Ślubujące w 2012 - część II - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-13, 10:06   #1651
Neave
Raczkowanie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez aisak42 Pokaż wiadomość
dziewczyny ma dwa pytania do was, czy świadek musi mieć bierzmowanie? i czy po spotkaniach w poradni miałyście tylko podpisy czy pieczątki też?
z tego co wiem bierzmowanie u świadka nie ma znaczenia. tak jak pisała malgos jak najbardziej może być też innego wyzniania. to wiem na 100% bo chciałam by moja siotra cioteczna była matką chrzesteną maluszka, niestety jest Greczynką, więc odpada. ale spytałam od razu księdza czy są jakieś przeciwwskazania by była świadkową i powiedział mi że nie ma absolutnie żadnych.

jeśli chodzi o włosy - cudo! z takim pieknym kwiatem we włosach i lokami raczej bym zrezygnowała z welonu (który je po prostu ukryje)

Luzia - to i tak długo mi się nawet po 3 dniach koncepcje zmieniają! a czasu mam niewiele więcej niż ty bo do 29

To teraz trochę newsów - wczoraj zmusiłam TŻta byśmy przejrzeli listę gości na wszystkich 3 listach (na ceremonię, obiad dla rodziny, imprezę dla przyjaciół) i wszystko było ok, do pewnego momentu.... niewykluczone że część zaproszeń będzie na zupełnie innym papierze, bo TŻ stwierdził że skoro na ceremonię nie mamy żadnych ograniczeń to on jeszcze doda trochę osób od siebie z rodziny... w stylu "wiesz, jak zapraszam chrzestną to jej dzieci też wypada zaprosić"... no i dostaję piany, bo podobno mieliśmy listy wszystkie dopięte już od 2 tygodni, a tu taki ZONK! no i nie wiem teraz co zrobić? chyba pozostaje mi kupić inny papier i też porobić zaproszenia. jak myślicie?
Neave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 10:23   #1652
wloszka8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Pradip - jaka chudzina z Ciebie Suknia w trakcie szycia, ale masz fajnie że to wszystko dopiero przed Wami. Dobrze ze marzenia mogą się spełniać
Zdjęć studyjne bardzo fajne Nie mogę doczekać się już zdjęć od fotografa. Z filmu mamy niezły ubaw Teraz tylko musimy to wszystko złożyć w jedną całość i zrobić czołówki więc jeszcze trochę Nam zejdzie zanim goście zobaczą Nasze wesele.

My mieliśmy mieć sesję zdjęciową w Zakopanym ale nie wiem czy nie zmienią się plany i sesja nie będzie nad morzem i w Trójmieście. Nie mogę już się doczekać kiedy znów założę swoja suknie ślubną.
sesja nad morzem... mmm... rewelacja zdjęcie w dolnym prawym rogu najładniejsze

nam fotograf dorzucił gratis jedno wybrane zdjęcie w formacie a3 w antyramie

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
cieszę się, że i w tej kwestii mamy podobne zdanie
trzymam kciuki, żeby fotografa wena nie opuszczała i żeby zrobił wszystko tak, jak powinno być

dziewczyny czy Wasi mężczyźni też są tak szaleni na punkcie samochodów? mój w niedzielę wrócił z Austrii, w poniedziałek sprzedał nasze auto (w sumie się cieszę, że sprzedał, bo zaczął już do niego tracić serce i ciągle coś mu "pukało"...), a od wczoraj szuka kolejnego auta, no bo przecież "musi mieć mnie czym odwozić do pracy"... dziś przejechał już jakieś 350km, ale wraca do domu z nowym samochodem. no szalony!

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

fajnie, że wyklarowała Ci się koncepcja fryzury trzymam kciuki, żeby sprawdzona makijażystka była dostępna! koniecznie pokaż tą swoją miłość no i baaardzo się cieszę, że zdecydowałaś się na goździki - uwielbiam je!

jeszcze jedno - chcę kupić szwagierce książkę na urodziny. tak już się utarło, że kupuję jej książki ostatnio jednak przez pracę nie mam czasu na czytanie i nie orientuję się w jakichś ciekawych nowościach wydawniczych... podpowiecie mi coś? podobają jej się książki dotyczące sytuacji kobiet np. w świecie Islamu... prezent sprzed roku: "Tysiąc wspaniałych słońc" Khaleda Hosseiniego - bardzo jej się podobała (swoją drogą polecam Wam obie książki tego autora, bo są niesamowite). podobał jej się też "Kwiat pustyni" i "Córka Nomadów", ale nie chcę już kupować kolejnych książek Waris Dirie... będę wdzięczna za pomoc
z książek polecam to: Mój pan i władca - Tehmina Durrani, rewelacyjna, wyszła już jakiś czas temu, uwielbiam do niej wracać

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
wloszka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 10:25   #1653
aisak42
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Witam się z rana

Byłam wczoraj u księdza umówić się na spisanie protokołu- udało się i jesteśmy umówieni w sobote na 19 zawsze to kolejna rzecz do przodu.
To trzeba się umawiac na spisanie protokołu?

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
bardzo ładnie Ci w tej sukience ślicznie na Tobie leży.
Fryzurka też bardzo fajna. Co do welonu- jak chcesz to zakładaj tak jak Małoś pisze- miała na bok więc do takiej fryzurki też pasuje

Co do stanika- ja uparcie polecam Li Parie na Chmielnej, zawsze kupiłam tam to co chciałam

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

super, kolejna sprawa do przodu
dziękuje za miłe słówka, nad welonem pomyśle jeszcze..

Cytat:
1 wrześniowe dziewczyny, zostało nam równo 50 dni do ślubu teraz to już z górki

Ja ciągle nie mam wybranego bukietu i fryzury. Co się na jakiś zdecyduje to zaraz się rozmyślam. A to mi to nie pasuje, a to tamto.. Straszne to jest, bo już chyba miałam z 5 koncepcji i każda wytrzymuje tak około 3 tyg.
50 dni tylko? musze sie ogarnąc z tymi sparwami wszytskimi bo sie nie wyrobimy :/ ja juz wybrałam gożdziki, ale też miałam milion koncepcji a jakie są twoje ulibione kwaity?

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
No to nie wiem może spróbuj na Chmielnej?
Mogę się z Tobą zamienić na włosy bo ja z kolei marzę o lokach

To już jutro

A jaki chciałabyś bukiet teraz ?
dla mnie jakoś nie jest on super ważny. Wybrałam ze storczyków ale dopiero 2 tygodnie przed ślubem florystka ma mi powiedzieć czy będą dostępne i jakoś w ogóle sobie tym głowy nie zawracam.
sprubóje na tej chmilenej popatrezc, z checia się zamienię
aisak42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 10:32   #1654
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Ja dziś wyjeżdżam na weselicho wiec będę dopiero u was we wtorek pewnie.
milego weekendu zycze... bawcie sie dobrze
no to życzę dobrej zabawy

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Neave Pokaż wiadomość

To teraz trochę newsów - wczoraj zmusiłam TŻta byśmy przejrzeli listę gości na wszystkich 3 listach (na ceremonię, obiad dla rodziny, imprezę dla przyjaciół) i wszystko było ok, do pewnego momentu.... niewykluczone że część zaproszeń będzie na zupełnie innym papierze, bo TŻ stwierdził że skoro na ceremonię nie mamy żadnych ograniczeń to on jeszcze doda trochę osób od siebie z rodziny... w stylu "wiesz, jak zapraszam chrzestną to jej dzieci też wypada zaprosić"... no i dostaję piany, bo podobno mieliśmy listy wszystkie dopięte już od 2 tygodni, a tu taki ZONK! no i nie wiem teraz co zrobić? chyba pozostaje mi kupić inny papier i też porobić zaproszenia. jak myślicie?
najlepiej zrób zaproszenia na innym papierze (jeśli nie dokupisz tego co masz) i te inne daj jeden grupie ludzików-np tym na imprezkę. W ten sposób wszyscy goście z jedej uroczystości będą mieli takie same
Stary 2012-07-13, 10:35   #1655
wloszka8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
WITAJCIE!!
Wracam do Was jako PRZE SZCZĘŚLIWA Żonka!!
Moze krótko napiszę jak wyglądał mój ślub i wesele, bo DZIAŁO się sporo!!
A więc:
piątek
wstałam rano, coś o ok. 6....i zaczęłam prasować Narzeczonego koszule....jeszcze nigdy nie byłam taka nerwowa!!! ciagle wychodziły mi zgniecenia...prasowałam ją 30 min!! aż w końcu się zdenerwowałam, rzuciłam nią i zaczęłam płakać...potem zdenerwowana pojechałam do pracy na 40 min )zostałam pilnie wezwana aby wykonać pilny telefon-okazało się, że bez sensu). Wróciłam do domku i p[ojechałam z Narzeczonym się zrelaksować na masaż, następnie zakupy, potem dom, ogarnięcie podwórka, wyprasowanie koszul, welonów, potem spowiedź, na salę-ustawić winietki(okazało się że była jeszcze jakaś impreza i nie mogłam winietek ustawić-zrobiłam tylko plan gdzie kto ma siedzieć) no i na końcu wróciliśmy do domku bo mieliśmy gości- tłuczenie butelek-było sami znajomi- i było za☠☠☠...!!!! o 1 w nocy poszliśmy spać

sobota 07.07.12

wstałam rano, poszłam do fryzjera, następnie musiałam jechać 30 km. do kosmetyczki, kiedy wróciłam powoli zaczęłam się szykować.....przyjechał fotograf i zaczął pstrykać zdjęcia......wszytsko było na nerowowo, bo siostra nie pomogła mi się ubrać , bo " nie pomogę ci bo ja nie zdążę"-wkurzyłą mnie ale co tam...mama szykowałą dzieciaków i wszytsko się opóźniło....no ale ubrała mnie, TŻ ubrał się z opóźnieniem-Jego rodzice przyjechali i czekali na nas jakieś 20 min....no ale kiedy byliśmy gotowi to pokazaliśmy się sobie-były ochy i achy
no a potem mój TŻ wręczył mi kwiatki iii.....nawet na mnie nie spojrzał tylko pobiegł do mamusi!!!! foyograf to kręcił i kilka razy powiedział aby mnie pocałował a on nawet nie słuchał tylko rozmawiał z mamą!!!! Ale mnie wkurzył! ale tylko na chwilę szybko mi przeszł0-widziałam jaki był zdenerwowany....
po jakimś czasie goście zaczęli się zjeżdzać, potem było błogosławieństwo i do kościoła.....pod kościołem było pełno ludzi! nie spodziewałam się tylko znajomych!!
Msza przebiegła super, klka razy się wzruszyłam, ale przy przysiędze ciągle się uśmiechałam ( potem kilka osób myślało, że się smieję), a mój TŻcik się rozpłakał.....byłam pewna że też będę w tym momencie płakać a mi w ogóle uśmiech nie schodził z buzi.....w trakcie Mszy odpadł mi 1 kwiatek i moi świadkowie zamiast go podnieść to go zostawiliwelon zahaczył mi się o krzesło, jak wstawałam to czyłam że coś ciągnęło mnie za głowę, a mój świadek siedział i mi nie pomógł no ale to drobiazgjak wyszliśmy z kościoła to 2 osoby wystrzeliły na nas płatki róż, potem były życzenia i na salę
zatanczyliśmy 1 taniec-> nasza piosenka to http://www.youtube.com/watch?v=u9sRJ-eOHnc potem słyszeliśmy że goście byli pod wrażeniem naszej piosenki, a tanczyliśmy "normalnie", nawet nie mieliśmy wcześniej czasu aby poćwiczyć więc "poszliśmy na żywioł". Przy 1 tańcu tak jak meyaczka zauważyłam , że miałam za suknię!!! W trakcie kilku następnych piosenek obcas wbijał mi się w halkę i suknie! Kilka razy bym się przewróciła aż w koncu zachaczyłam o podwiązany tren, wyrwałam sznureczek i .......pobiegłam do pokoju. Tam siostra mojego MĘŻa podszyła mi cała suknię od góry i potem było ok. No a ok. godz. 23 była u nas burza i nagle zrobiło się ciemno!!! Nie było prądu w całej najbliższej okolicy i okazało się, że prąd będzie dopiero ok. 4-5 rano! Ogólnie to nawet to do mnie nie docierało, tym bardziej, że goście zaczeli sami śpiewać a facet z orkiestry zaczął grać na akordeonie! Wszyscy byli w szoku że się tak przygotował! No ale po 40 min. prąd włączlyli i zaczęliśmy oczepiny. Zbierania do welonu nie mieliśmy bo nie chcieliśmy....
Reasumując.....po kilku "wpadkach, nieprzyjemnościach" to był mój najszczęśliwaszy Dzień!!! Jeszcze nigdy nie byłam tak szczęśliwa! Wszyscy mi mówili, że ciągle się śmieję, nawet mój fotograf się zapytał czy mnie buzia nie boli Rodzina mojego Męża (widziałam ich trzeci raz w życiu) mówiła mojej teściowej (podobno), że widać że jestem radosna i szczęśliwa.....achh...... co to był za ślub...zapomniałąm dodać, że wszyscy goście się swietnie bawili! Każdy był zadowolonu(podobno) i mówił, że nasze wesele jest za☠☠☠....nawet pomimo burzy u braku prądy przez około godzinę

niedziela (poprawiny)
o 15 zjechali się goście na poprawiny i zaczęliśmy się znowu bawić...było za☠☠☠..!! wybawiłam się jeszcze lepiej niż na weselu..mieliśmy super DJa.......goście zadowoleni nie chcieli wracać do domu......
a w drodze do domu uzmysłowiłam sobie, że nie kupiliśmy wina na wesele!!! mieliśmy ostatnio tyle na głowie że zapomnieliśmy kupic!

To chyb a wszytsko....jak mi się przypomni coś to dodam...

aha!!!!! w drodze do ołyarza przede mną i moim Mężem szła moja siostra z obrączkami (9lat) a po jej bokach mój brat (6 lat) i przybrana córeczka mojego starszego brata (6 lat)....teściowa mi mówiła, że moja siostra ciąhle poprawiała mojemu bratu dłonie!! Składałą je paluszek po paluszku i kazała ładnie trzymać ale się śmiali brat ze stresu 3 razy wychodził z kościoła bo chciał siusiu
pięknie, na pewno to był Wasz najszczęśliwszy i najpiękniejszy dzień w życiu, cudownie, że wszystko się udało

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Któraś z dziewczyn chciała zdjęcie mojej fryzury więc załączam zdjęcie

cudnaaaaaa:lo ve:
Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Wracaj do zdrowia, NIE DAJ SIĘ GRYPIE

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

My nie zamierzamy mieć chyba żadnych zawieszek. jedynie co sami zamierzamy zrobić to winietki na stół. Jakoś nie kręcą mnie takie rzeczy

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Świetna relacja i śmiechu było dużo. Cieszę się, że bytł to twój najcudowniejszy i najszcześliwszy dzień. Gartuluje.

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Dziewczyny odebrałam buty od szewca, są świetnie rozszerzone. idealne na moją nogę ) A tak się obawaiałam. jednak podkreślił, że ślubnych raczej się nie podejmie poszerzenia bo są ze skóry z dziurkami. I boi się by się nie porwało. Będę musiała sama je poszerzyć.

Nie mamy czasu zacząc rozwozić zaproszeń, a czas nagli

A z dobrych info to 11 sierpnia mam pierwszą przymiarkę i zaczynamy kurs I tańca.
za przymiarkę, a co tańczycie i do jakiej piosenki? my dzisiaj idziemy na 3 lekcję

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny, dziś jest już znacznie lepiej... przynajmniej nie mam temperatury... ale jestem strasznie osłabiona i jeszcze siedzę w domku.

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Pradip - fajna ta sukienka, a jaki ciekawy tył!
Trzymaj się i kuruj, wracaj do zdrówka szybciutko

Pradip piękna suknia i ten tył naprawdę bardzo ciekawy

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
wloszka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 10:39   #1656
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Neave, ja miała 4 różne rodzaje zaproszeń Myśmy też mieli zamkniętą listę gości, bo planowaliśmy cicho i skromnie. Zamówiłam zaproszenia laserowe, same okładki, i wtedy Mama zaczęła "płakać", że powinniśmy zaprosić jedną Ciocię. Skoro tę Ciocię, to i kolejną tak samo bliską. Jeśli Ciocię, to i jej Syna, który na swoje wesele nas prosił itd itp. Syn ma już dziecko, więc też trzeba miejsce dla dziecka. No i z 30 osób zrobiło nam się ok. 70. Takich rzeczy się nie uniknie Później jeszcze powiadomienia dla ok. 50 osób, bo skoro jednak robimy większe przyjęcie, to przynajmniej dla bliskich znajomych trzeba było zawiadomienia wysłać. Trzeba wszystko na spokojnie przemysleć i zastanowić się czy chcecie, czy nie akurat tych ludzi zapraszać. U mnie efekt był w postaci 4 rodzajów zaproszeń i zawiadomień i chyba dobrze wyszło Połowa z zaproszonych i tak odmówiła, ale mam wewnętrzny spokój, że nikogo nie pominęłam
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 10:44   #1657
bluesky89
Zakorzenienie

Hej
Ślubujemy 18 sierpnia 2012r o godz 16:30 Obydwoje jesteśmy z Podkarpacia, ale obecnie od dwóch lat mieszkamy w Anglii. Ślub planujemy od 1,5 roku.
Kolor przewodni jaki wybraliśmy to biel + ecru.
Suknia ślubna jest szyta na miarę, wzorowana na kolekcji Disney Alfreda Angelo. W załączniku dodaje zdjęcie. Na pierwszą przymiarkę umawiam się końcem lipca.
W sumie wszystko już z tych najważniejszych rzeczy mamy. Zostało nam kupienie wódki i szampana i jakieś tam jeszcze drobnostki. Ale to już nie problem
Wesele na ok 150 osób. Choć pewnie lista się jeszcze skurczy.
Fryzura, makijaż, bukiet - wszystko mam wybrane i mam nadzieje, że koncepcja nie ulegnie zmianie
Obrączki też już mamy
Sukienka na poprawiny jest
TŻet też jest już cały ubrany
i nie wiem co jeszcze powinnam napisać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 421725_323619404371934_146811602052716_826798_2130197227_n.jpg (33,6 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bridal-bouquet-with-crystal-emblishment1.jpg (40,8 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f24.jpg (12,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0535.jpg (57,7 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0541.jpg (51,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z7749212X,Sukienki-na-wesele--karteS-149-zl--kartes-moda-pl-.jpg (28,8 KB, 23 załadowań)
Stary 2012-07-13, 11:07   #1658
sadonkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Hej
Ślubujemy 18 sierpnia 2012r o godz 16:30 Obydwoje jesteśmy z Podkarpacia, ale obecnie od dwóch lat mieszkamy w Anglii. Ślub planujemy od 1,5 roku.
Suknia ślubna jest szyta na miarę, wzorowana na kolekcji Disney Alfreda Angelo. W załączniku dodaje zdjęcie. Na pierwszą przymiarkę umawiam się końcem lipca.
W sumie wszystko już z tych najważniejszych rzeczy mamy. Zostało nam kupienie wódki i szampana i jakieś tam jeszcze drobnostki. Ale to już nie problem
Fryzura, makijaż, bukiet - wszystko mam wybrane i mam nadzieje, że koncepcja nie ulegnie zmianie
Obrączki też już mamy
Piekna suknia, fryzurka i bukiet. Czy to nie są przypadkiem róże?
sadonkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 11:16   #1659
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Obrączki też już mamy
sukienka nie w moim stylu ale podoba ni się góra-bardzo ciekawe to "zamotanie"
bukiet super śliczny
obrączki bardzo mi się podobają- mam takie same- klasyczne
buciki i sukienka też bardzo ładne
Stary 2012-07-13, 11:17   #1660
bluesky89
Zakorzenienie

Tak, to są róże
Stary 2012-07-13, 11:21   #1661
stagnacja21
Raczkowanie

Mam prośbę o pomoc w doborze kolczyków.
Z biżuterii będę miała tylko kolczyki i grzebyk z perełkami we włosach, nie mam również welonu.
W załączniku moja suknia.
Zastanawiam się nad takimi:
1. http://www.arteobijou.com/pl/p/kolcz...-Perly-619/148
2. http://www.arteobijou.com/pl/p/Kolcz...-Perly-597/127
3. http://www.arteobijou.com/pl/p/Kolcz...ysztaly-502/87
4. http://www.arteobijou.com/pl/p/Kolcz...sztaly-624/151

Ewentualnie zwykłe wkręty perełki, ale obawiam się, że będzie to wyglądało zbyt pusto.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zasta 1.jpg (33,5 KB, 27 załadowań)
stagnacja21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 11:23   #1662
bluesky89
Zakorzenienie

Jak już perły, to raczej pierwsze. Choć wydaje mi się, że powinnaś postawić na coś bardziej efektownego.
Stary 2012-07-13, 11:27   #1663
sadonkowa
Zadomowienie

Ja też jestem za pierwszymi ale wydaje mi się, że możesz zaszaleć i wziąć jakieś większe kolczyki. Choć to zależy jak się czujesz we większych, ja np. mam małe perełki z apartu z cyrkoniami przy uchu bo nie lubię wiszących kolczyków..
Stary 2012-07-13, 11:33   #1664
stagnacja21
Raczkowanie

Cytat:
Jak już perły, to raczej pierwsze. Choć wydaje mi się, że powinnaś postawić na coś bardziej efektownego.
Cytat:
Napisane przez sadonkowa Pokaż wiadomość
Ja też jestem za pierwszymi ale wydaje mi się, że możesz zaszaleć i wziąć jakieś większe kolczyki. Choć to zależy jak się czujesz we większych, ja np. mam małe perełki z apartu z cyrkoniami przy uchu bo nie lubię wiszących kolczyków..
Dzięki za opinię, ja właśnie najbardziej waham się miedzy pierwszymi, a drugimi.
Stawiam na minimalizm w swojej ślubnej stylizacji, nie za dobrze czuję się w dużych kolczykach. Na co dzień noszę tylko łańcuszek i pierścionek z biżuterii.

sadonkowa - czy mogłabyś wkleić linka swoich kolczyków?
Stary 2012-07-13, 11:34   #1665
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stagnacja21 Pokaż wiadomość
Z biżuterii będę miała tylko kolczyki i grzebyk z perełkami we włosach, nie mam również welonu.

Ewentualnie zwykłe wkręty perełki, ale obawiam się, że będzie to wyglądało zbyt pusto.
jakoś mi te perły nie leżą....
moim zdaniem możesz zaszaleć z czymś bardziej efektownym- tak jak na modelce- dłuższe kolczyki

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Stawiam na minimalizm w swojej ślubnej stylizacji, nie za dobrze czuję się w dużych kolczykach.
nie muszą być duże ale może dłuższe poprostu
Stary 2012-07-13, 11:35   #1666
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za opinię, ja właśnie najbardziej waham się miedzy pierwszymi, a drugimi.
Stawiam na minimalizm w swojej ślubnej stylizacji, nie za dobrze czuję się w dużych kolczykach. Na co dzień noszę tylko łańcuszek i pierścionek z biżuterii.
Skoro się źle czujesz, to nie ma się co na chama stylizować i później męczyć. Tylko wydaje mi się, że te kolczyki po prostu zginą, nie będzie ich widać...
Stary 2012-07-13, 11:39   #1667
stagnacja21
Raczkowanie

Kurcze, to teraz zrobiłyście mi zamieszanie w głowie. Do tej pory cały czas miałam wizję małych kolczyków
Stary 2012-07-13, 11:40   #1668
Malgos_12
Zakorzenienie

Neave - ja też myślę, żebyś dokupiła papier a jak nie to na innym...

My się z Blue znamy nie od dziś

Stagnacja - jakoś mi żadne z tych kolczyków nie przypadły do gustu... ewentualnie najbardziej pierwsze...
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 11:43   #1669
bluesky89
Zakorzenienie

Małgoś,

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Kurcze, to teraz zrobiłyście mi zamieszanie w głowie. Do tej pory cały czas miałam wizję małych kolczyków
Mi się bardzo podobają te które ma na sobie modelka w Twojej sukni
Stary 2012-07-13, 11:47   #1670
stagnacja21
Raczkowanie

Znalazłam jeszcze takie:

1. http://www.arteobijou.com/pl/p/Kolcz...sztaly-266/660
2. http://www.arteobijou.com/pl/p/Kolcz...slubna-801/948
3. http://www.arteobijou.com/pl/p/Kolcz...sztaly-354/672

Jakoś od początku jak zobaczyłam tą sukienkę, to skojarzyły mi się perły, tym bardziej, że je bardzo lubię i uważam za eleganckie.
We włosach będę miała takie grzebyk:
http://white-bride.pl/1447/grzebyk-z...nca/#more-1447
Stary 2012-07-13, 11:52   #1671
Neave
Raczkowanie

Cytat:
najlepiej zrób zaproszenia na innym papierze (jeśli nie dokupisz tego co masz) i te inne daj jeden grupie ludzików-np tym na imprezkę. W ten sposób wszyscy goście z jedej uroczystości będą mieli takie same
Kurcze, właśnie tego się obawiałam...że dla jednej z grup - ci co są zaproszeni tylko na ceremonię - będę musiała kupować inny papier... co oznacza że tamten wybrany papier mi zostanie, bo na wszystkie zaproszenia z tej grupy mi nie starczy... grrr... a chciałam kupić arkuszy na 100 zaproszeń, ale stwierdził wtedy że to za dużo i po co nam tyle papieru... a teraz mogę albo domówić tamten papier (gdzie dojdzie mi kolejna przesyłka) albo kupić zwykły papier... niemniej dzięki temu, zaproszenia zamiast 2zł wyjdą mnie 3zł za sztukę.... krótko mówiąc mogłam spokojnie zamówić gotowca i się nie bawić

Wika - bardzo się różniły te wasze zaproszenia kolorystycznie? zamawiałaś je w jednym miejscu czy w różnych? ufff.. trochę mnie pocieszyłaś. na szczęście jeśli chodzi o listy na imprezy (rodzinną i dla przyjaciół) zamknęliśmy je wczoraj. ta lista która nam się powiększa to z osobami które wypada/trzeba/chcemy powiadomić że będzie taka uroczystość i będą mile widziani w kościele. jakby mi zaczął zwiększać liczbę osób na imprezy to chyba bym go zamordowała

Bluesky - sukienki piękne!

kurcze, właśnie sobie uświadomiłam, że robię 2 imprezy, ale suknię mam tylko ślubną... jak myślicie czy na imprezie dla znajomych a la wesele w domu mogę też być w ślubnej czy powinnam inną sobie kupić?

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:

moim zdaniem pierwsze. najbardziej mi pasują. a że są delikatne to w pewnym sensie ich zaleta. jeśli jeszcze się w takich lepiej czujesz to jest to moim zdaniem najważniejsze
Neave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 11:58   #1672
sadonkowa
Zadomowienie

Cytat:

sadonkowa - czy mogłabyś wkleić linka swoich kolczyków?
Proszę https://www.apart.pl/pl/esklep,c,srebro,,5117

Cytat:
Ale śliczny grzebyk!!

Edytowane przez sadonkowa
Czas edycji: 2012-07-13 o 12:00
Stary 2012-07-13, 12:02   #1673
stagnacja21
Raczkowanie

Cytat:
Proszę https://www.apart.pl/pl/esklep,c,srebro,,5117

Ale śliczny grzebyk!!
Fajnie, że chociaż grzebyk się komuś podoba
Twoje kolczyki piękne. Zdecydowanie przebiły wszystkie, które pokazywałam.
Stary 2012-07-13, 12:05   #1674
sadonkowa
Zadomowienie

Cytat:
Fajnie, że chociaż grzebyk się komuś podoba
Twoje kolczyki piękne. Zdecydowanie przebiły wszystkie, które pokazywałam.

Grzebyk jest boski i zastanawiam się czy nie kupić sobie takiego ale szkoda mi 50 zł. A co do kolczyków do są mega skromne i pięknie wyglądają w suknią..

a kiedy masz ślub?

Czas edycji: 2012-07-13 o 12:07
Stary 2012-07-13, 12:07   #1675
Malgos_12
Zakorzenienie

Stagnacja - najbardziej podobają mi się 3 i 1 z drugiego zestawienia, ale jesli sama nie czujesz się dobrze w duzych czy długich kolczykach - to na nas nie zwracaj uwagi

Neave - to zależy od ciebie jaką chcesz sukienkę na imprezę w domu... z tym że w domu zawsze jest mniej miejsca więc może byc ci po prostu nie wygodnie... a może kupisz coś takiego jak ja miałam w drugi dzień od razu miałabyś więcej swobody a sukienka nadal wyglądała dość ślubnie... bo niektórzy jak nie widzieli dołu to myśleli że się nie przebrałam hahah
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 12:07   #1676
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
Dopiero zobaczyłam ten wątek Też jestem tegoroczną PMką Pozdrawiam Was wszystkie
Witamy opowiadaj wszystko Suknia piękna fryzurka fajna bukiet nie w moim stylu, trochę za mdły, ale skoro masz takie kolory przewodnie to jest Ok

Cytat:
po prostu mi się wydaję że do takiej fryzury na bok welon nie pasuje ale mogę się mylić jeżeli tak jest to mnie wyprowadź z błędu
Ja też chce mieć fryzurę na bok i będę mieć welon, więc myślę, ze to pasuje przynajmniej tak mi sie wydaje no i przykładem jest Malgos

Cytat:
1 wrześniowe dziewczyny, zostało nam równo 50 dni do ślubu teraz to już z górki

Ja ciągle nie mam wybranego bukietu i fryzury. Co się na jakiś zdecyduje to zaraz się rozmyślam. A to mi to nie pasuje, a to tamto.. Straszne to jest, bo już chyba miałam z 5 koncepcji i każda wytrzymuje tak około 3 tyg.
Ale leci ten czas teraz... też nie mam wybranego bukietu, czekam na spotkanie z dekoratorka- mam nadzieję, ze mi coś doradzi i podpowie a fryzury mam ogólny zarys wymyślony- a resztę musi wymyślic fryzjeka

Cytat:

Szczerze powiedziawszy nie lubie takich pereł, ale podobają mi sie najbardziej z tych pierwsze. I dołączam sie do zdania dziewczyn, że postawiłabym na coś bardziej zdobnego

aisak- suknia skromna, ale ładna i elegancka wyglądasz w niej super

Powiedzcie mi dziewczyny, kiedyś już o to pytałam- chodzi mi o spowiedź przedślubną. Ile czasu po spisaniu protokołu byłyście do pierwszej spowiedzi?

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 12:09   #1677
stagnacja21
Raczkowanie

Cytat:
Grzebyk jest boski i zastanawiam się czy nie kupić sobie takiego ale szkoda mi 50 zł. A co do kolczyków do są mega skromne i pięknie wyglądają w suknią..
Też mi było szkoda, tym bardziej, że z przesyłką wyszło 65zł, ale stwierdziłam, że skoro to jest moja jedyna ozdoba do włosów do zaszaleję.
Bardzo mi się podobają Twoje kolczyki, chyba od Ciebie odgapię, mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko
Waham się tylko, że perły na grzebyku będą się dużo różnić kolorystycznie.
Stary 2012-07-13, 12:09   #1678
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
a dlaczego mają być niedostępne? jakieś specjalne są?
Vanda one lubią dużą wilgotność i pani powiedziała że przed samym ślubem powie czy i ile uda jej się sprowadzić
Cytat:
Ja myślałam ze uduszę Tża za te jego listy bo do ostatniej chwili nie umiał się zdecydować a i tak po zamówieniu stwierdził że 1 osoby nie zaprasza jednak
Nie denerwuj sie tak tymi zaproszeniami przecież goście nie będą ich między sobą porównywać. Myślę że będzie dobrze jak zrobisz 3 grupy zaproszeń nawet z 3 różnych papierów.
Cytat:
To trzeba się umawiac na spisanie protokołu?
sprubóje na tej chmilenej popatrezc, z checia się zamienię
My tylko dzwoniliśmy do kancelarii zapytać się kiedy będzie proboszcz bo z nim chcieliśmy spisywać.
No to kiedy się do fryzjera umawiamy
Cytat:
Napisane przez wloszka8 Pokaż wiadomość
Pradip piękna suknia i ten tył naprawdę bardzo ciekawy
Dziękuje podobają mi się wiązania z tyłu ale takiego jeszcze nie spotkałam i mnie zauroczył ciekawe tylko czy krawcowej wyjdzie
Cytat:
Hej
Obrączki też już mamy
Też mam tą fryzurkę w swoich inspiracjach a u Ciebie wszystko ładnie mi się komponuje
Cytat:

Z tych 1 ewentualnie 3 ale ja tak jak dziewczyny postawiłabym na delikatne ale długie kolczyki.
Cytat:
kurcze, właśnie sobie uświadomiłam, że robię 2 imprezy, ale suknię mam tylko ślubną... jak myślicie czy na imprezie dla znajomych a la wesele w domu mogę też być w ślubnej czy powinnam inną sobie kupić?
Zależy na jaki charakter imprezy się zdecydujecie ale ja chyba bym już zrezygnowała z sukni.

Właśnie siedzę nad listą naszych piosenek których nie może zabraknąć na weselu i połowy tytułów nie pamiętam podpowiedzcie mi jakieś...
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 12:10   #1679
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam jeszcze takie:

1. http://www.arteobijou.com/pl/p/Kolcz...sztaly-266/660
2. http://www.arteobijou.com/pl/p/Kolcz...slubna-801/948
3. http://www.arteobijou.com/pl/p/Kolcz...sztaly-354/672

Jakoś od początku jak zobaczyłam tą sukienkę, to skojarzyły mi się perły, tym bardziej, że je bardzo lubię i uważam za eleganckie.

bardzo mi się podobają te: http://www.arteobijou.com/pl/p/Kolcz...slubna-801/948 ale do tego grzebyczka uważam, że te będą lepsze: http://www.arteobijou.com/pl/p/Kolcz...sztaly-266/660
Stary 2012-07-13, 12:14   #1680
sadonkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katie99kasia Pokaż wiadomość

Powiedzcie mi dziewczyny, kiedyś już o to pytałam- chodzi mi o spowiedź przedślubną. Ile czasu po spisaniu protokołu byłyście do pierwszej spowiedzi?
My byliśmy niecałe 2 tyg. po spisaniu protokołu, tak nam kazał ksiądz.

Cytat:
Też mi było szkoda, tym bardziej, że z przesyłką wyszło 65zł, ale stwierdziłam, że skoro to jest moja jedyna ozdoba do włosów do zaszaleję.
Bardzo mi się podobają Twoje kolczyki, chyba od Ciebie odgapię, mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko
Waham się tylko, że perły na grzebyku będą się dużo różnić kolorystycznie.
Z tego co widzę, to w grzebyku są białe perły i w kolczykach również są białe także powinno pasować a co do odgapienia to nie mam najmniejszego nawet sprzeciwu

Czas edycji: 2012-07-13 o 12:16
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości