![]() |
#2461 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V
Łeeee tam w tych sklepach. Jutro do innej podjedziemy galerii, ale straciłam wiare. Mam w sumie sukienke z obrony, może w niej pójdę - tylko ciemna...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zadomowienie
|
glam współczuję
![]() ![]()
#2463 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak Ty i Olusia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |
Zadomowienie
|
ja tez jestem zagorzałą przeciwniczką soli - zwłaszcza u takich maluchów; generalnie niby lubie dobrze przyprawione rzeczy - zwłaszcza mięsko - ale dla mnie to nie oznacza używania dużej ilości soli, ja używam takie przyprawy do mięs (mieszanki) - wiem, że to też nie do końca zdrowe, ale wybieram takie bez glutaminianu sodu i innej chemii z duzą ilością ziół
![]() ![]() tak więc moja B. dluuugo nie pozna smaku soli ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2465 |
Zakorzenienie
|
Kochana doszlam do siebie jak stanelam na wadze
![]() Po raz pierwszy od czasow liceum ponizej 60 kilo a konkretnie 58,7 ![]()
#2466 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Baha- zdrówka dla synia ![]() ![]() Nie mogę się wogóle wbić w wątek. Kończe Was doczytywać, chce coś odpisac- młoda się budzi ![]() A mam pytanie, jak kąpiecie teraz dzieciaki? Bo ja od jakiegoś tygodnia w normalnej wannie bo z wanienki uciekała. No i kilka pierwszych dni było ok, śmiała się w głos w wannie, chlapała itp. A od kilku dni w wannie też uparcie się przekręca na brzuch i staje na kolanach, o siedzeniu nie ma mowy. Nie mam już do niej momentami siły ![]() I jeszcze jedno ![]() Czy któraś z Was nadal śpi z dzieckiem? Wiem że kilka dzieciaczków już zaliczyło upadek z łóżka, moja też przeważnie jak się przebudzi w nocy to już śpi z nami do rana ale właśnie boję się że mi zleci. Smiejemy się z tż że to mały lunatyk, w nocy jak się obudzi to nie płacze tylko łazi po ciemku po łóżeczku z zamkniętymi oczami ![]() Chciałabym ją oduczyć tego spania z nami ale przyznam się że nie mam siły, po całym dniu latania za nią w nocy dosłownie nie kontaktuje ![]() ![]() A z tą solą to uważam tak jak pisała Glam, chociaż sama też nie sole bo moje dziecko gardzi matczynymi obiadkami ![]() Przepraszam za taki haotyczny post ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Zakorzenienie
|
Ola ja nadal spie z dzieciaczkami, jeden zaliczyl upadek i od tej pory spia obstawienikrzeslami i materacem od lozeczka jak sa sami. W planach najblizszych zakup barierk na lozko oraz bramki na schody- nikt nie podejrzewal ze baczki juz beda w stanie sie wspinac. Ale juz ich kilka razy z 2-3 stopnia sciagalam...
#2468 |
Rozeznanie
|
glam- właśnie widzisz przypomniałaś mi, odnośnie bramek na schody
![]() Może ktoraś z Was ma tej firmy, co sądzicie? Są też i 3 razy droższe... |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
glownie ta marka byla sprzedawana w irlandii jak pamietam- w mothercare, argosach, smith toys i innych.ja wczesniej nie mialam ale mysle ze jest ok
#2470 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
My spimy z Małym bo On niestety dalej w nocy je więc tak mi jest wygodnie-niestety. W bramkę i ja już muszę sie zaopatrzeć.Oswiećcie mnie mądre kobiety kupuje się 2 bramki,nie?w górę i w dół?czy to tylko w dół działa?ehh nie wiem czy ktoś mnie zrozumie. Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-07-13 o 20:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | ||
Zadomowienie
|
zaczne od pożalenia sie, zakupy nieudane, nic sobie nie kupiłam, podobala mi sie jedna sukienka ale byla zdecydowanie za droga, a reszta może troch etansze ale i takniewarte swojej ceny;/ jutro poszukiwan ciąg dalszy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- dalijka cudna Twoja Malutka ![]() kabel z lapka najlepsza zabawką! tak skubany potrafi szybko do niego dopelznąc żeby tylko matka nie zdązyła zabrac ![]() Glam zdrówka! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja kupuję jedną, mieszkamy u teściów na piętrze i na parterze praktycznie nie przebywamy więc nie ma potrzeby. u nas kable to też wielka atrakcja ale najlepszą zabawką jest modem od internetu bo świeci na czerwono ![]() Edytowane przez olka1610 Czas edycji: 2012-07-13 o 20:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Rozeznanie
|
Olka dokładnie o to mi chodziło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | |||||||
Zakorzenienie
|
znam ten bol... pierwsze 3 razy bylo mi przykro potem splynelo to po mnie
![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
![]() a kable to tez ulubiona zabawka Ola ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]() o kurcze ale wystrzelili ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja tez spie z mala,tzn biore ja nad ranem do siebie jak sie obudzi,zazwyczaj kolo 5,ale my mamy materac haha tak ze nawet jak sie sturla to bez większej szkody ![]() schodow tez mamy tyle co nic wiec na bramkach sie nie znam ![]() co do soli,ja tez nie sole malej zupek,i jej takie smakuja,a najbardziej mnie wkurza jak wszyscymi doradzaja zeby zupki dosladzac!!(bo bedzie lepiej jadla ![]() my już u tesciow,podroz nawet nie byla taka najgorsza,przyjemnie chlodno,mala troche pospala,ale pozniej cos marudzila,teraz juz spi,miala male opoznienie heh ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- ehh i znow musialam sie nasluchac jak to chudne ![]() no co ja mam na to poardzic,chyba sie powiesic tylko bo nic innego nie przychodzi do glowy ehhhh uciekam spac bo padam,dobrych nocek mamuski
Nigdy nie zobaczysz,tego co ja widzę Są chwile które kocham,i których nienawidzę ... Wymianka Edytowane przez wariateczka88 Czas edycji: 2012-07-13 o 21:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Rozeznanie
|
Wariateczko zatyczki do uszu i luuuuzzzik.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A Ty tez głupimi komentarzami się nie przejmuj. Widziałam Cię na nk i nie sądze że jesteś jakoś nadzwyczajnie chuda,po prostu zgrabna drobna kobietka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Zakorzenienie
|
Goldi bo wiesz, ta moja waga teraz to juz zahacza o niedowage
![]() I niezbyt mi sluzy bo wygladam na zabidzona ![]() ![]()
#2479 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny gdzieś mi sie obił ten temat o oczy w tym wątku ale mam pytanie kupiłam młodemu kaszkę 7 zbóż Bobovity ale wcześniej nie podawałam mu produktów glutenowych. Od czego zaczęłyście wprowadzanie glutenu w dietach waszych pociech?
#2480 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Od kaszki mannej ![]() Paulinka zaczęła pełzać do tyłu ![]() Tż mi zabrania siedzenia na necie wieczorem jak wraca z pracy ![]() ![]()
Paulinka 18.11.2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
Zadomowienie
|
widzę że sama tu zostałam
![]() ![]() zostało ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ---------- a B. dalej scerbata ![]() Oli zadowolony z prezentów, więc się udało ![]() dziekujęmy za życzonka ![]() ---------- Dopisano o 01:38 ---------- Poprzedni post napisano o 01:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:38 ---------- olka ja nadal spię z Młodą - ona wciąż budzi się w nocy na cyśka i nie wyobrazam sobie wstawania-wyciagania z łózeczka-karmienia-wstawania-odkładania do łózeczka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dobranoc
![]() |
#2482 |
Rozeznanie
|
hej my o 5 tej na nogach, mała chora tj. ma gorączke wiec obstawiam tą tzw trzydniówke ale nie wiem kzali obserwowac bo nic poza tym jej poki co nie dolega, oj wymeczymy sie dzis....
#2483 |
Wtajemniczenie
|
Dużo zdrowia życzę wszystkim chorujacym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2484 |
Zakorzenienie
|
Zmysl zdrowka
![]() Moi sie obudzili o 4 ![]() ![]()
#2485 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja podaje 1 łyżke stołową kaszki i "na oko" rozrabiam z wodą... jak karmisz piersią to po 2 mcach mozesz juz normalny posiłek z kaszki zrobić, a jak mm to kolejne 2 mce ... ale nie wiem jak bo ja nie mm ![]() z tym, że moje dziecko zjada taki posiłek czesto jako pełen posiłek ![]() ![]() u nas nocka wlasciwie super... dzidzia zasnęła o 20, jak kładłam sie po 22 to młoda się przebudziła, napiła się z cycka i poszła w kime i spała do 6 ![]() ![]() teraz hasa po podłodze, ja spiłam kawke ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
od samego początku niunia śpi osobno, najpierw w wózku, teraz z łóżeczku ![]() dzień dobry ![]() kompa odpaliłam o 7 i dopiero teraz miałam czas z niego skorzystać... wprowadzam się do sypialni ![]() ![]() no i zaczniemy modernizować ![]() ![]() oho, mała ściągnęła ręcznik z suszarki wrrr...i ciągle cos... upiekłam ciacho - zwykły piernik z jabłkami...za chwilkę trzeba nastawić mięsko do duszenia... mała przez dwa dni budziła się w nocy co 1-2godz...wczoraj dostala 150ml mm i było już tylko 2 karmienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Zadomowienie
|
hej
![]() My wstałyśmy o 9 ![]() Ja z Paulinką nie śpię ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() .....biorę się za sprzątanie.
Paulinka 18.11.2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Zadomowienie
|
hejka
![]() a u nas dzisiaj nocka m a s a k r a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jak tak dalej pójdzie to marnie widzę mój powrót do pracy, a przede wszystkim moje funkcjonowanie w niej ![]() pytanie do mam ząbkujących: Młoda oprócz nocnej koopy, zrobila jeszcze rano sporą rzadkawą zielono-żółtą (podobną do tej z okresu jak była tylko na cysiu) a przypomnę, że do wczoraj miała problemy z zaparciami ![]()
#2489 |
Zadomowienie
|
wyparzacie jeszcze łyżeczki, miseczki, w których jedzą wasze dzieci? bo butelki to chyba trzeba cały czas...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.