|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VII
czesc dziewczynki
ja juz bylam z psami i sniadanie zjadam,a zaraz sie zaczne ogarniac,bo o 10 do Łazienek jedziemy pospacerowac, moze jakies zdjecia porobimy, to Wam pokaze. U nas fajna pogoda. Slonce swieci,ale nie jest goraco Milego dzionka dla wszystkich
|
|
#1502 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Kochane
Dziewczynki zaciskajcie kciuki za mojego męża ,bo ma na 9:40 obronę pracy licencjackiej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytat:
![]() Cytat:
Pamietaj, ze Twój mąż non stop liczy na ponętną i zadbaną żonkę !!! Ciąża Cię nie usprawiedliwia !!! ![]() Hehe Rozumiem Twoją niechęc do jej naspisania.. to był najgorszy etap moich studiów- kiedy musiałam pisac tą zrąbaną mgr..Marti Piękny ![]() Cytat:
Ja idę pod koniec sierpnia na weselicho ................... MARTI- WoW jaka lacha !!!!!!!!!! Piekny masz brzuszek !!!!!!!!!!!! Pytałaś o mój brzuszek, powiem Ci, że również mi rośnie !
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-07-14 o 09:11 |
|||
|
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie znowu wziął ten okropny ból i jedynie jak siedzę to mam ulgę. I tak sobie myślę, że to może być kolka albo więzadła może mnie tak bolą... Bo obudziłam się z większym brzuchem
|
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
nadrabiam
martiiiii cudnie kochana wygladasz i pupe masz ![]() aaaa 3 kg jak ty to robisz sloncepisalyscie o karmieniu ja karmilam gabrysie przy moich mamycgh cycach w ciazy zrobily sie duze z mega brodawkami zero ranek gabi jak pujawa byla w kazdejpozycji u nas bylo karmienie mieszane bo chcialam zeby od poczatku umieala z butki i u nas to szlo wiec 1 raz dziennie flache treszte cycek i tak przez 4 miesiace teraz tez tak bede probwac a jak nie wyjdzie to cycek 3 m ![]() ide dalej nadrabiac ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- http://allegro.pl/wkladki-laktacyjne...463661817.html u mnie te sie sprawdzily i teraz tez kupie zamieniaja pokarm w zel cos na zasadzie podpasek |
|
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
mi cycki urosły, są dokładnie tak jak Marti pisze - balony z wodą
właściwie z mlekiem sutki też troszkę się powiększyły ale ja już też w razie czego mam te nakładki silikonowe na piersi, zobaczę jak będzie wygodniej karmić bo w sumie jak mają mnie troszke uchronić przed bólem a dzidzia będzie potrafiła ssać to czemu mam ich nie używać oszczędzę troszkę bólu. Aaaa i wiecie kochane, że jak już pojawi się pokarm to musimy z cyckami się obchodzić jak z jajkiem? Tzn nie możemy ich przeziębić... Moja siostra o tym nie wiedziała i jak dostała zapalenia piersi to wręcz umierała z bólu, musiała do stanika wkładać kapustę ![]() wogóle, co mi się dziś śniło... masakra, nie chcę już tego zakazuuuu miałam tak boski sen jak nigdy, że zrobiliśmy sobie romantyczny wieczorek z M i nie muszę wspominać czym się zakończył, ale normalnie całą noc mi się to śniło Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-07-14 o 09:34 |
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
A ja z okazji rozpoczęcia 23 tygodnia, czyli 6 miesiaca dodaję fotkę brzuszka
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
landi mojan siostra tez miala kapusta plus antybiotyk z cyckow lalo sie ciurem to byl 25 tydzien i musiala chodzic obwiazana bandazem taaak strasznie mozno scisnieta ze ledwo oddech lapala ale to bylo zalecenie gin
|
|
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
kamilka boski brzusio i jaka ty zgraba ja juz sowjego brzucha nie pokazuje bo przy was kompleksow mozna sie nabawic
|
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila super brzusio!!
![]() Weronika no moja siostra radziła sobie z kapustą na początku ale ból nie przechodził i dostała maść i antybiotyk i wreszcie przeszło, to było też jak była w ciąży w okolicach 30 tygodnia, potem jak karmiła to też miała problem bo jej się jakby zatykały cycki a synuś nie potrafił z nich ciągnąć i musiała odciągać
|
|
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
powiem wam ze ja tez mam dosc pytan na temat co bedzie
---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- mi sie raz przytkal jeden podczas karmienia 2 dni chodzilam z kapusta i pomoglo ooo i jeszcze czesto trzeba wlasnie do tego cyca przykladac ale bolal wtedy i goraczke mialam |
|
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
ja słyszę najczęściej "to pani się jeszcze męczy???" ... no Boże drogi to że mam duży brzuch nie znaczy że to koniec ciąży
|
|
|
|
#1513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Przy kammili to sie serio można kompleksów nabawic
|
||
|
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nigdy szczuplutka nie byłam, i powiem Wam że to dopiero ciąża mnie wyleczyła z kompleksów teraz najchętniej całemu światu bym brzucholka pokazywała jest ogromny, teraz nareszcie to nie cycki są na pierwszym planie a poczytałam o tym moim bólu i to kolka rzeczywiście chyba jelitowa, kupię dziś herbatkę z kopru włoskiego to moze mi pomoze bo nogi jak siedze musze miec pod brodą żeby nie bolało
|
|
|
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Dziewczyny
Ale z Was krejzolki Już mi brzuchy pokazywac i o kompleksach mi tu nie gadac ![]() .............. Mnie jeszcze nikt nie pyta co będzie..hihi..bo średnio coś widac..no, ale skoro zaczełam 6 m-c to pewnie zaraz mnie wywali
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila życzę Ci tego żeby Cię wywaliło
mnie wywaliło w 10tc, potem coraz więcej i więcej, niedawno był stop i teraz znowu czuję że mnie wywala a brzuch mam tak napięty że jak M mnie dotknął to bał się że mi skóra pęknie
|
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam mały brzuch, wcale nie poznac, że to koniec 5 miesiąca.
Zawsze mi sie wydawało, że w 6 miesięcu to już prawie jak do porodu babka wygląda A to sie okazuje, że wyglądam tak jakbym sie najadła za bardzo
|
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojego czasami również weźmie na czułości, ale jeszcze nic nie mówi do maluszka..trzyma dłoń i czeka aż kopnie No, ale widzę, że mój suwaczek właśnie pokazał że maluszek już słyszy Tak więc zaczniemy z nim troszeczkę rozmawiac ![]() Mysti- ja również myślałam, że już na tym etapie ciąży będę miała duży brzuszek
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-07-14 o 09:59 |
|
|
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak patrzę teraz na jej fotkę z 6 m-ca to ma brzusio taki jak ja teraz ale mi znajoma mówiła, że jak mnie tak szybko wywaliło to potem znowu wywali brzuszek i w 9 mcu będę ogromna kolezanka też tak właśnie miała, od 6tc nosiła już ciążowe spodnie, a w 9 miesiacu juz nie wychodzila z lozka bo plecy padały wiec cieszcie sie ze nie jestescie "duże" od pierwszych tygodni
|
|
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
niooo to ja jak na swoja wage sprzed ciazy to brzuchol mam kg tezzz dddddddduuuuuzo ale co zrobic taki moj urok pewnie znow dobije do 23 ehhhh szczesliwa bede jak w 18 sie zmieszcze
|
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a brzuszek słodki taki malutki Mamuśki my zaczynamy dziś 18tc czyli 5 miesiąc
|
|
#1522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj spotkałam koleżnakę, która jest drugi raz w ciąży i właśnie z synusiem. I mówiła, że z córką przytyła prawie 20 kg, a teraz z synusiem 12 kg. Pokrzywka- dziękuje Gratuluje 5 m-ca i mega kopniaczka
|
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
mnie mój synuś ostatnio w barze kopnął, tak nagle że też podskoczyłam
chyba nie zasmakowała mu zapiekanka hehehe ![]() nad ranem dziś tak mnie pięknie kopał, że brzusio latał cały pies tradycyjnie przytulony leżał do mnie, no i jak Kubuś raz tak mocno kopnął to pies się podniósł i patrzył na mnie jak na idiotkę |
|
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SŁyszałyście o tej kobiecie, która jechała autem i spowodowała wypadek kiedy jej córeczka sprzedała jej mega kopa ! Na szczęście nic się nie stało ! Dlatego uważajcie jak prowadzicie auta !
|
|
|
|
#1525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wpadlam tylko na chwile przywitac sie i pozeganac,bo wyruszam z mamą nan galerii papa
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na razie mieszcze sie jeszcze w niektóre swoje bluzki ![]() Gorzej z cyckami, one są ogromne
|
|
|
|
|
#1527 | ||
|
Zakorzenienie
|
słyszałam coś o tym wypadku, dobrze że ja nie mam prawka
bo pewnie miałabym na koncie już setki wypadków i stłuczek zobaczyłabym reklamę czegoś dla dzieci i już bym zapomniała gdzie jest gaz, a gdzie hamulec... ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1528 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja na szczęście jestem dośc skupiona jak jadę autem Ciężko aby coś mnie w tym momencie rozkojarzyło..Cytat:
|||
|
|
|
#1529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wklejaj wklejaj bo ja baaardzo lubię oglądać wasze fotki )ja może dzisiaj tez zrobię mój debiut w pokaże bębenek ale to po południu
|
|
#1530 |
|
Raczkowanie
|
Witam się już w 25 tygodniu - toż to mniej niż 4 miesiące zostały ![]() Tak pokazujecie te maleńkie brzuszki to aż mnie skręca, bo u mnie nie dość że waga wyściowa była ogromna przez PCO to teraz jest koszmar - niebawem gaciami będę mogła łowić całe ławice dorszy a z biustonosza sobie zrobię spadochron ....brzuchol coraz większy, mega cyc, a do tego uda i już część łydek w koszmarnym wodnym celulicie z którym nic nie da się zrobić do czasu porodu - wina progesteronu i luteiny. Dobrze że mamy sezon letni to przynajmniej namiotów duży wybór, bo w nic innego się nie mieszczę a tak człek zarzuci sobie namiot na plecy w ulubionym kolorze i choć lepiej się poczuje Mam tylko nadzieję że uda się to w miarę szybko zgubić A tak poza tym to ja sobie właśnie robię listę najbardziej debilnych pytań zadawanych w ciąży .... pomijam oczywiście tysiąc dobrych rad ... Mnie od 8 tygodnia pytano już o płeć .... co ciekawsze robiły to koleżanki które już rodziły W książce "Ciężarówką przez 9 miesięcy" wyczytałam aby na idiotyczne pytanie co byście chcieli chłopczyka czy dziewczynkę odpowiadać że żyrafę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

Milego dzionka dla wszystkich

Teraz cały wieczór będę dochodzić do siebie 

Pamietaj, ze Twój mąż non stop liczy na ponętną i zadbaną żonkę !!! Ciąża Cię nie usprawiedliwia !!! 
miałam tak boski sen jak nigdy, że zrobiliśmy sobie romantyczny wieczorek z M i nie muszę wspominać czym się zakończył, ale normalnie całą noc mi się to śniło 

i czy tylko ja nie jestem aż tak ciekawa
ślub 2.06.2007
Adam 18.11.2012

w koszmarnym wodnym celulicie z którym nic nie da się zrobić do czasu porodu - wina progesteronu i luteiny. Dobrze że mamy sezon letni to przynajmniej namiotów duży wybór, bo w nic innego się nie mieszczę