Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VII - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-11, 23:59   #331
AnnaEf
Rozeznanie

GG do AnnaEf
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VII

Co za gadułyyy wyjechałam na kilka dni, a tutaj pełne szaleństwo oj będę jutro miała cały dzień czytania! śpijcie smacznie
AnnaEf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 05:25   #332
landi0909
Zakorzenienie

dzień dobry śpiochy

mnie obudziła wkurzająca mucha siadła mi najpierw na brodzie, potem na ustach. No nie dało się spać ale zaraz spróbuję znowu zasnąć przynajmniej do ósmej...

moje dziecko na USG akurat nigdy aż tak się nie chowa właściwie to regularnie od 13 tygodnia chyba pokazuje siusiora byle by mu to nie zostało...
M wczoraj wieczorem jak go synuś skopał, to powiedział że mam go obudzić jak Kuba zacznie kopać bo to takie piękne uczucie że on chce czuć każdego kopniaczka... on jest szaleńczo zakochany w dziecku od USG nie odrywa wzroku, co chwilę ogląda zdjęcia i chyba już by go chciał mieć na rękach zresztą na pewno jest dumny z tego, że będzie syn synowie to przecież duma tatusiów...
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 06:23   #333
Sola1
Zakorzenienie

Witam z samiuśkiego ranka

Nie wiem co mi się stało, że tak wcześnie wstałam i wyspałam się. Gdyby nie to, że jestem w ciąży to poszłabym do lekarza żeby sprawdził, czy wszystko ze mną w porządku, bo nigdy mi się to nie przytrafiało Wiadomo jak trzeba było to się wstawało, ale nigdy tak sama od siebie.

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
i ja przychodze z wiesciami po wizycie
będzie moja upragniona CÓREŃKA jak to moja lekarka ooklresliła, mamy dziewczynke i pokazała nam cytrynke takze bardzo sie cieszymy. Dzidzia rozwija sie prawidlowo, zmierzyła kosc udowa i głowke i wszystko gra. moja szyjka tez wporzadku, dostalam ksieorwanie na glukoze na mocz i morfologie. Przytylam od ostatniej wizyty 3kg czyli razem jestem juz 6kg+ waze teraz 60,5 kg, przerazilam sie masakra, ale cóz pani doktor mówiła ze musze cos tyc bo jakby to było.
No to tera zbedziemy myslec nad imieniem dla naszej córuni mnie powala Michalinka i Marcelinka a osttanio dosżła Milenka:P
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Aaa zapomniałam Wam pokazac jak sie moje dziecie ułożyło
Dosłownie stópkami dotykał swojej buzi
A wyglądało to mniej więcej tak, wszystko pochowane
To tak zwane położenie miednicowe
Jaki wygimnastykowany

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
dzień dobry śpiochy

mnie obudziła wkurzająca mucha siadła mi najpierw na brodzie, potem na ustach. No nie dało się spać ale zaraz spróbuję znowu zasnąć przynajmniej do ósmej...

moje dziecko na USG akurat nigdy aż tak się nie chowa właściwie to regularnie od 13 tygodnia chyba pokazuje siusiora byle by mu to nie zostało...
M wczoraj wieczorem jak go synuś skopał, to powiedział że mam go obudzić jak Kuba zacznie kopać bo to takie piękne uczucie że on chce czuć każdego kopniaczka... on jest szaleńczo zakochany w dziecku od USG nie odrywa wzroku, co chwilę ogląda zdjęcia i chyba już by go chciał mieć na rękach zresztą na pewno jest dumny z tego, że będzie syn synowie to przecież duma tatusiów...
To super Córeczki też są dumą tatusiów
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 06:46   #334
weronika23
Zakorzenienie

czesc kochane
gratuluje wizyt synkow i coreczek i uciekam na caly dzien buziaki
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 07:14   #335
Kasia_11_83
Rozeznanie

Witam z rana Wieczorem zajrzałam na chwilę sprawdzić jak po wizytach i cieszę się, że wszystko w porządku Zresztą nie mogłoby być inaczej Madzius gratuluję synusia - cudownie, syneczki to takie małe słodziaki, oczka mamusi, dlatego też chciałam syncia Cieszę się!!
Lonia a Tobie córeczki - kolejnej koleżanki Nelci

Landi ja zgadzam się z Solą, że to córeczki są oczkiem w głowie tatusiów, a chłopaczki to takie mamisynki. Przynajmniej u mnie w otoczeniu tak jest, dlatego też chciałam synusia, żeby był moim słodziaszkiem- przytulaszkiem a córę to zaraz mi mąż przejmie
Super masz TŻ - fajnie jak mężczyźni okazują miłość dziecku

U mnie spoko, dni lecą jak szalone. Wczoraj całe 3 godziny sprzątałam samochód (kto ma białego pieska i czarną tapicerkę chyba rozumie
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, a my dziewczynki szykujemy się na jutro

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 07:21   #336
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

I ja witam z samego rana. Nie śpię już od 2 godzin . A wczoraj z łóżka nie mogłam się podnieść i spałam do 10...
Stary 2012-07-12, 07:33   #337
aerien83
Zadomowienie

Heej kochane

też już jestem, już pół kawki wypiłam
Wczoraj zapomniałam się pochwalić, że zaczęłam już 24 tydzień ciąży
Dzisiaj po południu idę do fryzjera nareszcie
I tak, jutro wizyta

Tymczasem trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące, za wszystkie bez wyjątku, choć w pamięć mi zapadło, że kciuki trzymam dziś za:
DeKajkę, magdęef, Peperonik i za Pokrzywkę, bo do stomatologa idzie

Lonia89 gratuluję zdrowej córci

Kasiu i jak łóżeczko, bo nie pamiętam, czy pisałaś?

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Aerien- to Ty wróżyłaś z brzuszka ??? Madzi brzucha nie komentowałaś pod względem płci jak dodała zdjęcie tak więc przyznaj się czy chłopca czy dziewczynkę miałaś u niej na myśli ???
przyznaję się: od razu pomyślałam, że chłopak

Nic to, życzę Wam kochane miłego dzionka Dziś u nas tylko 18c co za ulga
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 07:42   #338
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dorisp Pokaż wiadomość
I ja witam z samego rana. Nie śpię już od 2 godzin . A wczoraj z łóżka nie mogłam się podnieść i spałam do 10...
Czyżby dopadła Cię ciążowa bezsenność

Porobiłam sobie fotki, bo troszkę zaniedbałam fotografowanie swojego brzuchola. Jak wrócę do domu to wstawię kilka bo w pracy nie mam kabla do telefonu.

Dziś zapowiada się pracowity dzień, bo chciałabym nas w końcu spakować. Pogoda nie zapowiada się rewelacyjnie, więc będzie trzeba wziąć kilka rzeczy cieplejszych. A 9 dni to kupa czasu.
Muszę zrobić paznokcie, bo przedwczoraj zamówiłam sobie zestaw do żelu ( z lampą i wszystkimi innymi pierdółkami). Mam dość łażenia do kosmetyczki co 3 tyg. Wczoraj zrobiłam sobie stopy i wyszły super, dziś czas na rączki.
Sprzątanie zostawiam na jutro, coby się nie umęczyć

Aerien na którą masz wizytę?

A łóżeczka niestety już nie było.. Może jeszcze coś się trafi, jak nie to zostaje Ikea

Edytowane przez Kasia_11_83
Czas edycji: 2012-07-12 o 07:44
Stary 2012-07-12, 07:48   #339
aerien83
Zadomowienie

Kasiu jutro na 17 Ty pewnie godzinę wcześniej? Czy pamięć mnie myli? A wyjeżdżacie jutro czy w sobotę? Zdążysz nam zdać relację?

Oj szkoda, ze łóżeczka już nie było, ale czasu dużo, i może się jeszcze trafi jakaś super okazja

Czekam na zdjęcia

Co do ciążowej bezsenności, to ja nie wiem co to (odpukać ) : kładę się o 21 ciągnąc ze sobą męża, wstajemy 6:30 i wyprawiam chłopaków do pracy i przedszkola. W nocy jedna pobudka na siusiu, a tak to śpię nieprzerwanie, oby tak dalej
Stary 2012-07-12, 08:14   #340
musso4
Zakorzenienie

witam zaczynam dzisiaj 21 tydzień juz z górki
Stary 2012-07-12, 08:17   #341
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Kasiu jutro na 17 Ty pewnie godzinę wcześniej? Czy pamięć mnie myli? A wyjeżdżacie jutro czy w sobotę? Zdążysz nam zdać relację?

Oj szkoda, ze łóżeczka już nie było, ale czasu dużo, i może się jeszcze trafi jakaś super okazja

Czekam na zdjęcia

Co do ciążowej bezsenności, to ja nie wiem co to (odpukać ) : kładę się o 21 ciągnąc ze sobą męża, wstajemy 6:30 i wyprawiam chłopaków do pracy i przedszkola. W nocy jedna pobudka na siusiu, a tak to śpię nieprzerwanie, oby tak dalej
Zgadza się na 16. Wyjeżdżamy po wizycie, ale wpadnę do domu po bagaże, psa i szybciutko napiszę na forum co i jak. A wasze relacje poczytam wieczorem, na miejscu, bo najpierw jedziemy do wujka (ma ze 40lat, ale to wujek), tam będę miała neta, a dopiero we wtorek nad samo morze (Sobieszewo).

Mnie też bezsenność nie dotyczy. Przedwczoraj ucięłam sobie drzemkę od 17 do 19, wstałam, poszliśmy z mężem na spacer, zjadłam kolację, wykąpałam się i znowu poszłam spać około 21.30 i spałam do rana Standardowo po 21 jestem już w łóżku, chwilę później zasypiam, ale wstaję o 5.40 lub 5.50

Wczoraj rozmawiałam z kuzynką i patrzyłam na ceny wózków u niej(mieszka w Stanach). Spodobał mi się quinny moodd, można go tam kupić troszkę taniej (w cenie naszej Mury 4) i teraz mam dylemat Oba mi się super podobają i Quinny i Maxi Cosi Może macie jakieś doświadczenia??? Poradźcie coś plissss...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mura4.jpg (30,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Quinny.jpg (16,2 KB, 10 załadowań)

Stary 2012-07-12, 08:25   #342
Poni
Raczkowanie

Cześć Mamuśki!!!

Zobaczyłam, że jest nowa część, więc się melduję, żeby nie było, że gdzieś przepadłam. :P

U mnie nic nowego, bo następną wizytę mam dopiero pod koniec lipca (kurde, muszę się wreszcie umówić...), tak więc nawet nie wiem, co tam u dzidziusia słychać.
Wiem, że coraz mocniej ćwiczy, zwłaszcza rano i wieczorami - wtedy jest najaktywniejsza.

Wyprawki dalej nie mamy. Czekam cierpliwie na badanie w 24 tygodniu (to będzie już to następne), żeby "ostatecznie" potwierdzić płeć.

Ja się czuję dobrze, chociaż..... (i tu mam pytanie do Was, czy też tak macie)...... od jakiegoś tygodnia, czyli od 22tc czuję taki delikatny ból, jak przed miesiączką. Coś, jakbym zaraz miała dostać okres, z tym, że jest dużo słabszy niż zazwyczaj. Taki skurcz trwa zazwyczaj kilkanaście sekund, po czym odpuszcza i pojawia się znów a kilka godzin. W sumie jest ich kilka dziennie (w nocy nie wiem czy są, bo nawet nie czuję przez sen). Jedyne, co mi przychodzi na myśl o skurcze Braxtona-Hicksa, ale czy one są właśnie takie "miesiączkowe"? Bo czytałam, że są bezbolesne, a ja jednak je czuję.... słabo, ale czuję.

Czy Wam też zdarzają się takie skurcze?

Poza tym gratuluję wszystkim pannom młodym, nowym mamuśkom i cieszę się, że u Was wszystko ok (z tego co udało mi się pobieżnie oblukać wątek, to chyba jest dobrze u Was).

Buziaki!

Cytat:
a współlokatorowi jego nowy szczeniaczek z radości, że się coś dzieje wesolutkiego na łóżku - podszedł i polizał jajeczka
Poni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 08:28   #343
musso4
Zakorzenienie

Kasia, kiedyś oglądałam w ddtvn test wózków i wiem na pewno, że nie kupiłabym tego z 3 kółkami, są bardzo wywrotne
Stary 2012-07-12, 08:34   #344
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
Kasia, kiedyś oglądałam w ddtvn test wózków i wiem na pewno, że nie kupiłabym tego z 3 kółkami, są bardzo wywrotne
No właśnie przed chwilą o tym dyskutowałam z mężem. Wywrotne to raz, a dwa ciekawe jak sprawowałby się na wiejskich, piaszczystych drogach? Pewnie kiepsko, a za jakieś pół roku przeprowadzamy się do swojego domku, gdzie nie ma asfaltu na ulicy.

Stary 2012-07-12, 08:47   #345
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Jestem po!!!!
Pokrzywka dzięki za smsa

A więc, marzenia się spełniają, a moja intuicja nie jest wiarygodna- będziemy mieli wymarzonego synka!!!!!!!!! Bartusia!!!!!!!! Jak zobaczyłam na ekranie monitora siusiaka to az się poryczałam ze szczęścia Pani doktor powiedziała, że syn na 99,9 %

Wszystko z nim jest w porządeczku, wszystko na swoim miejscu, waży już 522g coś czuję, że duży chłop będzie (po wujku ).
TŻ oczywiście wniebowzięty, ja z resztą też
Tak jak u Mysti- synuś ułożył się jakoś źle, tak że nie dało rady zbadać serduszka tak jak należy. Ale z tego co pani doktor widziała, to stwierdziła, że bije miarowo (czy jakoś tak ), są dwie komory, przedsionki, także według niej jest wszystko ok. Ale na nast. wizycie za 3 tyg. ma dokładnie zbadać serduszko

Niestety mam też troszkę gorsze wieści.
Mam strasznie napiętą macicę i krótką szyjkę. I teraz pani doktor nie wie, czy taka jej uroda, że jest krótka, czy się skraca. Zrobiła dziś jej zdjęcie i będzie porównywać na nast. wizycie. Na całe szczęście szyjka jest zamknięta.
No i musze iść na zwolnienie, nie mogę pracowac, musze leżeć jak najwięcej i odpoczywać, bo grozi mi przedwczesny poród
Muszę z powrotem zacząć brać luteinę, a do tego no- spę i magne B6
No, ale dla mojego synka zrobię wszystko, aby tylko urodził się o czasie i zdrowy.

A i dostałam skierowanie na tą glukozę- 75g
I mam +6 kg od początku ciąży

Idę poszukać posta Mysti i poczytać relacji z wizyty

edit: znalazłam. Mysti Kochana cieszę się, że wszystko z Waszym dzieciątkiem w porządku!!! !!
Kochana, super, gratuluję!! Musisz teraz dużo odpoczywać a wszystko będzie dobrze!!

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
to ten kombinezonik

a ja przepraszam ze tak ucieklam,ale poszlam do brata i do taty bo na piwie sobie byli,a mi sie strasznie nudzilo...

tż nie ma dalej, i nie wiadomo czy wroci w tym tygodniu
Piękny!!!!

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Wpadlam tylko powiedziec dobranoc ..

I powiem wam ze zaczynam sie bac jutrzejszej wizyty ..
Coraz wiecej z nas ma problemy z szyjka .. A ja mam czesto jakies dziwne bole podbrzusza , czasem tez skurcze .. chcialabym , jak kazda z nas , zeby wszystko do samego konca przebiegalo prawidlowo ..

No nic . do jutra
Wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki za wizytę!!

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
I z tego wszystkiego zapomniałam Wam powiedzieć, że mój Mały pływak (po tatusiu - instruktor pływania ) po dwóch tygodniach kraula i żabki w końcu przedwczraj zaczął ćwiczyć też inne sporty. Kopie aż miło, niestety póki co tylko wieczorami, kiedy Tatusia nie ma...TŻtowi jeszcze nic nie udało się poczuć.
Super!

Cytat:
będzie moja upragniona CÓREŃKA jak to moja lekarka ooklresliła, mamy dziewczynke i pokazała nam cytrynke takze bardzo sie cieszymy. Dzidzia rozwija sie prawidlowo, zmierzyła kosc udowa i głowke i wszystko gra. moja szyjka tez wporzadku, dostalam ksieorwanie na glukoze na mocz i morfologie. Przytylam od ostatniej wizyty 3kg czyli razem jestem juz 6kg+ waze teraz 60,5 kg, przerazilam sie masakra, ale cóz pani doktor mówiła ze musze cos tyc bo jakby to było.
No to tera zbedziemy myslec nad imieniem dla naszej córuni mnie powala Michalinka i Marcelinka a osttanio dosżła Milenka:P
Gratuluję!!!! Mnie podoba się Milenka, wszystkie Mileny, któr znam są piękne!!

Cytat:
Aaa zapomniałam Wam pokazac jak sie moje dziecie ułożyło
Dosłownie stópkami dotykał swojej buzi
A wyglądało to mniej więcej tak, wszystko pochowane
To tak zwane położenie miednicowe
Kosmiczne ułożenie

Cytat:
Zgadzam sie z Tobą, też nie chcę tego z 3 kołami, podobno są bardzo niepraktyczne.

A tak wogóle to się witam, dzisiaj troszkę wcześniej wstałam, bo mąż do lekarza poszedł. Fajnie chłodno jest teraz u mnie i mam nadzieje, że cały dzień taki będzie Jutro wizyta, wreszcie

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Dobra, trzeba się ubrać

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 08:48   #346
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Poni Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki!!!

Zobaczyłam, że jest nowa część, więc się melduję, żeby nie było, że gdzieś przepadłam. :P

U mnie nic nowego, bo następną wizytę mam dopiero pod koniec lipca (kurde, muszę się wreszcie umówić...), tak więc nawet nie wiem, co tam u dzidziusia słychać.
Wiem, że coraz mocniej ćwiczy, zwłaszcza rano i wieczorami - wtedy jest najaktywniejsza.

Wyprawki dalej nie mamy. Czekam cierpliwie na badanie w 24 tygodniu (to będzie już to następne), żeby "ostatecznie" potwierdzić płeć.

Ja się czuję dobrze, chociaż..... (i tu mam pytanie do Was, czy też tak macie)...... od jakiegoś tygodnia, czyli od 22tc czuję taki delikatny ból, jak przed miesiączką. Coś, jakbym zaraz miała dostać okres, z tym, że jest dużo słabszy niż zazwyczaj. Taki skurcz trwa zazwyczaj kilkanaście sekund, po czym odpuszcza i pojawia się znów a kilka godzin. W sumie jest ich kilka dziennie (w nocy nie wiem czy są, bo nawet nie czuję przez sen). Jedyne, co mi przychodzi na myśl o skurcze Braxtona-Hicksa, ale czy one są właśnie takie "miesiączkowe"? Bo czytałam, że są bezbolesne, a ja jednak je czuję.... słabo, ale czuję.

Czy Wam też zdarzają się takie skurcze?

Poza tym gratuluję wszystkim pannom młodym, nowym mamuśkom i cieszę się, że u Was wszystko ok (z tego co udało mi się pobieżnie oblukać wątek, to chyba jest dobrze u Was).

Buziaki!
Poni co do skurczy to niestety nie pomogę, bo sama nie wiem czy je mam i po czym je poznawać U mnie ból jak na @ pojawia się jak się troszkę przeforsuję, odbieram to jako sygnał od organizmu, że trzeba zwolnić i odpocząć. Z tym, że u mnie pojawia się na dłużej niż kilka sekund, więc nie wiem czy mówimy o tym samym

Ja jestem teraz w 24t.c. i jutro idę na wizytę. Mam nadzieje, że będę miała USG i gin potwierdzi, że w brzuszku mam córusię, bo co ja zrobię z tym różowym światem???

Zaraz spadam do domu, a wy - budzić się

I ostatnie pytanie: Czy któraś z was będzie "załatwiać" cesarskie cięcie, mimo, że nie ma wyraźnych wskazań????

Stary 2012-07-12, 08:49   #347
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Poni co do skurczy to niestety nie pomogę, bo sama nie wiem czy je mam i po czym je poznawać U mnie ból jak na @ pojawia się jak się troszkę przeforsuję, odbieram to jako sygnał od organizmu, że trzeba zwolnić i odpocząć. Z tym, że u mnie pojawia się na dłużej niż kilka sekund, więc nie wiem czy mówimy o tym samym

Ja jestem teraz w 24t.c. i jutro idę na wizytę. Mam nadzieje, że będę miała USG i gin potwierdzi, że w brzuszku mam córusię, bo co ja zrobię z tym różowym światem???

Zaraz spadam do domu, a wy - budzić się

I ostatnie pytanie: Czy któraś z was będzie "załatwiać" cesarskie cięcie, mimo, że nie ma wyraźnych wskazań????
Ja o tym myślałam dość poważnie, ale chyba zrezygnuję.

P

Szymonek
Stary 2012-07-12, 08:52   #348
madzius90
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

Ale dziś jest chłodno- 20 st., pochmurno, ale to nic, można w końcu oddychać

Wiecie co, jak już wiem, że w moim brzuszku mieszka Bartuś, to jakoś tak bardziej kocham to dziecko, czuję większą więź, mogę mówić do Niego po imieniu To jest cudowne Wczoraj pół wieczora przeryczałam ze szczęścia, że będzie wymarzony synuś
Jednak to moje szczęście trochę zakłóca ta szyjka i macica
Jestem dziś jeszcze w pracy, musze pogadać z "kierowniczką" i chyba od jutra leżanko w domu
Boję się teraz cokolwiek robić, stać dłużej, chodzić, a tymbardziej siedzieć Będę teraz przewrażliwiona

Cytat:
Super i gratuluję córeczki!

Ja z taką wagą, jaką masz teraz startowałam na początku ciąży
I też teraz mam +6 kg

Cytat:
Lipcowo-sierpniowe sie rozpakują, potem wrześniowo-październikowe a potem my
O matko, to już zaraz

Cytat:
Madzius gratuluję synusia - cudownie, syneczki to takie małe słodziaki, oczka mamusi, dlatego też chciałam syncia Cieszę się!!

Cytat:
Landi ja zgadzam się z Solą, że to córeczki są oczkiem w głowie tatusiów, a chłopaczki to takie mamisynki. Przynajmniej u mnie w otoczeniu tak jest, dlatego też chciałam synusia, żeby był moim słodziaszkiem- przytulaszkiem a córę to zaraz mi mąż przejmie
Potwierdzam
Ja zawsze byłam córeczką tatusia

Cytat:
Wczoraj zapomniałam się pochwalić, że zaczęłam już 24 tydzień ciąży

Cytat:
witam zaczynam dzisiaj 21 tydzień juz z górki

DeKajka, Magdaef, Peperonik za Wasze dzisiejsze wizyty!!!

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Gratuluję!!!! Mnie podoba się Milenka, wszystkie Mileny, któr znam są piękne!!
To prawda

Jak następnym razem będziemy spodziewać się córeczki to będzie Milenka

Cytat:
Ja chcę urodzić sn
Boję się cc jak ognia
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 08:53   #349
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Ale dziś jest chłodno- 20 st., pochmurno, ale to nic, można w końcu oddychać

Wiecie co, jak już wiem, że w moim brzuszku mieszka Bartuś, to jakoś tak bardziej kocham to dziecko, czuję większą więź, mogę mówić do Niego po imieniu To jest cudowne Wczoraj pół wieczora przeryczałam ze szczęścia, że będzie wymarzony synuś
Jednak to moje szczęście trochę zakłóca ta szyjka i macica
Jestem dziś jeszcze w pracy, musze pogadać z "kierowniczką" i chyba od jutra leżanko w domu
Boję się teraz cokolwiek robić, stać dłużej, chodzić, a tymbardziej siedzieć Będę teraz przewrażliwiona
Kochana, wszystko będzie dobrze, nie martw się bo to jeszcze gorzej, nerwy, stres... Tak więc teraz dużo odpoczywasz i oszczędzasz się!!!!!

P

Szymonek
Stary 2012-07-12, 08:55   #350
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
ja na pewno nie i jeszcze będę sie modlić, żeby nie było wskazań cc to jednak operacja (jeśli trzeba to jak najbardziej, ale na własne życzenie to nie i odradzam)
Stary 2012-07-12, 08:56   #351
landi0909
Zakorzenienie

Poni - ja mam takie bóle od kilku tygodni i zazwyczaj się pojawiają jak długo siedzę, przemęczam się albo coś noszę. Pytałam lekarza - każda kobieta inaczej odczuwa te skurcze, jedne mają napięty brzuch, inne właśnie czują, jakby miały dostać okres. To zupełnie normalne możesz wspomnieć o tym lekarzowi na wizycie, ale ja przestałam się już tymi skurczami martwić

a co do córeczek tatusia to zazwyczaj tak jest właśnie jak mówicie, ale w głębi duszy facet chciałby mieć syna, uczyć go męskich zajęć i chciałby, "żeby nazwisko przeszło dalej" dlatego właśnie uważam, że synusie to taka duma dla tatusiów

Edytowane przez landi0909
Czas edycji: 2012-07-12 o 08:58
Stary 2012-07-12, 09:01   #352
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Poni - ja mam takie bóle od kilku tygodni i zazwyczaj się pojawiają jak długo siedzę, przemęczam się albo coś noszę. Pytałam lekarza - każda kobieta inaczej odczuwa te skurcze, jedne mają napięty brzuch, inne właśnie czują, jakby miały dostać okres. To zupełnie normalne możesz wspomnieć o tym lekarzowi na wizycie, ale ja przestałam się już tymi skurczami martwić

a co do córeczek tatusia to zazwyczaj tak jest właśnie jak mówicie, ale w głębi duszy facet chciałby mieć syna, uczyć go męskich zajęć i chciałby, "żeby nazwisko przeszło dalej" dlatego właśnie uważam, że synusie to taka duma dla tatusiów
Masz całkowitą rację, mój mąż mówi, że jak będzie synuś to będzie z nim do warsztatu chodził, razem będą mecze oglądać rozczula mnie takie jego gadanie

P

Szymonek
Stary 2012-07-12, 09:02   #353
Kamalika
Raczkowanie

Wow nareszcie jest czym oddychać u mnie leje jak diabli ale niech leje

Co do cc na życzenie to dla mnie jest nieporozumienie - ja się 19 tego dowiem czy mój kręgosłup wytrzyma poród naturalny Boję się cc jak ognia.

"Niech no ja dorwę tę mendę co mi ubrania w szafie po nocach zwęża ... "
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 09:07   #354
landi0909
Zakorzenienie

a teraz w M jak mama jest opisany poród naturalny i cc i jak czytam o tym cc to doszłam do wniosku że za wszelką cenę chcę rodzić naturalnie. Ja mam wskazania do cc, bo mam to nadciśnienie, ale wolałabym już być na lekach obniżających ciśnienie, niż rodzić przez cesarkę... Takie dzieci przeżywają straszny szok, są słabsze a do tego mogą wystąpić problemy z pokarmem. Kiedyś też chciałam na życzenie rodzić przez cc... Ale jak tak to sobie przemyślałam, to doszłam do wniosku że to by było dość egoistyczne z mojej strony. Kurcze, kobiety od wieków rodzą naturalnie, i nawet decydują się na kolejne dzieci te kilka godzin w bólu się wytrzyma, a przynajmniej wszystko będzie jak należy

rozmawiałam nawet z moją znajomą, jest położną. I powiedziała, że według niej poród naturalny to BŁOGOSŁAWIEŃSTWO, a cc to rzeźnia.
Stary 2012-07-12, 09:14   #355
aerien83
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam nadzieję na wskazania do cc (czy rozwiązanie pierwszej ciaży przez cc jest już wskazaniem?), nie wyobrażam sobie rodzić sn
Stary 2012-07-12, 09:16   #356
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam nadzieję na wskazania do cc (czy rozwiązanie pierwszej ciaży przez cc jest już wskazaniem?), nie wyobrażam sobie rodzić sn
a możesz powiedzieć jak przeszłaś cc? chodzi mi o to jak sie czułaś jak długo trzymali Cię w szpitalu itp.

P

Szymonek
Stary 2012-07-12, 09:22   #357
AnnaEf
Rozeznanie

GG do AnnaEf

Połowa ciąży... ale szybko poszło.

Moja siostra jest położną i o cc mówi dokładnie to samo co Twoja znajoma landi0909. Ja również mam pewne wskazania do cc ponieważ mam kilka wad serca, zobaczymy co powie kardiolog przed porodem.

Wczoraj byłam u lekarza... mam jakieś bakterie w moczu i dostałam Nystatyne. Boję się tego leku, napisane jest że jest to antybiotyk przeciwgrzybiczy - a kto powiedział, że mam grzybicę - bez żadnego wymazu, bez żadnych badań. Nie rozumiem tego. Brała go któraś z Was?
AnnaEf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 09:24   #358
landi0909
Zakorzenienie

AnnaEf ja przeżyłam na tym antybiotyku pół życia co chwilę miałam infekcje, grzybice i bakterie. Na podstawie bakterii można powiedzieć, że to grzybica możesz nawet nie czuć jej objawów.

U mnie kiedyś po antybiotyku grzybica zaatakowała cały układ oddechowy, pokarmowy i rozrodczy, miałam grzybicę w gardle, żołądku, uszach i TAM od tamtej pory zaczęły się bakterie w moczu i stany zapalne, nadżerka itp. Nystatyna to dobry antybiotyk, nie masz się co bać
Stary 2012-07-12, 09:26   #359
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
AnnaEf ja przeżyłam na tym antybiotyku pół życia co chwilę miałam infekcje, grzybice i bakterie. Na podstawie bakterii można powiedzieć, że to grzybica możesz nawet nie czuć jej objawów.

U mnie kiedyś po antybiotyku grzybica zaatakowała cały układ oddechowy, pokarmowy i rozrodczy, miałam grzybicę w gardle, żołądku, uszach i TAM od tamtej pory zaczęły się bakterie w moczu i stany zapalne, nadżerka itp. Nystatyna to dobry antybiotyk, nie masz się co bać
Oj biedna, współczuję takich przeżyć

P

Szymonek
Stary 2012-07-12, 09:27   #360
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

O masakra. Musiałaś się nacierpieć
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości