Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VI - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-10, 17:55   #4621
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VI

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam to ok. 2000 zł za pobranie i chyba ok. 500 zł za każdy rok przechowywania - ale nie pamiętam dokładnie.
cholernie dużo

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Dobra, zmykam dziewczynki

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 17:59   #4622
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Wstawiam swoją ciuszkową wyprawkę.
Zdj 1 - to bodziaki rożnego rodzaju z dł i krótkim rękawem, z nogawkami, bez, rampersy itp. Wszytskie 0-3 m-ca
Zdj 2 - dresiki, bluzy, sweterki, spodenki też 0-3 m-ce
Zdj 3 kombinezony, kurteczki, kamizelki 0-3 m-ce
Zdj 4 - ciuszki 3-6 m-cy
Zdj 5 - to prawie same sukieneczki na 6 m-cy i w górę (akurat na lato) około 30 szt.
Zdj 6- wszystko razem
Zdj 7 - poduszka dla niemowlaka (nie napompowana do końca)
Ale śliczne i jak ślicznie poukładane
Ja mam może połowe tego co Ty
Ale układac do komody bede dopiero pod koniec ciąży, teraz mi sie nie chce
Stary 2012-07-10, 17:59   #4623
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
A o jakich kwotach mowa?? nie wiedziałam, ze to drogie jest!
Hm... no i tu Cię okłamać nie chcę więc nie będę cen orientacyjnych podawać, ale pamiętam ze mówiła jakaś gwiazdka w tv, pobranie swoją droga ale comiesięczne przechowywanie troszkę już kosztuje.
Wiem, czego się nie robi dla dzieci ale nie oszukujmy się, to nie jest lek na całe zło i wszystkie choroby.
Gdybym miała mnóstwo kasy - z pewnością tak
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 18:05   #4624
landi0909
Zakorzenienie

ja specjalnie dowiadywałam się o to pobieranie krwi pępowinowej, i zgadzam się - cena zabójcza. Pobranie chyba 1200zł - 2000zł plus specjalny pojemnik i za przechowywanie chyba 500zł na rok.

a my musieliśmy iść do cholernego banku.. wczoraj zabrali wypłatę M, a dziś zaksięgowali to dwa razy i jest 2000 na minusie ale już wyjaśnione na szczęście, co nie zmienia faktu że poza zerami żadnej innej cyferki na koncie nie ma
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 18:10   #4625
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
ja specjalnie dowiadywałam się o to pobieranie krwi pępowinowej, i zgadzam się - cena zabójcza. Pobranie chyba 1200zł - 2000zł plus specjalny pojemnik i za przechowywanie chyba 500zł na rok.

a my musieliśmy iść do cholernego banku.. wczoraj zabrali wypłatę M, a dziś zaksięgowali to dwa razy i jest 2000 na minusie ale już wyjaśnione na szczęście, co nie zmienia faktu że poza zerami żadnej innej cyferki na koncie nie ma
Do tego wszystkiego dziwi mnie ogrom prywatnych banków komórek.... czemu tyle tego?? no pewnie właśnie dlatego, że to opłacalne:/ a jaka gwarancja? niewielka..... nie jestem bardzo zagłębiona w temat ale widać że stał się wręcz "modny"... troszkę żerujący na uczuciach rodziców bo przecież to dla wszystkich oczywiste, że dla swojego maleństwa zrobią wszystko i za wszystkie pieniądze! A wszystkie gwiazdki za reklamę tych banków i tak mają całą procedurę za darmo więc co się dziwić, że tak to rozgłośniono
PS: Słyszałam o darmowych bankach państwowych - możliwe to?? ciekawe...
Stary 2012-07-10, 18:18   #4626
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
watpie zeby w naszym kraju bylo cos takiego za darmo!
Stary 2012-07-10, 18:23   #4627
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Do tego wszystkiego dziwi mnie ogrom prywatnych banków komórek.... czemu tyle tego?? no pewnie właśnie dlatego, że to opłacalne:/ a jaka gwarancja? niewielka..... nie jestem bardzo zagłębiona w temat ale widać że stał się wręcz "modny"... troszkę żerujący na uczuciach rodziców bo przecież to dla wszystkich oczywiste, że dla swojego maleństwa zrobią wszystko i za wszystkie pieniądze! A wszystkie gwiazdki za reklamę tych banków i tak mają całą procedurę za darmo więc co się dziwić, że tak to rozgłośniono
Rzeczywiście jest coś takiego. Poszukałam w googlach:
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...2,3541060.html

"W Polsce są co prawda trzy państwowe banki krwi pępowinowej, ale dostają fundusze tylko na kilkadziesiąt pobrań rocznie. No i przechowują krew nie na potrzeby konkretnego dziecka, ale dla wszystkich potrzebujących."

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Jeszcze ciekawa rzecz:
"Pobranie krwi - 1,5-2 tys. zł, przechowywanie - ok. 400 zł rocznie (albo 3,5-4 tys. płatne z góry za 18-letni depozyt, choć trzeba pamiętać, że krwi pępowinowej jest tak mało, że wystarcza ona na leczenie chorego na białaczkę dziecka ważącego nie więcej niż 30 kg)."
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 18:25   #4628
justa86
Zadomowienie

Cytat:

"W Polsce są co prawda trzy państwowe banki krwi pępowinowej, ale dostają fundusze tylko na kilkadziesiąt pobrań rocznie. No i przechowują krew nie na potrzeby konkretnego dziecka, ale dla wszystkich potrzebujących."

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Jeszcze ciekawa rzecz:
"Pobranie krwi - 1,5-2 tys. zł, przechowywanie - ok. 400 zł rocznie (albo 3,5-4 tys. płatne z góry za 18-letni depozyt, choć trzeba pamiętać, że krwi pępowinowej jest tak mało, że wystarcza ona na leczenie chorego na białaczkę dziecka ważącego nie więcej niż 30 kg)."
Ah no właśnie, nie jest to tak kolorowe jak się w to wgłębimy....podobno rzadko kiedy krew naszego dziecka przydałaby się właśnie naszemu dziecku - częściej innemu. O czym oczywiście prywatne banki raczej nie wspominają
Stary 2012-07-10, 18:26   #4629
Sola1
Zakorzenienie

Kolejna rzecz, która zwróciła moją uwagę:
"Jak dotąd jesteśmy pewni tylko jednego - krew pępowinowa może wyleczyć chorego na białaczkę, ale dotyczy to wyłącznie krwi pobranej od innego dziecka. Nigdzie na świecie nie było do tej pory ani jednego przypadku białaczki wyleczonej za pomocą przeszczepienia własnej krwi pępowinowej."
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 18:36   #4630
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość
Witam, jestem nowa, chciałam się zapisać do mamusiek, wysłałam prywatną wiadomość do Mystiquee, ale nie wiem czy doszła...
Witaj

Cytat:
Napisane przez MoOoNiA Pokaż wiadomość
Mam taką sama paletkę jak ty tą z sephory (mąż się na świeta postarał) jest genialna i zdziwiłam się jak trwałe są te cienie.
No ja tą paletkę wygrałam w konkursie a co do trwałości cieni to nie wiem bo ja od lat używam bazy pod cienie z ArtDeco

Cytat:
nie no, ja doskonale wiem co to zgaga. Z medycznego punktu widzenia zgaga powinna być dopiero później, gdy macica uciska pozostałe narządy. Ale u niektórych po prostu pojawia się szybciutko

a co do ruchów, to ja pierwsze czułam w 16 tygodniu, mimo że to pierwsza ciąża. Takie motylki, na początku łatwo je pomylić ale potem przybierały na sile teraz synuś kopie mnie cały czas, i już jestem nawet pewna gdzie aktualnie ma główkę, a gdzie nóżki, po prostu to czuję w 19 tygodniu jak najbardziej można czuć dziecko
Jejciu ja nawet nie wiem co to zgaga.
Co do ruchów ja motylki czulam od 14tc a pierwszy kopniak dokładnie w 17tc.

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

Ja chyba też jeszcze nie czułam czkwaki malucha

No to super, jak ktoś wie lepiej
Mnie zgaga męczyła na początku ciąży, nie wiem dlaczego, może była powiązana ze strasznymi wzdęciami jakie miałam
teraz co jakiś czas tylko mnie dopadnie, a tak mam spokój, a wtedy pamiętam codziennie
A podobno im bardziej zaawansowana ciąża, tym gorzej ze zgagą
A też miałam do niedawna straszne wzdęcia

Cytat:
Napisane przez Hugolina82 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny.Wlasnie mi kurier przywiozl buciki dla malego ,bo wylicytowalam na allegro za 10,50 zl hehe.A takie fajowe sa ze szok.Wklejam zdjecie
Prześliczne

Cytat:
patrzcie, jakie ja mam dla Szkraba słodkie buciki jakość słaba bo z telefonu, w dodatku mój mi padł więc mam "zastępczy" ale ważne że fotka jest!
Prześliczne

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
wpadłam chwilowo się pożegnać bo jedziemy chociaż na 3 dni nad jezioro
trzymajcie się ciepło
P bierze neta to może zajrzę do was
Miłego wypoczynku

Cytat:
Ja mam dzisiaj doła, ale podczytuję Was...... tylko tak sobie dzisiaj smęcę że nie chcę innym psuć humoru, juz tżtowi od rana nieźle nerwów napsułam :/

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Wstawiam swoją ciuszkową wyprawkę.
Zdj 1 - to bodziaki rożnego rodzaju z dł i krótkim rękawem, z nogawkami, bez, rampersy itp. Wszytskie 0-3 m-ca
Zdj 2 - dresiki, bluzy, sweterki, spodenki też 0-3 m-ce
Zdj 3 kombinezony, kurteczki, kamizelki 0-3 m-ce
Zdj 4 - ciuszki 3-6 m-cy
Zdj 5 - to prawie same sukieneczki na 6 m-cy i w górę (akurat na lato) około 30 szt.
Zdj 6- wszystko razem
Zdj 7 - poduszka dla niemowlaka (nie napompowana do końca)

SZOK ja nie mam jeszcze nic.
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 18:36   #4631
weronika23
Zakorzenienie

hej kochane ja mam pytanie jakiej firmy macie garczki do indukcji
aaa jak pojade na budowe toz robie fotki naszych ciuszkow bo jest straszniieee duzo tego
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 18:43   #4632
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
aaa jak pojade na budowe toz robie fotki naszych ciuszkow bo jest straszniieee duzo tego

Ja co prawda mam elektryczna płytę grzewczą niestety nie indukcyjną i uzywam Tefala inginio z odłączaną rączką sa rewelacyjne i wydaje mi się ze też są do indukcyjnej.

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

U dentysty nie byłam jak ból nie przejdzie za kilka dni to pójdę bo może wtedy okaże się że to coś innego niż wyżynająca się ósemka.
Byłam w bibliotece mam dwie książki "Łzy królowej Saby" oraz "Przełamać tabu" choć wydaję mi się że tą drugą czytałam już.
W szkole jazdy nie byłam, jadę z TŻ w czwartek ale jestem zdecydowana.
Zjadłam ciastko francuskie z jabłuszkiem i maleństwo sie obudziło w końcu

Idę czytać
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 18:53   #4633
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość

kupilam garnki w biedronce jakies 2 lata temu, nie mielismy juz kasy wiec wizleismy te, i nadawaly sie do indukcji
do tej pory mi sluza
dostalam tez jakis wypasny garnek i patelnie oczywiscie drogie i nie widze roznicy w uzytkowaniu...

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 19:02   #4634
karolla12
Rozeznanie

Hej Kochane!

Nadrobiłam,ale nie mam siły pisać Dziś cały dzień na mieście,trochę załatwień przed jutrzejszą operacją męża,potem zakupy z córką w galerii.

jestem padnięta.Idę zjeść arbuza.

Do jutra
karolla12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 19:14   #4635
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
Idę zjeść arbuza.
Jaaa!!
Ja chyba też

Właśnie sie mecze z magisterką
Stary 2012-07-10, 19:18   #4636
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Z tymi darmowymi bankami największy kruczek to taki, że to bank jest właścicielem krwi, a nie rodzice, więc to bank decyduje, kto tą krew dostaje.
Stary 2012-07-10, 19:23   #4637
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
O matko i córko!!! boooskie a ta ilość!
My mamy kawalerkę i ja się zastanawiam jakim cudem się tu zmieścimy, ale jak bym miała tyle co Wy to pewniak - nie dalibyśmy rady w ciasnocie

Heh my też nie planowaliśmy, a druga sprawa że udało nam się baaaardzo szybko Nawet ostatnio sobie wkręciłam, że skoro nie planowaliśmy to jestem gorszą mamą..... a to dopiero bzdura tak sobie nawkręcać!!
Co do pracy to cóż..... tu jej za wiele nie ma, ale co tam dam radę zawsze dawałam to i teraz dam
no nam w sumie wyszlo w drugim miesiacu seksu bez zabezpoieczeńwiec tez szybko..ja myslalam ze pojdzie to dluzej bo ja 30tka, michal straszy, paląca itd myslalam ze to jednak dluzej potrwaaler obydwoje bylismy swiadomi ze tak moze sie stactyle ze planowane nie bylo

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Z tymi darmowymi bankami największy kruczek to taki, że to bank jest właścicielem krwi, a nie rodzice, więc to bank decyduje, kto tą krew dostaje.
ja wlasnie bardzo chetnie bym dala tyle ze koszta są duże , nikt o tym nie mowi ja myslalam ze jest za darmo, moj tż bardzo chce ale cienko to widze

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Ale śliczne i jak ślicznie poukładane
Ja mam może połowe tego co Ty
Ale układac do komody bede dopiero pod koniec ciąży, teraz mi sie nie chce
tak kasia jest chyba najlepiej przygotowanaja to mam w worku ciuchy , dopiero pewnie przed samym porodem bede robic porzadki, pranie i ukladanie

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Jaaa!!
Ja chyba też

Właśnie sie mecze z magisterką
buuuuu biedulka

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
kupilam garnki w biedronce jakies 2 lata temu, nie mielismy juz kasy wiec wizleismy te, i nadawaly sie do indukcji
do tej pory mi sluza
dostalam tez jakis wypasny garnek i patelnie oczywiscie drogie i nie widze roznicy w uzytkowaniu...
kurde moze poprosze garnki na slub..no ja pitole nie wiedzialam ze powiedzenie komus co chce dostac na slub jest takie trudne..to moja przyjaciolka ale znam jej sytuacje i tez nei chce jej rzucic nie wiadomo czego a nie wiem coi bysmy chcieli bo wszystko praktycznie mamy..
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 19:35   #4638
landi0909
Zakorzenienie

ale se narobiłam

ostatnio siostrzeniec przejechał mi takim dużym autkiem (co można na nie usiąść) po stopie i paznokieć podszedł mi ropą... a dziś tym samym paznokciem rąbnęłam w regał i złamałam paznokieć (ten duży w nodze) tak, że od połowy płytki mi wystaje i cały palec w krwi

czarna ja od znajomych też nie wiedziałam co chcę, więc im powiedziałam "kupcie mi coś z Ikei, obojętne co" no i trafili w sedno, kupili ręczniki akurat mam mało ręczników, więc tym nie pogardzę

Edytowane przez landi0909
Czas edycji: 2012-07-10 o 19:36
Stary 2012-07-10, 19:42   #4639
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
ale se narobiłam

ostatnio siostrzeniec przejechał mi takim dużym autkiem (co można na nie usiąść) po stopie i paznokieć podszedł mi ropą... a dziś tym samym paznokciem rąbnęłam w regał i złamałam paznokieć (ten duży w nodze) tak, że od połowy płytki mi wystaje i cały palec w krwi

czarna ja od znajomych też nie wiedziałam co chcę, więc im powiedziałam "kupcie mi coś z Ikei, obojętne co" no i trafili w sedno, kupili ręczniki akurat mam mało ręczników, więc tym nie pogardzę
w sumie reczniki abo posciel zawsze sie przydadza

biedulka
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 19:44   #4640
landi0909
Zakorzenienie

ręczniki to akurat spoko, bo pościel wiadomo, różne rozmiary, tkaniny itp a ja niestety nie każdy materiał lubię z pościelą ciężko trafić w mój gust a ręczniki... Ważne żeby jakikolwiek był
Stary 2012-07-10, 19:48   #4641
DeKajka
Zakorzenienie

Cos nie mam dzisiaj weny do pisania ..
Brakuje mi TŻeta , czuje sie samotna .. a przeciez jestem w ciazy i powinien byc ze mną .. nie chce być teraz sama ..

Oby te dni szybciej mijaly ..
.. do tego mam juz dosc tych wakacji i upalow ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 19:52   #4642
landi0909
Zakorzenienie

a my dziś gadałyśmy o czkawce, i wyobraźcie sobie mój synuś niedawno miał czkawkę siedziałam sobie spokojnie i czułam takie rytmiczne podskakiwanie, ale normalnie cała macica mi skakała normalne kopniaki to mam takie tylko w jednym miejscu, a tutaj całym ciałem synuś podskakiwał
Stary 2012-07-10, 19:55   #4643
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
ale se narobiłam

ojej współczuję

dokładnie - ręczniki to moi zdaniem zawsze jest dobry pomysł.
Ja na swój ślub dostałam z pracy taki zestaw Tefala Ingenio - dwa garnki i patelnia i jestem baaaardzo zadowolona.
Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
w sumie reczniki abo posciel zawsze sie przydadza
jeśli chodzi o pościel to już jest różnie - bo tą z kolei tez dostałam ale 160x200cm a kołdrę mam 200x220 i leży sobie dla gości

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Cos nie mam dzisiaj weny do pisania ..
Brakuje mi TŻeta , czuje sie samotna .. a przeciez jestem w ciazy i powinien byc ze mną .. nie chce być teraz sama ..

Oby te dni szybciej mijaly ..
.. do tego mam juz dosc tych wakacji i upalow ..
jeszcze troszkę i już będziecie razem
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 20:01   #4644
DeKajka
Zakorzenienie

Kurcze chcialabym sie czyms zajac i zrobic sobie wyprawke na allegro, wszystko u jednego uzytkownika.. ale za chiny nie wiem jakiego sprzedawce wybrac .. za duzo ich ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-07-10, 20:08   #4645
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Kurcze chcialabym sie czyms zajac i zrobic sobie wyprawke na allegro, wszystko u jednego uzytkownika.. ale za chiny nie wiem jakiego sprzedawce wybrac .. za duzo ich ..
Mam ten sam problem, bo chciałabym żeby miał prześcieradełka, łóżeczka, pościele, jakieś smoczki itd. Wszystko u jednego sprzedawcy
Stary 2012-07-10, 20:10   #4646
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam ten sam problem, bo chciałabym żeby miał prześcieradełka, łóżeczka, pościele, jakieś smoczki itd. Wszystko u jednego sprzedawcy
No dokladnie .. i nie moge takiego znaleźć .

Na pamiątkę ...

Stary 2012-07-10, 20:11   #4647
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
No dokladnie .. i nie moge takiego znaleźć .
Noo
A jak już znajde, to albo ma za drogo, albo brzydkie kolory, albo za dużo negatywnych komentarzy
Stary 2012-07-10, 20:18   #4648
Lonia89
Raczkowanie

co do tej krwi pępowinowej i banków to mnie nie stac, drogo to wychodzi strasznie.
Ma któras jutro tez wizyte? Ja dzis zaczęłam 21 tydzien i jutro mma wizyte i juz chyba poznam płec o ile maluch sie ładnie ustawi , juz czekam z niecieprliwoscia , a kopniary takie mi sadzi ze hoho ale niech sadzi Lubie to!

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 20:19   #4649
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja robiłam u wasal83 kiedyś ale nie ma wszystkiego.

Szczerze mówiąc tym razem nie będę się bawić w allegro. Identyczne ceny mam w sklepie, od ręki, mogę pomacać

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 20:20   #4650
Kamalika
Raczkowanie

Wykończy mnie ta pogoda - wczoraj straciłam w domu przytomność - zrobiło mi się słabo w głowie śmigło i padłam - dobrze że mąż dość blisko pracuje więc w pół godziny był w domu. Potem cały dzień przespałam i dzisiaj to samo - chyba jakieś zawirowania z ciśnieniem są bo do tego głowa mi pęka ..... niech już się ochłodzi

"Niech no ja dorwę tę mendę co mi ubrania w szafie po nocach zwęża ... "
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości