Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-13, 23:15   #811
Vaniliova11
Zadomowienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Poprzedni tort - ten co zdjęcie tu wklejałam - był przykryty masą cukrową. Wyglądał całkiem fajnie, ale... ta masa nie jadalna jak dla mnie.
A pod tą masa jakiś krem ?
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 23:16   #812
CrazyMachine
Zadomowienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Dobranoc kobitki.
Jutro mamy mieć urodzinowego grilla, a leje teraz że hej. Mam nadzieję, że coś się wypogodzi.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 23:18   #813
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

Wiecie co moze zamiast zagranice pojedziemy na nasze polskie wybrzeze, strasznie chcialabym zobaczyc Gdansk. Chyba nie glupi pomysl,co?? Tylko zastanawiam sie jak przetransportowac nas, a wlasciwie Szymka. Bo to 6h jazdy samochodem
Może samolotem? My planujemy polecieć na weekend we wrześniu do Gdańska, bo od nas 8h samochodem... A tak 1h15min na miejscu

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

Moja koleżanka urodziła dzis córeczkę. Mala waży 3960 i jest Cudna

Oglądam anakonde na Polsacie
Gratulacje!!

Lili, ale widoki
A Radzio słodziak w tym baseniku
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 23:18   #814
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Kochana mnie za 2 tyg czeka taki grill urodzinowy chłopaków.I nie mam pomysłu co zrobić do jedzenia.Może coś podpowiesz?
Właśnie ja też podczytuje co tu dziewczyny piszą...

Póki co to myślę o kiełbasce- białej, czerwonej, kornetki.
Zrobię chleb/bagietki nadziewane masłem czosnkowym.
Może tą sałatkę z kalafiora stąd
+jakieś 2 inne sałatki, ale takie lekkie, wiosenne.

No nie wiem.

Właśnie! Która tu pisała o mufinkach na słono? Vaniliowa?
Dajcie przepis To też by fajne było na grilla
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 23:18   #815
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziewczyny ja Was podziwiam za zdolności cukiernicze.
ja w życiu bym torta nie umiała zrobić.A Wasze śliczne pewnie i pyszne.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 23:19   #816
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
A pod tą masa jakiś krem ?
Tak. Pol kostki masla, pol szkalnki curku pudru, zótlko i maly serek waniliowy - 150 g. Utarte miskerem w kolejnosci podawania składników.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 23:20   #817
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Lili, ale widoki
Trochę kiepsko widać bo zdjęcie robione przez okno ( takie mam czyste )
i aparat też starutki
Ale ja go zobaczyłam to musiałam to uwiecznić
Stary 2012-07-13, 23:21   #818
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, nie jesteś sama. Ze mnie też cukiernik jak z koziej pupy...torba
Stary 2012-07-13, 23:24   #819
Lili 83
Zakorzenienie

Też uciekam spać.
Radek śpi w łóżeczku
Dzisiaj pił tylko wodę
Daję mu w tej małej butelce z dziubkiem () Żywiec dla dzieci.
Leje się za szybko i trochę ląduje poza pyszczkiem ale ładnie sobie radził.
Z niekapków nie bardzo woda Radkowi podchodzi.

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:

Ja zamawiam gotowego
Stary 2012-07-13, 23:27   #820
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Vaniliowa?
Dajcie przepis To też by fajne było na grilla
To ja pisałam o tych muffinkach one są z boczkiem i pieczarkami dokłanie napisze Ci w niedziele bo jutro raczej mnie tu nie bedzie a teraz już ide spać a strasznie wolno pisze
Radzio
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Tak. Pol kostki masla, pol szkalnki curku pudru, zótlko i maly serek waniliowy - 150 g. Utarte miskerem w kolejnosci podawania składników.
Ja sie zastanawiałam czy pod mase moge dać krem jogurtowy taki z oetkera bo bita śmietane nie można
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 23:47   #821
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
I R w baseniku biedronkowym
To już we trzy (z Adrji) mamy identyczne baseniki

Cytat:
A to widok jaki miałam kilka dnie temu z okna
No śliczny po prostu

Cytat:
Tak mi Radziu dzisiaj pomagał obierać groszek
Żebyście widziały jak zbierał wszystko po tym jak rozsypał
Kurczę, ładny ten Twój Radzio że hej!

Cytat:
Dziewczyny ja chciałabym na roczkowego grilla zrobić ten chleb co miała chyba Kajool Ten rozcinany z masłem czosnkowym.
Napisze mi któraś wielkimi literami jak go się robi?
Kajool miała inny przepis, ja mam taki:

Składniki (ilości "na oko" generalnie proporcja sera i masła jest 1:1) :
chleb
ser pleśniowy typu lazur
masło (najlepiej osełka)
szczypiorek

Ser trzeba porządnie utrzeć z masłem i pokrojonym szczypiorkiem (można doprawić chili lub ostrą papryką jak lubi się ostrzejsze). Chleb pokroić na kromki. Otrzymaną masą smarować poszczególne kromki, połączyć je ze sobą do kupy (tak żeby się pierwotny kształt bochenka utworzył), owinąć otrzymany "bochenek" w folię aluminiową i piec na grillu z obu stron. Jak się nie ma grilla albo chce się szybciej zacząć jedzenie można przyspieszyć obróbkę cieplną podpiekając wstępnie chleb w piekarniku, a dopiero w końcowej fazie dla przypieczenia skórki na grillu
Stary 2012-07-14, 00:43   #822
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hejo
Idą i Krystian sto lat robaczki

Cytat:

Ida, Krystian

Moja koleżanka urodziła dzis córeczkę. Mala waży 3960 i jest Cudna

Oglądam anakonde na Polsacie
Pogratulować !!!
Małej nie anakondy

Cytat:

enjoy
Bjutiful

A ja wycinać karteczki z pytaniami na panieński
Stara baba a takie głupoty musi robić

Piszecie o roczkach
A ja jeszcze nic nie mam zaplanowane
Tez marzy mi sie grillowa impreza
U nas hitem jest właśnie taki chlebek jak bramek pisała tylko ja daje camembert, multum sałatek, mięsko na potyczkach zamaryńowane w jogurcie z curry, grillowany baklazan, tzatziki, można zgrillowac tez łososia dla odmiany
Stary 2012-07-14, 01:02   #823
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Spicie juz????
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 06:55   #824
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Spicie juz????
juz nie
Cytat:

enjoy
no to to mnie zawsze powala i zawsze sié zastanawiam, czy panowie noszą za małe majtki, czy im się gumka rozciągneła?

Cytat:
I R w baseniku biedronkowym
śliczny ten twój Radzio
Cytat:
jestem uczulona na to strasznie, tu w Anglii ( nie wiem jak w PL) chlopaki chodza w spodniach spuszczonych, ze czasami ledwo na koncach posladow wiasza. Maja majtki ale mimo wszystko, nie moge na to patrzec. Brzydzi mnie to i wyglada niechlujnie
o tak , tak.dzięki temu nie musze iść do sklepu żeby zobacyzć jakiś model bokserek. do wyboru do koloru. najgorzej tylko jak widac, ze ktoś tych bokserek nie zmieniał długo(bo i tak bywa)

a u nas goście wyjechali. teraz odpoczywamy(tzn. kto odpoczywa ten odpoczywa, a kto sprząta ten sprzata).

ja myślę nad kursem fotograficznym i juz się prawie zdecydowałam.

mam mały dylemat: otóż tu wiekszośc mam które znam urządza imprezki urodzinowe dla dzieci na roczek. no i byliśmy z Emilem na dwóch i czekaja nas jeszcze dwie. sęk w tym że ja znam wiele tych mam i jakbym miała organizowac taka imprezę to musiałabym zaprosić chyba z 15 mam+ dzieci + dwoje moich znajomych z dziećmi + dziadkowie. i ja uważam że to za dużo. w ogóle nie chciałam orgaznizowac takiej imprezy. uważam, że w rodzinnym gronie byłoby super i Emil byłby w centrum uwagi i czułby że to jego dzień i szczerze nie chce mi się głowy zawraćac z jedzeniem dla tylu osób. wiec uważacie , że to ok, jeśli my nie urządzimy takiej imprezy dla wszystkich. Bo T. uważa, że powinniśmy skoro byliśmy na innych urodzinach?
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 07:59   #825
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzień doberek.

Lili jak Ty się tak napatrzysz w dzień na sąsiada to musisz mieć potem piękne sny w nocy

My mamy wózek M&P Tour. Bardzo jestem zadowolona. Jest lekki, ma regulowany podnóżek, super się składa. Miałam dokupować pałąk, ale Domek nie potrzebuje.

O roczku na razie nie myślę. No chyba, że liczy się zastanawianie w co się ubrać Pogoda u Nas do bani, a chciałam jechać gdzieś pospacerować. Chyba czas na zmianę planów. Może pooglądamy coś dla Domka na roczek, na wesele do ubrania?

Sprzątać nie zamierzam, na obiad pizza, ewentualnie zmuszę się żeby pranie wstawić. Jestem przeziębiona i mam lenia w dupce.

Igorzasty za 13 miesiąc

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 08:21   #826
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Dzisiaj jestem w koopie Dominik budził się chyba z 15 razy. Nie wiem czy to nie wina wysypki, której dostał na twarzy. Chyba coś zjadł nieodpowiedniego:rolleyes :

Wczoraj zauważyłam u niego na palcu wielki pęcherz jak z oparzenia. Okazało się, że będąc u moich rodziców wsadził palce do takiej lampki na biurku i się oparzył. Zapomnieli mi powiedzieć.

Agni, skoro nie miałaś zamiaru robić to nie rób. Gorzej by było odebrane gdybyś robiła, ale jedną zaprosiła a drugiej nie. A tak to o co mają mieć pretensje? Nie chcesz robić i tyle

IGORKU WIELKI BUZIAK ZA KOLEJNY MIESIĄC

Teliczku, co tak mało piszesz? Wszystko ok?

Tż wczoraj wrócił przed 22, dzisiaj po 5 już pojechał. Wykorzystuje czas kiedy jest mój tata. Bardzo dużo nam pomaga przy budowie. Tyle nam już materiału nazwoził, a ile pieniędzy zaoszczędzonych. Kochany ten mój tatuś

Mnie dopadł znowu mega leń, głównym powodem jest zapewne nieprzespana nocka.

Dominik od jakiegoś czasu lubuje w koszu na śmieci, co chwilę w nim grzebie

Ciekawe jak tam Beatka

Stary 2012-07-14, 08:41   #827
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
No Marian--> miała być Marina tak to jest jak się wkleja swoje zdjęcia na głównym
Sławna jesteś
Marian
No, jeszcze mi sodówa do łba uderzy i co wtedy

Śliczny Twój synuś. A i imię ma prze urocze. Znam jednego Radka, mega ciacho.

Cytat:
Dzień dobry

Wczoraj zauważyłam u niego na palcu wielki pęcherz jak z oparzenia. Okazało się, że będąc u moich rodziców wsadził palce do takiej lampki na biurku i się oparzył. Zapomnieli mi powiedzieć.

Tż wczoraj wrócił przed 22, dzisiaj po 5 już pojechał. Wykorzystuje czas kiedy jest mój tata. Bardzo dużo nam pomaga przy budowie. Tyle nam już materiału nazwoził, a ile pieniędzy zaoszczędzonych. Kochany ten mój tatuś

Mnie dopadł znowu mega leń, głównym powodem jest zapewne nieprzespana nocka.

]
Ojej biedny Domek. Pewnie był w szoku, że lampka parzy.
Mój tez wrócił jakoś tak, ale może i pozniej, bo spałam. Dziś znów sami ;/
U mnie tez noc w kupie, też mam mega lenia.

Natko, Jacie
dzięki za 13 miesięcznicowe życzenia. Przypomniałyście mi, bo zapomniałam
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 09:14   #828
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Ciebie nie mam na fb
Ja nawet nie mam fb
Cytat:
Ja bym sobie kupiła nosidło mai tai, tylko jak wsadzę Radka i szelki się naciągną to będę wyglądała jak okręcony sznurkiem baleron

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
tja a w De za stare samochody slono sie placi :/

Wiecie co moze zamiast zagranice pojedziemy na nasze polskie wybrzeze, strasznie chcialabym zobaczyc Gdansk. Chyba nie glupi pomysl,co?? Tylko zastanawiam sie jak przetransportowac nas, a wlasciwie Szymka. Bo to 6h jazdy samochodem
oj tak..

Z dzieckiem najlepiej sie jedzie nad ranem jak spi, tylko czy Ty dasz rade wyjechać np o 4 rano
my jezdzimy srednio po 19h
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Najbardziej prawdopodobne byłyby kamienie - Lila je namiętnie zjada przedwczoraj połknęła taki wielkości co najmniej 1cm!
chyba bym na zawał padła jakby moja takiego kamienia zjadła...
Cytat:
Tak mi Radziu dzisiaj pomagał obierać groszek
Żebyście widziały jak zbierał wszystko po tym jak rozsypał

Cytat:

enjoy

Cytat:
jestem uczulona na to strasznie, tu w Anglii ( nie wiem jak w PL) chlopaki chodza w spodniach spuszczonych, ze czasami ledwo na koncach posladow wiasza. Maja majtki ale mimo wszystko, nie moge na to patrzec. Brzydzi mnie to i wyglada niechlujnie
Ojjjj tak... ochyda! tutaj jest to samo... a mojego tż aż gotuje jak to widzi

Dzien dobry mamusie.
Bierzemy się z Lili za sprzątanie, na obiad reszta wczorajszej zapiekanki bolońskiej więc luzik. tż w pracy a po południu jedziemy do jego znajomego z pracy - może uda sie mieć tu jakiś znajomych

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 09:30   #829
karolinee1983
Zadomowienie

Czesc wiecie co? Wyspalam sie!!! Maja spala od 21 do 3 a pozniej do 7.40 ale mam dylemat co do tego dawania/nie dawania MM w nocy chcialam ja ululac bez niczego, ale sie nie udalo. Dalam wode, napila sie, ale nie uspokoila. Skonczylo sie na tym, ze zrobilam MM i wypila cala butle i zasnela w lozeczku momentalnie bez zadnego lulania. Ewidentnie byla glodna. To co? Mam ja w nocy glodzic, bo dziecko w jej wieku nie powinno juz jesc w nocy? Nie widze jakos tego... Pomozcie co byscie zrobily na moim miejscu?

Igorku z okazji kolejnej miesiecznicy

Kupilismy w koncu fotelik samochodowy. Padlo jednak na MC tobi. Mierzylismy mala do recaro young sport (podobal nam sie) ale nie chciala tam w ogole siedziec ze wzgledu na zabudowany zaglowek, sprawdzilismy tez tego najnowszego cybexa ale ten panel zamiast pasow jest tak kosmiczny, ze Maja w ogole nie brala pod uwage siedzenia tam. Ledwo co jej glowa wystawala. A Mc tobi jej przypasowal, siedziala tam dobre kilka minut i usmiechala sie do pana, ktory opowiadal o fotelikach.

Co do przygotowan do roczku, widze, ze u Was mnostwo dylematow (agni ja bym zrobila tylko rodzinna impreze) a ja jakos w ogole o tym nie mysle nie wiem nawet, gdzie bedziemy wtedy, czy w Wawie czy w Olku. Jakos ten temat nie spadza mi snu z powiek

Lili83 powiem Ci ,ze niezle masz widoki facet jest sexi flexi

A tak w ogole slinie sie jak pies pluto teraz bo postanowilam przed slubem wybielic sobie zeby zelem z bialej perly tylko zapomnialam, ze mam dosyc silny odruch wymiotny i siedze i o malo co pawia nie puszczam

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2012-07-14 o 09:33
karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 09:38   #830
iustyna1
Wtajemniczenie

Karolinee ja jestem z innej frakcji niż niektóre dziewczyny, po odstawieniu Kuby dawał mu mm w nocy. Tak długo jak potrzebował. Sam się odstawił od nocnego jedzenia. Dostawał (tak jak Zuza teraz) ok 19-20 mleko, ok 23-24 i w nocy jak się obudził. Po pewnym czasie przestał potrzebować karmienia w nocy i to o 23-24 wystarczało mu do rana.

Zuza od 5 dni nie je () w nocy, ostatnie karmienie ma 23-24. Myślę, że to zasługa zmiany mleka na 3 (co do dnia się zbiegło jej noce spanie i wprowadzenie nowego mleka).

Mamy 6 zębów - wszystkie jedynki i górne dwójki
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 09:48   #831
Marina1
Zakorzenienie

Karolinee ja bym jej dawała butlę w nocy. Tym bardziej, że wypiła całą. A nie jak mój, mimo iż się wierci i kręci i myślę że to głód to wypije kilka łyków i dalej idzie w kimę. Myślę, że mała Twoja z czasem się sama odstawi od MM. Jak wypije maleństwo butlę to musi być głodne w nocy i nie uśnie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-07-14 o 09:49
Stary 2012-07-14, 09:56   #832
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Śliczny Twój synuś. A i imię ma prze urocze.
Dziękuję, miło mi

Radek poszedł spać o 22, pierwsza pobudka o 1,30 i do 7 spałam.
Pierwszy raz tak od nie pamiętam jakiego czasu

Tż poszedł właśnie na spacer z młodym.
Akurat przyszła znajoma z synkiem niewiele starszym od naszego.
Poszli razem. Ona jest bardzo atrakcyjna

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Karolina ja też bym MM dawała. Sama widziasz, że po wodzie się nie uspokaja.
Tak jak Iustyna, czekałabym aż się sam/sama odzwyczai od jedzenia w nocy
Stary 2012-07-14, 09:58   #833
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Poszli razem. Ona jest bardzo atrakcyjna [COLOR="Silver"]
Znam to uczucie o którym piszesz
Stary 2012-07-14, 10:02   #834
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Mamy 6 zębów - wszystkie jedynki i górne dwójki
Mamy taki sam stan uzębienia
Stary 2012-07-14, 10:03   #835
karolinee1983
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny tak tez wlasnie zrobie tym bardziej, ze widze, ze byla naprawde glodna wiec na sile nie bede jej odzywaczajac od nocnego jedzenia jesli tego po prostu jeszcze potrzebuje. Mam nadzieje, ze sama sie odstawi

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-07-14, 10:06   #836
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Czesc wiecie co? Wyspalam sie!!! Maja spala od 21 do 3 a pozniej do 7.40 ale mam dylemat co do tego dawania/nie dawania MM w nocy chcialam ja ululac bez niczego, ale sie nie udalo. Dalam wode, napila sie, ale nie uspokoila. Skonczylo sie na tym, ze zrobilam MM i wypila cala butle i zasnela w lozeczku momentalnie bez zadnego lulania. Ewidentnie byla glodna. To co? Mam ja w nocy glodzic, bo dziecko w jej wieku nie powinno juz jesc w nocy? Nie widze jakos tego... Pomozcie co byscie zrobily na moim miejscu?
Ja bym dawała, skoro zjadła całą butlę tzn. że musiała być głodna. Wydaje mi się, że ona sama zadecyduje kiedy przestać jeść w nocy
Stary 2012-07-14, 10:24   #837
agni82
Zadomowienie

Cytat:

1)Agni, skoro nie miałaś zamiaru robić to nie rób. Gorzej by było odebrane gdybyś robiła, ale jedną zaprosiła a drugiej nie. A tak to o co mają mieć pretensje? Nie chcesz robić i tyle

2) Dominik od jakiegoś czasu lubuje w koszu na śmieci, co chwilę w nim grzebie
ad 1) myślisz?? chyba tak zrobię, bo wole spedzić ten dzień z Emilem niż ganiac za reszta towarzystwa z chipsami i kanapkami

ad2) u nas jeszcze nie, ale za to deski do krojenia i wanna, do której mozna wrzucić wszystko - to hit nr 1
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dzień doberek.

Lili jak Ty się tak napatrzysz w dzień na sąsiada to musisz mieć potem piękne sny w nocy

My mamy wózek M&P Tour. Bardzo jestem zadowolona. Jest lekki, ma regulowany podnóżek, super się składa. Miałam dokupować pałąk, ale Domek nie potrzebuje.

O roczku na razie nie myślę. No chyba, że liczy się zastanawianie w co się ubrać Pogoda u Nas do bani, a chciałam jechać gdzieś pospacerować. Chyba czas na zmianę planów. Może pooglądamy coś dla Domka na roczek, na wesele do ubrania?

Sprzątać nie zamierzam, na obiad pizza, ewentualnie zmuszę się żeby pranie wstawić. Jestem przeziębiona i mam lenia w dupce.

Igorzasty za 13 miesiąc
no to miłego leniuchowania - warunki dziś sprzyjają : SOBOTA!!!!
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
1) Czesc wiecie co? Wyspalam sie!!! Maja spala od 21 do 3 a pozniej do 7.40 ale mam dylemat co do tego dawania/nie dawania MM w nocy chcialam ja ululac bez niczego, ale sie nie udalo. Dalam wode, napila sie, ale nie uspokoila. Skonczylo sie na tym, ze zrobilam MM i wypila cala butle i zasnela w lozeczku momentalnie bez zadnego lulania. Ewidentnie byla glodna. To co? Mam ja w nocy glodzic, bo dziecko w jej wieku nie powinno juz jesc w nocy? Nie widze jakos tego... Pomozcie co byscie zrobily na moim miejscu?

2) Co do przygotowan do roczku, widze, ze u Was mnostwo dylematow (agni ja bym zrobila tylko rodzinna impreze) a ja jakos w ogole o tym nie mysle nie wiem nawet, gdzie bedziemy wtedy, czy w Wawie czy w Olku. Jakos ten temat nie spadza mi snu z powiek

3) A tak w ogole slinie sie jak pies pluto teraz bo postanowilam przed slubem wybielic sobie zeby zelem z bialej perly tylko zapomnialam, ze mam dosyc silny odruch wymiotny i siedze i o malo co pawia nie puszczam
ad1) wiesz co cieżko powiedzieć, bo ja karmiłam Emila piersią i jak powiedziałam u nas pielęgniarce, że je w nocy to zapytała mnie, czy rzeczywiście je, czy tylko ciamka, tydzień próbowałąm się zorientowac, bo jak go karmiąłm w nocy to zasypiałam i nie pamiętałam. aż w końcu okazało się że rzeczywiście on tylko sobie ciamkał. i świetnie może dać sobie rade bez mleka w nocy. ale z tego co wiem niektóre dzieci potrzebuja dłużej nocnego karmienia więc może spróbuj mu tylko zmniejszyć porcję? ewentualnie dawaj wodę ale musisz być konsekwentna i przez kilka dni z rzędu to robic, bo on musi się przyzwyczaić.
2) no i chyba właśnie tak zrobię

3) daj znać jak to działa, bo tez chcę sobie wybielić troszkę. a to jest bezpieczne?

Edytowane przez agni82
Czas edycji: 2012-07-14 o 10:25
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 10:28   #838
Marina1
Zakorzenienie

dziewczyny zupę kalafiorową trzeba robić na mięsie np. skrzydełkach, czy można tylko na włoszczyznie? Jaka lepsza?
Stary 2012-07-14, 10:34   #839
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziewczyny zupę kalafiorową trzeba robić na mięsie np. skrzydełkach, czy można tylko na włoszczyznie? Jaka lepsza?
Jak mam mięso to daje, jak nie mam to same warzywa. Obie dobre
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 10:35   #840
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
ad

ad1) wiesz co cieżko powiedzieć, bo ja karmiłam Emila piersią i jak powiedziałam u nas pielęgniarce, że je w nocy to zapytała mnie, czy rzeczywiście je, czy tylko ciamka, tydzień próbowałąm się zorientowac, bo jak go karmiąłm w nocy to zasypiałam i nie pamiętałam. aż w końcu okazało się że rzeczywiście on tylko sobie ciamkał. i świetnie może dać sobie rade bez mleka w nocy. ale z tego co wiem niektóre dzieci potrzebuja dłużej nocnego karmienia więc może spróbuj mu tylko zmniejszyć porcję? ewentualnie dawaj wodę ale musisz być konsekwentna i przez kilka dni z rzędu to robic, bo on musi się przyzwyczaić.
2) no i chyba właśnie tak zrobię

3) daj znać jak to działa, bo tez chcę sobie wybielić troszkę. a to jest bezpieczne?
1. Takie male sprostowanie nie "on" tylko "ona" mam corke, Maja ma na imie

2. Dam znac z tego co sie orientowalam to biala perla dziala duzo lagodniej niz te wszystkie paski wybielajace np. Blendamed ale pewnie i efekt lagodniejszy (na takim mi zreszta zalezy) carmela pewnie mialaby wiecej do powiedzenia na temat bezpieczenstwa stosowania takich srodkow w kazdym razie, sprobowalam, ale to na pewno pierwszy i ostatni raz

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2012-07-14 o 10:36
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości