![]() |
#2281 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniówki cz. II
Cytat:
![]() m placimy 160 zl od pary i w tym dniu sa 4 sluby |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2282 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Hm no tak... ale u nas wystroj Kosciola to skromny ubiór w zywe kwiaty ołtarza, czerwony dywan plus wysokie biale wazony ze sztucznymi bialymi kwiatami wzdłuz dywanu... Ubior ołtarza i tak zostaje na niedziele, wiec w sumie to tylko wykladaja te kwiatki sztuczne i dywan ... Jak dodatkowo stroisz Kosciol ?
![]() |
#2283 |
Zakorzenienie
|
Madzia ja mam 5 wiązanek jedna duża przed ołtarz ,2 na tabernakulum , 2 na mniejsze ołtarze . Do tego klęczniki i krzesła ubrane + na co drugiej dużej ławce będzie kokardka/tiul z kwiatkiem jakimś albo jakiś akcentem no i jeszcze materiał biały wzdłuż kościoła .
Bez żadnych szaleństw ale jako jedyni mamy ślub no i u mnie sama musiałam sobie szukać dekoratorki a wiadomo , że kwiaty kosztują |
![]() ![]() |
![]() |
#2284 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Zadomowienie
|
ja też po spisaniu protokołu
![]() pytania były krępujące dla mnie ![]() i hasełko księdza: opłata za ślub wynosi 500zł ![]()
#2287 |
Zadomowienie
|
U mnie ksiądz też powiedział co łaska =)
Daliśmy 600zł, za ślub i zapowiedzi. TŻ u siebie za zapowiedzi chce dać 150zł, może namówię go na 100 =) W kościele grać będzie pani z mojej orkiestry, która na co dzień jest organistką w innym kościele. Usługa w gratisie. Z dekoracje 500zł. Bierzemy ślub sami, i to na wiosce. Dekoratorka dojeżdża z miasta, dekoracja będzie dosyć bogata, ale to znajoma mamy więc nas nie skroi. Pytania na protokole...hmmm. wszyscy mamy takie same, czy to zależy od kościoła? Mojemu TŻ zrzedła mina już przy pierwszym- czy byliście wcześniej zaręczeni z inną osobą. Ja niestety kiedyś byłam. TŻ oczywiście wiedział ale i tak minę miał nie tęgą. A jeszcze jak ksiądz się 10 min zastanawiał jak to wpisać w protokół to już w ogóle myślałam że wyjdzie z siebie. Ale później jakoś poszło.
#2288 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2289 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Strasznie dużo kurcze za te dekoracje Kosciola... A na sali - na stołach macie prawdziwe kwiaty, czy sztuczne ? Ja też sie bałam protokołu, mimo ze ksiadz był naprawde wesoły i zabawny ![]() ![]() My mielismy dokladnie takie pytania jak na tej stronie: http://weddingpage.pl/pl/porady/prot...zedslubny.html wydaje mi sie, ze te protokoły są standardowe ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2290 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2291 |
Zakorzenienie
|
U nas też nie było takich pytań tylko standardowe no i dużo dopytywał się czy wiemy co dane pytanie oznacza
![]() Za zapowiedzi płaciliśmy po 100zł U TŻ powiedział ,że " jest zwyczaj taki , ze za zapowiedzi daję się 100zł na rzecz kościoła ![]() A u mnie TŻ chciał dać 150zł to powiedział , że 100 zł wystarczy bo ślub i tak kosztuję więc była w wielkim szoku ! |
![]() ![]() |
![]() |
#2292 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny co myślicie o czymś takim na pierwszy tanic ??? http://www.youtube.com/watch?v=rzeMfNO29BM
|
![]() ![]() |
![]() |
#2293 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie zależy od pary ponieważ niejedne takie filmiki są super i super para potrafi wczuć się w rolę a na innych "skaczą " po całej sali wymachują rękoma i mało atrakcyjnie to wygląda takie sztuczne i wymuszone . Widziałam kilka takich filmików gdzie Pani młoda dała z siebie wszystko i super wyszła a Pan młody stał w miejscu tupał z nogi na nogę i czasem ruszył ręką .
Znajomi też chcieli pokazać coś innego i w tym wypadku Pan młody był wiarygodny a pani młoda strasznie się wstydziła i też efekt był średni . Ale mówię zależy dużo od pary jaka jest . |
![]() ![]() |
![]() |
#2294 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Heheh fajne ![]() ![]() ![]() ![]() takze to oznaki tego, ze było ładne ![]() My sie uczymy pomalutku walca, wybralismy (a raczej ja wybralam ![]() ![]() Zobaczymy co nam z tego wyjdzie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2295 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Upadły Anioł - my jesteśmy raczej taką rozrywkową para więc myśle że może coś z tego być no ale jak pisałam zobaczymy na probach. Pozaty dla mojego lepiej by było coś takieg zrobić bo on tańczyć wogóle nie umie ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2296 |
Zakorzenienie
|
Kropeczka jeśli jesteście rozrywkową parą to jak najbardziej jestem na tak tylko naprawdę trzeba to dobrze przemyśleć wszystko .
Ale jeśli TŻ naprawdę nie potrafi tańczyć to mimo wszystko powinien być w jakiś ruchu żeby nie stał na środku a Ty w okół niego tańczyła . Popatrz sobie jeszcze filmiki czasem naprawdę super są ![]() Madzia nie zawsze co łaska znaczy to samo ![]() Tak samo zamawianie mszy w kogoś intencji nie kosztuję np . więcej . |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja osobiście jednak jestem zdania że do takich występów trzeba umieć tańczyć i dobrze czuć się na parkiecie a jeśli twój TŻ nie potrafi tańczyć to zwykły przytulaniec jest łatwiejszy - zależy od was Zawsze można taki występ zrobić przy zabawach poprawinowych a pierwszy zatańczyć klasycznie jak ktoś się waha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2298 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() my jestesmy tez rozrywkowa para wiec takie cos jak najbarzdiej do nas pasuje mam nadzieje ze wyjdzie ok ![]() najlepsza mamy piosenke jedna Boysow 'Lobuz' ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Zakorzenienie
|
u nas 1 taniec będzie zwyczajnym "bujańcem"
![]() ![]() wczoraj miałam w domu spotkanie rodziców moich i tż ![]() ![]() ![]() jedziemy dzisiaj na 2 część nauk, a później zapraszać resztę gości, może ogarniemy wszystkich już dziś bo w sumie mamy potwierdzenie do 1 sierpnia, więc dajemy im tylko 2 tygodnie na zastanowienie się ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2300 |
Zadomowienie
|
my we wtorek idziemy z ostatnim zaproszeniem
![]() wczoraj byliśmy u jubilera na przymiarce obrączek i już jesteśmy pomierzeni i ustaliliśmy grawer na obrączkach - będzie pierwsza litera naszego imienia data i znak nieskończoności ![]() a potem jak wracaliśmy do domu to utknęliśmy w windzie ![]() ale w końcu sąsiedzi przybyli nam z pomocą i zostaliśmy uwolnieni ![]() a dziś dostałam od TŻ bukiet kwiatów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Zadomowienie
|
A ja jeszcze nie wiem co z naszym pierwszym tańcem. Na pewno nie będziemy przygotowywać jakiegoś "zaskakującego" tańca. Jesteśmy co prawda dwa wariaty ale takie tańce do nas nie przemawiają.
Podejrzewam że na naukę tańca nie będzie czasu więc za bardzo się na to nie nastawiam. TŻ znowu wyjechał...Dzień przed wyjazdem tak się pokłóciliśmy, oj... Na przeprosiny dostałam 3 storczyki =) Jak wróci zaczynamy rozdawać zaproszenia ![]()
#2302 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dziewczyny załatwiliśmy fotografa ![]() Tż wyjechał ![]() Obrączki zamówiliśmy ale mam obawy , że wybrałam za dużą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Zadomowienie
|
my poszliśmy do jubilera to dał nam te mierniki a potem kazał przyjść na przymiarkę - jak umiał tylko takie krążki z których zrobi obrączki i je przymierzaliśmy i dopasowywał żeby było idealnie na palec. Obie trochę poszerzał
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2304 |
Zakorzenienie
|
My zdecydowaliśmy się na apart ze względu na zmianę pracy TŻ nie było czasu i tam też dawali nam wzorniki i mówili , ze nasz model jest zdradziecki i lepiej wziąć większą no ale teraz mam obawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Zadomowienie
|
My obrączki zamawialismy w batko, w zimie -> i to był nasz bląd, teraz jak palce spuchły pod wpływem temp ciężko je załozyc, niewiem czy bedziemy poszerzac, sie zobaczy... w Batku mowili ze nawet tydzien przed slubem mozemy przyjsc i zrobia to bez problemu - za free
![]() PS. Jutro o 10.30 trzymajcie za mnie kciuki ! ![]() ![]()
#2306 |
Zadomowienie
|
dziewczyny a co z pazurkami robicie? jak macie kolorowe buty to kolorek czy raczej franche?
#2307 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dasz radę! ![]() Cytat:
![]() Jesteśmy po naukach ![]() Mam dziwne wrażenie, że jestem bardzo daleko z przygotowaniami i że powinnam za coś się wziąć ale nie wiem za co... ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2308 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kiedyś dziewczyny pisały że podstawą jest lista rzeczy do zrobienia i sukcesywne ich odhaczanie. Ja swojej oczywiście nie zrobiłam, ale skoro i mnie stres zaczyna dopadać to może warto się za to wziąć. Wtedy nie ma opcji żeby o czymś zapomnieć ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- ![]()
![]() |
#2309 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Cały czas Was czytam i śledzę poczynania z przygotowaniami. ![]() ![]() ![]() ![]() Załączam zdjęcia wódki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2310 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Powodzonka na obronie!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.