|
|
#91 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#92 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Cocker spaniel :):):)
Witam wszystkie wizażanki!
Witam Cię Aniu - Agata_CSA ze spanielkowego ![]() Witam Cię Olu - psiapsiółko z byłej klasy ![]() Fajne te Wasze wszytskie spanielki Pozdrawiam, Agata |
|
|
|
|
#93 |
|
Rozeznanie
|
Sliczne sa Wasze pieseczki
Kiedys o takim bardzo marzylam i do tej pory patrze na nie z rozczuleniem ale mam kota i nie musze go wyprowadzac na spacer
|
|
|
#94 |
|
Rozeznanie
|
Witam Agatę i Candy
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
Balantajla-witaj kochaniutka
Pozdrów CandysonkaMoże jeszcze jakaś wizażanka ma to szczęście i posiada spanielka?? |
|
|
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
witam
O to fotki mojego spanielka ma obecnie 5 miesięcy , kupiłam maluszka jak miał 7 tygodni zakochałam się w nim pamietam pierwszą noc wogóle nie spałam apieska wziełam na łóżko koło siebie ale i tak piszczał okropnie Spanielek wabi się Bafi . Jest niegrzeczny i rozrabia po całym mieszkaniu ale i tak go kocham .( Wcześniej miałam mieszańca ale po matce c.spaniel niestety suczka zdechła po 6 latach była szczepiona żeby nie miała cieczki i pewnego roku weterynarz stwierdził żeby przerwać aby organizm się oczyścił i dostała zakażenie całego organizmu i niestety zdechła ) Ucze małego aby siusiał na polku i fajnie bo przychodzi domnie piśnie raz i już na dywan ale ucze wytrwale czasami jestem 8 razy znim na polku
|
|
#97 |
|
Zadomowienie
|
i jeszcze fotki
Bafiego
|
|
#98 | |
|
Rozeznanie
|
Witamy nowego piesa
Cytat:
- zastrzyki hormonalne blokujące cieczkę bardzo często są powodem powstania ropomacicza,które zbyt późno zauważone i nie operowane prowadzi do śmierci suki... .Suka,która takie zastrzyki otrzymuje powinna być pod szczególna kontrolą weterynaryjną....PS.pies nie zdycha...tylko umiera...
|
|
|
#99 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Mój pies miał tak samo. Do tej pory czasem jak leży to tak sie trzęsie
Ale to nie jest żadna choroba, ani nie jest mu zimno, a poza tym twój pies jest jeszcze mały więc to normalne. Mój czasem skiełczał, albo biegł gdzieś przes sen. To jest normalne
|
|
|
|
|
#101 |
|
Przyczajenie
|
Wielkie dzieki annfas bo juz się bałam że cos mu jest
|
|
|
|
|
#102 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Ja też jestem szczęśliwą posiadaczką psa tej rasy… a właściwie 7 piesków. 12 lipca moja suczka Suzi się oszczeniła i mam 5 szczeniaczków (2 rude, 2 czarne podpalane i jedem cały czarny J) Mam również roczną suczkę Misię. Suczki mimo, iż są tej samej rasy mają zupełnie inne charakterki. Misia jest grzeczna, lubi gdy się ją czeszę, uwielbia pływać, łatwo sie uczy a Suzi jest strasznie rozbrykana, nie daję się czesać (muszę ją czesać z tatą bo sama nie daję rady [mam 16 lat]) za kąpielami również nie przepada i w przeciwieństwie do Misi nic nie umie... przepraszam potrafi skoczyć jak się klaśnie w nogi
![]() Ps. To moja pierwsza wiadomość na forum, chociaż przeglądam je już od ???? właściwie to nie pamiętam już od kiedy
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
tak
bardzo lubię ta rase, a nawet zachwycam się nią...tylko,że gdy juz doszło do tego, że miałam miec tego pieknego ,długouchego...ahhh...:ro lleyes: psa to niestety, ale mam no ...mieszańca jamnik-spaniel trudno, może kiedyś......
Edytowane przez karateczka000 Czas edycji: 2007-02-14 o 13:37 |
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Asia - od października 2005- przynajmniej taka masz date rejestracji
|
|
|
|
|
#105 |
|
Przyczajenie
|
Już wiem że od 10.2005
zauważyłam Jak na razie nie mam fotek moich piesiów ale postaram się je w najbliższym czasie zrobić i się pochwale
|
|
#106 |
|
Przyczajenie
|
Widze że niektozi mają juz doświadczenie co do spanielków. Więc mam kilka pytać:
1. Do kiedy wasze młode spanielki były takimi małymi rozrabiakami tzn. wszystko gryzie, ślini itp.? 2. Mój ma cos ponad miesiąc i nie wiem w jakim szamponie go kąpać, dla szczeniąt czy moze taki zwykły dla psów i własciwie to od kiedy moge go kąpać? 3 Chcę mojemu kupić lek na odrobaczenie, moge juz w tym wieku mu podawac? a może Wy znacie jakiś dobry lek, jesli tak to napiszcie jego nazwe i cenę. 4.To chyba ostatnie pytanie,, kiedy zaczeliscie tresować swojego psiaka? |
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
hej Nodi-a
ja mam mieszanca spaniela, a naczytalam sie tyle o tej rasie,ze hoooho wiec mysle ze moge ci podpowiedzieć ![]() - młode spanielki tak jak inne psy, sa rozrabiakami przez caly okres szczenięctwa, mój np. o dziwo nic nie gryzł-> na prawde, zadnego kapcia, nic co bylo nie dla niego,wcale -wiesz, ja bym sie od kapieli takiego malucha wstrzymała bo w ogóle psa powinno sie kompac jak najrzadziej a jak piesek ma miesiąc to za malutki-ja mojego bym w ogole nie wykompala do tej pory(ma 8 miesiecy)tylko,że "wyperfumował sie w niemiłych zapachach i substancjach ja mojego wykompalam zwyklym szamponem i nic sie nie stało -lek na odrobaczenie.......a nie wolisz isc z psem do weterynarza, on tam sprawdzi co i jak, kiedy szczepienia i da ci cos na robaczki? -mojego psa zaczelam tresowac niedawno tzn 2 miesiace temu umie: łapa, siad, lezeć, i oddaje zabawke na polecenie-aport(ale to zadko mu sie zdaza)......... jak dla mnie troche mało ale wciaz sie uczy.......ale spokojnie, z powodzeniem mozna zaczac psa tresowac juz od 3 miesiecy....niech sie wczuwa........moja ciocia nauczyla 3 miesiecznego psa dawac lape dla mnie to było nie wiarygodne, a jednak.Ale tak naprawde pieski zaczynaja już tak na poważnie odbierac wszystko około 6 miesiecy. KONIEC
|
|
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
Cocer spaniel
zawsze chciałam mieć tego pieska![]() buziaki
|
|
|
#109 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
chociaż Suzi jak się oszceniła to troszkę "wydoroślała"2. Jak moje były małe to ich nie kąpałam, a teraz używamy szamponu dla psów ale niestety nie pamiętam nazwy ;/ 3. Żeby odrobaczyć pieska to rówież radzę iść do weterynarza 4. a kiedy zaczełam szkolić to też nie pamiętam...
|
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Od niedawna zauważyłam, że moja 3-letnia suczka rasy cocker spaniel ang. dziwnie zachowuje się na spacerach... Wychodzimy z bloku i wszystko jest OK, ale po tym jak załatwi swoje potrzeby ciągnie mnie z powrotem do domu. Nie pozwalam na to i idziemy na spacer...w pewnym momencie zaczyna mocno "ciągnąć" i nie może złapać oddechu. Sapie, dyszy, serce jej bije jak oszalałe, cała się trzęsie ale nie przestaje. Objawy nasilają się wieczorem, gdy jest ciemniej... wtedy to dopiero zaczyna panikować. Ehh nie wiem co się z nią dzieje, zawsze chętnie chodziła na spacery a teraz... szkoda słów. Może ktoś zdoła mi pomóc i za to będe bardzo wdzięczna. P.S. chciałam jeszcze zaznaczyć, że suczka boi się odgłosów: burzy, lecącego samolotu, fajerwerek etc. Z góry dziękuje, pozdrawiam!
|
|
#111 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny.Prosze pomóżcie mi...
Moja starsza siostra bez wiedzy rodziców kupiła bokserkę...jest słodziutka ale to nie jest mój pies...a ja zawsze marzyłam o spanielku...niestety moja siostra nie opiekuje sie swoim psem a rodzice uważają że ja też nie będę się zajmować swoim a ja poprostu chcę spanielka...jak mam namówić rodziców na tą słodką istotkę.......p.s. mieszkamy z babcią która ma ratlerkę więc spaniel byłby trzecim psem...pomoooooocy
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2.ponad miesiąc to znaczy ile? 5-6 tygodni? takie szczenię powinno byc jeszcze przy matce,do czasu gdy skończy minimum 8 tygodni Po co chcesz kąpac takiego malucha??? 3.Lek na odrobaczenie podaje pierwszy raz,gdy szczenię ma 4 tygodnie - ale taki lek musi dobrac weterynarz 4.tresowac???? chyba uczyc...a najlepiej uczyc szczeniaka praktycznie od poczatku,poprzez zabawe
|
|
|
#113 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#114 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale Ci to śmiesznie wyszło ![]() Muszę się pochwalić, że moj Rubi, którego już pokazywałam na pierwszej stronie tego wątku, skończył wczoraj 4 lata
|
|
|
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
Śliczne są te pieski! Od dawna o takim marze i chyba niedłuuugo
też będę miala spanielka
|
|
|
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
Wafelina jak ja miałam cocer spanielka to w pewnym momencie tez nie chciala juz chodzic na spacery, wracala szybko do domu,zawsze ze mna biegala a potem usiadla sobie patrzyla jak ja biegne a ona w tył zwrot i do domu, w domku tez bardziej leżała i była smutna,ale okazalo sie ze zaczynala miec guzka w sutku,ktory potem byl juz widoczny( widocznie ja bolal no i nie umiala biegac i ciagle lezala),poszla na zabieg wycieli jej,ale niestety potem znowu sie zrobił i juz na operacji stwierdzono ze rak dostal sie do brzucha i nie da sie nic zrobic -od razu kremacja) to przykre i bardzo boli-ale mam nadzieje ze u Twojego pieska bedzie wszystko ok,ze to co innego albo cos co szybko minie-wybierz sie prosze do weterynarza.
|
|
|
|
|
#117 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Śliczne macie pieseczki, ja też jestem wierną fanką tej rasy. Mam nadzieje że już niedługo bede mogła do Was dołączyć ponieważ mam zamiar w przyszłym tygodniu kupić szczeniaczka( jak na razie jeszcze poszukuje hodowli) Jak spanielek będzie już w domku to oczywiście pokaże foteczki. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mój był malutki, nie odstępywałam go na krok
|
|
|
|
|
|
#119 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wizooż-wianki
![]() Mam cocker spanielka Reksia. We wrześniu 2006 skończył rok. Oczywiście jestem zaślepiona Moje złote kochanie od małego śpi w naszym łóżku i koniecznie w środku, kojec pełni role "karnego jeżyka ". Je praktycznie wszystko to, co my. Naturalnie dajemy mu karmę suchą i mięsną, ale i tak zagląda do talerzy, wszystkiego musi spróbować. Umie kulturalnie jeść z łyżki, z widelca -oczywiście karmiony . uwielbia mandarynki i piwo. Skacze na wysokość półtora metra, gania za patykiem, ulubioną zabawką jest piłka. Może się bawić godzinami w ganianie za piłką, którą mu rzucamy. Lubi odbijać nosem balona. Namiętnie wypatrasza tez pluszaki. Gryzł wnętrze mieszkania przez rok. Panele w przedpokoju zeżarł do połowy, kilka par ciapów, z moich pantofli zrobił sandałki. Wiadomo jak każdy szanujący się szczeniak zrobił totalną rozpierduchę w domu. Obecnie jest już w miarę grzeczny, czasem na złość gdy zostaje sam w domu coś pogryzie. Boi się następujących przedmiotów: nakryć głowy, toreb i reklamówek, wózków, rowerów, długich płaszczy, ruszających się cieni drzewa, wielkich zwierząt typu krowa czy nawet bernardyn oraz dużych lalek. Wszystko to namiętnie obszczekuje, chowając się za naszymi plecami. Wieczorem boi się praktycznie wszystkiego. Poza tym, że robi przy tym mnóstwo hałasu, takie sytuacje bywają strasznie zabawne. Często wymiotuje, jak wszystkie spaniele, które znam. Ojjj mogłabym godzinami o moim "syniu" opowiadać! Przedstawiłam go w skrócie i chętnie dołączę jakieś zdjęcia. Pozdrawiam wszystkich miłośników zwierząt, a zwłaszcza cudownych spanielków |
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

Mój Charlie

Spanielek wabi się Bafi . Jest niegrzeczny i rozrabia po całym mieszkaniu ale i tak go kocham .( Wcześniej miałam mieszańca ale po matce c.spaniel niestety suczka zdechła po 6 latach była szczepiona żeby nie miała cieczki i pewnego roku weterynarz stwierdził żeby przerwać aby organizm się oczyścił i dostała zakażenie całego organizmu i niestety zdechła 

- zastrzyki hormonalne blokujące cieczkę bardzo często są powodem powstania ropomacicza,które zbyt późno zauważone i nie operowane prowadzi do śmierci suki...
jamnik-spaniel trudno, może kiedyś......
bo w ogóle psa powinno sie kompac jak najrzadziej a jak piesek ma miesiąc to za malutki-ja mojego bym w ogole nie wykompala do tej pory(ma 8 miesiecy)tylko,że "wyperfumował sie w niemiłych zapachach i substancjach
zawsze chciałam mieć tego pieska

jak mój był malutki, nie odstępywałam go na krok