|
|
#4861 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Koty część IV
Cytat:
Cytat:
http://kocia_stronka.republika.pl/okna.html Nie mam balkonu, ale tu nie widzę innej możliwości jak wiercenie... Cytat:
Tu już wszystkie tematy były poruszane, ale to nie znaczy, że nie można ich poruszyć jeszcze raz, buźka!
|
|
|
#4862 |
|
Wtajemniczenie
|
Policja
, Straż Miejska . Nie ufam tym instytucjom. Rzadko robią coś w dobrej sprawie człowieka, a o zwierzętach to nie wspomne
|
#4863 |
|
Nie depcze krokusów
|
Przykre... Ale przynajmniej zanotowali, że coś zgłaszałaś?
|
|
#4864 |
|
KOTerator
|
Byłam w innej sprawie (strzeż się małopolsko z plus gsm, większość będzie przesłuchiwana w sprawie.... smsa) a zapytałam tak czysto teoretycznie czy mając podejrzenie o popełnieniu przestępstwa bez żadnych dowodów i mając tylko przeczucie mogą coś zrobić - nie... A jeszcze ja mogę mieć sprawę o zniesławienie czy coś.
|
|
|
|
#4865 |
|
Zadomowienie
|
Tylko otwieranie uchylne jakoś bardziej mi się widzi. Bo będzie powiedzmy chłodno to mniej zimnego powietrza wpadnie przez okno uchylone do góry niż jakby było otwarte na szerokość i kotek dodatkowo by je jeszcze szerzej otworzył. No nie wiem, mętlik mam w głowie.
Czyli nic nie da rady zrobić zwyrodnialcowi?
|
#4866 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
Za rękę nie złapałam. A te bez ogonów nie przychodzą już na jedzenie .
|
|
|
|
|
#4867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4868 |
|
KOTerator
|
O widzisz, w ikei jest wszystko
.
|
|
|
|
#4869 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Właśnie... Ale chyba nie byłby taki perfidny?
Na szczęście jam nie Plus... Cytat:
Jak było chłodno, to otwierałam okno tylko do wywietrzenia, a uchylałam tylko wtedy, gdy byłam w pokoju i miałam na nie oko. Obecnie mam otwarte okna 24/7 najszerzej jak się da, ale nie muszę bać się włamania, bo mieszkam wysoko. Ograniczniki szerokościowe w większości są niestety przykręcane, a przyklejane mój kot rozbroił pierwszego dnia.
|
|
|
#4870 |
|
Zadomowienie
|
Rzeczywiście ale z tego co widzę to też są przywiercone
TŻ na prawdę będzie się musiał ostro bawić w Boba Budowniczego.
|
#4871 |
|
KOTerator
|
Ja w nocy uchylam i Milka siedzi przy uchylonym oknie, nie otwiera szerzej.
Zawsze możesz stos książek poukładać za oknem na czas wietrzenia :P. |
|
|
|
#4872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie tylko balkon jest zabezpieczony. Okna uchylam tylko jak jestem w domu wyrobiłam sobie nawyk że jak wychodzę okna zamykam. Horus jak ma do dyspozycji balkon oknami się nie interesuje.
|
|
|
#4873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za wszelkie rady i pomysły Jak już będziemy w trakcie robienia to wrzucę fotostory do odpowiedniego wątku
|
|
#4874 |
|
KOTerator
|
Tu wrzuć. Fajnie będzie wiedzieć jak to zrobić bez wiercenia
.
|
|
|
|
#4875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4876 |
|
Zadomowienie
|
Oki
|
#4877 |
|
KOTerator
|
Mówiłaś. Polska. Ale próbowałam i nie odpuszczę. Jestem powolna ale skuteczna, znajdę coś na niego
, żeby tylko wcześniej - yyyy - w kalendarz nie kopnął.
|
|
|
|
#4878 |
|
Zakorzenienie
|
jestem pewna, że gdyby po drugiej stronie biurka siedział miłośnik zwierząt to COS by sie ruszylo, a tak
|
#4879 | ||
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
|
|
#4880 |
|
KOTerator
|
Nie wiem co Cię tak zszokowało
. Kot je myszy, tak już jest. Gdyby moje mogły wychodzić, jadłyby myszy. Nie powiedziałam, że bym im kupiła żywą w zoologu taką do trzymania w klatce i dała im na pożarcie, ale gdyby same złapały nornicę, to czemu nie? |
|
|
|
#4881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). Pozniej kladzie sie jak aniolek przy nas, spi troche.... i zaczyna sie kolejna runda Ostatnio poza tym ma faze na laptopa, szalenstwo w oczach na widok kursora no i ta klawiatura, zawsze trzeba podejsc i cos przycisnac ![]() co do karm, jada wszystko co mu daje, mokre, suche chrupki, mieso... ale szal cial prawdziwy to jest jogurt
|
|
#4882 | |||
|
|
Cytat:
Wręcz przeciwnie: dorosły kot i pies mogą stwarzać poważne problemy. Chcecie chyba, by kot łapał myszy, a nie pies kota, prawda? Rzecz polega na tym, by oba zwierzaki się tolerowały. Nie muszą się kochać, ale nie powinno być między nimi agresji. Jak już upatrzysz u kogoś kota- dobrze by było z okolicy, byś mogła obserwować jak się rozwija- poproś właściciela o pozwolenie na wzięcie jakiegoś posłania, na którym kot śpi. Nie bierz kota, który wychowywał się w stodole. Dawaj je do powąchania psu, mówiąc np. 'kotek' i dając mu smakołyk, jeśli nie będzie przejawiał agresji. Pies powinien skojarzyć, że 'kotek' = dobry smakołyk. Możesz przy wąchaniu mówić 'nie wolno', żeby pies od początku wiedział, czego się spodziewać. Rób tak nawet kilka razy dziennie, żeby pies o tym pamiętał. Zastanów się wcześniej, czy to będzie kotka czy kocur, kot wyłącznie domowy- polecam Kolejną zaletą jest to, że będzie się trzymał domu, a nie włóczył po okolicy za kotkami czy znaczeniem terenu, zostawiając myszy na pastwę losu ![]() Jest to ważne, bo jeśli tata oczekuje łowności u kota, a kot będzie czas spędzał poza domem, to żeby czasem nie chciał kota oddać. I co najważniejsze: kastracja nie osłabia w żaden sposób instynktu łowczego. Przygotuj odpowiednio wcześniej wyprawkę dla kota. Legowisko, miski, kuwetę. Kuweta nie może stać na widoku np. w przedpokoju. Jeśli nauczysz kota, w którym miejscu jest, nie bój się, że załatwi się gdzieś indziej. Miski i legowisko nie mogą stać koło kuwety. Pamiętaj, aby wybrać zdrowego kota. Odnośnie psa jeszcze: bywa tak, że obce koty może gonić, ale 'swojego' tolerować ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
Dziewczyny pewnie napiszą, ile niebezpieczeństw zagraża kotu i różnych chorób.
|
|
#4883 |
|
Nie depcze krokusów
|
Nimfa - to ma być kot do łapania myszy, trzymanie go w domu znacząco ograniczy jego pole działania i nie wyeliminuje mysiego problemu.
Jestem ciekawa, jak jest z trutkami. Mam w bloku 2 etatowych czarnych łapaczy myszy i dochodzącą z sąsiedztwa burą kotkę. Mają już parę lat, w każdym bloku są trutki, a koty mają się dobrze.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-07-11 o 16:05 |
|
|
|
#4884 | |
|
|
Cytat:
![]() Przyszłam dzisiaj na ogródek z psami. Tak sobie chodzę, w końcu mama mi coś pokazuje: znowu kociak sąsiadki siedzi pod płotkiem (ten, którego wynosiłam ostatnio). Wzięłam go na ręce i poszłam do altany. Oczywiście moje psy w te pędy za mną. Koniecznie chciały go powąchać. Postawiłam go na leżance, a tu zonk: kiciuś dobitnie dał psom, znać, że nie ma ochoty na zawarcie przyjaźni. Zaczął po prostu warczeć. To też trochę inna sytuacja, bo moje psy nie są natrętne. Kociaka znowu odniosłam ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Nie rób tego nigdy więcej, bo w mgnieniu oka w takich warunkach muchy składają jajka, które zwierzęta zjadają ![]() W obecnym okresie nie zostawiam w miskach mokrej karmy. Po zjedzeniu, jak coś zostaje, wkładam do lodówki. Ewentualnie daję psom .
|
|
#4885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypomniało mi się coś. Zawsze możesz zgłosić na innej komendzie. Co prawda tamta inna i tak ma obowiązek przekazać sprawę do Twojej, ale u mnie poskutkowało
|
|
|
|
|
#4886 |
|
Nie depcze krokusów
|
Obawiam się, że jeśli pies okaże się nieprzyjaźnie nastawiony, to kociakowe syczenie niewiele mu pomoże.
|
|
#4887 |
|
KOTerator
|
Nimfa widzę, że kolor zmieniłaś na mniej rażący
.
|
|
|
|
#4888 | |||
|
|
Cytat:
Cóż, jeśli jakiś zwierzak nie ma wyboru, to o czym tu dyskutować ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Jaki ładny ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
2. KONIECZNIE PRZECZYTAJ CAŁOŚĆ: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post27501709 Wejdź we wszystkie podane linki. ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Wystarczy, że przejdą gdzieś po odchodach, padlinie itp. ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2012-07-11 o 23:45 Powód: Nie dopisałam 'm' w 'czym'. |
|||
|
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
Po początkowym sukcesie fiasko. Ile było w miseczce tyle jest.
Macie może dziewczyny dawkowanie ToTW? Nie wiem czy się złamać i czekać aż zje czy dać jej mokre...
|
|
#4890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.

, Straż Miejska

Jak już będziemy w trakcie robienia to wrzucę fotostory do odpowiedniego wątku 
). Pozniej kladzie sie jak aniolek przy nas, spi troche.... i zaczyna sie kolejna runda

....