Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-10, 11:10   #1081
subiektywna Vera
Rozeznanie

Dot.: Gdzie ten okres???? //Ciąża???

A robiłaś test?
Stary 2012-07-10, 11:14   #1082
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8

I co z tego? To nie ma znaczenia, bo wystarczy, że owulacja była przesunięta i CZASEM testy się mylą. Tylko beta da ci odpowiedź.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 11:24   #1083
karola991
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oxlidziaxo Pokaż wiadomość
Witam wszystkich, od dawna czytam posty na wizażu, a dzisiaj założyłam konto

Mam taki problem... A mianowicie: spóźnia mi się okres... Nie zapisałam dokładnej daty miesiączki w czerwcu, ale jest to góra 5 dni. Do marca brałam tabletki antykoncepcyjne, później musiałam przerwać ze względów finansowych. Z chłopakiem przez ten czas zabezpieczaliśmy się prezerwatywą. Od ostatniego okresu kochaliśmy się z 3 razy. ZA KAŻDYM RAZEM prezerwatywa nam nie pękła, ani nie zsunęła się. Nie widać też było, żeby w jakikolwiek sposób "przeciekała". Druga połowa czerwca była dla mnie bardzo stresująca: trudne egzaminy, obrona... Codziennie stres, czasem nawet to w większym stopniu. Wyluzować można tak powiedzieć mogłam dopiero w ubiegłą środę. Poza tym te upały... Wydaje mi się, że one też wpływają na okres, a właściwie na jego opóźnienie. Poza tym dużo i intensywnie się opalałam, jadłam niezdrowe rzeczy... Wczoraj byłam u swojej pani ginekolog, bo stwierdziłam, że jak tylko dostanę okres, zacznę znowu brać tabletki. Powiedziałam jej o moich obawach i całej tej sytuacji. Zrobiła mi USG, na którym zresztą nic nie wykazało. Od niedzieli ciągle siedzę jak na szpilkach, strasznie denerwuje się, że okresu jeszcze nie ma... Dodam, że boli mnie podbrzusze praktycznie cały czas :/ Czy jest jakakolwiek szansa na ciążę... ?
sama sobie odpowiedziałas, stres upały itd. nie ma szans na ciąże, po to bylas u ginekologa aby wykluczyc ciaze, co da ci większa pewnośc jak nie usg?

Cytat:
Napisane przez Gallant Pokaż wiadomość
Witam,
Jestem tu nowa, potrzebuje pomocy.
Od około dwóch lat mam okres regularny +/- 28 dni.
19 maja miałam okres, współżyłam 6 czerwca a 9 dostałam znów okres( po 22 dniach), a powinnam 15 czerwca. Po skończonym okresie współżyłam jeszcze dwa razy, ostatni raz 16 czerwca. Za każdym razem był to stosunek przerywany. Licząc od 9 czerwca, powinnam dostać okres 6 lipca jednak nadal go nie mam a jest już 10. Robiłam test ciążowy strumieniowy 5 lipca i wyszedł negatywnie. Strasznie się boję, że mimo wszystko mogę być w ciąży. Co o tym myślicie? Mam od kilku dni momentami bóle brzucha jak przy okresie ale okresu ani widu ani słychu. Piersi też mam wrażliwe i ociężałe. Miałam sesje ostatnio i martwię się tą ewentualną ciążą więc może dlatego mi się spóźnia? Boje isę iść do ginekologa, bo nie chce usłyszeć, że jestem w ciąży no ale jak tak dalej pójdzie to będę musiała się wybrać.... Powtórzyć test? I czemu po pierwszym współżyciu dostałam po trzech dniach okres który powinnam odstać za tydzień? Dodam, że bardzo dawno się nie kochałam, około 3 lat. Proszę o odpowiedź..
tak jest mozliwosc ciązy seks przerywany to nie metoda antykoncepcji, albo lekarz albo badanie krwi.
Stary 2012-07-10, 11:36   #1084
Gallant
Przyczajenie

Jutro idę na to badanie. A powiedz mi jeszcze jak jest z wynikiem? Jest tam czarno na białym napisane czy to ciąża czy z wynikiem muszę iść do ginekologa? Nigdy nie robiłam takiego testu i nie mam pojęcia jak to wygląda.
Gallant jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 11:38   #1085
oxlidziaxo
Raczkowanie

Dot.: Gdzie ten okres???? //Ciąża???

Nie robiłam, bo jeszcze za wcześnie. Poza tym testy mogą się mylić, wolałam iść od razu do lekarki
oxlidziaxo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 11:41   #1086
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Jest.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 12:09   #1087
nickucha
Przyczajenie

Wszystko się wyjaśniło przyszedł karmazynowy przypływ !!!! :brzyda l:
nickucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 12:46   #1088
oxlidziaxo
Raczkowanie

Mam nadzieję, że i u mnie będzie jak najszybciej...
Stary 2012-07-10, 12:50   #1089
Gallant
Przyczajenie

A czy ból brzucha taki jak podczas okresu może być objawem ciąży? I czy jeśli dostałabym teraz okresu to automatycznie ciąża jest wykluczona? Czy dalej polecacie zrobić badanie krwi?
Gallant jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 12:59   #1090
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gallant Pokaż wiadomość
A czy ból brzucha taki jak podczas okresu może być objawem ciąży? I czy jeśli dostałabym teraz okresu to automatycznie ciąża jest wykluczona? Czy dalej polecacie zrobić badanie krwi?
objawy ciąży pojawiają się długo, długo po zapłodnieniu, to po pierwsze. Ból brzucha przy okresie jest przez to, że szyjka macicy jest zbyt wąska i krew musi przez nią przepłynąć i napotyka opór, dlatego boli (z tego co mi przynajmniej wiadomo). Niektóre kobiety krwawią jeszcze, mimo że są w ciąży, ale to zdarza się b. rzadko.
Stary 2012-07-10, 13:08   #1091
oxlidziaxo
Raczkowanie

Frutti a jak myślisz, jak to jest w moim przypadku?
Stary 2012-07-10, 13:15   #1092
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkich, od dawna czytam posty na wizażu, a dzisiaj założyłam konto

Mam taki problem... A mianowicie: spóźnia mi się okres... Nie zapisałam dokładnej daty miesiączki w czerwcu, ale jest to góra 5 dni. Do marca brałam tabletki antykoncepcyjne, później musiałam przerwać ze względów finansowych. Z chłopakiem przez ten czas zabezpieczaliśmy się prezerwatywą. Od ostatniego okresu kochaliśmy się z 3 razy. ZA KAŻDYM RAZEM prezerwatywa nam nie pękła, ani nie zsunęła się. Nie widać też było, żeby w jakikolwiek sposób "przeciekała". Druga połowa czerwca była dla mnie bardzo stresująca: trudne egzaminy, obrona... Codziennie stres, czasem nawet to w większym stopniu. Wyluzować można tak powiedzieć mogłam dopiero w ubiegłą środę. Poza tym te upały... Wydaje mi się, że one też wpływają na okres, a właściwie na jego opóźnienie. Poza tym dużo i intensywnie się opalałam, jadłam niezdrowe rzeczy... Wczoraj byłam u swojej pani ginekolog, bo stwierdziłam, że jak tylko dostanę okres, zacznę znowu brać tabletki. Powiedziałam jej o moich obawach i całej tej sytuacji. Zrobiła mi USG, na którym zresztą nic nie wykazało. Od niedzieli ciągle siedzę jak na szpilkach, strasznie denerwuje się, że okresu jeszcze nie ma... Dodam, że boli mnie podbrzusze praktycznie cały czas :/ Czy jest jakakolwiek szansa na ciążę... ?
Sama sobie odpowiedziałaś, na swoje obawy w jednym poście
Przez przerwanie brania pigułek cykl może byc zaburzony do pół roku. Stres ma ogromny wpływ na cykl, więc im bardziej będziesz się teraz stresowała, tym dłuższe będzie spóźnienie. Plemnik nie rambo, gumy nie przegryzie i nie powędruje w prost do Twojego jajeczka. No i skoro lekarz nic nie widział na usg, które nie kłamie, to o co Ci jeszcze chodzi?
Chillout.

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Aaaa i jeszcze jedno. Radzę Ci poczekać 5-6 miesiacy przed kolejnym zaczęciem brania pigułek. Powinnaś wiedzieć, że to nie cukierki, a hormony, nie wolno sobie przerywać, kiedy się chce. Poza tym poproś chłopaka, żeby składał się może na nie z Tobą na pół, w końcu to też jest w jego interesie.
Daj organizmowi odpocząć, niech zacznie normalnie funkcjonowac i później dopiero wróc do tabletek.
Stary 2012-07-10, 14:13   #1093
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nickucha Pokaż wiadomość
Wszystko się wyjaśniło przyszedł karmazynowy przypływ !!!! :brzyda l:
I po co było schizować? Na przyszłość bardziej się pilnuj z tymi tabletkami to nie będziesz miała takich stresów
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 15:19   #1094
nickucha
Przyczajenie

Teraz to ja mam ustawione przypomnienia wszędzie telefonie ...komputerze ... nie ma opcji abym zapomniala ! Ale niema tego zlego co by na dobre nie wyszlo ... Wy się posmialyscie ja dostalam kilku siwych włosów :P
nickucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 15:19   #1095
_Juliette_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Frutti Pokaż wiadomość
Poza tym poproś chłopaka, żeby składał się może na nie z Tobą na pół, w końcu to też jest w jego interesie.

Nie rozumiem tych związków, w których kobieta ponosi wszystkie koszty antykoncepcji. Sama jestem studentką i gdyby mój TŻ nie płacił części kwoty za tabletki, badania i lekarza, to też nie wiem, czy byłoby mnie stać na hormony. oxlidziaxo, pogadaj ze swoim mężczyzną o tym, to żaden wstyd i nie prosisz przecież o pomoc, tylko o sprawiedliwy podział kosztów, bo za dziecko też musiałby płacić... dużo więcej.
_Juliette_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 16:02   #1096
oxlidziaxo
Raczkowanie

Ależ my dzielilismy się kosztami On kupował prezerwatywy, a ja tabletki, na to samo wychodziło. Nie pytajcie mnie czemu nie ufałam samym tabletkom- widzicie jaka panikara ze mnie :P
Stary 2012-07-10, 16:11   #1097
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ my dzielilismy się kosztami On kupował prezerwatywy, a ja tabletki, na to samo wychodziło. Nie pytajcie mnie czemu nie ufałam samym tabletkom- widzicie jaka panikara ze mnie :P
Jak czytam takie rzeczy, to łapię się za głowę nie zabieraj się za seks, ani na chłopaka, ani za antykoncepcje, skoro nie masz zaufania i panikujesz bez żadnych podstaw wiesz, że jeśli stosujesz tabletki prawidłowo, to choćbyś kochała się ze swoim chłopakiem 10x w ciągu dnia do końca, to nie zajdziesz w ciąże?
Stary 2012-07-10, 16:50   #1098
oxlidziaxo
Raczkowanie

Wiem :P ale po opisu mojego problemu widzisz, że ja nie potrafię inaczej hehe :P Taka już jestem Teraz jak zacznę znowu brać tabletki to może w końcu się trochę uspokoję Było już trochę tych stresów hehe. A okresu jak nie było tak i nie ma :/
Stary 2012-07-10, 16:56   #1099
karola991
Zakorzenienie

to zamiast rezygnowac z tabletek to zrezygnujcie z bezsensownym wydawaniem kasy na prezerwatywy do tabletek...
Stary 2012-07-10, 17:10   #1100
oxlidziaxo
Raczkowanie

Teraz już wiem. A teraz zanim zacznę znowu brać tabletki muszę najpierw poczekać na okres.
Stary 2012-07-10, 19:01   #1101
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lala2506 Pokaż wiadomość
A ja wolę żeby ktoś komu nie chce się czytać ulotki nie pytał na forum i co? Zastosujesz się?
Przeczytaj ulotkę Azalii. Zastosujesz się?
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 19:31   #1102
improwizacja
Przyczajenie

cześć Dziewczyny! Nie chcę zakładać nowych tematów, także podpinam się pod ten. Nie za bardzo wiem ,co dzieje się z moim organizmem. Ostatni okres miałam 8.06, przyszedł tydzień wcześniej, niż miał przyjść (zazwyczaj 15., wcześniejsze miesiące jeszcze później). Seks uprawiałam 5go lipca, czyli niedawno, był z zabezpieczeniem, nie przypominam sobie sytuacji, żeby gumka pękła, albo, żeby coś było nie w porządku - jedynie, to bałam się, że mógł mieć np. na palcu trochę preejakulatu, ale to chyba zbyt schizowe myślenie. Okresu jak nie było, tak i nie ma. Poszłam do Ginekologa i dowiedziałam się, że prócz nadżerki (niestety) mam na lewym jajniku dużą zmianę - prawdpopodobnie może to być ciałko żółte, jest praktycznie wielkości jajnika. Poczytałam trochę o takich sytuacjach i jedyne wyjaśnienie jakie znalazłam to fakt, że jestem w ciąży. Czy to jest etap niepotrzebnej paniki?
improwizacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 19:40   #1103
oxlidziaxo
Raczkowanie

A lekarz ci nie powiedział, że w ciąży jesteś? Myślałam, że o takich rzeczach mówi wprost.
Stary 2012-07-10, 19:44   #1104
improwizacja
Przyczajenie

Nie, powiedział tylko, że mam przyjść za miesiąc na kontrolę.
improwizacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 20:46   #1105
karola991
Zakorzenienie

to może idz na badanie krwi, to Ci więcej powie niż ten ginekolog. Nie potrafię nic określić, bo zazwyczaj moj ginekolog mówi wprost "nie ma ciąży" i wiem wtedy o co chodzi, no ale skoro był stosunek w prezerwatywie i nic nie wyciekło, to może jakieś zmiany hormonalne są może nie ciąza
Stary 2012-07-10, 21:53   #1106
lunka2222
Przyczajenie

Czy to może być ciąża?

Witam pisze do was kochane bo mam mały problem aczkolwiek miesiaczke mam regularnie miedzy 28-31 dniem .... ostatnia @ mialam 1czerwca do dnia dzisiaj nie dostalam ... kocham sie z facetem bez zabezpieczenia aczkolwiek nie dochodzi we mnie zawsze wyciaga, ale wiadomo jak to czasem bywa. Mija dzisiaj 40dzien cyklu czy moge byc w ciazy? Robilam test 3dni temu wyszla jedna kreska aczkolwiek kiedys sie dowiadywalam ze nie zawsze test wykaze jak to jestr wczesna ciaza. Prosze was o odpowiedz na moj post.

Buziaki !
lunka2222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 21:59   #1107
lunka2222
Przyczajenie

Witam dołączę się do tematu oczywiście jak można ... założyłam osobny ale to przez przypadek bo chciałam jak najszybciej napisać.

A więc mam taki problem @ mam regularnie miedzy 28-31 dniem. Ostatnio @ miałam 1 czerwca do dnia dzisiaj nie mam niestety @ jest to 40 dzień cyklu. Stosunek z partnerem odbywam bez zabezpieczenia aczkolwiek partner przed wytryskiem wycofuje się ze mnie. Robilam 3 dni temu test ciążowy wykazał 1 kreskę wiem ze nie zawsze test wykaze ciaze bo moze byc za wczesnie albo cos innego. Mam do was pytanie czy moze byc tak ze to moze byc ciaza? Prosilabym o odpowiedz na mego posta.

Buziaki !
Stary 2012-07-10, 22:02   #1108
oxlidziaxo
Raczkowanie

Matko ja na Twoim miejscu bym chyba nie wytrzymała w tej niepewności... Zobacz na mój problem.
Stary 2012-07-10, 22:06   #1109
lunka2222
Przyczajenie

oxlidziaxo przeczytałam no ja tabletek nie brałam wogóle ... w życiu tyle się już nastresowałam że miesiaczka przez to mi sie nie opoznia ... ale nie wiem kurcze co juz mam robic

Ps. też jestem panikara jak TY! ;P
Stary 2012-07-10, 22:31   #1110
Dorothy899
Przyczajenie

Z chłopakiem uprawialismy seks z prezerwatywa (ze srodkiem plemknikobojczym), doszedl, gumka cala. Zalozylismy nowa, przed piescilam go jeszcze oralnie i od razu zalozylam, ale nie na ta strone szybko zmienilam i na wszelki wypadek wytarlam chustaczka. Dodam ze byly dni plodne (rozciagliwy sluz) czy jest jakies prawdopodobienstwo zaplodnienia?
Dorothy899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości