Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-10, 14:17   #2371
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

Już odechciało mi się grzanek, które się robią w piekarniku ... co za chamstwo.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 14:20   #2372
Chatul
ma zielone pojęcie

Dziwi mnie panujący wymóg depilowania się. Rozumiem pachy, bo to głównie kwestia higieny, ale nogi? To już tylko kwestia estetyki.

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Szkoda, że te wymogi co do używania języka w krajach, do których się jedzie, nie działają w dwie strony. Jakoś wątpię, żeby Hiszpan czy Włoch uczył się polskiego... .
I potem taki ktoś może mieć problem. Już kiedyś widziałam jak grupa Włoszek próbowała po włosku się dogadać w turystycznej części jednego z większych polskich miast. Włoszki przez dłuuugi czas chodziły i szukały kogoś, kto im pomoże.

Moim zdaniem głupotą jest jechanie do obcego kraju bez znajomości języka, którego się w nim używa, bez słownika czy bez chociażby mini rozmówek...
Stary 2012-07-10, 14:22   #2373
el_vestido_rojo
beach please

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35210046]A dlaczego miałyby tego nie robić?[/QUOTE]

A dlaczego miałaby tego nie robić np.woskiem ? Golenie maszynką sprawia,ze włoski odrastają coraz szybciej i są grubsze. Później trzeba je golić niemal codziennie,a to już może być uciążliwe.
el_vestido_rojo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 14:27   #2374
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez el_vestido_rojo Pokaż wiadomość
A dlaczego miałaby tego nie robić np.woskiem ? Golenie maszynką sprawia,ze włoski odrastają coraz szybciej i są grubsze. Później trzeba je golić niemal codziennie,a to już może być uciążliwe.
Wprawdzie temat pozbywania się wąsów jest mi obcy, ale chyba można to odnieść do każdego rodzaju włosów.
Po pierwsze: wosk nie chwyta bardzo krótkich (a już widocznych) włosów.
Po drugie: Golenie nie zwiększa grubości ani nie przyspiesza wzrostu włosów. Dziwi mnie, że ludzie jeszcze w to wierzą.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 14:28   #2375
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość

To babcia niezła... uderzyła małą bez podania przyczyny. To czy klaps, to przemoc, czy nie, jest kontrowersyjne i w to nie wnikam. Bardziej jestem za powiedzeniem dziecku, że robi źle. Tak, to się dziecko nauczy, że można każdego bić, bo tak.
Podała przyczynę "jesteś niegrzeczna". Na to mała "ty jesteś niegrzeczna leniwa babciu. Nie będę do ciebie mówić bo dałaś mi klapsa" :/
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Dla mnie sprawa jest oczywista: jeśli jadę do obcego kraju, to muszę umieć chociaż dogadać się na podstawowym poziomie w języku, którego się tam używa. Nawet jeśli to ma być przykre dla ucha kali jeść. Trzeba umieć w razie czego chociaż wezwać pomoc
Oczywiście Ja kupuję rozmówki zawsze, zwykle wystarcza Chociaż np. będąc na Ukrainie mówię po polsku, bo większość zachodnich Ukrainców nie chce rozmawiać po rosyjsku, a ja ukraiński znam słabo. Zwykle to jest tak, że ja mówię po polsku, Ukrainiec odpowiada po ukraińsku i się dogadujemy Zupełnie jak z Czechami

Cytat:
Dokładnie
Btw. bawi mnie to,jak hiszpanie po swojemu wymawiaja różne angielskie słowa np. U2 nie wymowia po angielsku tylko powiedzą [ uwe dos ]
Tak samo Czesi Zawsze mnie bawi, gdy w TV leci serial "Dokturka Quinowa"

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Każde czasy mają jakiś lingua franca, kiedyś to była łacina, teraz padło na angielski (faktycznie Anglosasom się udało). To po prostu bardzo wygodne. Angielski zna wg. wiki 1 755 mln, więc prawdopodobieństwo jest trochę większe. Ile znasz osób, które poza krajami hiszpańskojęzycznymi mówią po hiszpańsku? Jak nie trafisz na instytut iberystyki to może być kiepsko, a chociaż takie podstawowe rzeczy, typu jak trafić na dworzec to jednak wielu ludzi z siebie po angielsku wykrzesa. Na tym polega jego praktyczność.

Swoją drogą jakby patrzeć tylko na liczby, to powinniśmy wszyscy śmigać po mandaryńsku, w hindi albo po arabsku.
Bo te procenty to w głównej mierze biorą się z liczby ludności w tych krajach Chociaż ja w hindi bardzo chętnie bym pośmigała, toż to lans
Swoją drogą gdyby nie amerykańskie kino, to pewnie tyle osób by nie śmigało po angielsku. Moja ciocia kocha telenowele i ma całkiem niezły zasób słów hiszpańskich

Cytat:
Napisane przez JeanHarlow Pokaż wiadomość
Nigdy nie zapomne mojej owczesnej nauczycielki, ktora zawsze byla elegancko ubrana i umalowana, zawsze spodnice i sukienki, a do tego czarne wlosy na nogach i cienkie rajstopy w kolorze raczej jasnym co podkreslalo te wlosy jeszcze bardziej. wzbudzalo to miedzy nami uczniami usmiech, ale nie bylo to az takie 'wow' jakby moglo byc dzis
Ja miałam nauczycielkę, która nosila żorżetowe bluzki, ale nie nosiła stanika o dopiero była sensacja

Cytat:
Napisane przez oh Mandy Pokaż wiadomość
Brak kultury mnie dziwi, a wczoraj miałam szczęście do takich osób:
- w autobusie: siedziało dwóch facetów, którzy wysiadali na następnym przystanku. Jeden z nich stanął przy drzwiach i zaczął dłubać w nosie, po czym się rozejrzał i wytarł swoje znalezisko o kasownik
- w tramwaju: przede mną siedział facet, któremu śmierdziały niesamowicie stopy. W pewnym momencie zaczął dłubać w nosie i wyrzucać to na siedzenie przed nim.

Ja tego nie rozumiem...
Co się dziwić, jak trener niemieckiej kadry Joachim Loew co mecz dlubie w nosie i te kozy wkłada do buzi Jak jego nawet kamery nie peszą, to ci się dziwić panom menelom.

Edytowane przez Impersona
Czas edycji: 2012-07-10 o 14:30
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 14:30   #2376
dzustam
Zakorzenienie

Polecam wszystkim językowym ignorantom kieszonkowy słownik obrazkowy, który można zabrać wszędzie i swoim palcem pokazać o co chodzi. Nazywa się icoon, stworzyła go Polka mieszkająca w Berlinie.

Czasami warto zabrać zwykłe rozmówki i jak ktoś jest bardzo leniwy, to pokazać zdanie, słowo, cokolwiek - zazwyczaj człowiek nawet o bardzo przeciętnej inteligencji zatrybi o co chodzi...

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 14:34   #2377
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35210396]
Po drugie: Golenie nie zwiększa grubości ani nie przyspiesza wzrostu włosów. Dziwi mnie, że ludzie jeszcze w to wierzą.[/QUOTE]mnie też to dziwi. gdyby tak było, to nikt nie wydawałby kupy kasy na kuracje przeciw łysieniu, dla słabych włosów itd. wystarczyłoby przejechać kilka razu maszynką po głowie, a potem mieć piękne, gęste włosy na lata jeżeli ktoś ma zbyt agresywną maszynkę, a skórę ma delikatną, goli się bardzo często, to w wyniku podrażnienia faktycznie włosy mogą rosnąć intensywniej, taki mechanizm obronny. nic się jednak nie zmieni na stałe, tak jak myśli wiele kobiet. rozwalają mnie poglądy typu :" kilka lat temu RAZ ogoliłam delikatne włoski na przedramionach, żałuje strasznie, bo teraz mam czarne i mocne, odradzam każdemu". o wpływie hormonów i innych czynników już nie pomyślała

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2012-07-10 o 14:36
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 14:41   #2378
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość

Tak samo Czesi Zawsze mnie bawi, gdy w TV leci serial "Dokturka Quinowa"
Bo kobiecie (zamężnej?) do nazwiska dodaje się końcówkę "ova"
I nawet Ewa Braun, u nich była Ewą Braunovą
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 14:45   #2379
el_vestido_rojo
beach please

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35210396]Wprawdzie temat pozbywania się wąsów jest mi obcy, ale chyba można to odnieść do każdego rodzaju włosów.
Po pierwsze: wosk nie chwyta bardzo krótkich (a już widocznych) włosów.
Po drugie: Golenie nie zwiększa grubości ani nie przyspiesza wzrostu włosów. Dziwi mnie, że ludzie jeszcze w to wierzą.[/QUOTE]

Moim zdaniem chyba lepiej jest raz na kilka tygodni "przemeczyc się" te parę dni z nieco dłuższymi włoskami,następnie potraktować je woskiem i mieć spokój na ok.3-4 tygodnie niż codziennie je golić i gdzie i tak są prawie cały czas widoczne. Poza tym po wosku włoski odrastają wolniej i są słabsze,po maszynce odrastają szybciej, to nie jest mit. Jeśli byłby,to po co ludzie chodziliby do kosmetyczki na depilacje woskiem zamiast golić się maszynką..?
Stary 2012-07-10, 14:47   #2380
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Wiem, pochodzę spod czeskiej granicy (i niemieckiej) Jednakże zawsze mnie to śmieszyło, że nawet nazwiska przeinaczają. Zupełna odwrotność nas, bo Polacy mają tendencję do przeginania z anglicyzmami i nie odmieniają często słów, które można odmienić.
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 14:51   #2381
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Co do systemu obrazkowego, to słyszałam, że jest taka metoda nauki języka. Ponoć ją tutaj nawet stosują i daje radę. Nie wiem, bo jeszcze nie zaczęłam się uczyć. Aczkolwiek, samo przebywanie wśród obcokrajowców dużo daje. Mój mąż pracuje z Polakami i Turkami. Turcy gadają po holendersku i paru z nich zna polski, ale słabo. Skutek taki, że całkiem nieźle mu idzie mówienie, jak ktoś mówi słabo po angielsku. Ja z racji tego, że mam kontakt tylko z paniami na kasie, to znam tylko zwroty grzecznościowe, ewentualnie potrafię podać datę swoich urodzin czy urodzin Mai . Może, gdyby posługiwanie się angielskim nie było tu tak powszechne, w takim sensie, że wszystko mogę załatwić używając tylko tego języka, to bym szybciej się wzięła za naukę niderlandzkiego.
Zapewne miłe dla lokalnych jest to, że ktoś próbuje posługiwać się ich językiem i przymykają oko, jak się przechodzi na angielski, żeby się lepiej dogadać. Także, pomysł z rozmówkami nie jest taki zły. Powinno się jeszcze wiedzieć, jak co się wymawia.
Stary 2012-07-10, 14:52   #2382
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem chyba lepiej jest raz na kilka tygodni "przemeczyc się" te parę dni z nieco dłuższymi włoskami,następnie potraktować je woskiem i mieć spokój na ok.3-4 tygodnie niż codziennie je golić i gdzie i tak są prawie cały czas widoczne. Poza tym po wosku włoski odrastają wolniej i są słabsze,po maszynce odrastają szybciej, to nie jest mit. Jeśli byłby,to po co ludzie chodziliby do kosmetyczki na depilacje woskiem zamiast golić się maszynką..?
-u mnie odrastaja po tygodniu, nie jestem zarośnieta jak małpa, mam hormony w normie
-wrastają okrutnie, tworzą się stany zapalne, peelingi nie maja nic do rzeczy, włos rośnie pod złym kątem i już
-u mnie nie odrastają wolniej, a jak odrastają to są identyczne

znam kilkadziesiąt osób, które ma podobnie jak ja, nie liczę Wizazanek. na depilacje woskiem chodzą osoby, które nie reagują tak jak ja. inni wybierają maszynkę, coraz więcej osób woli zainwestować w laserową depilację, gdyby nie kasa, zafundowałabym sobie dawno całą serię. warto też wiedzieć, że osoby planujące kiedyś laserową depilację (i ogólnie fotodepilację) nie powinny usuwać włosków z cebulką (wosk, pęseta, pasta cukrowa, depilator), bo jest duża szansa, że efekt zabiegów będzie dużo słabszy

ja zazdroszczę osobom, którym służy wosk z całego serca, bólu się nie boję, powikłań strasznie
Stary 2012-07-10, 14:54   #2383
JeanHarlow
Raczkowanie

Cytat:
- w autobusie: siedziało dwóch facetów, którzy wysiadali na następnym przystanku. Jeden z nich stanął przy drzwiach i zaczął dłubać w nosie, po czym się rozejrzał i wytarł swoje znalezisko o kasownik
- w tramwaju: przede mną siedział facet, któremu śmierdziały niesamowicie stopy. W pewnym momencie zaczął dłubać w nosie i wyrzucać to na siedzenie przed nim.

Ja tego nie rozumiem...
juz od bardzo dawna brzydzi mnie dotykanie wszelkich rurek w autobusach i innych, takie historie to raz, a dwa to fakt ile ludzi nie myje rak po skorzystaniu z wc, skoro taki facet wyciera gluta w kasownik to nie wierze ze po zrobieniu kupy ochoczo mydli dlonie i dotknij sobie po takim rurki w autobusie, masakra

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość

Ja miałam nauczycielkę, która nosila żorżetowe bluzki, ale nie nosiła stanika o dopiero była sensacja
wygralas
Stary 2012-07-10, 14:55   #2384
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Moim zdaniem chyba lepiej jest raz na kilka tygodni "przemeczyc się" te parę dni z nieco dłuższymi włoskami,następnie potraktować je woskiem i mieć spokój na ok.3-4 tygodnie niż codziennie je golić i gdzie i tak są prawie cały czas widoczne.
Widać każdy lubi co innego. Ja bym nie tolerowała u siebie wąsów nawet przez pięć minut, a co dopiero kilka dni. Poza tym po depilacji (nogi) nigdy nie zdarzyło mi się mieć spokoju nawet przez tydzień.
Cytat:
Poza tym po wosku włoski odrastają wolniej i są słabsze,po maszynce odrastają szybciej, to nie jest mit. Jeśli byłby,to po co ludzie chodziliby do kosmetyczki na depilacje woskiem zamiast golić się maszynką..?
Nie odrastają szybciej. Nie ma żadnego naukowego uzasadnienia dla czegoś takiego.
Dla mnie w ogóle jest zagadką dlaczego ludzie chodzą do kosmetyczki. Patrząc na efekty wizyt stwierdzam, że chyba z lenistwa, a nie dla lepszego/trwalszego efektu czegokolwiek.

Edytowane przez 18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Czas edycji: 2012-07-10 o 14:58
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 15:00   #2385
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym po wosku włoski odrastają wolniej i są słabsze,po maszynce odrastają szybciej, to nie jest mit. Jeśli byłby,to po co ludzie chodziliby do kosmetyczki na depilacje woskiem zamiast golić się maszynką..?
wosk wyrywa włos razem z cebulką (tak samo jak pęseta i depilator), maszynka jedynie ścina włos przy skórze - dlatego po maszynce odrastają szybciej ale nie powiedziałabym, że są grubsze i ciemniejsze.
Stary 2012-07-10, 15:01   #2386
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Ja depiluję depilatorem. Powiem Wam, że pod pachami mam spokój na ponad tydzień. Z nogami nie mam problemu przez około tydzień. Bikini nie depiluję końcówką wyrywającą, bo mnie tam za bardzo boli, więc używam maszynki .
Stary 2012-07-10, 15:04   #2387
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam dużo włosków na brodzie i usuwam je woskiem - nie wiem skąd to przekonanie, że po depilacji woskiem jest spokój na 3-4 tygodnie, bo ja muszę usuwać co tydzień, góra półtora, inaczej wyglądam jakbym miała brodę. Poza tym używam wosku już kilka lat i nie zauważyłam, żeby włoski były słabsze czy żeby rosły wolniej, wręcz mam wrażenie, że z wiekiem jest ich coraz więcej i są sztywniejsze

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2012-07-10 o 15:05
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 15:07   #2388
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
W dniu zakończenia roku szkolnego mijałam się po drodze z młodzieżą licealną. Byłam w szoku. Białe bluzki były. Owszem. Z dekoltami, z wycięciami, szyfonowe przezroczyste, normalne też się zdarzały. Ale... prawie każda dziewczyna miała mini (obcisłe i w kontrafałdy, obojętne, każda wielkości opaski biodrowej). Co jakiś czas zdarzała się osoba w ołówkowej spódnicy, ale i tak w stylu pań lekkich obyczajów. Nieliczne wyjątki były.

Kto te dziewczyny wypuścił z domu? Gdzie rodzice mieli oczy? I czy te dziewczyny wracając z zakończenia roku miały w planach stanąć gdzieś przy trasie szybkiego ruchu? Nie będę ukrywała, że sama lubię długość mini, ale ja jestem dorosła, już wykształcona, w wolnym czasie sobie mogę śmigać jakkolwiek, tak jak one podczas wakacji .
Zastanawiam się co masz na myśli...

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 15:09   #2389
el_vestido_rojo
beach please

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35211054]Widać każdy lubi co innego. Ja bym nie tolerowała u siebie wąsów nawet przez pięć minut, a co dopiero kilka dni. Poza tym po depilacji (nogi) nigdy nie zdarzyło mi się mieć spokoju nawet przez tydzień.
Nie odrastają szybciej. Nie ma żadnego naukowego uzasadnienia dla czegoś takiego.
Dla mnie w ogóle jest zagadką dlaczego ludzie chodzą do kosmetyczki. Patrząc na efekty wizyt stwierdzam, że chyba z lenistwa, a nie dla lepszego/trwalszego efektu czegokolwiek.[/QUOTE]

No więc widzisz,co kto woli. Ja po depilacji woskiem mam spokój na ok 3-4 tygodnie, natomiast po maszynce najdalej 2 dni (nie mówiąc już o wyglądzie skóry)
Nie wyobrażam sobie sama robić depilacji woskiem, bo nie jestem w stanie sama sobie sprawić takiego bólu,i nie wyobrażam sobie golić się
maszynką, bynajmniej z powodu lenistwa.
Wąsika na szczęście nie mam,więc ten problem odpada.
Stary 2012-07-10, 15:11   #2390
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Nie podoba mi się takie traktowanie nazwisk Skoro oryginalne nazwisko danej osoby nie jest urobione, to po co je urabiać?

Ale ja ogólnie nie przepadam za urabianiem nazwisk. Bardzo się cieszę, że w Polsce nazwiska odojcowskie i odmężowskie właściwie wyszły z użycia.
Stary 2012-07-10, 15:13   #2391
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Nie podoba mi się takie traktowanie nazwisk Skoro oryginalne nazwisko danej osoby nie jest urobione, to po co je urabiać?

Ale ja ogólnie nie przepadam za urabianiem nazwisk. Bardzo się cieszę, że w Polsce nazwiska odojcowskie i odmężowskie właściwie wyszły z użycia.
Taki język, co zrobić
Stary 2012-07-10, 15:14   #2392
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:

Ja tego nie rozumiem...
Jezu... mogłaś tego nie pisać. Nigdy nie dotknę już kasownika.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 15:14   #2393
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się co masz na myśli...
Czyli materiał tandetny, cekinowe dodatki lub inne świecidełka, za małe modele spódnic obciskające ciało jak lateks, rozporki w spódnicach sięgające styku nogi z pupą - poszczególne elementy występowały solo lub wszystkie naraz. Eleganckich, klasycznych ołówkowych spódnic było niewiele.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 15:17   #2394
el_vestido_rojo
beach please

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Ja mam dużo włosków na brodzie i usuwam je woskiem - nie wiem skąd to przekonanie, że po depilacji woskiem jest spokój na 3-4 tygodnie, bo ja muszę usuwać co tydzień, góra półtora, inaczej wyglądam jakbym miała brodę. Poza tym używam wosku już kilka lat i nie zauważyłam, żeby włoski były słabsze czy żeby rosły wolniej, wręcz mam wrażenie, że z wiekiem jest ich coraz więcej i są sztywniejsze
Jak widać, jest to kwestia indywidualna. Ja napisałam,jak jest w moim przypadku. Jednym włoski odrastają w tydzień,a innym w trzy.
Co do grubości,to pod pachami odrastają mi nieco słabsze niż po maszynce.
Stary 2012-07-10, 15:23   #2395
201604200942
Konto usunięte

Cytat:

Mnie to nie dziwi, bo jak sama wspomniałaś w Polsce też do nazwiska dodawano końcówki
No, ale żeby przeinaczać zagraniczne nazwiska?
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 15:23   #2396
el_vestido_rojo
beach please

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
-u mnie odrastaja po tygodniu, nie jestem zarośnieta jak małpa, mam hormony w normie
-wrastają okrutnie, tworzą się stany zapalne, peelingi nie maja nic do rzeczy, włos rośnie pod złym kątem i już
-u mnie nie odrastają wolniej, a jak odrastają to są identyczne

znam kilkadziesiąt osób, które ma podobnie jak ja, nie liczę Wizazanek. na depilacje woskiem chodzą osoby, które nie reagują tak jak ja. inni wybierają maszynkę, coraz więcej osób woli zainwestować w laserową depilację, gdyby nie kasa, zafundowałabym sobie dawno całą serię. warto też wiedzieć, że osoby planujące kiedyś laserową depilację (i ogólnie fotodepilację) nie powinny usuwać włosków z cebulką (wosk, pęseta, pasta cukrowa, depilator), bo jest duża szansa, że efekt zabiegów będzie dużo słabszy

ja zazdroszczę osobom, którym służy wosk z całego serca, bólu się nie boję, powikłań strasznie
Jakie powikłania mogą wystąpić po depilacji laserowej ?
Nie ukrywam,że gdybym miała możliwości finansowe,to bardzo chętnie usunełabym laserowo zbędne owlosienie
Stary 2012-07-10, 15:41   #2397
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie powikłania mogą wystąpić po depilacji laserowej ?
Nie ukrywam,że gdybym miała możliwości finansowe,to bardzo chętnie usunełabym laserowo zbędne owlosienie
może dojść do poparzenia, stanów zapalnych, blizn. jeżeli trafisz na kompetentną i doświadczoną osobę, będziesz stosować się do zaleceń, to powinno być ok
Stary 2012-07-10, 15:44   #2398
oh Mandy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Jezu... mogłaś tego nie pisać. Nigdy nie dotknę już kasownika.
Wybacz
Stary 2012-07-10, 15:59   #2399
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Mnie to nie dziwi, bo jak sama wspomniałaś w Polsce też do nazwiska dodawano końcówki No, ale żeby przeinaczać zagraniczne nazwiska?
Ja nie rozumiem właśnie tego urabiania nazwisk osób z zagranicy. Co z tego, że w danym kraju urabia się nazwiska, skoro mowa o osobie, która w tym kraju mogła nawet nie być. Po co jej dodawać końcówkę odmężowską, której ani nie ma w dokumentach, ani też być może nie istnieje ona w kraju, z którego dana osoba pochodzi?

Irytuje mnie też urabianie na siłę nazwisk w Polsce. Jeśli dana pani ma po mężu nazwisko Czechowicz, to dlaczego nazywać ją Czechowiczową? Co innego jak ta pani ma takie życzenie lub też jej to nie przeszkadza.
W sumie jedyne uzasadnienie dla urabiania nazwisk jakie teraz widzę (poza preferencjami danej osoby, by była Czechowiczową, a nie Czechowicz) to próba zachowania fleksji w języku polskim. Jednak „pójdźmy do Czechowicz” brzmi dziwnie, w przeciwieństwie do „pójdźmy do Czechowiczowej”.
Głupio, że wiele kobiecych nazwisk się nie odmienia
Stary 2012-07-10, 16:15   #2400
el_vestido_rojo
beach please

Cytat:
Ja nie rozumiem właśnie tego urabiania nazwisk osób z zagranicy. Co z tego, że w danym kraju urabia się nazwiska, skoro mowa o osobie, która w tym kraju mogła nawet nie być. Po co jej dodawać końcówkę odmężowską, której ani nie ma w dokumentach, ani też być może nie istnieje ona w kraju, z którego dana osoba pochodzi?

Irytuje mnie też urabianie na siłę nazwisk w Polsce. Jeśli dana pani ma po mężu nazwisko Czechowicz, to dlaczego nazywać ją Czechowiczową? Co innego jak ta pani ma takie życzenie lub też jej to nie przeszkadza.
W sumie jedyne uzasadnienie dla urabiania nazwisk jakie teraz widzę (poza preferencjami danej osoby, by była Czechowiczową, a nie Czechowicz) to próba zachowania fleksji w języku polskim. Jednak „pójdźmy do Czechowicz” brzmi dziwnie, w przeciwieństwie do „pójdźmy do Czechowiczowej”.
Głupio, że wiele kobiecych nazwisk się nie odmienia
Są też tacy, którzy powiedzieliby "Pójdźmy do Czechowiczki "
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości