgarni faceci, i to nawet bardzo. Miałam na myśli,to że wulgarnosc kobiet razi mnie tym bardziej,że sama jestem kobietą. Wulgarnosc kobiety odbieram jako że brak jej szacunku do samej siebie.
To wszystko.
W jaki sposób jest to brak szacunku do siebie?
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 16:13   #2289
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
No tak... przepraszam ( )
Swoją drogą, dziwią mnie tacy ludzie. Głupio by mi było posługiwać się tylko takim słownictwem. Sama się łapię na tym, że mówię nieskładnie albo mam dni, że w ogóle nie ogarniam z artykułowaniem swoich myśli , no ale, żeby używać tylko "przecinków"?
To byli ludzie z naprawdę kiepskich środowisk, niestety. Pojechali do tej Anglii dokładnie na tej zasadzie, co opisywał ktoś parę postów wyżej - bo są sami Polacy, bo jakoś to będzie, bo złote góry leżą na ulicach. I potem jeden z delikwentów opowiadał w charakterze anegdoty, jak to nie wiedział, jak uzupełnić ankietę personalną w agencji pracy - młodzian wpisał tam słowo "house" bo to jedyne, jakie wiedział. Jakoś mnie nie rozbawiła ta historia.

Tak samo inny chwalił się, że zdał maturę - polski 38%, angielski 34%, coś tam - geografia bodajże - 30%. Bo więcej mu niepotrzebne do niczego, a to już powód do dumy. No klęknijcie narody...

Cytat:
Napisane przez Andriejewna Pokaż wiadomość
O właśnie, w temacie przeklinania - potem przez takich buców przeklinaki są traktowane jak jakiś gatunek podludzi, mniej rozgarnięty, obowiązkowo bardziej tępy i nieokrzesany niż ci "normalni"
Ile ja się nasłuchałam komentarzy do swojej łaciny podwórkowej... a bynajmniej się za kloszarda nie uważam
Ja akurat mięsem rzucam, ale staram się żeby to nie było w nadmiarze, tak samo jak staram się dbać o nieco bardziej urozmaicone słownictwo i składnię Jakieś przekleństwo od czasu do czasu nie robi z człowieka degenerata, bez przesady. Ale jeśli ktoś używa czasownika na p, bo słów mu brakuje... no, to już jest niesmacznie

//edit

Podobnie jak przedmówczyni, nie rozumiem, dlaczego mojemu rówieśnikowi wolno sobie zak*rwić pod nosem, a ja robiąc to, nie szanuję sama siebie. Niby w jaki sposób? Dlaczego jemu więcej wolno?

Edytowane przez Mileva_
Czas edycji: 2012-07-09 o 16:15
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 16:38   #2290
el_vestido_rojo
beach please

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35192140]W jaki sposób jest to brak szacunku do siebie?[/QUOTE]
Chociażby w taki, że pozwala na to ,żeby inni także postrzegali ją w ten sposób.
A według Ciebie, wulgarna kobieta ma do siebie szacunek ?

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Podobnie jak przedmówczyni, nie rozumiem, dlaczego mojemu rówieśnikowi wolno sobie zak*rwić pod nosem, a ja robiąc to, nie szanuję sama siebie. Niby w jaki sposób? Dlaczego jemu więcej wolno?
Nie uważam,ze ktoś kto od czasu do czasu sobie przeklnie, od razu sie nie szanuje.
Stary 2012-07-09, 16:40   #2291
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Słynny jest już wykład prof. Miodka o tym, że dobra k**** nie jest zła Jest to wyraz ekspresyjny i sluży do podkreślania ekspresji. Gorzej, gdy ktoś używa go nieodpowiednio, nadużywa, zastępując wszystkie części mowy.
Poza tym co innego rzucić sobie bluzgiem pod nosem w ramach ulżenia sobie, a co innego rzucać mięchem w rozmowie, która tego nie wymaga.
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 16:43   #2292
Konto usunięte

Cytat:
Chociażby w taki, że pozwala na to ,żeby inni także postrzegali ją w ten sposób.
A według Ciebie, wulgarna kobieta ma do siebie szacunek ?.
Przecież szacunek do siebie to nie jest to, co inni o nas myślą. Jeśli ktoś siebie nie szanuje, to ma niskie mniemanie o sobie. To nie ma żadnego związku z przeklinaniem. Ja przeklinam regularnie i nie mam problemu z szacunkiem do siebie. Nie uważam, że jestem bezwartościowa i beznadziejna.
Stary 2012-07-09, 16:45   #2293
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Asji Pokaż wiadomość
Masz na myśli kościół w Asyżu czy jakieś muzeum? Bo jeśli kościół to nic dziwnego, że nie weszłaś - w budowlach sakralnych tego kalibru często obowiązuje zasada "zasłonięte ramiona i kolana". Moim skromnym zdaniem powinna też obowiązywać we wszystkich innych kościołach chrześcijańskich, ale to już inny temat

Jeśli o muzea chodzi to chyba jeszcze nigdy nie spotkałam się z żadnymi ograniczeniami w kwestii stroju. No, chyba, że chodzi o niektóre muzea katedralne np. Ja ubieram się zawsze tak jak wydaje mi się, że będzie stosownie. Do obozu koncentracyjnego raczej w szortach i opasce na cyckach bym nie pojechała...
Wg mnie wystarczy, że stój nie będzie wyzywający. Nie wiem czemu wymagać od ludzi by w taki upały jak np. dziś zakładali bluzkę z rękawkiem, skoro można mieć gołe ramiona i nie świecić cycem. Wszystko zależy od kroju.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 16:56   #2294
el_vestido_rojo
beach please

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35192684]Przecież szacunek do siebie to nie jest to, co inni o nas myślą. Jeśli ktoś siebie nie szanuje, to ma niskie mniemanie o sobie. To nie ma żadnego związku z przeklinaniem. Ja przeklinam regularnie i nie mam problemu z szacunkiem do siebie. Nie uważam, że jestem bezwartościowa i beznadziejna.[/QUOTE]

Nic takiego Ci nie zarzucam.
Uważam po prostu ,że rzucanie mięsem w co drugim słowie to wulgarność.
To tyle w tym temacie.
Stary 2012-07-09, 16:59   #2295
JeanHarlow
Raczkowanie

Cytat:
Nic takiego Ci nie zarzucam.
Uważam po prostu ,że rzucanie mięsem w co drugim słowie to wulgarność.
To tyle w tym temacie.
kazdy moze sobie uwazac co chce, aczkolwiek nie do konca jest w tym stwierdzeniu logika. Bo przekleninanie to tylko jedna z wielu skladowych na to czy mozemy kogos nazwac wulgarnym czy nie. wszak nie jest wazne tylko co sie mowi w tym przypadku ale tez jak. Beata Tyszkiewicz przeklina i to duzo, a wulgarna bym ja nie nazwala ot co.
Stary 2012-07-09, 17:02   #2296
natalkaa7522
Zakorzenienie

Według mnie jest różnica między przeklinaniem w sytuacjach w których jesteśmy bardzo wku*wieni albo coś, ale jak mi ktoś opowiada że pojechał ku*wa nad domek letniskowy to tak szczerze nie chce mi się tego słuchać.
Stary 2012-07-09, 17:18   #2297
BioIvO
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35192140]W jaki sposób jest to brak szacunku do siebie?[/QUOTE]
Ja wiem w jaki. Panie nie powinny przeklinać k****, bo to nie wypada, że kobieta o kobiecie tak sie szpetnie wyrażała.
Panie za to mogą sobie od czasu do czasu rzucić ch****em.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 17:21   #2298
WhiteCherry
Zakorzenienie

co do przeklinania, to zdarza mi się tzn. nie w formie przecinków i nie jest to moje słownictwo codzienne, ale w sytuacjach ekstremalnych lubię sobie przekląć - jedno słowo wyrazi więcej niż 1000 słów.
Aha, i szanuję siebie

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Dokładnie, zależy gdzie idziesz. Mój TŻ jest cenionym fachowcem i firmie na nim zależy, ale jest to na tyle poważna instytucja, że nie ma mowy o np. krótkich spodenkach, czy lnianych, luźnych spodniach latem. Gdyby uważał, że to zamach na jego wolność i niedocenienie wiedzy, to by tam nie pracował. Nie mniej jednak uważam, że byłoby to dziecinne.
dla mnie takie zachowanie również jest dziecinne twierdzenie, że dress code to zamach na wolność i ojej, bo ja tak nie lubię sztywnych ubrań do pracy idę zarabiać kasę, a nie dla przyjemności dla przyjemności to mogę sobie pójść ze znajomymi do knajpy i wtedy założyć wszystko, na co mam ochotę.
Stary 2012-07-09, 17:38   #2299
Chatul
ma zielone pojęcie

Ja tam lubię czasem dorzucić jakieś siarczyste słowo do wypowiedzi. Mam dni, że naprawdę dużo przeklinam. Wiadomo, nie w miejscach publicznych, nie do kasjera, nie do pracownika banku, ale wśród znajomych. I naprawdę nie widzę w tym niczego niewłaściwego. Znajomym nie przeszkadza, a ja w razie potrzeby przecież umiem mówić poprawnie, bez dodatkowych ekspresyjnych wtrąceń.

Cytat:
„Pozwala”? Co tu jest do pozwalania? Ludzie będą nas postrzegali w taki sposób, w jaki chcą. Będą oceniali przed pryzmat własnych opinii, własnego podejścia itd.. A przecież dla jednych przeklinanie jest niedopuszczalne, innym jest obojętne, a jeszcze inni je lubią i aprobują w pewnych sytuacjach.

Cytat:
A według Ciebie, wulgarna kobieta ma do siebie szacunek ?
A co ma jedno do drugiego?
Tak, moim zdaniem nawet wulgarna kobieta może mieć do siebie szacunek. Tak samo jak wulgarny mężczyzna może mieć do siebie szacunek.
Stary 2012-07-09, 17:41   #2300
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Zgadzam się.
Sama się na siebie czasem denerwuję, że przeklinam. Ale staram sie to zmienić.

A, i lubię też sensowne, literackie używanie przekleństw. Tak jak to robi np. Sapkowski

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2012-07-09 o 17:47
Stary 2012-07-09, 17:47   #2301
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Wg mnie wystarczy, że stój nie będzie wyzywający. Nie wiem czemu wymagać od ludzi by w taki upały jak np. dziś zakładali bluzkę z rękawkiem, skoro można mieć gołe ramiona i nie świecić cycem. Wszystko zależy od kroju.
Ja jednak uważam, że lepiej jest gdy ten strój sprecyzowany jest jako "zasłonięte ramiona i kolana". "Strój niewyzywający" można interpretować na różne sposoby, dla jednej osoby będą to długie spodnie, a dla drugiej czarna mini (bo na co dzień dziewczyna chodzi w wyzywającej czerwonej). Gdyby każdy rozumiał na czym polega ta różnica to też nie miałabym nic przeciwko odpowiedniemu krojowi bluzki bez rękawów

Swoją drogą, nie wydaje mi się, że jest aż tak duża różnica między ubraniem bluzki bez rękawów (takiej bez wielkiego dekoltu) a tej samej bluzki, która ma krótkie rękawy (czyli de facto kilka cm materiału więcej) wykonane np z przewiewnego tiulu.
Asji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 17:52   #2302
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Oj, dla mnie jest duża różnica czy bluzka ma krótki rękawek, czy nie ma wcale.

Stary 2012-07-09, 18:04   #2303
Darkoz
Zakorzenienie

Dziwi mnie kompleks na punkcie bycia Polakiem i traktowanie Euro jako lek na niego. Tak jakbyśmy byli skazani na porażkę. To chyba normalne, że na takiej imprezie ludzie dobrze się bawią i panuje miła atmosfera, a jak czasem czytam, co ludzie wypisują, to się zastanawiam, czego się spodziewali? Że obcokrajowcy obrzucą nas błotem, bo nie skończyliśmy jakiejś autostrady albo z powodu miesięcznicy katastrofy smoleńskiej?

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 18:04   #2304
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Słynny jest już wykład prof. Miodka o tym, że dobra k**** nie jest zła Jest to wyraz ekspresyjny i sluży do podkreślania ekspresji. Gorzej, gdy ktoś używa go nieodpowiednio, nadużywa, zastępując wszystkie części mowy.
Poza tym co innego rzucić sobie bluzgiem pod nosem w ramach ulżenia sobie, a co innego rzucać mięchem w rozmowie, która tego nie wymaga.
Przekleństwa są wyrazem ekspresji i tego nic nie zmieni. Nagminne używanie przekleństw zamiast ekspresji wprowadza nudę i monotonię

Cytat:
Napisane przez JeanHarlow Pokaż wiadomość
Beata Tyszkiewicz przeklina i to duzo, a wulgarna bym ja nie nazwala ot co.
Beata Tyszkiewicz przeklina pięknie

Znam ludzi na poziomie, którzy rzucają mięchem, niejako wczuwając się w pewną rolę . Po prostu wiem, że oni nie są prostakami i brzydkie słowa w ich wydaniu stają się jedynie zabawką, pewną konwencją, odskocznią, czymś niesprecyzowanym. Na pewno nie robią tego w sposób obrzydliwy. Jakoś im/nam/mi tak dość fajnie to wychodzi.

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Według mnie jest różnica między przeklinaniem w sytuacjach w których jesteśmy bardzo wku*wieni albo coś, ale jak mi ktoś opowiada że pojechał ku*wa nad domek letniskowy to tak szczerze nie chce mi się tego słuchać.
Zgadzam się.

Zresztą, inaczej brzmi wypowiedź człowieka, który ma bogaty zasób słownictwa i dorzuca do tego (czasami) brzydkie słowa, a inaczej brzmi wypowiedź człowieka, który operuje samymi przekleństwami, dorzucając wyrazy podstawowe na poziomie dziecka z pierwszej klasy

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 18:24   #2305
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość

A, i lubię też sensowne, literackie używanie przekleństw. Tak jak to robi np. Sapkowski
O Sapkowskim między innymi myślałam, wypowiadając się na temat wulgaryzmów - jemu przeklinanie w Sadze wyszło tak ładnie, płynnie, zgrabnie i dowcipnie że aż nie czuć bluzgów

Przeciwne uczucia miałam przy lekturze Achai - miało być po Sapkowskiemu, a wyszło na siłę, chamsko i prostacko. Tak jakby autor próbował być bardzo fajny... lub brakowało mu słów.
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 22:59   #2306
201604200942
Konto usunięte

Dziwią mnie wąskie przejścia między półkami w drogeriach. A jeszcze bardziej mnie dziwią osoby, które staną sobie w takim przejściu i nie można ich obejść z żadnej strony...

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Przeciwne uczucia miałam przy lekturze Achai - miało być po Sapkowskiemu, a wyszło na siłę, chamsko i prostacko. Tak jakby autor próbował być bardzo fajny... lub brakowało mu słów.
Nie czytałam Sapkowskiego, ale w opowiadaniach Hłaski wulgaryzmy były także zbędne...
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 23:28   #2307
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Ja będąc ostatnio w drogerii, uznałam, że zażyczenie sobie od teściowej chusty do noszenia dzieci, to zbawienie. Przejście z wózkiem między półkami wiązało się u mnie ze stresem i wiecznym przepraszaniem ludzi. Głupio mi było, że muszę się przepychać. Niby mają spory dział artykułów dla mam z dziećmi, a mama z dzieckiem nie ma jak tam dojść bez zakłócania komunikacji wewnątrz sklepu . Potem ktoś powie, że go wkurzają takie osoby jak ja, które pchają się z "bachorem" do sklepu.
Stary 2012-07-09, 23:37   #2308
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Ja będąc ostatnio w drogerii, uznałam, że zażyczenie sobie od teściowej chusty do noszenia dzieci, to zbawienie. Przejście z wózkiem między półkami wiązało się u mnie ze stresem i wiecznym przepraszaniem ludzi. Głupio mi było, że muszę się przepychać. Niby mają spory dział artykułów dla mam z dziećmi, a mama z dzieckiem nie ma jak tam dojść bez zakłócania komunikacji wewnątrz sklepu . Potem ktoś powie, że go wkurzają takie osoby jak ja, które pchają się z "bachorem" do sklepu.
Przyznaj sama, wpadłaś na chwilę do drogerii, spieszysz się, ale czekasz, aż pani zrobi zakupy, bo nie przeciśniesz się obok wózka...
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 23:51   #2309
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Przyznaj sama, wpadłaś na chwilę do drogerii, spieszysz się, ale czekasz, aż pani zrobi zakupy, bo nie przeciśniesz się obok wózka...
Wkurzające, wiem. Dlatego czekam na tą chustę, jak na zbawienie.
Stary 2012-07-09, 23:57   #2310
Chatul
ma zielone pojęcie

MonikaFaustyna, może Ty mi wyjaśnisz, skoro masz dziecko Czy małe dzieci naprawdę trzeba wozić w takich ogromnych, niemalże pancernych wózkach? Zawsze jak widzę rodziców pchających taki porządnej wielkości wózek, to się zastanawiam czy dwa razy lżejszy i dwa razy mniejszy nie byłby lepszy... I jedyny argument na „nie” jaki mi do głowy przychodzi, to fakt, że wózek mógłby być chybotliwy na wietrze itd..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości