Wszystko co chcecie wiedzieć, ale nie macie kogo zapytać - cz. XIV - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-13, 14:33   #3481
Carame
Rozeznanie

Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć, ale nie macie kogo zapytać - cz. XIV

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
czy wy też słyszałyście w RMF FM jak Pascal Brodnicki przeprasza Okrasę??

ja słyszałam 2 razy is ie zastanawiam, czy to nie jakaś reklama albo coś
Też to słyszałam, co więcej, słyszałam również przeprosiny Okrasy dla Brodnickiego... Nie mam pojęcia o co chodzi.
Carame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 14:46   #3482
cholernarejestracja
Copyraptor

Mam skórę, która jest skłonna do zaskórników i drobnych wyprysków. Nie są to wielkie, ropne pryszcze, więc jako trądzik się to nie kwalifikuje, ale czasem robią mi się podskórne grudki. Generalnie - tragedii nie ma, ale czysta skóra to to nie jest.

I teraz mam pytanie - często jest tak, że jak gdzieś jadę gdzie dużo przebywam na dworze i na słońcu, to nawet jeżeli nie używam żadnych kosmetyków i kremów, poza okazjonalnym filtrem i micelem, to moja skóra zaczyna wyglądać świetnie - jest gładka, żadnych wyprysków, pory się zmniejszają, wągry znikają. A później wracam do domu, i po jednym-dwóch dniach moja skóra znów się zanieczyszcza, znów mi zaczynają wyskakiwać niespodzianki z czego to wynika, i jak temu zapobiec?
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 14:56   #3483
Charmain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Mam skórę, która jest skłonna do zaskórników i drobnych wyprysków. Nie są to wielkie, ropne pryszcze, więc jako trądzik się to nie kwalifikuje, ale czasem robią mi się podskórne grudki. Generalnie - tragedii nie ma, ale czysta skóra to to nie jest.

I teraz mam pytanie - często jest tak, że jak gdzieś jadę gdzie dużo przebywam na dworze i na słońcu, to nawet jeżeli nie używam żadnych kosmetyków i kremów, poza okazjonalnym filtrem i micelem, to moja skóra zaczyna wyglądać świetnie - jest gładka, żadnych wyprysków, pory się zmniejszają, wągry znikają. A później wracam do domu, i po jednym-dwóch dniach moja skóra znów się zanieczyszcza, znów mi zaczynają wyskakiwać niespodzianki z czego to wynika, i jak temu zapobiec?
Też mam taką cerę i np. krakowska woda nie działa na mnie dobrze; jak jestem u rodziców wygląda zdecydowanie lepiej
No i wydaje mi się, że przez to, że nic na nią nie kładziesz, oddycha sobie to i ładniej wygląda
Charmain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 15:02   #3484
_basia
Zadomowienie

Chcę pomalować w pokoju ściany, wybrałam sobie 2 kolory (wstawiam poniżej, waham się jeszcze pomiędzy 2 fioletowymi odcieniami), pokój mam dosyć ciemny bo okno jest od północy. Moje pytanie brzmi: jak pomalować pokój używając tych dwóch kolorów? Najpierw myślałam żeby cały pokój pomalować na fioletowy, a ścianę na której zaznaczone są drzwi na jakąś czekoladę, potem wpadłam na pomysł żeby całość pomalować na ten piaskowy który dodałam niżej a ścianę zaznaczoną czerwoną linią pomalować na ciemny fioletowy. Jak myślicie jaka opcja jest najlepsza? Jakie inne rozwiązanie będzie ciekawe?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg malowanie.jpg (24,2 KB, 27 załadowań)
_basia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 15:08   #3485
Dirael
Raczkowanie

dzisiaj włożyłam kartę SIM z Play, niedawno podpisałam umowę na abonament 75zł miesięcznie panowie powiedzieli mi, że na stanie konta będę miała 350+100min czyli 450*0,29gr=130,50zł. Ja mam 30,45zł czy mogłam sprawić w pięć minut, zanim sprawdziłam stan konta, że zniknie mi z niego 100zł? muszę do nich lecieć? czemu mnie stresują?
Dirael jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 15:13   #3486
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _basia Pokaż wiadomość
Chcę pomalować w pokoju ściany, wybrałam sobie 2 kolory (wstawiam poniżej, waham się jeszcze pomiędzy 2 fioletowymi odcieniami), pokój mam dosyć ciemny bo okno jest od północy. Moje pytanie brzmi: jak pomalować pokój używając tych dwóch kolorów? Najpierw myślałam żeby cały pokój pomalować na fioletowy, a ścianę na której zaznaczone są drzwi na jakąś czekoladę, potem wpadłam na pomysł żeby całość pomalować na ten piaskowy który dodałam niżej a ścianę zaznaczoną czerwoną linią pomalować na ciemny fioletowy. Jak myślicie jaka opcja jest najlepsza? Jakie inne rozwiązanie będzie ciekawe?
to zalezy jak masz rozmieszczone rzeczy w pokoju jesli jedna sciana jest innego koloru to najlepiej zeby była ona w miarę pusta, tj nie zasłoniea cała regałem np.
ja mam podobnie z tym ze zamiast piaksowego mam jasny szary, i 3 sciany mam pomalowane fioletem a sufit i 4 ściane szarym
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 15:27   #3487
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Ja bym się pobawiła tymi dwoma odcieniami fioletu, piaskowy mi się nie podoba. Tż mi mówił, że ciemny kolor można dać na przeciwko okna, wtedy dzięki światłu, będzie fajny efekt przejścia.

Ale ten fiolet rozjaśniłabym o ton, troche za ciemny jest moim zdaniem do tej lawendy

Edytowane przez 201604200942
Czas edycji: 2012-07-13 o 15:32
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 15:30   #3488
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez Charmain Pokaż wiadomość
Też mam taką cerę i np. krakowska woda nie działa na mnie dobrze; jak jestem u rodziców wygląda zdecydowanie lepiej
No i wydaje mi się, że przez to, że nic na nią nie kładziesz, oddycha sobie to i ładniej wygląda

Ale właśnie robiłam test, i traktowałam skórę tak jak tam - tylko micel (bez wody!) i żadnych kremów ani kosmetyków...i to samo
Stary 2012-07-13, 15:34   #3489
_basia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość
to zalezy jak masz rozmieszczone rzeczy w pokoju jesli jedna sciana jest innego koloru to najlepiej zeby była ona w miarę pusta, tj nie zasłoniea cała regałem np.
ja mam podobnie z tym ze zamiast piaksowego mam jasny szary, i 3 sciany mam pomalowane fioletem a sufit i 4 ściane szarym
Więcej rzeczy mam po prawej stronie pokoju ( patrząc od wejścia)

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Ja bym się pobawiła tymi dwoma odcieniami fioletu, piaskowy mi się nie podoba. Tż mi mówił, że ciemny kolor można dać na przeciwko okna, wtedy dzięki światłu, będzie wtedy efekt przejścia.

Ale ten fiolet rozjaśniłabym o ton, troche za ciemny jest moim zdaniem do tej lawendy
Czyli np. ściana tam gdzie drzwi ciemny fiolet, a reszta jasny? Czy jeszcze jakaś inna kombinacja?

Ogólnie chce takie fiolety, bo mam pokój urządzony na brązowo czyli meble, narożnik itd. więc jakoś tak mi fiolet spasował, bo zielenie i żółcie już miałam :P
Stary 2012-07-13, 15:36   #3490
nadi111
Zakorzenienie

Cytat:

Piszesz o przebywaniu na słońcu, które wysusza wypryski, ale też skórę. Po powrocie do domu i tak to wszystko musi na nowo wyjść na zewnątrz.
nadi111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 15:41   #3491
201604200942
Konto usunięte

Cytat:

Czyli np. ściana tam gdzie drzwi ciemny fiolet, a reszta jasny? Czy jeszcze jakaś inna kombinacja?

Ogólnie chce takie fiolety, bo mam pokój urządzony na brązowo czyli meble, narożnik itd. więc jakoś tak mi fiolet spasował, bo zielenie i żółcie już miałam :P
Ja bym zrobiła, że ciemniejszy fiolet tam gdzie drzwi i okno (tak, żeby było równolegle) a po bokach jasny. No, i jak wspomniałam trochę bym rozjaśniła ten ciemny fiolet, bo to jest duża różnica między tymi kolorami.
Ja też niedługo chcę zmienic kolory ścian i też myślałam o fioletach plus dodatkowo jakiś szablon na ścianie
Stary 2012-07-13, 15:45   #3492
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez nadi111 Pokaż wiadomość
Piszesz o przebywaniu na słońcu, które wysusza wypryski, ale też skórę. Po powrocie do domu i tak to wszystko musi na nowo wyjść na zewnątrz.
Nie da się temu jakoś zapobiec? Podoba mi się takie wysuszenie, bo skóra i tak jest wtedy gładka i elastyczna, wcale nie wygląda na wysuszoną
Stary 2012-07-13, 15:48   #3493
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość
ja zawsze na pogotowie bez problemu jeździłam z uchem i mnie przyjmowali. Poza tym podstawowy sprzęt do zbadania ucha jest nawet u lekarza rodzinnego. Dość często na pogotowiu właśnie laryngolog mnie oglądał.
Nie, tutaj na pogotowiu nie pracuje laryngolog. I z takimi sprawami mnie nie przyjmą. Nie ma szans :/

Cytat:
Jeszcze słyszałam o maczanie wacika w spirytusie. Niby ogrzewa, ale ja bym się bała wsadzać alkohol do ucha
skoro miałaś robioną myringoplastykę, to może rzeczywiście to od tego? Mocno Cię boli?
Mogłaś sobie uszkodzić ucho od kataru, ja najprowdopodobniej przez to się nabawiłam zapalenia...
Bolało jak dotykałam. Pogrzałam ucho, dobrze wysmarkałam nos, znalazłam olejek herbaciany, zrobiłam parówkę i jest o wiele lepiej Jeszcze dzisiaj pogrzeję się, pośpię w szaliku i mam nadzieję, że przejdzie

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 15:50   #3494
nadi111
Zakorzenienie

Cytat:
Nie da się temu jakoś zapobiec? Podoba mi się takie wysuszenie, bo skóra i tak jest wtedy gładka i elastyczna, wcale nie wygląda na wysuszoną
Niektórzy w tym celu chodzą do solarium, działa tak samo, ale po "odstawieniu" może być gorzej.
Stary 2012-07-13, 15:54   #3495
_basia
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym zrobiła, że ciemniejszy fiolet tam gdzie drzwi i okno (tak, żeby było równolegle) a po bokach jasny. No, i jak wspomniałam trochę bym rozjaśniła ten ciemny fiolet, bo to jest duża różnica między tymi kolorami.
Ja też niedługo chcę zmienic kolory ścian i też myślałam o fioletach plus dodatkowo jakiś szablon na ścianie
Też na początku myślałam o jednym kolorze ścian, jakimś fiolecie oraz szablonie który miałby kolor brązowy i byłby na ścianie po lewej stronie od drzwi ( tzn. ta sama ściana co drzwi ) Szablony są drogie, ale wpadłam na pomysł że sobie jakiś wydrukuje w powiększeniu na kilku kartkach a4 i odkalkuje na brystolu i powycinam
Stary 2012-07-13, 15:59   #3496
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Niektórzy w tym celu chodzą do solarium, działa tak samo, ale po "odstawieniu" może być gorzej.

Ale ja właśnie nie chcę się opalać, lubię moją jasną karnację
Stary 2012-07-13, 16:02   #3497
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Też na początku myślałam o jednym kolorze ścian, jakimś fiolecie oraz szablonie który miałby kolor brązowy i byłby na ścianie po lewej stronie od drzwi ( tzn. ta sama ściana co drzwi ) Szablony są drogie, ale wpadłam na pomysł że sobie jakiś wydrukuje w powiększeniu na kilku kartkach a4 i odkalkuje na brystolu i powycinam
ja myślałam, żeby na jasnej ścianie zrobić szablon w kolorze ciemnego fioletu. Ale wtedy bym już chyba nie robiła ciemniejszych ścian, bo by za dużo tego było. Albo czarny szablon, taki dmuchawiec na całej ścianie, na której są drzwi
Stary 2012-07-13, 16:05   #3498
_basia
Zadomowienie

Cytat:
ja myślałam, żeby na jasnej ścianie zrobić szablon w kolorze ciemnego fioletu. Ale wtedy bym już chyba nie robiła ciemniejszych ścian, bo by za dużo tego było. Albo czarny szablon, taki dmuchawiec na całej ścianie, na której są drzwi
Dmuchawiec dobry motyw, łoo teraz zgupiałam i nie wiem co zrobić z tymi ścianami
Stary 2012-07-13, 16:07   #3499
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Gdzie dostanę taki pudełka? http://kwejk.pl/obrazek/1304945

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 16:13   #3500
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Dmuchawiec dobry motyw, łoo teraz zgupiałam i nie wiem co zrobić z tymi ścianami
poszukaj sobie parę szablonów, później wybierz ten, który Ci sie najbardziej podoba
Ja też się waham jeszcze nad paroma... Musze się poważnie zastanowić
Stary 2012-07-13, 16:30   #3501
nadi111
Zakorzenienie

Jest jakiś aktualny wątek o etorebka.pl?
Stary 2012-07-13, 16:43   #3502
Agnieszka987
Zakorzenienie

Do dziewczyn które chodzą na manicure do salonów Czy jest dla Was ważne przy wyborze salonu, jakich lakierów uzywa manikiurzystka? Wolicie te droższe, bardziej prestiżowe czy może obojętne to dla was... ? Pytam, ponieważ byłam ostatnio w salonie fryz. kosmet. i widziałam jak manikiurzystka używała kosmetyków Quiz safari, avon itp...
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 17:01   #3503
Nikaaa152
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dirael Pokaż wiadomość
dzisiaj włożyłam kartę SIM z Play, niedawno podpisałam umowę na abonament 75zł miesięcznie panowie powiedzieli mi, że na stanie konta będę miała 350+100min czyli 450*0,29gr=130,50zł. Ja mam 30,45zł czy mogłam sprawić w pięć minut, zanim sprawdziłam stan konta, że zniknie mi z niego 100zł? muszę do nich lecieć? czemu mnie stresują?
Sprawdź kodem *102# czy tam nie pokazuje Ci dodatkowych minut. Jak miałam abonament w Play za 25zł +40min to te minuty miałam liczone oddzielnie

I pytanie ode mnie:Wśród papierów, które muszę złożyć na studia nie ma świadectwa ukończenia szkoły.Zastanawiam się czy będę musiała je oddać w późniejszym terminie? Podarłam swoje i nie bardzo uśmiecha mi się płacić 29zł za duplikat

Edytowane przez Nikaaa152
Czas edycji: 2012-07-13 o 17:04
Nikaaa152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 17:21   #3504
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Agnieszka987 Pokaż wiadomość
Pytam, ponieważ byłam ostatnio w salonie fryz. kosmet. i widziałam jak manikiurzystka używała kosmetyków Quiz safari, avon itp...
chyba żartujesz!

skoro idę na manicure, to chcę profesjonalnej obsługi- czytaj profesjonalnych produktów

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 17:29   #3505
Charmain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikaaa152 Pokaż wiadomość
Sprawdź kodem *102# czy tam nie pokazuje Ci dodatkowych minut. Jak miałam abonament w Play za 25zł +40min to te minuty miałam liczone oddzielnie

I pytanie ode mnie:Wśród papierów, które muszę złożyć na studia nie ma świadectwa ukończenia szkoły.Zastanawiam się czy będę musiała je oddać w późniejszym terminie? Podarłam swoje i nie bardzo uśmiecha mi się płacić 29zł za duplikat
U mnie nie chcieli, tylko to z maturą.
Natomiast na 2 stopień chcieli to z LO mimo, że to ta sama uczelnia
Charmain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 17:48   #3506
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Jest jakiś aktualny wątek o etorebka.pl?
nie wiem, ale jeśli interesuje Ciebie ich jakość to nie polecam. strasznie tandetna jest ta skórka i szybko sie niszczą

Cytat:
Napisane przez Agnieszka987 Pokaż wiadomość
Do dziewczyn które chodzą na manicure do salonów Czy jest dla Was ważne przy wyborze salonu, jakich lakierów uzywa manikiurzystka? Wolicie te droższe, bardziej prestiżowe czy może obojętne to dla was... ? Pytam, ponieważ byłam ostatnio w salonie fryz. kosmet. i widziałam jak manikiurzystka używała kosmetyków Quiz safari, avon itp...
Skoro płacę za manicure to wymagam też żeby jakość kosmetyków była odpowiednia. Moja siostra jest kosmetyczka i w życiu niewidziałam u niej bazarkowych firm. Wszystko profesjonalne z hurtowni kosmetycznych.

Cytat:

W Plusie tez tak jest, tylko np jest tam kwota do wygadania w pakiecie a nie minuty. Np jak jest promocja drugie tyle w plusie to tą kwote wyswietla w pakietach.

I nigdzie nie wymagaja świadectwa szkolnego jedynie maturalne.
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 17:51   #3507
201604200942
Konto usunięte

Cytat:

dlaczego podarłaś swoje świadectwo? Ja musiałam oddać kopię z tego co pamiętam.

Cytat:
Napisane przez Charmain Pokaż wiadomość
U mnie nie chcieli, tylko to z maturą.
Natomiast na 2 stopień chcieli to z LO mimo, że to ta sama uczelnia
ale dziwnie, na magisterskich chyba powinni patrzyć na oceny ze studiów a nie z LO
Stary 2012-07-13, 18:09   #3508
Brangien
Rozeznanie

Co byście zrobiły w takiej sytuacji?
  1. Zamówiłam książki na Allegro, które miały być prezentem.
  2. Wybrałam opcję wysyłki - kuriera, który jest droższy od Poczty Polskiej, ponieważ zależało mi na czasie.
  3. Książki nie przychodziły przez tydzień, napisałam maila do sprzedającego z pytaniem o co chodzi i skąd to opóźnienie.
  4. Sprzedający napisał, że nie ma jednej książki na składzie i zanim ją sprowadzą - potrwa to 3 dni robocze. Jutro jest sobota, więc otrzymają ją w środę, a ja najwcześniej bym mogła otrzymać moją przesyłkę w czwartek.
  5. Czyli mnie to nie urządza, bo już po ptokach.

I nie po to płacę miliony monet za kuriera, żebym musiała czekać

Moje pytanie - czy mogę żądać zwrotu kasy za kuriera? Czy można coś zrobić sprzedającemu, który wystawia na All książki, których nie posiada?
Stary 2012-07-13, 18:15   #3509
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Brangien Pokaż wiadomość
Co byście zrobiły w takiej sytuacji?
  1. Zamówiłam książki na Allegro, które miały być prezentem.
  2. Wybrałam opcję wysyłki - kuriera, który jest droższy od Poczty Polskiej, ponieważ zależało mi na czasie.
  3. Książki nie przychodziły przez tydzień, napisałam maila do sprzedającego z pytaniem o co chodzi i skąd to opóźnienie.
  4. Sprzedający napisał, że nie ma jednej książki na składzie i zanim ją sprowadzą - potrwa to 3 dni robocze. Jutro jest sobota, więc otrzymają ją w środę, a ja najwcześniej bym mogła otrzymać moją przesyłkę w czwartek.
  5. Czyli mnie to nie urządza, bo już po ptokach.

I nie po to płacę miliony monet za kuriera, żebym musiała czekać

Moje pytanie - czy mogę żądać zwrotu kasy za kuriera? Czy można coś zrobić sprzedającemu, który wystawia na All książki, których nie posiada?
ale to przecież nie jest wina kuriera tylko sprzedającego, który Cię nie poinformował o tym, że musisz tyle czekać. Możesz poczekać do czwartku i dać prezent z opóźnieniem, albo wycofać się z zakupu i poprosić o zwrot pieniędzy.
Stary 2012-07-13, 18:18   #3510
Liiii
Zakorzenienie

robie zamowienie w awanti mam za duzo fotek - jak mam je zrobic do jednego pliku?
mam tylko painta..
Liiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości