|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ VI
jakie cuda wklejacie
margoltka, jakie cudowne włosy, zazdroszczę błysku! i w ogóle po nich nie widać, że dużo ostatnio przeszły
|
|
|
|
#1292 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co być może zdarzy się szybciej niż sądzę, bo ostatnio ze zgrozą odkryłam, że z mojego jednego siwego włosa zrobiło się kilka. ![]() Trudno nie korzystać i nie polecać fajnych przepisów. ![]() Cytat:
Zgromadziłaś świetne nabytki! Ja po marsylskim mam zamiar trzymać się z daleka od wszelkich mydeł alep. Nie dla mnie takie smrodki.
|
||
|
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi też przeszła ochota, chyba że znajdę jakieś nieśmierdzące z domieskzami czegoś czy cóś (gdzieś mi się obiło o oczy), ale póki co zapas mydeł mam na jakieś 100 lat... także...
|
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja skonczylam jedno mydlo, ktore mialam w uzyciu, i otworzylam nastepne w kolejce - mietowe mydlo phenome. i czasami na szybko sie nim umyje (zawsze z rekawicami takimi peelingujacymi) i nie posmaruje potem niczym i jest ok... skora miekka, zero wysuszenia - no ja jestem zadowolona! jeszcze czekaja mnie dwa inne mydelka i juz sie na nie ciesze |
|
|
|
|
#1295 | |||||||||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Bardzo będę wdzięczna za opinie po dłuższym czasie stosowania na temat kremu cyckowego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Gratuluję wygranej (widziałam na blogu ).Anula. No właśnie, żeby wygrać trzeba wziąć udział. Ja wygrałam już 2 razy w konkursach wizażu.pl. Raz 3 kosmetyki, ale nie naturalne anti age Yoskine (te co reklamuje A.M. Jopek), a za drugim razem 4 produkty AA Eco i też się zastanawiałam, co ja takiego zamawiałam, jak mi przyszło awizo z poczty Warto, bo czasem wypełnienie zgłoszenia trwa kilka sekund, czasem kilka minut, a radosć jest niesamowitaCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny czytałam o tym rozjaśnianiu włosów, chyba Ivii, przepraszam, nie mogę odszukać postu. Powiem Wam jedno. NIE ROZJAŚNIAJCIE WŁOSÓW! Nie znam żadnej naturalnej brunetki czy szatynki, która cieszyłaby się pięknymi zdrowymi włosami w kolorze blond. Niby mówią, że lubią taki kolor, nie wyobrażają sobie powrócić do ciemnego, a tak naprawdę włosy im się zrobiły rzadkie, cienkie (wypadły), popalone i jak z gofrownicy - prostownica dzień w dzień w użyciu, albo co je spotykam, to fryz coraz krótszy i dobra mina do złej gry, że niby tak im się zachciało skrócić. Rozjaśniacze niszczą ciemne włosy (zawsze)!!! Nawet pod okiem specjalisty. Ja rozjaśniłam 2 razy i mam teraz masakrę, czekam, aż mi odrosną, bo już nie daję rady z odrostami, totalne siano, odżywki pomagają im jakoś wyglądać, ale włos rozjaśniony- to martwy włos Ale galopujecie, przepraszam, ale ostatnio nie mam za bardzo głowy do wątku (brak czasu). Jeśli chodzi o wymianki, to niebawem odpiszę, wybaczcie Edytowane przez Korah Czas edycji: 2012-07-13 o 22:30 |
|||||||||
|
|
|
#1296 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bardzo namawiał mnie fryzjer do rozjaśnienia, a że fryzjer z tych górnopółkowych to mu zaufałam. Może i intencje miał dobre bo miałam bardzo ciemny brąz, prawie czarny (po latach farbowania kolor mocno się utrwalił we włosie) a niby mam delikatne rysy i lepiej mi w jaśniejszych więc się skusiłam. Kosztowało to fortunę wszystko, spędziłam w salonie 5 godzin. Cięcie fantastyczne Końcówki rzeczywiście były popalone i musiałam je ściąć. Próbowałam ratować sesą ale pomogło tylko połowicznie. najchętniej w ogóle bym nie farbowała... tylko te siwki wredne |
|
|
|
|
#1297 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Ogólnie to jak widzę, że jakiś ekstrakt jest w składzie to dodaję,żeby było go więcej
Np. teraz mam oliwkę ujędrniającą z granatem aa nature spa i dowaliłam granatu i tokoferolu i jeszcze oleju z linianki siewnej, żeby się jakoś wchłaniała to dziwna rzecz ![]() Oby tak dalej Evi poszalałaś ![]() Pomada JMO (i kilka innych rzeczy od nich) na wyprzedaży w Marionnaud (-40%)
|
|
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przeglądałam wczoraj w pracy gazetkę z Oriflame. Nie miałam pojęcia, że ta seria z ecocertem się rozbudowała. Ciekawe rzeczy tam podochodziły, żel pod prysznic, jakieś perfumy i inne takie.
|
|
#1299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie gdyby ich nie farbowała to byłyby jeszcze zdrowsze ale i tak wyglądają pięknie i zdrowo.
|
|
#1300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam koleżankę z pieknymi, grubymi, lśniącymi i delikatnie falującymi włosami ![]() to nie fair........ Zresztą znam wiele dziewczyn regularnie farbujących włosy i mają sie one świetnie! Ja nie bardzo mogłam, moje włosy odchorowały każde chemiczne farbowanie... Uważam, że wszystko zależy od włosa i nie należy się doszukiwac żadnej głębszej filozofii.
|
|
#1301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Evitko piekna kolekcja mydelek
Edytowane przez effa_j Czas edycji: 2012-07-14 o 13:25 |
|
|
|
|
#1302 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ja po prostu nie umiem aż tak mało nakładać na włosy ![]() dziewczyny co polecacie ujędrniającego do ciała oj przydało by mi się coś niestety
|
|
|
#1303 | ||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siedzę z henną lushowską Nie mam pojęcia jaki kolor mi wyjdzie, bo zmieszałam 1,5 kostki brun z jakimiś 2/3 częściami noir ![]() Oczywiscie przy sporządzaniu papki i nakładaniu towarzyszył nam laptop i instrukcja Margo
Edytowane przez anula_ga Czas edycji: 2012-07-14 o 13:55 |
|
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam włosy rozjaśniane. Co prawda z ciemnego blondu, który już dość mocno pociemniał przez farbowanie, ale jednak cały czas noszę jasny blond (miałam kilkumiesięczną przerwę ale nie czuję się dobrze w ciemniejszych włosach) taki słoneczny, nie platynowy czy biały
rozjaśniam farbą rozjaśniającą, która zawiera chyba 9% utleniacza więc dość sporo. Jakie mam włosy- nie mnie to oceniać, spora część dziewczyn z wątku widziała na żywo, niech one się wypowiedzą. Jakiś czas nosiłam włosy prawie do pasa, teraz mam do zapięcia stanika. Nigdy nie spędzałam 2h na układaniu włosów, szkoda mi czasu i energii. Myję, suszę albo czekam aż wyschną i tyle
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz przepiękne włosiska Tylko pozazdrościć
|
|
#1307 | ||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Swoją drogą olejek Sesa znacznie przyspieszył mi wzrost włosów. Zastanawiam się, czy nie ściąć tych odrostów radykalnie do długości mniej więcej takiej, jak ma Margoltka i cały czas stosować Sesę. Musiałabym skrócić ok 15-20 cm. Jestem w stanie naprawdę wiele poświęcić, żeby się pozbyć pamiątki. ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisałam, że mam koleżanke - podałam ją jako przykład. Mam Ci wymienić wszystkie znajome i kobiety z rodziny podważające Twoją teorię wysnutą wyłącznie na podstawie Twoich własnych obserwacji? To, że Ty takich osób nie znasz nie oznacza jeszcze, że to co piszesz jest regułą wszechobowiązującą. Twoje obserwacje i wnioski są jedynie kroplą w morzu obserwacji i wniosków nas wszystkich więc nie rób ze swoich własnych reguł zasad ogólnie obowiązujących.
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
W moim przypadku niekoniecznie, jednak znam osoby farbujące bardzo ciemne włosy na jasne odcienie, które mają piękne włosy.
|
#1310 |
|
Zadomowienie
|
Przyglądam się filtrom mineralnym P&R i posiadają w składzie jedynie dwutlenek tytanu, bez towarzystwa tlenku cynku, co raczej nie daje optymalnej ochrony przeciwsłonecznej. Zapowiadało się ciekawie.
Ja też uważam, że kondycja włosa jest w większości uzależniona od genów. Jedni maltretują i mają piękne, innym szkodzi wiatr i farbowanie. Takie życie...
Czasami piszę sobie recenzje filmów. Edytowane przez natkaa Czas edycji: 2012-07-14 o 14:27 |
|
|
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na drugi dzień farbowane były na rudy kolor,a włosy tego jakoś specjalnie nie odchorowały. Anula,Gajusia,Magi,Hola widziały moje włosy po tym farbowaniu,więc widziały w jakim stanie miałam włosy
|
|
#1312 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty kurde masz włosy, których Ci zazdroszczę Cytat:
Proszę Cię nie przypisuj sobie aż takich zasług I przy okazji - nie obrażaj mnie. Brzydzę się kłamstwem, a tak błaha sytuacja jak ta nie jest, nie była i nigdy nie bedzie powodem do tego, abym znizyła się do czegoś, czym się brzydzę (czyli do kłamstwa). I pewnie wszystkie inne dziewczyny, które sie wypowiadały zaprzeczając Twojej teorii tez sobie wszystko wymysliły? I to nie ja robię ze swoich obserwacji reguły obowiązujące wszystkich i to nie ja odrzucam wszelkie wpisy jej zaprzeczające.Z mojej strony jest to koniec tematu, nie mam zamiaru dłużej zasmiecać wątku pustymi dywagacjami nad rzeczami oczywistymi. Za stara jest i za powazna na pyskówki takich lotów.
|
|
#1314 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Zgadzam się z tobą, na pewno są osoby, którym rozjaśnianie nie zniszczy włosów, ale tak jak powiedziałam, to są wyjątki, poza tym chyba zgodzisz się ze mną, że takie wieloletnie rozjaśnianie włosów nie wzmacnia, a prawie zawsze osłabia, chociaż są wyjątki, że to jest minimalny uszczerbek. Ja w każdym razie pozostanę wierna zdaniu, że brunetki marzące o platynowych włosach nie powinny spełniać tego marzenia metodą, o której mowa, to moja rada. Takie jest moje zdanie i przykro mi, jeśli ktoś czyjegoś zdania nie szanuje. Nawet fryzjerzy odradzają takie eksperymenty i często sie ich nie podejmują. Edytowane przez Korah Czas edycji: 2012-07-14 o 14:42 |
|
|
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
Margo jak Ty wytrzymałas tyle godzin z henną?
Ja siedzę 2 godziny i mam dość ![]() Nawet na zakupy dzisiaj nie pojadę, bo nie ma technicznych możliwości pokazania sie ludziom i mi tez wycieka olej spod czepka, ale troszke tylko.
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
Użyłam parę razy King of skin lusha i chyba nie dla mnie.......
Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2012-07-14 o 18:05 |
|
|
|
#1317 |
|
Zadomowienie
|
A co z nim nie tak, bo opis zapachu ma bombowy!
I jak to się dokładnie stosuje, bo widzę opisy spłukiwania?No i czekam na Twoją recenzję hennowania!
Czasami piszę sobie recenzje filmów. Edytowane przez natkaa Czas edycji: 2012-07-14 o 15:05 Powód: błąd |
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu kochana jak ja się nie mogę doczekać Twoich ślicznych włosów po użyciu henny
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tego co zrozumiłam stosuje się go podczas kąpieli, na mokra skórę a potem spłukuje nadmiar. Tak przynajmniej ja stosuję Powiem tak - jest to ciekawe doświadczenie, odmiana, ale jeśli chodzi o nawilzenie i odżywienie skóry to nie widzę dobrych efektów Ma dużo świetnych recenzji Jak chcesz to Ci podeslę i sobie przetestujesz.Nie moge się doczekac kiedy zmyję hennę - siedzenie w czepku mnie wykańcza
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, na temat rozjasniania wlosow chyba nie ma sensu dyskutowac, bo to nie dyskusja... ja tez znam rozjasniane dziewczyny i zazdroszcze im wlosow (ja nie farbuje, bo mam takie slabizny, ze strach nawet z henna podchodzic
)chcialam wrocic do tematu mydelek juz ktorys dzien pod rzad umylam sie mietowym phenome i nie smarowalam niczym potem. skore mam w jak najlepszym porzadku, niczego jej nie brakuje )
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:08.

...
Ja po marsylskim mam zamiar trzymać się z daleka od wszelkich mydeł alep. Nie dla mnie takie smrodki.

które zdrowe kosmetyki są ok??? 

".