|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Raczkowanie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
hej laseczki
![]() odpowiadam hurtem bo kilka z Was o to pytało TZ szukał na miejscu - przez kilka ostatnich miesięcy wysyłał cv na wszystkie ogłoszenia i na cała małopolskę i na zagranicę - tylko że w PL oferują pracę po 10 h dziennie za najniższą krajową - więc troszku nas to nie urządza bo ja przecież na wychowawczym jestem więc ciężko utrzymać rodzinę za kilkaset złotych bo przecież tyle zostaje po odliczeniu paliwa znalazł nawet na miejscu u nas - fakt ze dużo godzin dziennie ale nawet nieźle płatna - popracował miesiąc i facet zamknął firmę bo się przeliczył z możliwościami i z dnia na dzień zostaliśmy na lodzie ale odezwali się z niemiec w piątek zaczyna za tydzień więc w sobotę wieczorem wyjeżdża ![]() z jednej strony się cieszę że w końcu praca a z drugiej przybita jestem praca na stałe - oczywiście jak się sprawdzi bo pierwsze 2 miesiące to umowa próbna ale wszystko na niemieckich warunkach wiec jest ok jak go przyjmą na stałe to będziemy myśleć żeby się z Remikiem tam też przenieść bo po pierwsze tęsknota a po drugie taniej - żaden interes płacić za mieszkanie i tam i tu i jeszcze być osobno a ja niemiecki znam nieźle więc mam nadzieję że też tam znajdę jakąś pracę dla siebie - może nawet w zawodzie mi się uda? martwi mnie natomiast co innego Remik ostatnio uznaje tylko tatę - mama dobrze że jest ale bezpiecznie jest tylko przy tacie odkąd wylądowałam w szpitalu tak jest jak się coś przyśni w nocy czy jak się uderzy lub przewróci - tylko tata ja go biorę na ręce, przytulam to płacz jeszcze większy - tata tylko ręce do niego wyciągnie to od razu cisza martwię się jak sobie poradzę jak TZ zniknie ![]()
![]() |
#662 |
Raczkowanie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
I jak mała przespała w foteliku całą drogę?daleko macie nad morze? sorry, że tak dopytuję ale moja mała też nie lubi jeździć a planujemy wyjazd nad morze, ale nie wiem czy w końcu się wybierzemy, boję się o pogodę, że będzie lało, jak to zwykle nad polskim morzem a tu trasa około 600km. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cały weekend spędziliśmy u teściów bo wyjechali a my pilnowaliśmy domku. Maja miała tam raj. Cały dzień albo na ogrodzie albo na tarasie. Do perfekcji opanowała przechodzenie przez próg drzwi balkonowych i nauczyła się pokazywac "cicho" paluszkiem i zatykac uszy ![]() Wczoraj rozłożyliśmy jej basenik na ogrodzie. Trochę się popluskała a później latała na golasa po trawie. becherovka dobrze, że się odezwali. Faktycznie dobry to pomysł z przeprowadzką bo po co macie ponosić dodatkowe koszty i być z dala od siebie. No a może w przyszłości i Ty tam podejmiesz jakąś pracę. mik23 a może będziecie mogli czymś zastawić te schody tak aby mała nie miała do nich dostępu. Dodałąm zdjęcia z wczorajszego basenikowania więc jak któraś ma ochotę to zapraszam ![]()
04.07.2009 r Powiedzieliśmy "TAK" 03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami ![]() url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url] Edytowane przez izunia233 Czas edycji: 2012-07-09 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 | |||||
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Witamy się po weekendzie, znów pracowitym i trochę zabieganym. W sobotę wieeeeelkie sprzątanie po feralnym remoncie, który jeszcze nie jest do końca skończony, także trafia mnie jak tylko wchodzę do łazienki, niedziela bardzo kapryśna pogodowo, wkońcu i do nas doszły burze i ulewy, a między nimi straszna duchota i gorąc ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mieszko bije tylko jedno dziecko ![]() ![]() ![]() ![]() natomiast zaczął się u nas inny problem- szarpanie, rzucanie się, gryzienie, piszczenie, jak tylko mu na coś nie pozwolę. Do tego non stop jęczy,ehh to już chyba ten słynny bunt... ![]() Cytat:
![]() super, że śpi tak całą noc po kolacji, strasznie chciałabym spróbować zmienić mu już tą flache, chociaż nie powiem wygodne to, bo zazwyczaj mały już jedząc przysypia ![]() no i u nas jest ten problem, że mały nie chce jeść chleba/bułek, nic suchego, ciężko mi już wymyślać zamienniki, a najprościej byłoby dać kanapkę. Kiedyś wcinał chlebek jak stary, a teraz bee. Ostatnio to wogóle nie chce nic brać do buzi stałego, może to zęby ![]() Cytat:
![]() my mierzymy jak się uda na stojąco, tż przytrzymuje gdzie głowa i później mierzymy metrem, czasem się uda, a czasem nie ![]() Cytat:
![]() może być tak, że jak już pojedziesz z małym to ci się tak spodoba, że nie bedziesz chciała wracać ![]() u was tata nr 1, u nas na odwrót- świata ten mój syn nie widzi poza mamusią ![]() ![]() ![]() a na koniec mam pytanie czy wasze dzieci rano wstają spokojnie czy z krzykami? mój jak się obudzi i czasem go podglądam jeśli wstanę wcześniej, to chwilkę leży spokojnie, po czym wstaje na nogi i drze się, nieraz z łzami strasznymi, dotąd aż po niego nie pójde albo chociaż głowy nie podniosę, generalnie to MUSI być natychmiast wyjęty z łóżeczka, niewiem co go tak parzy ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() PS. co spania małej nad jeziorem, tż powiedzial ze zabieramy ze sobą łożeczko to w ktorym spi w domu, zapytalam co zmateracem przeciez jest na pol samochodu... a on stwierdzil ze jakos sie zabierzemy...uwielbiam!to jego "jakos", tak mnie wnerwia...ja nie moge miec jakos, ja musze miec mniej wiecej zaplanowane zeby potem uniknąc niemilych niespodzianek, a uniego to zawsze jest" jakos to bedzie", "jakos damy radę", "jakos sie zabierzemy" a wrrr... ale i tak go kocham ![]() PS2. ksiezniczka sie obudzila lece
![]() |
![]() |
#666 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() mój na szczęście jakoś tak został nauczony, że nie umie spać z nami, zdarzyło się mu to 3 razy w życiu i za każdym razem był chory i miał gorączkę, w innych wypadkach poprostu szaleje u nas po łóżku, nie ma dla niego znaczenia czy to dzień czy noc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy 450km, jechaliśmy 6h. Drogi się poprawiły, bo w zeszłym roku jechaliśmy 8h. Do wyjechaliśmy o 2 w nocy, przeniosłam ją z łozeczka prostpo do samochodu, niestety sie rozbudzila, ale po chwiliw samchodzie zasneła. Spala do 6, ale obudziła sie glownie dlkatego że tż musial sie zatrzynmac, a tak to by dalej spala. Do 7 bylo ok, a ostania godzine musiałam z nią jechać z tylu i zagdaywac bo inaczej bylo maruderstwo ![]() Ale generalnie ok. Z powrotem wyjechaliśmy o 20, wykapałam ją, dałam butle, i załadowałam do samochodu, ok 21 zasnęła, i spała aż do domu. Ale ostatnia godzina snu była kiepska, popłakiwała przez sen, bo widać było ze chciała zmienić pozycje a nie mogla przez pasy. W domu bylismy o 2, obudziła się przy wyjmowaniu, zanioslam do sypialni i dalam butle, zasnęła. ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
moja wstaje spokojnie, dlugo lezy, potem siada i siedzi, czasami daje sygnaly wtedy biore ją do lozka i lezymy sobie razem jak palcze czy jest krzyczy to znaczy że głodna jest
![]() |
![]() |
#668 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale twoja córeczka to chyba ogólnie bardzo spokojna jest nie? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
Rozeznanie
|
Co tu taka cisza?
Hej mamusie! ![]() ![]() Właśnie się dowiedziałam, że siostra zrobi mi fryzurę na wesele, ba nawet zrobi mi manicure i jestem cała happy ![]() ![]()
![]() |
#670 |
Rozeznanie
|
No i wykrakałam..sąsiad mnie wnerwił na maxa... 5 min po tym jak napisalam posta (a 15 min po tym jak moje dziecko zasnelo) sąsiad zaczal wiercic...i wierci juz z przerwami pol dnia
![]() ![]()
![]() |
#671 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dzieki wilelkie za opis, planuję zrobić podobnie,zobaczymy co z tego wyniknie, u nas jeszcze chyba dochodzi kolejny problem z chorobą lokomocyjną, piszę chyba bo raz nam się zdarzyło jechać z godzinę i mała wymiotowała, pierwszy raz wogóle w drodze, podobno małe dzieci poniżej roku nei mają jeszcze choroby lokomocyjnej, pojawia sie dopiero nieco później, problem jest też taki, że nic nie można dac dziecku na to. Aviomarin jest od 2 lat, a w necie czytałam, że wogóle od 5 lat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#672 | ||
Wtajemniczenie
|
Hej! Dawno nie pisałam, ale jestem z Wami na bieżąco.
Cytat:
![]() Żeby rano pospać choć kwadrans dłużej to mam na Michała patent...Obok łóżeczka stoi komoda i kładę na niej jakieś zabawki. Zazwyczaj po obudzeniu się Michał zajmuje się nimi, a dopiero później woła mamę ![]() Ostatnio byłam z Michałem na basenie. Takim normalnym tylko z wypłyconym torem dla dzieci. Długo nie musiałam go przekonywać do wody...Cieszył się, że się pluska tylko gorzej ze mną bo ciągle go trzymać musiałam no i rano nie mogłam podnieść rąk do góry... Ogólnie u nas dobrze. Nie chorujemy ( tfu tfu). Co do buntowniczych zachowań to u nas niestety też są :/ Ostatnio tak zaczął płakać, że przez chwilę nie oddychał! Oczy szeroko otwarte, buzia też szeroko jak do płaczu i cisza ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jest raczej spokojnym dzieckiem, ale za samochodem nie przepada, tzn. jak widzi to się cieszy, ale jazda nie może być dłuższa niż pół godziny, bo włącza marudera ![]() dlatego jechaliśmy w nocy
![]() |
![]() |
#674 |
Raczkowanie
|
Iza, myślę, że to normalne u dziecka w tym wieku, nie wyobrażam sobie takiego dziecka co by w ciągu przejechało około 6-8 godzin bez marudzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Zakorzenienie
|
Hej!My wczoraj byliśmy na szczepieniu, Hexa+ospa wietrzna.Dzisiaj Leoś trochę ospały, ale ma się dobrze. Przy okazji walczę ze zmianą diety Leosia, żeby mu zmiękczyć kupki...eh.No i 0 owoców sezonowych. Poza tym siedzimy wieczorami nad jeziorem, trochę sie widywaliśmy z kuzynką Leosia. Ja jestem ostatnio jakaś śnięta...wyspałabym się w końcu. Szukam też jakiegoś fajnego stroju na wesele dla Leosia i nic mi się nie podoba...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
olsza30
może to nie choroba lokomocyjna, ja miałam jako fziecko i czułam się fatalnie w podróży, takiie dziecko jak nasze jakby miało to by chyba płakało całą drogę ![]() Ponoć żeby uniknąć wymiotowania, ważne jest nie dawać dziecku jeść w samochodzie, tylko zrobić przerwę na posiłek jeśli jest konieczność. 6-8h to wiadomo dużo, ale ja mam w rodzinie dzieciaczki co spokojnie jadą po 4h, przesypiają większą część drogi, obojętnie o której to godzinie jest. ![]()
![]() |
#677 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
dawno nas nie było ale nie mam czasu zupełnie. pogoda była ładna to na dworze siedzieliśmy a co do kompa usiadłam to albo zasypiałam albo Mateusz mnie wołał ![]() a w ogóle to kiepsko się coś czuję ostatnio, niewyspana jestem i głowa mnie boli chyba od 3 tyg z małymi przerwami ![]() dziś leje od rana więc mam chwilkę bo w domu jesteśmy. ale nadrobię później bo mam do obrobienia wiśnie i czekają już na mnie i chatę muszę wysprzątać bo gości mamy w sobotę. miałam okna myć bo takie syfiaste że aż wstyd ale deszcz pada więc na razie mam z głowy ![]() poza tym u nas wszystko ok. Mateusz z dnia na dzień coraz mądrzejszy jest ![]() ![]() ![]() ![]() z niepokojących rzeczy pojawiło się chodzenie na palcach, bo zdarza się ze 2-3 razy na dzień że chodzi na paluszkach. muszę z rehabilitantką pogadać w poniedziałek lecę ogarnąć mieszkanie bo Mateusz mi biszkopty po całym dywanie porozwalał ![]() nadrobię później. pa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 | |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Maja właśnie drzemie więc mam chwilkę dla siebie ![]() Ostatnio nocki u nas kiepskie bo trójki wychodzą. Już prawie mamy na wierzchu ale coś przebic się nie mogą. Kobietki przeczytajcie sobie ten artykuł http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbc...AT18/120719970 i powiem Wam, że ten człowiek prowadził mi ciążę z Mają ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#679 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
MOje dziecko od wczoraj bardzo niespokojne, zęby trzonowe już pomału sie przebiły więc to nie to, teraz chyba trójki jej wychodzą, nie pamiętam- które to zęby dziecko najboleśniej odczuwa przy ząbkowaniu ????Trójki? Az strach powiedzieć ale chyba wątek pomału zamiera... |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#681 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to cześć wszystkim ![]() Wybaczcie ale nie mam kompletnie ostatnio czasu. Po kilkanaście razy dziennie ściągam Oliwie ze stołu, szafek stolika kawowego, wszystkim możliwych krzeseł itp. Poza tym jestem zszokowana ile nowych słów próbuje powiedzieć: woda, baja, drzwi, ładnie, niania, myju myju, babcia, brum brum, naśladuje dźwięk odkurzacza, muszę zacząć zapisywać.... pokazuje niebo, chmurki, księżyc, słońce, samolot,drzewa .... rozumie wszystko co się do niej mówi A w poniedziałek byliśmy nad jeziorem i nurkowała sama pcha głowę pod wodę nawet w wannie niestety po kąpieli w jeziorze ma okropny katar (ciągnące zielone gile) to na razie tyle w niedzielę na 3 tygodnie przyjeżdżają do mnie goście z Londynu (3 osoby) Oliwia pozna swojego miesiąc młodszego kuzyna W związku z tym robię wielkie porządki żeby zrobić im trochę miejsca w pokoju Oliwii. Jutro porządków ciąg dalszy ..... ech!
![]() |
![]() |
#682 |
Rozeznanie
|
czesc kobietki! ale tu cisza...na wakcjony wszystkie pojechały czy co..
Ja witam sie z poranna kawa, moje dziecko jeszcze spi a ja od 30 min juz nie spie... tak narzekamna mało snu a tu prosze jak dziecko spi to ja wstaje ![]() W koncu udalo mi sie pozyczyc lozeczko turystyczne wiec jestem spokojniejsza o spanie malej... milego dnia ps. dzis jade kupic sukienke na wesele do znajomych a mała zostaje z tesciową...bo na moja mamę jak zwykle nie ma co liczyc wiec schowalam dume do kieszeni i zapytalam tesciowa... trzymajcie kciuki -zebym cos kupila i nie panikowala ze Niunia z nami nie jedzie ![]()
![]() |
#683 |
Zakorzenienie
|
mik i co kupiłaś sukienkę?
![]() mordka to udanej zabawy z gośćmi ![]() marta a czemu chodzenie na palcach jest niepokojące? Leoś też tak chodzi czasami, myślałam, że to zabawa, bo czasami z ugiętymi kolanami sobie chodzi a potem "podskakuje" i na palcach dalej ![]() U nas chyba ok. Leoś cycuje więcej niż zwykle...nie wiem co mu się stało. Chyba idą mu powoli górne dwójki. Kupy ciągle są pod obserwacją. Dzisiaj byliśmy u teściów. Leoś nie spał cały dzień i teraz śpi z pobudkami na cyca od 18.30.....ciekawe o której rano będzie pobudka....pewnie o 3... Ja w tej okazji, że nie muszę się uczyć, w końcu zajęłam się troszkę ogrodem i co parę dni chodzę po jakąś roślinkę. Zaczęłam sobie czytać książkę, bo chyba parę lat nie doczytałam żadnej do końca(wstyd). Ale teraz wzięłam się za Tołstoja i bardzo mi się podoba. Prawie każdy weekend mamy zajęty, więc pewnie nam wakacje szybko zlecą niestety. Najbardziej będzie mi szkoda długich dni... Aha a Leoś uczy się w końcu mówić łądnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No to u nas tyle. Edytowane przez Tity Czas edycji: 2012-07-15 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kupilismy tez malej nowe sandalki w 5-10-15 ale szczerze mwoiac to nie jestem do konca zadowolona, niby ladne i wszystko ok -podobne do poprzednich ale jakos mi sie nie widza, na szczescie malej szybko stopa rosnie wiec niedlugo wymienimy ![]() PS. to twój Leoś bardzo ładnie mówi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#685 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Hej
Wracamy do Was z Dawidkiem ![]() Zaraz spróbuję wszystko nadrobić, ale najpierw pokrótce napiszę co u nas. Jesteśmy oboje mocno opaleni, Młody wyszalał się za wszystkie czasy, zdarzało się że już o 6.30 urzędował z dziadkiem na dworze. I dziś niestety też już o 6 był na nogach i przy drzwiach wołał żeby go wypuścić. Ja niestety nie bardzo wypoczęłam, ale wczoraj i tak strasznie mi było żal wyjeżdżać. W domu zastałam super porządek, mąż nawet lodówkę rozmroził i umył ![]() ![]() Dawidowi idą 3 czwórki, już są mocno na wierzchu. Na szczęście spokojnie to znosi, jedynie czasem są 2-3 kupy jednego dnia. Cytat:
u nas jest podobnie jak u Tity i Leosia, Dawid ma mało styczności z dziećmi w jego wieku, ale nie zdarzyło się żeby jakieś uderzył albo zrobił inną krzywdę... on sam też nie dostał, ale był z raz popchnięty i czasem mu jakieś dziecko wyrwie zabawkę ale go to nie rusza, pośle tylko nienawistne spojrzenie i odwraca się w drugą stronę ![]() Cytat:
Dawid był miesiąc temu mierzony w przychodni na leżąco, tzn. tak jak niemowlaki wzdłuż ciała i pielęgniarka mu namierzyła 75 cm co mi jakoś niepasowało ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() u nas teraz było tak, że przez 10 dni Młody widział tatę tylko raz, więc aktualnie go pilnuje i chodzi za nim, ale jak mnie nie było w domu przez 6h to potem uwiesił mi się na rękach i całował w ramię, więc można powiedzieć że teraz jednakowo nas potrzebuje Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja się tu Wam kiedyś żaliłam, że Dawid bardzo wrzeszczy jak coś chce albo coś mu nie pasuje, a tu u dziadków dziecko-anioł, ani raz chyba nie krzyczał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas też się zaczęło gadanie na całego, nawet już nie mogę spamiętać wszystkich słówek, ale najczęściej i najlepiej wychodzi "taktor" z takim wyraźnym i mruczącym rrr na końcu ![]() Mik pisała o kupowaniu sukienki na wesele, a ja wyciągnęłam z szafy, bo nie chce mi się kupować nowej. Okazała się ciut ciasna w żebrach i dziś zaniosłam do krawcowej żeby coś wykombinowała. Kupić chcę za to buty i Dawidowi jakiś strój na poprawiny, bo na wesele go nie bierzemy. Mnie i tak czeka zakup jakiegoś stroju, bo będę pierwszy raz chrzesną ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2012-07-16 o 11:23 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 |
Rozeznanie
|
Ja musialam kupic bo wszystkie te co mam są za ciasne w..cyckach... a jak na zlosc wszytskie mają z boku zamki i koncza sie wlasnie na wysokosci piersi i nie moge ich dopiac albo jak dopne to sciskaja mnie tak ze moje piersi malo nie eksplodują...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#687 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Maja śpi więc mam trochę czasu dla siebie ![]() Ostatnio coś jej się poprzestawiało i zamiast zasypiać o 11 to idzie o 13-14 ![]() Ja chce czasy noworodka ![]() ![]() ![]() Kasiunia witaj ![]() Mik ja też wczesniej kupowałam miseczkę B a teraz D a nawet E. Pewnie tak jak Ty miałam źle dobrany rozmiar. No i powiem, że teraz jak przestałam karmić to zrobiły mi się trochę flakowate tak więc trzeba zainwestować w jakiś porządny krem. A tak w ogóle to widzę, że coraz to mniej nas na tym forum. Dziewczyny gdzie jesteście????
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 |
Zakorzenienie
|
faktycznie cisza,
ja się ostatnio pochorowałam, gardło mnie tak bolało, że mówić nie mogłam ![]() U mnie z nowości to to, że w końcu wybrałam się do pracy, porozmawiać z moim nowym szefem, i złożyć wniosek o powrót do pracy ![]() Wracam w połowie września. Wczoraj kupiłam młodej na wyprzedaży fajne body w Smyk, zawsze omijałam ten sklep, a tam takie fajne paki bodów mają.
![]() |
#689 |
Raczkowanie
|
Ja jestem, trochę zabiegana ale jestem
![]() Ale rzeczywiście cichutko, chociaż teraz się pogoda popsuła to może będzie trochę ruchu i na wizażu ![]() U nas masakra, ku mojemu zdziwieniu wychodzą Miesiowi zęby ![]() ![]() ![]() ![]() Wogóle to się ostatnio zrobił taki całuśny i kochający, przylatuje do mnie po tysiąc razy na dzień tylko po to, żeby się przytulić albo sprzedać glonojada ![]() W związku z zębami(tak myśle) jedzenie u nas wygląda koszmarnie, jada takie porcje,że chyba w wieku 6 miesięcy wiecej jadał ![]() Jeśli chodzi o gadanie to też tragedia- coś tam się mu czasem uda ale moje dziecko do gadatliwych nie należy. Niektórzy mówią, żebym się cieszyła póki nie gada, bo jak już zacznie... ![]() Dziękuję wszystkim za odpowiedzi dot. wstawania, wygląda na to, że tylko ja mam tak niecierpliwe dziecko ![]() ![]() Jak już mówiłam, pogoda się popsuła więc siedzimy w domku, Mieszko przeprowadza nadal never-ending story z tatusiem z łazience, dziś chciałam z nim pojechać na zakupy, było tylko 14st, i z przykrością stwierdziłam, że moje dziecko nie ma co na nogi włożyć ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 |
Zakorzenienie
|
paulac Leoś też wyje jak się budzi, chociaż nie zawsze. Stoi w łóżeczku i płacze, żeby go czym prędzej wyjąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.