![]() |
#2221 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Wrześniówki cz. II
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2222 |
Zadomowienie
|
ja zastosuje się do dwóch
1. tak jak ewula87 napisała - coś starego, nowego, pożyczonego, niebieskiego - dlatego że to jedyny przesąd jaki znam od dziecka i wszystkie manny młode go przestrzegały w moim domu ( co uważam za miłe) 2. nie pokaże się panu młodemu w sukience wcześniej - i tutaj już nie ze względu na przesąd tylko chce na nim zrobić odpowiednie wrażenie tego dnia a jak zobaczy mnie wcześniej to już tego nie będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2224 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2225 |
Zadomowienie
|
Ja niby nie wierzę w te przesądy ale nic mi się nie stanie jak się do nich zastosuje. Traktuje je raczej jak tradycję niż jak przesąd. Mówię o trzech rzeczach- pożyczonej, starej i niebieskiej. O butach nie słyszałam. W sukience TŻ mnie widział bo razem wybieraliśmy. Ale to była sukienka pokazowa i moja właściwa będzie trochę inna. W tej zobaczy mnie dopiero w dniu ślubu.
#2226 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2227 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny, na jakiś czas oddaliłam się od wizażu... wbiłam się w przygotowania do ślubu, konczylam pisac prace mgr-ską... nawiasem mówiąc w poniedziałek obrona, a ja się nic nie ucze, nic sie nią nie stresuje... martwie sie tylko tym że zaproszenia nie rozdane, ciasta nie zamówione, ksiądz nie "załatwiony" :P
załamałam sie bo miałąm robic sama zaproszenia... zamówiłam całe materiały, a okazało się że papier za gruby- zle sie zagina, krzywo mi podrukowalo... pol papieru sie zepsulo bo w drukarce sie zacinał ;( nie pozostało mi nic innego jak zamowic na allegro... co myslicie o tych ?http://farm8.staticflickr.com/7168/6...61295ca1_z.jpg (nasz kolor przewodni to złoty dlatego wybrałam te... ale te rózowe tez są słodkie: http://farm8.staticflickr.com/7009/6...464888f1_z.jpg widzę że juz wszystkie przynajmniej zaczełyscie roznosic zaproszenia... a my jesteśmy w czarnej d... ![]() załatwilismy przynajmniej papieru z USC, odbylismy pierwsze spotkanie w poradni (teraz mnie czeka robienie wykresu ![]() przed chwila wrocilismy z parafii TŻ zeby dac tam na zapowiedzi, ale ksiadz wystawil na nas oczy i mowi ze to nie teraz, ze to najpierw do mojej parafii trzeba isc, pozniej z jakas karteczka z mojej parafii do niego ![]() Dziewczyny mieszkające w bloku... jak ustrajacie klatke schodową/ drzwi z zewnatrz/ drzwi do mieszkania ![]() Macie w ogóle na oku jakieś fajne sklepy internetowe slubne? Takie w stylu vintage ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nasz Skarb: JAŚ ![]() ![]() Edytowane przez Madzia000 Czas edycji: 2012-07-11 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2228 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurde tak pozno rozdajecie te zaproszenia? my juz w maju wszystkie rozalismy. Dla mnie chyba byloby to troche za pozno miesiac przed. no chyba ze to tylko formalnosc bo wszyscy juz wiedza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2229 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tez chciałabym na drzwiach serca, ale z kwiatow... widziałam takei na all ale za 59 zl ![]() Ty będziesz sama robic te serduszka czy gdzies kupowałas ? Zaproszenia bedziemy zmuszeni rozdac koncem lipca czyli 2 miesiace przed, a czesci rodziny TŻ (którzy mieszkaja dalej) 4 sierpnia przy okazji wesela kuzynki TŻ... ogolnie jest tak jak mówisz, wszyscy wiedzą o ślubie takze zaproszenie to tylko formalnośc, ale mimo wszystko sie denerwuje tym ![]()
![]() |
#2230 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do klatki to ja nic nie przystrajam. Zaproszenia bardzo ładne ![]()
![]() |
#2231 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2232 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zaproszenia klikniete: http://moda.allegro.pl/show_item.php?item=2466713451 mam nadzieje ze na zywo beda ładne... mysle jeszcze nad wyborem koloru...
![]() |
#2233 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zaproszenia b. ladne - rozowe ![]() Edytowane przez kasiamniam Czas edycji: 2012-07-11 o 20:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
Zadomowienie
|
mnie się bardziej podobają złote -te różowe jakieś mdłe
ja nie będę przystrajać klatki - powieszę tylko serduszko na drzwiach - myślałam żeby sama zrobić zobaczymy jak mi wyjdzie - z takich kwiatków jak w załączniku życzę powodzenia z zaproszeniami - myślę że nie jest za późno - ja dostałam dziś powiadomiona telefonicznie o ślubie przyjaciółki w sierpniu bo też jeszcze nie ma zaproszeń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2235 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2236 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2238 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj jeszcze męczyłam TŻa o listę jego gości!!! Bo nadal jej nie mam. Pani u której będę zamawiała powiedziała że szybko je zrobi. a TŻ i tak jutro wyjeżdża i wróci za 1,5 tyg, więc może wtedy zaczniemy rozdawać. Ja się martwiłam że strasznie późno zaczniemy, ale teraz jest mi to bez róźnicy.
Madzia000 Zaproszenia bardzo ładne, też o nich myślałam, ale ja potrzebuje ponad 100 więc chciałam jak najtańsze. Dekoracja domu,hmmm coś tam będę robić, ale co... jeszcze nie wiem więc nie pomogę. Dzisiaj w końcu byliśmy u księdza. Protokół spisany =) Czeka nas jedna spowiedź. Co do świadków, mogą być nawet niewierzący, ważne żeby mieli 18 lat bo to ślub konkordatowy. Dlatego żadne ich spowiedzi księdza nie interesują. Czekają nas dwa spotkania z księdzem. jedno po wygłoszeniu zapowiedzi i załatwieniu papierów w USC. I drugie tydzień przed ślubem na, jak to nazwał ksiądz, suchy ślub =) Wysyła nas jeszcze do Pani z którą mamy porozmawiać o planowaniu rodziny, jedno spotkanie 45 min. Zapowiedzi w moim kościele zaczynają się od tej niedzieli, w kościele TŻ jeszcze nie wiem kiedy. Także w końcu sprawy ruszyły się do przodu ![]()
#2239 |
Zadomowienie
|
(t)asia
![]() ciesze się że sprawy się u ciebie ruszyły. |
![]() ![]() |
![]() |
#2240 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj mam przymiarkę ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2241 |
Zakorzenienie
|
Tasia widzisz po woli już będziecie mieć z górki
![]() Paulinko zdjęcia muszą być ![]() JA w końcu muszę się zabrać za spisanie wszystkich informacji dla orkiestry czyli pierwszy taniec, piosenka na podziękowania zabawy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Kasia te 3 serca są śliczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2242 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pocieszyłas mnie ... troche sie uspokoilam, jak zaczniemy rozdawac zaproszenia 2 miesiace przed musi byc ok ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2243 |
Rozeznanie
|
Madzia widzę , że już wybrałaś kolor. Myślę, że podjęłaś dobrą decyzję, bo całe różowe według mnie też byłyby zbyt mdłe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2244 |
Zadomowienie
|
przyszła do mnie dziś podwiązka ( jest bardzo ładna ) i tuby z białymi płatkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2245 |
Zadomowienie
|
a ja się pochwalę bo już goście zaczynają dzwonić z potwierdzeniem zaproszenia!!!
myślmy rozdali z początkiem maja wszystkie ![]()
#2247 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja będę przystrajać tiulem i czerwonymi różami
moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2012-07-12 o 12:17 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2248 |
Rozeznanie
|
hej dziewczynki nie było mnie tu od poniedziałku bo nie miałam wogóle czasu... w poniedziałek miałam przymiarkę sukni .. ehm mam dużo przeróbek
![]() - suknia do skrócenia - welon do skrócenia - rękawy w bolerku do skrocenia i do obszycia paskiem cyrkonii - zrobienie ramiączek do sukni i obszyciem cyrkoniamii - bolerko z tyłu do zebrania bo za duże - wpuszczenie rękawów bo za szerokie - odprucie taśmy z cyrkoniamii i przyszycie na nowo bo źle sie układała - dorobienie kilka piór przy suwaku bo widać w 2 miejscach suwak i rzeba zakryć.. ehm tyle poprawek w poniedziałek jeszcze bylismy w salonie meblowy bo chcemy kupić sobie sypialnie no i spodobała nam sie jedna a wieczorem składanie zaproszeń .. wiązanie kokardek ![]() we wtorek musiałam teściowej pomóc w pracy później pojechaliśmy i zamówiliśy meble takie jak w linku http://brw.com.pl/pl/kolekcja/10-Sypialnia/242-Natalia tylko że zamówilismy - łoże 160x200 - 2 szawki nocne - toaletke - materac letnio zimowy ![]() szafy nie chcemy bo w planach mamy gdzie indziej szafę a nie chcemy sypialni zagracać sobie ![]() w środę znowu musiałam teściowej pomóc... później pojechalam zapłacić za suknię.. no i pojechaliśmy na salę uzgodnić parę rzeczy i kwote od osoby bo powiedziała że będziemy mieli taniej a więc za osobę płacimy 130zł za dzieci od 4=12 lat 65zł chatkę i swiatła dostalismy za darmo ![]() ![]() a tak wogóle to jestem chora głowa mnie boli gardło i katar niesamowity mam ehmm... od soboty zaczynam roznoscić zaproszenia ![]() Edytowane przez sloneczko740 Czas edycji: 2012-07-12 o 13:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2249 |
Wtajemniczenie
|
sloneczko a gdzie foty z przymiarki
![]() fajna sypialnia ![]() my jestesmy na etapie kupienia wlasnie lozka do sypialni i szukamy czego oryginalnego - mi sie marzy takie pikowane z krysztalkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2250 |
Rozeznanie
|
mam tylko jedną bo tel mi szfankował juz wstawiam proszę
Edytowane przez sloneczko740 Czas edycji: 2012-07-16 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.