|
|
#4981 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Dot.: Sprawdzone produkty z Lidla cz. 2
Cytat:
W moim Lidlu pytają się czy nie znajdę czegoś na wymianę(nie musi być to samo), jak nie to normalnie pozwalają zwrócić. |
|
|
|
|
#4982 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm... no nie wiem, może trafiłam na zły dzień kasjerki
|
|
|
|
#4983 |
|
Zakorzenienie
|
W moim Lidlu przy zakupie pytam się kierownika i zazwyczaj najpóźniej na drugi dzień można zwrócić lub wymienić rzecz na inny rozmiar
|
#4984 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, z tygodnia amerykańskiego kupiłam: masło orzechowe crunchy-pyszne!, pizzę hawajską - za 6 zł spoko, może być; 2 marynaty do mięsa - karaibską i florida [karaibską dałam dziś do indyka- fajny, rozgrzewający smak]. Burgery, hot dogi i inne sosy jakoś mnie nie kuszą. Ale w weekend na pewno nie przejdę obojętnie obok lodów o smaku sernika z truskawkami :P
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
|
|
#4985 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio w tym temacie ktoś się pytał, czy jest w Lidlu kawa a la Velvet.
Otóż odpowiadam, że jest ![]() GranArom, cafe crema ![]() http://www.pinger.pl/szukaj/po_tagu?t=GranArom Jeszcze jej nie próbowałam, bo muszę najpierw wyczerpać zapasy rozpuszczalki liofilizowanej
|
|
|
|
#4986 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4989 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co w oczy mi się rzuciło, to w granicy 13-14 zł 200g
|
|
|
|
#4990 |
|
Zakorzenienie
|
Świetna cena! Mam nadzieję, że kawa rzeczywiście smaczna, muszę kupić na próbę.
Czy w Waszych Lidlach zostało jeszcze dużo maseł orzechowych? Niby kupiłam 4 słoje ale jeszcze ze dwa bym skubnęła za zapas
|
|
#4991 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Otworzyliśmy z moim i nie damy rady zjeść, paskudztwo ![]() Chyba zaniosę mamie, niech ona sobie coś z tego wykombinuje i rozwiąże mój problem
Edytowane przez alamirka Czas edycji: 2012-07-12 o 13:44 |
|
|
|
|
#4992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4993 |
|
Zakorzenienie
|
Ja masło wyżeram łyżeczką, prosto ze słoika
Pychota!
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
|
|
#4994 |
|
Zakorzenienie
|
a ja piekę ciasteczka
i dodaję do owsianki, albo robię tosty z masłem orzechowym i dżemem
|
|
|
|
#4995 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja oczekiwałam czegoś o bardziej wyrazistym słonym smaku, za mało mi słone to to. ![]() A z dżemem rzygg bo ja dżemów nie lubie za bardzo, słodkie to nie moje gusta. Ale widze tu jakis pomysł na ciasteczka, mama sie ucieszy jak jej podsunę Dzieki
|
|
|
|
|
#4996 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też kiedyś kupiłam na tygodniu amerykańskim i sie męczyłam strasznie z tym masłem. I na słodko i na słono nie dało rady. Po prostu ten smak mi nie podchodził. Nie mam nic do arachidowych orzeszków, bardzo je lubię, czy solone, czy w karmelu, ale masło z nich ma dla mnie zbyt mdlący smak, dziwne połączenie słonego i słodkiego... bleee
|
|
|
|
#4997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim rodzicom, którzy nie znoszą masła orzechowego, smakowały bardzo
|
|
|
|
|
#4998 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
No ale wiadmo, ile języków, tyle smaków
|
||
|
|
|
#4999 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też polecam ciasteczka z masła orzechowego tym, którzy za samym masłem nie przepadają. Wprawdzie mi szkoda na nie lidlowskiego masła, ale zawsze mam w zanadrzu kilka innych, także smooth, wówczas robię takie ciasteczka:
http://mojewypieki.blox.pl/2010/10/C...oladowymi.html są wspaniałe, jak pieguski ale lepsze.
|
|
#5000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta pierwsza jest bardziej mdła, chyba tylko raz ją kupiłam gdy crunchy mi wykupili..Ale fakt, masło orzechowe jest specyficzne i nie wszystkim smakuje![]() Ale kusicie tymi smakołykami z przepisów ciasteczkowych.. |
|
|
|
|
#5001 |
|
biegam dla Zabawy
|
Dla mnie smooth jest bardziej orzechowa
. Crunchy bardziej słona i jakimś dziwnym olejem mi zajeżdża - ale też zjadliwa. Zresztą wyjścia mieć nie będę bo u mnie już smooth wykupili.
|
|
|
|
#5002 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Ale mam crunchy, w poniedziałek kupiłam dopiero
Edytowane przez alamirka Czas edycji: 2012-07-12 o 19:06 |
|
|
|
|
#5003 | ||||
|
Zakorzenienie
|
To tak, jak ja
Uwielbiam wyżerać prosto ze słoika, choć muszę sie kontrolować, bo to masełko tak mi smakuje, że na jednym posiedzeniu mogłabym zjeść całe Cytat:
Wolę je wyjadać łyżeczką ze słoika ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#5004 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam płatki Vitelle wiśniowe i wyjadam na sucho. Mocno wciągające.
Czy w Lidlu mają coś takiego jak kotlety sojowe albo coś w tym stylu? Jakoś nie rzuciło mi się w oczy, ale też nigdy specjalnie się nie rozglądałam za nimi. Na dzień dzisiejszy dzień w dzień wychodzimy z Lidla z lodami, niezależnie od pogody A poza tym z rozmachu zrobiłam dzisiaj jabłka z cynamonem w cieście francuskim. Szybka i całkiem smaczna przekąska. Po trochu będę eksperymentowała dalej bo np. pesto czy ricottę dopiero spróbowałam dzięki wam.
"http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...y+child+is.png" Edytowane przez maszka66 Czas edycji: 2012-07-12 o 20:43 |
|
|
|
#5005 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny (i nie tylko;-), mam gorącą prośbę - zerknijcie czy są u Was jogurty naturalne Linessa - te w dużych niebieskich kubkach z dodatkową przykrywką. Od zawsze kupowałam te 0% a ostatnio ich brak. Te 1,5% ostały się raptem 3. Mam nadzieję, że nie jest to oznaka wycofywania ich ze sprzedaży w naszych lidlach.
P.S. Kupiłam sobie zestaw 2 t-shirtów i spodenki szare. Spodenki super, fajnie leżą no i były XS (czyli nasza S) a to rzadkość. Koszulki 36/38 więc na mnie nieco luźnawe, ale jakość bardzo dobra, żywe kolory (mam czarna i turkusową). No i cena przystępna. Na pewno wykorzystam. Szkoda, że szortów już nie było:-( P.S. 2 Mamy już ponad 5000 wpisów. Czas na 3 część! Edytowane przez Daszka Czas edycji: 2012-07-13 o 10:33 |
|
|
|
#5006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oglądałam szorty z obecnej oferty (te z paseczkiem za 28 zł) i faktycznie rozmiarówka jak na niemiecką Helgę. W 38 mogłabym się utopić a mniejszych brak.
|
|
#5007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kotletów chyba nie ma, tzn. w moim nie było ![]() To chyba w ogóle tego nie mają
|
|
|
|
|
#5008 |
|
Zadomowienie
|
Na półce z pozostałościami po XXL znalazłam dzisiaj jakiś syrop miętowy i truskawkowy. Nie pamiętam bliższej nazwy, jest go 750 ml, do napojów, lodów. Znacie go? Córka mnie namawiała bo to maniaczka miętowych smaków i wypija całe zapasy lidlowego soku jabłko/mięta
|
#5009 |
|
Zadomowienie
|
Zachęcona opiniami na tym wątku kupiłam MASŁO ORZECHOWE z kawałkami orzechów, matko boska jakie to dobre
staram sie jesc tylko na śniadanie, ale pychotaaaa;p Choć trochę drogie 10 zł to sporo mimo że słoik nie mały ale dycha to dycha ![]() A może macie jakieś inne masła orzechowe sprawdzone o podobnym smaku ale tańsze? sorki za off
|
#5010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu nie lubię tego smaku
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

i dodaję do owsianki, albo robię tosty z masłem orzechowym i dżemem 
ta pierwsza jest bardziej mdła, chyba tylko raz ją kupiłam gdy crunchy mi wykupili..Ale fakt, masło orzechowe jest specyficzne i nie wszystkim smakuje