Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-12, 21:36   #3241
natee
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Był u nas dzisiaj pediatra, zbadał malutką i wszystko ok. Przytył mój głodomorek już 200 g, je witaminki i rośnie zdrowo. Pediatra odradził szczepionki skojarzone, powiedział, że lepiej kłóć dziecko parokrotnie, bo jednak te szczepionki mogą mieć wpływ na późniejszy rozwój. No i ogólnie pogadaliśmy o różnych rzeczach, wiele mi wyjaśnił.

Byłyśmy z malutką pierwszy raz w galerii na zakupach. Wytrzymała całe 3h bez darcia, choć była głodna, więc i butle dostała i była noszona. Jednak zakupy z takim malenstwem to wielki wyczyn, nie prędko go powtórzę, bo wróciłam wykonczona, trzeba miec oczy wokol głowy i niestety nie mozna się skupić na sobie.
grzeczna malutka
jakie witaminki jej podajesz?

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 21:40   #3242
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
ja co do tych szczepionek już zgłupiałam. Generalnie już drugi pediatra doradzał mi skojarzone (bo Luśka malutka i szkoda ją tyle razy kłuć, nawet nie bardzo będzie gdzie się wkłuwać). Chociaż dzisiaj babka mi powiedziała, żeby najpierw poczekać na badanie jej w poradni wad i zaburzeń (to z powodu niskiej masy urodzeniowej musimy rutynowo odbębnić) i jak będzie wszystko ok pod względem neurologicznym, to szczepić skojarzoną, jak nie, to oddzielnie.
Czyli jednak te skojarzone aż takie super nie są jak niektórzy twierdzą
pogrubione daje do myślenia skoro są tak samo bezpieczne, to niby dlaczego???
ja bym darowała sobie skojarzone tj. daruję sobie
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 21:41   #3243
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
A może się tak nakręciłaś że adrenalina za bardzo skoczyła i dlatego się wyciszyły
mozliwe
no coz jak maja byc to wroca a jak nie to no coz :p maybe next time

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 21:44   #3244
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
jak zdazysz
haha humor Cię nie opuszcza

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

też o tym pomyślałam

przy 9centymetrowym rozwarciu już nie podają
No wiem, z drugiej strony wolę powtórzyć akcję sprzed tygodnia niż czekać na rozwarcie

Cytat:

ja co do tych szczepionek już zgłupiałam. Generalnie już drugi pediatra doradzał mi skojarzone (bo Luśka malutka i szkoda ją tyle razy kłuć, nawet nie bardzo będzie gdzie się wkłuwać). Chociaż dzisiaj babka mi powiedziała, żeby najpierw poczekać na badanie jej w poradni wad i zaburzeń (to z powodu niskiej masy urodzeniowej musimy rutynowo odbębnić) i jak będzie wszystko ok pod względem neurologicznym, to szczepić skojarzoną, jak nie, to oddzielnie.
Czyli jednak te skojarzone aż takie super nie są jak niektórzy twierdzą
Kurcze, ja też mam mętlik w głowie, ale ufam temu pediatrze, bo to nasz znajomy i pewnie zrobimy tak, jak nam radzi. Ale jest jeszcze trochę czasu, więc się zastanowimy. Wasz przypadek jest trochę inny, też musicie pomyśleć...

Cytat:
grzeczna malutka
jakie witaminki jej podajesz?
D i K
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 21:46   #3245
Vestis
Raczkowanie

Cytat:
Nie drap!!!!
TYlko nawilzaj!
nie tez tak swedzial a pozniej mi w tym jiejscu powychodzili rozstepy a ja tego w ogole nie skojarzylam.
smaruj smaruj
Mnie też swędział brzuch i drapałam jak opętana, a szybko się okazało, że to były zwiastuny rozstępów. Od 7 m-ca poorało mnie, że masakra, ale właściwie chyba nie ma na to metody - kremów stosowałam od 3 m-ca, a jak zaczęło swędzieć to nawet kilka razy dziennie smarowałam i nic z tego

Preferencje

Moje blogowanie - zapraszam
Vestis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 21:46   #3246
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
haha humor Cię nie opuszcza
nigdy :P
tzn czasami ale rzadko :P
to wszystko z zazdrosci :P

Amelcia
Stary 2012-07-12, 21:47   #3247
natee
Zakorzenienie

Cytat:
No wiem, z drugiej strony wolę powtórzyć akcję sprzed tygodnia niż czekać na rozwarcie

Kurcze, ja też mam mętlik w głowie, ale ufam temu pediatrze, bo to nasz znajomy i pewnie zrobimy tak, jak nam radzi. Ale jest jeszcze trochę czasu, więc się zastanowimy. Wasz przypadek jest trochę inny, też musicie pomyśleć...

D i K
na Twoim miejscu tez bym wolała powtorzyc taką akcje

co do szczepionek, w UK skojarzone sa w standardzie, wiec nie moze byc to takie zło ale to tylko ja sobie tak tłumacze.

Stary 2012-07-12, 21:47   #3248
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
no właśnie też mnie to zastanowiło. Ale jak to nam dzisiaj pediatra powiedziała, dajemy sobie czas, będziemy obserwować i wtedy zobaczymy.
W sierpniu mamy powtórzyć szczepienie na żółtaczkę, to jeszcze jakiś inny lekarz będzie robił, bo nasza pediatra będzie akurat na urlopie, to jeszcze raz to skonsultuję. Bo zanim przyjdzie czas na te pozostałe szczepionki, to Luśka już sporo podrośnie, a ja naprawdę do tych skojarzonych nie jestem przekonana.
Za to musimy ją zaszczepić na rotawirusy na pewno, znowu już drugi pediatra to polecił z tym samym uzasadnieniem - Luśka jest mała i każda biegunka u nas może sporo namieszać.
A i my musimy obowiązkowo szczepić na pneumokoki - znowu to wcześniactwo ale za to mamy to szczepienie za darmo

Co do rozstępów niezmiennie profilaktycznie polecam zwykłą wazelinę, mnie też skóra na brzuchu swędziała pierońsko, wtedy od razu wazelina szła w ruch (oprócz tego, że i tak przynajmniej raz dziennie się nią smarowałam) i ani jeden rozstęp się nie pojawił

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-07-12 o 21:50
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 21:49   #3249
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
co do szczepionek, w UK skojarzone sa w standardzie, wiec nie moze byc to takie zło ale to tylko ja sobie tak tłumacze.
no wlasnie tutaj niestety nie ma wyboru.
moze to i dobrze nie bedzie dylematu.

Amelcia
Stary 2012-07-12, 21:50   #3250
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
Mnie też swędział brzuch i drapałam jak opętana, a szybko się okazało, że to były zwiastuny rozstępów. Od 7 m-ca poorało mnie, że masakra, ale właściwie chyba nie ma na to metody - kremów stosowałam od 3 m-ca, a jak zaczęło swędzieć to nawet kilka razy dziennie smarowałam i nic z tego
a wiec chce juz rodzic
jak mnie pochlasta w ostatni tydzien to bedzie mi przykro

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
no wlasnie tutaj niestety nie ma wyboru.
moze to i dobrze nie bedzie dylematu.
dokładnie.

Stary 2012-07-12, 21:52   #3251
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
Według mnie nie ma żadnej reguły w kwestii rozstępów. Ja się smaruję naprawdę bardzo rzadko i nie mam ani jednego rozstępu. Aż moja mama nie mogła w to uwierzyć jak jej ostatnio pokazałam. I brzuch mnie nigdy nie swędzi. Mam nadzieję, że do porodu jeszcze wytrzymam w tym stanie

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 21:58   #3252
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
nigdy :P
tzn czasami ale rzadko :P
to wszystko z zazdrosci :P
Zobaczysz, u Ciebie pójdzie jeszcze szybciej !

Cytat:
na Twoim miejscu tez bym wolała powtorzyc taką akcje

Na pewno nie jest to takie zło, ludzie szczepią i dzieci żyją sobie zdrowo. Ale dylematy są.

Cytat:
no właśnie też mnie to zastanowiło. Ale jak to nam dzisiaj pediatra powiedziała, dajemy sobie czas, będziemy obserwować i wtedy zobaczymy.
W sierpniu mamy powtórzyć szczepienie na żółtaczkę, to jeszcze jakiś inny lekarz będzie robił, bo nasza pediatra będzie akurat na urlopie, to jeszcze raz to skonsultuję. Bo zanim przyjdzie czas na te pozostałe szczepionki, to Luśka już sporo podrośnie, a ja naprawdę do tych skojarzonych nie jestem przekonana.
Za to musimy ją zaszczepić na rotawirusy na pewno, znowu już drugi pediatra to polecił z tym samym uzasadnieniem - Luśka jest mała i każda biegunka u nas może sporo namieszać.
A i my musimy obowiązkowo szczepić na pneumokoki - znowu to wcześniactwo ale za to mamy to szczepienie za darmo

Co do rozstępów niezmiennie profilaktycznie polecam zwykłą wazelinę, mnie też skóra na brzuchu swędziała pierońsko, wtedy od razu wazelina szła w ruch (oprócz tego, że i tak przynajmniej raz dziennie się nią smarowałam) i ani jeden rozstęp się nie pojawił
Ja też będę szczepić na rota i pneumokoki, ale to choćby z powodu żłobka, gdzie te szczepienia są wymagane.

Co do rozstępów, ja smarowałam się Palmersem, Pregnacare, zwykłymi balsamami Garnier, Babydream, ciekła parafiną i Elancylem. I szczerze mówiąc - jeden pieron. Mnie rozstępy nie wyszły, ale to nie była zasługa żadnego z tych produktow tylko po prostu nawilżanie
Stary 2012-07-12, 22:02   #3253
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Zobaczysz, u Ciebie pójdzie jeszcze szybciej !
wiesz co chcialabym :P
cala ciaze pocieszalam sie ze bedzie szybko i gladko, bo dlugo pracowalam a prace mialam aktywna fizycznie, miedzy innymi caly czas na chodzie,
w ogole sie nie oszczedzalam,
w 25 tc zaczely mi sie robic zmiany na szyjce ale mimo to ja dalej latalam,
do tego aplikuje wiesiolek caly czas ktory ma rozmiekczyc szyjke,
bylam pewna ze w 37tc urodze minimum zreszta wszyscy mi to wrozyli patrzac na moj tryb zycia a tu za 2 dni tp a u mnie dupa nic sie nie dzieje!
tzn dzieje ale to wszytsko falszywe alarmy.

Amelcia
Stary 2012-07-12, 22:04   #3254
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Info od Houserki: o 17:05 urodziłam Polę Waga 3260 i 55 cm. Było strasznie ale w miarę szybko. Pozdrawiam.

Gratulujemy Houserce, bo biedna bardzo się namęczyła i naczekała na swoje maleństwo !!!!!!!!!!!!
Gratulacje
Cytat:
Wróciliśmy od pediatry, mała waży już 2770g, czyli przybiera coś około 40g na dobę (wynik świetny, bo przeciętnie dziecko powinno przybierać 30g, za minimum uznaje się 20g). Poza tym Luśka miała zbadane wszystkie odruchy i jest pięknie. I genialnie trzyma główkę jak jest podnoszona za rączki do siadu

Pumas dla małej, że taka grzeczniutka
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
my też
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 22:06   #3255
anna99302
Zadomowienie

Padam na twarz...ale czkeam na męża dzisiaj miał straszny dzien w firmie i od 8 rano jest tam caly czas...ciekawe kiedy wróci
Cytat:
Był u nas dzisiaj pediatra, zbadał malutką i wszystko ok. Przytył mój głodomorek już 200 g, je witaminki i rośnie zdrowo. Pediatra odradził szczepionki skojarzone, powiedział, że lepiej kłóć dziecko parokrotnie, bo jednak te szczepionki mogą mieć wpływ na późniejszy rozwój. No i ogólnie pogadaliśmy o różnych rzeczach, wiele mi wyjaśnił.

Byłyśmy z malutką pierwszy raz w galerii na zakupach. Wytrzymała całe 3h bez darcia, choć była głodna, więc i butle dostała i była noszona. Jednak zakupy z takim malenstwem to wielki wyczyn, nie prędko go powtórzę, bo wróciłam wykonczona, trzeba miec oczy wokol głowy i niestety nie mozna się skupić na sobie.
ROśnie ładnie szkrabek Twój A z tymi szczepionkami to ja mam mentlik...moj dobra znajoma jest pediatrą i doradza skojarzone...ale odradza rotawirusy...mówi, że częsty skutek uboczny szczepionki to biegunki właśnie, a ona pracuje w klinice pediatrycznej i mówila, że takie przypadki są cały czas ehh jak wróci z urlopu to muszę ją wypytać dokładniej.

A co do rozstępów to ja stosuję oliwki babydream cały czass i kąpię się używając zelu dove, który moim zdaniem super nawilża i jak na razie nie mam nic. skóra mnie nie swędzi. ogólnie w ciąży jest taka dobrze odżywiona
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 22:06   #3256
pumas
Zakorzenienie

Mamka, jakbym czytała o sobie Sama zresztą wiesz Ale prawda jest taka, że to nie wiadomo, to loteria niestety. Módl się o szybki poród, ja codziennie zaklinałam rzeczywistość i się udało
Stary 2012-07-12, 22:08   #3257
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
No i Ciastkowa Rozalka
Śliczniutka
Cytat:
Info od Houserki: o 17:05 urodziłam Polę Waga 3260 i 55 cm. Było strasznie ale w miarę szybko. Pozdrawiam.

Wchodzę, nadrabiam, a tu dwa porody na żywo Bo to chyba już, nie...?

dla dzieciaczków, za dobre wyniki

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 22:29   #3258
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Mamka, jakbym czytała o sobie Sama zresztą wiesz Ale prawda jest taka, że to nie wiadomo, to loteria niestety. Módl się o szybki poród, ja codziennie zaklinałam rzeczywistość i się udało
modle modle nawet nie tyle co szybki ale o porod. bo jaki b nie byl moglby w koncu sie zaczac

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Wchodzę, nadrabiam, a tu dwa porody na żywo Bo to chyba już, nie...?
u mnie cisza sie zrobila tzn pobolewa mnie troche podbrzusze ale skurcze to nie sa napewno
a Hanulek to nie wiem

Amelcia
Stary 2012-07-12, 22:31   #3259
pumas
Zakorzenienie

Kurcze, umknęło mi, że Irmusia urodziła !!!!!!!! Gratuluję kochana!!!!!!! Tak szybko się wszystko dzieje na wątku, że ciężko mi byc na bieżąco, ale myślę o was i staram się codziennie wpaść choćby na chwilę.

Wiecie co, mam taką refleksję po pobycie w szpitalu - wg mnie rooming in to niekoniecznie takie dobre wyjście. Posiadanie dzidziusia 24h po porodzie jest bardzo ciężkie. Ja bardzo narzekałam, bo pierwszego dnia po porodzie słabo się czułam, bolało mnie zaje*** krocze, mocno krwawiłam i jak chciałam wstać do małej, to mnie cały dół ciągnął mimo, że obyło się bez cięcia i pęknięcia. Zatem nie wyobrażam sobie mieć dziecka przy sobie non stop po ciężkim porodzie. Drugiej nocy mała płakała, przyszła położna i poprosiłam ją, żeby mi ją wzięła choćby na godzinę, żebym się przespała. To nie chciała jej wziąć, a ja byłam tak zmęczona, że wiedziałam, że się nią nie zajmę porządnie.
To są takie dylematy, perspektywa się zmienia w jednej chwili. Dlatego ja oficjalnie nie jestem za rooming in, ponieważ uważam, że matce należy się odpoczynek przynajmniej przez pierwszą noc, potem jak najbardziej dziecko może już z mamą być, w zależności od jej stanu.
Stary 2012-07-12, 22:32   #3260
hanjah
Zakorzenienie

Siedzę i liczę Teraz znów co 11... zjem tylko i idę do wanny
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 22:34   #3261
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Oj Hania ja mysle ze TY do jutra na porodowce wyladujesz napewno!!!
ja chyba zgwalce tzta jak wroci z pracy moze i mnie ruszy na nowo :P
aaa sutki! masuj sutki

Amelcia
Stary 2012-07-12, 22:34   #3262
natee
Zakorzenienie

jak tam Haniu?

Stary 2012-07-12, 22:34   #3263
pumas
Zakorzenienie

Agunia, właśnie doczytałam, że Twój mąż od miesiąca niemal jest na urlopie! Ogromny szacunek ! Zazdroszczę, choć mój tż tak długo aż by nie musiał Pozabijalibyśmy się, więc wiem co czujesz
Stary 2012-07-12, 22:35   #3264
natee
Zakorzenienie

Cytat:
a wiec dalej czekamy

Stary 2012-07-12, 22:36   #3265
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Oj Hania ja mysle ze TY do jutra na porodowce wyladujesz napewno!!!
ja chyba zgwalce tzta jak wroci z pracy moze i mnie ruszy na nowo :P
aaa sutki! masuj sutki
Myśmy dziś już wykurzali Plus dwugodzinny spacer-w końcu musiało się ruszyć

Cytat:
jak tam Haniu?
Pisałam wyżej

Te skurcze co mam teraz to nie takie straszne Z Dorotką bolało bardziej
Stary 2012-07-12, 22:38   #3266
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Agunia, właśnie doczytałam, że Twój mąż od miesiąca niemal jest na urlopie! Ogromny szacunek ! Zazdroszczę, choć mój tż tak długo aż by nie musiał Pozabijalibyśmy się, więc wiem co czujesz
moj bedzie 2 tyg po porodzie ze mna a pozniej mamcia. tez 2 tyg.
chyba ze nie urodze do 3 sierpnia to wtedy obydwoje beda mi na glowie w jednym czasie

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Myśmy dziś już wykurzali Plus dwugodzinny spacer-w końcu musiało się ruszyć

Pisałam wyżej

Te skurcze co mam teraz to nie takie straszne Z Dorotką bolało bardziej
ja tez bylam na zakupach i co i co latalam z wozkiem miedzy polkami i dooopa
wiec jak wroci tz to mu od razu mowie ze do wyra

Amelcia
Stary 2012-07-12, 22:41   #3267
hanjah
Zakorzenienie

U mnie pierwszy skurcz przyszedł jakąś godzinę po mizianiu
Stary 2012-07-12, 22:41   #3268
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciliśmy od pediatry, mała waży już 2770g, czyli przybiera coś około 40g na dobę (wynik świetny, bo przeciętnie dziecko powinno przybierać 30g, za minimum uznaje się 20g). Poza tym Luśka miała zbadane wszystkie odruchy i jest pięknie. I genialnie trzyma główkę jak jest podnoszona za rączki do siadu
No brawo Luśka pięknie rośnie

A z tymi skurczami to miałaś ubaw po pachy.

Cytat:
Malutka ładnie rośnie

Cytat:
Dla mnie taka akcja to ideał Liczę, że uda mi się tak samo No, ale to się okaże w praniu.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 22:43   #3269
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze, umknęło mi, że Irmusia urodziła !!!!!!!! Gratuluję kochana!!!!!!! Tak szybko się wszystko dzieje na wątku, że ciężko mi byc na bieżąco, ale myślę o was i staram się codziennie wpaść choćby na chwilę.

Wiecie co, mam taką refleksję po pobycie w szpitalu - wg mnie rooming in to niekoniecznie takie dobre wyjście. Posiadanie dzidziusia 24h po porodzie jest bardzo ciężkie. Ja bardzo narzekałam, bo pierwszego dnia po porodzie słabo się czułam, bolało mnie zaje*** krocze, mocno krwawiłam i jak chciałam wstać do małej, to mnie cały dół ciągnął mimo, że obyło się bez cięcia i pęknięcia. Zatem nie wyobrażam sobie mieć dziecka przy sobie non stop po ciężkim porodzie. Drugiej nocy mała płakała, przyszła położna i poprosiłam ją, żeby mi ją wzięła choćby na godzinę, żebym się przespała. To nie chciała jej wziąć, a ja byłam tak zmęczona, że wiedziałam, że się nią nie zajmę porządnie.
To są takie dylematy, perspektywa się zmienia w jednej chwili. Dlatego ja oficjalnie nie jestem za rooming in, ponieważ uważam, że matce należy się odpoczynek przynajmniej przez pierwszą noc, potem jak najbardziej dziecko może już z mamą być, w zależności od jej stanu.
Pumcia a co myśisz o rooming in z osobą towarzyszącą w sensie mąż lub mama/siostra/przyjaciółka?? Ja się na taką opcję zdecydowałam własnie.
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 22:44   #3270
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Pisałam z Nicki86 macie pozdrowienia, nowe mamusie maja gratulacje. U niej ok, boli ją rana, wczoraj miała kryzys i długo płakała bo nie miała pokarmu i musieli mała dokarmiac butelka, ale dziś jest juz lepiej, jak dobrze pójdzie to wyjdą w sobotę
Super, że idzie im coraz lepiej
Cytat:

Gratulujemy Houserce, bo biedna bardzo się namęczyła i naczekała na swoje maleństwo !!!!!!!!!!!!
Wielkie gratulacje dla Houserki i Poluni!!!!!!!!!!!!!!!!
W każdym dniu dzieciaczka mamy świetnie!
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Dziewczyny 3 mam kciuki ża was !

ja się umylam ledwo ale Dalam radę. teraz odpoczywam przed nocą . tz przed chwilą poszedl jest zakochany w córce

odwiedziła nas dziś karmelek dziękuje kochana !

brzuch nadal boli i to bardzo chociaż mniej niż wczoraj. mam nadz że jutro będzie lepiej.

moja niunia się dziś zakrztusila Miala w żołądku jeszcze wody płodowe ale miałam stracha jak ją zabrali wyrwałam za nimi nawet nie zwracalam uwagi że rana boli musieli jej z żołądka te wody jeszcze przez Rurke odciągnąć .
Biedactwo, dobrze, że szybko zareagowali
Też bym pewnie spanikowała
Cytat:
Wspaniale
Cytat:
Jestem tego samego zdania Bardzo chciałabym uniknąć skojarzonych.

Haniu, Mamciu- trzymam kciuki za rozwój akcji
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości