Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2190 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-09, 19:30   #65671
friable
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez vanadis Pokaż wiadomość
melduję się i żywię ogromną nadzieję, że tego wątku nie ominę i uda mi się czytać w miarę na bieżąco
Niestety stan moich włosów się nie poprawia nic a nic. Wolno rosną i dalej się rozdwajają. Niestety muszę codziennie być szamponem z SLSem bo BD po prostu mi nie domywają. Umyję różowym i za 4h wyglądają już na tłuste o przeczekaniu nocy i dnia w pracy nie może być mowy. Ktoś się z czymś takim spotkał? Żeby nie służyły szampony delikatne ?
Ja tak mam Jeszcze chcę przetestować Hippa, ale czuję, że to nie ma sensu
friable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 19:43   #65672
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Chyba jestem jedną z nielicznych, które nie narzekają na włosy w upały. Kręcą się jak zwykle. Dziś się trochę spuszyly (mam to w nosie, bo minimalnie), ale i tak są ładne. Musicie mi uwierzyć na słowo, nie mam weny na zdjęcia. Kiedyś wkleję, bo niedługo 2 lata z jakimś tam cg.
I ja nie mam co narzekać. Jadę na samej piance, cały czas zestaw minimum i jest ładniuchno . Nie jest idealnie, ale zmniejszyłam wymagania co do włosów i dałam im trochę luzu. Tylko od tego słońca wodę bardzo szybko tracą.

Cytat:
Napisane przez smoothly Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że z tych moich włosów jeszcze będzie coś dobrego. bo boki są całkiem całkiem, a tył.. prawie że prosty
Będzie będzie . Daj sobie i im trochę czasu. One muszę przyzwyczaić się do nowej pielęgnacji i sposobu układania, a ty musisz zaakceptować ich humorki i to, że raczej nigdy nie będą wyglądały jak z reklamy .

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
Grzech byłoby obciąć te śliczności!
Po co Ci proste? Proste sa nudne

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
żeby moi się przyzwyczaili
U mnie po 6 miesiącach też przywykli i już nie muszę się tłumaczyć dlaczego się nie czeszę, po co nakładam odżywkę na włosy i że wiem lepiej niż fryzjer jak układać, żeby było dobrze

Mam dzisiaj 3 dniowe, rozpuszczone włosy . Umyłam grzywkę i je rozczesałam, ale to i tak wieelki sukces.
Stary 2012-07-09, 19:54   #65673
vanadis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
maślanka obciąża inaczej niż keratyna
ale jak się upierasz to używaj dalej
zrób porządne oczyszczanie SLS, odstaw na tydzień-dwa i sama zobaczysz czy to to
Ajrisz a w życiu Masz u mnie na pasku zadań dwa miejsca(posty blogowe) zarezerwowane Z Tobą się nie dyskutuje Powiedz mi jeszcze jeszcze raz (jeśli masz cierpliwość) co tak może mi obciążać

Cytat:
Naprawde czasem ludzie to mają bardzo dziwne problemy - włosy puszyste i błyszczące, i to u nasady? nie wiem, co poradzić na taką tragedię, może obciąć na jeża?
pewnie, że dziwne nie marudziłabym gdyby reszta i była taka a nie góra 3 cm świec się jak latarnia i zbiera turbo ekspresowo tłuszcz, a reszta matowa

Ktoś się pytał o masło shea - trzymam w szafce już ponad rok i się nic nie dzieje

vanadis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 19:54   #65674
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Będzie będzie . Daj sobie i im trochę czasu. One muszę przyzwyczaić się do nowej pielęgnacji i sposobu układania, a ty musisz zaakceptować ich humorki i to, że raczej nigdy nie będą wyglądały jak z reklamy .
nie liczę na to, że będą wyglądały jak z reklamy, mam nadzieję że za niedługo zaczną wyglądać naprawdę przyzwoicie ;-)
podbudowało mnie to, że chyba znalazłam metode na włosy, bo wczesniej po rozczesaniu były gładkie i miękkie ale wyglądały na przesuszone i przeogromnie zniszczone. czekam teraz na efekty
smoothly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 19:58   #65675
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Mam tez 2 odzywki i 2 maski Alverde, ale moge sie wypowiedziec na razie tylko o jednej - morelowej. U mnie dziala lekko prostujaco i wygladzajaco, nadajac tez wlosom polysk. Dla mnie osobiscie Alterra morelowa jest lepsza. Ale moim zdaniem warto kupic sobie chociaz z 3-4 rozne odzywki/maski Alverde bo skladowo sa fajne i wszystkie zgodne z CG

A moja tesciowa z kolei ma mnie za wlosowe guru Wlasnie mi sie przypomnialo, ze chciala zebym jej doradzila przy wyborze lokówko-suszarki, czy ktoras z Was ma moze jakies pojecie w tym temacie??? Bo ja nie mam zadnego Jeszcze poprzegladam wizaz, ale a nuz ktoras z Was orientuje sie w tym temacie
Często bywasz u sąsiadów w DM?

A jakiej lokówko-suszarki szuka? dawno temu używałam dokładnie takiej KLIK! i byłam bardzo zadowolona końcówki są plastikowe, nie te z "włosia". Jak widać średnia jest spora, więc tworzyła fajną objętość

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 20:15   #65676
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Obosz :P
no co
Cytat:
Jeżeli tak, to super Jestem przykładem, że z henną można eksperymentować bez szkody dla włosów
Jeżeli to pierwsze hennowanie mamy, to gloss może nie chwycić (w ogóle pierwsza henna czasem nie chwyta, potem jest lepiej - ale co włosy, to inna historia), ale to nic, zobaczysz jak włosy się zachowują - najwyżej potraktujesz jako pierwszy etap w farbowaniu dwuetapowym (przy siwych tak się zaleca).

Więc już jestem po - wygląda bardzo ok, ale jest ciemno, więc pewności nie mam nie udało się też zrobić zdjęć akcepowalnej jakości niestety
Jakiejś różnicy chyba w stosunku do poprzedniego koloru nie ma, tyle że się bardziej błyszczą i kolor taki bardziej ,,konkretny"
Mnie orzechowy brąz bardzo przypasował, bo się wpisuje w te kolory, które już mam na głowie (w końcu mam wielotonowe włosy ), a to oznacza, że nie muszę się spinać i przykładać starannie do nakładania - zrobiłam ilość taką, jak zwykle, do pokrycia odrostów (ostatnio zostało i resztę nałożyłam na całość) tymczasem teraz starczyło mi na sam skalp w ścisłym znaczeniu
Nie jest to pierwsze hennowanie robimy już henne od ponad roku Ale masz rację pamiętam na początku jak nakładałam jej pierwszy raz henne i wyszło okropnie chwyciło tak ledwo ledwo.
henne klade mamie juy ponad rok
najwaniejsze,ze efekt hennowania Ci sie podoba

no ja wasnie dlatego intensywnie mysle o orzechu bo tez wpisze mi sie w moj kolor wlosow

Cytat:
Dobrze zrobiłąś, jak do włosów Ci nie przypasuje, to go zjesz - dobry do smażenia jest, można też do sałatek - ma taki prawie niewyczuwalny smak i zapach, doustnie też powinien zadziałać na włosy ja go dodaję nawet do mleka kotom na sierść (tak, wiem że koty nie powinny mleka z różnych powodów, ale jeden ma 16 lat i wolno mu wszystko )
dokadnie a kosztowal tylko 8,99 w promocji

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Kocham mężczyzn z mojej rodziny!

Byłam w Tesco z tatą, wchodzimy na dział olejowy (po zwykły Kujawski), no i zobaczyłam olej ryżowy. Wzięłam do ręki, odłożyłam. Rodziciel się mnie pyta, czemu nie biorę.
Ja: Bo mam zużyć to co mam.
Tata: Ale jak ja Ci kupię to się nie liczy?
Tatko

I mam coś dla Was, ale szał zerowy - po basenie i mocnym hmm, przygrzaniu
ciekawe jak sie u Ciebie sprawdzi ten olej ja bede robic probe generalna w weekend

moja mama jak zobaczyla mnie przy polce z olejami to podeszla do mnie usmiechnela sie i tylko powiedziala wloz do koszyka

klawiatura mi sie pryestawila
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy

Edytowane przez milena798
Czas edycji: 2012-07-09 o 20:18
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 20:16   #65677
affbe
Raczkowanie

Zauwazylam dziwne zjawisko. Wlosy strasznie nieprzyjemnie mi pachna gdy je uzyje oleju, szczegolnie po slonecznikowym. Czy to znaczy ze on nie jest dla mnie?Zaraz po myciu jest spoko, ale na drugi dzien tak smierdzi ze musze znowu leciec je myc bo ludzie w moim otoczeniu to wyczuwają :/
O co chodzi?
Do tego wlosy szybko robia mi sie suche i znowu to samo po myciu kilka godzin jest ok, ale pozniej susz jak nie wiem.
W ogole chyba mi nie sluza odzywki bez silikonow. Polecicie cos z silikonami takimi lajtowszymi ? Czy z tym pytaniem musze sie gdzies indziej udac?

Edytowane przez affbe
Czas edycji: 2012-07-09 o 20:17
affbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 20:19   #65678
milena798
Rozeznanie

kurde jesycye mi skasowalo czesc wiadomosci do szsz
62 cm
Moje włosy
Stary 2012-07-09, 20:40   #65679
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
pewnie, że dziwne nie marudziłabym gdyby reszta i była taka a nie góra 3 cm świec się jak latarnia i zbiera turbo ekspresowo tłuszcz, a reszta matowa
Wiem co masz na mysli (chyba), ja mialam pare miesiecy temu tak, ze gdy mylam lagodnym szamponem skalp to po umyciu wlasnie te wlosy blisko skalpu byly niby czyste, ale sie tak blyszczaly, co dawalo efekt takiej jakby nieswiezosci, przynajmniej w porownaniu z przecietnymi wlosami, oczyszczanymi codziennie czy co drugi dzien zawsze mocnym szamponem. Masz tak po kazdym lagodnym szamponie czy tylko po tym BD rozowym? Mi sie wydaje, ze ja tak mialam zwlaszcza po Timotei Organic i Alterrze bezzapachowej, a po BD niebieskim bylo ok. Wiec moze sprobuj BD niebieskiego (szamponu lub zelu), a jesli to tez nie pomoze to myj skalp Alterra migdalowa, jest mocniejsza, ale to wciaz nie taki zdzierak jak szampony Barwy itd. A dlugosc np. Pottersem aloesowym.

Cytat:
Często bywasz u sąsiadów w DM?

A jakiej lokówko-suszarki szuka? dawno temu używałam dokładnie takiej KLIK! i byłam bardzo zadowolona końcówki są plastikowe, nie te z "włosia". Jak widać średnia jest spora, więc tworzyła fajną objętość
Nieczesto Raz mi jakis czas temu ciocia przywiozla wlasnie te 2 odzywki i 2 maski, ale poki co zuzylam tylko jedna odzywke, ta morelowa (i akurat mnie szczegolnie nie zachwycila ). Druga dostalam brzozowo-szalwiowa czy cos takiego i tez sie szalu nie spodziewam, moze nieslusznie, ale z nazwy jakas taka malo apetyczna A maski mam nadzieje ze beda fajne, mam aloes z hibiskusem oraz winogrono i awokado, ale najpierw chce zuzyc Bingacza.
Za to w pazdzierniku wyjezdzam do Niemiec na Erasmusa, wiec bede miala dostep do DM ale nie bede miala dostepu do TŻta
A co do lokowko-suszarki, lepsze z wlosia czy plastikowe? Bo wlasnie mnie to zastanawia

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 20:50   #65680
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
Wciśnij równocześnie ctrl+shift

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Za to w pazdzierniku wyjezdzam do Niemiec na Erasmusa, wiec bede miala dostep do DM ale nie bede miala dostepu do TŻta
A co do lokowko-suszarki, lepsze z wlosia czy plastikowe? Bo wlasnie mnie to zastanawia
Szybko minie na pewno
Właśnie przed zakupem się nad tym zastanawiałam...stwierdzi łam, że włosie będzie mi plątać i wyrywać włosy - chociaż nigdy takiej nie miałam, więc porównania nie mam trafiłam na tego Brauna na allegro tanio, więc zaszalałam on ma wymienną końcówkę o mniejszej średnicy. Zdaje mi się, że model wyżej ma jeszcze dodatkową właśnie z włosiem ale trzeba by było poszukać, bo się nie orientuję w aktualnej ofercie
Zależy też jak długie włosy ma Twoja mama. Jeśli krótkie to pewnie lepsze włosie

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 20:53   #65681
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Ajrisz a w życiu Masz u mnie na pasku zadań dwa miejsca(posty blogowe) zarezerwowane Z Tobą się nie dyskutuje Powiedz mi jeszcze jeszcze raz (jeśli masz cierpliwość) co tak może mi obciążać
Skład: Aqua, Glycine Soja (Soybean) Oil, Sorbitol, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Cocoamphoacetate, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Parfum, Sodium Chloride, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Glycerin, Whey Protein, Lactose, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Polyglyceryl - 10 Laurate, Polyglyceryl - 2 Laurate, Glyceryl Caprate, Xanthan Gum, Tocopherol, Citric Acid.

Pogrubione. To bardziej odżywka niż szampon

Ja mam shea po terminie już pół roku - ale trzymam w lodówce i nic mu nie jest

Cytat:
Napisane przez affbe Pokaż wiadomość
Polecicie cos z silikonami takimi lajtowszymi ? Czy z tym pytaniem musze sie gdzies indziej udac?
odżywki green pharmacy łopianowa jest lekka i fajna

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 21:08   #65682
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Szybko minie na pewno
Ehh oby... Jak widze co sie dzieje ze szczesliwymi wczesniej zwiazkami po erasmusie to jestem przerazona

Cytat:
Właśnie przed zakupem się nad tym zastanawiałam...stwierdzi łam, że włosie będzie mi plątać i wyrywać włosy - chociaż nigdy takiej nie miałam, więc porównania nie mam trafiłam na tego Brauna na allegro tanio, więc zaszalałam on ma wymienną końcówkę o mniejszej średnicy. Zdaje mi się, że model wyżej ma jeszcze dodatkową właśnie z włosiem ale trzeba by było poszukać, bo się nie orientuję w aktualnej ofercie
Zależy też jak długie włosy ma Twoja mama. Jeśli krótkie to pewnie lepsze włosie
To dla przyszlej tesciowej Ma krotkie Dzieki za rade

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 21:13   #65683
szsz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zioło Pokaż wiadomość
Zawsze sądziłam, że moje włosy są proste, tylko jakieś takie krzywe
To częsty przypadek

Cytat:
Dbam o nie od jakiś 5 miesięcy i jakiś czas temu zaczęłam zauważać, że one jednak nie mogą być proste, bo się falują. Problem jest jednak taki, że każda część włosów robi to, co chce - część jest pofalowana, część prosta, niektóre się wywijają... tragedia po prostu
Załączam zdjęcie włosów i mam pytanie - co jestem w stanie osiągnąć z takich włosów przy właściwym ich traktowaniu? Chodzi mi o jakieś zdjęcie czy wizję potencjalnych fal, które mogę uzyskać - tak na pocieszenie, bo to, jak teraz wyglądają moje włosy, to jakaś tragedia
Kochana, zadna tragedia nie jest. Wyglądają na zdrowe, może tylko za bardzo pocieniowane (degażowane były może?). Tym się nie przejmuj, urosną, wyrównają się, a zresztą przy falowanych takie nietrafne obcięcie czasem ,,ginie" w dobrze ułożonych falach; możesz traktować to jak obcięcie warstwami

Trudno powiedzieć, co będzie przy traktowaniu, jakie im pasuje, zajrzyj w dziennik regeneracji fal i loków, czasami cuda się dzieją (ja w najśmielszych marzeniach nie podejrzewałabym, że moje włosy mają jakiś potencjał do kręcenia). Niedawno widziałam tu podobne włosy, fale/lolki potraktowane na prosto (czy to nie Miska pokazywała przypadkiem? moje też są podobne nieco gdy je rozczeszę; mam trochę dłuższe i zasadniczo bez warstw, ale zajrzyj do dzisiejszego Codziennika, co mi się zrobiło po rozczesaniu - specjalnie wstawiłam foto )

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Bardzo podobają mi się Twoje włoski
I są dłuuugie
Bardzo mi miło Urosły chyba rzeczywiście po drożdzach, podcięłam parę dni temu jakiś centymetr, i teraz wydają mi się TAKIE KRÓTKIE!

Cytat:
To może oznaczać wiele rzeczy np:
1. masz zdrowe włosy u nasady, z niską porowatością
2. BD nie jest dla Ciebie, za bardzo przesusza

wypróbuj inne myjadło, albo dodaj do BD 20% oleju, albo cokolwiek, żeby zmienić Ph (on ma Ph niedobre, zajrzyj do bloga Kascysco)

wiele osób tu się skarżyło, że BD na dłuższą metę nie słuzy, mnie akurat pasował, ale odstawiłam z innych powodów (rumianek w nim rozjaśniał mi niestety odrost, a reszta ciemna....)

Cytat:
no co

henne klade mamie juy ponad rok
Tylko zazdrościć takiej córki A nigdy do tej pory nie zdecydowałaś się na glossa? I spróbowałyście? Jak wyszło?

Cytat:
najwaniejsze,ze efekt hennowania Ci sie podoba
ciągle patrzę i się jaram
(troche mi głupio ale co tam)

Cytat:
no ja wasnie dlatego intensywnie mysle o orzechu bo tez wpisze mi sie w moj kolor wlosow
Specjalnie w codzienniku wkleiłam duże zdjęcia koloru, mnie przypasował bardzo, żadnej różnicy nie widzę (w pogotowiu mam jeszcze jasny brąz )

Cytat:
może się jeszcze znajdzie

---

Na zdjęciu (z lampą, bo już ciemno było) po umyciu isaną babassu (tylko długość, górę swieżo hennowaną oszczędziłam), żel bielenda ze dwie łyżki i mały groszek mrożącego. Poranna suchość całkiem znikła (węcej szczegółów w codzienniku). Nie wiem, czy u Was będzie coś widać, ale kolor pokazuję
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg isana na długość bielenda mrozący.jpg (71,0 KB, 64 załadowań)
szsz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 21:19   #65684
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez kasiaa87 Pokaż wiadomość
ten światek taki mały, ja właśnie zaczełam chodzić do salonu na okolnej i tam pracują 2 dziewczyny, jedna to właśnie ta kinga z trendów na dąbrowskiego, ale ja akurat obcinam się u tej drugiej z kręconymi włosami
No ładnie. Cieszę się, że w końcu nie wybrałam się do trendów, bo nie wiedziałam, że Kinga już tam nie pracuje. Na pewno pojdę na okólną nastepnym razem (pracowałam na okólnej, teraz pracę mam przeniesioną na Raków). A w którym miejscu? Bo tam jest chyba ze dwa salony. Czy to ten nowy blisko starego zus? Tam jest chyba też kosmetyczka?

Cytat:
Napisane przez smoothly Pokaż wiadomość
dodaję zdjęcie włosów po lepszym podschnięciu
Fajne plażowe falki
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
I mam coś dla Was, ale szał zerowy - po basenie i mocnym hmm, przygrzaniu
Pięknie urosły

Cytat:
Dziewczyny, chyba potrzebuję waszej pomocy!
Ajrisz świetnie doradziła. Ona na falach zna się doskonale.
Witaj tak w ogóle

Cytat:
Widze, ze zrobil sie szal na pianke Isany, .......Pisalyscie cos chyba, ze nakladacie ja na zel, tak?
Dziewczyny najpierw nakladają piankę, potem żel.
Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
I ja nie mam co narzekać. Jadę na samej piance, cały czas zestaw minimum i jest ładniuchno . Nie jest idealnie, ale zmniejszyłam wymagania co do włosów i dałam im trochę luzu. Tylko od tego słońca wodę bardzo szybko tracą.
Nic tylko się cieszyć.
Cytat:
Mam dzisiaj 3 dniowe, rozpuszczone włosy . Umyłam grzywkę i je rozczesałam, ale to i tak wieelki sukces.

Cytat:
sama sobie przestawiłaś
Miałam pisać jak naprawić, ale widzę, że Ania mnie ubiegła

Cytat:
Napisane przez affbe Pokaż wiadomość
Zauwazylam dziwne zjawisko. Wlosy strasznie nieprzyjemnie mi pachna gdy je uzyje oleju, szczegolnie po slonecznikowym. Czy to znaczy ze on nie jest dla mnie?Zaraz po myciu jest spoko, ale na drugi dzien tak smierdzi ze musze znowu leciec je myc bo ludzie w moim otoczeniu to wyczuwają :/
O co chodzi?
Może niedokładnie zmywasz olej?

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 21:30   #65685
kasiaa87
Raczkowanie

[QUOTE=*Basia*;35197985]No ładnie. Cieszę się, że w końcu nie wybrałam się do trendów, bo nie wiedziałam, że Kinga już tam nie pracuje. Na pewno pojdę na okólną nastepnym razem (pracowałam na okólnej, teraz pracę mam przeniesioną na Raków). A w którym miejscu? Bo tam jest chyba ze dwa salony. Czy to ten nowy blisko starego zus? Tam jest chyba też kosmetyczka?

Do tego salonu wchodzi się od ul dekabrystów. jest blok i na dole bank chyba pekao, cośtam z komputerami i ten fryzjer, a w tym samym jest jeszcze jeden salon fryzjerski ale on już jest tam dawno. Nie wiem czy dobrze tłumacze
kasiaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 21:38   #65686
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Zmień układ klawiatury z „polska maszynistka” na „klawiatura programisty”, o ile chcesz mieć QWERTY zamiast QWERTZ Jak QWERTZ nie używasz, to w ogóle usuń „polską maszynistkę”, żeby się przez wciśnięcie jakiegoś skrótu klawiszowego przypadkiem nie włączyła
Stary 2012-07-09, 21:41   #65687
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Wciśnij równocześnie ctrl+shift
dzięki już działa

Cytat:
Tylko zazdrościć takiej córki A nigdy do tej pory nie zdecydowałaś się na glossa? I spróbowałyście? Jak wyszło?
właśnie prędzej nie robiłyśmy glossa dziś miał być ale mama mnie wystawiła i poszła na rower a ja już papke wczoraj przygotowałam wieczorem

Cytat:
ciągle patrzę i się jaram
(troche mi głupio ale co tam)
czemu głupio ? to bardzo dobrze,że jesteś zadowolona

Cytat:
Specjalnie w codzienniku wkleiłam duże zdjęcia koloru, mnie przypasował bardzo, żadnej różnicy nie widzę (w pogotowiu mam jeszcze jasny brąz )
widziałam.... bardzo mi się podoba jest super zwłaszcza na tym zdjęciu

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Zmień układ klawiatury z „polska maszynistka” na „klawiatura programisty”, o ile chcesz mieć QWERTY zamiast QWERTZ Jak QWERTZ nie używasz, to w ogóle usuń „polską maszynistkę”, żeby się przez wciśnięcie jakiegoś skrótu klawiszowego przypadkiem nie włączyła
dziękuję bardzo już naprawiłam
62 cm
Moje włosy
Stary 2012-07-09, 21:44   #65688
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez kasiaa87 Pokaż wiadomość
Do tego salonu wchodzi się od ul dekabrystów. jest blok i na dole bank chyba pekao, cośtam z komputerami i ten fryzjer, a w tym samym jest jeszcze jeden salon fryzjerski ale on już jest tam dawno. Nie wiem czy dobrze tłumacze
A, to już wiem. Myślałam o innym. Wiem gdzie to jest, chociaż nie kojarzę salonu, bo dawno tamtędy jechałam (ten stary pamiętam, jest na początku bloku od strony OBI). Ale jestem pewna, że wybiorę się tam za pół roku

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 22:08   #65689
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne plażowe falki
haha, dziękuję, mam nadzieję, że po lepszym zaprzyjaźnieniu się z CG będą coraz fajniejsze ;-)
i plażowe? pierwsze słyszę ale podoba mi się to
Stary 2012-07-09, 22:16   #65690
vanadis
Wtajemniczenie

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi
Cytat:
Wiem co masz na mysli (chyba), ja mialam pare miesiecy temu tak, ze gdy mylam lagodnym szamponem skalp to po umyciu wlasnie te wlosy blisko skalpu byly niby czyste, ale sie tak blyszczaly, co dawalo efekt takiej jakby nieswiezosci, przynajmniej w porownaniu z przecietnymi wlosami, oczyszczanymi codziennie czy co drugi dzien zawsze mocnym szamponem. Masz tak po kazdym lagodnym szamponie czy tylko po tym BD rozowym? Mi sie wydaje, ze ja tak mialam zwlaszcza po Timotei Organic i Alterrze bezzapachowej, a po BD niebieskim bylo ok. Wiec moze sprobuj BD niebieskiego (szamponu lub zelu), a jesli to tez nie pomoze to myj skalp Alterra migdalowa, jest mocniejsza, ale to wciaz nie taki zdzierak jak szampony Barwy itd. A dlugosc np. Pottersem aloesowym.
W sumie to ten sam problem miałam po alterrze morelowej (a nawet i jeszcze gorzej wyglądały) Po BD niebieskim były ok ale skludlone, tak że ich się nie dało ni jak ułożyć przeczesać Więc chyba wrócę do Barwy Teraz stosuję Białego Jelenia - z chlorofilem (ciut gorszy od for men ) ale myć codziennie szamponem z slsem to trochę mija się z celem. I tak źle i tak nie dobrze, chyba dalej omo będę stosowała bo innej rady nie ma

Cytat:
Skład: Aqua, Glycine Soja (Soybean) Oil, Sorbitol, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Cocoamphoacetate, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Parfum, Sodium Chloride, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Glycerin, Whey Protein, Lactose, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Polyglyceryl - 10 Laurate, Polyglyceryl - 2 Laurate, Glyceryl Caprate, Xanthan Gum, Tocopherol, Citric Acid.

Pogrubione. To bardziej odżywka niż szampon
Dzięki Ci dobra kobieto Jakby się nie patrzeć oczkiem bystrym to jednak ciężkawa jak na myjadło

Cytat:
To może oznaczać wiele rzeczy np:
1. masz zdrowe włosy u nasady, z niską porowatością
2. BD nie jest dla Ciebie, za bardzo przesusza

wypróbuj inne myjadło, albo dodaj do BD 20% oleju, albo cokolwiek, żeby zmienić Ph (on ma Ph niedobre, zajrzyj do bloga Kascysco)

wiele osób tu się skarżyło, że BD na dłuższą metę nie słuzy, mnie akurat pasował, ale odstawiłam z innych powodów (rumianek w nim rozjaśniał mi niestety odrost, a reszta ciemna....)

jak wyżej będę próbowała dalej włosowych udoskonaleń
A Twój kolor jest obłędny

Jakby któraś z Was była z Warszawy i poszukiwała Jantaru stacjonarnie to przy metrze Marymont można go łatwo kupić

Edytowane przez vanadis
Czas edycji: 2012-07-09 o 22:18
vanadis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 22:35   #65691
Zioło
Raczkowanie

Cytat:
o TO Ci grozi
albo nawet TO
Jakie PIĘKNE!!! Jedne i drugie... Te pierwsze to Twoje, prawda? Marzyły mi się takie falki kiedyś, potem zaakceptowałam fakt, że moje włosy są proste, ale krzywe... a teraz znowu te falki do mnie wracają!

Cytat:
No przydałoby się zejść z cieniowania trochę
Trzymam kciuki za zapuszczanie
Dbaj o nie, traktuj delikatnie. W miarę mozliwości nie czesz, myj odżywką / OMO itp
Próby stylizacji mogą przynieść dziwny efekt póki co, taki nie do ludzi.
Troszkę mi to zejście z cieniowania zajmie, bo najkrótszą warstwę włosów mam aktualnie powyżej połowy głowy, kilka cm nad uchem... Ale to było na potrzeby wcześniejszej fryzury Z resztą, wstawiam zdjęcie z marca, co by nie było że jestem gołosłowna Miałam taką fantazję, by połowę włosów mieć krótką, a połowę długą. Teraz chcę wyrównać, więc dół systematycznie podcinam i górę zapuszczam.

Cytat:
Witaj tak w ogóle
Witam! Podczytuję was tutaj od dłuższego czasu, ale dopiero teraz się ujawniam. Z pewnością zostanę na dłużej

Cytat:
To częsty przypadek

Kochana, zadna tragedia nie jest. Wyglądają na zdrowe, może tylko za bardzo pocieniowane (degażowane były może?). Tym się nie przejmuj, urosną, wyrównają się, a zresztą przy falowanych takie nietrafne obcięcie czasem ,,ginie" w dobrze ułożonych falach; możesz traktować to jak obcięcie warstwami

Trudno powiedzieć, co będzie przy traktowaniu, jakie im pasuje, zajrzyj w dziennik regeneracji fal i loków, czasami cuda się dzieją (ja w najśmielszych marzeniach nie podejrzewałabym, że moje włosy mają jakiś potencjał do kręcenia). Niedawno widziałam tu podobne włosy, fale/lolki potraktowane na prosto (czy to nie Miska pokazywała przypadkiem? moje też są podobne nieco gdy je rozczeszę; mam trochę dłuższe i zasadniczo bez warstw, ale zajrzyj do dzisiejszego Codziennika, co mi się zrobiło po rozczesaniu - specjalnie wstawiłam foto )
Dziękuję, pocieszyłaś mnie! W złym stanie rzeczywiście nie są (no, poza tymi końcówkami na wysokości brody), ale nie wyglądają jakoś zachwycająco...
Były degażowane, ale potem już na to nie pozwalałam i prosiłam o obcinanie zwykłymi nożyczkami. Od jakiś 2-3 miesięcy obcinam się sama i nikogo do moich włosów nie dopuszczam
Co do zdjęcia z Codziennika - w życiu bym nie sądziła, że z włosów tak wyglądających po rozczesaniu będą takie śliczne falki!

W ramach eksperymentu - nie czeszę jutro rano włosów na sucho i wam pokażę, co z tego wyjdzie Tylko zastanawiam się, czy myć je tym co zawsze - czyli balsamem Babydream fur Mama - czy lepiej jakąś odżywką? Nie mam w sumie zbyt dużego wyboru, bo mam tylko Isanę z Babassu... można nią myć włosy?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fryz.jpg (55,3 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryz3.jpg (47,6 KB, 49 załadowań)

Edytowane przez Zioło
Czas edycji: 2012-07-09 o 22:37 Powód: Chciałam coś dopisać
Zioło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 22:36   #65692
aleksandra987x
Rozeznanie

Poszłam dzisiaj do Rossmana po podkład, a wyszłam z podkładem, pianką Isany do loków i Isaną z proteinami pszenicy...

O ja, moje włosy cofnęły się w rozwoju, teraz tylko falują Pokażę wam jutro, siedzę właśnie z odżywką na głowie
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 22:44   #65693
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
Poszłam dzisiaj do Rossmana po podkład, a wyszłam z podkładem, pianką Isany do loków i Isaną z proteinami pszenicy...

O ja, moje włosy cofnęły się w rozwoju, teraz tylko falują Pokażę wam jutro, siedzę właśnie z odżywką na głowie
to podobnie jak ja. poszłam po żel do kąpieli i odżywkę z isany z olejkiem babassu, a ostatecznie skusiłam się jeszcze na piankę z isany, żel z bielendy, peeling do stóp i opierałam się z wielkim trudem żeby nie kupić balsamu mrs potters, ale dzięki bogu był za duży wybór i nie mogłam się zdecydować, i kusił mnie jeszcze krem z nivei flexible curls...
ostatnia rzecz na jaką się skuszę to jednak mrs potters i koniec.
Stary 2012-07-09, 22:46   #65694
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby któraś z Was była z Warszawy i poszukiwała Jantaru stacjonarnie to przy metrze Marymont można go łatwo kupić
Gdzie dokładnie? W jakim sklepie?

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 22:46   #65695
Nekotka_
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, chyba potrzebuję waszej pomocy!

Zawsze sądziłam, że moje włosy są proste, tylko jakieś takie krzywe Dbam o nie od jakiś 5 miesięcy i jakiś czas temu zaczęłam zauważać, że one jednak nie mogą być proste, bo się falują. Problem jest jednak taki, że każda część włosów robi to, co chce - część jest pofalowana, część prosta, niektóre się wywijają... tragedia po prostu
Załączam zdjęcie włosów i mam pytanie - co jestem w stanie osiągnąć z takich włosów przy właściwym ich traktowaniu? Chodzi mi o jakieś zdjęcie czy wizję potencjalnych fal, które mogę uzyskać - tak na pocieszenie, bo to, jak teraz wyglądają moje włosy, to jakaś tragedia Od jutrzejszego mycia rano przestaję rozczesywać po wyschnięciu, ale nie sądzę, by to wystarczyło do osiągnięcia czegoś sensownego...

Tragiczny wygląd włosów potęguje jeszcze fakt, że schodzę z bardzo mocnego cieniowania i końcówki w 2/3 długości włosów są w fatalnym stanie. Doradźcie mi coś dziewczyny, pocieszcie mnie jakoś, cokolwiek
Oj, wyczuwam ładne fale Na pewno ładnie się odwdzięczą za dobrą pielęgnację. Nie widać żadnego masakrycznego zniszczenia, takie gładziuchy z nich Swoją drogą, na pierwszym zdjęciu czesane? Z takiego cieniowania faktycznie trudno wyjść, ale fryzurka była zacna (aww, warkoczyk ^v^)

Cytat:

A moja tesciowa z kolei ma mnie za wlosowe guru Wlasnie mi sie przypomnialo, ze chciala zebym jej doradzila przy wyborze lokówko-suszarki, czy ktoras z Was ma moze jakies pojecie w tym temacie??? Bo ja nie mam zadnego Jeszcze poprzegladam wizaz, ale a nuz ktoras z Was orientuje sie w tym temacie
Rowenta Activ Brush? Podobno niezła, z tego co słyszałam
Nekotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 23:00   #65696
ania0506
Raczkowanie

Dziewczyny, proszę Was o poradę Jutro idę do fryzjera i zupełnie nie wiem czego mam 'zażądać' Moje włosy już od jakiegoś czasu przypominają piramidę- przyklap przy skórze głowy, luźniejszy skręt. Zależy mi na podcięciu zniszczonych końcówek (a mam ich trochę) przy jednoczesnym zachowaniu pewnej długości.. Czy macie jakieś pomysły?

dodaję w miarę aktualną fotkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-06-20 09.26.55.jpg (199,8 KB, 52 załadowań)
Stary 2012-07-09, 23:06   #65697
szsz
Raczkowanie

Cytat:
papke wczoraj przygotowałam wieczorem
o właśnie, a jak to jest - ja sobie przygotuję papkę wieczorem, a potem się okazuje, że jednak nie mogę hennowac, to ona może postać dłużej? jeszcze jeden dzień? czystą hennę można zamrozić, to wiem, ale ja mam zwykle jakieś mieszanki....

Cytat:
widziałam.... bardzo mi się podoba jest super zwłaszcza na tym zdjęciu
Ale akurat na tym zdjęciu (dolna częśc włosów) to nie jest orzechowy brąz, to jest jakaś straszliwy piekielny mix
Orzechowy brąz mam tylko na odrostach (widać go na tych zdjęciach ,,z góry"). Jakieś blisko 20 cm od nasady mam malowane od roku henną (Khadi, różne rodzaje, od ciemnego brązu, po orzech, w różnych mieszankach z czystą henną, amlą, cassią, co tam mi przyszło do głowy eksperymentować).
A ten dół był malowany chemicznie ciemnymi-jasnymi brązami, wiele lat (od Palety, po Loreale i Garniery - kupowałam to, co akurat było w promocji ). Efekt był taki, że końce były prawie czarne - może już to po roku odstawienia chemicznych farb na rozpuszczonych włosach nie rzucało się w oczy (próbowałam rozjaśniania domowymi nieinwazyjnymi sposobami, tylko co pomoże na farbę chemiczną?), ale jak zebrałam je w kucyk, to miałam wrażenie, że to doczepka z innych włosów

Po długich wahaniach, kupiłam jakiś tydzień temu rozjaśniacz, i domową metodą, samodzielnie, dół jednak rozjaśniłam (teraz się trzęsę, że są suche końce, stąd łąduję na nie wszystko bez opamiętania), dla niepoznaki zrobiłam kilka pasemek na długości szczoteczką do zębów

Zdjęcia mogą być mylące co do koloru - generalnie chyba rzeczywiście wygladają, jakby wyjaśniały od słońca (bo nikt do tej pory nie zauważył ). Podoba mi się ta gra świateł, i że w każdym oświetleniu wyglądają inaczej.

Cytat:
A Twój kolor jest obłędny
Moje włosy dziękują

Cytat:
Co do zdjęcia z Codziennika - w życiu bym nie sądziła, że z włosów tak wyglądających po rozczesaniu będą takie śliczne falki!
E, to niewiele jeszcze widziałaś Dziennik regenracji fal i loków czytałaś?
Ja trafiłam tu po MWH Myszki na blogu Anwen

Isaną można myć, myje świetnie, a jak się pieni. Tylko patrz, czy skalpu nie podrażnia.
szsz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 23:10   #65698
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie PIĘKNE!!! Jedne i drugie... Te pierwsze to Twoje, prawda? Marzyły mi się takie falki kiedyś, potem zaakceptowałam fakt, że moje włosy są proste, ale krzywe... a teraz znowu te falki do mnie wracają!
pierwsze moje
zwariowaną fryzurę masz

Cytat:
Tylko zastanawiam się, czy myć je tym co zawsze - czyli balsamem Babydream fur Mama - czy lepiej jakąś odżywką? Nie mam w sumie zbyt dużego wyboru, bo mam tylko Isanę z Babassu... można nią myć włosy?
Można Isaną. Spróbuj, a nuż

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2012-07-09 o 23:15
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 23:21   #65699
Zioło
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nekotka_ Pokaż wiadomość
Oj, wyczuwam ładne fale Na pewno ładnie się odwdzięczą za dobrą pielęgnację. Nie widać żadnego masakrycznego zniszczenia, takie gładziuchy z nich Swoją drogą, na pierwszym zdjęciu czesane? Z takiego cieniowania faktycznie trudno wyjść, ale fryzurka była zacna (aww, warkoczyk ^v^)
Tak, czesane - dlatego chyba wyglądają, jakby były trochę tłuste. Bez czesania zbijają się w 'kolonie' po kilkunastu minutach i wyglądają koszmarnie, dzielą się na takie strąki... to chyba przez to, że są falowane, a ja je nadal traktuję tak, jakby były proste.
Dziękuję, mnie też się podobała Chyba moja najlepiej dobrana do twarzy fryzura jak dotąd, ale nie podobało mi się, że tę dłuższą warstwę miałam taką cieniutką i marnie wyglądającą Pomysł na fryzurę wziął się stąd, że bardzo chciałam mieć długie włosy po noszeniu króciutkich przez kilka lat, ale pamiętałam jak wyglądałam w długich w podstawówce - na górze totalny przyklap, jakby mnie krowa po głowie polizała... więc wymyśliłam, że na górze będę nosić krótkie i stojące, a zapuszczę tył Mogłabym w sumie wstawić też moje zdjęcia w zupełnie krótkich i bardzo długich... ale to już chyba pod spam będzie podchodziło

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi wszystkie Umyję jutro Isaną... tylko kurcze, jeśli umyję włosy moją jedyną odżywką, to jaką potem na włosy nałożyć? Tę samą, czy może jakąś maskę i potem spłukać?
Zioło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 07:46   #65700
paulownia
Zakorzenienie

Ja jak zwykle spozniona w kolejnej czesci.
Wczoraj probowalam nakladac olej jako bs, po myciu. I chyba zostawie te metode dla afro skad zreszta przyszla. Odpada, wlosy mam po tym przetluszczone i klapniete. W zestawie z parafina to juz calkiem do niczego.
Dzis mycie odswiezajace, pojdzie Bingo z zielona glinka.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości)

Zasady wysyłania wiadomości