|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VII
Cytat:
) dobre
|
|
#1052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś kobiety rodziły w polu podczas pracy, a teraz ciąża to naprawdę prawie jak choroba - trzeba dużo leżeć, wypoczywać. Kiedyś na to mogły sobie pozwolić tylko osoby wysoko urodzone , a ludzkość jakoś nie wyginęła. Nikt nie łykał żadnych tabletek i było dobrze. A dużo jest tych wód jest? Bo zawsze mi się wydawało, że to trochę większa ilość niż przy oddawaniu moczu. |
|
|
|
|
#1053 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześc Laseczki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
Jestem już po wizycie z mega humorem Nie dośc, ż eprzystojny to jeszcze ma takie poczucie humoru i straszny gaduła z niego ![]() Moje wyniki takie w miarę.. mam hemoglobinę 11,2..No, ale w ciąży często spada ponoc.. Glukoza rewelacyjna- z krwi 74, a po obciążeniu glukozą po 1 h- 117 (noma jest do 140) Aaaaaa i przytyłam przez miesiąc 1 kg No i dzidzia była pieknie ułożona tak więc mam nadzieje, że na połówkowym w poniedziałek również tak zostanie.. Lekarz sprawdzał płec..no i d..a Dostałam zwolnienie do końca lipca i od 1 sierpnia wracam do pracy Lekarz powiedział, ze jestem crazy No, ale muszę wrócic chociaż na troszeczkę, aby nowy szef zobaczył że mi zależy Trzymam kciuki za resztę Dziewczyn mających dzisiaj wizyty !!!! No i gratuluje kolejnych tygodni ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ciężko mi było w upały, bo męczę się okrutnie wtedy..a tak to całkiem nieźle.. Cytat:
![]() Karola- współczuje dolegliwości..ja na szczęście nie mam takich problemów..(pff odpukac ) Wydaje mi sie, że jak tak dalej będzie to jedź do lekarza bądź IP..Madzia- Ty idziesz na zwolnionko, a ja wracam do pracy
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||||||
|
|
|
#1054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w pierwszej jest sie w odzie do ostatniego momentu ale parte juz na normalnym łózku porodowym a do wody to ze dziecko wychodzi w wodzie ale to trzeba co jakis czas i tak wychodzic bo non stop zmieniaja wode nie wiem czy by sie mi chcialo |
||
|
|
|
#1056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1057 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila to super
|
|
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
w mieszkaniu palcem nie kiwnięte, na obiad nie przygotowane, dziecko biega po mieszkaniu "na waleta" i nie da się go doprosić o to żeby się ubrał- ogólny chaos i rozgardiasz a ja się zastanawiam: co jeszcze robię na wizażu
![]()
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie tez nic nie zrobione ale do 14 mam jeszcze trochę czasu...
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez cała noc obserwowałam i nic, dopiero na drugie dzień rano chlusnęło tak że nie miałam już wątpliwości ![]() Skurczy nie miałam. Gin mi powiedziała że jak się ma wątpliwości to nie wstydzić się tylko jechać na ip, tam sprawdzą
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2012-07-13 o 12:12 |
|
|
|
|
#1063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mi wody odzeszły w szpitalu na łóżku, chlusło dalej niż widziałam mieli trochę sprzątania
|
|
|
#1064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, suchutki nie bylale bylam tak zestresowana ze nie wiem czy to duzo tych wod czy malo Cytat:
![]() ![]() klaski:widzisz dzidzia jest niesmiala to nie chce pokazac co tam ma
Edytowane przez judkama Czas edycji: 2012-07-13 o 12:14 |
||
|
|
|
#1065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyszłam do niej a ona z gołą dupką latała ze szmatą a i tak za sobą zostawiała kałużę |
|
|
|
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe oby mi ten poród poszedł jak tamten- będę w 7 niebie
|
|
#1067 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczynki! Na zgagę nic nie pomogło, poczytałam w końcu książkę i poszłam spać - jedyna skuteczna metoda.
Życzę dziś wszystkim słonecznego dnia, pozytywnych wizyt u ginków, dobrego samopoczucia bez bólu i zmartwień oraz jak najmniejszej zgagi! To pewnie z tęsknoty do alkoholu ja przez pierwsze 3 miesiące ciąży śliniłam się na widok białego słodkiego wina, a na myśl o piwie (które nigdy mi nie smakowało) wpadałam w szał - miałam chyba taką potrzebę jak alkoholik z odzysku w połowie czerwca nie opanowałam się i postanowiłam, że napiję się łyczek wina - tak dla uspokojenia organizmu i.... dziewczyny... nigdy nie byłam tak pijana - było mi słabo, duszno, kręciło mi się w głowie. Pozostałość kieliszka wylałam i od tej chwili nie mam najmniejszej chęci na wino od czasu do czasu pół szklanki nowego Lecha z lemoniadą się napiję... nawet mój ukochany mi go dostarcza, bo widzi jak piwo za mną chodzi w ciąży ![]() Cytat:
nawet kiedy siedzę na forum nie mogę używać obu rąk, bo prawa musi być zarezerwowana wyłacznie dla niego - kładzie się przy mnie i czeka aż zacznę go drapać, jeśli tego nie robię zabiera mi dłoń z klawiatury i czeka nadal cwaniaczek ![]() Cytat:
nie byłam, ale chyba będę musiała się tam wybrać, kupić jakieś namioty dziewczyny a byłyście w Outlecie na Dworcowej? Jak się idzie w stronę Agory jest po prawej stronie - ostatnio byłam tam z tż i kupiłam sobie 2 ciążowe bluzeczki. Mężulek był rozczarowyany, że jest tyle fajnych babskich ciuchów, a dział męski jest zbudowany z dwóch wieszaków i 1 manekina ![]() Cytat:
Nie stresuj się kilogramami - 4 kg to przecież nie jest dużo. Wystarczy zjeść 2 porządne obiady i już ![]() Będziemy się wspierać! czekasz na chłopca, czy na dziewczynkę (bo to że na zdrową dzidzię to wiem bez pytania )Boże... jak ja tęsknię za cebulą. Niestety w ciąży nie mogę jej jeść bo fatalnie się czuję Zazdroszczę pysznego śniadanka!Cytat:
Cytat:
![]() To musi być piękny dzień dla Ciebie zastanawiam się czy kiedyś równie piękny dzień będzie miał miejsce w moim kalendarzu Jak to zrobiłaś? Zdradz sekret... Edytowane przez AnnaEf Czas edycji: 2012-07-13 o 12:32 Powód: literówki |
|||||
|
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
ojej biedna.... trochę nie komfortowa sytuacja....
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
judkama a czy ten krem jest dostępny w rossmanie czy trzeba gnać do apteki?
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to gratuluje udanej wizyty a na polowkowym napewno dzidzia rozlozy nogi )
|
|
|
|
|
#1073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
ona tak czekała już na poród że nie przejmowała się niczym
o 14 zdjęli jej krążek bo też miała szybko rozwarcie i zagrożoną od początku ciążę (5 razy poroniła) i o 18 odeszły wody o 23.55 Olivier przyszedł na świat właśnie wczoraj skończył roczek
|
|
|
|
#1075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale chętnie poczytam późniejsze relacje
|
|
#1076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tyle ze dzieć legł w łózeczku i spi, czyli moge sprzatac jeszcze mama na noc przyjezdza ![]() Cytat:
kurcze ja wtedy mailam skurcze bo na ktg wychodzily a nic nie czulam dopiero jak mialam rozwarcie na kolo 7,5cm to poczulam bosko byloktos jeszcze pytal co mi pomoglo na cellulit - serum z prefecta mama na cellulit ale nie znikl zastrzegam zeby nie bylo, jest mniejszy |
||
|
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za podejście poza tym nie dziwie sie po tylu poronieniach... eh... wiem jak to jest bo moja siostra niestety też dużo razy poroniła zanim urodziła zdrowego chłopczyka...
|
|
#1078 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- a w kotrych tyg. dochodzilo do poronien? i z jakich przyczyn? |
|
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
jak tak gadamy o porodzie, to ja jestem strasznie ciekawa jak to jest jak po tylu godzinach wychodzi taki malutki bobasek, dają Ci go na brzuch... Co kobieta wtedy czuje
![]() dojotka u mojej kuzynki poronienia byly albo na poczatku, albo nawet w 6 miesiacu Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-07-13 o 12:22 |
|
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
Piszecie o tych wodach , matko a dopiero co wszystko sie zaczynalo .. A to juz trzeba myslec o porodzie ..
Aha i powiem wam ze mamusine obiadki sie sprawdzaja .. od 3 tygodni nie przytylam ani grama ..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:44.

) dobre

okropnie dawno mnie nie było, ale już wróciłam, na dobre

Jak tak dalej pójdzie to do końca ciąży przytyję pewnie drugie tyle - choć to pewnie wersja optymistyczna, bo z obserwacji wiem, że najbardziej się tyje w ostatnim miesiącu.

Klaudia 16.10.2009