|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#65671 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
Cytat:
Jeszcze chcę przetestować Hippa, ale czuję, że to nie ma sensu
|
|
|
|
|
#65672 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Nie jest idealnie, ale zmniejszyłam wymagania co do włosów i dałam im trochę luzu. Tylko od tego słońca wodę bardzo szybko tracą.Cytat:
.U mnie po 6 miesiącach też przywykli i już nie muszę się tłumaczyć dlaczego się nie czeszę, po co nakładam odżywkę na włosy i że wiem lepiej niż fryzjer jak układać, żeby było dobrze ![]() Mam dzisiaj 3 dniowe, rozpuszczone włosy
|
|
#65673 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz u mnie na pasku zadań dwa miejsca(posty blogowe) zarezerwowane Z Tobą się nie dyskutuje Powiedz mi jeszcze jeszcze raz (jeśli masz cierpliwość) co tak może mi obciążać Cytat:
nie marudziłabym gdyby reszta i była taka ![]() Ktoś się pytał o masło shea - trzymam w szafce już ponad rok i się nic nie dzieje
|
|
#65674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podbudowało mnie to, że chyba znalazłam metode na włosy, bo wczesniej po rozczesaniu były gładkie i miękkie ale wyglądały na przesuszone i przeogromnie zniszczone. czekam teraz na efekty |
|
|
|
|
#65675 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() A jakiej lokówko-suszarki szuka? dawno temu używałam dokładnie takiej KLIK! i byłam bardzo zadowolona
|
|
|
|
|
#65676 | |||
|
Rozeznanie
|
no co
![]() Cytat:
najwaniejsze,ze efekt hennowania Ci sie podoba ![]() no ja wasnie dlatego intensywnie mysle o orzechu bo tez wpisze mi sie w moj kolor wlosow Cytat:
dokadnie ![]() Cytat:
ja bede robic probe generalna w weekend![]() moja mama jak zobaczyla mnie przy polce z olejami to podeszla do mnie usmiechnela sie i tylko powiedziala wloz do koszyka klawiatura mi sie pryestawila
Zakręcona WŁOSOMANIACZKA CG od 1 lipca 2011 Zapuszczam włosy - długość włosów w skręcie 62 cm Nie prostuję od lipca 2010 Moje włosy Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2012-07-09 o 20:18 |
|||
|
|
|
#65677 |
|
Raczkowanie
|
Zauwazylam dziwne zjawisko. Wlosy strasznie nieprzyjemnie mi pachna gdy je uzyje oleju, szczegolnie po slonecznikowym. Czy to znaczy ze on nie jest dla mnie?Zaraz po myciu jest spoko, ale na drugi dzien tak smierdzi ze musze znowu leciec je myc bo ludzie w moim otoczeniu to wyczuwają :/
O co chodzi? Do tego wlosy szybko robia mi sie suche i znowu to samo po myciu kilka godzin jest ok, ale pozniej susz jak nie wiem. W ogole chyba mi nie sluza odzywki bez silikonow. Polecicie cos z silikonami takimi lajtowszymi ? ![]() Czy z tym pytaniem musze sie gdzies indziej udac?
Edytowane przez affbe Czas edycji: 2012-07-09 o 20:17 |
|
|
|
#65678 |
|
Rozeznanie
|
kurde jesycye mi skasowalo czesc wiadomosci do szsz
|
#65679 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A dlugosc np. Pottersem aloesowym.Cytat:
Raz mi jakis czas temu ciocia przywiozla wlasnie te 2 odzywki i 2 maski, ale poki co zuzylam tylko jedna odzywke, ta morelowa (i akurat mnie szczegolnie nie zachwycila ). Druga dostalam brzozowo-szalwiowa czy cos takiego i tez sie szalu nie spodziewam, moze nieslusznie, ale z nazwy jakas taka malo apetyczna Za to w pazdzierniku wyjezdzam do Niemiec na Erasmusa, wiec bede miala dostep do DM ale nie bede miala dostepu do TŻta A co do lokowko-suszarki, lepsze z wlosia czy plastikowe? Bo wlasnie mnie to zastanawia
|
|
|
#65680 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Wciśnij równocześnie ctrl+shift
![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
Właśnie przed zakupem się nad tym zastanawiałam...stwierdzi łam, że włosie będzie mi plątać i wyrywać włosy - chociaż nigdy takiej nie miałam, więc porównania nie mam on ma wymienną końcówkę o mniejszej średnicy. Zdaje mi się, że model wyżej ma jeszcze dodatkową właśnie z włosiem ale trzeba by było poszukać, bo się nie orientuję w aktualnej ofercie ![]() Zależy też jak długie włosy ma Twoja mama. Jeśli krótkie to pewnie lepsze włosie
|
|
|
|
|
#65681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogrubione. To bardziej odżywka niż szampon ![]() Ja mam shea po terminie już pół roku - ale trzymam w lodówce i nic mu nie jest Cytat:
łopianowa jest lekka i fajna
|
||
|
|
|
#65682 | |
|
Zadomowienie
|
Ehh oby... Jak widze co sie dzieje ze szczesliwymi wczesniej zwiazkami po erasmusie to jestem przerazona
Cytat:
Ma krotkie
|
|
|
#65683 | ||||
|
Raczkowanie
|
To częsty przypadek
Cytat:
![]() Trudno powiedzieć, co będzie przy traktowaniu, jakie im pasuje, zajrzyj w dziennik regeneracji fal i loków, czasami cuda się dzieją (ja w najśmielszych marzeniach nie podejrzewałabym, że moje włosy mają jakiś potencjał do kręcenia). Niedawno widziałam tu podobne włosy, fale/lolki potraktowane na prosto (czy to nie Miska pokazywała przypadkiem? moje też są podobne nieco gdy je rozczeszę; mam trochę dłuższe i zasadniczo bez warstw, ale zajrzyj do dzisiejszego Codziennika, co mi się zrobiło po rozczesaniu - specjalnie wstawiłam foto )Bardzo mi miło ![]() Cytat:
1. masz zdrowe włosy u nasady, z niską porowatością 2. BD nie jest dla Ciebie, za bardzo przesusza wypróbuj inne myjadło, albo dodaj do BD 20% oleju, albo cokolwiek, żeby zmienić Ph (on ma Ph niedobre, zajrzyj do bloga Kascysco) wiele osób tu się skarżyło, że BD na dłuższą metę nie słuzy, mnie akurat pasował, ale odstawiłam z innych powodów (rumianek w nim rozjaśniał mi niestety odrost, a reszta ciemna....) Tylko zazdrościć takiej córki A nigdy do tej pory nie zdecydowałaś się na glossa? I spróbowałyście? Jak wyszło? Cytat:
![]() (troche mi głupio ale co tam) Cytat:
)może się jeszcze znajdzie ![]() --- Na zdjęciu (z lampą, bo już ciemno było) po umyciu isaną babassu (tylko długość, górę swieżo hennowaną oszczędziłam), żel bielenda ze dwie łyżki i mały groszek mrożącego. Poranna suchość całkiem znikła (węcej szczegółów w codzienniku). Nie wiem, czy u Was będzie coś widać, ale kolor pokazuję
|
||||
|
|
|
#65684 | ||||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. Cieszę się, że w końcu nie wybrałam się do trendów, bo nie wiedziałam, że Kinga już tam nie pracuje. Na pewno pojdę na okólną nastepnym razem (pracowałam na okólnej, teraz pracę mam przeniesioną na Raków). A w którym miejscu? Bo tam jest chyba ze dwa salony. Czy to ten nowy blisko starego zus? Tam jest chyba też kosmetyczka?Fajne plażowe falki ![]() Cytat:
![]() Ajrisz świetnie doradziła. Ona na falach zna się doskonale. Witaj tak w ogóle ![]() Cytat:
Cytat:
. Cytat:
![]() sama sobie przestawiłaś ![]() Miałam pisać jak naprawić, ale widzę, że Ania mnie ubiegła ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#65685 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=*Basia*;35197985]No ładnie
. Cieszę się, że w końcu nie wybrałam się do trendów, bo nie wiedziałam, że Kinga już tam nie pracuje. Na pewno pojdę na okólną nastepnym razem (pracowałam na okólnej, teraz pracę mam przeniesioną na Raków). A w którym miejscu? Bo tam jest chyba ze dwa salony. Czy to ten nowy blisko starego zus? Tam jest chyba też kosmetyczka?Do tego salonu wchodzi się od ul dekabrystów. jest blok i na dole bank chyba pekao, cośtam z komputerami i ten fryzjer, a w tym samym jest jeszcze jeden salon fryzjerski ale on już jest tam dawno. Nie wiem czy dobrze tłumacze
|
|
|
|
#65686 |
|
ma zielone pojęcie
|
Zmień układ klawiatury z „polska maszynistka” na „klawiatura programisty”, o ile chcesz mieć QWERTY zamiast QWERTZ
Jak QWERTZ nie używasz, to w ogóle usuń „polską maszynistkę”, żeby się przez wciśnięcie jakiegoś skrótu klawiszowego przypadkiem nie włączyła
|
#65687 | ||||
|
Rozeznanie
|
dzięki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#65688 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#65689 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#65690 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi
Cytat:
Więc chyba wrócę do Barwy Cytat:
Cytat:
będę próbowała dalej włosowych udoskonaleń ![]() A Twój kolor jest obłędny Jakby któraś z Was była z Warszawy i poszukiwała Jantaru stacjonarnie to przy metrze Marymont można go łatwo kupić
Zapuszczałam i dbałam o włosy ![]() i zero efektów więc już nie dbam o nie ![]() może warto się chwilę zastanowić? Edytowane przez vanadis Czas edycji: 2012-07-09 o 22:18 |
|||
|
|
|
#65691 | ||
|
Raczkowanie
|
Jakie PIĘKNE!!!
Cytat:
Z resztą, wstawiam zdjęcie z marca, co by nie było że jestem gołosłowna Miałam taką fantazję, by połowę włosów mieć krótką, a połowę długą. Teraz chcę wyrównać, więc dół systematycznie podcinam i górę zapuszczam.Witam! Podczytuję was tutaj od dłuższego czasu, ale dopiero teraz się ujawniam. Z pewnością zostanę na dłużej ![]() Cytat:
W złym stanie rzeczywiście nie są (no, poza tymi końcówkami na wysokości brody), ale nie wyglądają jakoś zachwycająco...Były degażowane, ale potem już na to nie pozwalałam i prosiłam o obcinanie zwykłymi nożyczkami. Od jakiś 2-3 miesięcy obcinam się sama i nikogo do moich włosów nie dopuszczam Co do zdjęcia z Codziennika - w życiu bym nie sądziła, że z włosów tak wyglądających po rozczesaniu będą takie śliczne falki! W ramach eksperymentu - nie czeszę jutro rano włosów na sucho i wam pokażę, co z tego wyjdzie Tylko zastanawiam się, czy myć je tym co zawsze - czyli balsamem Babydream fur Mama - czy lepiej jakąś odżywką? Nie mam w sumie zbyt dużego wyboru, bo mam tylko Isanę z Babassu... można nią myć włosy?
Edytowane przez Zioło Czas edycji: 2012-07-09 o 22:37 Powód: Chciałam coś dopisać |
||
|
|
|
#65692 |
|
Rozeznanie
|
Poszłam dzisiaj do Rossmana po podkład, a wyszłam z podkładem, pianką Isany do loków i Isaną z proteinami pszenicy...
![]() O ja, moje włosy cofnęły się w rozwoju, teraz tylko falują Pokażę wam jutro, siedzę właśnie z odżywką na głowie
|
|
|
|
#65693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatnia rzecz na jaką się skuszę to jednak mrs potters i koniec. |
|
|
|
|
#65694 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie dokładnie? W jakim sklepie?
|
#65695 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na pewno ładnie się odwdzięczą za dobrą pielęgnację. Nie widać żadnego masakrycznego zniszczenia, takie gładziuchy z nich (aww, warkoczyk ^v^)Cytat:
|
||
|
|
|
#65696 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, proszę Was o poradę
Jutro idę do fryzjera i zupełnie nie wiem czego mam 'zażądać' Moje włosy już od jakiegoś czasu przypominają piramidę- przyklap przy skórze głowy, luźniejszy skręt. Zależy mi na podcięciu zniszczonych końcówek (a mam ich trochę) przy jednoczesnym zachowaniu pewnej długości.. Czy macie jakieś pomysły?dodaję w miarę aktualną fotkę
|
#65697 | ||
|
Raczkowanie
|
o właśnie, a jak to jest - ja sobie przygotuję papkę wieczorem, a potem się okazuje, że jednak nie mogę hennowac, to ona może postać dłużej? jeszcze jeden dzień? czystą hennę można zamrozić, to wiem, ale ja mam zwykle jakieś mieszanki....
Cytat:
Orzechowy brąz mam tylko na odrostach (widać go na tych zdjęciach ,,z góry"). Jakieś blisko 20 cm od nasady mam malowane od roku henną (Khadi, różne rodzaje, od ciemnego brązu, po orzech, w różnych mieszankach z czystą henną, amlą, cassią, co tam mi przyszło do głowy eksperymentować). A ten dół był malowany chemicznie ciemnymi-jasnymi brązami, wiele lat (od Palety, po Loreale i Garniery - kupowałam to, co akurat było w promocji ). Efekt był taki, że końce były prawie czarne - może już to po roku odstawienia chemicznych farb na rozpuszczonych włosach nie rzucało się w oczy (próbowałam rozjaśniania domowymi nieinwazyjnymi sposobami, tylko co pomoże na farbę chemiczną?), ale jak zebrałam je w kucyk, to miałam wrażenie, że to doczepka z innych włosów Po długich wahaniach, kupiłam jakiś tydzień temu rozjaśniacz, i domową metodą, samodzielnie, dół jednak rozjaśniłam (teraz się trzęsę, że są suche końce, stąd łąduję na nie wszystko bez opamiętania), dla niepoznaki zrobiłam kilka pasemek na długości szczoteczką do zębów ![]() Zdjęcia mogą być mylące co do koloru - generalnie chyba rzeczywiście wygladają, jakby wyjaśniały od słońca (bo nikt do tej pory nie zauważył ). Podoba mi się ta gra świateł, i że w każdym oświetleniu wyglądają inaczej.Moje włosy dziękują ![]() Cytat:
Dziennik regenracji fal i loków czytałaś? Ja trafiłam tu po MWH Myszki na blogu Anwen ![]() Isaną można myć, myje świetnie, a jak się pieni. Tylko patrz, czy skalpu nie podrażnia. |
||
|
|
|
#65698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zwariowaną fryzurę masz ![]() Cytat:
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-07-09 o 23:15 |
||
|
|
|
#65699 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję, mnie też się podobała Chyba moja najlepiej dobrana do twarzy fryzura jak dotąd, ale nie podobało mi się, że tę dłuższą warstwę miałam taką cieniutką i marnie wyglądającą Pomysł na fryzurę wziął się stąd, że bardzo chciałam mieć długie włosy po noszeniu króciutkich przez kilka lat, ale pamiętałam jak wyglądałam w długich w podstawówce - na górze totalny przyklap, jakby mnie krowa po głowie polizała... więc wymyśliłam, że na górze będę nosić krótkie i stojące, a zapuszczę tył Mogłabym w sumie wstawić też moje zdjęcia w zupełnie krótkich i bardzo długich... ale to już chyba pod spam będzie podchodziło ![]() Dzięki dziewczyny za odpowiedzi wszystkie Umyję jutro Isaną... tylko kurcze, jeśli umyję włosy moją jedyną odżywką, to jaką potem na włosy nałożyć? Tę samą, czy może jakąś maskę i potem spłukać?
|
|
|
|
|
#65700 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak zwykle spozniona w kolejnej czesci
.Wczoraj probowalam nakladac olej jako bs, po myciu. I chyba zostawie te metode dla afro skad zreszta przyszla. Odpada, wlosy mam po tym przetluszczone i klapniete. W zestawie z parafina to juz calkiem do niczego. Dzis mycie odswiezajace, pojdzie Bingo z zielona glinka .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.

i żywię ogromną nadzieję, że tego wątku nie ominę i uda mi się czytać w miarę na bieżąco
Jeszcze chcę przetestować Hippa, ale czuję, że to nie ma sensu

.

A nigdy do tej pory nie zdecydowałaś się na glossa? I spróbowałyście? Jak wyszło? 

Pokażę wam jutro, siedzę właśnie z odżywką na głowie