|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
My już po wizycie u chirurga. Na usg skierowania nie dała, wg niej nie ma żadnej przepukliny. Mogło to być wypchane jelito.
Mam obserwować i za miesiąc przyjść i jej "opowiedzieć" o tym wypukleniu. A co do siusiaka... Naciągnęła i pytała czy ja tak robię. Powiedziałam,że pediatra i środowiskowa naciągały i kazały bardziej/więcej naciągać (dzięki Bogu nie robiłam tak bardzo jak pokazywały) Chirurg powiedziała, że absolutnie tak bardzo naciągać NIE WOLNO! Bo robią się ranki, później z nich blizny i możemy mieć problem. Jak Radek będzie miał1,5 roku mamy przyjść ze skierowaniem, ona obejrzy i w razie potrzeby przepisze maść ze sterydami. Od godziny gotuję szparagówkę w parowrze |
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
dostałam 300 zł za kolczyki !!!
Akurat na wózio ![]() Robię chłopski garnek M. właśnie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam nadzieje ze u Was będzie wszystko dobrze |
||
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Marina koniecznie napisz jak spisuje się wózek,jestem sama ciekawa
![]() Patik każde dziecko rozwija się inaczej,więc nie ma się co martwić. Co wyszlo z moczem? nie doczytałam przez te dziadostwo Emilie. I po wizycie jesteśmy, mamy zrobić badanie moczu, gorączka mogła być od zębów bo wszystko gra. Mówię że strasznie źle śpi w nocy to możliwe, że jeszcze przez jelitka. Dziubek a jak u Was dzisiaj? |
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
A na mnie wrażenia nie zrobiło...Tzn nie w tym sensie żebym się bardzo przejęła czy panikowała. Może i nienormalna jestem, ale stwierdziłam że skoro przestał szybko płakać, to nic się takiego nie stało. Poza tym nieraz tak będzie. Ale ja generalnie jakoś bardzo się nie przejmuję, nie wiem czy dobrze to czy źle
![]() dokładnie a po nim kolejne....Cytat:
W sumie to dobrze chyba? A nam urolog dziecięcy to samo mówił - nie naciągać absolutnie, bo mikrourazy, można szkody narobić. Sam się odklei, powiedział że ma czas do 4-5 roku życia, jakby do tej pory cały się nie odkleił to "On będzie z tym działał"
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-07-09 o 18:07 |
|
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
Ania mnie tez nie rusza krew, że upadnie i płacze, że wpada w histerię - generalnie zimna jestem w takich sytuacjach,czasem aż sama do siebie mówię że żmija jestem
|
|
|
|
#248 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nadal swoim britaxem zachwycona jestem :P Dziewczyny bardzo dziekuje za wsparcie. Nie chce narzekac ale serio strasznie zmeczona ostatnio tym wszytskim jestem, a histerie mlodegopowoduja, ze czuje sie straszna matka, bo raz,ze nie wiem jak mu pomoc,dwa mam ochote wtedy uciec. Brakuje mi w takich chwilach tz. No i w ogole mam dola ostatnio ale nie bede smecic. Oliweczko pytalas o wyjscia na spacer z dwojka dzieci, znajome rozwiazuja to tak, ze albo chusta plus wozek, albokupuja do wozka takie dostawki, wtedy starsze dziecko stoi na takiej dostawce i jedzie. Jeszcze wiem, ze mozna jakies zaczepykupic iz dwoch wozkow zrobic jeden ale to zniesc trudno. Marina, Dziubek fantastycznie wygladacie. Dzisiaj przeprowadzam Szymka do lozeczka,mam dosyc spania na skrawku tapczanu albo w jego nogach. Zyczcie mi szczescia :P
|
|
|
#249 |
|
Zadomowienie
|
Krystianek dziś rano
|
|
|
|
#250 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak ja nie lubie kosić trawy teraz robie to tylko raz w roku jak mam urlop a reszta sezonu należy do Tża ale on też nie lubi aleśmy sie dobrali Cytat:
lekarka kazała ale nie bardzo idzie i boje sie tych ranek ![]() Cytat:
![]() 2. Za przeprowadzke trzymam kciuki |
||||
|
|
|
#251 |
|
Wtajemniczenie
|
Eve Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Marina gratuluje zakupu. U nas mega katar. Wiki zasmarkana po pachy... I Wiki w wózku sklepowym
|
|
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#253 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Normalnie to bym nie odciągała, tylko środowiskowa kazała,pediatrzy u których byliśmy też mówili żeby odciągać. Póki co mam zaufanie do lekarzy, gorzej jak mają różne zdania.... Cytat:
W ostateczności zrobią zabieg. A Krystek co cudny blondasek Już zapomniałam jak wygląda :p ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Dziewczyny ten: http://allegro.pl/baby-design-travel...tml#tabsAnchor ten: http://allegro.pl/wozek-spacerowy-ty...449041700.html czy ten: http://allegro.pl/quatro-wozek-space...461032791.html Pomóżcie się zdecydować Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-07-09 o 21:32 |
|||
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Vaniliowa
my też w domku robiliśmy, rodzice użyczyli lokalu bo u nas ciasnota Oliweczka Patik Marina toskaKrK Madziulka Brumek a co do zębów to raczej przypadek ,że na zdjęciu korzystnie wyszły w realu kiepsko ![]() Adrji :cmok Natka ![]() Kajool :cmok i trzymam kciuki za powodzenie planu !!!!! |
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
Ania buziaki dla wojownika- dobrze że w sumie na strachu się skończyło !!
Brumek, Patik do lekarza z tymi paluchami !!! To nie są żarty Marinka gratki za wózek , ja już na szczęście mam i mega zadowolona jestem Lili dobrze,że to nie przepuklina !! a z tym siusiakiem to ja też głupieje, co lekarz to opinia ![]() Żanetka no oby się u Was w końcu poprawiło Stronczek zdrówka dla Wiki !!!! Brumek zapomnialam pisać wcześniej , u nas też wózek sklepowy to szał ale ostatnio poszliśmy o krok dalej i poniżej na zdjęciu efekty wypożyczyliśmy te kolorowe-grające wózki -Szymek był przeszczęśliwy
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool powodzenia, mam nadzieję że przystojniakowi będzie to jedno czy śpi z mamą czy nie i raz dwa się przeniesie do swojego łoża. Moja mimo że śpi w łóżku to od szpitala w środku nocy ląduje u mnie, tak strasznie źle śpi, że nie mam sił wstawać i wiecznie ją uspokajać. Do tego zaczęła mi jeść w nocy, bo w szpitalu dostawała - inaczej nie zasnęła...
Stronczek ile ona ma włosów ! a kysz katarze,a kysz! namocz pieluchę i daj kilka kropel olejku eukaliptusowego, będzie się jej lepiej oddychało Lili niestety nie da sie uchronić Monika bardzo fajny artykuł. Podpisuje się obiema rękami pod nim...zawsze sobie czegoś odmawiam... Idę spać bo muszę nabrać sił. Jutro rozmowa, jakoś mi nawet wisi co będzie, chce iśc pracować ale mam milion pytań do sobie czy warto... ale znowu artykuł który Monika daje takiego kopa,że warto zainwestować w siebie, a nie wiecznie coś z siebie dawać... ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Lili jeżeli chodzi o moje zdanie i jeżeli miałabym wybierać między tymi trzema to jakoś trzeci do mnie przemawia.Ja z mojego espiro jestem zadowolona |
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Lili cięzko wybrać za kogoś bo gusta sa różne ale w tych wózkach u mnie minus ogromny to budka nie zasłaniająca od słoneczka-mocowana z tyłu i ma ograniczoną długość -nie wiem czy wiesz o co mi chodzi.Szymek jak siedział w poprzednim wózku to wystawał główką i był problem. Mielismy podobny do tych : walker
dopiero w tym obecnym buda jest super głęboka i jestem zadowolona. |
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
skasowało mi posta
Zaneta mocz ok wyszedł. Ania wysłałam maila.. Vaniliova boski krystek Stronczek ja tez mam z dzisiaj wózkowa sarenkę w tesco. Nie chce mi dodać załącznika przez wizaż( od dawna.. ) ![]() Uploaded with ImageShack.us ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Dziubek a jaki macie teraz wózek? Idę spać.
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#260 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiktoria ciemne włoski ma , fajne Cytat:
) i też delikatnie . Zobaczymy co pediatra powie jak pójdziemy szczepić 2. Dawno Krystka nie było ![]() Ja mam wózek parasolke x landera x go Cytat:
![]() Ja zrobie garden party po prostu wygonie gości na ogród ![]() Buziak od Krystka Cytat:
Wózkowa Sarenka z bułą |
||||
|
|
|
#261 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dziubkowa Ty z tygodnia na tydzień wygladasz młodziej i piękniej
Cytat:
![]() Więc będę czekać na fotki Firma Tzta fajna i wyścig bardzo fajnie wypadł Tu śmieszny filmik z wyścigu http://www.patenciarz.net/news/patenciarz-kolarzem.html Cytat:
Cytat:
jaki on już mężczyzna A my jako zdeklarowane mieszczuchy spędziliśmy popołudnie na basenie. Nawet nie wiedziałam ze tak swietnie odnowili ten basen Są 2 brodziki i przyjazny plac zabaw, choć Janek oczywiście najbardziej sie chichral w dużym basenie w swoim kółku Coś mi chyba nie idzie odstawiańie od UU Z jednej strony bym chciała a z drugiej strony uwielbiamy to z Jankiem I serce mi sie kraje jak daje mu przed snem butelkę a on sie tuli do piersi Więc wymiekam
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
ale cudo
![]() u nas nie ma takich wybajerowanych wózków ![]() i Saren z balkonu
|
|
|
|
#263 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inicjacja zaliczona ![]() ![]() Rozbroiłaś mnie tym wyznaniem Cytat:
Nateczko, a mogę zadać wścibskie pytanie? Ile czasu Twój mąż był żonaty z poprzednią żoną? I znasz ją? Sorki za bezpośredniość ![]() Cytat:
![]() 2. Ja nie naciągam i nie naciągałam. Sporo o tym czytałam i obejrzałam kiedyś wykład takiego jednego profesorka - urologa dziecięcego (do którego youyou wstawiła link). I ludzie, którzy naprawdę się na tym znają, w sensie, że są na czasie, a nie zatrzymali się z wiedzą 20 lat temu, nie pozwalają odciągać. A położne i pediatrzy z przychodni dalej swoje: odciągać i odciągać A to najlepszy sposób na "wyhodowanie" sobie stulejki ![]() Ale fajnie się złożyło Ma minę pt. "Co by tu zmajstrować" ![]() Ale ona już duża! Dopiero dziś to zobaczyłam ![]() Przez moment zdziwiłam się, co z tymi rejestracjami samochodów jest nie tak ![]() Cytat:
I my też dziś w wózku jeździliśmy Ale zdjęcia nie ma ![]() Cytat:
Może on, bo my z Tymkiem już gotowi Ale chyba najpierw pójdę z nim do takiego samochodziku, co się buja, jak sie monetę wrzuci.A u nas nigdzie nie kojarzę takich, jak ten Szymkowy... Tu w sklepach są tylko takie żółte, z dachem i nie mają obudowanych boków.
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-07-09 o 22:34 |
|||||
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
... i grubsza Cytat:
to taki rodzaj- http://www.bumbusie.pl/category/imag...eries/bumbusie zdjęcie boskie !!!!!!! Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-07-09 o 22:36 |
|
|
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziubek masz rację z tym cieniem ![]() Kurcze no
|
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma, sa tylko taki żółte taxi za 5zł/h, takie same jak w Castoramie za free.
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tylko Sara zaczeła wstawać, nasze okna balkonowe to dzieła sztuki. Oblizane z każdej strony, dziś malowane malinami, raz nawet pomazała ulanym mlekiem
|
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Poniekąd mi ulżyło ale jak zacznę analizować dzisiejszą wizytę to mam wątpliwości. Bo tak naprawdę to Radka dokładnie nie zbadała. Tyle o ile dotknęła. (chodzi mi o tę przepuklinę). Teraz jak Radka prowadziłam to znowu widziałam wybrzuszenie a kupę dzisiaj robił,nawet dwie. Dlaczego nie dała skierowania na usg? Będę go obserwowała, za miesiąc mamy iść zdać sprawozdanie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.

lekarka kazała ale nie bardzo idzie i boje sie tych ranek 

zębole
Nigdy jeszcze tak nie było.