U kolejnych PMek już na palcu obrączka pozostałe czeka przedślubna gorączka PM2012-26 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-10, 14:51   #4321
Nattiv
Zakorzenienie

Dot.: U kolejnych PMek już na palcu obrączka pozostałe czeka przedślubna gorączka PM2

Cytat:
Napisane przez paulinak18 Pokaż wiadomość
My właśnie byliśmy na tych dniach skupienia w Bochni w tą niedzielę, i tak: trwa to 3godz najpierw jest wspólny rachunek sumienia i spowiedź (idzie kto chce- nie jest ona obowiązkowa), później msza i dodatkowo wykład w poradni o FAS - trochę teorii + film. Trzeba uzbroić się w cierpliwość My załatwiliśmy właśnie te dni skupienia i 1 spowiedź
Jeżeli potrzebujesz wiedzieć więcej służę pomocą
Będziemy chcieli w Bochni zrobić, bo tam jest ksiądz który będzie Nam udzielał ślubu i pomoże nam poradnię załatwić u siebie od razu.

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
Ile płaciliście w USC? Też 22zł+22zł+87zł?
Jak to tylko pierwszą część? To czym jest pierwsza, a czym druga część? Bo myślałam, że skoro spisaliśmy już z księdzem protokół przedmałżeński, to że już spokój Mamy? Nam też jedna spowiedź odpadła i tylko jedna jest do przejścia- z tego samego powodu
Płaciliśmy jedynie 84 zł w USC. Nasze akty urodzenia już tam mieli. A w drugiej części protokołu ksiądz powiedział, że będziemy ustalać szczegóły dotyczące ślubu. Oddamy ostatnie papierki, podamy świadków i chyba nic więcej

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 14:54   #4322
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Dot.: U kolejnych PMek już na palcu obrączka pozostałe czeka przedślubna gorączka PM2

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Wróciłam ze spotkania z dziewczyna od niebiańskich kwiatów Powiedziałam jej jak ja to widze i ostatecznie wyszlo, ze koszt kwiatów wyniesie 600zł, czyli na pół po 300zł + cos siostrze. Takze nie jest źle, jak na razie.

Ciekawe czy nasz wymagający ksiadz by sie zgodził. Z tego co ta dziewczyna mowiła, bo ja jeszcze z nim nie rozmawiałam, to nawet na sypanie ryzem sie nie zgadza. W kazdym badz razie wstepnie zostało cos ustalone.
Super, ze sie dogadalyscie

Bardzo dobrze, że sie nie zgdadza na sypanie ryżem!
A - wlazi do cholerstwo ze wlosy
B - zwykle przed kosciolami jest posadzka, ktora w polaczeniu z ryzem robi lodowisko!!!

Dobrze, ze mnie ktos ostrzegl, bo rzucali parze przed nami i ja wchodzac do kosciola musialam sie mocno trzymać TZeta, zeby orla nie wywinać.

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 14:54   #4323
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulinak18 Pokaż wiadomość
Ta druga gospoda jest tego samego właściciela A jeżeli chodzi o liczbę osób to na chwilę obecną jest na liście 198 sztuk a wesele robimy 1 dniowe Dokładnie tak jak mówisz cała Bochnia i pół Proszówek
Swoją drogą my z Tż właśnie w Torino umówiliśmy się na 1 randkę Ech... stare dobre czasy, kiedy to jeszcze się na randki chodziło
No tak wlasnie pomyslalam, ze moze ten sam wlasciciel jest! To bedziecie mieli na ktorej sali, góralskiej czy szlacheckiej? Chociaż przy TAKIEJ liczbie osób to pewnie na jednej i drugiej? Pozapraszaliście już wszystkich? Macie termin do 1 sierpnia żeby potwierdzili?
A TŻ w tym samym wieku co Ty? Ciekawe czy się znacie z moim TŻtem Może przynajmniej z widzenia... W Chantili (czy jak się to pisze) w tej kawiarnio/lodziarni miałam spotkanie z florystką Ale ostatecznie z niej zrezygnowaliśmy i zatrudniliśmy dekoratora/florystę aż z Siemianowic Śl.! Ale konkretny, bardzo profesjonalny! I okrooopna gaduła! Ale taka na temat gaduła Świetny jest Był w zeszłym tygodniu oglądać Naszą salę, pomierzyć wszystko itd itp Macie kapelę czy DJa? My Mamy kapelę z Myślenic
Stary 2012-07-10, 15:02   #4324
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
I
Się okaże Oby! Mam taką nadzieję...bo z szytymi sukniami to nigdy nie wiesz...ja żyję tym, co mam w głowie...bo gotową suknię zobaczę dopiero przed samym ślubem!
Wtedy nie bedziesz miała wyjscia, bedziesz musiałą sie w niej zakochac

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Będziemy chcieli w Bochni zrobić, bo tam jest ksiądz który będzie Nam udzielał ślubu i pomoże nam poradnię załatwić u siebie od razu.

Płaciliśmy jedynie 84 zł w USC. Nasze akty urodzenia już tam mieli. A w drugiej części protokołu ksiądz powiedział, że będziemy ustalać szczegóły dotyczące ślubu. Oddamy ostatnie papierki, podamy świadków i chyba nic więcej
Ksiadz ostatnio mnie zaskoczył i mowi, ze przyjedziemy w piatek przed slubem i spiszemy protokół, wiec mowie ze juz spisywaliśmy i wtedy sie dowiedziałam ze sa 2 części

Dni sukpienia robiliśmy razem z naukami, choc nam te dni nie były nam potrzebne, a wygladało to tak, ze bylismy na mszy i kto chciał szedł do spowiedzi. Msza trwała tak jak trwa msza.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 15:07   #4325
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
My płaciliśmy 84zł w USC i Tż u siebie wybierał odpis 22zł ja nie musiałam bo spisywaliśmy w moim USC.

Ja nie wiem dlaczego oni tak rozdzielają ten protokół moim zdaniem to głupota bo pierwsza część to o nas bardziej a druga o dzieciach itd..

Mi jeszcze została poradnia 24 lipca i zapowiedzi może wreszcie jutro wyślemy do Tż cioci.
Ciekawa jestem jak długo ważny jest akt urodzenia Mama wybrała mi odpis końcem marca.... Mam nadzieję, że może mieć do pół roku ehhh
To My wszystko razem za jednym zamachem spisywaliśmy...i o Nas i o dzieciach

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
no u nas się rozbija na zupę i pierwsze danie w umowie mamy 5 dań gorących i on sobie zapisał 12345 i po kolei wpisywał jako pierwsze zupa drugie ziemniaczki itp itd to 6 danie to on gratis dał

znalazłam lody i piwo w promocji jutro idę kupić
No proszę! To coś nowego U Nas patrzy się na obiad czyli zupa+drugie danie jako na DANIE GŁÓWNE, a po nim i po deserze, później, serwowane jest PIERWSZE DANIE GORĄCE itd I dlatego np 4 "dania gorące", czy jak kto woli "ciepłe", oznaczają 4 dania plus jeszcze wcześniej główne - razem 5 dań.

A jakie piwko? Butelkowe czy beczka? I jakie? My na poprawiny bierzemy, bo grilla Mamy zdecydowaliśmy się ostatecznie na butelkowe Bierzemy 2 kraty żywca, dwie tyskiego i jedną lecha Kupiłam też sok malinowy w hurtowni selgros, z taką pompką, niech mają panie do piwka

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Nattiv w kościele św. Mikołaja?
Stary 2012-07-10, 15:07   #4326
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Super, ze sie dogadalyscie

Bardzo dobrze, że sie nie zgdadza na sypanie ryżem!
A - wlazi do cholerstwo ze wlosy
B - zwykle przed kosciolami jest posadzka, ktora w polaczeniu z ryzem robi lodowisko!!!

Dobrze, ze mnie ktos ostrzegl, bo rzucali parze przed nami i ja wchodzac do kosciola musialam sie mocno trzymać TZeta, zeby orla nie wywinać.
Mnie tam ten ryz własnie nie jest potrzebny. Tam nie dopisałam, ale strzelającymi platkami tez nie pozowolił. Powiedział, ze po nich ma kolejny slub i ze ma byc czysto. Czyli dla nas

Franuś
Stary 2012-07-10, 15:10   #4327
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Mnie tam ten ryz własnie nie jest potrzebny. Tam nie dopisałam, ale strzelającymi platkami tez nie pozowolił. Powiedział, ze po nich ma kolejny slub i ze ma byc czysto. Czyli dla nas
Aha

No ale wiesz, nie możesz mieć kontroli nad wszystkimi gośćmi, a nóż ktoś się wyrwie i takie tuby Wam wystrzeli, albo płatkami posypie no i co zrobisz A kościelny kasę tez dostaje to chyba może pozamiatać, nie?

Swoją drogą ja bym tub nie brała, widziałam koleżanki ciemne włosy w białych paprochach z tych płatków i cały garniak jej męża obrany :/

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 15:11   #4328
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
No proszę! To coś nowego U Nas patrzy się na obiad czyli zupa+drugie danie jako na DANIE GŁÓWNE, a po nim i po deserze, później, serwowane jest PIERWSZE DANIE GORĄCE itd I dlatego np 4 "dania gorące", czy jak kto woli "ciepłe", oznaczają 4 dania plus jeszcze wcześniej główne - razem 5 dań.
U nas tez sie liczy jako jedno danie (zupe + ziemniaczki, kotlet itp.) a potem jest kolejne 4 dania gorace. Wiec jakbym miała rozbijać to by wyszło 6 dań.

Franuś
Stary 2012-07-10, 15:12   #4329
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:

Tak

Stary 2012-07-10, 15:14   #4330
paulinak18
Raczkowanie

Cytat:
No tak wlasnie pomyslalam, ze moze ten sam wlasciciel jest! To bedziecie mieli na ktorej sali, góralskiej czy szlacheckiej? Chociaż przy TAKIEJ liczbie osób to pewnie na jednej i drugiej? Pozapraszaliście już wszystkich? Macie termin do 1 sierpnia żeby potwierdzili?
A TŻ w tym samym wieku co Ty? Ciekawe czy się znacie z moim TŻtem Może przynajmniej z widzenia... W Chantili (czy jak się to pisze) w tej kawiarnio/lodziarni miałam spotkanie z florystką Ale ostatecznie z niej zrezygnowaliśmy i zatrudniliśmy dekoratora/florystę aż z Siemianowic Śl.! Ale konkretny, bardzo profesjonalny! I okrooopna gaduła! Ale taka na temat gaduła Świetny jest Był w zeszłym tygodniu oglądać Naszą salę, pomierzyć wszystko itd itp Macie kapelę czy DJa? My Mamy kapelę z Myślenic
Dokładnie tak jak piszesz na dwóch salach w szlacheckiej siedzimy w góralskiej będzie zabawa Dokładnie do 1 sierpnia, chociaż teraz sądzę ze mogliśmy napisać przynajmniej tydzień później Gości już w większości mamy pozapraszanych - zostało nam jeszcze kilka osób- może w weekend się wyrobimy Mój Tż jest 3 lata starszy, ale on uczył się w Brzesku Też jestem ciekawa czy się z widzenia znamy Uwielbiam lody z Chantilly Super my też mamy dekoratorkę, ale z Bochni, też bardzo fajna konkretna babka My też mamy zespół z BochniWięc udało nam się wszystko na miejscu pozałatwiać
A Wy gdzie będziecie mieć przyjęcie? i jak tam w ogóle przygotowania?

Cytat:
To fajnie Powodzenia
paulinak18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 15:16   #4331
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Aha

No ale wiesz, nie możesz mieć kontroli nad wszystkimi gośćmi, a nóż ktoś się wyrwie i takie tuby Wam wystrzeli, albo płatkami posypie no i co zrobisz A kościelny kasę tez dostaje to chyba może pozamiatać, nie?

Swoją drogą ja bym tub nie brała, widziałam koleżanki ciemne włosy w białych paprochach z tych płatków i cały garniak jej męża obrany :/
to samo jej powiedziałam. Poza tym miedzy nią a mna jest godzina przerwy. Takze kościelny moze sie przelecieć i ogarnąć.

Ściągam pierwsze odcinki Seksu w wielkim miescie. Będziemy wieczorem z Tż ogladać

Franuś
Stary 2012-07-10, 15:16   #4332
Post_Blue
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kingsof Pokaż wiadomość
te słowa chyba zawsze będą ogromną radość sprawiały
Ooo tak! Nie myślałam, że będę na nią narzekać, ale jest dość męcząca, ciągle gada i robi mi roz☠☠☠☠☠☠☠ w kuchni. Z tej radości piekę ciasto sernikowe z Oreo http://ciasteczkowepotwory.blox.pl/2...istaKomentarzy jest obłędne!!! TŻ będzie miał niespodziankę jak wstanie

Cytat:
No, to kawusia i planowania ciąg dalszy.....
Kliknęłabym "Lubię to" ale nie mam jak Owocnego planowania!
Post_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 15:22   #4333
kingsof
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Post_Blue Pokaż wiadomość
Ooo tak! Nie myślałam, że będę na nią narzekać, ale jest dość męcząca, ciągle gada i robi mi roz☠☠☠☠☠☠☠ w kuchni. Z tej radości piekę ciasto sernikowe z Oreo http://ciasteczkowepotwory.blox.pl/2...istaKomentarzy jest obłędne!!! TŻ będzie miał niespodziankę jak wstanie
!
a posłuchaj tego, ostatnio była u mnie koleżanka z malutką córeczką (2.5 miesiąca) a mama TŻ jak tylko zobaczyło to dziecko, wzięła je na ręce i na cały dom : ICIU PICIU JAKI SLICNY MALUSEK OJEJKU JEJKU PYSIU PYSIU moja koleżanka na mnie, ja na nią i oczy w górę a jak już wyrwała teściowej dzieciaka to do mnie- nie dziwię się, że się wyprowadzacie po ślubie
Stary 2012-07-10, 15:27   #4334
Post_Blue
Rozeznanie

Cytat:
a posłuchaj tego, ostatnio była u mnie koleżanka z malutką córeczką (2.5 miesiąca) a mama TŻ jak tylko zobaczyło to dziecko, wzięła je na ręce i na cały dom : ICIU PICIU JAKI SLICNY MALUSEK OJEJKU JEJKU PYSIU PYSIU moja koleżanka na mnie, ja na nią i oczy w górę a jak już wyrwała teściowej dzieciaka to do mnie- nie dziwię się, że się wyprowadzacie po ślubie
O matko To swoje chyba będzie przed nią chować, bo zasłodzi na śmierć
Stary 2012-07-10, 15:33   #4335
kingsof
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Post_Blue Pokaż wiadomość
O matko To swoje chyba będzie przed nią chować, bo zasłodzi na śmierć
dokładnie tak szkoda tylko, że nasze mieszkanie jest 2km od ich domu więc pewnie częste niezapowiedziane wizyty się szykują ale ja swoje planuję dopiero gdzieś za 3 lata to liczę na to, że brat TŻ niedługo coś spłodzi i biedna szwagierka się będzie męczyć z mamuśką bo w planach mają zamieszkać na naszym miejscu gdy się wyprowadzimy i dzidzię słyszałam, że też więc może sie WYICIUPICIUJE do tego czasu kiedy ja urodzę ogl zła nie jest ale właśnie jest jej za dużo, za głośno, za często
Stary 2012-07-10, 15:34   #4336
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość

Mam pierwszą ofertę kupna mojej kiecki ślubnej... Jeszcze przed ślubem
Też tak mam odpowiedź obiecałam dać po urlopie bo jeszcze czeka mnie jedna sesja zdjęciowa i zastanawiam się jak suknia będzie wyglądała po tym wszystkim, ale chyba źle nie powinno być

Nas sypali ostatecznie wszystkim... tzn płatki róż, ryż, grosiki i jakoś w tamtym momencie mi to nie przeszkadzało

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 15:35   #4337
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawa jestem jak długo ważny jest akt urodzenia Mama wybrała mi odpis końcem marca.... Mam nadzieję, że może mieć do pół roku ehhh
To My wszystko razem za jednym zamachem spisywaliśmy...i o Nas i o dzieciach

A jakie piwko? Butelkowe czy beczka? I jakie? My na poprawiny bierzemy, bo grilla Mamy zdecydowaliśmy się ostatecznie na butelkowe Bierzemy 2 kraty żywca, dwie tyskiego i jedną lecha Kupiłam też sok malinowy w hurtowni selgros, z taką pompką, niech mają panie do piwka

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

tyskie ale w puszkach niestety bo u nas tak głupio wyszło że właścicel sali zapewniał że on ma sprzęt i beczke można u niego zamówić a w piątek mówi ze jednak nie i tak wyszło ja wolałam butelkowe ale ojciec się uparł ktoś tam mu doradził że w puszce lepiej i już tak zostało ja za piwo nie płacę więc mam g... do gadania
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 15:39   #4338
kasia_kuku
Zakorzenienie

Kiciuniu nasza, jak stres?

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 15:44   #4339
Post_Blue
Rozeznanie

Cytat:
dokładnie tak szkoda tylko, że nasze mieszkanie jest 2km od ich domu więc pewnie częste niezapowiedziane wizyty się szykują ale ja swoje planuję dopiero gdzieś za 3 lata to liczę na to, że brat TŻ niedługo coś spłodzi i biedna szwagierka się będzie męczyć z mamuśką bo w planach mają zamieszkać na naszym miejscu gdy się wyprowadzimy i dzidzię słyszałam, że też więc może sie WYICIUPICIUJE do tego czasu kiedy ja urodzę ogl zła nie jest ale właśnie jest jej za dużo, za głośno, za często
To ja mam szczęście, bo u nas jest trasa Białystok-Kielce ZOstaje Wam kibicowanie bratowi TŻa, co by potomka spłodził. Za co będę trzymac kciuki!
Stary 2012-07-10, 15:47   #4340
melod_y
Zakorzenienie

dziewczyny mam pytanie odnosnie protokolu.

Spisalismy I czesc na 3 miesiace przed slubem... Ponoc zostala jeszcze nam II czesc (tylko tutaj taki maly problem bo jak patrzylam na wzory protokolow w necie to w sumie te wszystkie pytania mielismy w I czesci.... )

Wiec nie wiem co on bedzie wymagac od nas na kolejnym spotkaniu?
domyslam sie ze zapyta nas o nazwiska swiadkow, ale o co mu z tym protokolem dalej chodzilo to nie wiem...

czy ktos z Was tez mial 2 czesci protokolu??

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 15:48   #4341
Post_Blue
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość

Spisalismy I czesc na 3 miesiace przed slubem... Ponoc zostala jeszcze nam II czesc (tylko tutaj taki maly problem bo jak patrzylam na wzory protokolow w necie to w sumie te wszystkie pytania mielismy w I czesci.... )

domyslam sie ze zapyta nas o nazwiska swiadkow, ale o co mu z tym protokolem dalej chodzilo to nie wiem...

My mieliśmy jedną część, ksiądz nic nie mówił o kolejnej
Stary 2012-07-10, 15:49   #4342
kingsof
Raczkowanie

Niedługo koniec wątku, pozwolę sobie zaproponować nowy tytuł wątku

1. Żony piękne wśród nas mamy, a z kolejnymi PM-kami na ten jedyny, cudowny dzień czekamy
2. Idzie sierpień, dni gorące, obrączki na place się wsuwają a TŻciki bez szans ucieczki pozostają
3. Świniaki i kurczaki powoli się gotują a Panny Młode na wesela się szykują!

i tak sobie tworzę może jeszcze coś wymyślę

Edytowane przez kingsof
Czas edycji: 2012-07-10 o 15:51
kingsof jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 15:51   #4343
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:

My też będziemy mieć drugą część, ale nie wiem dokładnie co tam będzie. Ksiądz powiedział, że szczegóły dotyczące ślubu i to będzie już króciutkie w porównaniu z pierwszą częścią.

Stary 2012-07-10, 15:53   #4344
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
My też będziemy mieć drugą część, ale nie wiem dokładnie co tam będzie. Ksiądz powiedział, że szczegóły dotyczące ślubu i to będzie już króciutkie w porównaniu z pierwszą częścią.
o widzisz przypomnialam sobie ze nam mowil cos jeszcze o przebiegu mszy...
Mam nadzieje ze to ostatnie spotkanie szybko nam przeleci...

Stary 2012-07-10, 15:54   #4345
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:

U mnie na drugiej części podawaliśmy dane świadków, donieślismy dokumenty, których nie mieliśmy na pierwszym spotkaniu (np informacja o chrzcie TŻta, który wystał się godzinę na 20 stopniowym mrozie a ksiądz nie przyszedł i musiał robić podejscie nr 2, czy informacja o wygłoszonych zapowiedziach w TŻta parafii). My od razu podpisaliśmy dokumenty (co zazwyczaj młodzi robią w dniu ślubu) i ksiądz schował papiery by w sobotę dopisać dane księdza, który udzieli ślubu. Wiedzieliśmy, że udzieli go nam mój stryj, ale ksiądz wytłumaczył, że gdyby nie dojechał na czas, to trzebaby było skreślać lub wypisywać od nowa i lepiej poczekać do soboty.
Stary 2012-07-10, 15:54   #4346
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:

1. Żony piękne wśród nas mamy, a z kolejnymi PM-kami na ten jedyny, cudowny dzień czekamy
2. Idzie sierpień, dni gorące, obrączki na place się wsuwają a TŻciki bez szans ucieczki pozostają

Ten jest super

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 15:56   #4347
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
U mnie na drugiej części podawaliśmy dane świadków, donieślismy dokumenty, których nie mieliśmy na pierwszym spotkaniu (np informacja o chrzcie TŻta, który wystał się godzinę na 20 stopniowym mrozie a ksiądz nie przyszedł i musiał robić podejscie nr 2, czy informacja o wygłoszonych zapowiedziach w TŻta parafii). My od razu podpisaliśmy dokumenty (co zazwyczaj młodzi robią w dniu ślubu) i ksiądz schował papiery by w sobotę dopisać dane księdza, który udzieli ślubu. Wiedzieliśmy, że udzieli go nam mój stryj, ale ksiądz wytłumaczył, że gdyby nie dojechał na czas, to trzebaby było skreślać lub wypisywać od nowa i lepiej poczekać do soboty.
aha to dobrze... myślałam ze bedzie dalej drążyć jakies tematy

Stary 2012-07-10, 15:57   #4348
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
o widzisz przypomnialam sobie ze nam mowil cos jeszcze o przebiegu mszy...
Mam nadzieje ze to ostatnie spotkanie szybko nam przeleci...
ano właśnie, na tym spotkaniu można ustalić z księdzem przebieg całej mszy św. czy mają po Was wyjść, czy Wy podejdziecie pod ołtarz obgadać, podać wybrane przez siebie czytania i ewangelię itp. itd.

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:

jestem za nr 1!
Stary 2012-07-10, 16:02   #4349
CarrieBradshaw86
Raczkowanie

Hej dziewczyny Przepraszam , że się nie nie odzywam ale u mnie kiepsko ostatnio ze wszystkim... nasz ślub stoi pod znakiem zapytania :/

Ale ale wszystkim nowym żonciom i ich mężom ZDRÓWKA i SZCZĘŚCIA życzę!
CarrieBradshaw86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 16:03   #4350
kingsof
Raczkowanie

A któż ma takie prawo by zamknąć ten wątek i rozpocząć kolejny?

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości