|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Cytat:
Nie każdy potrzebuje jak najdelikatniejszego szamponu |
|
|
|
|
#3842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3843 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Mam znajomą, która jest fryzjerką. Od 2 lat pozostaję pod jej skrzydłami, nawet przyjeżdża do mnie do domu, przez co oszczędza mi katuszy na fryzjerskim fotelu
|
|
|
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
Włosomaniaczki są wśród nas.
Byłam dziś w Rossmanie w Piekarach. Wszystkie odżywki i maska Alterry przecenione i... wszystkie wykupione - półki pełne, a w miejscu na Alterrę pusto. Z szamponów były przecenione dwa - jednego z nich już też brakło... Poza tym były jeszcze przecenione olejki Alterra - limonka/oliwa i migdały/papaja. Kupiłam migdały, bo innych rodzajów wcale nie było ![]() I zrób tu człowieku zakupy...
|
|
#3845 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3846 | |||
|
Zakorzenienie
|
bardzo ładny i gruby!
Cytat:
Cytat:
![]() a jeszcze zapytam, nie pamiętasz ceny? ![]() Cytat:
![]() a i patrzcie co znalazłam, metoda z CP jest juz stara i przed wizazowa ![]() az musiałam zdjecie zrobic by wam pokazać, a jest to foto gazety z fryzurami z 2003 roku, patrzcie na zaznaczone na czerwono na samym dole po prawej ![]() serio byłam zdziwiona
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2012-07-09 o 17:30 |
|||
|
|
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazwyczaj zauważam tylko bad hair day. jak już się zdarzą takie wyjątkowo wspaniałe włosy, to często nie wiem po czym, bo używałam kilku produktów. a jeżeli chodzi o oleje - po zmyciu włosy najczęściej są takie średnie, dopiero po drugim myciu widać efekty.
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2012-07-09 o 18:02 |
|
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy to dobry pomysł z wymienianiem kto co lubi
![]() ja jakoś jak ponad 2 lata temu zaczynałam swoją pielęgnację to po prostu poczytałam odpowiednie wątki (co nie znaczy, że przeczytałam ileś tam części...), kupiłam i testowałam na sobie, lepszego sposobu nie ma ![]() a tak to niepotrzebne zaśmiecanie wątku, moim zdaniem oczywiście ![]() warto poczytać sobie podczepione wątki na zakręconym forum, chociażby codziennik, blog Małgosi (wymienione są wszystkie możliwe produkty zgodne bądź nie z CG z podczepionymi analizami, polecam), albo wątek o przeanalizowanych produktach, podpatrzeć co kupują dziewczyny i na co aktualnie jest szał powodzenia
|
#3849 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Dopiero teraz, z perspektywy czasu, widzę, że nie każdemu służy to samo i tak jak wspomniała anoska, trzeba wszystko testować na sobie - to jedyny sposób na stworzenie "swojej listy super-kosmetyków"
|
|
|
|
|
#3850 |
|
Rozeznanie
|
Ja też już kiedyś widziałam wątek z ulubieńcami kosmetycznymi, też byl podział na kategorie (szampon, oleje, maski itd), ale jakoś znikł mi z oczu.
![]() Wczoraj pierwszy raz testowałam maskę z Alterry, włosy przyjemne, ale szału raczej nie robi, zobaczymy po kilku użyciach. |
|
|
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtf?Ale bardzo mi się spodobała
|
|
|
#3852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz na kwc różne chemiczne, silikonowe odżywki bez żadnych wartości mają wysokie oceny, bo nieświadome dziewczyny dają im wysokie noty za poprawienie wyglądu włosów, co jest zasługą jedynie silikonów. a gdybyśmy miały własną bazę - to dopiero byłoby szałowe ![]() z resztą z tego co pamiętam biochemia ma chyba własne kwc ?
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2012-07-09 o 18:34 |
|
|
|
|
#3853 |
|
Rozeznanie
|
Wybrałam się dziś na duże zakupy i wróciłam też z produktami od Green Pharmacy. Czytałam trochę na temat eliksiru ziołowego [KWC link] i kupiłam go. Również olejek łopianowy i jedwab tej firmy. Jestem po pierwszym użyciu tego sprayu. Moje włosy są generalnie dość wygładzone i miękkie, ale po tym eliksirze to już przesadziły
|
|
|
|
#3854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. W rossmanie widziałam też ciekawe kremy do stóp i płyn do higieny intymnej z tej firmy.
|
|
#3855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możesz przepisać skład?
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się zawiodłam na balsamach i szamponach Green Pharmacy, ten eliksir używałam natomiast jako wcierkę tylko i wyłącznie
|
|
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
w tym linku do KWC w pierwszym komentarzu można przeczytać skład.
|
#3858 |
|
Rozeznanie
|
Kupiłam facelle, dziś będą testy. Kliknęłam jeszcze amle, bo znalazłam stronkę gdzie jest darmowa wysyłka do paczkomatów -> paatal.pl
Również zastanawiam się nad eliksirem GP, czy na porost działa?
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez lubie spray z GP
![]() a innych rzeczy nie uzwałam
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a co sądzicie o tym uniwersalnym balsamie do mycia ciała babydream dla mam (w różowej butelce) - chodzi o użytek włosowy
sprawdza się, nie obciąża?
|
#3861 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry włosomaniaczki
można się przyłączyć? ![]() Moje włosy już wołają o pomstę, więc czas coś z tym zrobić. Póki co zaczęłam od olejowania olejkiem Alterra Migdały i Papaja na noc, od czasu do czasu nafta (tylko z tym czasem kiepsko, bo włosy zawsze myję rano, kiedyś nakładałam naftę na całą noc ale później wyczytałam, że więcej to przynosi złego niż dobrego...), dzisiaj skusiłam się na Green Pharmacy szampon rumiankowy i eliksir ziołowy poluję jeszcze na maskę Ziaji i Bingo. Z suszarki niestety ciężko będzie zrezygować, prostownicę postaram się ograniczyć i może zadabać o naturalne falowanie no i niestety włosy rozjaśniane i to też narazie się nie zmieni.
|
|
|
|
#3863 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj na noc miałam alterre migdał i papaja i włosy są super
I byłam dzisiaj na małych włosowych zakupach ![]() Kupiłam małe próbki alterry odżywki z granatem i szamponu lilliputza bo ani bd ani facelle mi do końca nie przypasowały Do tego fructisa nutri odbudowę, widziałam że chwaliłyście. I do tego eliksir GP tyle, że ten przeciw wypadaniu
|
|
|
|
#3864 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3865 |
|
Rozeznanie
|
anoska, zwrócę na to uwagę w trakcie stosowania, może okaże się, że poprzestanę na skalpie. Nie wiem jeszcze jak moje włosy reagują na zioła na długości na dłuższą metę
![]() visionAM, ja nie mam i nie stosowałam nigdy innych produktów GP, na razie nic mi więcej nie potrzeba, nie miałam tylko żadnego sprayu Nawet zapach mi się podoba, chciałabym, żeby się sprawdził >.<antoninamotyl, dziękuję pięknie Edytowane przez kinpatsu Czas edycji: 2012-07-09 o 20:42 |
|
|
|
#3866 |
|
Rozeznanie
|
Muszę się wyżalić... W końcu zdecydowałam się na podróż do Tesco i co? Bingaczy nie było
|
|
|
|
#3867 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny... Też miałam piękne włosy, długie lśniące o pięknym kolorze, nigdy nie farbowane, nie suszone. Ale w sumie to nie dbałam o nie specjalnie, używałam tylko szamponu z Timotei'a do brązowych włosów, bez żadnych odżywek. Później obcięłam je prawie całkiem
Na chłopaka A teraz gdy znów zapuszczam i mam długość do ramion mam problem ... Mam proste włosy, strasznie gęste i gdy są rozpuszczone, od czubka głowy są fajnie proste a przy końcach zaczyna się "busz". Wywijają się, jest ich jakby 3 razy więcej, puszą się czy cuś. Pytałam się fryzjerki co z tym zrobić, ona mi mówi, że może są wysuszone, ale w sumie od czego? Nie prostuje, nie susze, nawet słońca nie lubię, nie mam problemu w ogóle z ich rozdwajaniem. Jest jakiś sposób żeby włosy były proste od czubka aż do końca proste? Bez sprzetu oczywiście? I czy wycieniowanie ich pomogło by? Ratujcie, bo muszę włosy ciągle ukrywać pod wsuwkami, gumkami.. ![]() Mam nadzieje, że nie popełniłam żadnego błędu umieszczając ten wywód tutaj?
|
#3868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już nie mam siły myśleć, wszystkiego próbowałam ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3869 |
|
Rozeznanie
|
a czy olejek kokosowy bądź alterra nadaje sie na skalp? bo ja po długości tylko biore. Mam nadzieje ze uda mi sie odratować te włosy ale marna nadzieja:/
|
|
#3870 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę, że po prostu muisz to przeczekać, jak podrosną będzie lepiej |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

człowiek się uczy całe życie jak widać, bo byłam pewna, że jest. Dzięki za uświadomienie. 

Najwyraźniej wątek umarł
Może ktoś inny coś wie?

... Mam proste włosy, strasznie gęste i gdy są rozpuszczone, od czubka głowy są fajnie proste a przy końcach zaczyna się "busz". Wywijają się, jest ich jakby 3 razy więcej, puszą się czy cuś. Pytałam się fryzjerki co z tym zrobić, ona mi mówi, że może są wysuszone, ale w sumie od czego? Nie prostuje, nie susze, nawet słońca nie lubię, nie mam problemu w ogóle z ich rozdwajaniem.