|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Gdzie ten okres???? //Ciąża???
A robiłaś test?
|
#1082 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8
I co z tego? To nie ma znaczenia, bo wystarczy, że owulacja była przesunięta i CZASEM testy się mylą. Tylko beta da ci odpowiedź.
|
|
|
|
#1083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1084 |
|
Przyczajenie
|
Jutro idę na to badanie. A powiedz mi jeszcze jak jest z wynikiem? Jest tam czarno na białym napisane czy to ciąża czy z wynikiem muszę iść do ginekologa? Nigdy nie robiłam takiego testu i nie mam pojęcia jak to wygląda.
|
|
|
|
#1085 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Gdzie ten okres???? //Ciąża???
Nie robiłam, bo jeszcze za wcześnie. Poza tym testy mogą się mylić, wolałam iść od razu do lekarki
|
|
|
|
#1086 |
|
Konto usunięte
|
Jest.
|
|
|
|
#1087 |
|
Przyczajenie
|
Wszystko się wyjaśniło przyszedł karmazynowy przypływ !!!!
![]() :brzyda l: |
|
|
|
#1088 |
|
Raczkowanie
|
Mam nadzieję, że i u mnie będzie jak najszybciej...
|
|
|
|
#1089 |
|
Przyczajenie
|
A czy ból brzucha taki jak podczas okresu może być objawem ciąży? I czy jeśli dostałabym teraz okresu to automatycznie ciąża jest wykluczona? Czy dalej polecacie zrobić badanie krwi?
|
|
|
|
#1090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
objawy ciąży pojawiają się długo, długo po zapłodnieniu, to po pierwsze. Ból brzucha przy okresie jest przez to, że szyjka macicy jest zbyt wąska i krew musi przez nią przepłynąć i napotyka opór, dlatego boli (z tego co mi przynajmniej wiadomo). Niektóre kobiety krwawią jeszcze, mimo że są w ciąży, ale to zdarza się b. rzadko.
|
|
#1091 |
|
Raczkowanie
|
Frutti a jak myślisz, jak to jest w moim przypadku?
|
|
|
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przez przerwanie brania pigułek cykl może byc zaburzony do pół roku. Stres ma ogromny wpływ na cykl, więc im bardziej będziesz się teraz stresowała, tym dłuższe będzie spóźnienie. Plemnik nie rambo, gumy nie przegryzie i nie powędruje w prost do Twojego jajeczka. No i skoro lekarz nic nie widział na usg, które nie kłamie, to o co Ci jeszcze chodzi? Chillout. ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Aaaa i jeszcze jedno. Radzę Ci poczekać 5-6 miesiacy przed kolejnym zaczęciem brania pigułek. Powinnaś wiedzieć, że to nie cukierki, a hormony, nie wolno sobie przerywać, kiedy się chce. Poza tym poproś chłopaka, żeby składał się może na nie z Tobą na pół, w końcu to też jest w jego interesie. Daj organizmowi odpocząć, niech zacznie normalnie funkcjonowac i później dopiero wróc do tabletek.
|
|
#1093 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1094 |
|
Przyczajenie
|
Teraz to ja mam ustawione przypomnienia wszędzie telefonie ...komputerze ... nie ma opcji abym zapomniala ! Ale niema tego zlego co by na dobre nie wyszlo ... Wy się posmialyscie ja dostalam kilku siwych włosów :P
|
|
|
|
#1095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie rozumiem tych związków, w których kobieta ponosi wszystkie koszty antykoncepcji. Sama jestem studentką i gdyby mój TŻ nie płacił części kwoty za tabletki, badania i lekarza, to też nie wiem, czy byłoby mnie stać na hormony. oxlidziaxo, pogadaj ze swoim mężczyzną o tym, to żaden wstyd i nie prosisz przecież o pomoc, tylko o sprawiedliwy podział kosztów, bo za dziecko też musiałby płacić... dużo więcej. |
|
|
|
|
#1096 |
|
Raczkowanie
|
Ależ my dzielilismy się kosztami
On kupował prezerwatywy, a ja tabletki, na to samo wychodziło. Nie pytajcie mnie czemu nie ufałam samym tabletkom- widzicie jaka panikara ze mnie :P
|
|
|
|
#1097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zabieraj się za seks, ani na chłopaka, ani za antykoncepcje, skoro nie masz zaufania i panikujesz bez żadnych podstaw wiesz, że jeśli stosujesz tabletki prawidłowo, to choćbyś kochała się ze swoim chłopakiem 10x w ciągu dnia do końca, to nie zajdziesz w ciąże?
|
|
#1098 |
|
Raczkowanie
|
Wiem :P ale po opisu mojego problemu widzisz, że ja nie potrafię inaczej hehe :P Taka już jestem
Teraz jak zacznę znowu brać tabletki to może w końcu się trochę uspokoję Było już trochę tych stresów hehe. A okresu jak nie było tak i nie ma :/
|
|
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
to zamiast rezygnowac z tabletek to zrezygnujcie z bezsensownym wydawaniem kasy na prezerwatywy do tabletek...
|
#1100 |
|
Raczkowanie
|
Teraz już wiem. A teraz zanim zacznę znowu brać tabletki muszę najpierw poczekać na okres.
|
|
|
|
#1101 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1102 |
|
Przyczajenie
|
cześć Dziewczyny! Nie chcę zakładać nowych tematów, także podpinam się pod ten. Nie za bardzo wiem ,co dzieje się z moim organizmem. Ostatni okres miałam 8.06, przyszedł tydzień wcześniej, niż miał przyjść (zazwyczaj 15., wcześniejsze miesiące jeszcze później). Seks uprawiałam 5go lipca, czyli niedawno, był z zabezpieczeniem, nie przypominam sobie sytuacji, żeby gumka pękła, albo, żeby coś było nie w porządku - jedynie, to bałam się, że mógł mieć np. na palcu trochę preejakulatu, ale to chyba zbyt schizowe myślenie. Okresu jak nie było, tak i nie ma. Poszłam do Ginekologa i dowiedziałam się, że prócz nadżerki (niestety) mam na lewym jajniku dużą zmianę - prawdpopodobnie może to być ciałko żółte, jest praktycznie wielkości jajnika. Poczytałam trochę o takich sytuacjach i jedyne wyjaśnienie jakie znalazłam to fakt, że jestem w ciąży. Czy to jest etap niepotrzebnej paniki?
|
|
|
|
#1103 |
|
Raczkowanie
|
A lekarz ci nie powiedział, że w ciąży jesteś? Myślałam, że o takich rzeczach mówi wprost.
|
|
|
|
#1104 |
|
Przyczajenie
|
Nie, powiedział tylko, że mam przyjść za miesiąc na kontrolę.
|
|
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
to może idz na badanie krwi, to Ci więcej powie niż ten ginekolog. Nie potrafię nic określić, bo zazwyczaj moj ginekolog mówi wprost "nie ma ciąży" i wiem wtedy o co chodzi, no ale skoro był stosunek w prezerwatywie i nic nie wyciekło, to może jakieś zmiany hormonalne są może nie ciąza
|
#1106 |
|
Przyczajenie
|
Czy to może być ciąża?
Witam pisze do was kochane bo mam mały problem aczkolwiek miesiaczke mam regularnie miedzy 28-31 dniem .... ostatnia @ mialam 1czerwca do dnia dzisiaj nie dostalam ... kocham sie z facetem bez zabezpieczenia aczkolwiek nie dochodzi we mnie zawsze wyciaga, ale wiadomo jak to czasem bywa. Mija dzisiaj 40dzien cyklu czy moge byc w ciazy? Robilam test 3dni temu wyszla jedna kreska aczkolwiek kiedys sie dowiadywalam ze nie zawsze test wykaze jak to jestr wczesna ciaza. Prosze was o odpowiedz na moj post.
Buziaki ! |
|
|
|
#1107 |
|
Przyczajenie
|
Witam dołączę się do tematu oczywiście jak można ... założyłam osobny ale to przez przypadek bo chciałam jak najszybciej napisać.
A więc mam taki problem @ mam regularnie miedzy 28-31 dniem. Ostatnio @ miałam 1 czerwca do dnia dzisiaj nie mam niestety @ jest to 40 dzień cyklu. Stosunek z partnerem odbywam bez zabezpieczenia aczkolwiek partner przed wytryskiem wycofuje się ze mnie. Robilam 3 dni temu test ciążowy wykazał 1 kreskę wiem ze nie zawsze test wykaze ciaze bo moze byc za wczesnie albo cos innego. Mam do was pytanie czy moze byc tak ze to moze byc ciaza? Prosilabym o odpowiedz na mego posta. Buziaki ! |
|
|
|
#1108 |
|
Raczkowanie
|
Matko ja na Twoim miejscu bym chyba nie wytrzymała w tej niepewności... Zobacz na mój problem.
|
|
|
|
#1109 |
|
Przyczajenie
|
oxlidziaxo przeczytałam no ja tabletek nie brałam wogóle ... w życiu tyle się już nastresowałam że miesiaczka przez to mi sie nie opoznia ... ale nie wiem kurcze co juz mam robic
![]() Ps. też jestem panikara jak TY! ;P |
|
|
|
#1110 |
|
Przyczajenie
|
Z chłopakiem uprawialismy seks z prezerwatywa (ze srodkiem plemknikobojczym), doszedl, gumka cala. Zalozylismy nowa, przed piescilam go jeszcze oralnie i od razu zalozylam, ale nie na ta strone
szybko zmienilam i na wszelki wypadek wytarlam chustaczka. Dodam ze byly dni plodne (rozciagliwy sluz) czy jest jakies prawdopodobienstwo zaplodnienia?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

objawy ciąży pojawiają się długo, długo po zapłodnieniu, to po pierwsze. Ból brzucha przy okresie jest przez to, że szyjka macicy jest zbyt wąska i krew musi przez nią przepłynąć i napotyka opór, dlatego boli (z tego co mi przynajmniej wiadomo). Niektóre kobiety krwawią jeszcze, mimo że są w ciąży, ale to zdarza się b. rzadko.

nie zabieraj się za seks, ani na chłopaka, ani za antykoncepcje, skoro nie masz zaufania i panikujesz bez żadnych podstaw