|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. III
Cytat:
To że popylasz wokół boiska to nie przeszkadza w tym żeby mieć np. endomondo, które zmierzy ile przebyłaś w jakim czasie itp ![]() Jeśli posiadasz telefon do tego przystosowany ( nie wiem jakie powinien spełniać funkcje :P to ściąg sobie, dla mnie to strasznie motywujące, jak codziennie wrzucane są moje treningi na stronę ![]() ![]() ja chciałabym zgubić tak ze 3kg mam nadzieję że poprzez bieganie mi się to uda ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
Witamy nowa koleżankę ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
No no gratuluje ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
O matko w ciepłe dresy ![]() ![]()
![]() |
#92 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na rozciąganie to jak wyżej SekretnyWachlarz napisała, joga jest fajna ![]() w ogóle dopiero niedawno zauważyłam III część wątku, ale fajnie ![]() Dzisiaj 9 km, czas nie taki super... ale liczy się to że jestem coraz bliżej upragnionego dystansu, czyli dychy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
W tych ciepłych dresach na zimowo poubierane to ja też widuję czasami. One chyba myślą że jak po biegu w dresie 3 kg im ubędzie na wadze to tłuszcz, a to tylko woda
![]() Wczoraj byłam w decathlonie i dla kobiet jest dużo mniej butów i ciuchów do biegania niż dla facetów. Wybór mizerny. Chciałam sobie stanik kupić, ale z moim 70 w obwodzie nie dało rady ![]() ![]() ![]() ![]() Z bólami w nogach jest różnie. Takie bóle w łydce jakbym miała jajo wszyte miałam, i jakoś się rozbiegały. Polecam co jakiś czas wizytę na basenie, maść końską, i krytyczne spojrzenie na buty czy przypadkiem ich czas nie nadszedł. Buty zaczynają tracić amortyzację po 500 km, ale tak po 800 jest to bardziej odczówalne. Fachowiec w tym temacie mi mówił ze spokojnie można 1200-1600 w jednych pobiegać. Czytałam że jedna z forum pisze o tej wymianie po 500 km, tylko niektórzy moi znajomi biegają po 200km w tyg( ja tylko okolo 100 km w miesiącu ![]() Kiedyś padło pytanie o witaminy. Ja biorę codziennie Aspargin 2x2, inaczej łapia mnie skurcze, albo mam bóle w klatce piersiowej. Prucz tego biorę tabsy drożdzowe z pokrzywą i skrzypem na włosy paznokcie i skórę ![]()
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Ej ja też mam spodnie dresowe, ale to dlatego, że nie lubię jak mi nogi widać, no i golić mi się nie zawsze chce.
![]() A jak myślicie dziewczyny, tak na oko ile ja w ciągu 15 minut mogę ubiegnąć, pół kilometra? ^^
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2012-07-10 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W 15 min to myśle że minimum 2km ![]()
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
Fajnie jest zakupić jakiś krokomierz z miernikiem dystansu itp
![]() Mi przy moich początkach na razie nie potrzebny , może z czasem ![]() Dziewczyny a biegając pijecie dużo wody ? Jak to jest ? jedni mówią ,że powinno się dużo , drudzy ,że przeciwnie ![]()
#100 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj na stronie bieganie.pl czytałam, że biegając poniżej 60 minut nie jest nam woda potrzebna, bo na pewno się nie odwodnimy.
![]() |
#101 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A czy woda wpływa na tempo spalania tłuszczu ? ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- ooo znalazłam coś fajnego o wodzie ![]() podaję link ![]() http://dobrydietetyk.pl/forum/wplyw-...-tluszczu/242/
![]() |
#102 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A z ćwiczeń rozciągających to w załącznikach jest fajny zestaw (1 i 2), zawsze go robię po powrocie z ćwiczeń. A jak ktoś chciałby bardziej się porozciągać to przesyłam więcej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Mrs Mrau
|
Pobiegane 6 km standardowo, o 5.30 dziś nie było słońca,cudownie
![]() madzia_pl - ja też widzę,że w Go Sporcie jest sporo mniej ciuchów dla kobiet.Buu Slociuchna dzięki za ćwiczenia! |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Rany ale mnie dawno nie było tutaj, tyle zaległości i nowy wątek!
![]() Ja się ostatnio opuściłam, warunki atmosferyczne skutecznie uniemożliwiają mi biegi. Są takie upały, że mam problem z chodzeniem a co dopiero z bieganiem, poza tym jak już się zrobi chłodniej to jest burza i to codziennie grzmi... ![]() I dużo pracy mam ostatnio i tak się zapuściłam, że mi wstyd. ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
Solciuchna, wykonuję ten sam zestaw ćwiczeń rozciągających po biegu
![]() Wieczorem kolejna runda, a teraz ciuszki suszą się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#107 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
![]() Pamiętajmy jednak że przy upałach woda nie jest dobrym rozwiązaniem,lepsze sa izotoniki nawet te z biedronki czy domowej roboty Edytowane przez LEW Czas edycji: 2012-07-10 o 10:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Dla tych co chcą coś łyknąć?
Ja w sumie biegam ok. 5km i to mi trochę zajmuje ale nie biegam z wodą (czy tam izo), może kiedyś spróbuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Lew nie mam pojęcia, ja to tylko przeczytałam.
![]() |
#110 | |
Konto usunięte
|
Mam tylko czas ogólny, bo nie biegam na razie ani z endomondo (kiepski telefon) ani z żadnym Garminem (nie stać mnie
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzięki dziewczyny ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszelkie informacje/rady, każda jest dla mnie bardzo cenna
![]() Nie wiem jak ogarnąć te ćwiczenia, niektóre ciężko jest sobie wyobrazić w praktyce ![]() ![]() Wody w czasie treningu nie piję, dziś jak tylko wstałam wypiłam 1/2 szklanki wody i potem przez prawie cały bieg w brzuchu się przelewała ![]() Muszę pomyśleć nad jakimiś ćwiczeiami siłowymi na górne partie ciała ![]() Ćwiczy tu któraś w domku siłowe? Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2012-07-10 o 13:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Ja ćwiczę. Mam w domu co prawda tylko hantle i wymienne obciążenie ale i ręce da się ćwiczyć i nogi (wykroki, przysiady). Choć myślę czy by się z raz w tygodniu na siłkę nie wybrać, że tak powiem na maszyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja kupuje te izotoniki z biedronki, tylko dla mnie za słodkie, to sobie rozcienczam pół na pół z wodą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#115 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zeby nie bylo: cyknelam przedwczoraj uoficjalny wyscig na pagorkach - trasa przypomniala mi, ze jestem w goraaaach. Auch. 15 km. Rzuce Wam fotki z oficjalnej strony, poogladajcie sobie jak to u nas wyglada ![]() ![]()
![]() |
#116 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja juz od soboty nie biegam. to goraco juz mnie wykancza. nic mi sie nie chce. ale jutro bede musiala ruszyc tylek... cacajuate, a Ty w jakim czasie przebieglas? a tak w ogole to jaka byla temperatura podczas biegu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3521308 6]
cacajuate, a Ty w jakim czasie przebieglas? a tak w ogole to jaka byla temperatura podczas biegu?[/QUOTE] rowno 1h 30 min. Fakt, ze duzo choruje w tym roku & ze nie mam czasu trenowac & ze jest zimno = gorzej sie oddycha (biegam jednak na 2400 m nad poziomem morza) w tygodniu zrobil swoje. Na dokladnke, znam te trase, ciezka jest - bardzo duzo wzniesien ![]() Pogoda jest teraz wporzo. Pora deszczowa jest wiec pada po poludniu, a rano jest chlodno. I tu jest wlasnie problem - im chlodniej tym powietrze bardziej rozzedzone i tym ciezej mi sie oddycha. Nie jestem w stanie calkowicie sie przystosowac do tej wysokosci npm. Nie wiem, jaka byla temperatura, ale niezbyt cieplo, bo jak skonczylam biec, to musialam sie ubrac w dlugi rekaw.
#118 |
Rozeznanie
|
dziewczynki, a czy bieganie pomogło wam zrzucić brzuch?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
Mnie akurat pomoglo przytyc do ludzkich wartosci, bo jedynie cwiczenia kardio wzbudzaja we mnie wystarczajacy apetyt aby nadazyc za mym metabolizmem. Znam jednak wiele osob, ktore schudly biegajac.
#120 |
Zakorzenienie
|
Ja widze efekty
![]() ![]() Efekty wagowe nie są duże, bo po 1,5 miesiąca 3 kilo w dół, ale widac sporo po centymetrach. Kiedyś koszulki, które mnie opinały wyglądają ładnie, a spodnie, które były przyciasnawe zaczynają mi spadać ![]()
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.