|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Filipku, STO LAT! (ale ze mnie sklerotyczka!)
Cytat:
1- mąż by stwierdził, że od małego dziecko ma psychikę skrzywioną w zasadzie od życia płodowego 2 - dobrze że to nic poważnego A Tymuś świetny (znam to ), niech się chłopak wprawia w podryw, a co! ![]() a koszty kosmiczne rzeczywiście... Cytat:
|
|
|
#542 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bebilon Pepti po 24 zł. Fakt, mleka nie idzie dużo, ale do tego kremy do pielęgnacji (szybko schodzą przy smarowaniu 5 razy dziennie), emolienty, proszki, syropy ![]() A no i miałam się pochwalić, że moja przyjaciółka wczoraj urodziła synka
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2012-07-11 o 22:20 |
|||
|
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
brumek o dzizas.. wspołczuję, najgorsze takie nieplanowane wydatki
|
#544 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dżenifer Lopes? nie znam
![]() Cytat:
hm.. tak na szybko mi tylko do głowy przyszło tak jak mówisz pare balonów, np na ścianie, bądź nad stołem girlanda w stylu "happy birthday" - z Ciebie zdolniacha jest to możesz sama zrobić np "1 roczek Emilie" No i stół na kolorowo, kolorowe talerzyki, serwetki, czapeczki. chcesz w jakiejś tematyce robić? to mozesz poustawiać na stole jakieś "figurki" czy coś... ostatnio wpadł mi w oko tort z muffinek, fajnie wygląda na takich urodzinach... Kurcze nie myslalam o tym, musze sie zaglebić w tematyke ![]() Cytat:
Nie znikaj ![]() Będzie ciekawa noc... Lila się co chwila budzi z płaczem
|
||
|
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj w sąsiadów dom strzelił pieron. Szok. Taka cisza była, błysnęło się i strzeliło. Wleciał im przez komin, popalił elektrykę i zrobił dziurę w ścianie.
Jakieś 100m ode mnie. Nowy dom, mieszkają może ze 2 lata. Była dzisiaj u nas znajoma z 9 miesięczną córeczką. Ona taka spokojna a Radek wulkan. Chciał ją dotykać i głaskać ale robił to strasznie mocno, tak jakby ją bił ![]() Głupio mi było i musiałam go pilnować i ciągle od małej zabierać. Wyszedł na mega urwisa. Wasze dzieci też tak mają? ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Co się dzieje z Eweeve? Mam nadzieję, że wszystko u nich tam w porządku
|
|
|
|
#547 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, nie wielozacytowalo mi, tempo mojego netu mnie wykonczy
iustyna, lili83, brumek, dziubek, Natka, aania, karolinee, agulaabar, agawoo, Oliweczka, marzenka, madzia1k1 – dziekuje w imieniu kolezanki ![]() Lili – ja mam problem z butami innego rodzaju. Moja Blana chce caly czas chodzic – również jak jestesmy na dworze, a na nia jeszcze po prostu NIE MA butow, bo ma rozmiar 16 ![]() Filip - wszystkiego najlepszego |
|
|
|
#548 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Jednak poszliśmy na rowery
2 godzinki pojeździliśmy, potem kaszka, kąpiel, UU i mały śpi ![]() No to rzeczywiście nie da się fotelika zamontować My mamy z Tż rowery z tradycyjną ramą. Cytat:
Cytat:
Musimy bardzo przy nim uważać, bo potrafi pacnąć łapką i jak tylko znajdzie się w zasięgu to mocno ciągnie za włosy (a kotom wyrywa sierść garściami) ![]() W maju synek mojej przyjaciółki podszedł do młodego siedzącego w wózku i mimo że pilnowaliśmy niestety młody go za włoski złapał i pociągnął. Straszny płacz był. I jeszcze za pamięci: Sto lat Filipku ! I buziaki dla Emila, Marysi i Hani !
Edytowane przez toskaKrk Czas edycji: 2012-07-11 o 22:38 |
||
|
|
|
#549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też na emolientach jeszcze. Uwielbiam ten zwrot nabity jak działo ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
Ja mówię Radkowi, że NIE WOLNO ale on nadal swoje. Nawet mu po łapach daję. Odnoszę wrażenie, że on tak do końca nie rozumie co robi źle, bo przecież on się wita, chce się bawić itd. |
||
|
|
|
#550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. 3. Super ![]() Cytat:
Taka tradycja to naprawdę super sprawa i warto kontynuować. Mi się marzy, ale - jak mówiłam - na marzeniach się kończy.
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
I powiedzcie mi jeszcze jak to jest z wożeniem naszych maluchów w fotelikach na rowerach?
Od kiedy można? Czy to nie aby za wcześnie? Dziecko powinno chodzić czy choćby stać mocno na nóżkach? Chodzi mi o ochronę kręgosłupa. ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Ja będę uczyła Radka co niedzielę do Kościoła chodzić. Jak będzie dorosły to sam zdecyduje. Ale póki jest zależny od nas to chcemy mu wpoić co nie co
|
|
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nooo
|
|
#553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W innej sytuacji nawet bym małego z lóżka nie wypuściła bo uwielbiam jak jest blisko mnie. ![]() Tylko
|
|
|
|
|
#555 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takie jakieś narysowane, zabawkowe, gumowe itp. to nie, na szczęście ![]() Cytat:
Cytat:
dla Tymusia, że taki grzeczny Wydatków współczuję Nam też zawsze coś wypadnie w najmniej spodziewanym momencie A czynsz 800 zł to Duże macie mieszkanie? Jem i nawet bardzo lubię Jak nie ma skóry, głowy i ogona to jest ok
|
|
|
#556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyczytałam gdzieś co prawda, ze taki fotelik to najlepiej od 1,5 roczku jak dziecko dobrze chodzi, ale przymierzyłam Domka do niego, przewiozłam i kupiłam. Jest świetnie amortyzowany, "ugina" się przy wybojach, wydaje mi się, że nie jest szkodliwy.
|
|
#557 |
|
Wtajemniczenie
|
Kajool a ja nie lubię spać z Wiki. Po takiej nocy wstaje zawsze polamana i nie wyspana. Czesto sie to ostatnio juz nie zdarza ze śpi z nami, ale ostatnim razem jak spała z nami to tak sie rozwalila ze spała w poprzek, my na samiuskich brzegach i na dodatek skopala Tz po plecach
|
|
|
|
#558 | |
|
Zakorzenienie
|
no pewnie
![]() Cytat:
No co Ty? :O ale nie stało się nikomu nic ? My tez małego zabieramy do kościoła, chcę go przyzwyczajać (żeby nie było jak u szwagra, dziecko 5 lat a w kościele po 5 minutach zaczyna łazić, bawić się, gadać i marudzić. Ale nie zabierali go nigdy "bo za mały" a do tego wszystko mu wolno...)
|
|
|
#559 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak złapie za włosy to chwytam jego łapkę, ściskam lekko i się uwalniam rozwierając mu paluszki i powtarzam do znudzenia, że nie wolno. Chyba niewiele więcej można zrobić w przypadku takiego malucha Cytat:
Hamaxy są bardzo dobrze amortyzowane, fajnie się bujają w czasie jazdy. Dodatkowo np. mój Tż wybiera jak najmniejsze dziury, wertepy, przed krawężnikami większymi się zatrzymuje i rower wprowadza, żeby zbytnio nie telepać. Ja kierowałam się opinią kilku znajomych z innego forum, że blisko roczniaki bezpiecznie jeździły i im to nie zaszkodziło. Jeszcze czytałam gdzieś, że ważne jest by nie jechać za długo z dzieckiem i co jakiś czas wyjąć je z fotelika, żeby mogło się wyprostować, poruszać No i pamiętać, że dziecko siedzi bez ruchu, więc ewentualnie nieco cieplej ubrać niż siebie - Julian ma zawsze chłodne dłonie, a dziś miał też kolanka, bo sobie spodnie podciągał w czasie jazdy
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to może wyrodna matka bo dla mnie celem było nauczenie spania małego w łóżeczku Wasze też tak mają ,że milion razy po 360st sie przekręcają czy tylko mój taki ?? Jacieee łobuzie nie znikaj Brumek dobrze,że palec nie złamany !!! a widzę,że nasi synowie mają podobne zachowania mąż się śmiał ,że Szymek to taki nasz fb bo przez niego tylu ludzi poznajemy ![]() Telik co sie dzieje ?? Marzenka Żaneta no co się znów do Emi przyplatało , niech to cholerstwo idzie tam gdzie jego miejsce !!! PAtik Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-07-11 o 22:55 |
|
|
|
|
#561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio była u mnie koleżanka z 5-cio miesięczną córeczką i gdy tylko położyła małą na podłogę na brzuszku to Szymon wchodził jej na plecy i głowę, siadał na niej.. Jedynie mówię, że nie wolno i zabieram go, bo co więcej można zrobić Brumek 800 zł czynszu - szok! My mamy w Olsztynie nie całe 400 zł..
|
|
#562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jaki rower możesz polecić? Musze sobie kupić nowy rower, i nie mam pojęcia jaki ![]() Możesz coś polecić? chciałabym taki miejsko-turystyczny, do rekreacyjnej jazdy z dzieciakami. Dzieciaki ciągnie tż w przyczepce więc ja nie muszę niczego do swojego roweru montować ![]() A w ogóle stwierdziliśmy że jednak nie jedziemy do Chorwacji.... W zamian mam sobie właśnie kupić rower i robimy kilka krótkich wypadów w Polsce - pierwszy już za tydzień do Białowieży
|
|
#563 |
|
Wtajemniczenie
|
Youyou dobry pomysł. Byłam w BIalowiezy w liceum. Od nas to nie daleko. Bardzo piekne okolice
|
|
|
|
#564 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla jego dobra w sensie, żeby się przyzwyczajał, bo kiedyś i tak to nastąpi, czy coś innego masz na myśli? Cytat:
Mieszkanie ma niecałe 80 m (78,5 dokładnie). Cytat:
I cieszę się że tak jest. Ja też sobie nie wyobrażam, jak dziecko może spać w takim łóżku i nie spadać po 5 razy w nocy. Wiem, że jak nauczone od małego, to to dla niego naturalne, ale mój by nie potrafił, dlatego to dla mnie niewyobrażalne Dziewczyny, jak sie budzą rano Wasze dzieci, a Wy jeszcze śpicie, to nie złażą same? 2. Dobre ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Telik, Vaniliova i Stronczek
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sarenka obraca się jak kurczak z rożna brumek co z tą sesja foto Tymka? Wybrałaś coś? |
|
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje za zyczneia dla Marysi
|
#568 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku jak mała się budzi rano, to ja od razu z nią. Śpię bardzo czujnie od kiedy mam dzieci. Słyszę przez sen każdy kaszel Kuby 2 pokoje dalej. Budzę się jak wychodzi z łóżka i idzie do nas. Tak już mam. Wiem, że Tż śpi jak kamień, więc ja w sumie czuwam (od kilku lat...) Mało kiedy śpię twardo.
Jak Kuba był mały i spał ze mną i Tż, to nawet przez sen potrafiłam rękę Tż złapać, żeby małego nie uderzył. Albo go odepchnąć jak prawie na małego się kładł. Robiłam to śpiąc . Do dzisiaj tak mam.A wiesz, co jest najlepsze? Że dzieci słyszę, ale budzika TŻ to już nie... (???)
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-07-11 o 23:38 |
|
|
|
#569 |
|
Zadomowienie
|
Bry wieczór.
Karolinee, i co zdecydowaliście się na jakiś fotelik? My mamy cybexa 9-36 i jestem z niego bardzo zadowolona. Grubymi ubraniami w zimie się nie przejmuje, bo my zawsze bez kurtek jeździmy i Hanię też rozbieraliśmy w dłuższe trasy z kombinezonu zimą. Najlepiej tak jak dziewczyny radziły iść do sklepu i poprzymierzać. ![]() Kajool, w łóżku smutno, ale na pewno wygodniej. Lepiej mów kiedy siostrę odwiedzisz.![]() Teliczku, co tam? ![]() Brumku, o kurczę faktycznie niezła suma wyszła podczas naprawy. Dobrze, że palec cały, a że Tymek czarujący to już po oczach widać.![]() My nad samą wodą to za dużo nie siedzimy, bo tam komarów pełno, za to na trawie przy domku Hania cały dzień szaleje i codziennie musi zaliczyć kilka rowerowych przejażdżek. ![]() Brumku, Specjalnie dla Ciebie wodna Hania w kółku. (i bez )Lili, brrrr. Sąsiedzi nie mieli uziemienia założonego? ![]() Iustyna , mam tak samo z tym odpychaniem tż, aż się sama sobie dziwiłam, że tak można. ![]() Youyou, super pomysł! Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-07-11 o 23:47 |
|
|
|
#570 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku a pewnie ze niedaleko
dla chcacego nic trudnego A Hania jak zwykle urocza ![]() Eve A Moj katar zamiast coraz lepiej to coraz gorzej. Jakby kranik odkręcil. I kicham 100 razy na minutę. Bedzie ciekawa noc. Uciekam.... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.

Wysiedział grzecznie 2 godziny, bo tyle to wszystko trwało. I zawarł znajomość ze wszystkimi pacjentami, pielęgniarkami i panem od RTG 
fajnie ze Dominik robi takie postępy 

. Nam sie tez zapas konczy i juz sie boje co to bedzie.

Zakończone: 2

Duże macie mieszkanie? 

zębole