|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U kolejnych PMek już na palcu obrączka pozostałe czeka przedślubna gorączka PM2
Oooo! Nie wiedziałam., Myślałam, że można je tuszować. Oj. Przykro mi. Dobrze chyba, że się ostatecznie nie zdecydowałam |
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U kolejnych PMek już na palcu obrączka pozostałe czeka przedślubna gorączka PM2
|Pisałam w piątek. Pamiętacie moje wypociny na 4 A4? Przychodzę do domu, a TŻ miał pozmywane po obiadku i zamiatał pogłogę, po czym ją umył. Potem położył się spać. Zamiast do 17:00 spać, to spał do 18:00. Powiesił karnisz, który kupiłam, ale jaja były, nie umiał się wwiercić, była szyna nadokienna. Trochę to zajęło.
W sobotę zamarzyło mu się jezioro, powiedziałam ok, ale trzeba okna umyć rano, bo potem świeci słońce i zrobić zakupy. Był taki dobry, że sam od siebie mył jedno a ja drugie. Mamy dość wysoko te okna i nie umiem bez drabiny, a że mamy tylko jedną, jeszcze nie naszą, to mu zostało krzesło, a parapety mamy plastikowe,więc stanąć na nich nie można. I tak umyłam szybciej niż on, sam był w szoku, że to tyle trwa. Ugotowałam obiad, a on poszedł na zakupy. Pozmywał. Pojechaliśmy nad jezioro, posiedzieliśmy do 19:00. Trzeba było resztę posprzątać, gości naspraszał. Dostał w prezencie pokoje do sprzątania. A ja kuchnię i łazienkę, a przedpokój został dla tego kto pierwszy się upora. Byłam to ja. Padł zmęczony pytam go po czym, przecież wg niego race domowe w ogóle nie są męczące... Mieliśmy iść do kościoła na 6:30 rano, olał budzik, mi się też wstawać nie chciało. W rezultacie poszliśmy na 9?:30. Gotowanie obiadku, on buszował w gościnnym i stroił stół. Przyszli goście. Zadowoleni, że nowe dziwne jedzonko i że smaczne. Był rosół, karkówka z kiszoną kapustą i ananasem, ziemniaki, frytki, sałatka z pekińskiej z ogórkiem i pomidorem. Wzięliśmy ich na wycieczkę do lasu. Do celu było 4 km, ale nie doszliśmy, doszliśmy do mniej więcej połowy. Po czym sister TŻ mówi, że chce wracać i że jej podziękujemy. Tak szybko spacerować z powrotem nigdy wcześniej nie spacerowałam. Grzmiało. Przy wyjściu z lasu jż pioruny waliły. Dobiegliśmy do bloku i lunęło i grad. Wydaliśmy lody. Po 20:00 pojechali. TŻ miał zmywać, olałam sprawę i zostawiłam. Poszłam się umyć i położyłam się spać. TŻ też poszedł spać, nie pozmywał. Wstawał o 5:00. Rano pomyłam większość, zostawiłam te najgorsze garnki i blacha + z dzisiejszego obiadu. TŻ zdziwiony, że nie jest pomyte po obiedzie, a ja mu na to, że mu pomogłam trochę,a pewnie z radością pozmywa resztę
|
|
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
to zalezy , dla mnie horror ale laski tu pisaly ze u nich jest idealnie
![]() ja nie polecam
|
#4025 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już z nich zrezygnowałam, po wizycie na próbnym. Kosmetyczka powiedziała, że mam na tyle długie rzęsy, że je ładnie, porządnie wytuszuje i będzie dobrze Zaufałam jej.
|
|
|
|
|
#4027 |
|
Konto usunięte
|
niusia
za pokazanie mężowi pracy w domu, niech się chłopina uczy
|
|
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
no nie gadaj tylko mow co u CIebie
melduję się ja zadowolona Kicia więc tak kaska na salę poszłaaaaaaa jutro załatwiam owoce i piwo a teraz będę rozsadzać gości dziewczyny znające się na paznokciach ile mniej więcej robi się french na tipsie plus kwiatki na serdecznym i kciuku?? dostałam telefon z salonu czy bym nie mogła być pół godziny wcześniej i sprawa wygląda tak paznokcie mam o 13 czy do 15,30 wyrobi się ??
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane powielam pytanie, bo kłótnia nam się nie skończy
Gdzie sadzacie delegację z pracy? Siedzą jakoś osobno czy przy rodzinie? Zastanawiamy się czy nie posadzić ich przy stole ze znajomymi.
|
|
|
|
#4030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4031 |
|
Konto usunięte
|
nas wesele 2-dniowe wyszło 21.5 tys tak ok .pomagali nam rodzice ale dużo sami zebraliśmy .wesele na 50 os .z wielu rzeczy rezygnowaliśmy wiadomo chodziło o koszt
|
|
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
Posadziliśmy ze znajomymi, między tymi, co się znali, tak akurat się złozłyło, że 2 pary znał się z delegacją
|
|
|
|
#4033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tresuj go, tresuj Należy mu się.Cytat:
|
||
|
|
|
#4034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może wszedł na forum i przeczytał co Ci radziłyśmy i się wystraszył ![]() Super, że w końcu zaczął Ci pomagać
|
|
|
#4035 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mieli moje pozwolenie ![]() Cytat:
Cytat:
Lady- wstepna relacja brzmi zachecajaco Czekamy na szczegoly no i choc jedna fotke A z tym kamerzysta to jaja na bekonie, a mozna wiedziec jaka sobie wymowke wymyslil? Bo jakos sobie nie umiem wyobrazic jak mozna zadzwonic do mlodych w sobote rano i powiedziec ze sie nie przyjdzie...no i cale szczescie ze twoj TZ go sprowadzil do pionu. A co do Vivienek a nie mowilam ze sa Be ![]() Audery-wez na wszelki wypadek jakies buty do przebrania i nie czekaj az cie tak obryza ze nie bedziesz mogla chodzic, bo pozniej juz w zadnych nie jest wygodnie, poza balerinkami oczywiscie
|
|||
|
|
|
#4036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my mamy okrągłe stoliki więc jest osobny stolik ale ze znajomymi raczej |
|
|
|
|
#4037 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny w załączeniu zdjęcia:
1. coś na wredne teściowe, świeżutki, tegoroczny, nawet dzisiejszy ![]() 2. jeziorko, które nazywa się Błękitne ![]() 3. coś, co zawsze chciałam zrobić i się udało
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obraził się na mnie i sobie poszedł. Wylogowałam się z poczty i oddałam mu fona. Powiedział, fajnie, dopiero nieco 2 miesiące po slubie i już robisz tajemnice. Powiedziałam mu, że się będzie śmiał i dlatego i, że nie ma się obrażać i pocałowałam go w nos |
|
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np. moja suknia jest z cymbelline a tż-ta garnitur z vistuli więc nie miało znaczenia czy kupimy w warszawie czy kielcach. Od osoby płacimy ok 200 zł więc bynajmniej tanio nie jest.Nas wesele w kielcach jednodniowe na 65 osób wyjdzie jakieś 31 tysięcy ale tylko dlatego, że mocno pilnuję budżetu i zrezygnowaliśmy z wielu rzeczy. Szok. Byłam pewna patrząc na zdjęcie w sukni, że ty jeszcze nie masz widocznego brzucha. Kawa fajne menu i wg. mnie wystarczy. |
|
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję wam, dziękuję. Usiądą, więc ze znajomymi
|
|
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do jeziorka to, sądząc po zdjęciu, miałaś pecha. To jeziorko jest czasem wręcz turkusowe. Wszystko zależy od pogody, odpowiedniego kąta padania promieni słonecznych i co najważniejsze od stężenie wytrącanych minerałów. Mi się raz udało zobaczyć. Normalnie jak z katalogu było Muszę się wybrać, bo już sto lat tam nie byłam
|
|
|
|
|
#4042 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4043 | |||||||
|
Rozeznanie
|
No to jedziemy....
Cytat:
Ile zaplacilas i jak jest dlugi? Cytat:
Ale jak na pierwszy taniec raczej zbyt wolny.... Lepiej nadawaloby sie juz De Mono - pieknie odkopalas cudna piosenke z dawnych lat! Mhm...to moze i ja zaczne myslec jednak nad skladanymi??? Choc myslalam nad takimi "klipsikami"ktore odgrywalyby role stojaczkow na menu, przesle link lub fotke jak znajde ![]() Cytat:
Dobrze znow tu byc Cytat:
My, poki co, Mamy w planie tylko 10 osób wiecej niz Wy, w pierwszym dniu, a tylko najblizszych w drugim (jakies 26osob) i calosc wychodzi Nas 2 RAZY TYLE CO WAS!!! Z tym, ze razem ze strojami...ale i tak....Matkoo...ale zazdroszcze!!! Cytat:
Czyli bedziesz miala 2 welony? I jak to zamierzasz rozplanowac? ![]() Cytat:
W jakiej cenie masz u siebie rzesy? I na jak dlugo one sa? ![]() Cytat:
1.) MY ze swiadkami i ich parami, czyli 6 osob, 2.) 16 osob- Moi Rodzice ze swoim Rodzenstwem i kuzynostwem 3.) 15 osob- Rodzice TZta ze swoim Rodzenstwem i Kuzynostwem, 4.) 21 osob - Moja i TZta Rodzina "mlodsze wydanie", czyli Nasze Rodzenstwo & Kuzynostwo 5.) 21 osob - Nasi znajomi plus znajomi z pracy i ksiadz
|
|
#4044 |
|
Rozeznanie
|
Blacky To są te stojaczki, o ktorych myslalam, bo innych nie znalazlam... jedne juz nawet wyczailam w sklepie, niedaleko mnie i wyprobowalam ich stabilnosc na pierwszej lepszej ulotce/kartce z zyczeniami
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
rozsadziłam gości
|
#4046 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#4047 |
|
Konto usunięte
|
no to duży problem masz z głowy kicu brawa
![]() ide do męża ha! |
|
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
kupić piwo, lody, rurki, zamówić owoce, odebrać koszulę TŻ, wyregulować brwi, zrobić paznokcie odebrać suknie, wyspowiadać się, podpisać dokumenty, zawieść wszystko na salę, podjechać do cukierni bo nie potrzebnie zamówiłam chlebek do witania, wydrukować podziękowania do pudełeczek z ciastem, nauczyć się ładnie czytać uwielbienie (bo będziemy my czytać) zawieść kasę organistce i kościelnemu i dać kasę na kwiaciarnię i w końću może byśmy z raz zatańczyli pierwszy taniec
|
#4049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4050 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My kupilismy z TZtem w hurtowni SELGROS i winka i wodke - z wodka sie Nam udalo, dorwalismy Pałacowa, która akurat była na promocji Ale z winkiem, właśnie Carlo Rossi (Nasze ulubione, bo takie delikatne) myślałam, że też fajnie trafiliśmy....no i wiadomo, przecież to hurtownia i w ogóle...a później zobaczyłam to samo Carlo Rossi w biedronce.... za ok.4zł taniej za butelkę!!! A za różowym C.R. nie przepadam...jest dla mnie jak soczek, nie jak wino Choć niektórzy i normalne czerwone C.R. czy białe uważają za "sikacza", przez jego niewielką zawartość procentową alk. Ale myślę, że na wesele właśnie takie będzie idealne, by móc rozkoszować się nim przez całą noc, bez kaca giganta kolejnego dnia
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.

Mama TŻ mówi, że nie wypada a mój kochany TŻ czego można się spodziewać po facetach w tej kwestii: nie wiem, jak chcesz
wiadomo że to nie jest mała kwota, ale jak na wesele to nie wydaje mi się dużo, szczególnie że dzisiaj tu czytam o kwotach ponad 50 tys. My mamy wesele dwudniowe na 70 osób. A Wam się wydaje że to jest dużo ?
za pokazanie mężowi pracy w domu, niech się chłopina uczy

My, poki co, Mamy w planie tylko 10 osób wiecej niz Wy, w pierwszym dniu, a tylko najblizszych w drugim (jakies 26osob) i calosc wychodzi Nas 2 RAZY TYLE CO WAS!!! Z tym, ze razem ze strojami...ale i tak....Matkoo...ale zazdroszcze!!!
My kupilismy z TZtem w hurtowni SELGROS i winka i wodke - z wodka sie Nam udalo, dorwalismy Pałacowa, która akurat była na promocji