|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
Cytat:
Wczoraj Ewelinka była przekochana Obudziła się o 20.30 ale chciała tylko na ręce. TŻ ją nosił a ja wybyłam do sklepu. Potem kąpanie, karmienie i odłożyłam ją do łóżeczka. Porozglądała się w ciszy i skupieniu przez pół godziny, łapała szczebelki od łóżeczka i zasnęła. Sama. Bez niczego! ![]() EWELINKA POTRAFI PIĆ Z BUTELKI jak dostała cyca, to płakała, że to nie to samo
|
|
#3932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
a już mi się w niej Laura ledwo mieści więc chyba wyjmę w takim razie, choć boję się jakoś ![]() Hej ![]() ja oczywiście też na nic nie mam czasu jakoś... Wpadam tylko podczytać w wolnej chwili. Mała coraz bardziej aktywna, gada jak najęta - jest to słodkie bardzo ale noce coraz gorsze... Szkoda gadać na ten temat nawet!
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca...to może i moja potrafi?? Ja dawałam jej raz swoje odciągnięte to wypiła 2 łyczki, ale była trochę niezadowolona
|
|
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Sama zareagowałabym chyba filmikiem na powrót do ssania z butelki
|
|
|
|
|
#3936 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
u nas nocka w miare, choc Mateuszek krecil sie wnocy , ale TZ go lulal, a ja spalam. Mój TZ dzis pokłócil sie ze swoim ojcem, a obydwaj sa uparci i zawzieci i zaden nie ustapi, ja to wiem ze mój TZ ma czasem głupawke i wtedy czekam az mu minie i z nim nie zaczynam, ale tesciu jest taki sam jak on i zaczeli sie przepychac i mój TZ upadł na łopate a tesciu na niego i Tz musial jechac do szpitala bo wyskoczyl mu bark, czeka teraz na zdjecie, mam nadzieje ze nic powaznego mu sie nie stalo.Moze teraz sie wkoncu uspokoja , bo tak to ciagle takie sytuacje sie darzaly ze jeden madrzejszy od drugiego. Mateusz ma oczka niebieskie, po TZ, ja mam szaro-zielone. Mateusz tez jeszcze z ta wkladka jezdzi, jakos nie wpadlam zeby ja wyjac, ale tearz juz wyjme ![]() My nosimy ubranka 74, wiekszosc ciuszkow tych mniejszych juz powędrowała na strych. W niedziele wybieram sie kupic Matuszkowi troszke wiekszych ubranek i cos na chrzciny. Lena Mateusz ma dlugie nogi po mamie ))rece z reszta tez,mój TZ sie nasmiewal ze mnie ze mam odnóża jak pająk
|
#3937 |
|
Wtajemniczenie
|
Duże te Wasze szkraby
moja to ciągle nosi rozm. 62 czasem niektóre ubranka 68, a niektóre jeszcze mają na metce 56 dwa tygodnie temu na szczepieniu miała 62cm właśnie, więc od porodu urosła tylko 9cm...
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Moja już niektóre nosi 74 ale to zależy co. Największe rozmiarowo są body bo ma długi korpus. Dziś na szczepieniu panie myślały że ma pół roku
|
|
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o kolor oczu to Ewelinka ma jeszcze troche nieokreslone. Na pewno sa ciemne. Jakby braz wymieszany z zielono-niebieskimi. TZ ma brazowe z zielonymi smuzkami, ja mam niebieskie.
Szkrabowi spodobało się kulanie z plecków na brzuszek, tylko czasem w połowie drogi chciałaby wrócić na plecy a nie potrafi Rozmiar ciuszków rozmiarowi nierówny. Większosć 62 pożegnałam właśnie dzisiaj, wyciągnęłam sporo 68/74 Na metkach widnieje napis 3-6 lub 6-9 m-cy a wydaje mi się, że Ewelinka taka normlana jest. tylko grubiutka
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-07-10 o 14:00 |
|
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca, Andrea jeden zestaw ubranek nosi na 12 miesięcy
|
|
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
Tikki, bardzo możliwe
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak roczne dziecko może być takie maleńkie i chudziuteńkie
. Andrea o 12.30 obudziła się na spóźnione jedzonko z 12 i dalej śpi ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- a jak się przebudza to z nerwem, że chce spać dalej i trzeba jej powiedzieć przeciągłe "ciiiiiiiiiiiiiiiiiii ii" i zasypia |
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam na maila pobudkę z wykonaniu Ewelinki
![]() Emigra, Julka ma słodziutki śmiech ![]() Aguśka, Szymonek się krzywił, ale widać, że smakowało
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra jak Julisia super się śmieje
Karolca jaka słodka pobudka Aguśka oj jaki ten soczek dziwny w smaku
|
|
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() Dzis jestem bez koncepcji wiec tylko czytam..i pozdrawiam ![]() Cytat:
![]() Biedactwo...
|
|
#3946 | ||
|
Gang Iren
|
Wrocilam z zakupow.Mama zabrala sie z nami.Teraz zarabia,wiec kupuje sobie sama jedzenie,tylko obiady jemy wspolnie.Wkurzyla mnie,bo zostalo jej z wyplaty 30f,a naladowala do koszyka za ponad 60 i przy kasie z panika czy jej doloze.Mialam i dolozylam,ale mogla chociaz wczesniej zapytac czy w razie czego moge dolozyc,bo nie wie czy jej starczy.
Cytat:
Cytat:
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelinka ma 3,5 miesiaca. dwa tygodnie temu dostala łyzeczke soku jabłkowego. tydzien temu łyzeczke soku z nektarynki a dzis jabłko+marchew.
|
#3948 | ||
|
Zadomowienie
|
Wrocilam ze spaceru, Ania jeszcze dosypia w wozku....
Cytat:
Kiedy planujesz odstawiac Ewelinke od piersi?Filmik boski. Ania tez sie budzi prawie zawsze w podobnym nastroju )Cytat:
|
||
|
|
|
#3949 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Wiki karmilam sama piersia pol roku,a przy Eryku mysle ze zaczne cos podawac juz od 4 miesiaca i zobacze jak zareaguje.On duzy chlop jest,a Tracy Hogg pisala,ze duzym dzieciom mozna szybciej
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
Moja marudna po szczepieniu...... jeszcze tak to nie było
|
|
|
|
#3952 |
|
Gang Iren
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
A my polezelismy z mezem jak mala spala przez cale 24 minuty
smakuja jej jego stopy Moje dziecko nie smieje sie tak na glos z byle powodu,niekiedy musze sie niezle narobic zeby ja doprowadzic do takiego brechtu
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3954 |
|
Wtajemniczenie
|
Lena zdrowiej szybko.
co do tej wkladki w foteliku to ja chyba w ogole nie mialam ,tylko taka jakby poduszeczka pod pupke jest i dalej uzywamy jej. ale w tym foteliku od malego wozka taka podkladka jest. a my z Hanula pojechalysmy w koncu na zajecia dla mam i dzieciaczkow, bo Hania sie wyspala do 13 to i humor byl dobry, a jak ona spala to ja sobie tez drzemke zrobilam i 1,5h snu postawilo mnie na nogi i mowie Hanka jedziemy do ludzi. zasnela w samochodzie i 15min zajec przespala, obudzila sie i poszlysmy do sensor room - pokoj ze swiatlem fioletowym , spokojna muzyczka i basen z pilkami - Hani sie spodobalo i w pilkach trzymala sie z kolega Angelo za raczke smialysmy sie z jego mama szkoda ze nie zrobilam zdjecia.jak spiewalismy piosenki na pozegnanie to Hanka dala popis pisku...a to znaczy ze humor wtedy ma dobry![]() o i w koncu juz w sierpniu beda zajecia z jogi dla maluszkow. |
|
|
|
#3955 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
W szpitalu położna mówiła, żeby nie smarować tak ciągle bo w samych chusteczkach są substancje nawilżające i można przesadzić z tą pielęgnacją; coś w tym jest Cytat:
Cytat:
A co do koloru oczek to jak sie urodził miał ciemno szare i liczyłam na piękne zielono-szare oczy po tż a tu brązowe się zaczynają robić, po mamusi ![]() Karolca, śliczne zdjęcie malutkiej masz w avatarku Moja siostra to Ewelinka![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
Jak na razie to od tygodnia oswajam butelkę słabiutką herbatką koperkową, idzie marnie więc jutro odciągnę mleko i tak spróbuję.
|
|||||||
|
|
|
#3956 |
|
Rozeznanie
|
witam was kochane
będę się udzielać jak tylko czas mi pozwoli ) wybaczcie ze sie nie odzywalam! ale dzieciaki nam rosna jak na drozdzach! widzialam ofoty na mailu ja dodam zaraz moje
|
|
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
kolejny butelkowy sukces
odciagnełam troszke mleczka (40 ml) tuz przed karmieniem. chwile potrwalo zanim zaskoczyla, ale na dwa razy zjadla (20 przed karmieniem i 20 po karmieniu). ale warunek - musi byc głodna.
|
#3958 |
|
Gang Iren
|
Tesciowa oswiadczyla nam,ze chcialaby przyjechac do Anglii i czy jej pomozemy...Normalnie epidemia jakas.Najpierw kuzynka,teraz tesciowa
|
#3959 | |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Znowu mam spore zaległości nie wiem kiedy to nadrobię!U nas wszystko oki. Piotruś co prawda ostatnio przechodzi chyba skok, bo cały czas trzeba się nim zajmować...dłużej niż 5 minut nie pobawi się sam na macie ani przy karuzelce...ale generalnie nie narzekam ![]() a propo karuzelki to popsuła nam się a ja zgubiłam paragon mamy tą fp las tropikalny no i nie działa tż miał ją rozkręcić i sprawdzić o co chodzi ale oczywiście nie ma kiedy...i tak o to Piotruś musi się zadowolić starą plastikową z pozytywką ![]() Wczoraj zrobił mi psikusa i trochę sobie jakoś rozregulował spanie. Zasnął o 17 i obudził się dopiero o 21. Tzn "obudził" to za duże słowo...z zamkniętymi oczami domagał się mleczka czyli tak jak zawsze w środku nocy potem spał do 24.30, potem 2, 5, 7. Dziś już normalnie zasnął po kąpieli ok 20. Cytat:
![]() Ty Gosiu chyba ostatnio prosiłaś o podzielenie się sposobem na dodatkowy dochód, tak? a więc my z tż ostatnio wkręciliśmy się w książki Roberta Kiyosaki i dlatego myślimy nad inwestowaniem w nieruchomości...tzn kupno pod wynajem. Szukamy mieszkania i garaży.Jeden garaż już kupiliśmy...tzn ziemię pod garaż i będziemy stawiać od podstaw. Mam nadzieję że wszystko się uda i będą chętni na wynajem. Mąż zastanawia się też nad otwarciem firmy, bo pracuje bardzo ciężko fizycznie w fabryce i powoli zaczyna mu nawalać kręgosłup... Tak więc cały wolny czas spędzam na szukaniu ofert i analizowaniu pomysłu na biznes męża . Pozdrawiam Was i obiecuję że postaram się już być na bieżąco ![]() idę sobie grzać wodę do wanny... ni mam ciepłej wody do 14 lipca bo coś remontują...przerąbane!aha jeszcze mam pytanie...czy można nie szczepić dziecka tą szczepionką na odrę świnkę różyczkę? tzn reszte z obowiązkowych szczepić ale zrezygnować z tej jednej?
|
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej u nas tez będzie przerwa z ciepłą wodą ,więc rozumiem ból, cóż począć, dobrze,że chociaż gorąco na dworze jest. Z tego co wiem to była jakaś walka o to ,żeby nie karać rodziców,którzy nie szczepią dzieci.Wielu nie szczepi właśnie na to słynne MMR, nie wiem jak to w końcu stanęło prawnie.Jeśli nie zaszczepisz będzie się do Ciebie odzywał sanepid. Gosia no przewalone masz Kaja dzisiaj ssała palce ...od stóp |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:30.

. Już ubranka 68 powoli są na nią za małe w długość 
jak dostała cyca, to płakała, że to nie to samo 

a już mi się w niej Laura ledwo mieści 

))rece z reszta tez,mój TZ sie nasmiewal ze mnie ze mam odnóża jak pająk

przemywam woda, wietrze i od kilku dni nie widac zadnej poprawy. odkad zaczelam uzywac papmers super dry to chyba to odparzenie sie pojawilo, o i moze powodem tez jest to ze nie chce aby sie wybudzila calkowicie w nocy i nie zmianiam pieluszki do rana.
tż miał ją rozkręcić i sprawdzić o co chodzi ale oczywiście nie ma kiedy...i tak o to Piotruś musi się zadowolić starą plastikową z pozytywką