|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV
Siemka Lalki
![]() Soleilka - Fabiano dba o atmosferę w pokoju pierdziuszek![]() Nel_a - mam nadzieję, że to jednak nie świerzb tylko zwykłe swędzenie... A co Cię swędzi? Może skóra Ci się rozciąga i stąd swędzenie? Hanjah - gratulacje z okazji 41 tygodnia hehe pewnie chciałabyś już jednak urodzić Przenoś jeszcze trochę to od razu dzieciaka do szkoły poślesz heheheDziś mam wizytę u gina - co prawda dopiero o 17:30 ale już się stresuję. Ciekawe co mi powie... oby coś tam się już działo bo chciałabym już urodzić
|
#2942 | |||
|
Zadomowienie
|
Hey!
Ale dobrze, że tak chłodno przez kolejny tydzień.... uff... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Poważnie, żeby w kraju rozwiniętym nie było możliwości ZZO w średniej wielkości mieście to jest śmiechu warte |
|||
|
|
|
#2943 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
![]() u mnie w końcu trochę chłodniej na dworze, więc może w końcu przestanę się pocić jak świnia ![]() nie było mnie jakiś czas, bo nie bardzo miałam czas na wizaż widzę, że przybyło nam mnóstwo dzieciaczków ![]() gratuluję serdecznie wszystkim świeżo upieczonym mamusiom ![]() a maleństwa witamy na świecie wszystkie są cudne ja właśnie wróciłam z laboratorium, robię badania bo jutro wizyta ![]() wracając kupiłam sobie pączusia i zaraz zrobię kawkę
|
|
|
|
#2944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stopy i dłonie - stopy bardziej. Od mniej więćej 3 tygodni. Zaczęło się od palców- między palcami teraz mam prawie całe stopy poza podeszwą chociaż i tam dziś zaczęło lekko swędzieć.
|
|
#2945 |
|
Zadomowienie
|
balbinka trzymam kciuki za wizytę
hanjah i chce_byc_mama oby wasze dziewuszki jak najszybciej zechciały opuścić brzuszki chyba za dobrze je karmicie
|
|
|
|
#2946 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam Na wstępie gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni, bo dziś czwartkowy wysyp i mogę kogoś niechcący pominąć. Ale się dzisiaj wyspałam... Bez żadnej nocnej pobudki! Teraz idę farbować włosy i szykować się do brzuszkowej sesji z koleżanką. Zaglądnę później, miłego dnia
|
|||||||
|
|
|
#2947 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najwyżej powiem TŻ żeby mi wsadził jakiegoś kija między zęby
|
|
#2948 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę!
|
|||
|
|
|
#2949 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Byłam dziś rano na pobraniu krwi na HBS (lekarz przeoczył to badanie) i na grupe krwi, bo okazało się, że ze szpitala nie dostane swojego wyniku, a miałam go tylko na wypisie ze szpitala... W poniedziałek mam odebrać wyniki, więc do poniedziałku nie mogę urodzić . Teraz wypoczywam z lapkiem na kolanach . Dziś może zabiorę się za pakowanie torby... Właściwie rzeczy już mam przygotowane, tylko trzeba je włożyć do torby, co stanowi dla mnie jakąś barierę - nie wiem dlaczego... Jutro kolejne ktg - Wy tez chodzicie co 2-3 dni na ktg? Ja mam tak chodzić do samego porodu.Melduję, że dziś z Gosią zaczęłyśmy 37 tc! Trzymajcie kciuki, żebyśmy jeszcze pochodziły w dwupaku . Cytat:
.Cytat:
![]() Cytat:
!Cytat:
Gratuluje , zazdroszczę donoszenia![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wyniki!Cytat:
gratulacje dla dzielnej mamusi i synka!!!Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
póki co muszę zrobić generalne sprzątanie i przede wszystkim wybrać się do dermatologa.
|
#2951 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, nowy dzień przed nami! Z tego, co czytam, może któraś dziś urodzi - trzeba dużo schodzić po schodach (i wjeżdżać na górę windą), bo asymetria chodzenia przyspiesza poród, a ponadto masować piersi i brzuch (na pewno pomaga, bo jak miałam rozmiękczoną szyjkę, to lekarz zabronił mi w ogóle dotykać brzucha). Co jeszcze? Seks! Stary, ludowy sposób, ale działa, bo mężczyzna ma w spermie proglandyny, które przyspieszają poród; są one podawane sztucznie kobiecie, jeśli akcja się ws3muje
![]() U nas pierwsza noc od kilku tygodni - przespana prawie cała, bo upał zelżał. Może teraz i woda będzie szła w mniejszych dawkach, niż zgrzewka na 2-3 dni, bo teściowa nie nadąża dostarczać Zbieramy się z moim brzuchem i jedziemy do szpitala, zobaczymy, jak tam tata i czy jutro może go wypiszą. A po południu ploteczki z przyjaciółkami i wieczorem SR. Także może późną nocą tu zajrzę do Was, a jak nie - to jutro nadrobię zaległości. 3mam kciuki za "rodzące", oby szybko i bezboleśnie poszło! PS Dzięki za linki do otulaczka |
|
|
|
#2952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W moim szpitalu jest anestezjolog w pełni dyspozycyjny na porodowce 24h. Wspomniala tez ze zdarza sie przy zzo ze muszą użyć kleszczy, ale to nie częsta sytuacja.
|
|
#2953 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W szpitalu też tak go kąpali, a ja tego zmieniać nie chcę ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
Bebe - co do ktg to od 2 lekarzy słyszałam ze robi je się jesli sa wskazania. Albo w b. późnej ciąży, około tp. kiedy dziecko trzeba zacząc pilniej monitorować. Mój lekarz kazał mi zrobić raz w 38 tc. ale tylko dla mojego spokoju. Jego zdaniem nie ma wskazań.
Nel_a gratuluję dobrych wyników i mam nadzieję, że to jednak nie jest też świerzb... phdwao ja cykle miałam 32 dniowe Anna nie rodzisz w CZMP? Co do znieczulenia, to ja go nie chcę. Raz ze chce rodzić jak najbardziej naturalnie, dwa że chce sprawdzić jak to jest na własnej skórze
|
|
|
|
#2955 | |
|
Zadomowienie
|
A i dodam ze nie płace za zzo, to jedyny szpital w Kielcach który ma je w ogóle i do tego bezpłatnie. To samo z gazem
także odetchnelam z ulga ![]() Dziś 35 tc skończony ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
4 cm rozwarcia trzeba wytrzymać
|
|
#2956 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() usiadz sobie pomysl i pospisuj pytania na kartce co by nie zapomniec ![]() ja juz siedze gotowa oszywiscie nawet zrobilam porzadny makijaz (swoja droga nie wiem czemu ostatnio jakos go unikam ) :P a moj tz oczywiscie dopiero pod prysznicem! ja go kiedys ubije!
|
|||||
|
|
|
#2957 |
|
Zadomowienie
|
Kłuje mnie w pipce znowu....okropne uczucie.
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam takie problemy z moją księżniczką ja już czekam przy drzwiach a on dopiero się ubiera, i jeszcze 3 razy się po coś wraca ![]()
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez nie płace za zzo ale dla mnie to totalna ostateczność, chociaż decyzję trzeba podjąć wcześniej, bo podane za wcześnie lub za późno to katastrofa więc pewnie nie będzie już opcji dla mnie
|
|
|
|
|
#2960 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zawsze go muszę poganiać, a on mi wtedy mówi, że przecież jest prawie gotowy, po czym okazuje się, że jeszcze z 10 min muszę na niego czekać ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2961 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wizytę!Cytat:
za jutrzejszą wizytę!Cytat:
![]() Cytat:
- mój też dłużej się "grzebie" niż ja |
||||
|
|
|
#2962 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam
![]() Nie wiem co tam Soleilka ode mnie przekazywała, zaraz zacznę nadrabiać, ale pewnie trochę mi to zajmie W każdym razie po pierwsze gratuluję mamusiom nowych dzieciaczków, czyli Maciejce, Blue, Cynamonkowi, Nicki, Prince i Irmusi klask i:Po drugie jak wiecie lub nie, do szpitala trafiłam, bo spadłam ze schodów. Naprawdę nie wiem jak ja to zrobiłam, schodziłam i nagle się poślizgnęłam i wylądowałam na plecach i tyłku. Pierwsze co, to poczułam plecy, tak uderzyłam, że nie mogłam dłuższą chwilę oddechu złapać. Dobiegł do mnie tz i zaczął pytać czy mnie coś boli. Wydukałam coś, że plecy i że chce jechać do szpitala. Poszedł więc po auto do garażu, a ja po kilku minutach zorientowałam się, że boli mnie też tyłek. Zaczęłam stukać w brzuch, ale mały się nie ruszał. Jak jechaliśmy już do szpitala, to zobaczyłam, że pozdzierałam sobie cały łokieć i pod koniec drogi mały zaczął się w końcu ruszać. W szpitalu od razu mnie przyjęli, wypisali wszystkie papiery, a potem ktg i badanie na fotelu. Wszystko wyszło dobrze, ale musiałam zostać na obserwacji. Tak więc codziennie rano i wieczorem miałam ktg, ciśnienie, temperaturę, a we wtorek miałam jeszcze USG. Wszystko dokładnie sprawdzone, przepływy, łożysko ok, dziecko zdrowe, waga równo 3000g. Odetchnęłam Wczoraj natomiast rano na ktg wyszły mi dwa skurcze na 80, ale nieregularne. Wieczorem co chwile zapisywał się skurcz, ale wszsytkie na 40, 50 lub 60 i jeden na 80. Dziś rano jeden wyszedł na 60 i jeden na 80. I tak od wczoraj mam ciągle skurcze, które już czuję, boli trochę, ale cały czas nieregularne są Zaczyna mnie to szczerze mówiąc już wkurzać, bo wolałabym, żeby się sprecyzowało. Albo tak, albo tak. A tak to cały czas się zastanawiam, czy zrobią się regularne, czy może jeszcze nie.... To tyle
|
|
|
|
#2963 |
|
Zadomowienie
|
Co do zzo to mnie dziś wystarcza zapewnienie ze mogę o nie poprosić
a jak wyjdzie to sie okaże w praniu przynajmniej jestem spokojniejsza
|
#2964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ot, taka moja wariacja na temat
|
|
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
Paulaa to wspaniale, że wszystko dobrze
Co do skurczy, to może dlugo się rozkręcać - ja mam juz od 3 tyg bolesne skurcze, nieregularne a rozwarcia zero. Szyjka krótka ale to 39 tc. więc luzik. |
|
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde ściągam ten pokarm i ściągam i dalej tyle samo jest
ocipieć idzie. Mam dziś zły dzień
|
|
|
|
#2967 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
Paulaaa przepraszam, że nie odpisałam na wszystko, ale czasu mi brakuje
|
|
|
|
#2969 |
|
Zadomowienie
|
paulaa super, że tak to się skończyło
![]() soleilka, wierzę, że jest ci ciężko, ale jeszcze trochę i będzie lepiej, głowa do góry |
|
|
|
#2970 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.

w sumie to już jestem

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Przecież zmyjecie mu całą barierę ochronną ze skóry, tak częste mycie nie jest korzystne
nie wyspałam się. Jeszcze od rana Małego chyba brzuszek boli, co chwilę pryka sobie i płacze. Pomasowałam go, TŻ go przytulił i śpi. Ale kurde od 7 leżał z otwartymi oczami i sobie kwękał pod nosem
W każdym razie po pierwsze gratuluję mamusiom nowych dzieciaczków, czyli Maciejce, Blue, Cynamonkowi, Nicki, Prince i Irmusi
klask i: