Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2192 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-10, 22:07   #65731
Malwina_89
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Po oleju lnianym zrobiły mi się rulony, rozumiecie? Rulony, nie jakieś tam pokręcone włosy tudzież pofalowane, ale RULONY. Nie na całych włosach i nie jakoś wybitnie od czubka, ale jest ich całkiem sporo.

Chyba zacznę lubić ten olej

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 23:06   #65732
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanadis Pokaż wiadomość
przy wyjściu z metra od strony młocin masz taki bazarek. Sklep z kosmetykami jest blisko ulicy w pierwszym ciągu budek (haha ale wyjaśnienie) Taki mały z widokiem na pętle autobusową Jantar kosztuje 10zł
Ok, znajdę. Dzięki

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 23:11   #65733
smoothly
Zakorzenienie

jakie kosmetyki z mrs potters polecacie? ;-)
bo już wypatrzyłam balsam z aloesem ale jak bedą faktycznie po 5 zł to robię zapas i zastanawiam sie co kupic
smoothly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 00:08   #65734
Ag Rafka
Rozeznanie

Melduję się i ja, wprawdzie dopiero dziś, ale podczytywałam, natomiast dziś się nacytowałam po południu, przyszło młode, pooglądało sobie Króla Lwa i zamknęło okno przeglądarki, zamiast tylko swoje.

Piszę z pamięci zatem.

Eiri, świetne lokasy-zdrowie, skręcik i objętosć. Też się od jakiegoś czasu puchem nie przejmuję-przynajmniej objętosci dodaje I świetnie,że wpadłaś

Właśnie Pati, ja od początku Twojego i Eiri pojawienia się uważałam, ze macie podobne włosy. NAwet początkowo Was myliłam(obie też krótkie nicki macie), dopiero jak Patka mi zaczęłaś w myślach czytać, to Cię już rozróżniałam, a Eiri kojarzyłam z tkaninami

I nasza Złota Rilla się pojawiła. Włoski wciaż zachwycają, zwłaszcza ich naturalny kolorek.

Buzzy, śliczne lokasy , nawet na mokro. Ale na sucho albo nie dałąś, albo przeoczyłam.

A KAscysko oczywiscie musiałą wylecieć z tymi swoimi facetami, żeby na s zazdrosć zeżarła... Kurde, pożycz choć jednego.

Allie, bardzo ładne włosy, nie scinaj!!! Wiem coś o tym, jak trodno jest zaakceptować falowane włosy. Moje prostowałam prawie 10 lat. W końcu trafiłam na wizaż, potraktowałam je tak jak chciały i ustapiłam. Wiem, że są szczęśliwe i dzieki temu ja (przeważnie )też. Mimo ostatniego wiosennego kryzysu, nie sięgnęłam po prostownicę. O, właśnie skojarzyłam, że minął rok od ostatniego jej użycia. A w sierpniu rok z kulawym CG.
Wciaż spoglądam tęsknym wzrokiem na gładka prostą taflę, ale lubię moje fale.

Smoothly
, widać,że chcą falować, ale przydałoby się zdjecie włosów w całosci, np. z tyłu.

Zioło, faktycznie nakombinowałas przy wloasch sporo (co mnie wcale nie dziwi, bo też juz chyba miałam wszystkie fryzury świata, no. prócz jeża może). Trudno będzie stylizować je teraz, gdy są tak mocno wycieniowane (moze być efekt pioruna w szczypiorku). Ale wcinaj CP, drożdże, wcieraj Jantar i co tam jeszcze jest na porost, a potem ugniatanie, harmonijkowanie, plunking, zobaczymy, coś z nich wyciśniemy na pewno.
I Twój kolor naturalny jest śliczny, a nie koszmarny!!

Ania0506
, już chyba po fryzjerze? Niestety w kwestii cięcia nie doradzę. Ale skręcik fajny, pić tylko wołają.

Vivinn
, świetne włoski i kolorek. Kojarza mi się z Aoirghe(też jej dawno nie było)

Kasia87, a próbowałaś ugniatać z głową w dół? Często to pomaga na krecenie od samej góry. Choć moje np. nie chcą, falują dopiero od pewnego miejsca, wyżej jedynie trochę sie załamią.

Milena, u mnei na siwkach też wychodzi jaśniutki rudy, ale mam ich na razie niewiele, więc tak się nie rzuca w oczy, po prostu połyskują miedzy ciemnymi. Trzeba pewnie bedzie mamie zrobić dwuetapowo, tylko nie wiem, czy ten drugi raz nie powinien być np. jasny braz, bo czysta henna może złapać znów tak samo, choć na 100% nie wiadomo.

Uff, nadrobiłam idę spać .
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 02:19   #65735
bazzy
Raczkowanie

Ag Rafka, nie przeoczyłaś, nie dałam na sucho, bo się napuszyły, one są zupełnie inne na sucho, na mokro fajnie wyglądają. jutro idę po krem z Biedrony, może mi zmniejszy puszenie.
bazzy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 09:21   #65736
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość

Smoothly
, widać,że chcą falować, ale przydałoby się zdjecie włosów w całosci, np. z tyłu.
postaram się zrobić jakoś sama, chociaż ciężko z tym, albo zatrudnię kogoś do tego
Stary 2012-07-11, 09:31   #65737
iwonsia01
Zadomowienie

Hej Kochane z racji, że pisałam wczoraj o promocji na Pottersy sama skusiłam się na jeden ten z aloesem. Wcześniej miałam taki z fioletową zakrętką chyba do farbowanych i tak mnie wkurzał, męczyłam go z pół roku. Teraz postanowiłam znów przerzucić się na mycie odżywkami, bo jednak SLS je lekko wysuszył a używałam go ostatnio co mycie...Przy tym balsamie aloesowym chyba zostanę na dłużej. Dziś miał test i zdał go na piątkę. Wczoraj farbowałam włosy i zauważyłam efekt kulminacyjny w postaci niezłego przesuszu. Na noc postanowiłam nałożyć olej kokosowy i rano umyłam 1 raz włosy tym Pottersem. Efekt mile mnie zaskoczył. Samo mycia przyjemne, ładny zapach i olej idealni zmyty Włosy błyszczą i są mięciutkie. Ładniej się też skręciły, zwłaszcza przesuszone końce. Efekt na fotkach. Po żelu Isana+mgiełka Marion+ Joanna Mięta=mój standardowy zestaw. Wyjątkowo nie było nic do spłukiwania. Jestem zadowolona. Po wakacjach jednak muszę obciąć trochę pocieniować 1 warstwę włosów, bo jest przesuszona i za ciężka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1589.jpg (51,9 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1590.jpg (59,4 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1591.jpg (52,3 KB, 20 załadowań)
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 10:29   #65738
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Hej Kochane z racji, że pisałam wczoraj o promocji na Pottersy sama skusiłam się na jeden ten z aloesem. Wcześniej miałam taki z fioletową zakrętką chyba do farbowanych i tak mnie wkurzał, męczyłam go z pół roku. Teraz postanowiłam znów przerzucić się na mycie odżywkami, bo jednak SLS je lekko wysuszył a używałam go ostatnio co mycie...Przy tym balsamie aloesowym chyba zostanę na dłużej. Dziś miał test i zdał go na piątkę. Wczoraj farbowałam włosy i zauważyłam efekt kulminacyjny w postaci niezłego przesuszu. Na noc postanowiłam nałożyć olej kokosowy i rano umyłam 1 raz włosy tym Pottersem. Efekt mile mnie zaskoczył. Samo mycia przyjemne, ładny zapach i olej idealni zmyty Włosy błyszczą i są mięciutkie. Ładniej się też skręciły, zwłaszcza przesuszone końce. Efekt na fotkach. Po żelu Isana+mgiełka Marion+ Joanna Mięta=mój standardowy zestaw. Wyjątkowo nie było nic do spłukiwania. Jestem zadowolona. Po wakacjach jednak muszę obciąć trochę pocieniować 1 warstwę włosów, bo jest przesuszona i za ciężka.
Ślicznie Ci się pokręciły

Stary 2012-07-11, 11:15   #65739
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vivinn Pokaż wiadomość
Wstawiam kudełki:
1 - lewa strona
2 - prawa strona (da się coś z nią zrobić, żeby zaczęła wyglądać po ludzku?)
3 - tył
Jako stylizator: Joanna z Apteczki Babuni odżywka regenerująco-nawilżająca, Joanna len i rumianek
śliczne

Ag Rafka tym razem mi przeczytała w myślach bo również włoski skojarzyły mi się z Aoirghe Ale chcą się w mocniejsze spężynki zbijać

Cytat:
pooglądało sobie Króla Lwa
Pamiętam jak w dzieciństwie płakałam oglądając go

W codzienniku cudnie

Cytat:
Właśnie Pati, ja od początku Twojego i Eiri pojawienia się uważałam, ze macie podobne włosy. NAwet początkowo Was myliłam(obie też krótkie nicki macie), dopiero jak Patka mi zaczęłaś w myślach czytać, to Cię już rozróżniałam, a Eiri kojarzyłam z tkaninami

Też uważam, że mamy podobne z Eiri tylko jej szybciej rosną i ma ich więcej

Cytat:
Ale wcinaj CP, drożdże, wcieraj Jantar i co tam jeszcze jest na porost, a potem ugniatanie, harmonijkowanie, plunking, zobaczymy, coś z nich wyciśniemy na pewno.
O to, to

Cytat:
2:1

Cytat:
Hej Kochane
Bomba

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2012-07-11 o 11:31
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 11:47   #65740
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Jak u Was sprawuje się olej lniany?

Ja wczoraj nałożyłam go po raz pierwszy i to od razu na całą noc, w dodatku na odżywkę. Jestem ciekawa efektów
a mi jakoś nie podpasował

patrzę na wasze piękne włosy i żal mi swoich :P jakieś są beznadziejne ostatnio, chyba potrzebuję SLS'a
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 12:05   #65741
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Hej Kochane
Jakie loczunie . Anielskie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Pamiętam jak w dzieciństwie płakałam oglądając go
Ja do tej pory płaczę .

Poszła Isana z babassu na noc, bo nie mam tu żadnego oleju, wynagrodzę im po powrocie. I testujemy dziś odżywkę z Isany z jedwabiem chyba, bo takową tu posiadają
Stary 2012-07-11, 13:27   #65742
smoothly
Zakorzenienie

iwonsia01, piękne włosy

natalcia250, moje to są dopiero koszmarne, jako że zaczynam o nie dopiero porządnie dbać
Stary 2012-07-11, 13:57   #65743
Zioło
Raczkowanie

Cytat:
Może masz z natury mocne włosy. Z czasem poznasz o nich więcej informacji
Chyba rzeczywiście są dość mocne, bo rozdwojone końcówki widziałam u siebie ze trzy razy w życiu Farbowałam, rozjaśniałam i cuda z włosami robiłam, a nigdy mi jakoś bardziej nie wypadały... no, poza okresem, kiedy piłam skrzyp i pokrzywę, wtedy leciały garściami

Cytat:
Czyli nie nałożyłaś niczego bs?
Nie masz tendencji do puszenia, prawda?
Nie nakładałam niczego bs, bo niczego takiego nie mam. Mam dość cienkie włosy i boję się, że by je to obciążyło...
Co do puszenia, to nie wiem - nie do końca wiem, czym się charakteryzują puszące się włosy? Przez całe życie byłam przekonana, że mam prosto-krzywe włosy, więc słowo 'puszenie' było mi obce

Cytat:
Jesteś dopiero na początku drogi. Nie zawsze pierwszy zestaw daje efekt - wow. Mój pierwszy zestaw dał efekt czegoś co nie ma odpowiednika w polskim słowniku ale się nie poddałam i cieszę się z tego

Próbuj dalej. Może zrób małe zakupy włosowe. Eksperymentuj, pielęgnuj a zobaczysz, że włoski się odwdzięczą
Nie poddam się i będę kombinować! Dzięki za wsparcie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
O, znam te włosy heloł
Heloł, chyba znam ten bius... eee, nick

Cytat:
Zioło, faktycznie nakombinowałas przy wloasch sporo (co mnie wcale nie dziwi, bo też juz chyba miałam wszystkie fryzury świata, no. prócz jeża może). Trudno będzie stylizować je teraz, gdy są tak mocno wycieniowane (moze być efekt pioruna w szczypiorku). Ale wcinaj CP, drożdże, wcieraj Jantar i co tam jeszcze jest na porost, a potem ugniatanie, harmonijkowanie, plunking, zobaczymy, coś z nich wyciśniemy na pewno.
Jantar stosowałam, ale muszę robić sobie od niego przerwy, bo inaczej przestaje zupełnie działać Po drożdżach mam codzienne, koszmarne migreny, a skrzypopokrzywa powoduje wypadanie włosów garściami...
Ja mojego mysiego blondu nie znoszę, kojarzy mi się z czasem, kiedy byłam brzydka, cicha, niewidoczna i nielubiana. Zmiana koloru włosów i fryzury zmieniła mi całe życie - wcale nie przesadzam Jeszcze nie jestem gotowa, by do tej szarej myszy na głowie wrócić i ją zaakceptować.

Dzisiaj próbowałam OMO, ale mi coś nie do końca wyszło... nie wycierałam ręcznikiem frotowym, bo czytałam, że to może rozprostowywać włosy, przeczesałam nieco mniej dokładnie niż wczoraj (by włosy zbiły się w grubsze partie) i też trochę pogniotłam. Suszę włosy od 12:04 i jeszcze są lekko wilgotne. Może jednak są niskoporowate?
Efekt gorszy niż wczoraj, jakieś takie krzywe strąki mi wyszły... i jeden jakby rulonik? Dziwnie.

Jutro próbuję żelu lnianego Ale po żelu lnianym nie mam już pomysłu, co dalej.

Ostatnio mam też wrażenie, że moim włosom nic nie pasuje. Mój pierwszy olej - kokosowy - spisywał się super, ale żaden z następnych nie dawał już efektów. Próbowałam olejku Babydream, Alterry z brzozą i pomarańczą, lnianego i Khadi na porost włosów (który na porost też nie działa tak btw.). Po każdym miałam wrażenie, jakbym nic z włosami nie zrobiła lub jakby były nieco sianowate. Muszę wrócić do kokosa, ale trochę się obawiam, że pomógł mi tylko dlatego, że to były początki mojego włosomaniactwa i pomogłoby mi wtedy wszystko.

Czy możliwe, że l-cysteina też moim włosom w ogóle nie pasuje? Próbowałam płukanki jakieś dwa miesiące temu i jestem pewna, że proporcje były dobre... a mimo to miałam w efekcie matowe, posklejane, sztywne włosy. Czy inne proteiny też nie będą w takim razie moim kudełkom pasować?

Zioło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 14:48   #65744
vivinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
śliczne masz te włosy! mam ten sam problem, tzn z jednej strony włosy ledwo falują,a z drugiej się kręcą. nie pocieszę cię,po roku dalej jest duża różnica. tak już mam :/
u ciebie może potrzeba więcej czasu prawej stronie
Dziękuję, to motywujące
To niesprawiedliwe, ale nie pozostaje nam nic innego, jak walka o ten prawy skręt (ale po dzisiejszym myciu, nie mam po prawej nawet fal tylko jakiegoś stwora żyjącego w swoim powyginanym świecie)

Cytat:
Napisane przez kasiaa87 Pokaż wiadomość

Dzięki

Cytat:

Vivinn
, świetne włoski i kolorek. Kojarza mi się z Aoirghe(też jej dawno nie było)

Muszę więc popodglądać jej pielęgnację
Bardzo mi się podobają twoje włosy w codzienniku

Cytat:
Hej Kochane
Cu-do-wne!

Cytat:
śliczne

Ag Rafka tym razem mi przeczytała w myślach bo również włoski skojarzyły mi się z Aoirghe Ale chcą się w mocniejsze spężynki zbijać
Dzięki!
Tym bardziej więc muszę poszukać pielęgnacji Aoirghe

Chyba muszę czymś dociążyć włosy, bo końcówki pukli są takie, hmm, pierzaste. Może Navratna (na parafinie) na całe włosy? Tylko jak ja przeboleję ten zapach
Stary 2012-07-11, 15:06   #65745
TheLittleMouse
Raczkowanie

Witam zakręcone Panie !
Dołączam się, gdyż od lat kilku męczę się (dosłownie) z moimi niby kręconymi włosami! Nie no... są przecież kręcone. Widać loki i w ogóle...
Od małego miałam proste włosy, po jednym, sporym ścięciu niestety ale zaczęły się kręcić!
Choć są dni kiedy mi samej one się podobają po prostu je zaakceptowałam takimi jakie są. Teraz trochę o nich:
Są dość cienkie, przetłuszczają się niestety, loki najładniejsze mam po umyciu i pozostawieniu w celu wyschnięcia. Loków jest dużo, na całej długości włosów, aha! Włosy sięgają ramion, gdy są wyprostowane to do biustu .

Chciałabym byście poradziły mi jakieś kosmetyki do pielegnacji włosów oraz co robić by loki wyglądały lepiej, ładniej, miały większy skręt, ale by nie obciążało to moich włosów.
Dodam też, że nigdy pielęgnacji włosów nie skupiałam na ich lokowatej strukturze a raczej kupowałam szampony czy odżywki do włosów przetłuszczających się.
Proszę o pomoc!
TheLittleMouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 15:08   #65746
Nekotka_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zioło Pokaż wiadomość

Ostatnio mam też wrażenie, że moim włosom nic nie pasuje. Mój pierwszy olej - kokosowy - spisywał się super, ale żaden z następnych nie dawał już efektów. Próbowałam olejku Babydream, Alterry z brzozą i pomarańczą, lnianego i Khadi na porost włosów (który na porost też nie działa tak btw.). Po każdym miałam wrażenie, jakbym nic z włosami nie zrobiła lub jakby były nieco sianowate. Muszę wrócić do kokosa, ale trochę się obawiam, że pomógł mi tylko dlatego, że to były początki mojego włosomaniactwa i pomogłoby mi wtedy wszystko.

Czy możliwe, że l-cysteina też moim włosom w ogóle nie pasuje? Próbowałam płukanki jakieś dwa miesiące temu i jestem pewna, że proporcje były dobre... a mimo to miałam w efekcie matowe, posklejane, sztywne włosy. Czy inne proteiny też nie będą w takim razie moim kudełkom pasować?
Jak na moje, to jesteś totalnie niskoporowata Stąd kokos, obciążenie po płukance... Oczywiście, to tylko moje zdanie, musisz sama się określić Polecałabym ci bloga Ajrisz, dużo pisała o takiej porowatości.
A proteiny, które mają za duże cząsteczki, mogą oblepić włosy niskoporowate. Każde włosy mają inne preferencje, musisz trochę popróbować. Może keratyna? Spróbuj odzywki Artiste różowej
Nekotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 16:21   #65747
584allie
Raczkowanie

Obcięłam włosy i żałuję Około 5, 6 cm. Wyglądam strasznie, a do tego fryzjerka nawaliła mi jakieś dwie pianki czy co to tam było, umyłam kilka razy włosy a nadal to czuję! Ale przynajmniej lepiej się czuję w krótszych no i włoski będą zdrowsze
584allie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 16:28   #65748
smoothly
Zakorzenienie

odrosną niedługo!
i też strasznie nie lubię jak fryzjerki nakładają tych kosmetyków, bleeee. potem żeby pozbyć się takiego dyskomfortu trzeba umyć pare razy włosy po swojemu. to samo miałam jak podcinałam - nie dość ze wyprostowała mi włosy gdzie chciałam na mokro ściąć, to grzywkę mi fatalnie wycieniowała, nawaliła jakiejś gumy, fuu. płakałam jak głupia że co ona mi nałożyła na te włosy! ;o
Stary 2012-07-11, 16:44   #65749
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
Po oleju lnianym zrobiły mi się rulony, rozumiecie? Rulony, nie jakieś tam pokręcone włosy tudzież pofalowane, ale RULONY. Nie na całych włosach i nie jakoś wybitnie od czubka, ale jest ich całkiem sporo.

Chyba zacznę lubić ten olej
to jest bardzo kusząca wiadomość..

jest sens kupować kilka olejów na raz czy testować po kolei? a może któreś się wykluczają, w sensie, że jak pasuje ten to tamten an pewno nie będzie?

koleżanka kupiła olej kokosowy, ja mam przeczucie, że mi nie będzie służył, bo mam dziwne akcje z odżywką latte kokosową.. pewnie przetestuje go u niej (i to zaraz), włosy do mycia, więc sobie nałożę, trzy klatki obok mieszkam, jakoś przejdę, żeby mnie nie widział ktoś niepowołany

i aleos! muszę kupić aloes w jakieś postaci, bo swędzenie jest dobijające! albo znaleźć przyczynę? mam pewne podejrzenia...

co do kręcenia to wczoraj jakaś masakra mi z włosów wyszła, a zapowiadało się, że będzie lepiej

Ćwiczę od 08.11.2012

(część ciała : ile cm mniej)
pod piersiami: -4 cm
w piersiach: -8 cm
okolice pępka: -9 cm
talia: -6 cm
biodra: -7 cm
uda: -2 cm
łydki: -2 cm
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 17:01   #65750
milena798
Rozeznanie

muszę się wam wygadać bo się troszkę wkurzyłam wczoraj wybrałam się z moją koleżanką do biedronki po zakupy pomogła mi je potem przynieść do domu i została u mnie akurat wtedy przyszedł do nas kuzyn ze swoją mamą bo ze studiów wrócił no i tak siedzimy wszyscy a koleżanka nagle tak na cały pokój krzyczy do mnie: o Boże ! co ty masz na głowie? jakieś białe paprochy! o Boże toć to łupież! fuj. Wiecie jak mi się głupio zrobiło nie wiedziałam co mam powiedzieć..... W ogóle regularnie od paru dni mi powtarza,że ja mam fale na głowie a nie loki mówi ja to bym chciała mieć takie włosy jak Marta (moja siostra) a nie takie jak ty niezbyt to miłe jest ale przy następnym razie zwrócę jej uwagę moja siostra jest zdania, że koleżanka mi zazdrości bo od zawsze chciała mieć kręcone włosy ale ma bardzo cienkie proste druty
wybaczcie ale musiałam się wygadać
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 17:02   #65751
WERAAAAAAA
Przyczajenie

hej wiem ze chyba nie na temat (raczej) ale sie załamałam!!!! jak odfarobwac całkwoicie włosy po 3 farobwaniach ? (ja mam naturalne jasny brąz a zafarbowalam na ciemny ) po trzech próbach... tak zeby moj naturalny zostal tylko . podajcie produkty dobre prosze! bo dzisiaj sie juz kompletnie załamałam po farbowaniu prosze!!!
WERAAAAAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 17:10   #65752
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
muszę się wam wygadać bo się troszkę wkurzyłam wczoraj wybrałam się z moją koleżanką do biedronki po zakupy pomogła mi je potem przynieść do domu i została u mnie akurat wtedy przyszedł do nas kuzyn ze swoją mamą bo ze studiów wrócił no i tak siedzimy wszyscy a koleżanka nagle tak na cały pokój krzyczy do mnie: o Boże ! co ty masz na głowie? jakieś białe paprochy! o Boże toć to łupież! fuj. Wiecie jak mi się głupio zrobiło nie wiedziałam co mam powiedzieć..... W ogóle regularnie od paru dni mi powtarza,że ja mam fale na głowie a nie loki mówi ja to bym chciała mieć takie włosy jak Marta (moja siostra) a nie takie jak ty niezbyt to miłe jest ale przy następnym razie zwrócę jej uwagę moja siostra jest zdania, że koleżanka mi zazdrości bo od zawsze chciała mieć kręcone włosy ale ma bardzo cienkie proste druty
ale wredna ;o nie przejmuj się, nie warto, zwróć uwagę grzecznie, a jak nie zadziała to
Stary 2012-07-11, 17:33   #65753
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Rany Następnym razem powiedz jej, że sobie nie życzysz takiego zachowania.
Stary 2012-07-11, 17:42   #65754
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Cooo?? Co za dziewczyna. Zazdrości i tyle. Wiem, że jest to bardzo przykre, ale olej to po prostu i się nie przejmuj

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Stary 2012-07-11, 18:10   #65755
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Wstawię, kiedyś spojrzę dla porównania

Jeszcze trochę wilgotne. Nie wiem czemu one takie porozdzielane z dołu na drugim zdjeciu, są raczej jak na pierwszym, tylko ostrości mi nie załapało

Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Czas edycji: 2012-07-11 o 18:11
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 18:14   #65756
milena798
Rozeznanie

macie racje dziewczyny

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;35236041]Wstawię, kiedyś spojrzę dla porównania

Jeszcze trochę wilgotne. Nie wiem czemu one takie porozdzielane z dołu na drugim zdjeciu, są raczej jak na pierwszym, tylko ostrości mi nie załapało [/QUOTE]

ale skręt!
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 18:30   #65757
Malwina_89
Zakorzenienie

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;35236041]Wstawię, kiedyś spojrzę dla porównania

Jeszcze trochę wilgotne. Nie wiem czemu one takie porozdzielane z dołu na drugim zdjeciu, są raczej jak na pierwszym, tylko ostrości mi nie załapało [/QUOTE]

obśliniłam monitor

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Stary 2012-07-11, 18:42   #65758
Benek23
Zakorzenienie

Ale owieczka Śliczne!

Stary 2012-07-11, 19:11   #65759
Rilla82
Zakorzenienie

Wiecie co - ten cały olejek babydream fur mama to chyba jakiś cud natury jest - moja psica zupełnie zwariowała na jego punkcie. Dziś zostawiłam niebacznie butelkę pod prysznicem - zaczęła ją wylizywać jak szalona, a nigdy się moimi kosmetykami tam porzuconymi nie interesowała. Zabrałam jej, to teraz ciągle na nią poluje...
Ja również potwierdzam, że jest fajny, zarówno do skóry, jak i na włosy
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 19:19   #65760
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Cytat:
ale skręt!
Wolałabym mniejszy, dłuższe by były przynajmniej

Cytat:
obśliniłam monitor

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Ale owieczka Śliczne!
Owieczka przypomniały mi się czasy podstawówki
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości