jak schudnąć? - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-24, 08:33   #661
nika672
Zadomowienie

Dot.: jak schudnąć?

Cytat:
Napisane przez switezianka;
spostrzeżenia na temat mojej wagi - stanęła w miejscu, a liczyłam na kolejny spadkowy kilogram, coś chyba robie niewłaściwie - a tak wiele sobie odmawialam!!!!!!
Całuje Was
Switezianko,to tak jak u mnie,kochana tak sie cieszyłam,że już coś drgnęło ale waga stanęła w miejscu.Pocieszm sie tym i Ciebie też,że to podobno normalne w pewnym momencie,tylko nie wolno sie poddawać.
Walczymy dalej Switezianko
nika672 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-24, 08:47   #662
dodka1968
Raczkowanie

GG do dodka1968

CZEŚĆ dziewczyny!!!jesteście wszystkie bardzo sympatyczne,po trzecim dziecku jakoś trudno mi dojść do swojej dawnej figury....nie jestem wymagająca,chcę ważyć 57 kg,a ważę 60..ale waga właśćiwie mi tak bardzo mi nie przeszkadza,jestem bardzo wygimnastykowana,ćwiczę regularnie co drugi dzień i nie jest to dla mnie męczarnia..bardzo lubię wszelki ruch!
Nie mogę schudnąć w pasie i to jest mój podstawowy problem! koszmarne74cm!!!!nie mogę tego zbić po dziecku!nie jem kolacji,nie słodzę posiłków od zawsze,czsami na coś się skuszę...jak wszyscy.Teraz nie pracuję i jestem z małą w domu,prowadzę przez okres letni swój mały kochany interes...ale się rozpędziłam...gadam jak najęta!
dodka1968 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-24, 09:04   #663
mara30
Zadomowienie

Witajcie
mi tam się dzisiejsza pogoda podoba już wolę taki lekki mróz jak dzisiaj niż te paskudne wiatry, deszcz i w ogóle... za oknem widzę piękne słoneczko, troszkę śniegu i zero wiatru, aż szkoda że trzeba siedzieć w pracy

Cytat:
Napisane przez switezianka Pokaż wiadomość
dziewczynki Kochane, spostrzeżenia na temat mojej wagi - stanęła w miejscu, a liczyłam na kolejny spadkowy kilogram, coś chyba robie niewłaściwie - a tak wiele sobie odmawialam!!!!!!
Całuje Was
Switezianko, patrz na luz w ciuchach a nie na wagę waga jest myląca i potrafi tylko zdołować
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-24, 09:08   #664
nika672
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dodka1968;
...ale się rozpędziłam...gadam jak najęta!
Gadaj Dodka,gadaj.My uwielbiamy plotkować, czekamy na wiecej
Ile ma maleństwo ostatnie,pewnie jest maleńka,więc pomalutku stracisz te zbędne centymetry.

A gdzie wszystkie jesteście,pracusie moje
Stary 2007-01-24, 09:09   #665
switezianka
Wtajemniczenie

Maro Kochana,
luz w ciuchach chyba jest - choc czuje sie zdezorientowana wagą, ale dzieki Kochana za wsparcie!!!
na sniadanie będzie dziś serek wiejski z odrobinka orzechów włoskich za podpowiedzia Sabatth - całusy Kochana!

Dodko, witamy Cię i serdecznie pozdrawiamy, gratulujemy również pociech.
Widze, że nie masz zbyt wielkiego problemu z wagą.
jak wciągniesz się w nasze dysputy będize Ci łątwiej zmobilizowac się do zrzucenia okreslonych kilogramów.

Caluski
switezianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-24, 09:11   #666
switezianka
Wtajemniczenie

Niko Kochana, juz jestem, ale rzeczywiście praca , dzisiejsza pogoda i brak opon zimowych - zupelnie mnie przytłaczają. najgorsze jest to, że ja musze sie zjamowac męskimi zreczami, ale to juz inny temat, i znów mam dziś doła, więc nie będę Was męczyć
switezianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-24, 09:30   #667
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez switezianka Pokaż wiadomość
Niko Kochana, juz jestem, ale rzeczywiście praca , dzisiejsza pogoda i brak opon zimowych - zupelnie mnie przytłaczają. najgorsze jest to, że ja musze sie zjamowac męskimi zreczami, ale to juz inny temat, i znów mam dziś doła, więc nie będę Was męczyć
Ależ męcz nas!
Męcz mnie dręcz mnie ręcznie! (to nie ja, to Kwiatkowska w Kabarecie Starszych Panów - ja tylko cytuję)

No dobra trochę żartuję...

Szkoda, że mieszkasz tak daleko, bo ja lubie robić męskie rzeczy (jakie?), więc wyręczyłabym Cię w zamian za gołąbki... Albo domowe pierogi...
Chyba pora na sniadanie.

Cytat:
Nika:
Sabbath,na czym byłaś w kinie:
No z tymi ślepymi to nieźle poleciałaś chociaż nie ma sie co dziwić ,tacy ludzie mają doskonałe wyczucie piekna

Na Apocalipto. I ten film utwierdził mnie tylko w przekonaniu, że panu Gibsonowi coś się na starośc w główce pozajączkowało. Już po Pasji wiedziałam, że ten facet jest pokrzywiony, ale miałam nadzieję, że to uniesienie religijne spowodowało, że zrobił taki niedobry film. Apocalipto jest formalnie, jako film, lepsze (ma historię), ale jest równie zboczone. To kolejny film pana G., który może dać mnóstwo zadowolenia sadystom.
Wyobraźcie sobie film, który przez dwie godziny jest ponury, przygnębiający pełen dosłownie pokazywanej, degustowanej wprost przemocy... Nie ma momentu, w który widz mógłby sie odpręzyć, odetchnąć, więc pół kina zaczęło reagować nerwowym śmiechem i pod koniec seansu w momentach naprawdę strasznych padały ironiczne komentarze.
Gibson po raz kolejny przegiął. Także wtedy, gdy pakował w treść swój wszechobecny antysemityzm. Kultura Majów została pokazana jako zdegenerowana do granic (w sposób bzdurny, bo państwo tak funkcjonujące nie mogłoby istnieć z powodów tak ekonomicznych, jak i społecznych), zaś w usta czlowieka uosabiającego najgorszą degenerację i okrucieństwo (kapłan wyrywający serca) zostały włożone słowa: Jesteśmy narodem wybranym.

Rozpisałam się... Sorry.

Co do tych nietoperzy: ja celowo napisałam "ślepych", a nie "niewidomych", bo jak dla mnie, to facet musi być zaślepiony i do tego pozbawiony instynktu samozachowawczego, żeby "polecieć" na taką zołzę, jak ja. Ale sobie pochlebiam!
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-24, 10:36   #668
neska951
Zakorzenienie

hej dziewczyny ja tylko na chwilkę

nadrobię zaległości wieczorem może , pociągnę wątek serkowy sla świtezianki serki można doprawiać również przyprawami np pieprzem , bazylią , oregano, estragonem , tymiankiem , papryką słodka itp jest wiele możliwości, n i nie wiem czy pisłam można też dodać owoce surowe[ jabłka w kostke banany w kostkę pomarańcze itp] albo suszone no smacznego
muszę lecieć buziaki dla wszystkich
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-24, 10:40   #669
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja tylko na chwilkę

nadrobię zaległości wieczorem może , pociągnę wątek serkowy sla świtezianki serki można doprawiać również przyprawami np pieprzem , bazylią , oregano, estragonem , tymiankiem , papryką słodka itp jest wiele możliwości, n i nie wiem czy pisłam można też dodać owoce surowe[ jabłka w kostke banany w kostkę pomarańcze itp] albo suszone no smacznego
muszę lecieć buziaki dla wszystkich
Albo z puszki... Albo kandyzowane...

Można też do serka dodać po prostu koncentratu pomidorowego i przyprawić. Albo pesto... Mniam!

Albo, oczywiście jądra nietoperza i pajęcze nóżki (jeśli z dużych pająków to przekroić w poprzek na pół).
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-24, 11:09   #670
nika672
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath;

Na Apocalipto.
Tak myślałam,że to cieżki film.Ale wybierzemy sie na niego.
Jeszcze myślałam o naszym rodzimym filmie ''Swiadek koronny'',ze względu na pana Zmijewskiego.Może im sie udał
Mój syn ze swoją dziewczyną planowali iśc na Apocalipto na........... Walentynki
Bo komedia romantyczna absolutnie nie podchodzi mojemu Dziecku
Próbowałam Mu wytłumaczyć logicznie oczywiście,jaki wpływ może mieć taka produkcja na tak miłosny dzień
Jak na razie szukają innej koncepcji

Napisane przez Sabbath:
Cytat:
Albo, oczywiście jądra nietoperza i pajęcze nóżki (jeśli z dużych pająków to przekroić w poprzek na pół).
Kochana jak zdobędziesz te składniki to ,napisz proszę jak tego dokonałas
Stary 2007-01-24, 11:52   #671
dorinka30
Zakorzenienie

Witajcie sympatyczne koleżanki

Mam dzisiaj niezłe opóźnienie, ale najpierw spóźniłam się do pracy (ach ta zima ) a później miałam spotkanie i takie tam.

Świtezianko ja też chciałam zoszczędzić i nie zmieniłam opon w samochodzie, na szczęście moj Tż mnie przywiózł swoim. Nie wiem czy zima mnie zmusi do ich zakupu, czy przeczekam (ponoć tylko tydzień )

Całuję Was z zasypanej Warszawy
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-24, 11:57   #672
EWITAR
Raczkowanie

a ja znowu tylko na chwilkie
jestem w trakcie przeprowacki koszmar!! a mam dziś jedno dziecko plus [bratowej].
EWITAR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-24, 12:14   #673
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EWITAR Pokaż wiadomość
Witam jak widać mi się strasznie nudzi .
dorinka30 ja ze swoim Panem wybierałam pierścionek a co do ceny
byliśmy w tylu sklepach że na każdą był gotowy się zgodzić.
Dobre, Ewitar dobre!. Jest to jakaś metoda
Stary 2007-01-24, 12:55   #674
nika672
Zadomowienie

Słoneczka, moje,myślałam,że tu naprodukowane,że nie nadążę czytać,a Wy pracujecie ciężko.Tak trzeba.
Dorinko,najważniejsze,że dojechałaś, a oponach pomyśl to jednak zdecydowanie bezpieczniejsza jazda
Buziaki śle
Stary 2007-01-24, 13:08   #675
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Świtezianko ja też chciałam zoszczędzić i nie zmieniłam opon w samochodzie, na szczęście moj Tż mnie przywiózł swoim. Nie wiem czy zima mnie zmusi do ich zakupu, czy przeczekam (ponoć tylko tydzień )
Oj nieładnie ja mam zimówki już od listopada inna sprawa, że w moim mieście na letnich w ogóle nie ma szans gdziekolwiek poza samym centrum

Moje drogie pożegnam się z Wami chwilowo, na wszelki wypadek już teraz, bo zaraz mam spotkanie i nie wiem czy jeszcze zdążę zajrzeć, a jutro wyjeżdżam na przedłużony weekend na łono natury mam dość, muszę się trochę oderwać, bo inaczej zwariuję Tak więc do poniedziałku!
P.S. zdrowe odżywianie dostaje wolne, ale za to będę duuużo spacerować na świeżym powietrzu
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-24, 13:26   #676
Lewek
Zakorzenienie

Maro, miłego wypoczynku Ci życzę, zajadaj sie smakołykami - na urlopie diety tracą ważność Buziaki!

Niko, pracujemy a jakże! Aż wióry lecą! Mózg się lasuje! A godziny leca jak szalone i ciemna noc mnie tu zastanie!
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-24, 13:53   #677
aniulkaABC
Przyczajenie

GG do aniulkaABC

moim zdaniem ćwiczenia to podstawa możesz jeść co tylko chcesz (no może bez przesady)jeśli cwiczysz to napewno schudniesz i nieuzyskasz obwisłej skóry moja znajoma po diecie musiala siedzieć 5 gdz.tygodniowo na silowni bo miala strasznie obwisłą skóre
aniulkaABC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-24, 14:27   #678
dorinka30
Zakorzenienie

Niko dzisiaj rzeczywiście ciężki dzień, ale my wczoraj poruszałyśmy wiele niedietetycznych tematów.
Chętnie poznamy Twoje zdanie na temat np. podziału ról w związku, albo "nadaniu szlifu" swojemu mężczyźnie. Chętnie poznamy Twoje zdanie na ten temat

Cieszę się, że masz luzik w dzinach, ja także, wagowo niby kilogram mniej ale na razie nie dowierzam, bo kg. to może być takie chwilowe wahanie
Szczerze mówiąc liczę od razu na 3 kg.

Co dziś planujesz na obiadek (bądź kolację) ???
Stary 2007-01-25, 00:29   #679
EWITAR
Raczkowanie

O cięnko dzisiaj dziewczyny szło wam pisanie .
Moje mieszkanie przypomina zaplecze w Makro
wszędzie kartony ,dieta jest bo niemam czasu myślieć o jedzeniu.
Macie piękną pogodę wszędzie biało ,u mnie tylko zimno ,czekam na śnieg .
EWITAR jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-25, 07:18   #680
nika672
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EWITAR;
O cięnko dzisiaj dziewczyny szło wam pisanie .
Moje mieszkanie przypomina zaplecze w Makro
wszędzie kartony ,dieta jest bo niemam czasu myślieć o jedzeniu.
Macie piękną pogodę wszędzie biało ,u mnie tylko zimno ,czekam na śnieg .
Cienko Ewitar,oj cienko

Witam dziewczyny,cieplutko

Dorinko wczoraj miałam na obiad warzywa z patelni,nie wysiliłam sie specjalnie

Pracusie moje odzywajcie sie chociaż na chwilkę,Lewku nie możesz siedzieć calymi dniami i wieczorami w pracy,wiesz że masz też inne sprawy

Switezianko ,dola to Ty kochana miałaś głębokiego,jak sie czujesz bardzo mało sie odzywałaś wczoraj,ja też sie nie rozpisywałam ale Ciebie prawie w ogóle nie było.Napisz czy jest lepiej

Mara,z tymi oponami to masz rację,ja też od listopada mam wymienione

Sabbath,Twoja mikstura działa,chociaż kaszel u córci jeszcze sie utrzymuje ale ja sama tez popijam.Miarkuję miód z pewnych względów ale mi smakuje.Polecam wszystkim paniom na te pogodę zimową

Buziaki śle
Stary 2007-01-25, 07:38   #681
Lewek
Zakorzenienie

Witajcie Dziewczęta!

Niko, ja Ci powiem że żadnych innych spraw za bardzo nie mam poza pracą Wiesz o co chodzi...? Więc postanowiłam nie szukać na siłę tylko oddać się innym zajęciom, a reszta sama do mnie przyjdzie Obecnie jestem na etapie rozkręcania własnego interesu, więc i nawet czasu nie mam na nic innego. Ale przy tym może wyzbędę się swego wrodzonego lenistwa

Pozdrawiam wszystkie Kobitki!

Świtezianko odezwij sie, bo i ja sie martwię o Ciebie Wracaj do nas
Stary 2007-01-25, 07:51   #682
nika672
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lewek;

Niko, ja Ci powiem że żadnych innych spraw za bardzo nie mam poza pracą Wiesz o co chodzi...? Więc postanowiłam nie szukać na siłę tylko oddać się innym zajęciom, a reszta sama do mnie przyjdzie Obecnie jestem na etapie rozkręcania własnego interesu, więc i nawet czasu nie mam na nic innego. Ale przy tym może wyzbędę się swego wrodzonego lenistwa
No, kochana jak teraz rozkręcisz firmę to już w ogóle na nic nie będziesz miała czasu.Chociaż ..........kto wie,bedziesz bywała w różnych miejscach,urzędach,biurac h,bankach........tak jak mówisz samo przyjdzie,czego życzę Ci z całego serca.
A ta firma Lewku,jeśli możesz pisać o tym, to coś dużego?Bo ja to ciekawska jestem i jeszcze jeśli można to jaka to branża
Stary 2007-01-25, 08:01   #683
Lewek
Zakorzenienie

Ciekawska Niko , branża rolnicza Na razie tyle Wam zdradzę, a firma nieduża, ale ma przynosić duuuże dochody A z tym bywanie w różnych miejscach to masz rację, też o tym myślałam, bo tak to ja bardzo rzadko 'bywam' gdziekolwiek - tak jakoś zostałam w tyle, w pewnym zawieszeniu, kiedy akurat wszyscy wokół są na etapie pieluszek, kolek, nieprzespanych nocy i wyrzynających sie ząbków
Stary 2007-01-25, 08:13   #684
nika672
Zadomowienie

Czyli Lewku,ekologicznie będziesz branżowac.To jak pozapinasz wszystko na ostatni guzik to ......,rozumiem imprezka na wizażu,będziemy oblewac Twój sukces
Stary 2007-01-25, 08:22   #685
dorinka30
Zakorzenienie

Cześć kobietki

Kochane co tam słychać, Świtezianko co z Tąbą?, jaki dół nie jesten w temacie....

Nas dzisiaj ładnie zasypało, nawet pierścień odszedł na dalszy plan. Może w przyszłym tygodniu się wybierzemy . Na razie nie mam nastroju, a zresztą jak potwornie zimno

Lewku Ty nasza bussiness woman, oby wszystko Ci się udało. Trzymam kciuki

Całusy
Stary 2007-01-25, 08:26   #686
nika672
Zadomowienie

Dorinko,właśnie nie wiadomo co ze Switezianką,odezwała sie na moment i nic nie wiemy.Mam nadzieję że jak tylko dojedzie do pracy to sie odezwie.
Dorinko pierścionek na szczęście nie jest z lodu,także po niedzieli ma być już wiosna i wybierzecie sie do jubilera.
Stary 2007-01-25, 08:36   #687
dorinka30
Zakorzenienie

Właśnie Niko na szczęście z lodu nie jest

Musimy Świteziankę zmusić do zwierzeń, po co ma się dziewczyna męczyć . Przecież zawsze jest łatwiej jak człowek się wygada, wiem po sobie ile razy mi tu wszystkie pomogłyście swoim wsparciem.
Stary 2007-01-25, 09:10   #688
dorinka30
Zakorzenienie

Ze względu na to, że jesteśmy na wątku o odchudzaniu wyjątkowo mam pytanie na temat właśnie

Co sądzicie o głodówkach, np. takich trzydniowych oczyszczających, gdzie przez 3 dni przyjmuje się tylko płyny????????????

Czy któraś to stosowała, zastanawiam się nad tym . Boję się czy wytrzymam tylko.
Widziałam koleżankę moją po takiej głogówce, wyglądała oszałamiająco- byłam w szoku patrząc na jej płaski przuch i boczki (które zniknęły) a wiem jak wyglądała wcześniej.

To było wprawdzie 4 dnia, czyli zaraz po, muszę spytać jak to wygląda teraz, czyli czy jest jakiś efekt???
Stary 2007-01-25, 09:16   #689
dodka1968
Raczkowanie

GG do dodka1968

sorki że tak długo mnie nie było,niestety dorwała mnie potworna migrena,dzisiaj jest już trochę lepiej.Moja Amelka ma 2,5roku więc nie jest już taka mała...ale w porównaniu do moich starszych dzieci to jest strasznie mała(17,12)tak jakoś wyszło...a co do pogody,no cóż mieszkam w przepięknej miejscowości bieszczadzkiej i jest po prostu biało i cudownie! Jeszczemam parę miesięcy luzu więc muszę to wykorzystać,a od kwietnia nie mam czasu,gonitwa i jeszcze raz gonitwa,tak to jest jak się prowadzi interes i to jeszcze przez pół roku!!!
Stary 2007-01-25, 09:20   #690
dodka1968
Raczkowanie

GG do dodka1968

Uważam że diety oczyszczające są w porządku ,jeżeli oczywiście jest się całkowicie zdrowym.Myślę że wypłukuje się z organizmu wszystkie złogi i toksyny,cera staje się ładna ,a brzuch płaski.Tylko jest jedno ale..mogą się wypłukiwać z organizmu witaminy i składniki mineralne..mojego męża siostra stosuje,ale niestety później wraca do normalnego jedzenia i jej brzuszek też wraca do okrągłośći!właściwie dieta oczyszczająca służy oczyszczeniu organizmu..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości