![]() |
#1801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1802 |
Raczkowanie
|
roux666 na razie dziękuję, próbuję się zalogować na stronie którą podała mi angelinmyheart.
angelinmyheart na jakiej zasadzie podaje się tam się telefon. Jak go potwierdzić? Dziewczyny ale gdzie te rodziny znajdujecie, jak długo trwały Wasze poszukiwania rodzin? Edytowane przez Ramonna Czas edycji: 2012-07-13 o 15:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Raczkowanie
|
Witam au pair-ki !! Właśnie rozglądam się za ofertami au pair i tak trafiłam na ten wątek... musze przyznać mocno rozbudowany
![]() We woke up 08:00 and play around till 09:00 and child minder comes home after I fed Ela then took her to swimming pool at 11:00 then stayed with her there Till 12:00 noon time then the lady came to swimming pool as she doesn’t swim with Ela (but you could swim with her if you like) then I come to work and I will leave from work at 5 pm During the day Ela comes home ha her lunch stays in then goes to swim and back around 6 pm gets shower then the lady leaves home around 7 pm then I really need you after the lady leaves as ela wants go out our wants play etc.. for example, I will have guest to night and I will have a B B Q mean time I will ask you to help me or took care of ela, either way.. till she goes to bed and after she goes to bed I will like you to join with me or with my friends for dinner etc.. What I am traying to tell you that, you willl be part of us and I do not treat you as a worker as long as if everyone knows what to do… basicly you will be around all the time but you will not be get tired as there is a another lady looks after her anyway, I need you to talk to ela in english and it may little help her english.. An another sample is, I will go out dinner with Ela and you will be coming with us have dinner together and take care of Ela etc.. İf I will go to the short holiday with Ela of course you will come with us.. Ela will go the her mums house and stays there 3 – 4 days I have 3 floor house you will be staying on 3rd floor and you will be have your own room tv..bathroom exct.. you will be have a 1 day off but your off days you go out in the morning and come back in the evening Prócz mnie właśnie jest tam jeszcze jedna Pani do opieki nad Elą, która jest od rana do wieczora. Stawkę miesięczną host określił na 300 Euro. Co o tym myślicie? Nie mam żadnego doświadczenia w au pair i tak troche mnie zastanawia to, że cały dzień no i praktycznie wieczór i noc musze być w zasięgu, no i jedyny dzień wolny - do wieczora. Jak sądzicie? Edytowane przez voyage Czas edycji: 2012-07-13 o 15:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny orientujecie się, czy drogie jest życie w Niemczech? 350euro miesięcznie wystarcza na cokolwiek?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za 1 razem niecały miesiąc szukałam, za drugim jeszcze szybciej. W tym roku po prostu wrocilam do mojej 2giej rodzinki ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez lucyohlucy Czas edycji: 2012-07-13 o 17:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, Roux, Lucy, Angelina dzięki za obszerne odpowiedzi!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Zadomowienie
|
voyage niby wszystko fajnie ale bałabym się do samotnego ojca- Turka...
dziewczyny mam jakieś zaćmienie dziś..przełózcie mi to łopatologicznie na polski... These are the Au Pair arrangements: We need an au pair straight away until the 10th of August and will be visiting Israel for 3 weeks. Hence there is also a possiblity to come back to us in septmenber for 2 months if it suits and you like to return, but it is not necessary. chodzi o to,ze oni potrzebowaliby aupairki od zaraz do 10 sierpnia a potem śmigają zwiedzać Izrael i jesli bym chciała to moge do nich wrocic we wrzesniu ,tak?
#1808 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, nie wiem czy mnie pamiętacie - jestem w Londynie od ponad tygodnia z tym że muszę natychmiastowo wrócić do Pl bo moja mama miała wypadek i szukam kogoś na swoje miejsce.
Rodzina z 4 dzieci - z tym że opieka nad dwojgiem mniejszych - 3 i 5 lat, pozostała dwójka w pełni samowystarczalna i bardzo pomocna. Dzieci naprawdę miłe i ułożone. Szczerze mówiąc roboty tu za dużo nie ma, bardzo mili ludzie, szukają kogoś kto poprostu jest grzeczny i miły, prawdopodobnie na pół roku ![]() ![]() Mogę zaaranżować coś jeśli któraś byłaby chętna ![]() Dzięki za uwagę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Raczkowanie
|
Znalazłam rodzinke juhu
![]() -niemcy okolice franfurtu nad menem -trojka dzieci- 6l, 4,5l, 3l (dwie starsze dziewczynki, jeden chłopiec) -polskojęzyczna rodzina, wiec super, bo niemca nie znam za dobrze -obowiazki dotycza glownie dzieci- opieka i sprzatanie takie codzienne- odkurzenie, umycie podłogi, przepakowanie zmywarki -weekendy, wieczory i srody wolne, wiec super -260 euro poki co bede dostawala -mozliwosc uczesczania na kurs jutro jeszcze bede rozmawiala z hostka wiec moze czegos nowego sie dowiem jade najprawdopodobniej 31 lipca. musze zarezerwowac bus. mozecie cos polecic? w ogole ktoras z Was jest w tych okolicach? w niemczech tez uzywa sie ubezpieczenia euro26?? gdzie je sie wykupuje w ogole ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Zadomowienie
|
irlandzko-niemiecka.. Mieszkają w Irlandii,3 dzieci,120 euro za tydzień.. hmmm
#1812 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny. melduje sie ze zyje... dawno mnie tu nie bylo..
![]() tapatalk
#1814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1815 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1817 |
Raczkowanie
|
kochanee jest może ktoś z Was w Paryżu teraz?! mam tydzień wolnego i nie wiem co ze sobą zrobić, nie znam nikogo, planuję zwiedzać troche Paryż, ale z kimś byłoby raźniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny dostałam ofertę wyjazdu do Anglii do rodziny z 5 dzieci. Nie wiem, chyba bym nie wyrobiła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
o jakie Ci życie konkretnie chodzi?;> 350 to prawie 100e wiecej niż ustawa przewiduje ![]()
![]() |
#1820 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1822 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Wtajemniczenie
|
Jak u nich byłam było w miare ok, ale to byl mój 1 wyjazd i w sumie teraz inaczej widzę jak to było... Byłam głównie sprzątaczką, ogólnie zamknięci ludzie, zamknięta społeczność, na każdym kroku czułam się trochę jak podgatunek... bo oni są elitarni i lepsi.
A już w kolejnym roku, kiedy chciałam ich odwiedzić - zapraszali mnie! Nie mogli dla mnie znaleźć czasu przez 4 miesiące :/ A ja miałam dla nich ręcznie robiony prezent, z dedykacją dla nich (malowałam im talerz). Chciałam im go tylko dać. Gdyby nie ich nazwisko z tyłu, dałabym go mojej obecnej rodzince, zdecydowanie żałuję ze wydałam na ten prezent 40Ł i poświęciłam popołudnie malując go... Umawiałam się wiele razy z hostką, ze do nich pojadę... ale ciągle coś nie tak. Nie mieli czasu. Ok, ale nadszedł ostatni mój weekend, a talerz ciągle był u mnie. Od 3 miesięcy. Więc w końcu umówiłam się z hostką, że przyjadę w pt. Odwołała. W sobotę - byłam wtedy na pożegnalnej kawce z K666 - dostałam sms że NIESTETY NIE MA CZASU BO COŚTAM. Godzinę i pół przed spotkaniem!!! K666 może pamieta jaka byłam wściekła. W końcu w nd, moją ostatnią nd w Londynie, ktora chciałam zpędzić z moim chłopakiem... Umówiłyśmy się na 13. Już chcę wychodzić od mojego chłopaka z talerzem o 12. Sms, że ODWOŁUJE, bo są urodziny męza siostry czy inny bullshit. I że moge im prezent WYSŁAĆ ![]() ![]() Pojechałam, godzina drogi. Oczywiście co się okazało? godz 13 - oni w domu, jak nigdy nic. Dzieciaki bawią sie z ojcem w ogrodzie, matka cos tam robila. Nigdzie w pośpiechu nie wyruszali. Ja bylam tak wkurzona że az sie niemal poplakalam, tak mi przykro bylo. Zaprosila mnie do srodka, weszlam tylko zeby dzieci zobaczyc. Hostka w ciagu 5 min kiedy tam bylam zdążyła mi się zwierzyć, jakie to okropne aupairki miała po mnie. Z czego znałam ostatnią, przemiłą dziewczynę, którą zwolnili z dnia na dzień, bo chciała chodzić na kurs językowy... Pewnie mnie tez by to spotkało jakbym chciała... a że nie chciałam to mi sie udało ![]() ![]() Cała więc ta wizyta była pod znakiem obgadywania i próby zatuszowania że jednak nigdzie sie nie wybierali. Odniosłam wrażenie, jakby bali się, że jak coś od nich będę chciała. A ja tylko chciałąm dac prezent. ot i cała historia, nie utrzymuję z nimi już kontaktu i bardzo mi z tym dobrze. Bardzo nieładnie się zachowali. Edytowane przez lucyohlucy Czas edycji: 2012-07-14 o 16:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja z Tż dostawaliśmy łącznie 560e na miesiąc, teraz od 4 miesięcy 600. Nie jesteśmy typami imprezowymi ani zakupoholikami. Udało nam się za odłożone pieniądze kupić świetne autko, i ciągle na koncie jest miła sumka, która daje pewne poczucie bezpieczeństwa ![]() To, że masz opłacony kurs to świetna sprawa, mój kosztował 180e i niewiele mi dał, Tż teraz chodzi na przygotowawczy do egzaminu DAF i też kosztował 180 (jest z niego naprawde zadowolony). Możesz też znaleźć takie, które kosztują 400e za miesiąć ![]() Drinki kosztują 6,90 Obiad możesz zjeść od 7e- zalezy gdzie i co oczywiscie. Deser lodowy 5,90 Pizza 6-8 euro co do zakupów- możesz popatrzeć jakie ceny mają sklepy w necie ![]() Moim zdaniem zawsze się da coś odlożyć ![]() ![]() No i nie można zapominać, że to maleńkie 260 (w Twoim przypadku 350) to kieszonkowe ![]() ![]()
Au pair w De do 09.2013 (z Tż ![]() 26.04.2007 ![]() ![]() 12.09.2012 ![]() 26.07.2014 ![]() Edytowane przez rom4ntyczk4 Czas edycji: 2012-07-14 o 16:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Hostka niby powiedziała, że jak coś to porozmawiamy o podwyżce (cholerka nie umiem się targować ![]() ![]() Trochę się boję, bo chociaż niemieckiego uczyłam się 10 lat, to znam tylko podstawy (fantastyczny system szkolnictwa, czyli co trzy lata to samo od początku ![]() Edytowane przez Maggie93 Czas edycji: 2012-07-14 o 17:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nic się nie martw, jeśli uczyłaś się 10 lat, i podstawy masz w małym palcu- tyle razy powtarzane ![]() ![]() Ja przyjechałam we wrześniu nie znając w ogóle niemieckiego i nigdy wcześniej się go nie uczyłam! Teraz rozumiem już prawie wszystko- hostka mówi strasznie duzo ![]() ![]() ![]() Dla mnie ważne jest to, że hostka mnie poprawia jeśli coś powiem źle, po pierwsze wiem, że zrobiłam jakiś błąd a po drugie następnym razem wiem jak powiedzieć prawidłowo ![]() ![]() Gdzie będziesz w Niemczech i jakie będziesz miała obowiązki (godziny i ilość dzieci)? Warunki wyglądają na świetne ![]()
Au pair w De do 09.2013 (z Tż ![]() 26.04.2007 ![]() ![]() 12.09.2012 ![]() 26.07.2014 ![]() Edytowane przez rom4ntyczk4 Czas edycji: 2012-07-14 o 17:41 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1828 |
Zadomowienie
|
wyzysk... 80f za 5dzieci? ja tyle za jedno mialam i nic do roboty...
Wysyłane z mojego SA3CNT za pomocą Tapatalk 2
#1829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze nie jestem do końca pewna, czy do nich pojadę, ale tak na 90% ![]() Mieszkają pod Stuttgartem mają dwóch synków 6 i 11 lat i psa ![]() ![]() A gdzie Wy jesteście? (w sensie Ty z TŻ ![]() Edytowane przez Maggie93 Czas edycji: 2012-07-14 o 18:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Rozeznanie
|
Pod Monachium
![]() Wygląda to naprawdę fajnie ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.