|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VI
Cytat:
takze widzicie roznie jest.A ja mam 23 , od roku jestem męzatką, tez studiuje i nie zamierzam przerywac, za rok rowniez mam obrone magisterska, jeszcze mysle jakas podyplomowke zaczac, zobaczymy....
|
|
#4712 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chodzę w sukienkach lub spódnicach na luźnej gumie W spodenki też się nie mieszczę ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
Lonia ja kupiłam w tesco sukienke jedynie
taka na ramiączkach błękitna, jutro dodam Wam fotkę w niej przewiewna i luźna, co najważniejsze i 38zł mnie kosztowała więc też tragedii nie ma w spodenki nie wejdę żadne, jedynie z tego co wiem h&m mama są fajne stamtąd mam długie spodnie ciążowe
|
|
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#4715 |
|
Zadomowienie
|
witam nowa mamusie
Aga gratuluje udanej wizyty,a zapalenie na pewno szybko wyleczysz. MiciaKiciamysle,ze tz padnie z wrazenia jak Cie zobaczy, swietny ten komplet DeKajka gratulacje dla siostry, faktycznie jest mlodziutka,ale na pewno sobie poradzi. A to siostra rodzona? Ja tez jestem razem z siostra w ciazy, tylko cioteczna, nasze mamy to rodzone siostry. Moja siostra ma 23 lata, tez mlodziutka.
|
|
#4716 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z drugiej strony wg mnie to chyba nie ma najlepszego czasu na macierzyństwo czy to 18 czy 35 lat zawsze będą jakieś za i przeciw. Ja mam 33 lata i patrząc teraz na dzieci koleżanek, które urodziły w wieku 19-20 lat zazdroszę już tak dużych dzieci, z drugiej strony w wieku 33 lat mam już etap studiów/dorabiania się/walki o pozycję w firmie za sobą a tym samym zmieniły się również priorytety i teraz rodzina jest najważniejsza. Tak czy siak to młodym mamom zazdroszczę lepszego samopoczucia w ciąży - pierwsza ciąża w wieku 33 lat to faktycznie spore wyzwanie dla organizmu.
|
|
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Matko kochana ale mi brzuch wywaliło ![]() Ide spac, dobranoc
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zacisniete dobrej nocki Mysti dobrej nocki Kamalika masz racje,ze zaden czas nie jest najlepszy na dziecko, kazdy wiek ma plusy i minusy. Ja mam 31 lat i tez jestem w pierwszej ciazy, chcialam wczesniej,ale nie wyszlo. Ciesze sie,ze w ogole sie udalo
Edytowane przez peperonik Czas edycji: 2012-07-10 o 23:32 |
|
|
|
|
#4719 |
|
Raczkowanie
|
Ej chyba zjadłam ćme;/ fuuuu, odkrecaałam wode i piłam patrze na palce a tam pozostałosci po ćmie;/ łeeee
lANDI WSTAW JUTRO FOTECZKE W TEJ KIECUNI
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
tak na prawdę nie wiek jest najważniejszy
wiadomo, taka 16-latka raczej nawet fizycznie nie jest gotowa do wydania potomka na świat. U nas na osiedlu 14-latka urodziła syna ja postanowiłam mieć dziecko tak wcześnie, bo wiem że będę dobrą matką a ginekolog też powiedział że fizycznie jestem gotowa. Zawsze chciałam wcześnie zajść w ciążę, żeby potem mieć czas na rodzenie kolejnych dzieci poimprezowałam wcześniej, teraz chciałam się ustatkować a że znalazłam odpowiedniego partnera, to na co czekać świadomie odstawiłam tabletki antykoncepcyjne, bo oboje tego chcieliśmy. I tak pół roku trwało, zanim zaszłam w ciążę kurcze, kiedyś kobiety miały 18 lat i brały ślub, miały dziecko (np moja mama) i takie małżeństwa bardzo często trwają do dziś wierzę, że i NAM się uda ![]() DeKajka oby tylko ten chłopak Twojej siory nie okazał się jakimś pacanem, bo wtedy go uduszę ![]() zmykam spróbować się położyć
|
|
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Magisterka sie pisze, a podyplomówka stoi, nie wiem kiedy ten drugi dyplom obronie, mam nadzieje, że jeszcze przed porodem. Fakt faktem, że już teraz jest mi cieżko to ogarnąc, a co dopiero z takim maluchem na rekach. Ciesze sie, że własnie teraz dziecka nie mam, bo chyba nawet magisterki bym nie napisała. Osobiście Ci odradzam łącznie magisterki, podyplomówki i dziecka rocznego
|
|
|
|
|
#4722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4723 |
|
Zadomowienie
|
Macie racje,ze roznie w zyciu bywa. Mam kolezanke (chociaz wole powiedziec znam panne) rok mlodsza, ktora jest po rozwodzie ma dwoje dzieci kazde z innym, pierwsze z mezem, drugie na imprezie z jakims dupkiem po pijaku zrobila. Wyszla za maz majac ze 20 lat i niedlugo ptem zaszla w ciaze. Wydawalo sie,ze sie ogarna,ale za mlodzi byli psychicznie. On trafil do wiezienia, ona dawala jakos rade,ale jak ten maly mial ze 4 lata to jej hamulce puscily i poszla w tango. Wrocila w ciazy. Drugie dziecko urodzila chore. Zajmowala sie nimi jeszcze gdzies ze 2-3 lata,a potem wyszla z domu i nie wrocila. Mieszka z jakims pijakiem i oboje chlaja. Starszego chlopca ojciec zabral. Ogarnal sie po wiezieniu, znalazl normalna dziewczyne i tworza szczesliwa rodzine,a ten mlodszy mieszka w osrodku i tylko na swieta go dziadkowie zabieraja. Nie umiem sie do tej pory pogodzic z tym,ze ludzie tak moga postapic. Kiedys sie dosc dobrze przyjaznilysmy,a teraz lepiej,zeby w moje lapy nie wpadla,bo bym jej kudly wyrwala za to co dzieciom zrobila.
perelka trzymam za synka i za Ciebie, badź dzielna, niedlugo bedzie po wszystkim i maluszek bedzie zdrowy ![]() Moja mama wyszla za maz jak miala 19 lat, 20 urodzila mojego brata a 23 mnie, a potem 37 jak drugiego brata urodzila w tym roku rodzice maja 35 rocznice ślubu Takze wiek o niczym nie swiadczy.
Edytowane przez peperonik Czas edycji: 2012-07-10 o 23:52 |
|
|
|
#4724 |
|
Raczkowanie
|
Mystique - Nie nie podyplomowke to pozniej teraz od pazdziernika na pewno nie zaczne,prace mysle juz cała napisac do narodzin dzidziaka, zeby miec z głowy bo wiem ze potem nie bedzie kiedy, i jeszcze bardziej nie bedzie mi sie chciało ale wciazy tez mi sie nie chce, a bo upal a bo poleze sobie, a bo to tamto, len masakryczny, do soboty mam oddac drugi rozdział pracy a napisałam dopiero dwie strony;/ porazka, jeszcze mam osttani egzmain w sobote zktórego nic nie umiem, a jest on najgroszy ze wszystkich;/ Ekonometria nic z tego cholerstwa nie czaje;/ i cos czuje ze bedzie wrzesien;/, takz epodyplomowka owszem ale za jakis czas, dzidziaka sie odchowa i bedzie sie myslec teraz to magisterke obronie mam nadzieje ze w czerwcu i trzeba bedzie sie rozejrzec za praca w zawodzie.
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
juz po polnocy wiec uciekam spac
dobranoc
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoras pytala wiec tak to moja siostra rodzona , jej chlopak sie ucieszyl ..zreszta oni sa ze soba od ponad 3 lat i ja juz go traktowalam jak rodzine .. takze przynajmniej tyle ..
W czwartek ide na polowkowe to wezme ja ze soba i wejdzie po mnie .. pozycze jej narazie kase a potem musi powiedziec rodzicom jak sie potwierdzi bo bierze leki na nadcisnienie i pewnie bedzie musiala je zmienic .. Test widzialam .. jak u mnie 2 grube czerwone krechy i to jeszcze zrobila go wieczorem a nie rano wiec raczej nie ma mowy o pomylce.. ![]() Ale jestem podekscytowana .. fajnie ze nasze maluszki beda rozwijac sie razem .. bedzie miedzy nimi tylko pol roku roznicy .. ![]() Dobra lece spac . buziaczki
|
#4727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tez zmykam, poczytam ksiazke zanim tz wroci kolo 1.00. Buziaki
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
perełko kciuki za synka zacisniete
dekajka wiem ze siostra mlodziutka aleee fajnie byc z siostra w ciazy ja tez bylam tyle ze ona urodzila w maju a ja w pazdzierniku a w grudniu mamy zdj jeszcze ona w ciazy a ja plasciutki brzuszek tyle ze u mnie siostra rok modsza ode mnie dzieciaki bawia sie suer razem gabrysia dogonila adrianka raz dwa ze wzrostem z kg przebila sa na takim samym etapie mowy wiec roznice sie zatarly całkowicie a twoja siostra na pewno sobie da rade a jeszcze jak bedzie miala twoje wsparacie i rodzicow to juz wogole ---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- witam nowe mamusie u nas kryzysu nie bylo owszem klotni byloo troszke wiecej do czasu ogarnicia nowej sytuacji tyle ze tz nie mial wolnego a ja sama teraz tez nie bedzie mial co do nocy poslubnej ja padlam jak mucha glukoza tez mialam 75 ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- micia piekny komplet wyobrazilam sobie siebie w nim z moim wilekim brzuchem ![]() ![]() ![]() od razu humor sie mi poprawil bo po nocy ledwo zyje wyszedl niuni ostatni kiel a pobudki byly co godzine
|
|
|
|
#4729 |
|
Rozeznanie
|
Hey mamcie. Jestem już w pracy, kończę pić kawkę i nadrabiam wątek
DeKajka gratulację dla siostry Perełko trzymam kciuki za Twojego synusia, oby to dzielnie zniósł, a Ty faktycznie lepiej poczekaj na zewnątrz, bo drugie maleństwo zestresujesz Madzius90 trzymam kciuki za wizytę. To już dziś Kamalika uważaj na siebie kobietko Mi dni uciekają jak szalone. Niby nic nie robię, a zanim się obejrzę jest koniec dnia Dziś muszę dokończyć pranie, bo zostały mi jeszcze dwie lub trzy pralki i zacząć pakowanie na wyjazd. Zawsze wolę się wcześniej spakować, niż ostatniego dnia latać jak oparzonaJak wrócimy z nad morza mąż wyjeżdża na 6 tygodni kończyć nasz dom Jeszcze wrzesień i październik chciałabym tu przyjeżdżać, później z miesiąc wolnego i jak mąż będzie mógł zostać z Nelcią to chcę wrócić. To tylko 2,5 godziny, więc śmiało da sobie radę A wy mamuśki - wstawać ![]() ![]()
|
#4730 |
|
Rozeznanie
|
Heja Mamuski!!!
![]() Ktoras z Was pisala jak jest z dentysta w ciazy (chyba Pokrzywka ) to ja opowiem jak to u mnie wyglada Aktualnie mam zabek z lekarstwem , w trakcie leczenia kanalowego, znieczulonko bylo, ale takie co trzyma pol godziny i jest bez adrenaliny Dentysta byl zly, ze nie przyszlam szybciej bo zapalenia itp moga zaszkodzic dzidzi. Kobietki od dluzszego czasu czuje ruchy synka, ale wczoraj to dopiero poczulam kopniaczki!!!!! i wiecie co? zaplamilam sobie stanik jakims plynem.... maz zaczal krzyczec z LOLem na buzi ,, milsiu!! ,,
|
#4731 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane
Wczoraj zajrzałam jeszcze, ale już nie miałam siły pisać, a teraz nadrobiłam przy ince, więc: madzius90 i Mysti trzymam kciuki za dzisiejsze Wasze wizyty ![]() wracajcie do nas z dobrymi wieściami perełko rozumiem co przeżywasz i trzymam kciuki za Twojego synka DeKajka ale Ty jesteś kochaną siostrą super. Ze wsparciem Twoim i TŻ na pewno da sobie radę Lonia89 jaciiieee ale Ty zgrabna jesteś Kasia ja już wczoraj oglądałam kolekcję Twoich ciuszków dla małej a myślałam, że to ja mam już sporo rzeczy dla maleństwa ale masz teraz fajnie: wizyta i potem wyjazd hehe ja w sumie też Nic to, miłego dnia życzę wszystkim
|
|
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laseczki! Siedze w poczekalni po glukozie..nie byla taka zla..mdli mnie troche bo jestem na glodzie
wchodze o 8.40 do pozniej!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#4733 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiem, że nie wytrzymam całego lata sama w bloku.. A ciuszków faktycznie mam dużo. Samych bodziaków 0-3 m-ce mam około 80 szt. A najlepsze jest to, że jeszcze mama wysłała paczkę (kiedyś wam pokazywałam takie kompleciki), a drugą kuzynka ze Stanów. Mama właśnie poszła zobaczyć to łóżeczko i za 15 min mam zadzwonić- jak będzie stabilne i dobrze wykonane to je kupi Także z wyprawki dla Nelci oprócz drobiazgów typu pieluszki, kosmetyki, smoczki etc.. zostanie mi tylko wózek i wanienka Cytat:
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
Dziś wizyta, boję się strasznie, od samego rana czuję poddenerwowanie Aż mi się ryczeć chce nie wiem czemu ![]() DeKajka gratulacje dla siostry Fajnie, że będzie miała z kim przeżywać ciążę ![]() Kasia szybko Wam zleci te 6 tygodni ![]() Kamila dzielna kobieta jesteś ![]() I oczywiście za wizytę Mysti!!!!
|
|
|
|
#4735 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super uczucie, prawda? co do zaplamionego stanika, to zapewne już siara Cytat:
za postawę i dzielność ![]() Cytat:
![]() 80 bodziaków och, niech ja się w piątek upewnię co do płci, to zaciągnę małżonka na zakupy, uprzednio pokazując mu Twoje posty koniecznie napisz co z łóżeczkiem |
|||
|
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wózek np kupiłam 100zł taniej, spacerówkę potem też Materac gryka-kokos tyle co na alle bez wysyłkiButelka avent na allegro ok 20zł bez wysyłki, w sklepie 22zł (ja uważam że nie warto kupować całego zestawu startowego bo dziecku może nie podpasować smoczek, u nas tak było, za nic nie chciał jeść z NUKa). Posciel na zmianę też wyszła mnie tyle samo. Także żeby się opłacało to faktycznie kupować na alle tak żeby wszystko było u jednego sprzedawcy i nie płacić za przesyłkę. Warto zajrzeć do sklepu bo pod koniec roku często wyprzedają stare kolekcje (wózki, łóżeczka itp) i jest taniej. Albo mają ostatnie sztuki (nic im nie brakuje) i też jest taniej
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2012-07-11 o 08:33 |
|
|
|
|
#4737 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
mAdzius misti za wizyte kciuki zaciniete
my wlasnie wrocilysmy ze sklepu kupilam swiazy cieply chlebek i musialam zjesc teraz bierzemy sie za obiadek kurde 9 nie ma a ja nie mam sily na nic |
|
|
|
#4740 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane mamusie
Cytat:
Dzielna kobitka z Ciebie ![]() Trzymam mocno kciuki ![]() A ja tylko na chwilę.Bo na godz 10 idę do fryzjera Dziewczyny w końcu będę wyglądała jak człowiek.A jak będę się podobała sobie no to i humor będzie lepszy. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.

i studiuje i nie zamierzam przerywac, nie wspominajac o tym ze w przyszlym roku sie bronie :P i musze pisac prace
*

W spodenki też się nie mieszczę 
klask i:

zacisniete 

och, niech ja się w piątek upewnię co do płci, to zaciągnę małżonka na zakupy, uprzednio pokazując mu Twoje posty