|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#65761 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
ja od koleżanki w liceum słyszałam : "ja jakbym nie prostowała swoich włosów to bym miała takie jak Kasia" <--- czyli że moje wyglądają tak że wstyd się w nich pokazać i trzeba codziennie prostować??!!!
|
|
|
|
#65762 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#65763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#65764 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny wkleję tutaj skład tej pianki do włosów Cien z lidla o której pisałam, użyłam jej dzisiaj na zwilżone włosy, wysuszyłam dyfuzorem i fajnie się odgniotły i trzymały cały dzień. Nie jest do końca cg, ale może mnie nie wyrzucicie...
Cien. Pianka do włosów kształt i funkcjonalność. Aqua, Butane, Propane, Acrylates copolymer, cocotrimonium methosulfate, methacrylamide vinyl imidazole copolymer, aminomethyl propanol, phenoxyethanol, parfum, panthenol, polysorbate 80, sodium lauryl sulfate, methylparaben, ethylparaben, butylparaben, propylparaben, isobutylparaben. |
|
|
|
#65765 |
|
Rozeznanie
|
z tego co widzę, to ona całkiem zgodna jest
|
#65766 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no muszę powiedzieć że pani ścięła mi więcej niż oczekiwałam.. co prawda skręt jakby lepszy dzięki temu stopniowaniu, ale zapuszczanie do poprzedniej długości zajmie mi kolejne pół roku..
|
|
#65767 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym, dla mnie liczy się, żeby fryzura była ładna, a nie włosy długie Cytat:
Sypnij jej tekstem, że nie ma objętości i powinna coś zrobić ze smętnymi kłaczkami ![]() Swoją drogą, w społeczeństwie mamy jakąś niechęć do włosów falowanych/kręconych, które dopiero ostatnio stały się bardziej akceptowane za sprawą mody Przynajmniej ja tak odczuwam[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;35236041]Jeszcze trochę wilgotne. Nie wiem czemu one takie porozdzielane z dołu na drugim zdjeciu, są raczej jak na pierwszym, tylko ostrości mi nie załapało [/QUOTE]No! To jest skręt Śliczne i... Tak duuuużo |
||
|
|
|
#65768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uczę się dopiero akceptować moje naturalne włosy ;-) |
|
|
|
|
#65769 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Marta jakie ma wlosy?Ja niestety tez mam ostatnio gdzieniegdzie paprochy od zelu Dermena ![]() [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;35236041]Wstawię, kiedyś spojrzę dla porównania ![]() Jeszcze trochę wilgotne. Nie wiem czemu one takie porozdzielane z dołu na drugim zdjeciu, są raczej jak na pierwszym, tylko ostrości mi nie załapało [/QUOTE]Bossssskie kedziory! Cytat:
), powiedzialam jej to, ona przyznala mi racje, ale w ogole nie wziela pod uwage ze moglaby tak wyjsc do ludzi Ale wlasnie wiele jest kwestia mody, kiedys byla moda na "szope", ostatnio byla przez jakis czas na proste, a teraz jest moda na fale, ale jeszcze pewnie troche czasu minie zanim prostownica przestanie byc najpopularniejszym urzadzeniem do stylizacji ![]() Natomiast ja niedlugo bede niemodna bo moje wlosy coraz bardziej sie prostuja ;D Moze cykne zdjecie jak wyschna. Dzis dalam im w koncu jesc-pochodzilam pare godzin z mixem Bingo shea+olej rycynowy+oliwa z oliwek+aloes 10x+pantenol+HA+mocznik+m iod. Umylam Pottersem aloesowym, do rozczesania nalozylam resztke Alverde morelowej, a jako bs Ziaja jojoba+Naturia mak i bawelna+ekstrakt ze skorki granatu+olejek arganowy Alverde. Stylizacji brak, bo znow nie ugotowalam lnianego
|
|
|
#65770 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
Moim włosom daleko od ideału (choć po dyfuzorze są super lokasy-mam go od 2 dni po raz pierwszy w życiu ![]() Nie muszą się wszystkim podobać, tak jak i mnie nie wszystkie fryzury innych się podobają, ale nie komentuję. Negatywne komentarze na temat wyglądu innych wyrażane tak bezpośrednio, w złośliwy sposób świadczą o braku kultury, kompleksach i - prawdopodobnie w tym przypadku - zazdrości. |
||
|
|
|
#65771 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale dobrze, że tylko 6 cm. Szybko odrosną. A pokażesz? Cytat:
I dziękuję ![]() Szczyt po prostu, powiedz jej co myślisz i jak się czujesz, gdy tak się zachowuje. A jeśli to jej sprawia przyjemnosć, ze robi Tobie przykrość, to trza ograniczyc kontakty z takim toksolem. Ja ostatnio miałam białe paprochy po zbyt gęstym i źle odgniecionym żelu lnianym. A koleżanka za mną siedziała i w końcu po godzinie mówi: "Kurcze, coś masz tu jakby pastę do zębów czy farbę". Głupio mi się zrobiło jak diabli, choć nie poweidziała tego złośliwie. Zaczęłam sobie ściągać i ona mi pomogła wykruszyć diabelstwo. [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;35236041]Wstawię, kiedyś spojrzę dla porównania ![]() Jeszcze trochę wilgotne. Nie wiem czemu one takie porozdzielane z dołu na drugim zdjeciu, są raczej jak na pierwszym, tylko ostrości mi nie załapało [/QUOTE]Czaderski skręt. Coś jak Nez i Nusia, tylko ciemne. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#65772 |
|
Zadomowienie
|
No to wrzucam moje biedaczyny
Przepraszam za jakosc zdjec. Tak jak pisalam zdecydowanie d..y nie urywaja, ale nie przeszkadza mi to specjalnie, tym bardziej ze wiem, ze to tylko moje lenistwo - wystarczylby zel i juz by bylo lepiej Natomiast kolor na tych zdjeciach jest kompletnie przeklamany, nie wiem dlaczego - moje wlosy sa teraz w rzeczywistosci troche ciemniejsze i chlodniejsze. Ale widze w lustrze ze jeszcze pare myc i z popielatego odcienia to nawet slad nie zostanie, badziewna farba
|
|
#65773 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Piękniaste są!!!
|
|
#65774 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#65775 |
|
BAN stały
|
Mam nadzieje dziewczyny że nie nakrzyczycie na mnie, wiem że dużo jest podwieszonych wątków ale za pierwszym razem jest to trudne do ogarnięcia. Mam kilka pytań i jeśli ktoś mógłby na nie odpowiedzieć byłbym wdzięczna.
Mam falowane włosy typ 2a z amerykańskiej stronki NC, kiedyś nie podobały mi się moje włosy, zawsze marzyły mi się proste. Męczyłam je codziennie po kilka razy prostownicą, kiedyś nawet wyprostowałam je chemicznie u fryzjera. Włosy nie kręcą się od samego czubka głowy, tylko tak od połowy można zrobić coś z tym żeby kręciły się po całości? W dziedziństwie miałam kręcony włosy, ale wraz z wiekiem zaczęły się prostować i teraz mam fale. Nie wiem od jakiego czasu, ale teraz bardzo rzadko prostuje włosy, używam szamponu Wella PS Repair(czytałam jego skład i wiem że nie jest polecany ma 2 mocne detergenty) zostało mi go już tylko na jedno mycie, więc go wykończę. Po tym szamponie włosy po wyschnięciu błyszczą się, ale to mija tak po 2 dniach. Włosy mam długie za piersi, nie farbuje ich od 3lat, chcę wrócić do naturalnego koloru. Włosy puszą się na końcach i tak muszę je podciąć, może właśnie to jest problemem że tak się puszą. Chciałabym zacząć o nie dbać, tylko problemem jesto to że nie wiem co mam wybrać jako szampon, odżywkę, maske i produkt do stylizacji. Wiem że jest wątek czego używać do włosów, ale zauważyłam że wiele z tego co polecacie jest z Rossmana, aktualnie jestem w UK i nie wiem gdzie mogę dostać te same szampony czy odżywki. Praktycznie nigdy nie kupowałam w UK szamponów, zawsze przywoziłam je z Poslki i starczyły na te 2-3miesiące, teraz jestem na dłużej. Czy możecie coś polecić z zagranicznych szamponów odpowiednich dla włosów falowanych? Myślałam o Tresemme Vitamin B12 & Keratin Anti Breakage Conditioner i Tresemme- vit C Szampon gleboko oczyszczajacy myślicie że te produkty mogą być? Szampon i odżywkę wzięłam z Tresemme bo wiem że tam gdzie zawsze robię zakupy jest ta firma i na pewno L'oreal. Większy wybór jest w Bootsie ale tam to już kompletnie nie wiem jakie są marki, bo jest ich sporo. Gdyby jakaś dobra duszyczka podpowiedziałaby trochę lub naprowadziła byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc .
|
|
|
|
#65776 |
|
Zakorzenienie
|
Wybaczcie nie mam czasu czytać :/
Iwonsia, Claudin - piękności Wrzucam szybko dzisiejszą reanimację i niedzielne po mleku Tak jakby lepiej im już, miękną |
|
|
|
#65777 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a jak kondycja po trwałej ogólnie? Nie poniszczyły się? Takie rzeczy to zawsze po kilku myciach wychodzą dopiero...A ja wczoraj moje fale obcięłam na krótko. Nie żałuję, bo po degażowaniu wyglądały okropnie górne warstwy. Teraz będę grzecznie czekać aż odrosną piękne i zdrowe -i falowane oczywiście
|
|
|
#65778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak Twoje dupy nie urywają to ja powinnam się zapłakać a jaką farbą malowałaś włosy? asia di, moje znajome zza granicy używają kosmetyków Lush, ale nie daję gwarancji że są w UK, bo nigdy tam nie byłam inne używają szamponów i odżywek Johnsons&Johnsons, ale też dokładnie nie wiem jaki jest ich skład.
Edytowane przez smoothly Czas edycji: 2012-07-12 o 10:02 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#65779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczuły, więc robię im dobrze jak mogę. Na szczęście przypalone jest może jedno pasemko a końce tylko suche wczorajsze szybkie mycie Bingfo i Artiste dobrze im zrobiło, są miękkie ale da się upiąć! nie wyobrażacie jak bardzo to draństwo NIE DAJE SIĘ UPIĄĆ bez trwałej ![]() Cytat:
![]() powodzenia w hodowaniu |
||
|
|
|
#65780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz pewnie dojdą do siebie ja pamiętam jak kobitka kiedyś co u niej mieszkałam na stancji wróciła po trwałej... dziewczyny... ja nie wiem co to za fryzjerka była -nie dość, że miał być luźny skręt, a wyszedł baranek średnicy centymetra, to jeszcze po tygodniu odkryła u siebie łysy placek, bo spalono jej włosy... Ok, pokażę -czekam tylko aż wyschną, a schną już 3 godzinę i coś nie mogą wilgotno jest dziś. I dziękuję bo na razie cały czas zapuszczam i coraz krótsze są
|
|
|
#65781 |
|
Zakorzenienie
|
kat123, długość jaką masz w albumie strasznie mi się podoba, chciałabym taką strasznie i najchętniej boba, albo coś asymetrycznego
ale no niestety, wtedy codziennie prostownica, a poza tym niespecjalnie mi we włosach krótszych niż do obojczyka ![]() i moje też schną i schną i wyschnąć nie chcą. tyle że moje tak mniej wiecej za łopatki sa
|
|
|
|
#65782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety takie jest ryzyko przy trwałej starego typu a nowej nie mają wszędzie... szkoda że o trwałej nie ma na necie tyle informacji, ile bym chciała ;] zastanawiałam się kiedyś, co by wyszło, gdyby na zdrowe falowane włosy (jak moje bez przygód ) nałożyć po prostu sklepowe specyfiki do trwałej. Bez wałków tylko z ugniataniem
|
|
|
|
|
#65783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz jak mam pocieniowane to spoko jest, już nie czuję potrzeby prostowania ![]() Obiecane zdjęcia:
|
|
|
#65784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#65785 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#65786 | |
|
Zakorzenienie
|
Fajniutkie
![]() Wyglądają zdrowo Cytat:
Napisałam kiedyś na blogu wpis o trwałej, jest kawałek "jak rozmawiać z fryzjerem" plus z bloga mysi_m tekst o rozmawianiu z fryzjerem w ogóle btw ten jej wpis bym do FAQ podpięła ;] nie mam czasu teraz, może nie zapomnę No bo tak se myślę - moje by się pewnie upodatniły i tyle zamiast rozjaśniać w zimie mogłam spróbować trwałą przelecieć ;]
|
|
|
|
|
#65787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje są strasznie ciężkie i tył nie chce się ładnie skręcić. jeden bok bardziej wycieniowany się całkiem całkiem skręca, drugi - same końcówki. niech doschną i też wrzucę zdjęcia. a co do blondu i prostownicy to doskonale wiem czym to grozi. ;o |
|
|
|
|
#65788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie, miałam się wziąć za studiowanie Twojego bloga chorob mi przeszkodziła, ale dziś wieczorem się za to zabiorę ![]() Cytat:
I pomysleć, że kiedyś myślałam, że mam proste włosy To może pocieniuj mocniej?
|
|
|
#65789 |
|
Zadomowienie
|
ojj tak... ja to się nad tym już ze 2 lata zastanawiam
ale szkoda by mi było jakbym sobie spaliła i musiała z połowę uciąć ![]() strasznie żałuję, że nie mam czym cyknąć fotki, bo wyjątkowo fajnie mi się dziś pofalowały (i to same bez żadnych koczków itp)
|
#65790 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uzbrój się w cierpliwość, strasznie się rozpisuję czasem ![]() Cytat:
kto jak nie ja :PCytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- btw Anw - kolejny raz już widzę E. Chodakowską. Na co dobra jest? bo ja bym tak oponkę pokonała, plus wzmocnienie kręgosłupa
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.

wybrałam się z moją koleżanką do biedronki po zakupy pomogła mi je potem przynieść do domu i została u mnie akurat wtedy przyszedł do nas kuzyn ze swoją mamą bo ze studiów wrócił
nie wiedziałam co mam powiedzieć..... W ogóle regularnie od paru dni mi powtarza,że ja mam fale na głowie a nie loki mówi ja to bym chciała mieć takie włosy jak Marta (moja siostra) a nie takie jak ty
Przynajmniej ja tak odczuwam
[/QUOTE]

Około 5, 6 cm. Wyglądam strasznie, a do tego fryzjerka nawaliła mi jakieś dwie pianki czy co to tam było, umyłam kilka razy włosy a nadal to czuję! Ale przynajmniej lepiej się czuję w krótszych no i włoski będą zdrowsze 

a teraz jak mam pocieniowane to spoko jest, już nie czuję potrzeby prostowania