|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Już odechciało mi się grzanek, które się robią w piekarniku
... co za chamstwo.
|
|
|
|
#2372 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Dziwi mnie panujący wymóg depilowania się. Rozumiem pachy, bo to głównie kwestia higieny, ale nogi? To już tylko kwestia estetyki.
Cytat:
Moim zdaniem głupotą jest jechanie do obcego kraju bez znajomości języka, którego się w nim używa, bez słownika czy bez chociażby mini rozmówek...
|
|
#2373 |
|
beach please
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35210046]A dlaczego miałyby tego nie robić?[/QUOTE]
A dlaczego miałaby tego nie robić np.woskiem ? Golenie maszynką sprawia,ze włoski odrastają coraz szybciej i są grubsze. Później trzeba je golić niemal codziennie,a to już może być uciążliwe. |
|
|
|
#2374 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Po pierwsze: wosk nie chwyta bardzo krótkich (a już widocznych) włosów. Po drugie: Golenie nie zwiększa grubości ani nie przyspiesza wzrostu włosów. Dziwi mnie, że ludzie jeszcze w to wierzą. |
|
|
|
|
#2375 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja kupuję rozmówki zawsze, zwykle wystarcza Chociaż np. będąc na Ukrainie mówię po polsku, bo większość zachodnich Ukrainców nie chce rozmawiać po rosyjsku, a ja ukraiński znam słabo. Zwykle to jest tak, że ja mówię po polsku, Ukrainiec odpowiada po ukraińsku i się dogadujemy Zupełnie jak z Czechami ![]() Cytat:
Zawsze mnie bawi, gdy w TV leci serial "Dokturka Quinowa" Cytat:
Chociaż ja w hindi bardzo chętnie bym pośmigała, toż to lans ![]() Swoją drogą gdyby nie amerykańskie kino, to pewnie tyle osób by nie śmigało po angielsku. Moja ciocia kocha telenowele i ma całkiem niezły zasób słów hiszpańskich ![]() Cytat:
o dopiero była sensacja ![]() Cytat:
Jak jego nawet kamery nie peszą, to ci się dziwić panom menelom.
Edytowane przez Impersona Czas edycji: 2012-07-10 o 14:30 |
||||||
|
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam wszystkim językowym ignorantom kieszonkowy słownik obrazkowy, który można zabrać wszędzie i swoim palcem pokazać o co chodzi. Nazywa się icoon, stworzyła go Polka mieszkająca w Berlinie.
Czasami warto zabrać zwykłe rozmówki i jak ktoś jest bardzo leniwy, to pokazać zdanie, słowo, cokolwiek - zazwyczaj człowiek nawet o bardzo przeciętnej inteligencji zatrybi o co chodzi...
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35210396]
Po drugie: Golenie nie zwiększa grubości ani nie przyspiesza wzrostu włosów. Dziwi mnie, że ludzie jeszcze w to wierzą.[/QUOTE]mnie też to dziwi. gdyby tak było, to nikt nie wydawałby kupy kasy na kuracje przeciw łysieniu, dla słabych włosów itd. wystarczyłoby przejechać kilka razu maszynką po głowie, a potem mieć piękne, gęste włosy na lata jeżeli ktoś ma zbyt agresywną maszynkę, a skórę ma delikatną, goli się bardzo często, to w wyniku podrażnienia faktycznie włosy mogą rosnąć intensywniej, taki mechanizm obronny. nic się jednak nie zmieni na stałe, tak jak myśli wiele kobiet. rozwalają mnie poglądy typu :" kilka lat temu RAZ ogoliłam delikatne włoski na przedramionach, żałuje strasznie, bo teraz mam czarne i mocne, odradzam każdemu ". o wpływie hormonów i innych czynników już nie pomyślała
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2012-07-10 o 14:36 |
|
|
|
#2378 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2379 |
|
beach please
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35210396]Wprawdzie temat pozbywania się wąsów jest mi obcy, ale chyba można to odnieść do każdego rodzaju włosów.
Po pierwsze: wosk nie chwyta bardzo krótkich (a już widocznych) włosów. Po drugie: Golenie nie zwiększa grubości ani nie przyspiesza wzrostu włosów. Dziwi mnie, że ludzie jeszcze w to wierzą.[/QUOTE] Moim zdaniem chyba lepiej jest raz na kilka tygodni "przemeczyc się" te parę dni z nieco dłuższymi włoskami,następnie potraktować je woskiem i mieć spokój na ok.3-4 tygodnie niż codziennie je golić i gdzie i tak są prawie cały czas widoczne. Poza tym po wosku włoski odrastają wolniej i są słabsze,po maszynce odrastają szybciej, to nie jest mit. Jeśli byłby,to po co ludzie chodziliby do kosmetyczki na depilacje woskiem zamiast golić się maszynką..? |
|
|
|
#2380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednakże zawsze mnie to śmieszyło, że nawet nazwiska przeinaczają. Zupełna odwrotność nas, bo Polacy mają tendencję do przeginania z anglicyzmami i nie odmieniają często słów, które można odmienić.
|
|
|
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
Co do systemu obrazkowego, to słyszałam, że jest taka metoda nauki języka. Ponoć ją tutaj nawet stosują i daje radę. Nie wiem, bo jeszcze nie zaczęłam się uczyć. Aczkolwiek, samo przebywanie wśród obcokrajowców dużo daje. Mój mąż pracuje z Polakami i Turkami. Turcy gadają po holendersku i paru z nich zna polski, ale słabo. Skutek taki, że całkiem nieźle mu idzie mówienie, jak ktoś mówi słabo po angielsku. Ja z racji tego, że mam kontakt tylko z paniami na kasie, to znam tylko zwroty grzecznościowe, ewentualnie potrafię podać datę swoich urodzin czy urodzin Mai
. Może, gdyby posługiwanie się angielskim nie było tu tak powszechne, w takim sensie, że wszystko mogę załatwić używając tylko tego języka, to bym szybciej się wzięła za naukę niderlandzkiego.Zapewne miłe dla lokalnych jest to, że ktoś próbuje posługiwać się ich językiem i przymykają oko, jak się przechodzi na angielski, żeby się lepiej dogadać. Także, pomysł z rozmówkami nie jest taki zły. Powinno się jeszcze wiedzieć, jak co się wymawia. |
|
|
|
#2382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() -wrastają okrutnie, tworzą się stany zapalne, peelingi nie maja nic do rzeczy, włos rośnie pod złym kątem i już -u mnie nie odrastają wolniej, a jak odrastają to są identyczne znam kilkadziesiąt osób, które ma podobnie jak ja, nie liczę Wizazanek. na depilacje woskiem chodzą osoby, które nie reagują tak jak ja. inni wybierają maszynkę, coraz więcej osób woli zainwestować w laserową depilację, gdyby nie kasa, zafundowałabym sobie dawno całą serię. warto też wiedzieć, że osoby planujące kiedyś laserową depilację (i ogólnie fotodepilację) nie powinny usuwać włosków z cebulką (wosk, pęseta, pasta cukrowa, depilator), bo jest duża szansa, że efekt zabiegów będzie dużo słabszy ja zazdroszczę osobom, którym służy wosk z całego serca, bólu się nie boję, powikłań strasznie |
|
|
|
|
#2383 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
|
|
#2384 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Dla mnie w ogóle jest zagadką dlaczego ludzie chodzą do kosmetyczki. Patrząc na efekty wizyt stwierdzam, że chyba z lenistwa, a nie dla lepszego/trwalszego efektu czegokolwiek. Edytowane przez 18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a Czas edycji: 2012-07-10 o 14:58 |
||
|
|
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie powiedziałabym, że są grubsze i ciemniejsze.
|
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
Ja depiluję depilatorem. Powiem Wam, że pod pachami mam spokój na ponad tydzień. Z nogami nie mam problemu przez około tydzień. Bikini nie depiluję końcówką wyrywającą, bo mnie tam za bardzo boli, więc używam maszynki
.
|
|
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2012-07-10 o 15:05 |
|
|
|
|
#2388 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#2389 |
|
beach please
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35211054]Widać każdy lubi co innego. Ja bym nie tolerowała u siebie wąsów nawet przez pięć minut, a co dopiero kilka dni. Poza tym po depilacji (nogi) nigdy nie zdarzyło mi się mieć spokoju nawet przez tydzień.
Nie odrastają szybciej. Nie ma żadnego naukowego uzasadnienia dla czegoś takiego. Dla mnie w ogóle jest zagadką dlaczego ludzie chodzą do kosmetyczki. Patrząc na efekty wizyt stwierdzam, że chyba z lenistwa, a nie dla lepszego/trwalszego efektu czegokolwiek.[/QUOTE] No więc widzisz,co kto woli. Ja po depilacji woskiem mam spokój na ok 3-4 tygodnie, natomiast po maszynce najdalej 2 dni (nie mówiąc już o wyglądzie skóry) Nie wyobrażam sobie sama robić depilacji woskiem, bo nie jestem w stanie sama sobie sprawić takiego bólu,i nie wyobrażam sobie golić się maszynką, bynajmniej z powodu lenistwa. Wąsika na szczęście nie mam,więc ten problem odpada. |
|
|
|
#2390 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Ale ja ogólnie nie przepadam za urabianiem nazwisk. Bardzo się cieszę, że w Polsce nazwiska odojcowskie i odmężowskie właściwie wyszły z użycia.
|
|
#2391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2392 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. Nigdy nie dotknę już kasownika.
|
|
#2393 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli materiał tandetny, cekinowe dodatki lub inne świecidełka, za małe modele spódnic obciskające ciało jak lateks, rozporki w spódnicach sięgające styku nogi z pupą - poszczególne elementy występowały solo lub wszystkie naraz. Eleganckich, klasycznych ołówkowych spódnic było niewiele.
|
#2394 | |
|
beach please
|
Cytat:
Co do grubości,to pod pachami odrastają mi nieco słabsze niż po maszynce. |
|
|
|
|
#2395 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No, ale żeby przeinaczać zagraniczne nazwiska?
|
|
|
|
|
#2396 | |
|
beach please
|
Cytat:
Nie ukrywam,że gdybym miała możliwości finansowe,to bardzo chętnie usunełabym laserowo zbędne owlosienie |
|
|
|
|
#2397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2398 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2399 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Irytuje mnie też urabianie na siłę nazwisk w Polsce. Jeśli dana pani ma po mężu nazwisko Czechowicz, to dlaczego nazywać ją Czechowiczową? Co innego jak ta pani ma takie życzenie lub też jej to nie przeszkadza.W sumie jedyne uzasadnienie dla urabiania nazwisk jakie teraz widzę (poza preferencjami danej osoby, by była Czechowiczową, a nie Czechowicz) to próba zachowania fleksji w języku polskim. Jednak „pójdźmy do Czechowicz” brzmi dziwnie, w przeciwieństwie do „pójdźmy do Czechowiczowej”. Głupio, że wiele kobiecych nazwisk się nie odmienia
|
|
#2400 | |
|
beach please
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.

... co za chamstwo.

.

Ja kupuję rozmówki zawsze, zwykle wystarcza
Chociaż np. będąc na Ukrainie mówię po polsku, bo większość zachodnich Ukrainców nie chce rozmawiać po rosyjsku, a ja ukraiński znam słabo. Zwykle to jest tak, że ja mówię po polsku, Ukrainiec odpowiada po ukraińsku i się dogadujemy 
". o wpływie hormonów i innych czynników już nie pomyślała