|
|
#181 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
Ja również trzymam mocno kciuki tym razem na pewno się uda |
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny juz nas coraz wiecej moze kazda by tak cos wiecej o sobie napisala? widze kilka mam ma juz doswiadczenie z dziecmi wiec liczymy tez na jakies madre rade, sprawdzone sposoby.
|
|
|
#184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#185 |
|
Raczkowanie
|
Witam i ja i bardzo się cieszę, że mogę do Was dołączyć
![]() 9.07 dokładnie w naszą pierwszą rocznicę ślubu wykonałam test ciążowy, potem drugi i...niedowierzanie. Od razu pobiegłam po prezent dla męża - maleńkie buciki. Bardzo się cieszymy, bo lekarze nie dawali dużych szans na szybkie poczęcie a udało się od razu Ciążę potwierdziłam jeszcze kolejnym testem i betąHCG z krwi, ale do lekarza idę dopiero w przyszły poniedziałek ![]() Z kalendarza wyszła mi data porodu na 28.03 ale zobaczymy co powie gin ![]() Bardzo się cieszę, ale również obawiam ze względu na mojego mięśniaka macicy, z powodu którego zdecydowaliśmy się nie odkładać ciąży. Ale jestem dobrej myśli bo najważniejsze jest myślenie pozytywne Ściskam Was mocno Mamusie i 3mam kciuki za szczęśliwe ciąże!!! |
|
|
|
|
#186 |
|
Zadomowienie
|
monika ; bindi gratuluje!!
Ja odebralam wczoraj wyniki bety Potwierdzaja 5 tydzien wtorek gin ...Za dwa tygodnie mamy jechac na wakacje mam nadz ze nie bedzie widzial przeciwskazan .... |
|
|
|
|
#187 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie dziewczyny
![]() To i ja się do Was chętnie przyłączę ![]() Test zrobiłam wczoraj po poludniu i moim oczom ukazały się piękne II kreseczli Wg kalkulatora termin porodu wypada na 21 marca A dzidziusia sobie poczęliśmy dokładnie w 3cią rocznicę ślubu ![]() Dragusia, Liwka, widzę, że już tu jesteście
|
|
#188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a kiedy mialas owulacje ze tak pozno termin ci wychodzi? Cytat:
jeszcze raz gratki
|
|
|
#189 |
|
Zadomowienie
|
Coraz więcej nas ^^
|
|
#190 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja też się bałam w pierwszej ciąży a przytyłam tylko 9 kilo z czego 5 od razu zleciało po porodzie.. Cytat:
ja nienawidzę takiej dłuuuuuugiej jazdy.. Cytat:
zaciśnięte.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Zanim dowiedziałam się, że jestem teraz w ciąży zaczęłam kanałowe leczenie zęba. Dostałam lekarstwo na 2 tygodnie i 18 mam następną wizytę.. Ja jestem z tych co cholernie boją się dentystów.. ![]() i na fotel nie siadam bez znieczulenia.. Mam nadzieję, że w ciąży można brać jakiekolwiek znieczulenie i że moja gin się zgodzi.. bo chciałam wszystkie zęby poleczyć.. a jak w pierwszej ciąży nie leczyłam, to po porodzie był sajgon..
|
|
|
#191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
#192 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny! Nie staraliśmy się z mężem o dziecko, a chyba i tak nam wyszło
Coś mnie tknęło i zrobiłam dziś test ciążowy. Właściwie trzy testy- na wszystkich dwie kreseczki. Teraz muszę wybrać się do lekarza, żeby to potwierdzić. Jestem szczęśliwa i przerażona zarazem
|
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Serdecznie gratuluję wszystkim mamusiom marcowo-kwietniowym
![]() ja jestem styczniowa (06.01)
|
|
|
|
|
#194 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- dziewczyny dzisiaj mój chopek zakupił magiczny krem przeciw rozstępom, mam nadzieję, że coś pomoże bo za tą cenę miałabym 2 fajne bluzki.... dziewczyny, a jakie wy macie doświadczenia???? czy te kremy coś pomagają ??? |
|
|
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() I ja chciałabym do Was dołączyc. Tydzien temu bylam u ginekologa robic cytologie i pytalam sie czy powinnam sie martwic, ze 5 miesiecy sie staramy i nic.. po paru dniach zaczelam sie dziwnie czuc, zrobilam we wtorek test i wyszly dwie krechy wierzyc mi sie nie chciało.. w piatek poszlam po wyniki i pani doktor potwierdzila, że jestem w ciązy. Ale jeszcze malo widać. 25 ide na USG wiec mam nadzieje ze juz wiecej sie dowiem Ja mialam przez jakies 4 dni straszne bole krzyza promieniujace do ud, spac nie moglam w nocy, na poczatku nie wiazalam tego z ciaza, ale potem doczytalam sie ze troche kobiet tak ma na początku, wy mialyscie cos takiego? Ciesze sie ze poki co mi przeszlo Pozdrawiam wszystkie przyszle i juz obecne mamy
|
|
|
#196 | |
|
Rozeznanie
|
joanna200 ja też przed zajściem w ciąże zaczęłam leczenie kanałowe zęba, które trwa do chwili obecnej. Na ostatniej wizycie dentysta powiedział, że leczenie zostanie zakończone po rozwiązaniu, więc nie wiem czy chodzi mu o to że musi zrobić foto tego zdjęcia czy jest to szkodliwe :/
W środę idę na kolejną wizytę więc się dowiem czy ten ząb zostawi w spokoju i zacznie robić kolejny czy dalej będzie męczyć ten sam. ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
ja nie miałam żadnych objawów noo może troszkę byłam senna teraz jestem w 7/ 8 tyg. i oprócz smaków nie mam żadnych innych objawów |
|
|
|
|
|
#197 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też mam nadzieję, że Nasze staraczki tu trafią Cytat:
Cytat:
No i rtg zdążyłam zrobić jeszcze przed ciążą, a teraz musiałabym się do niej wybrać. Tylko się boję, bo ja też zawsze muszę mieć znieczulenie, dlatego chyba zaczekam z tym na wizytę u gin i zobaczę co ona o tym powie
|
|
|
#198 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W środę zdam Ci relację co powiedział mi mój dentysta i jak widzi dalsze leczenie....
|
|
|
|
|
|
#199 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratulacje!Cytat:
![]() ale siostra mojego męża, chuda jak tyczka (bez obrazy ) dwie ciąże, zero rozstępa, a figura 16-stki.. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bo wiesz zdarzają się tacy dentyści co uważają, że w ciąży w ogóle nie wolno znieczulać i nie zrobią tego.. choćby nie wiem co.. totalna głupota, jeśli ginekolog nie ma nic przeciwko..
|
|
|
#200 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, to czekam na relacje jak tam Wasze perypetie dentystowe
![]() A mam do Was wszystkich pytanie, bo wiem, że większość z Was ma swoją pierwszą wizytę w ciąży za sobą
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
,ale się zdziwiłam..GRATULUJE WSZYSTKIM ![]() Cieszę się ,że jest nas coraz więcej... Wczoraj byłam w kinie -tak aby się oderwać -na "nietykalnych",napraw dę super film...skłania do przemyśleń ale i do śmiechu(i to duużo razy)...Polecam! |
|
|
|
|
#202 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
![]() z mężem i moim 11 letnim bratem..
|
|
|
#203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje Wam
i życzę spokojnych 9 miesięcyŻyczy mamusia grudniowa 2012 ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
Jestem w 5 miesiącu ciąży w czwartek byłam u dentysty gdyż miałam wycinany kawałek dziąsła aby ósemka mogła swobodnie wyrosnąć bez bólu, miałam normalne znieczulenie a dzidzia fika sobie więc chyba wszystko ok.
|
|
|
#205 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A właśnie dziewczyny wybieracie się na badania prenatalne, bo ja już sobie ustaliłam termin na 14 .08 ![]() z jednej strony strasznie się cieszę, że zobaczę maluszka |
|
|
|
|
|
#206 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje wszystkim nowym (;
Ja jadę w czwartek do Polski i tam się do lekarza wybiorę bo tutaj pierwsze usg(na dodatek tylko dwa tu są -.-) jest robione około 12 tygodnia... A drugie i ostatnie około 20 tygodnia... Btw dziewczyny czy w ciąży można jeść sushi? Bo różne opinie słyszałam a sushi uwielbiam... Ja sama myślę że w sumie wegetariańskie lub z gotowanymi krewetkami lub paluszkami krabowymi nie powinno zaszkodzić ale pewności nie mam...
|
|
#207 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Leonikowa;35304073]ja już mam za sobą dwie wizyty i 2 razy robione usg dopochwowe, z tego co mówiła koleżanka to badanie prenatalne w 12 tyg. jest robione normalnie
QUOTE]Normalnie? Tzn? Bo dla mnie oba sa normalne Tylko tak sobie myślę, że jak bym chciała zabrać swojego Tż ze soba na badnie, to sympatyczniej by było gdyby usg było przez brzuch A jak było u Was z tatusiami przy pierwszym/drugim usg? Brałyście ich ze sobą?
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
hej
A mogę i ja do was dołączyć Na razie tak nie oficjalnie natomiast w środę mam nadzieję już pełną parąNajlepsze jest to że po raz drugi trafiam na wątek marcowo-kwietniowy ![]() Strippi mam taką propozycje może do lusty dopisujmy jeszcze miasto albo województwo może trafi nas się kilka z tej samej okolicyCo wy na to dziewczyny?
|
|
#209 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Mokka_83;35306980]
Cytat:
na pierwsze go nie zabrałam bo go nie było i myślę, że i tak by nie poszedł bo to taki wstydzioch jest ale to zależy od TŻ np. mój szwagier sobie nie wyobrażał, że go nie będzie na pierwszym badaniu mojej siostry w 5 tygodniu gdzie był tylko pęcherzyk
|
|
|
|
#210 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i gratulujemy ![]() Cytat:
Cytat:
i gratulujemy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i gratulujemy ![]() co do listy z miescowoscia jestem ZA. ja jestem Wrocław/Opole
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

jeszcze nikomu w rodzinie nie powiedzieliśmy i nie wiem kiedy powiemy. na przyszły tydzień jestem zapisana do lekarza.

(
No i rtg zdążyłam zrobić jeszcze przed ciążą, a teraz musiałabym się do niej wybrać. Tylko się boję, bo ja też zawsze muszę mieć znieczulenie, dlatego chyba zaczekam z tym na wizytę u gin i zobaczę co ona o tym powie
05.07.2008