|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Już tak planuje i planuje to zamówienie ze Zsk i jakoś mi zawsze coś musi wyskoczyć :/
|
|
|
|
#3962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam w nosie Uważam, że jeśli o włosie chodzi to najważniejsze jest pH, a kranówa ma około 7, więc jest git.Cytat:
Destylowana jak wiadomo powstaje przez odparowanie wody, a następnie skroplenie pary wodnej. A do produkcji demineralizowanej używa się wymieniaczy jonowych, które "wybierają" odpowiednie jony z wody nieoczyszczonej. Chociaż czasem otrzymywana jest takowa przez wielokrotną destylację.
|
|
#3963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dwa olejki Alterra limonka&oliwka i migdały&papaja + słynny krem do rąk z Biedronki BeBeauty masło Shea & olejek kokosowy wzięłam miseczkę, nalałam trochę wody dałam wszystko i.. jak się okazało pomieszać się tego nie dało Dolałam więc wody i całą tą substancję wylałam na włosy ![]() Muszę przyznać piękny zapach to miało. Po dwóch godzinach spłukałam Joanną Naturią i dałam jeszcze odżywki Alterra (dwie na raz). Efekty: piękne, błyszczące, pachnące fale bez puchu
|
|
|
#3965 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kupiłam sobie nożyczki Próbowałam wyłapać te wszystkie biały końcówki ale słabo mi to idzie..I co nikt nie wie jakie jest potrzebne stężenie gliceryny żeby była ona promotorem??
|
|
|
|
|
#3966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzisiaj przyszły moje kosmetyki z Bingo mama zamówiła sobie chyba ze sto rzeczy, fajnie wyglądały rozłożone na całym stole nałożyłam w wannie maskę z keratyną i spiruliną, zobaczymy jakie będą efekty. kupiłam też olejek makadamia na twarz i jestem zaskoczona jaką wspaniałą ma konsystencję - jeszcze lżejszy niż kokos - prawie jakbym używała kremu ![]() w ogóle dużo tu nas Trójmieszczanek na wątku może kiedyś zorganizujemy jakieś spotkanie
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2012-07-10 o 22:39 |
||
|
|
|
#3968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dla włosów, to chyba jeden pies Cytat:
|
||
|
|
|
#3969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
W Rossmanie, Naturze, Tesco, Intermarche, Leclerc (jak to się pisze ?
) i w wielu innych nigdy nie miałam problemu z dostępnością.---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- ale to ma same plusy - dzięki temu dowiedziałam się o tym sklepie na Monciaku. bardzo nie lubię płacić za przesyłkę w sklepach internetowych, wydaje mi się to marnotrawieniem pieniędzy, które mogłabym wydać na coś włosowego teraz wystarczy wybrać się do Sopotu i dużo wspaniałości stacjonarnie można dostać
|
#3972 |
|
Konto usunięte
|
Mam włosowy kryzys.
![]() Niby z włosami coraz lepiej, ale mam dość wiecznie odstających babyhair które mają w sumie 2 różne długości i jakkolwiek bym się nie uczesała wciąż odstają i nie dają się ujarzmić. Mam włosy falowane, partia włosów przy skroniach ma jakieś 6 cm i wiecznie odstaje, nie nadaje się do wypuszczenia ani do związania. Partia włosów przy uszach odstaje tworząc mi dwie anteny z boku głowy i wygląda to tragicznie. Jak już mówiłam moje babyhair maja różne długości. Jeśli zepne górną partie włosów u góry głowy i ściągnę mocniej włosy, przy skroniach krótkie bejbiki tworzą nieestetyczny meszek, a po chwili te dłuższe wymykają się i tworzą mi wokół głowy piuropusz. Włosy są bardzo gęste u nasady + 10cm, natomiast od połowy długości są tragicznie przerzedzone tak że kiedy opadają na plecy tworzą tylko kilka klusków. Nie daje rady z warkoczem, bo jest strasznie cienki; kok jest nieestetyczny, mały i wszystko się z niego wymyka (w dodatku moje włosy zmieniają kolor, te przy nasadzie są hebanowe, potem jaśnieją, aż do ciepłego brązu, więc kok wygląda nienaturalnie, jakby był zrobiony z innych włosów, a robię go wysoko, więc kontrast jest widoczny ). Z przedziałkiem nie da rady ich nosić, bo grzywka wygląda jak wygryziona, a po prawej stronie właściwie jej nie ma, są tylko odrastające partie włosów różnej długości, które nie zakrywają mi uszu, natomiast po lewej jest jej bardzo mało. Krótko mówiąc mam już dośc wcierania Jantara, picia skrzypu i tych wszystkich rzeczy. Wiem, że trzeba na to wszystko czasu, dbam o włosy od dawna, ale teraz jestem bardzo zdesperowana, a to pewnie dlatego że zachęciły mnie efekty stosowania Jantara w postaci szybszego porostu i chciałabym wszystko już teraz. Pozatym dawno ich nie podcinałam (ok 4 miesiące) i mimo że wcale tego nie wymagają, wciąż mam ochotę to zrobić, chociaż trochę wyrównać. Ale wtedy moje starania pójdą na marne, liczy się każdy centymetr. Siedzę w internecie i oglądam zdjęcia pięknych włosów, ale niestety - kilka lat notorycznego wypadania zrobiło swoje. Jak przetrwać coś takiego, może zarzuce na głowę jakąś chustę. ![]() Przepraszam. Musiałam to komuś powiedzieć, a wiem że tylko wy, włosomaniaczki mnie zrozumiecie.Chwila zwątpienia, może czas na powrót do olejków...
Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2012-07-10 o 23:04 |
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
A który balsam dokładnie? Daj znać jak poszło, bo szukam jakiejś alternatywy do mycia włosków
Ponoć balsamy mrs potters są lżejsze od isany babassu, a ona przy myciu obciążała moje cienkie kłaczki.
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2012-07-10 o 23:00 |
|
|
|
#3974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam, jak zimą zazdrościłam Krakowiankom, że mają taką dużą ekipę i mogą sobie podsyłać informacje co gdzie można kupić Zapomniałam powiedzieć, że Parchute też można kupić w tym sklepiku ![]() kasycko, kiedy testujesz GP?
|
|
|
|
|
#3975 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepiej wtedy zapomnieć o włosach (tak, nie jest to łatwe ), wyluzować i poczekać aż motywacja sama wróci.
|
|
#3976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ejjj, ja bylam!
|
|
|
|
|
#3977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przyprawy itd na pewno przywiozę to już miałam w planach a za informację o tych kosmetykach bardzo dziękuję pewnie je przetestuję
|
|
|
|
|
#3978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dodałam keratyne, dpantenol, elastynę, hydromanil, mleczko pszczele, aloes, glicerynę, mocznik, kofeinę, kwas hialuronowy, resztkę waxa i dopełniłam pottersem teraz trzymam to pod reklamówką i ręcznikiem![]() w zwykłych, małych sklepikach z kosmetykami jak i w drogeriach. Są w rossmanie, w drogeriach polskich, w marketach... Cytat:
Ja mam a aloesem i czymś tam( nie pamiętam) i jest spoko
|
|
#3979 | |||||
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, gdzie one są
![]() Miałam zrobić, ale włoski były mokre i teraz też są jeszcze wilgotne. Ostatnio coś nie pamiętam, bo w ciągu dnia mnie praktycznie nie ma w domu, a już czas na aktualizację ![]() Cytat:
Ja na początku pielęgnacji unikałam silikonów i po dwóch miesiącach musiałam ściąć ponad 5 cm ![]() Teraz stosuję silikony na końcówki, spray b/s z lekkim silikonem i czasami nakładam odżywkę d/s ![]() Jedyne czego moje włoski nie lubią, to szampony z silikonami, mam strąki wtedy i są obciążone. Jeżeli umie się używać silikonów z głowa, to one naprawdę nie są złe. Ja używam lekkich i regularnie oczyszczam włoski i nic negatywnego nie zauważyłam Jedynie na plus, że nie rozdwają się tak szybko i nie łamią wcale ![]() Cytat:
Składy mają podobne, ale pewnie kiedyś się skuszę na Long ![]() Cytat:
![]() Sama tak robię A jaki to jest alkohol, bo nie wszystkie są złe ![]() Cytat:
Zajrzyj tutaj https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=126 Dowiesz się co zrobić, aby wydobyć skręt ![]() No i jeżeli nie masz rozdwojonych końcówek, to spróbuj je nawilżać i nie obcinaj na razie ![]() Cytat:
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
efekty po masce Bingo keratyna i spirulina na razie bardzo zadowalające
następnym razem dodam trochę półproduktów ![]() dziewczyny, czy miód dodawany do maski poradzi sobie z przesuszonymi włosami od słońca i wiatru? szukam jakiegoś dobrego nawilżacza. szkoda, że sok z aloesu mi się przeterminował.
|
#3981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moje np. uwoelbiają
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już robię foty ![]() Edit: jednak będą jutro, bo aparat mam rozładowany
16.09.11 - pielęgnacja bezsilikonowa 29.09.11 - oleje 25.01.12 - ścięcie 1.04.12 - Seboradin 12.04.12 - Eclipta 11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy Moje włosy Edytowane przez izus_86 Czas edycji: 2012-07-10 o 23:37 |
|
|
|
|
#3983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na 250 ml 5 ml gliceryny. Chociaż ja nie dodaję ![]() Cytat:
![]() Na paczkę czekam ![]() Kochana, nie piszę tego konkretnie do Ciebie(nie czuj czasem urazy, nie o to mi chodzi ), bo i na innych wątkach mam ten problem Dziewczyny: Jestem KASCYSKO!
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
A moje nienawidzą
|
|
#3985 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mam pewien problem a mianowicie z moimi końcówkami. Są zdrowe,sama je podcinam troszkę nożyczkami fryzjerskimi ale jak je umyję i nałożę na końcówki serum do końcówek z biowaxa to po kilku godzinach końcówki są szorstkie i nie miłe w dotyku. Co byście poradziły ? Zastanawiałam się nad jedwabiem CHI.
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To of kors żart ![]() no właśnie
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Mondre, nie wpadłam na to
Ale najlepsze jest to, że wszędzie jest przekręcany identycznie, i nie rozumiem tego fenomenu ![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Cytat:
![]() Chyba zrobię sobie kascysko vel. kacysko
|
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w Rossmannie od czwartku w promocji spraye Gliss Kura, odżywki Nivea, Joanna z Apteczki Babuni.
Ogólnie jest kilka fajnych produktów do ciałka w promocji
|
#3990 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wszystko będę wydawać na włosy ![]() jutro też się wybieram do Krakowa na dwa dni i lecę polować na coś włosowego chciałam dać wam dzisiaj focie, ale nie zdążyłam ostatnio nic się nie odzywam, ale jestem cały czas
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.

Dolałam więc wody i całą tą substancję wylałam na włosy 

. Ubolewam niezmiernie, że moja dostawczyni uciekła z Grecji do Kanady . Posucha w kuchni u mnie nastała, Panie Dzieju !