|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wystarszy, że owulacja się przesunęła i już.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
ehh my jeszcze czekamy z zakupami......
nie mogę się kompletnie przemóc, żeby coś maleństwu kupić....... oglądam tylko i oglądam...... chyba poczekamy na płeć, chociaż ten lekarz u którego robiliśmy genetyczne powiedział, że dopiero na połówkowym powie na 100%..... więc może dziewczynka? ![]() dziewczyny, a połówkowe to trzeba dokładnie w 20tygodniu? ;> w poniedziałek mam kolejną wizytę...... 3wizyty w przeciągu tygodnia - idzie oszaleć
|
#1233 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mdłości powoli ustępują, ale lodówka wciąż wywołuje rewolucję i nawrót śniadania. Cierpliwie czekam na wizytę (dopiero 24 lipca! lekarz powiedział, że skoro nic się nie dzieje, to nie ma potrzeby wcześniej...) i staram się odpędzać myśli złe. Mam już bebech...i to nie tylko wieczorem. Rano tez. A to 11 tydzień i pierwsza ciąża...niezły czad. Ucałowania dla wszystkich! |
|
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu tak często?
Ja mam 20.07 ale to przez usg genetyczne. Chociaż - lepiej za często niż zbyt rzadko. |
|
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
Jedziemy na obiad na lasagne
![]() Dzisiaj nie udałoby mi sie zrobić, bo pracuję do 16, w domu jestem ok 16.20. Zrobię w następnym tygodniu na kolację i pewnie zostanie na następny dzień na obiad ![]() Od kilku dni odrzuca mnie od ... chleba!!! Nawet świeży, niby pachnący, jest dla mnie śmierdzący i kwaskowaty .... Zajadam się więc bułkami ![]() Wczoraj chyba w TLC leciał program o kobiecie, która nosiła 6-raczki
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-07-12 o 12:53 |
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
moja siostra twierdzi, że w życiu takiego brzucha nie miałam, no ale na ciążę to jeszcze nie wygląda
![]() debrah teraz mam problemy z za wysokim ciśnieniem jakbym musiała za to wszystko płacić...... nie chcę nawet kosztów podliczać......
|
#1237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ja kocham chodzić po knajpach ![]() a co do 6 raczków- ja widziałam na osiedlu taką drobniusią dziewczynę z trojaczkami ![]() niezły schiz, a jaki tatuś musi być dumny heheh |
|
|
|
|
#1238 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
heh, bliźniaki tak, ale więcej...... Pomyślcie sobie, my świrujemy nad jednym dzieckiem, a jakby tak świrować podwójnie/potrójnie?! Masakra jakaś
![]() Na dniach dostaniemy film z wesela ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- o, dziękuję Szaja
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałam.... Wow. w szoku byłam że tak długo donosiła tą ciążę. No ale dzięki temu duże te dzieciaczki się urodziły. Ale jaka zmarnowana na koniec ta kobietka była...
![]() :m dleje:
|
|
|
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35250854]
Co się działo, bo strasznie przybita jesteś ostatnio [/QUOTE]A tam... Mój tato wczoraj jakąś metamorfozę przeszedł. Na początku mówił, że nie skacze z radości, ale ogólnie stanęło spokojnie w miejscu, że w miarę możliwości pomogą itp, chociaż ja o to nie proszę i nie oczekuję. A tu wczoraj ledwo wróciłam z pracy to mnie zaatakował odnośnie ciąży itp.że on już teraz chce odpowiedzi co dalej. Tzn strasznie się uczepił co TŻ będzie dalej robił. No to mówię, że będzie się starać o pracę tutaj, żeby nas nie zostawiać itp. Nie, bo on już musi wiedzieć co i jak, to starałam się mu wytłumaczyć, że przecież nie da się przewidzieć co będzie za jakiś tam czas. Problemem jest oczywiście to że mój nie skończył szkoły (jego ojciec w najgorszym momencie odszedł od rodziny i on wyjechał do Szwecji do pracy), a wszędzie tam gdzie za granicą pracował nie był zatrudniony legalnie, więc oficjalnie nie ma doświadczenia. No i się czepia i generalnie strasznie mi wmawiał, że nic się nie uda, wiecie.. że bieda to i tamto. Ja mu mówię, że nikt nie powiedział, że będzie łatwo ale nie mam zamiaru żyć w taki sposób, żeby z lękiem patrzeć przed siebie! Jeżeli TŻ nie znajdzie tu pracy, to jasne, będzie musiał wracać za granicę. To jak przeskoczył z TŻ, to o mieszkanie. Mówię, na razie będziemy mieszkać u niego, bo są na to warunki, a jeśli będzie praca to będzie i mieszkanie. To tatuś się uczepił, żeby nie mieszkać z teściową tylko od razu na swoim. Mało tego, że znalazł mieszkanie w mieście (600 + media) i że dziś chłopu ma dać odpowiedź. Ja już się gotowałam i mówię jak postanowiliśmy, to nie. A przecież na początku dobrze jest mieć kogoś jeszcze w domu, poza tym koszty też inaczej się rozkładają, bo można je porozkładać na głowę i całkiem inaczej to wygląda, tym bardziej że mama TŻ, choć czasem mnie wkurzy, to jest w porządku. I tak w koło Macieju, z tego wszystkiego taką mi sieczkę w głowie zrobił, że zaczęłam wczoraj myśleć czy mam się nadal cieszyć, skoro problemy się nawarstwiają. I jeżeli ja jestem w miarę silną i upartą babą, to na prawdę już nie mam siły na takie dogadywanie i podważanie moich decyzji. A i co najśmieszniejsze... Mama moja mi mówiła kilka miesięcy temu, że ma nadzieję, że ślubu nie będziemy brać, na co tato mnie wczoraj harat, że mamy się hajtać i dla swojego dobra i dla dobra dziecka, no myślałam, że padne wtedy |
|
|
|
#1242 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
praktycznie to w pierwszej ciąży nie ma problemów. nic nie robiłam..żadnych testów.. mój mąż jest Arh+. córka wyszła też minus Arh-, więc nie dostałam immunoglobuliny po urodzeniu. kiedyś już o tym zresztą pisałam. dopiero w drugiej trzeba zrobić badania na przeciwciała.. dzisiaj zrobiłam właśnie zobaczymy co z tego wyjdzie. ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
hehe---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
ano było, tylko ja sobie tego nie życzyłam...miało być tylko genetyczne..a on mi zaczął robić 4d i później zamiast 200zł to miałam zapłacić 250... powiedziałam w recepcji, że nie będę tyle płacić bo wcale nie chciałam 4d.. i nic o tym nie mówiłam... no to zapłaciłam 220 ;/ Edytowane przez djerba Czas edycji: 2012-07-12 o 13:47 |
||||
|
|
|
#1243 |
|
Rozeznanie
|
Hope bardzo Ci współczuję. Takie gadanie jest najgorsze jak to dobrze że do nas nikt się nie wtrąca, do niczego nie zmusza. Mój brat też żyje z kobietą mają razem dziecko i ona ma jeszcze córkę z poprzednim facetem i nigdy nie słyszałam żeby, np. rodzice nalegali na ślub czy coś w tym stylu.
My ślub też sami zaplanowaliśmy nikt nas nie namawiał ani nic nie mówił, a zaręczeni byliśmy już 3 lata. Nie denerwuj się tak kochana bo to tylko dzidzi szkodzi choć wiem że jest Ci ciężko ![]() Nie widziałam tego programu ale czasami oglądam ciąża z zaskoczenia to jest dopiero szok jak kobieta dowiaduje się że będzie mama gdy zaczyna rodzić ![]() Gotuje sobie barszcz ukraiński a dla męża jego ulubione kotlet mielone zrobiłam nadziewane pieczarkami i grecką sałatkę będzie dumny z żony. Zresztą od wczoraj dumny chodzi bo dziecko widział i wszystkim w koło mówi że córcia do niego machała na usg choć nie wie co tam siedzi. Będzie psikus jak będzie synuś Mi też przesunął się termin porodu z 11.01 na 9.01 ech oby w styczniu a nie w grudniu. Chciałabym zacząć już coś kupować ale mąż mówi żeby poczekać na płeć i jak wrócimy z nad morza . Może i ma racje. Z tymi grupami krwi to nie wiem dokładnie bo ja mam akurat Rh+ zresztą mój mąż ma taką samą krwi jak ja, ale moja koleżanka wiem że w pierwszej ciąży nic nie miała tylko jakiś zastrzyk dostała po porodzie ale nie wiem dokładnie co ale za to w drugiej wiem że miała jakieś problemy ale co i jak to nie wiem. Ja też jestem bardziej z góry Polski woj. lubuskie okolice Gorzowa Wielkopolskiego. Teraz wizyta dopiero 6.08 acha i jeszcze badania muszę zrobić w tym miesiącu mocz i morfologia
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
No mi właśnie teraz chodzi o Bąbelka, bo na prawdę ostatnio mi się sypie na łep wszystko, a wiem, że nawet jak Was wkurzy, że tak narzekam, to mogę Wam się wygadać. Tym bardziej, że "przyjaciółki" były, ale do czasu... I to też jest nieprawdopodobne, jak ludzie łatwo zrywają kontakty na rzecz nowych przyjaciół z nowego miasta
|
|
|
|
#1245 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I wierzysz w to? ![]() Cytat:
Marudź, marudź, gdzieś trzeba się wyżyć.--------------------- Mąż i córa śpią, a ja mielone zrobiłam, kartofliska i jeszce sałata została, ale ze śietaną na szybko tylko. A propos - sałatę dajecie na słono/ostro czy z kwaskiem cytrynowym i cukrem?
|
||
|
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35253592]I wierzysz w to?
![]() Stuknij się rybko w główeczkę Marudź, marudź, gdzieś trzeba się wyżyć.--------------------- Mąż i córa śpią, a ja mielone zrobiłam, kartofliska i jeszce sałata została, ale ze śietaną na szybko tylko. A propos - sałatę dajecie na słono/ostro czy z kwaskiem cytrynowym i cukrem? [/QUOTE] |
|
|
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35253592]A propos - sałatę dajecie na słono/ostro czy z kwaskiem cytrynowym i cukrem?
[/QUOTE]Sałata + śmietana z cukrem. Natomiast do mizerii śmietana z cukrem, kwaskiem i dużą ilością pieprzu. ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35253592]I wierzysz w to? ![]() [/QUOTE] Ja wierzę ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-07-12 o 14:48 |
|
|
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie dziś łeb napi...... padam, to chyba za wczorajsze bo sobie nieźle w kość dałam z gotowaniem i sprzątaniem
za to w niedzielę jadę do Krakowa do brata, a moj TZ ma pojechać z Samuelem do Oświęcimia przy okazji- ja sobie chyba podaruje, co? na obiad robię krewety i makaron na deser zostały mi jeszcze 3 rodzaje ciasta z wczoraj a bo został biszkopt, a to bita śmiatana heheheHope- wiesz nie odbieraj tak tego, ja wiem,że to irytujące ale ojciec po prostu się martwi o Ciebie co nie oznacza,że jest przeciwko Wam- stań w jego butach, pewnie też byś chciała dla swojego dziecka jak najlepiej myślisz,że on to robi złośliwie? wydaje mi się,że najzwyczajniej w świecie się martwi
|
|
|
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się wydaje, że go jeszcze dodatkowo coś zagrzało, bo mama na palcach chodziła wczoraj ma niestety dość stresującą pracę i niech go tam wkurzą, to przyjeżdża to do domu i się wyżywa. Teraz oczywiście się hamuje, ale jak nie byłam w ciąży to podarł się, ponarzekał, przyczepiał się. W ogóle on jak siedzi w domu przez weekend to go nosi ![]() Wiem, że się martwi i rozumiem to, tylko nie chcę, żeby mnie wpychał w taki pesymizm, sam siebie przy okazji |
|
|
|
|
#1250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najpierw 6 pozniej 13 a teraz 11Insolito gratulacje
|
|
|
|
|
#1251 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale z Ciebie dobra żona takie przysmaki mężowi szykujesz. Mój zażyczył sobie na dzisiaj babkę ziemniaczaną, więc cóż było robić? Właśnie dochodzi w piekarniku
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, bierzemy ślub w naszą 5. rocznicę - dzisiaj jest 4. rocznica.
Ja zawsze nosiłam staniki 75C/70D. Na razie cyce nie urosły za bardzo, ale kupiłam już o rozmiar większy na wszelki wypadek i żeby nie cisnął w brzuch - 80D.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-07-12 o 15:25 |
|
|
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2) mój juz zapowiedział, że jak wróci, to chce mój rosół i moje kotlety ![]() 3) a wiecie co, jak byłam w poniedziałek na wizycie to dzidziol się ustawił nóziami do przodu, tak, ze rozczapirzył palusie |
|
|
|
|
#1254 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35253592]I wierzysz w to? ![]() No cóż w Ameryce wszystko jest możliwe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz przyjeżdża po mnie TŻ i jedziemy na lasagne Już zamówiłam, żebyśmy nie musieli za długo czekać
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-07-12 o 15:56 |
|
|
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Caławdeszczu widzę Cię
odezwij się do nas, dawno Cię nie było ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1257 |
|
Zadomowienie
|
Hope Najważniejsze, ze Ty jesteś silna i wiesz, że daciesobie radę. Mnie nikt nie straszy ale nie muszą- sama ostatnio coraz częściej zastanawiam się jak sobie poradzimy. Nie chcę udawać, że jest to dla mnie komfortowa sytuacja-to była wpadka i kropka. Ale nie mogę narzekać, warunki mam lepsze niż niejedna młoda para-mamy gdzie mieszkać, TŻ pracuje i na pomoc rodziny też będziemy chyba mogli liczyć. Myślę, że jak się pojawi dziecko to samo się jakoś potoczy
A jak mówi mój TŻ: dziecko to zawsze powinna być radość Zaraz będzie bób i tyle w temacie
|
|
|
|
#1258 |
|
Zadomowienie
|
hej
ja bylam z kolezanka w lumpie ale nic nie bylo ladnego dla dzidziusi i sobie wzielam tylko taki golfik. Ja dzis na obiadek zupę krupnik i gulasz z żołądków. Jutro idę na badania w koncu ![]() WR grupa krwi hbs hcv hiv |
|
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
Ostatnio nie mam czasu was nadrobić,czytam po trochu chociaz. Juz chyba od tygodnia męczą mnie bóle glowy a nie chce sie faszerowac pigułami,tym bardziej ze ból znika i za jakis czas znowu sie pojawia. Meczy mnie ten stan przeokropnie Ciągle jestem głodna i zmęczona-nie wiem po czym... Został miesiąc do ślubu a ja ze wszystkim jestem daleko w polu Ostatnio dostalam skierowanie tylko na grupę krwi (mimo ze ja znam) i dziwi mnie ze na mocz nie dostałam. To normalne?czy wy macie za każdym razem badanie krwi i moczu?
|
#1260 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, uciekam zaraz do lekarza
trzymajcie kciuki ![]() Postaram się odezwać jeszcze dziś, ale nie wiem o której bo mam nadzieje, że gin zdejmie z nas celibat, także rozumiecie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

[COLOR="Silver"]
Więc to jednak nie przywidzenia 
Wystarszy, że owulacja się przesunęła i już.

nie mogę się kompletnie przemóc, żeby coś maleństwu kupić....... oglądam tylko i oglądam......

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Marudź, marudź, gdzieś trzeba się wyżyć.

trzymajcie kciuki