Wszystko co chcecie wiedzieć, ale nie macie kogo zapytać - cz. XIV - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-11, 13:10   #3301
Stace
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć, ale nie macie kogo zapytać - cz. XIV

W orange już nie da się wykupić smsów do wszystkich sieci ?

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 13:39   #3302
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laura2112 Pokaż wiadomość
O właśnie, piorunki, też ich miałam trochę

Nie wiedziałam, że ocet pomaga na ukąszenie komara, mnie smarowali jak mnie pszczola czy osa ucięła, i to czystym, nic mi się ze skórą nie działo. Nie wiem, czy ocet jest tak mocny, żeby go rozcieńczać? W końcu się go nawet je w czystej postaci, z galartem
Ja nie rozcienczam jak napisałam powyżej Dodam jeszcze, że podobno pomaga posmarowanie bąbla pastą do zębów
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 13:47   #3303
malina885
Zadomowienie

dziewczyny, jutro idę na zabieg usunięcia chirurgicznie 8mki, która się zatrzymała. Panicznie sie boję, aż wstyd Może nie tyle boję się zabiegu, bo będzie w znieczuleniu, ale umieram ze strachu kiedy znieczulenie puści. Naczytałam się na wizażu takich "perełek", że włosy się jeżą na głowie. A więc dziewczyny, jak przestać o tym wszystkim myśleć? i jak to przeżyć
malina885 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 13:55   #3304
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malina885 Pokaż wiadomość
dziewczyny, jutro idę na zabieg usunięcia chirurgicznie 8mki, która się zatrzymała. Panicznie sie boję, aż wstyd Może nie tyle boję się zabiegu, bo będzie w znieczuleniu, ale umieram ze strachu kiedy znieczulenie puści. Naczytałam się na wizażu takich "perełek", że włosy się jeżą na głowie. A więc dziewczyny, jak przestać o tym wszystkim myśleć? i jak to przeżyć
miałam usuwane 5 zębów, czeka mnie jeszcze usunięcie 3. i tylko w jednym przypadku potrzebowałam przeciwbóla po tym, jak przestało działać znieczulenie. ibuprom wystarczył. najważniejsze to się najeść, ja nie mogłam jeść do końca dnia, ale miałam głupiego zęba.
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 13:55   #3305
Carame
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
W orange już nie da się wykupić smsów do wszystkich sieci ?
Nie, pakiet można było kupować tylko do 9.07. :/

Jest jakiś sposób na rozciągnięcie takiego paska u butów?
Mam podobne do powyższych i spędzenie w nich kilku godzin kończy się miesięcznym śladem na stopach.
Carame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 13:57   #3306
Beczka Soli
Wredna Ruda Beczka Soli

Cytat:
Ja miałam chirurgiczne usuwanie ósemki, która cała nie wyrosła, co więcej, podepchęła siódemkę, tak że ta trzymała się tylko na jednym korzeniu, więc w efekcie musiałam jednocześnie 2 zęby wyrywać
Ja jako naczelna panikara RP poprosiłam o znieczulenie do znieczulenia (taką maść dla dzieci znieczulającą dziądło przed kłuciem ), a potem jeszcze drugie znieczulenie (ciągle mnie bolało, ale nie wiem czy to było w głowie, czy naprawdę tak było... ) Najnieprzyjemniejszym uczuciem było wykręcanie zęba i chrobotanie (nie będę oszukiwać że to 5 minut i po krzyku) ze względu tego, że trzeba było się do niego dostać. Potem 5 minut na założenie szwów i sio do domu. Po zejściu znieczulania coś mnie tam pobolewało, ale bez tragedii. Trzeba mieć jakiś apap pod ręką. Po 10 dniach ściągnięcie szwów. I koniec.
To pisałam ja - która poniedziałkową wyprawę na wyrwanie kolejnej ósemki przeżywa jak mrówka okupację.

Racja jest jak d*pa - każdy ma swoją
J. Piłsudski
Beczka Soli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 14:02   #3307
malina885
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Beczka Soli Pokaż wiadomość
Ja miałam chirurgiczne usuwanie ósemki, która cała nie wyrosła, co więcej, podepchęła siódemkę, tak że ta trzymała się tylko na jednym korzeniu, więc w efekcie musiałam jednocześnie 2 zęby wyrywać
Ja jako naczelna panikara RP poprosiłam o znieczulenie do znieczulenia (taką maść dla dzieci znieczulającą dziądło przed kłuciem ), a potem jeszcze drugie znieczulenie (ciągle mnie bolało, ale nie wiem czy to było w głowie, czy naprawdę tak było... ) Najnieprzyjemniejszym uczuciem było wykręcanie zęba i chrobotanie (nie będę oszukiwać że to 5 minut i po krzyku) ze względu tego, że trzeba było się do niego dostać. Potem 5 minut na założenie szwów i sio do domu. Po zejściu znieczulania coś mnie tam pobolewało, ale bez tragedii. Trzeba mieć jakiś apap pod ręką. Po 10 dniach ściągnięcie szwów. I koniec.
To pisałam ja - która poniedziałkową wyprawę na wyrwanie kolejnej ósemki przeżywa jak mrówka okupację.
oj ja też jestem panikarą straszną , więc witaj w klubie Dosłownie trzęsę się ze strachu, z myslą, że nie będę mogła nic jeść, że będzie bolec.. Kurcze, a może faktycznie nie będzie tak źle, tylko zapewne sobie wmawiam ;/

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
miałam usuwane 5 zębów, czeka mnie jeszcze usunięcie 3. i tylko w jednym przypadku potrzebowałam przeciwbóla po tym, jak przestało działać znieczulenie. ibuprom wystarczył. najważniejsze to się najeść, ja nie mogłam jeść do końca dnia, ale miałam głupiego zęba.
Ja się obawiam, że nie będę mogła jeść kilka dni, do tego spuchnę jak chomik
Stary 2012-07-11, 14:07   #3308
Beczka Soli
Wredna Ruda Beczka Soli

Cytat:
oj ja też jestem panikarą straszną , więc witaj w klubie Dosłownie trzęsę się ze strachu, z myslą, że nie będę mogła nic jeść, że będzie bolec.. Kurcze, a może faktycznie nie będzie tak źle, tylko zapewne sobie wmawiam ;/
W dniu wyrwania - faktycznie może być ciężko. Ale od czego są przeciwbólowe potem zawsze można jeść "drugą stroną".
Ja się pocieszam, że inni mają gorzej

Racja jest jak d*pa - każdy ma swoją
J. Piłsudski
Beczka Soli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 14:23   #3309
malina885
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Beczka Soli Pokaż wiadomość
W dniu wyrwania - faktycznie może być ciężko. Ale od czego są przeciwbólowe potem zawsze można jeść "drugą stroną".
Ja się pocieszam, że inni mają gorzej
ta też staram się pocieszać, że jakoś przeżyję co do problemów z jedzeniem - schudnę z pewnością, a to akurat by się przydało
Stary 2012-07-11, 15:17   #3310
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Może sklep ma własny formularz? Z tego, co pamiętam to pataal miało coś takiego - zamawiało się przez allegro, ale wypełniało formularz wysyłki podsyłany przez sklep. Ale nawet jeśli to może mu odeślij maila ze screenami twoich dwóch poprzednich maili z wyborem koloru. Może wtedy załapie, że wysłałaś mu to już dwa razy

dobrze, ze sama się upomniałam, bo bym czekała na tą przesyłkę i czekała jestem tak wkurzona, ze z miejsca mam ochotę mu negatyw wystawić

zawsze wysyłałam sprzedawcom info o kolorach mailowo i nigdy problemu nie było

nie widziałam żadnego formularza przy zakupie, nie dostałam żadnego mailowo, to też nie wiedziałam o istnieniu żadnego.

napisałam do tego sprzedawcy o jaki formularz mu chodzi.
ciekawe co odpisze

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 15:38   #3311
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
dobrze, ze sama się upomniałam, bo bym czekała na tą przesyłkę i czekała jestem tak wkurzona, ze z miejsca mam ochotę mu negatyw wystawić

zawsze wysyłałam sprzedawcom info o kolorach mailowo i nigdy problemu nie było

nie widziałam żadnego formularza przy zakupie, nie dostałam żadnego mailowo, to też nie wiedziałam o istnieniu żadnego.

napisałam do tego sprzedawcy o jaki formularz mu chodzi.
ciekawe co odpisze
zapewne chodzi mu o allegrowy formularz opcji dostawy. Jak masz listę rzeczy kupionych dajesz opcję "płacę" i wtedy wyświatla Ci się formularz. Tam wpisujesz dane do wysyłki (jeśli inne niż podane w Allegro), sposób dostawy, wiadomość dla sprzedawcy, wybrany sposób płatności.
Naprawdę istnieje coś takiego
taka_sobie_jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 16:00   #3312
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka987 Pokaż wiadomość
Hej Ostatnio dojrzałam interpals stąd nawał moich pytań A więc... jeśli wybiorę osobę którą załóżmy chcę nauczyć angielskiego a ona mnie chińskiego to gdzie z nią gadać Otwiera się jakies okienko jesli "dodam" tę osobę (jesli można wogóle dodać, czy wysłać wiadomość prywatną?) bo rozumiem że nie piszemy na publicznym forum?? Nie chciałabym się skompromitować dlatego się pytam i kompromituję tutaj I jeszcze coś... o czym piszecie z takimi osobami? Jakieś luźne tematy...?

Mówię tu o wymianie językowej a nie o chat czy forum

Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 16:04   #3313
Charmain
Zakorzenienie

Albo piszecie sobie na "wallu" wiadomości i każdy to raczej widzi albo prywatne wiadomości- ikonka jest w górnej części profilu.
Charmain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 16:05   #3314
Phoce
Flawless

Cytat:
Z tego co pamiętam to na interpals wysyła się prywatne wiadomości, ponadto można piać na tym takim wallu, komentować focie i takie tam
W wymianie chodzi głównie o szukanie osób, które chcą nauczyć się języka, którym Ty się posługujesz i mówią tym, którego Ty chcesz się nauczyć, ale to i tak wszystko opiera się na prywatnych wiadomościach
a co do tematów, to tak, ja rozmawialam na bardzo różniaste
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 16:10   #3315
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
ny da rady. znam takie jedno coś co tak działa, ale na abonament (jeżeli mnie pamięć nie myli to 30 zł na miesiąc, czyli w granicach przyzwoitości). no i internet potrzebny. dostępne to to na deezer.com
tak właśnie myślałam, że takie coś nie istnieje
Dzięki
taka_sobie_jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 16:29   #3316
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Da się ustawić na Gmail takie coś, żeby wiadomości od danego adresata szły od razu do kosza?
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 16:35   #3317
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
Da się ustawić na Gmail takie coś, żeby wiadomości od danego adresata szły od razu do kosza?
możesz oznaczyć jako SPAM, ale do kosza to chyba się nie da.
Stary 2012-07-11, 16:38   #3318
narcyzowa
Zakorzenienie

Czy któraś z Was ma konto na Weltbild.pl? Chciałam sobie zrobić zakupy w związku z trwającą promocją , ale pamiętam, jak kiedyś ludzie narzekali na Klub Świata Książki (a, jak głosi regulamin, kontynuacją tego klubu jest właśnie klub Weltbildu) - że trzeba zamawiać książki z katalogu, który przychodzi raz na kwartał bodajże, a jak się tego nie zrobi, to przysyłają jakąś pozycję, którtą trzeba kupić.
Czy to dalej funkcjonuje? Nie mogę tego znaleźć w regulaminie, ale wolę się upewnić.
narcyzowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 16:42   #3319
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
Napisane przez Delli Pokaż wiadomość
Jak się pozbyć żywicy z dresowych spodni? Mam na jasno szarych dresach troszkę żywicy i nie wiem czym ją potraktować żeby mi w gaciach np dziury nie wypaliło
Ale żywicy takiej z drzewa?
Bo zajrzałam że jeśli chodzi o tę "produkowaną" to ze stwardniałą jest masakra

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 16:50   #3320
eternitka
#etergirl

Cytat:
Napisane przez narcyzowa Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was ma konto na Weltbild.pl? Chciałam sobie zrobić zakupy w związku z trwającą promocją , ale pamiętam, jak kiedyś ludzie narzekali na Klub Świata Książki (a, jak głosi regulamin, kontynuacją tego klubu jest właśnie klub Weltbildu) - że trzeba zamawiać książki z katalogu, który przychodzi raz na kwartał bodajże, a jak się tego nie zrobi, to przysyłają jakąś pozycję, którtą trzeba kupić.
Czy to dalej funkcjonuje? Nie mogę tego znaleźć w regulaminie, ale wolę się upewnić.
a przypadkiem Weltbild nie był wcześniej Klubem dla Ciebie?
w każdym razie ja zamawiałam książki jeszcze za czasów Klubu dla Ciebie i nigdy nie słyszałam o przymusowym zakupie przysyłają dosyć często katalogi, jeśli przez jakiś czas (już nie pamiętam ile, przypuszczam, że około pół roku) nic się nie zamówi to przestają wysyłać katalog. Nie wiem jak jest teraz, ale przypuszczam że podobnie

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
ustawienie filtru dla wiadomości z danego adresu zobacz tutaj:
http://productforums.google.com/foru...99/Dcc-YIe0GTU

Plan:
Droga do marzeń...
eternitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 16:58   #3321
sandrina
Zadomowienie

Siostra była w ubiegłym tyg na rozmowie o pracę, w sob. dostała maila że została przyjęta i ma oczekiwać tel w tym tygodniu z informacjami co dalej.
Dzisiaj środa i tel milczy.
Poradziłam jej żeby czekała, ale kurcze....teraz jak tak o tym myślę, to nie jestem pewna czy jej dobrze doradziłam
Co myślicie?

sandrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 17:00   #3322
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Ja miałam usuwane wszystkie cztery za jednym razem - górne wyrywane, dolne chirurgicznie. Nie ma się czego bać Jedna ósemka to pikuś, ja po tych czterech musiałam spać w pozycji półsiedzącej, plułam krwią przez dwa dni i ledwo otwierałam szczękę, na tyle zeby dało się wcisnąć trochę kisielu Także jedna ósemka to naprawdę pikuś jest

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 17:06   #3323
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Napisane przez sandrina Pokaż wiadomość
Siostra była w ubiegłym tyg na rozmowie o pracę, w sob. dostała maila że została przyjęta i ma oczekiwać tel w tym tygodniu z informacjami co dalej.
Poradziłam jej żeby czekała, ale kurcze....teraz jak tak o tym myślę, to nie jestem pewna czy jej dobrze doradziłam
Co myślicie?
Na miejscu siostry zadzwoniłabym jutro sama
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 17:21   #3324
Nikaaa152
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enfys Pokaż wiadomość
Znacie jakąś stronę na której można oglądać filmy w oryginalnym brzmieniu, bez lektora czy napisów? Coś jak zalukaj, ale z obcojęzycznymi filmami.
na playtube czasami są wersje oryginalne, a jeżeli interesują Cię też seriale to ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠

Cytat:
Hej Ostatnio dojrzałam interpals stąd nawał moich pytań A więc... jeśli wybiorę osobę którą załóżmy chcę nauczyć angielskiego a ona mnie chińskiego to gdzie z nią gadać Otwiera się jakies okienko jesli "dodam" tę osobę (jesli można wogóle dodać, czy wysłać wiadomość prywatną?) bo rozumiem że nie piszemy na publicznym forum?? Nie chciałabym się skompromitować dlatego się pytam i kompromituję tutaj I jeszcze coś... o czym piszecie z takimi osobami? Jakieś luźne tematy...?

Mówię tu o wymianie językowej a nie o chat czy forum
Ja rozmawiam z ludźmi po angielsku, bo ten język chcę podszkolić. Używam prywatnych wiadomości (z jedną osoba piszę też na gg). To takie tam pogaduchy o wszystkim i o niczym - o książkach, pogodzie(), planach na wakacje/przyszłość, o tym co robiliśmy danego dnia etc
Z forum nigdy nie korzystałam
Możesz dodać daną osobę do znajmomych, ale lepiej najpierw trochę pogadać
Nikaaa152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 17:23   #3325
malina885
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
Ja miałam usuwane wszystkie cztery za jednym razem - górne wyrywane, dolne chirurgicznie. Nie ma się czego bać Jedna ósemka to pikuś, ja po tych czterech musiałam spać w pozycji półsiedzącej, plułam krwią przez dwa dni i ledwo otwierałam szczękę, na tyle zeby dało się wcisnąć trochę kisielu Także jedna ósemka to naprawdę pikuś jest
generalnie mam do usunięcia dwie Ale dwie dolne. Narazie usuwam jedną lewą dolną. A słyszałam, że nie można usuwać wszystkich naraz?
Stary 2012-07-11, 17:25   #3326
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez taka_sobie_jedna Pokaż wiadomość
zapewne chodzi mu o allegrowy formularz opcji dostawy. Jak masz listę rzeczy kupionych dajesz opcję "płacę" i wtedy wyświatla Ci się formularz. Tam wpisujesz dane do wysyłki (jeśli inne niż podane w Allegro), sposób dostawy, wiadomość dla sprzedawcy, wybrany sposób płatności.
Naprawdę istnieje coś takiego

no to w sumie wychodzi i tak na to samo- sprzedawca mailem przez allegro dostaje informacje o kolorze

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 17:35   #3327
Kadin_
Zadomowienie

Cytat:
Mój Tż miał chirurgicznie usuwane ósemki. Kup sobie jakieś jogurty na drugi dzień do jedzenia w razie gdybyś spuchła. Tabletki przeciwbólowe, zimne okłady, jogurty pitne i dasz rade
Cytat:
Napisane przez sandrina Pokaż wiadomość
Co myślicie?
Czekać

Mówię jako pracodawca
Stary 2012-07-11, 18:50   #3328
Friese
Zakorzenienie

Dziewczynki, błagam, pomóżcie

otóż - czy na stanowisko RECEPCJONISTKA w KANCELARII PRAWNEJ to trzeba mieć angielski?
co robi taka recepcjonistka?

pytam bo od końca maja 2012 szukam pracy, teraz obronilam licenmcjat, i musze miec prace (chce isc na studia, oplacic mieszkanie, miec na jedzenie, a nie moge juz dostawac pieniazkow od rodzicow) a nie moge znalezc, codziennie wysylac minimum 5 CV i nikt nie dzwoni.. wyslalam ponad 250 CV juz i zero odzewu.. bo i zero znajomosci tu w WArszawie.
teraz przez kolezanke kolegi zdzwonila dzis pani i jutro mam rozmowe na recepcjonistke w kancelarii prawnej.. a jedną rozmowe juz skopalam (tydzien temu w doradztwie zawodowym na recepcjonistke) bo zadali mi pytanie po angielsku a ja ostatnio uczylam sie go 5 lat temu.. i mimo ze ucze sie go od 2-3 tygodni tto jeszcze nie jest to perfekt, musze sobie przypomniec...

prosze odpiszcie, tak sie denerwuje, a tak bardzo potrzebuje pracę, jestem na skarju wyczerpania psychicznego juz ;(

proszę trzymajcie kciuki jutro za mnie o 10:00

Edytowane przez Friese
Czas edycji: 2012-07-11 o 18:51
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 18:58   #3329
Charmain
Zakorzenienie

Byłam jakoś wiosną na takiej rozmowie i wymagali ang/ zadawali pytania.
Pewnie też zależy co to za kancelaria.
Charmain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 19:02   #3330
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
Dziewczynki, błagam, pomóżcie

otóż - czy na stanowisko RECEPCJONISTKA w KANCELARII PRAWNEJ to trzeba mieć angielski?
co robi taka recepcjonistka?
Cytat:
Napisane przez Charmain Pokaż wiadomość
Byłam jakoś wiosną na takiej rozmowie i wymagali ang/ zadawali pytania.
Pewnie też zależy co to za kancelaria.

Proszę, powiedz, jakie pytania Ci zadawali?
Co jest ważne na takiej rozmowie? Na co zwrócić uwagę?
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości