|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
U nas wieczorem był mega płacz. Za to pobudki o północy i o 4. Potem ok 6 possała trochę i spała do 7.30
Byliśmy na szczepieniu. Mała waży 6900 Zobaczymy jak dalej bo ostatnio miała goraczkę |
|
|
|
#3902 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Oj strasznie was zaniedbuje Kochane :/ Należy mi się niezłe lanie
![]() Czytam tak pobieżnie co pisałyście, bo tyle tego, że nie nadrobię chyba nigdy My z Zuziakiem spędzałyśmy kilka dni u moich rodziców, bo usunęłam w końcu ten guzek z ramienia i potrzebowałam trochę pomocy. Zuzia takie postępy robi, że aż łza się w oku kręci Przekręca się z plecków na brzuszek i z powrotem, śmieje się bardzo głośno, gaworzy gu, ga, pru, bubu, ba, itp. No i oczywiście zaczęła zabawiać się nóżkami, niedługo stopa wyląduje w buziaku A i oczywiście kręci główką w tą i z powrotem, każda rzecz nawet najmniejsza ją interesuje My 12 sierpnia mamy chrzciny i nic jeszcze nie przygotowane, ani sukienka dla Niuni, ani dla mnie, miałam przynajmniej soki i alkohol kupić a tu nic jeszcze nie mam :/ Ehh jakaś rozgarnięta chodzę ostatnio...
|
|
|
|
#3903 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja troche sie boje usypiania w wozku,pamietam jak kolezanki synek byl tak nauczony,ze w wieku 4 lat jeszcze tak zasypial...w wozku od lalek swojej siostry ![]() Ale z Erykiem juz wlasciwie nie ma problemow ze spaniem nawet wieczorem.Z reguly zasypia sam,czasem wystarczy 5 minut go utlulic. Cytat:
Dziekuje
|
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
My jeszcze pół godzinki i będziemy się karmić a potem idziemy na spacer bo muszę zmeczyć Antka
|
|
|
|
#3906 | |
|
Zadomowienie
|
Bry!
U nas piekna nocka, 3 a rzedu Asika21 - ale slodziak z twojej Zuzi! A ty masz sliczny kolor oczu - to naturalne czy soczewki? Gkatarzynka - nasze coreczki maja bardzo podobna budowe ciala ![]() Emigra, Julisia slodko sie chichra Cytat:
Apropos fotelikow Maxi Cosi - wyjelyscie juz ta wkladke dla noworodkow? Ania jeszcze sie miesci ale juz nogi jej zaczynaja wychodzic poza fotelik... Jest jakas waga/wzrost oficjalna przy ktorym mozna przestac to uzywac? Ah Tikii - przypomnialo mi sie ze tez mialam pochwalic piekna zielen twoich oczu ![]() Ja mam brazowe, TZ szaro-piwne (niby zielone :P). Ania na razie szare... A jakie oczka maja wasze szkraby? Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2012-07-10 o 10:31 |
|
|
|
|
#3907 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczka mam naturalne, kiedyś były niebieskie a potem zrobiły się właśnie takie
|
|
|
|
|
#3908 |
|
Gang Iren
|
[QUOTE=Zia_;35204945]B
Apropos fotelikow Maxi Cosi - wyjelyscie juz ta wkladke dla noworodkow? Ania jeszcze sie miesci ale juz nogi jej zaczynaja wychodzic poza fotelik... Jest jakas waga/wzrost oficjalna przy ktorym mozna przestac to uzywac? /QUOTE] Ja co prawda mam fotelik Britax,ale tez jestem ciekawa do kiedy musi byc wkladka noworodkowa,bo Eryk ledwo-ledwo sie miesci
|
#3909 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=gosia261282;3520536 8]
Cytat:
My mamy Maxi Cosi Citi wcześniej CabrioFix mieliśmy i z wkładką też Zuzi nogi wystają... |
|
|
|
|
#3910 |
|
Gang Iren
|
Gkatarzynka sliczna masz coreczke i jaki fajny irokez
![]() Asika Zuzia jak zwykle slicznie wyglada,a tobie sluzy macierzynstwo!
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam fotelik maxi cosi też, wiem ,że w tych fotelikach, generalnie w tych małych, to ważne ,zeby głowa nie wystawala , ja wkładki nie używałam wcale, bo Mała duża i jeszcze śpiworek na początku miałam w foteliku.Jak wyciągniesz wkładkę dziecko wejdzie głębiej tyłeczkiem.Zbyt wczesne przechodzenie na te foteliki "starsze" nie jest zbyt bezpieczne.Zia daleko od szosy....film dla mnie bomba, bardzo takie wymowny , no nie wiem jak to ująć,oglądałam chyba z 10 razy , a pamiętasz " szmaciarz jedzie , szmaciarz" to tak woła mój tż jak jedziemy autem za zakupów załadowani po sam dach Aaagga powodzenia Gosia ja już tak po zdjęciach widziałam,że ta Twoja Wiki to dobre dziecko jest , mądra dziewczynka i Tatuś też pewnie w porzo, tylko ma ma gorsze dni czasem....ale kto ich nie ma ![]() U nas nocka ok, już nie oglądaliśmy bajek w nocy . Nina rano gorączkę miała, jak jutro nie przejdzie to mamy się pojawić u pediatry znowu.Ale widać już dziurę w dziąśle Szkoda tylko,że w chacie musimy siedzieć ale dzisiaj sobie pójdę na spacerek z Kają jak wróci tż, wczoraj on , dzisiaj ja.Właśnie zaobserwowałam,że Nina potrafi obslugiwać dvd, łącznie ze zmianą płyt ![]() Moja Nina ma szaro zielono brązowe, Kaja będzie mieć raczej takie same, bo już przebija się zielony troszkę A mam pytanie? Ma ktoś z Was albo miał mieszkanie z antresolą? Bo chyba dojrzewam do zmiany ....lokum Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-07-10 o 11:18 |
|
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
Julka juz dawno ma wyjeta wkladke dla noworodkow z fotelika. W koncu noworodek jest do miesiaca a pozniej jest niemowle
|
|
|
#3913 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuski,
ja jak zwykle mam opoznienie mea culpaNiestety przypałętało mi się zapalenie ucha Najgorsze,ze T.nie moze teraz wziac wolnego i musze sama siedziec z Robem- który ma skok...Chyba to juz apogeum. Jeszcze w weekend mamy odwiedziny rodziców naszych(sparowanych) bo zaprosilismy ich z okazji ich urodzin(ale to bez sensu napisalam,ale mam nadzieje,ze wiadomo o co chodzi). Jak sie tez domyslacie teraz wizyta to ostatnia rzecz jakies oczekuje,bo marze aby przestało bolec.. Co do wkładki do fotelika my sie pozbylismy jak Rob sie przestał miescic wszerz (nie zeby z Niego taki kulturysta)a nogi poki co jeszcze daleko nie wystaja,bo dupskiem sie zapadl głębiej bez wkładki.Przepraszam,ale nie mam sily nawet siedziec przed kompem,wiec tylko naskrobalam te kilka zdan i znikam sie polozyc zanim syrena rozedrze sie ponownie ![]() Sciskam cieplo i trzymajcie sie zdrowo!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
Zia dziękuję
.Desia...mama jest niezastąpiona . Chciałabym być taką samą mamą dla Andrei jak moja mama dla mnie ![]() Ja też czasami jeżdżę wózkiem po mieszkaniu, jak np. jem w kuchni to Andrea jest przy mnie w wózeczku ![]() Śpi mój mały rozdarciuch. Zasnęła jak zwykle w nosidełku na zakupach . Ale jak mama ją z niego wyciągnęła to się obudziła i godzinę marudziła i wszystko było na nie . Włożyłam ją do nosidełka i dziecko jak inne . Od razu się uspokoiła i w mig zasnęła . Tylko z tego nosidełka tak ciężko ją wyciągać...na szczęście udało się i śpi na sofie .
|
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka, współczuję. Zapalenie ucha miałam kilka razy i nie zazdroszczę
|
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie Tikki Andrea sie urodzila tez krociutka nie? 46cm? Jak Ci rosnie? ![]() Bo Julia ma 4 m-ce skonczone i zaledwie 58,5 cm, jak z ciekaowsci sprawdzalam na tych siatkach centylowych to wzrostem jest ponizej jakichkolwiek norm
|
|
|
|
#3919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do irokeza, to w żaden sposób nie mogę go przyczesać, choć codziennie próbuję...ale może ten irokezik to taka zapowiedź zadziornego charakterku zresztą już teraz widzę, że z NIej uparciuch jest... ale nie mogło być inaczej skoro oboje rodzice to uparciuchyA moja Haneczka ma niebieskie oczka - też chyba po tatusiu, bo moje takie bardziej szare są. W ogóle wszyscy mi mówią, że Hania to cały tatuś A tak w ogóle to dzien dobry U nas nocka dziwna... bo Młoda obudziła się o 3 i o 6.30, ale było spokojnie i ładnie później zasypiała... Ale za to w dzień ma problemy z zasypianiem - tzn widać, że jest zmęczona, ale ani w łóżeczku ani w wózku ani na rękach nie jest dobrze i płacze... w końcu zaczyna przysypiać na rękach więc Ją odkładam, a Ona wtedy w ryk i nagle zasypia... Dobra, to ja zmykam myć okna bo jest w miarę przyjemnie, Hania śpi a Marcin pojechał na zakupy... |
|
|
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
takie jakby otwarte piętro
![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Już ubranka 68 powoli są na nią za małe w długość . Miała 47,5cm jak się urodziła, a 11.06 jak byliśmy na szczepieniu to miała 57cm, teraz z maty 60x60 wystają jej nóżki . Tylko z ubranek wnioskuję, że Andrea ma długaśne nóżki, bo body 54 pasują na nią idealnie, a śpiochy i spodnie musi mieć już 62/68A i jak ją ludzie widzą to mówią...3 miesiące? Duuuuużaaaa Edytowane przez tikki85 Czas edycji: 2012-07-10 o 11:49 |
|
|
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdrówka Kochana |
|
|
|
|
#3923 | |||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Asika21;35205433]
Cytat:
![]() Cytat:
Cale dziecinstwo mnie uszy przesladowaly, najgorszy bol pod sloncem, spac sie nie da Cytat:
Ania urodzila sie 50 a dzis ma 12 tygodni i rowno 60cm. I chudzina do tego, twoja Julisia to przynajmniej ma jakikolwiek tluszczyk Ide budzic spiocha bo u mnie 11 a ta spi, od 7 nie jadla ![]() Konia, do kamienia zapodam Daleko od szosy na YT
|
|||
|
|
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja jak widza to pytaja ile ma dni no i wszyscy mi mowia ze taka mala jest i w ogole....
|
|
|
|
#3925 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Dzieciaczki byly na antresoli,ale im zazdroscilam.Tym bardziej,ze ja wcale nie mialam swojego pokoju. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny, niestety pisac na razie nie bardzo mogę, ale wpadłam Was poczytac, choc troszkę, bo na leżąco. U mnie trochę się pokomplikowało, szczególnie ze zdrowiem, ale mam nadzieję, że kolejne tygodnie przyniosą poprawę.
Ciekawa jestem jak tam Wasze pociechy i co u Was Buziaki przesyłam i pozdrowionka! |
|
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia, ale dziecko w foteliku nigdy nie siedzi a jest na pollezaco. Chodzi chyba o to zeby glowa mu nie latala na prawo i lewo bezwladnie, wiec sadze ze gdy dziecko sztywno umie trzymac glowe to wkladka jest niepotrzebna. Ale to moje zdanie
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra, dzieci są różne
. Mi się wydaje, że moja strasznie szybko rośnie, ale na pewno na pewnym etapie zatrzyma się a wtedy Julcia zacznie nadrabiać .Ja w podstawówce byłam jedna z najwyższych. Na każdym zdjeciu stałam z tyłu...a teraz mam zaledwie 166cm wzrostu i jestem najniższa w rodzinie, bo mój brat ma prawie 2m, a mama i tata ponad 170cm. ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Andrei tak dobrze się śpi, że przespała karmienie o 12.00
|
|
|
|
#3930 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Zia_;35206842]
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.

My z Zuziakiem spędzałyśmy kilka dni u moich rodziców, bo usunęłam w końcu ten guzek z ramienia i potrzebowałam trochę pomocy. Zuzia takie postępy robi, że aż łza się w oku kręci 

i generalnie nie kombinowalabym z drugim wozkiem, gdyby nie to ze trafilam na taka okazje
jeszcze przegapilam calkiem nowy lezaczek od tej babki za cale 3,05 €

Gosia będzie dobrze nerwy w przypadkach dzieci nie są dobrym doradcą dużo spokoju życze

ale dzisiaj sobie pójdę na spacerek z Kają jak wróci tż, wczoraj on , dzisiaj ja.

mea culpa
. Tylko z tego nosidełka tak ciężko ją wyciągać...na szczęście udało się i śpi na sofie