|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
Kasia, super te zabaweczki
bardzo mi się podobają....Nikita, fajny ten domeczek TŻ pyta ile słupów do niego daliście?Kotek, to remont u Was pełną parą a co tam u Majeczki? ![]() Tomalinko, jak na wizycie? Emigra, filmek o Julci, superowy ![]() Amani, Emigra.... podzielam zdanie o finansach... u nas też nie raz jest ciężko... ale człowiek nie wie czy kiedykolwiek będzie lepiej... ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- No już, gadałam z teściową, na wesele jedzie mój TŻ, jego brat z dziewczyną i siostra TŻta. Rodzice TŻ nie mogą jechać. Więc dzieci będą jako reprezentacja, TŻ zadowolony że załatwiona sprawa ale... jak ze mną o tym gada to z taką dumą w głosie że niby wiecie "fajnie że on jedzie, ja nie muszę", mówiłam że ma mnie zrozumieć, że po porodzie że mały itp. ale on powiedział że nie o to mu chodzi tylko o fakt że mogłam im od razu powiedzieć a nie nakręcać że pojadę, pojadę. Już trudno rzeczywiście mogłam od razu podjąć decyzję. Więc zostanę z małym na dwa dni sama, bo rodzice też jadą na wakacje w tym czasie, będzie babcia w domu moja, i ciocia kamilka też powiedziała że może wpaść, więc dam radę. A niech jedzie na to wesele dla świętego spokoju, sama nie wiem jakie mi towarzyszą emocje. Nie sądziłam że tak błacha rzecz nam tylko kłopotu sprawi. Dobrze że się obyło bez kłótni.
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
mam bóle krzyżowe ![]() strasznie boli ![]() chyba już coraz bliżej może nawet dzisiaj wzięłam prysznic nie mogę ani siedzieć , ani leżeć a jak stoję to od razu mnie łapie nie wiem co robić |
|
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zadzwon do szpitala i spytaj, a co ile masz skurcze?
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
Emilka, to trzymiemy kciuki by poszło gładko
męża masz w domu? Pisz zaraz jak coś ruszy ale się podekscytowałam ![]() Emigra, dzięki że we mnie wierzysz....
|
#1446 | |||
|
Zakorzenienie
|
Emigra, cudna Juleczka
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Serio? Chcesz mi powiedzieć, że nigdy nie oblałaś żadnego egzaminu na studiach? ![]() Dziewczyny, szooookkkk Cholera - mamy w domu mysz!!!!!! Nie widziałam jej, ale dziś po powrocie z pracy zobaczyłam na blacie w kuchni ponadgryzane orzeszki powyciągane z woreczka...i część łupinek pod szafkami w kuchni. Jasna cholera, z jednej strony nie chcę zakładać pułapek, nie chciałabym zabijać jej...ale z drugiej chyba inaczej się jej nie pozbędziemy Co robić?
|
|||
|
|
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Butter,
Cytat:
a co do myszki, nie zabijaj jej... może jakąś humanitarną pułapkę wymyśl... serek w klatce czy coś...
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
Butter ja bym założyła łapkę...skąd wiesz gdzie ci łązi i czy ci nie roznosi jakiegoś choróbska?? Albo ci kable przegryzie...ja bym się w ogóle nie zastanawiała
![]() Emilko trzymamy kciuki! Dawaj znać jakby co!
|
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
Maleństwo, ale nie musi jej Butter, zabijać
trzeba ją na dwór odprowadzić... pooukładaj jej te orzeszki skoro smakowały, w rządku tak żeby aż do drzwi doszła...
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
a te bóle krzyżowe to skurcze?
co godzinę były ,ale teraz po 30 min mnie bierze |
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
Emilka, ja nie wiem czy te bóle to skurcze ale jak ta co 30 minut to chyba już tak... kurczę a jak tak częstotliwość wzrosła to może rzeczywiście niebawem
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja jestem przeszyta bólem strasznym aż łzy same lecą ok |
|
|
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emilka to skurcze
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Emilko, przepraszam że moje ekscytacja jest związana z Twoim bólem... ale widzisz jakoś tak samoistnie mi to przyszło, bo przecież obie wiemy że to zwiastuje, najpiękniejszą chwilę w Twoim życiu
o tym bólu szybko zapomnisz, jak tylko poznasz swoje maleństwo
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zrobicie jak zechcecie...
|
|
|
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
Maleństwo, ale ja sobie ją właśnie tak wyobrażałam jak tą z Tom & Jerry
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
Butter wspołczuje myszy
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1459 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Obecnie jedna z nich zyje sama z malym dzieckiem a pracuje wyprowadzajac psy. Niczego im nie brakuje. Jak ostatnio powiedzialam znajomemu ile mniej wiecej zarabialam w poprzednich pracach a ile kosztuje u nas np. Ipad2 to sie doslownie za glowe zlapal. Albo to, ze krewetki czy ogolnie owoce morza to w PL rarytas, codziennie sie nie je. Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Amani Czas edycji: 2012-07-09 o 19:31 |
||||
|
|
|
#1460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Emilko, trzymam kciuki
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Malenstfo niestety ma rację, że mysz może przegryźć kable, roznosić choroby i wyżerać mi jedzenie. Czy mysz może pogryźć buty lub ciuchy? Zawsze mi się wydawało, że takie gryzonie nie przyłaża do domu gdzie jest pies....co więcej mamy koty na ogrodzie |
||
|
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
Maleństwo, mi aż wyobraźnia zadziałała, jak ta myszka taka animowana lata po domu Butter
dlatego nie radziłabym jej zabijać bo już ją pokochałam... Butter a wasz kotek to chyba spał...
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dzięki za pomysł.Właśnie pisałam poprzedniego posta jak usłyszałam szuranie w kuchni - siedziała franca na stole i żarła orzeszki... TŻ chciał ją złapać wiadrem, ale uciekła, szybka jest jędza. Zrobiliśmy pułapkę: orzeszki na ziemi, nad nimi wiadro na patyku, mop pod ręką, żeby tylko trącić, jak wejdzie po orzeszka... nie wiem czy wypali ![]() Jezuuuuu...jeszcze tylko myszy mi brakowało.... |
|
|
|
|
#1463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro kable przegryzą, to i ciuch..i są też sprytne...tylko nie używaj trutki!!! Tylko pułapkę!!My już się przejechaliśmy na trutkach, jak nam zdechła taka myszka...i ją znaleźliśmy...śmierdzącą. ..w kanapie! ( dobrze, że jej tak nie używaliśmy...ale jak widać, jakoś udało jej się wgryźć i wleźć do środka) ![]() Druga nam łaziła po pokoju...co pisałam chyba kiedyś, bo 3/4 nocy nie spałam...właziła po kijkach, ubraniach, szafkach...za nami po poduszkach...luz blues ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
Butter, oby wiaderko trafiło na myszkę
![]() Maleństwo, wiesz jak ta myszka po tej trutce musiała długo się męczyć...
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Malenstfo, TŻ właśnie ustawia laptopa w kuchni, żebyśmy mogli na kamierze widzieć czy tam jest Cyrk na kółkach...
|
|
|
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Amani wiem, wiem
![]() w usa np laptop 599$ gdzie tygodniówka tyle wynosi... ok nas tez stać np kupić laptopa po wypłacie, ale to już za miesiąc pracy a nie tydzień a kredyty mieszkaniowe żal. pl same wiecie jak jest, wiadomo wszędzie trzeba tyrać, ale sa miejsca gdzie chociaż ciężko pracujesz to stac Cię na więcej i tyle ![]() Amani a jak tam z Waszym losowaniem? pewnie już pytałam, sa już wyniki?
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2012-07-09 o 19:39 |
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
Butter, widzisz ile frajdy macie przy tej myszce ?
też ją pokochacie ![]() domek jej zrobicie żeby nie gryzła niczego...
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale po tej niespodziance zrezygnowaliśmy z trutki na rzecz pułapki...jedna taka młoda i malutka nie chciała się złapać, aż w końcu pułapka ją za ogonek złapała...to ją TŻ wypuścił...
|
|
|
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
Maleństwo, widzisz przynajmniej przeżyła
chociaż ogonek ją bolał ![]() Maleństwo, Butter, nie myślcie że ja jakaś nie teges, że hoduje wszystko co do domu przylezie, ale jakoś za zabijanie nie jestem
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.

bardzo mi się podobają....
16.07.2012 - Kamil, nasze serce. 

zadzwon do szpitala i spytaj, a co ile masz skurcze?

Ale zrobicie jak zechcecie...