|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Cytat:
|
|
|
|
|
#872 |
|
Rozeznanie
|
|
#873 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#874 |
|
Rozeznanie
|
Póki co opuszczam forum. Idę sobie zjeść i coś porobić koło domu.
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny Wy tu o żarciu- ja przed chwilą zrobiłam francuską zupę cebulową- bo mi rosół z wczoraj został
odjechana, pyyycha, oj będę umierać pewnie wieczorem ![]() do tego grzanka, mniam ![]() a na drugie dziś łatwizna- pierogi z garmażerki- ale dobre i ręcznie klejone
|
|
|
|
#876 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na razie umieram ze strachu przed wizytą, ranyyyy ;((( Cytat:
![]() Cytat:
evel podeślij mi!!!rany dziewczyny!!! Zabiję was za te smaki!!! cukinia, truskawki, maliny, co jeszcze?! Byłam na zakupach i normalnie umieram, nogi mnie bolą, rąk nie czuję, duszno jak cholera chociaż trochę chłodniej..... Nie dotarłam do lumpka, chyba mi się strony pokiełbasiły i nie mogłam tam trafić jeszcze nie ogarniam za bardzo Bytomia w każdym razie byłam w rossmanie, kupiłam ten balsam babydream, bodziaczki dla mojej koleżanki na dziecko półroczne i skarpetunie dodatkowo mężowi koszulę z krawatem a sobie nic nie miałam już siły. I ledwo do domu doszłam, ale obiecałam sobie, że nie wsiądę w autobus![]() Dziewczyny - moja siostra zrobiła sobie tatuaż cudowny!!! Ja sama miałam robić ale w ciążę zaszłam i poczekam. I teraz powiedzcie mi, lepiej przeczekać jeszcze karmienie prawda? I dopiero jak się skończy karmić to się wybrać? Gdzieś tak czytałam. Chciałam robić na stopie ale jednak poprawię sobie ten, co już mam, może jakiś kolor dodam albo coś. Koleś jest niesamowity po prostu
|
|
#877 | |
|
Konto usunięte
|
Wiesz co, mnie córa po raz pierwszy w 16 tygodniu skopała - i to wyraźnie na pęcherzu czułam
A wcześniej, ze 2 tygodnie wcześniej, czułam w brzuchu leciutkie przesuwanie, taką rybkę. Nie cały czas, rzadko, ale jednak. Spróbujcie sobie do brzucha przyłożyć słuchawki z muzyką - powinnno się dziecię ruszyć, ale do po 12/13 tyg. dopiero. Cytat:
|
|
|
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
szaja napisałaś o tych słuchawkach a mi normalnie łzy w oczach stanęły...... Rany te hormony
|
#879 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35191096]Wiesz co, mnie córa po raz pierwszy w 16 tygodniu skopała - i to wyraźnie na pęcherzu czułam
A wcześniej, ze 2 tygodnie wcześniej, czułam w brzuchu leciutkie przesuwanie, taką rybkę. Nie cały czas, rzadko, ale jednak. Spróbujcie sobie do brzucha przyłożyć słuchawki z muzyką - powinnno się dziecię ruszyć, ale do po 12/13 tyg. dopiero. Ty, ja teraz na 15 stycznia mam [/QUOTE]hehehe no ładnie ![]() yummy,, właśnie jemy makaron z truskawkami..mmm
|
|
|
|
#880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a to normalne, że mnie brzuch ostatnio pobolewa???
Zaczęło się kilka dni temu. Przeważnie po południu. Nie jest to silny ból, tylko taki tępy ciągły. Czasem przechodzi jak się położę lub jak pogłaskam się po brzuchu. Wziąć nospę czy przeczekać??? Dobrze, że wizyta w środę... Dodam, że wczoraj zaczęłam 12 tc. |
|
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ wziął się za demontaż i malowanie okien i przyklejanie folii przeciwsłonecznej
Strasznie się źle czuję ... TŻ zabronił mi myć zęby Rano przechodzę katusze ... chyba go posłucham. Trudno, muszę przeczekać na gumach do żucia...
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-07-09 o 16:47 |
|
|
|
#883 |
|
Zadomowienie
|
BlackSanctum
Aleksander i OLiwia piękne imiona ![]() Aleksander miał na imię mój pradziadek z Poznania - wspaniały człowiek, i tak teraz sobie myślę, że ja chłopiec to może też Aleksander ładnie a można też mówić Alek i Olek. Ja miałam być Aleksandra no ale nie wyszło i Aleksandra to moja kuzynka.a Oliwia to moje kuzynki i z jednej i z drugiej strony ![]() A imię jaka to ważna sprawa, czasami imię się jakieś podoba a za kilka lat już nie, to ważna decyzja. U mnie jedno z imion to Antonina, ale Miś od razu odrzucił, ale Mama ostatnio wspomniała o tym imieniu i zaczęłam na nowo rozważać, Tonia, Tosia, Tośka, Nina wszystkie skróty mi się podobają, a Nina jest właśnie w tym "jedno z imion" ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Suzi31 www.allecco.pl 2 dni i miałam w domu aniolekKP poproszę o przepis na ratatuje z mięsem, jeśli będzie Ci się chciało pisać marsi poproszę o przepis na musakę jeśli będzie Ci się chciało pisać BasiaBogusia najlepszego ![]() poproszę o przepis na zupę krem z cukinii, jeśli będzie Ci się chciało pisać |
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Pfff zrobiłam badania , zostawiłam w labie 290zł (znalazłam inne ciut tańsze) i kupiłam witaminy Prenalen, duże opakowanie na 3mce (90 tabsów) za 48zł, myślę, że fajna cena, Nic mi się nie chce, mam strasznego lenia dzisiaj. |
|
|
|
#885 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, jak radziłyście sobie z wymiotami? ja miałam jeden dzień spokoju, ale właśnie wróciło...
w czwartek wracam do pracy, nie wiem jak ja tam przetrwam!!
|
#886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- dziewczyny... ta moja pamięć! miałam wam podać nazwę sprzedającego z allegro u którego kupiłam swoje łóżeczko te z owieczkami i całym zestawem, użytkownik to: aga4480 |
|
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
Byłam na tej pieprzonej wizycie!!! Nie wiem co mam robić Moja gin zważyła mnie (w ogóle nie zwróciła uwagi, że od 4 miesięcy mam tę samą wagę) i zmierzyła ciśnienie, po czym powiedziała, że dziś tylko posłuchamy. Wyciągnęła jakiś mały aparacik, myślałam że jaja sobie robi, bo wyglądał jak zabawka dla dziecka! I Przykłada mi do brzucha, pokazuje ekran. przez prawie bite 4 minuty wskazywał czerwone 0!!! Jeszcze dzwonię z płaczem do TŻta jak mnie nastraszyła i w ogóle, a on do mnie: Ja nie wiem. Siedzisz na tym necie, piszesz z dziewczynami to ich się pytaj nie mnie. Płeć wiadoma? Zabiję go!!!! Niech nie wraca! Cielę jedne! GŁUPIA BEZJAJCOWA LUJA!!!! Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2012-07-09 o 18:00 |
|
|
|
#888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co za babsko a sprzęt widocznie nie w najlepszym stanie...dlaczego niby na każdej wizycie nie można robić usg?? ja bym zmieniła gina... |
|
|
|
|
#889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam dziś taki nastrój... płacze sobie... zjadłam 3 zapiekaneczki.. Tż miał wolne do 17 ... miał jechac jutro to szef go zabrał do Łodzi samochodem, bo tak jutro musiał by jechac pksem .... i w ogóle doła mam... ![]() ech ... i urlopu też jeszcze nie ma .. ech w du#@e to wszystko.
|
|
|
#890 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam im kibicować i mam nadzieję, że na olimpiadzie też odniosą sukces ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też chcę zrobić leczo tylko nie pamiętam dokładnie przepisu, żeby nam starczyło na 2 dni ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#891 | |||
|
Zakorzenienie
|
cwaniaro- bo u Ciebie sezon pełną gębą
![]() jadę do Ciebie- bo u nas po truskawkach tylko wspomnienie zostało ![]() Cytat:
w którym dokładnie miejscu Cię boli? weź nospe i się nie stresuj ale dokładnie się obserwuj, spróbuj leżeć z wałkiem pod plecami wtedy też pomaga no i nie dźwigaj,oszczędzaj się Cytat:
Cytat:
jeśli nie masz zaufania do lekarza- zmień go- to Twoje prawo, ja zmieniłam prowadzącego i teraz napradę czuję się bezpieczna-a wcześniej-jedna wielka niewiadoma po co ona chce Cię szczepić? bo nie wiem ![]() a TZ się nie przejmuj teraz faceci wogóle nas nie rozumieją dla nich tylko powierzchowne sprawy są ważne a dla nas w tym okresie co innego głowa do góry maleńka |
|||
|
|
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam do niej zaufanie, ale jak patrzę na te Wasze zdjęcia i w ogóle to mi tak strasznie przykro, że ja mam je tylko w głowie ![]() czytałam teraz na stronie fundacji rodzicpoludzku.pl, że faktycznie badania USG w czasie ciąży nie można robić często i za każdą okazją... Ja już nie wiem ![]() wstawiam Wam też taki link http://www.docedu.klrwp.pl/print.php?id=131 takie info w pigułce, a dość sensownie opisane Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2012-07-09 o 18:36 |
|
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Hope: nie denerwuj się
Do kogo chodzisz?Byłaś na NFZ? W środę idę na NFZ, wzięłam od kadrowej RMUA i się wkurzam, bo płacę co miesiąc ponad 2oo zł składki a i tak, żeby coś załatwić, trzeba bulić ... ![]() Tak się zastanawiam ... gin mnie nie ważył na pierwszej wizycie, sama też nie wiem ile ważyłam/ważę, bo od marca nie mam wagi
|
#894 |
|
Zadomowienie
|
Hope W przypadku prawidłowej ciąży USG robi się tylko 3 razy: genetyczne, połówkowe no i to końcowe. Czytałam, że nie jest to superprzyjemne dla dziecka (jakieś fale, hałas czy coś). Przykro, że nie masz foty
Ale najważniejsze, że serce wali Trzymaj się
|
|
|
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do Pawliny do Starego Sącza chodzę... może masz rację, też juz o tym czytałam... |
|
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Ufff nareszcie Was nadrobiłam !!! jestem tu teraz u tż w rodzinnym domu, przy 10 ludziach plus rodzice naprawde nie ma czasu kiedy na kompa siasc
miałam dzis mega ochote na rybe z grilla i co??? nigdzie tu nie bylo ryby swieżej.... ja z miasta wiec przyzywczajona jestem, że wszystko jest, ale byłam zła....W ogóle zaczęłam brac tu kwas foliowy wieczorem i w ciagu dnia w ogole nie mecza mnie mdlosci ale dzis w nocy jak wstalam siku(chyba 5 raz...) to strasznie mi bylo niedobrze...może to przez ten kwas????? Ja juz sobie zafabowałam wlosy bo wszyscy mnie sie pytali co mi sie stało no i obciełam grzywke, a mój tż po 2 latach długich włosów sciąl je.... myślałam że sie poplacze jak widzialam te kudły obciete, ale teraz mi sie podoba, wstawie zdjecie![]() Cytat:
hope trzymaj sie i zmieniaj gina nie ma co! to Ci sie należy!!! ponizej zdjecie, z wyjscia do wiejskiego baru :P a owdalilismy sie jak na wesele ![]() ![]() ![]() ściskam was;***
|
|
#897 |
|
Zadomowienie
|
Hope współczuję nerwów, dobrze, że wszystko się dobrze skończyło. Dzidziuś jest malutki jeszcze, to ten aparacik pewnie nie wyłapał od razu tętna, najważniejsze, że na USG wszystko dobrze było.
Ja się ostatni kiepsko czuję. Codziennie boli mnie głowa, serce mi strasznie wali i jakoś mi tak słabo. Dodatkowo cały dzień mnie mdli dzisiaj mocno. I dziewczyny powiedzcie czy w 11 tygodniu czujecie mniejszy ból piersi? Mnie jakoś super mocno nie bolały wcale, ale dzisiaj właściwie wcale mnie nie bolą. Myślicie, że powinnam się martwić tym? |
|
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a Ty masz śliczną sukienke
|
|
|
#899 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() na dniach chcę porobić dżemy truskawkowe ![]() dziewczyny, w ogóle dzisiaj się dowiedziałam (poznałam taką pewną babcię z wnuczką na placu zabaw)... żeeee tuż za naszym blokiem w gospodarstwie można sobie kupić świeże jajeczka, kurki i krowę i może coś jeszcze, ale to musiałabym tam się przejść ![]() ale fajnie
|
||
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

jakoś na to miałam inne spojrzenie

w każdym razie byłam w rossmanie, kupiłam ten balsam babydream, bodziaczki dla mojej koleżanki na dziecko półroczne i skarpetunie
nie miałam już siły. I ledwo do domu doszłam, ale obiecałam sobie, że nie wsiądę w autobus

Zaczęło się kilka dni temu. Przeważnie po południu. Nie jest to silny ból, tylko taki tępy ciągły. 
Rano przechodzę katusze ... chyba go posłucham. Trudno, muszę przeczekać na gumach do żucia...
musiałam się przesiąść.