|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
Kotku a Ty wykupowałaś szczepienia dla Wojtka w medicoverze??
|
|
#4292 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
tylko że mi wychodzi miesięcznie 290zł, a nie 310, jak jest napisane na stronie, bo płaciłam za rok z góry. Biorąc pod uwagę, że w cenie są WSZYSTKIE szczepienia i konsultacje, to uważam, że warto tylko w tym miesiącu zapłaciłabym ponad 1000zł za wizyty, USG, szczepienia itp
|
|
#4293 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4294 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny co sądzicie o wyjeździe z dzieckiem we wrześniu nad morze?? Mamy do przejechania jakieś 600km. Zastanawiam się czy nie za szybko i w ogóle czy można z takim maleństwem pojechać.
|
|
#4295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wydaje mi się, że sama zmiana klimatu na morski jak najbardziej, tylko ta jazda ... tyle godzin w foteliku, bo domyślam się, że wybralibyście się samochodem to nawet przy częstych odpoczynkach masakra dla kręgosłupa, bioderek... ja bym zapytała lekarza
|
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
Alfa dała znać na wątku AM
JEST!!!!!!!!!!!!!!!! Wiktor waży 3,650 kg, 10 pkt ![]() jest boski!!!!!!!!
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#4297 |
|
Wtajemniczenie
|
A my jesteśmy zaproszeni na wesele we wrześniu,do mojej koleżanki i nie idziemy
Musiałabym odciągnąć mleko i zostawić Hanię Teściom, a nie chcę tego robić. Chyba bym się zatęskniła. Też się nad tym zastanawiałam, bo marzy mi się wypoczynek nad morze. Chyba jednak, jeśli w ogóle, wybierzemy góry. Mamy znacznie bliżej. |
|
|
|
#4298 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witamy na świecie.
|
|
#4299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też ![]() Cytat:
No nareszcie !!!! Gratulacje Moja mama była dzisiaj u alergolog, swojej koleżanki u której już raz z Anteksem byłam i dostałam zaświadczenie,że Antoś ma być na bebilonie pepti, przepisała od razu receptę na 30% i wreszcie jestem szczęśliwa i spokojna
|
|
#4300 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4301 | |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy post został przeze mnie ostatecznie edytowany
Teraz czeka nas przeprowadzka do Odchowalni i moje pytanie się pojawia - która podejmuje się dalszego prowadzenia naszego wątku ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
|
|
#4302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie w mieście jest dzisiaj etap Tour de Pologne. Drogi pozamykane, P nie ma jak przyjechać wyjść z psem. Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-07-13 o 13:43 |
|
|
|
|
#4303 | ||
|
Zakorzenienie
|
O to samo co zawsze ostatnio... Mój mąż się nie interesuje działką...
Mam czasem wrażenie, że mój mąż to myśli tylko o jednym.. Cały czas by gdzieś d.ę woził... Ostatnio też przywlekł do domu 4 katalogi biur podróży... Cytat:
---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4304 |
|
Wtajemniczenie
|
i mamy 34 chłopców i 31 dziewczynek
![]() ładnie się uzbierało
|
|
|
|
#4305 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mamy ponad 600 kmCytat:
duży chłopak Cytat:
|
|
#4306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a ten lekarz co ktorego chdoze tylko i wylacznie po mleko nie kaze mi przynosic zadnych zaswiadczen, powiedzialam mu ze wydaje mi sie ze maly ma bardzo bolesci po zwyklych mlelkach. takze chyba te zaswiadczenia to sciema i ejszcze ktos tu mowil, ze u dzieci do 1rz nie mozna wykryc alergii.... aga-bre my tez mamy w planach wyjazd we wrzesniu, ale jeszcze w tym roku nie planuje brac malego. jade z gory, cos ponad 200 km tylko mam, ale koniec wrzesnia to juz zimno moze byc i nie chce go przeziebic. ![]() takze my zostawiamy go pewnie na 3 dni... jeszcze jakbym jechala tylko wypoczac to spoko, pomyslalabym nad wzieciem go, ale zamierzam wziasc plecak i latac po szlakach. Nad morze tyle km tez chyba w tym roku bym sobie odpuscila jakbym miala tyle km do przejechania ale lepiej chyba popytac pediatry
|
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4308 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() no to prawie pół na pół równowaga musi być
|
||
|
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie kazdy lubi grzebac w ziemi i sadzic kwiatki ![]() moja mama potrafi tak calymi dniami cos robic na dzialce, mnie to nie kreci. dostalismy dzialke tydz temu, tz siedzi na niej i ja ogarnia, ja w sumie poszlabym najchetniej na ,,gotowe,, eby rosla trawka, kwiatuszek i nie trzeba bylo tego pielegnowac ![]() i dupe etz sobie lubie wozic choc nigdy jeszcze nie bylam na takiej prawdziwej wicieczce organizowanej przez biuro podrozy ![]() w tamtym roku robilismy plany na ten rok, ze pojedziemy, ale dziecie na swiat przyszlo )my dzis zostawiamy malego i jedziemy na rower z tz.... tyjeeeeeee juz to dziecko mnie tak nie doluje jak moja waga chhyyba.... chyba przez to mam taki swietny humor;/juz osro mysle o dukanie nawet....
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-07-13 o 14:03 |
|
|
|
|
#4310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4311 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: w końcu czyli mamy komplet dzieciaczkówCytat:
a najbardziej lubie na niej lenić się na słońcu bo ja pewnie spędze kolejne wakacje przy słoikach w zeszłym roku narobiłam tyle że jeszcze mamy![]() Byłam po wyniki rezonansu M,objechałam w Malborku dwa Tesca i żadnych pampków 3 nie było szlak by to trafił ale kupiłam rampersy 3 za 39zł,Filipowi gatki i spodenki Szymonowi.Teraz gotuję zupkę.
|
||
|
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tu musze schudnac 15 kg ! a mi waga nie w ta strone zapiernicza czekam na andzye, moze cos pomoze mi w wolnej chwili i napisze co mam z czym laczyc bo wymiekam ![]() jak schudne nawwet 10 kt to bede super szczesliwa i pomysle o nast dziecku jak nie schudne, nie ma szans....![]() a Leon dzis robil do tatusia- guuuuuuu guuuuuuuuu az mi lzy podeszly do oczu jak sobie tak gadali
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-07-13 o 14:14 |
|
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
niech mi jakaś mądra Mama wytłumaczy o co chodzi, do tej pory kupowałam bebilon pepti na 50% i płaciłam 11 zł z groszami. Dzisiaj dostałam receptę na 30% i też zapłaciłam 11 zł, z czego kwota na 100% to 22 zł. To oznacza,że co, że na 30% kosztuje tyle samo co na 50? Wróciłam się aż z ciekawości do tej apteki , bo tata mi sprawdził w książce leków,że na 30% cena to 7 zł
A pani magister farmacji sprawdza przy mnie, że teraz bebilon pepti jest wypisywany tylko na 30% i kosztuje 11 zł a kwota pełna to 22zł. Jestem głupia, czy czegoś tu nie rozumiem?
|
#4314 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No własnie...też mi to pachnie jakąś ściemą - te zaświadczenia jak miałam Nutramigen dla Michała i bebilon pepti potem, to nasza pediatra - a ona przychodziła do nas do domu, nie byłam w życiu u niej w szpitalu, normalnie wypisywała mi jedno i drugie po 10, 20 opakowań. Ale teraz podobno pozmieniały się przepisy dotyczące recept, że niby musi być dokumentacja kompletna, więc może stąd jakieś durne zaświadczenia, żeby można było wypisywać na zniżkę dziwne to jest... to w końcu mama wie najlepiej, jak dziecko nie śpi tylko płacze całymi nocami, co mi tu stwierdzi alergolog, jak mały nie ma żadnych zmian na skórze, tylko go brzuch boli?...Nutramigen dla Wojtka teraz dostałam na 100%...nie wiem dlaczego, zorientowałam się dopiero w aptece, ale może uda mi się w medicoverze dostać na zniżkę, a jak nie to trudno, najważniejsze, ze go brzuszek nie boli.
|
|
#4315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
11.60 bodajze ![]() nie wnikalam glebiej, ra ztak wlansie pomyslalam tylko czemu tam pisze 30% a cena jest tak jakby za 50... ale kolezanki kupuje bebilon i etz tyle placa wiec hcyba wszedzie tak ejst
|
|
#4316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tu nie chodzi o sadzenie kwiatków tylko sprawy porządkowe... Działka już ogrodzona, kwestia dotyczy utrzymania jej w porządku. Skoro mamy się tam budować, to wypadałoby, żeby mój mąż wykazywał jakieś zainteresowanie. A wszystkie sprawy załatwia mój ojciec. Od ogrodzenia, po kopanie studni czy zwykłe koszenie trawy. Cytat:
![]() Ja bym chciała jeszcze 8 schudnąć, ale nie idzie... Schudłam 11 ciążowych i z tego zostały mi 2kg, ale coś nic się nie rusza. |
||
|
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale powiedzial, ze rozumie to ze dziecka nie boli brzuch po nan ha i po tym, a ze na nan ha mnie nie stac to poprosilam o bebilona. 0 problemow! a do neigo nie chodzilam nigdy.... a moja rodzinna? tyle lat do niej chodzilam i nie wypisze, bo nie ... a niech mi tylko zacznie jakies moraly prawic na szczepienu..... to nie chce byc w jej skorze, nie ebde juz napewno siedziala cicho i wysluchiwala, ze ja oklamuje ze dziecka boli i ze mi wygodnie go karmic butla..... ojjj .... tacaa- aaahha sorlki, myslalam ze chodzi o sadzenie kwiatkow, ziemniakow i takie tam heheheh ![]() na dzialce, nie pomyslalam jakos ze chodzi o to, ze sie budujecie i trzeba ogarnac
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-07-13 o 14:28 |
|
|
|
|
#4319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Swoją drogą to niepoważne... przecież podważa się w ten sposób kompetencje lekarzy, którzy mają swoją praktykę i np. stwierdzają nietolerancję zwykłego mleka w czasie wizyty domowej, a nie pracują w żadnej przychodni - oni nie mogą wypisać mleka ze zniżką. To jakiś kretynizm... No własnie... tylko czy prywatna przychodnia liczy się jak taka normalna przychodnia???? Mam nadzieję, że ta tak, bo oni mają prawo szczepień dzieci, to chyba powinno tak być...
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-07-13 o 14:35 |
|
|
|
|
#4320 | |
|
Rozeznanie
|
Alfa gratulacje!!!
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję że we wrześniu wybierzemy się do mojego brata do Gdańska pooddychać trochę morskim powietrzem. Ale poczekamy aż Hania skończy 3 miesiące. Teraz nie miałabym serca jej wieźć w foteliku. To niby 'tylko" 200 km, ale nie podoba mi się jej pozycja w foteliku.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.

bo w tamtej klinice też robiłam tak "z ulicy" i nie było żadnych problemów. Aga, a na co jeszcze musisz mieć skierowanie? bo znów się tak wkopię, że zapiszę małego online na wizytę, pojedziemy i okaże się, że d.....pa blada, a tak to przynajmniej będę wiedziała na co mam miec skierowanie
wydaje mi się, że sama zmiana klimatu na morski jak najbardziej, tylko ta jazda
... tyle godzin w foteliku, bo domyślam się, że wybralibyście się samochodem to nawet przy częstych odpoczynkach masakra dla kręgosłupa, bioderek... ja bym zapytała lekarza
Musiałabym odciągnąć mleko i zostawić Hanię Teściom, a nie chcę tego robić. Chyba bym się zatęskniła. 

nigdy takiej nie miałam jak teraz. Reds cytrynowy, winko różowe albo likier z lidla kawowy mogłabym pić cały czas. Nie wiem czemu tak się porobiło 

duży chłopak 
klask i: w końcu czyli mamy komplet dzieciaczków
szlak by to trafił
az mi lzy podeszly do oczu jak sobie tak gadali