|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV
Cytat:
Ja bym spróbowała z osłonkami
|
|
#2222 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz dużo pracuje ale spędza z nami tyle czasu ile tylko może więc mam nadzieję, że to dobry znak ![]() Cytat:
![]() Pytaj ile chcesz Na prawdę jest tam super i jestem zadowolona z mojej decyzji więc i Ty też będziesz Pakowałam dokładnie to co jest na liście z tego, że pieluch tetrowych nie używałam w ogóle bo oni swoje dawali. Wzięłam 15 pieluszek i też starczyło mimo, że mały produkował kupki z zawrotna prędkością Maść na odparzenia ( w razie czego) to sami dają tak samo jak chusteczki nawilżające (jest ich co prawda 10 sztuk więc mi musieli dowieźć). Jeśli pojawią się problemy z karmieniem to mleko też dają bez problemu. U mnie na początku szło świetnie a teraz od niedzieli się pogorszyło i nie mam prawie wcale pokarmu
|
|
#2223 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jej, żeby nic się nie stało ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Mamusie!
Te świeżo upieczone jeszcze w szpitalu i te co już do nas wróciły i cieszą sie dzieciaczkami w domku Ja musze przyznać, ze tak jak do tej pory nie myślałam tak o porodzie to teraz zaczynam panikować. Odrzucam od siebie złe myśli, ale co raz częsciej mnie nachodzą... Jutro spotkanie z położną. Mam nadzieje, ze ostatnie i że rozwieje moje ostatnie wątpliwości. Weekend słabiutki, staram sie zażywać jak najwięcej ruchu jak TŻ jest w domu, tylko co raz częściej kończy się tak, ze zaczyna mi sie kłujący ból w pip... i musze szybko usiąść Próbowaliśmy tez baraszkować i o dziwo nic mnie juz przy tym nie boli
|
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorkiem
Jeszcze nie wszystko posprzątane po remoncie ale co w domu to w domu Widziałam, że Blue urodziła. Jeszcze nie doczytałam co i jak, ale bardzo się cieszę, że mamy kolejnego maluszka
|
|
|
|
#2226 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki, czy macie zabierać do szpitala kosmetyki dla Maleństwa? Jesli tak, co spakowałyście oprócz pampersów i mokrych chusteczek?
|
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na brodawki polecam sudocrem. Już prawie nie mam strupów
Blue gratuluję, i witam mamusie w domu A nam mała dała popalić od 16, teraz śpi... Ehh... Dziękuję za rady, jesteście nieocenione... Ale... Hmm zawsze jest ale. Wyszłam pozałatwiać sprawy... Od 12.30 i przed 16 byłam w domku... No i jak przyszłam to Igusia ładnie spała, ale zaraz się obudziła więc był sajgon... Ale konkretnie chodzi mi o to że wyszłam, tak ulżyło mi trochę... Ale cały czas o niej myślałam... A w domu jak tylko zaczyna płakać to ręce mi opadają i nie mam ochoty nic robić i daję ją tz... Doceniam bardzo że mi tak pomaga , w sumie nie pomaga a robi to za mnie... Kupiłam dzisiaj bebilon, bo dokarmiałam bebikiem, więc może po bebilonie będzie spokojniejsza, takie dostawała w szpitalu i była spokojniutka. Co wy na to? A no i co do tych spraw urzędowych to mamy już prawnie córkę Igę Helenę I właśnie, niektóre pytały ile mam pokarmu. Odciągałam dzisiaj na próbę 15 minut laktatorem raz z jednej raz z drugiej. I wyszła mi łyżka stołowa mleka... Więc chyba mój pokarm rzeczywiście jej nie wystarcza... |
|
|
|
#2231 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Byłam do tego wszystkiego całkiem pozytywnie nastawiona, pomimo, że koleżanki które niedawno rodziły nie szczędziły mi czarnych historii. Ale jak w ostatni czwartek w ramach szkoły rodzenia położna zabrała nas na porodówkę i zobaczyłam to wszystko z drugiej strony, to duch we mnie upadł i odechciało mi się rodzenia..![]() Ale teraz jakoś tak powoli mi się odmienia - no bo w końcu nie mamy innego wyjścia, i tak nas to nie ominie i niedługo porodówka będzie tylko wspomnieniem |
|
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
hejjj
wrocilam do domu bylam u kolezanki i jak siedzialam u niej to tak mi cos w pipce strzyklo i mialam cala wilgotna wkladke ale bez zadnej wydzieliny ani bez oloru co to moze byc
|
|
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
jaki baczek w pipce jakby mi ktos strzyknal az zabolalo :P
ale jakby to byly wody to moze by sie bardziej posaczyly i by sie dalej saczyly a nic mi sie nie saczy i nic mnie nie boli teraz.
|
|
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- |
|
|
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- tez jest mozliwosc ze przy tym strzyknieciu ktore bardzo zabolalo popuscilam ale nie ylo koloru ani nie bylo czuc moczu :P |
|
|
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja stawiam wlasnie na ta wersje, a siuski mogly byc rozcienczone i moglas nic nie czuc |
|
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- a Ty sie nie ciesz bo pewnie tez bys chciala
|
|
|
|
|
#2242 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Mamusie. Spakowałam bepanthen i na pupkę krem p/odparzeniom.
Strzykanie w pipce, zaworki i bączki - rewelka Oczywiście naśmiewam się z całej korespondencji a nie z bólu czy sytuacji Z racji ostrzeżeń lekarza, że się rozpakuje w ciągu 2 tygodni, pozostało jeszcze coś kole 1,5 tyg. spakowałam się i nastawiam się psychicznie na poród mimo 34 tyg. Liczę na to, że jak się nastawię to będzie d...a Taka czarownica ze mnie... |
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
Mamcia mi też tak strzykało nawet o tym pisałam, i zaczęło mi tak strzykać jak już miałam te 2 cm rozwarcia... Nie wiem czy to pęcherz płodowy tak nie strzyka...
|
|
|
|
#2244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Blue, gratulacje!!!
Ojej, mam nadzieję, że wszystko jest ok. Wiadomo, coś więcej? Cytat:
.Nadalka, Soleilka, wiem, że to może być niezbyt pocieszające, ale dzieci są różne, czasami po prostu płaczą, a nie są wtedy ani głodne ani nic im nie jest, mogą chcieć bliskości mamy... Ciężko powiedzieć. Trzeba czasu, abyście nauczyli się siebie. Będzie coraz lepiej. Choć, może to potrwać. Starajcie się jak najmniej denerwować przy dziecku, bo ono wszystko wyczuwa i też staje się nerwowe (wiem, że łatwo powiedzieć, ale można się tego wyuczyć). Oby szybko się Wam wszystko poukładało .
|
|
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
taaaa zwlaszcza w Twojej
|
#2246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem co to wlasnie bylo ale zabolalo :P
|
|
|
|
|
#2247 |
|
Rozeznanie
|
Witam, mam pytanie..
4 dni temu zrobiłam test ciążowy, wyszedł negatywny, (spojrzałam na niego parę razy , patrzyłam na niego ok 10 minut) po ok 5 godzinach chciałam go wyrzucić, ale patrzę - widzę bardzo słabą kreskę, ale zauważalną, mąż też potwierdził, że ją widzi... Potem za dwa dni również wykonałam test (ale już innej firmy) i również na początku nic nie było widać, ale jakoś po 30 minutach pojawiła się ledwo zauważalna kreseczka... (widać ją nawet na zdjęciu, szkoda , że nie mogę wgrać Wam...). Ogólnie, to mój 46 dzień cyklu (dodam, że mam bardzo długie cykle... ), mam podwyższoną temperaturę do 37 stopni, nie mam ochoty na jedzenie, nie mam w ogóle apetytu. Chciałabym bardzo wierzyć w to, że jestem w ciąży, ponieważ o ostatnią ciąże staraliśmy się cały rok - niestety zakończyła się szybkim poronieniem w 6 tygodni - prawdopodobnie za słaby zarodek ...Dlatego wierzyć mi się nie chce, że teraz tak szybko udało by mi się nam... jednocześnie boję się ... Do lekarza mam wizytę dopiero za tydzień. Czy mogę mieć nadzieję? |
|
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2249 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Nadalka Kochana musisz oswoić się z nową rzeczywistością Będziesz cudowną matką
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czekamy na Twojego maluszka ![]() Cytat:
Ojej mam nadzieję, że nic się nie stało - ani Pauli ani Maluszkowi ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Za Nicki i SaręMożesz zajrzeć na stronkę internetową szpitala w którym będziesz rodzić, możliwe że mają napisane co należy zabrać. Wrzucam zdjęcie listy wyprawkowej z mojego szpitala - może skorzystasz. |
|||||||
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.

Ja bym spróbowała z osłonkami
Teraz dużo pracuje ale spędza z nami tyle czasu ile tylko może więc mam nadzieję, że to dobry znak